Arrne schreef op vrijdag 19 december 2014 @ 17:11:
[...]Nee, dat hoeft lang niet altijd zo te zijn. Het kan best zijn dat je door een of andere vormfout onder een boete uit komt, terwijl je gewoon te hard reed op die plaats en op dat moment.
En je hebt inderdaad altijd 'recht' om van de wet WOB gebruik te maken, ook als je te hard gereden hebt. Maar dat is dus niet waar die voor bedoelt is als je jezelf wel degelijk bewust bent van die fout, en dat valt m.i. gewoon onder misbruik van die wet.
Als er een vormfout is gemaakt, dan is die bekeuring volgens de wet simpelweg onterecht opgelegd. Ethisch gezien wel terecht wellicht, maar juridisch uiteraard niet.
Daarbij komt, wat versta je onder vormfout? Een radar die niet geijkt is? Dat is geen vormfout, maar maakt dat je als burger niet op de overhead kunt vertrouwen. Die stuurt dan namelijk een bekeuring zonder dat wettig en overtuigend bewezen is dat je te snel hebt gereden.
Ik vind het goed dat we de overheid op deze manier kunnen controleren. Als de overheid haar zaakjes niet op orde heeft dan ga je vrijuit. Simpel verhaal. Moet je anders de politieagent op zijn blauwe ogen vertrouwen als hij of zij beweert dat je te snel reed?
NMe schreef op vrijdag 19 december 2014 @ 17:17:
[...]
Dat je het
recht hebt om iets te doen wil niet zeggen dat je dat ook
moet doen. Hier blijkbaar niet van toepassing, maar door de staat op kosten te jagen met onzinnige informatieverzoeken en bezwaarschriften draag je er alleen maar aan bij dat de boetes steeds hoger worden.
Jij hoeft dat recht ook niet uit te oefenen. Maar als iemand van zijn of haar recht gebruik wil maken dan hebben jij of ik daar niets over te zeggen

Tot het moment dat die mogelijkheid wordt ingetrokken. Het is de prijs die we betalen voor een transparante overheid. Begrijp me niet verkeerd, ik zou graag persoonlijk alle 'onzin' WOB verzoeken in de prullenbak gooien, maar dan ben je als land niets beter dan een bananenrepubliek.