Toon posts:

Loon Kunstmatige Intelligentie (Human-Machine Communication)

Pagina: 1
Acties:
 • 17.796 views

Onderwerpen


Anoniem: 617562

Topicstarter
Ik ben student kunstmatige intelligentie in Utrecht; Daarnaast heb ik ook een eigen bedrijf. Die wil ik verder ontwikkelen en na mijn studie wil ik me in de eerste instantie richten op het ontwikkelen van apps voor augmented reality systemen (apps voor google glass maken zit volgens mij wel geld in.)

Maar nou vraag ik me af, wat voor loon zou ik eigenlijk kunnen verwachten met een opleiding KI (Utrecht) met de master Human-Machine Communication (Groningen) als ik de arbeidsmarkt op wil gaan? Dat zie ik een beetje als mijn laatste optie mocht alles mislukken, dus van daar dat ik hier totaal niks over weet. Misschien interessant: Ik volg een honours programme humanities, als studierichting heb ik voor Agents gekozen, en als minor entrepreneurship.

Wat kan ik met zo iets verwachten? Ik kom nogal conflicterende dingen tegen op internet; De ene site zegt 1800 bruto, de andere 2700 netto... En over andere boni wordt niet gesproken (auto van de zaak, gsm, 13'de maand, vakantiegeld) - nou ben ik een goede student, kan ik snel leren en prima met mensen communiceren. Ook onderhandelen en voor mezelf opkomen ben ik goed in O-) hoeveel zou ik los kunnen wrikken? En na 1 jaar, en 5 jaar?

 • AGee
 • Registratie: December 2002
 • Niet online

AGee

Formerly known as naitsoezn

Misschien hier eens kijken? Wat verdient de ICT'er / GoT'er? (deel 12)

't Het nog nooit, nog nooit zo donker west, of 't wer altied wel weer licht


Anoniem: 617562

Topicstarter
Al uitgebreid gekeken, maar ik vind alleen general ICTers, geen AI-deskundigen. Enkel een post met iemand die een AI master heeft gedaan, maar ik ga dus specifiek human-machine communication doen (Ik wil voornamelijk gaan werken met transhumanisme en intelligence augmentation technologie uiteindelijk :) )

 • DutX
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 02-06 23:07
Toch blijft het, als starter kan je niet zoveel eisen, al lijkt 1800 bruto me te weinig voor een MSc (denk meer ca. 2300); en dan een verdubbeling in 10 jaar?
Auto krijg je meestal in detachering = je moet er dus ook wel de km's voor maken.
Telefoon idem, als je zakelijk geen telefoon nodig hebt, zal je er ook niet zo snel een krijgen.

Maargoed, je zoekt wel in een ander werkgebied dan waarop bovenstaande gebaseerd is. Daarom denk ik dat t topic waar naar verwezen wordt wel een basis gelegd wordt. Alleen, onthoud even dat mensen meestal hun salaris posten als ze er enigzins trots op zijn. Je zult dus een positiever beeld zien dan dat de realiteit is denk ik.

Anoniem: 617562

Topicstarter
Ik ben ook prima bereid te emigreren als elders de lonen veel hoger liggen en mijn bedrijf zou floppen. 2300 bruto, hoeveel is dat netto? Ik ken de belastingsschalen voor ondernemers, maar die krijgen allerlei voordelen onder 20000/jaar, en afhankelijk van de rechtsvorm zitten er allemaal andere haken en ogen aan. Ik heb nog nooit in loondienst gewerkt, dus dat is allemaal vreemd voor me.

Ik hoop als ik zo ergens zou werken ook wel een coordinerende / leidingsgevende functie te krijgen (projectmanager, of adviseur beleid ict ofzo) - Het lijkt me allemaal niks eigenlijk, in loondienst; Maar ik wil toch weten wat m'n worst case scenario is :P. Voor minder dan 20000/maand wil ik eigenlijk geen poot uitvoeren :v

 • Brunniepoo
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 02-06 22:27
Anoniem: 617562 schreef op donderdag 28 augustus 2014 @ 21:33:
Voor minder dan 20000/maand wil ik eigenlijk geen poot uitvoeren :v
ga je niet krijgen. Einde topic. :)

Anoniem: 617562

Topicstarter
Ja dat weet ik, daarom doe ik ook entrepreneurship en zie ik dit als een last option :P realistisch gezien gokte ik op iets tussen 2000-3000 in loondienst. Maar hoeveel daarvan is netto, en hoeveel wordt door de staat geroofd? :P

[Voor 44% gewijzigd door Anoniem: 617562 op 28-08-2014 21:57]


 • Brunniepoo
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 02-06 22:27
Tja, dat hangt van meerdere factoren af natuurlijk, maar gebruik http://www.intermediair.n...ols/brutonetto-calculator eens.

Als je overigens als ondernemer zoveel kunt verdienen zou ik niet eens aan loondienst denken. Paar jaar ondernemen en je kunt met pensioen ;)

 • jjust
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 12:21

jjust

Het leven is een strijd

Voor een MSc zou ik denken n 2.300 - 2.700/ maand. Hoeveel dat netto is kan je hier uitrekenen. http://www.raet.nl/nl-nl/mediatheek/salaris-berekenen/

Daarnaast zou ik me niet blindstaren op je startsalaris. Doorgroei mogelijkheden en opleidingsmogelijkheden zijn veel belangrijker. Die bepalen waar hoe je salaris zich ontwikkeld. Dit levert uiteindelijk meer op.

Anoniem: 617562

Topicstarter
Dat begrijp ik, vandaar ook dat ik erg nieuwsgierig ben naar wat het salaris ongeveer zou moeten zijn na 5 jaar. Bedankt voor de links trouwens, vind ik erg handig ^^. En tja, iedereen kan zoveel als ondernemer verdienen :P het is maar net dat je het juiste idee, inzicht in de markt en connecties hebt, en dat heb je voor een groot gedeelte zelf in de hand. En durven zekerheid op te geven natuurlijk..

Met pensioen wil ik nooit, ik vind dat ik altijd verder kan komen, en ik wil dan ook zo veel mogelijk mogelijkheden hebben zodat ik later meer kan investeren in transhumanistische evolutie ^^.

 • Woy
 • Registratie: April 2000
 • Niet online

Woy

Moderator Devschuur®
Je geeft alleen aan wat voor opleiding je doet, en wat je wil verdienen, maar totaal niet wat je wil gaan doen. Daarmee hief je geen goed advies te verwachten.

Er zit nogal een verschil tussen software development, consultancy, architectuur, project management of bijvoorbeeld met sales. Sowieso lijkt die focus op geld mij niet echt gezond. Zonder passie voor wat je doet is de kans op het grote geld ook een stuk kleiner IMHO.

[Voor 46% gewijzigd door Woy op 29-08-2014 02:07]

“Build a man a fire, and he'll be warm for a day. Set a man on fire, and he'll be warm for the rest of his life.”


Anoniem: 617562

Topicstarter
Mijn passie is transhumanisme, dat heb ik volgens mij al aangegeven. Ik wil dus iets doen met brain-machine interfacing, en dan voornamelijk ook met toepassing van cognitive neuroscience in intelligence augmentation. Daar heb ik absoluut passie voor, maar ik heb er ook veel geld nodig. Als ik in loondienst ga werken zou het iig zijn om kapitaal op te bouwen om verder toch weer het ondernemerschap in zou willen gaan. Dat is waar het me uiteindelijk om gaat.

http://www.transhumanisme.nl/node/49 - Intro voor mensen die het niet kennen :)

 • gambieter
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online

gambieter

Just me & my cats

Het gaat er toch niet om wat jij wilt, maar om wat jij kan betekenen voor een werkgever? Des te meer speciale (en gewilde) expertise/skills je hebt, des te meer je kunt onderhandelen. Dat je alleen maar wilt werken tot je weer voor jezelf kunt beginnen zou ik ook weer niet te hard roepen, want dan is men mogelijk minder snel geneigd in je te investeren.

++?????++ Out of Cheese. Narf! Poit! Egad! Zort! Error. Redo From Start.


 • sub0kelvin
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 04-05 06:14
Ik heb zelf de andere masterrichting in Groningen gedaan, maar heb genoeg vrienden die Mens Machine Communicatie deden. Het meerendeel is onderzoek gaan doen (of PhD, óf bij researchinstituten zoals TNO of buitenland). De rest is uiteindelijk niet-AI-specifieke IT/management gaan doen.

Er is weinig werk te vinden waar je 100% toegepaste MMC gaat doen, er zijn namelijk weinig productgeoriënteerde bedrijven die zich daar op focussen. Dan kom je uit op onderzoeksinstituten en dat moet je liggen.

[Voor 25% gewijzigd door sub0kelvin op 29-08-2014 03:22]


 • Woy
 • Registratie: April 2000
 • Niet online

Woy

Moderator Devschuur®
Anoniem: 617562 schreef op vrijdag 29 augustus 2014 @ 02:46:
Mijn passie is transhumanisme, dat heb ik volgens mij al aangegeven. Ik wil dus iets doen met brain-machine interfacing, en dan voornamelijk ook met toepassing van cognitive neuroscience in intelligence augmentation. Daar heb ik absoluut passie voor, maar ik heb er ook veel geld nodig. Als ik in loondienst ga werken zou het iig zijn om kapitaal op te bouwen om verder toch weer het ondernemerschap in zou willen gaan. Dat is waar het me uiteindelijk om gaat.

http://www.transhumanisme.nl/node/49 - Intro voor mensen die het niet kennen :)
Maar wat zou je in dat vakgebied willen doen? En zoals gambieter al aangeeft wat heb jij te bieden?

“Build a man a fire, and he'll be warm for a day. Set a man on fire, and he'll be warm for the rest of his life.”


 • The Eagle
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 10:44

The Eagle

I wear my sunglasses at night

quote vanuit die link:
Transhumanisme is de filosofie die het gebruik van de technologie verdedigt ten behoeve van de overwinning van onze biologische tekortkomingen en de transformatie van het menselijk bestaan. De snelle groei van de technologische ontwikkeling opent het uirzicht op revolutionaire ontwikkelingen zoals bovenmenselijke kunstmatige intelligentie en moleculaire nanotechnologie. Tot de vooruitzichten behoren ook: de biochemische verrijking en het herontwerp van onze lustcentra zodat we een rijkere verscheidenheid aan emoties, levenslang geluk en dagelijkse piekervaringen kunnen beleven; het stopzetten van de veroudering; de afschaffing van ziekten; en misschien de geleidelijke vervanging van het menselijk lichaam door synthetische onderdelen en computers. Definitie van de World Transhumanist Association, als geciteerd in Jos de Mul's artikel "Transhumanisme" "gepubliceerd in "Cyberspace Odyssee", Kampen 2002
Instituten als Fraunhofer enzo zul je dan idd terecht komen. Al zie ik gezien het dikgedrukte stukje nog een mogelijkheid: de pornoindustrie. Maar dat is iets dat je denk ik moet liggen. Having said that: daar zou nog best wel eens veel te halen kunnen zijn.

Al is het nieuws nog zo slecht, het wordt leuker als je het op zijn Brabants zegt :)


Anoniem: 617562

Topicstarter
Haha, de pornoindustrie? x'D lol... Nou, wat ik zou willen doen is producten bedenken, en leiding geven aan de ontwikkeling ervan. Vandaar ook dat ik een eigen onderneming wil. Het is juist m'n idee om zulke technologie te introduceren aan de markt :) productgeorienteerd. Ik wil beginnen met bijv. apps voor google glass en mobiele telefoons, om later ook geheel eigen platformen te kunnen ontwikkelen.

 • t_captain
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 01-06 18:11

t_captain

Moderator General Chat
AI en augmented reality zijn gewoon specialismen binnen software engineering. De lonen van software engineers uit het "wat verdient" topic zijn dus relevant voor jouw situatie.

Je geeft aan dat je je bedrijf wilt uitbreiden. Als het goed is, zijn je vaste lasten nog bescheiden en is er financieel geen reden om in loondienst te gaan. Ontwikkeling van je vaardigheden zou een betere reden zijn.

 • _vision
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 09-04 20:24
sub0kelvin schreef op vrijdag 29 augustus 2014 @ 03:18:
Ik heb zelf de andere masterrichting in Groningen gedaan, maar heb genoeg vrienden die Mens Machine Communicatie deden. Het meerendeel is onderzoek gaan doen (of PhD, óf bij researchinstituten zoals TNO of buitenland). De rest is uiteindelijk niet-AI-specifieke IT/management gaan doen.

Er is weinig werk te vinden waar je 100% toegepaste MMC gaat doen, er zijn namelijk weinig productgeoriënteerde bedrijven die zich daar op focussen. Dan kom je uit op onderzoeksinstituten en dat moet je liggen.
Dit.

Het merendeel gaat inderdaad het onderzoek in. De rest komt bij heel uiteenlopende bedrijven terecht in een rol waar ervaring/affiniteit met IT relevant is: software engineer, tester, informatie-analist of UI developer. Daarnaast zijn ook functies mogelijk waar je WO-denkniveau voor moet hebben. Zo is een vriend van mij big data analist bij een grote bank en ik ben beland als management consultant bij een Big Four. En dit met HMC. :P

Salarissen zijn dus gewoon conform WO-standaarden, afhankelijk van de branche/sector uiteraard.

 • Wilke
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 08:57
Anoniem: 617562 schreef op donderdag 28 augustus 2014 @ 21:11:
Maar nou vraag ik me af, wat voor loon zou ik eigenlijk kunnen verwachten met een opleiding KI (Utrecht) met de master Human-Machine Communication (Groningen) als ik de arbeidsmarkt op wil gaan? Dat zie ik een beetje als mijn laatste optie mocht alles mislukken, dus van daar dat ik hier totaal niks over weet.
:X

Entitlement much?

 • _vision
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 09-04 20:24
Hoezo? Een onderzoeksveld dat al sinds de jaren 80 bestaat, of je het nou HMC of HCI noemt.

Wikipedia: Human–computer interaction

Anoniem: 617562

Topicstarter
Hoezo entitlement? Ik heb gewoon dingen die ik wil bereiken, waar ik ook keihard voor wil werken. Andere mensen kunnen het (er zijn zat succesvolle milionairs die als ondernemer begonnen) - en als anderen het kunnen kan ik het ook. Voor minder dan de top gaan vind ik jezelf tekort doen. Als het niet lukt kan je altijd nog wat anders doen. Ik zeg niet dat je geld moet geven omdat ik geweldig ben (dát zou entitlement zijn) ik wil gewoon keihard werken en bijzondere prestaties hebben.

 • Nyarlathotep
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 10:43

Nyarlathotep

Crawling Chaos

Jouw loon is afhankelijk van:

- Jouw opleiding
- Het bedrijf waar je gaat werken
- Jouw onderhanding
- Jouw ervaring
- Groeipad dat een bedrijf je kan bieden
- Etc.

Ofwel: Niemand hier kan zeggen wat jij gaat verdienen.
En staar je niet zo blind op een startsalaris. Groei is veel belangrijker!

Mijn muziekcollectie op Discogs


 • Deveon
 • Registratie: December 2007
 • Niet online
Anoniem: 617562 schreef op donderdag 28 augustus 2014 @ 21:33:
Voor minder dan 20000/maand wil ik eigenlijk geen poot uitvoeren :v
Zo lang dat je insteek blijf je de rest van je leven in de bijstand. Als het je passie is, wat maakt het dan uit wat je ervoor betaald krijgt? Als je er maar rond van kan komen. Het grote geld komt dan vanzelf wel.

 • chime
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 02-06 14:41
Nyarlathotep schreef op vrijdag 29 augustus 2014 @ 13:45:
Jouw loon is afhankelijk van:

- Jouw opleiding
- Het bedrijf waar je gaat werken
- Jouw onderhanding
- Jouw ervaring
- Groeipad dat een bedrijf je kan bieden
- Etc.

Ofwel: Niemand hier kan zeggen wat jij gaat verdienen.
En staar je niet zo blind op een startsalaris. Groei is veel belangrijker!
Vergeet niet het belangrijkste ... de job die je gaat uitvoeren.
1ste lijns helpdeskers gaat minder verdienen dan een developer.

Soit, bruto zul je wel boven de 2000 uitkomen, netto eronder.

Gezien je insteek qua opleiding, doel ken ik in Utrecht wel een bedrijf waar je terecht zou kunnen komen, Er staan zelfs een paar direct gerelateerde vacatures op hun site.
PM me maar indien je wat meer info wilt.

Uiteindelijk kan je daar bvb eens horen => krijg je een aanbieding dan heb je ineens een heel goed idee van wat je kan verwachten aan loon.

 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 11:44

.oisyn

Moderator Devschuur® / Cryptocurrencies

Demotivational Speaker

chime schreef op vrijdag 29 augustus 2014 @ 14:35:
Soit, bruto zul je wel boven de 2000 uitkomen, netto eronder.
Geen idee of dit een reactie is op het bedrag wat Prismira Vex noemde, maar dat was dus 20.000 per maand he, niet 2.000 per maand ;)

If I had a dollar for every time I didn't know what was going on, I'd be like: "Why am I always getting all this money?!"


 • chime
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 02-06 14:41
.oisyn schreef op vrijdag 29 augustus 2014 @ 14:42:
[...]

Geen idee of dit een reactie is op het bedrag wat Prismira Vex noemde, maar dat was dus 20.000 per maand he, niet 2.000 per maand ;)
Nee, een reactie op de algemene vraag van de TS.

20k per maand zal wel een typo zijn ... anders denk ik dat hij zich beter kan aanmelden bij het dichtstbijzijnde psychiatrisch centrum :+

 • korna
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 11:36
sub0kelvin schreef op vrijdag 29 augustus 2014 @ 03:18:
Ik heb zelf de andere masterrichting in Groningen gedaan, maar heb genoeg vrienden die Mens Machine Communicatie deden. Het meerendeel is onderzoek gaan doen (of PhD, óf bij researchinstituten zoals TNO of buitenland). De rest is uiteindelijk niet-AI-specifieke IT/management gaan doen.

Er is weinig werk te vinden waar je 100% toegepaste MMC gaat doen, er zijn namelijk weinig productgeoriënteerde bedrijven die zich daar op focussen. Dan kom je uit op onderzoeksinstituten en dat moet je liggen.
Hier kan ik me bij aansluiten. Zelf heb ik Human Media Interaction gedaan op de UTwente. Het is niet gemakkelijk om een baan te vinden in de sector. Er zijn wel bedrijven.. maar meestal vermelden ze niet dat ze opzoek zijn naar een Mens Machine expert/AI expert of soort gelijk. Het meeste van de banen die je nu ziet liggen zijn voor software ontwikkelaars. Er zijn wel degelijk bedrijven die gerelateerd werk bieden (game ontwikkeling, UX werk, robotics) maar je moet goed zoeken en de hun core producten goed bekijken.

Wat je kan verdienen aan het eind van je studie en 5 jaar daarna is heel moeilijk te zeggen. Op dit moment is er een grote vraag naar software ontwikkelaars maar dat kan later anders zijn. Door de crisis worden er nu bijvoorbeeld veel managers geruimd.

Zelf ben ik software ontwikkelaar geworden. Eerst bij een verkeersbedrijf aan embedded software en nu bij een sport gerelateerd bedrijf op web applicaties.

Maar mocht je bedrijf goed gaan, laat het weten, heb ik niet voor niets die AI vakken gedaan :P


ps. Software ontwikkelaar met Msc begint met ong. ~2400 bruto. Hoeveel er bij komt hangt af van hoe goed het gaat met een bedrijf en de strategische stappen die je maakt naar volgende bedrijven. Vooral het job hoppen helpt veel voor salaris verhoging. Echter, veel veranderen staat niet altijd goed op je CV.

[Voor 8% gewijzigd door korna op 29-08-2014 17:01]

Multiplayer shooting games define community as a community of killers, the high-tech version of a tribe of paleolithic hunters.


Anoniem: 398509

Ik heb zelf de studie Kunstmatige Intelligentie te Utrecht enkele jaren geleden gedaan, maar ben daarna doodleuk programmeur geworden die niets doet met AI, dus ik denk niet dat ik je kan helpen met mijn salarisindicatie.

 • Rukapul
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 11:42
AI / KI heeft beter uitzicht op een baan en hogere salarissen dan HMI / HCI. Ik zou die dan ook niet te makkelijk op een hoop gooien zoals sommigen hierboven doen.

AI / KI wordt beschouwd als een 'hardere' competentie in het computer science werkveld. Banen zitten vooral in research en analytics en minder in regulier development (al kunnen de meesten daar dus ook prima terecht). Zit je in research of analytics hoek dan kun je makkelijker een iets hoger salaris verdienen binnen de reguliere WO technische bandbreedte. (TNO, financiele wereld, universiteiten, betere consulting segment, R&D labs van multinationals)

[Voor 64% gewijzigd door Rukapul op 29-08-2014 18:30]


 • _vision
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 09-04 20:24
Rukapul schreef op vrijdag 29 augustus 2014 @ 18:24:
AI / KI heeft beter uitzicht op een baan en hogere salarissen dan HMI / HCI. Ik zou die dan ook niet te makkelijk op een hoop gooien zoals sommigen hierboven doen.

AI / KI wordt beschouwd als een 'hardere' competentie in het computer science werkveld. Banen zitten vooral in research en analytics en minder in regulier development (al kunnen de meesten daar dus ook prima terecht). Zit je in research of analytics hoek dan kun je makkelijker een iets hoger salaris verdienen binnen de reguliere WO technische bandbreedte. (TNO, financiele wereld, universiteiten, betere consulting segment, R&D labs van multinationals)
Grappig, mijn ervaring is juist anders. :P Bij de "hardere", meer technische kant van KI belanden veel meer mensen in de technische hoek waar, zeker in de Nederland, het salaris altijd een bepaald plafond heeft. En dat plafond kun je snel bereiken of anders moet je project management e.d. doen.

Mensen in financiële wereld, consulting of management hebben over het algemeen snellere groeipaden qua arbeidsvoorwaarden. En juist daar belanden mensen van HMI / HCI vaker als ik naar mijn omgeving kijk.

Anoniem: 617562

Topicstarter
Is goed, dankjewel! Meer info lijkt me wel interessant. En dat van die bijstand, uhm, nee? Dat ik het niet *wil* zegt niet dat ik het niet doe. Ik zou altijd werken voor m'n geld, al verdien ik 1000/maand, maar of ik dat wil is wat anders; Ik zou het knarsetandend en onder protest doen, totdat ik iets anders vind.

"Zo lang dat je insteek blijf je de rest van je leven in de bijstand. Als het je passie is, wat maakt het dan uit wat je ervoor betaald krijgt? Als je er maar rond van kan komen. Het grote geld komt dan vanzelf wel."

Dat is precies de insteek waar ik me fel tegen afkeer trouwens. Het gaat me er juist om wat ik er voor betaald krijg, want geld = mogelijkheden, en dat is precies waar het me om gaat. Dat IS mijn passie; De mogelijkheden hebben om dingen te ontwikkelen die IK wil, niet "werk doen dat ik leuk vind" voor iemand anders. Ik vind werken voor andermans ideeën niet leuk, maakt niet uit wat het werk is. Kijk, natuurlijk doe ik het wel. Je moet gewoon werken voor je geld, en dat ga ik dan ook zeker doen. Maar ik ga mezelf niet wijsmaken dat dat is wat ik wil, want néé, dat wil ik niet. En néé, ik wil niet minder dan 20000 (al ga ik liever voor 200000) per maand werken na 5 jaar. Ik kan beter dan dat. Natuurlijk, als het niet lukt is dat jammer, maar dan ben ik schijnbaar niet in staat geweest dat te realiseren, en hoef ik niemand te beschuldigen behalve mezelf. Ik ga er niet over janken.

Bizar dat er zo negatief wordt gekeken naar ambitie. Oh en, "hij"? Leuke assumptie van gender :P

[Voor 24% gewijzigd door Anoniem: 617562 op 30-08-2014 16:35]


 • Jeroen V
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 17-05 12:42

Jeroen V

yadda yadda yadda

Anoniem: 617562 schreef op zaterdag 30 augustus 2014 @ 16:32:
En néé, ik wil niet minder dan 20000 (al ga ik liever voor 200000) per maand werken na 5 jaar. Ik kan beter dan dat. Natuurlijk, als het niet lukt is dat jammer, maar dan ben ik schijnbaar niet in staat geweest dat te realiseren, en hoef ik niemand te beschuldigen behalve mezelf. Ik ga er niet over janken.

Bizar dat er zo negatief wordt gekeken naar ambitie. Oh en, "hij"? Leuke assumptie van gender :P
Ik denk niet dat er negatief wordt gekeken naar ambitie maar ik heb ze het vermoeden dat er negatief gereageerd wordt op de manier waarop je je presenteert. Vergeet niet dat je inmiddels de zoveelste persoon hier op GoT bent die zichzelf geweldig vindt en redelijk arrogant overkomt. Gezien je vraagstelling heb ik het vermoeden dat je nog vrij weinig hebt gedaan waarmee je jezelf kunt bewijzen. (Anders had je het antwoord al geweten denk ik)

Misschien ben je geniaal, misschien ook niet. Misschien ben je de zoveelste die onderuit gaat, misschien ook niet... Vergeet niet dat genialiteit niet genoeg is om succesvol te zijn...

 • Frips
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 02-06 20:48
Wanneer het je ambitie is om binnen 5 jaar 20k+ per maand te verdienen, dan is je opleiding tamelijk irrelevant. Je zult dan namelijk iets moeten doen dat vrijwel niemand doet en dat kan een standaard opleiding je per definitie niet bieden.

Zowieso zijn de jaren *na* je opleiding van veel groter belang voor wat je na 5 of 10 jaar verdient, dan je opleiding zelf. Na een paar jaar werkervaring boeit het echt niet veel meer welke (technische) master je hebt.

Ik heb zelf informatica gestudeerd. M'n collega's die hetzelfde werk voor hetzelfde salaris doen hebben een o.a. een electronica, KI, natuurkunde of wiskunde achtergrond. Het idee dat je met de keuze voor een specifieke master je "carrierepad" vast zet, is onjuist.

 • ThunderNet
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 02-06 15:56
Maar als je graag producten wilt gaan verzinnen, waarom begin je daar niet mee dan.. Is geen opleiding voor nodig hoor :)

Wachten en anderen om advies vragen zijn dingen die niet stroken met 20000eur/maand willen verdienen.

Heb je liever vooraf, of achteraf, dat ik zeg dat ik geen flauw idee heb wat ik doe?


 • demichel
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 23-05 17:47
Anoniem: 617562 schreef op zaterdag 30 augustus 2014 @ 16:32:
En néé, ik wil niet minder dan 20000 (al ga ik liever voor 200000) per maand werken na 5 jaar.
Ken je die van die man die zijn psychiater ging bedanken omdat zijn jarenlange therapie vruchten had opgeworpen?

Man: "Honderd miljoen maal bedankt meneer de psychiater, dat U mij van mijn grootheidswaanzin hebt afgeholpen. Hoeveel duizend miljarden ben ik U schuldig?"

Voetjes op de grond graag.

There are only two rules in life. #1. There always is a loser. #2. Don't be the loser.


 • Cocytus
 • Registratie: Augustus 2008
 • Niet online
Anoniem: 617562 schreef op zaterdag 30 augustus 2014 @ 16:32:

Bizar dat er zo negatief wordt gekeken naar ambitie. Oh en, "hij"? Leuke assumptie van gender :P
Nofi, maar je manier van communiceren en de inhoud van je posts getuigt niet echt van het niveau dat je van een WO-student in een honourstraject zou verwachten. Jouw enige ambitie is (kennelijk) get rich or die trying; daarmee hoef je bij mij niet aan te komen.

 • TNW
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 11-05 03:38
Anoniem: 617562 schreef op zaterdag 30 augustus 2014 @ 16:32:
Ik vind werken voor andermans ideeën niet leuk, maakt niet uit wat het werk is. Kijk, natuurlijk doe ik het wel. Je moet gewoon werken voor je geld, en dat ga ik dan ook zeker doen. Maar ik ga mezelf niet wijsmaken dat dat is wat ik wil, want néé, dat wil ik niet. En néé, ik wil niet minder dan 20000 (al ga ik liever voor 200000) per maand werken na 5 jaar. Ik kan beter dan dat. Natuurlijk, als het niet lukt is dat jammer, maar dan ben ik schijnbaar niet in staat geweest dat te realiseren, en hoef ik niemand te beschuldigen behalve mezelf. Ik ga er niet over janken.

Bizar dat er zo negatief wordt gekeken naar ambitie. Oh en, "hij"? Leuke assumptie van gender :P
Ik vind dat je een zeer onrealistische wereldvisie hebt. Zeker als je er pas bij bent zal je je sowieso moeten gaan bewijzen en dat betekent gewoon eerst voor de ideeën/opzetten van anderen werken.

Ook nogal bizar dat iemand met een universitaire opleiding zomaar even een onrealistisch hoog getal uit de lucht grijpt en dat als benchmark stelt. Werk doen wat je leuk vind is veel, veel complexer dan het gewenste getalletje op je bankrekening krijgen.

Weblog | Straling!


 • Zoijar
 • Registratie: September 2001
 • Niet online

Zoijar

Because he doesn't row...

Zo tussen de 2500 en 5000 afhankelijk van wat je doet en hoeveel mazzel je hebt. Daarbuiten beginnen zeldzame uitzonderingen te worden. Met je eigen bedrijf kan je alles tussen de 0 en de fantastatriljoen per maand binnenharken, maar meestal eerder 2000 :)

20k p/m ga je niet halen met development oid voor een baas. Dan moet je iets anders doen. Bv bij ons als succesvolle trader zou je dat wel halen, en ook wel meer.

 • _vision
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 09-04 20:24
Ik denk dat gegeven het interesse van TS zoals cognitive neuroscience of augmented reality het gewenste salaris halen sowieso kansloos is. Dat is vaak heel onderzoeksgericht werk en zoals je weet verdient die branche (zeker in NL) niet top.

Mocht je toch je passie willen volgen EN je gewenste salaris willen halen, dan zit er 1 ding op: start je eigen bedrijf.

Als je die passie laat varen dan kun je dat salaris halen in andere branches door bijvoorbeeld trader of investment banker te worden of partner van een consultancy toko. Besef je dan dat jarenlang hard werken (> 60 p.w.) en goede commerciële vaardigheden een must zijn. Bij dat soort bedrijven doet studieachtergrond over het algemeen er niet veel toe, mits je WO met uitstekende resultaten hebt en erg slim bent.

 • Zoijar
 • Registratie: September 2001
 • Niet online

Zoijar

Because he doesn't row...

_vision schreef op zondag 31 augustus 2014 @ 09:47:
Als je die passie laat varen dan kun je dat salaris halen in andere branches door bijvoorbeeld trader of investment banker te worden of partner van een consultancy toko. Besef je dan dat jarenlang hard werken (> 60 p.w.) en goede commerciële vaardigheden een must zijn. Bij dat soort bedrijven doet studieachtergrond over het algemeen er niet veel toe, mits je WO met uitstekende resultaten hebt en erg slim bent.
Precies, met nog de noot dat mensen met dat profiel (uitstekende resultaten, passie, erg slim, hard 60+ werken) er alsnog maar een derde oid daarvan door hun eerste jaar heen komen.

---

Ik heb een tijdje terug nog gesolliciteerd naar een R&D functie in augmented reality (ik heb een phd specifiek in VR/AR). 4-5k p/m was toen al te veel (helaas). Nou is dat wel n=1, maar toch, wel een praktijkvoorbeeld.

Om nog wat constructief advies te geven: begin nu je bedrijf/bedrijven. Probeer gewoon alles. Stop er veel tijd in. Ik heb zelf spijt dat ik dat niet heb gedaan toen ik nog de kans had als student en onder de 25 was. Daarna krijg je dingen als je huur betalen, je gezin onderhouden, van 8 tot 7 werken, je huiselijke taken verrichten, en dan niet meer zo'n zin hebben om nog van 10 tot 4 aan je eigen bedrijf te werken als je om 7 uur weer op moet. En je komt daar moeilijk uit want je moet genoeg geld verdienen, dus even een jaar stoppen met werken is geen optie. Nu heb je de tijd en kans om dat wel te doen. Ik snap namelijk heel goed dat je liever dat doet dan in loondienst; dat gevoel heb ik zelf ook vrij sterk. Dus... ga die ideeen uitwerken, breng ze aan de man. Als je faalt kan je altijd nog solliciteren na je studie.
Anoniem: 617562 schreef op donderdag 28 augustus 2014 @ 22:09:
Met pensioen wil ik nooit, ik vind dat ik altijd verder kan komen, en ik wil dan ook zo veel mogelijk mogelijkheden hebben zodat ik later meer kan investeren in transhumanistische evolutie ^^.
Overigens klinkt dit alsof je nu de focus op het verkeerde aspect legt, geld, terwijl wat je eigenlijk wilt een baan die bij je passie past is. Ik geloof sterk in de drie pijlers van werkgeluk: autonomy, mastery, purpose. Merk op dat geld daar niet bij staat. Je opmerkingen, zoals die hierboven, tonen aan dat je veel geeft om autonomy en mastery. Als je die wilt combineren is research geen slecht idee. Echt veel geld zal je niet verdienen, maar als je "genoeg" verdient en blij bent met je baan is dat zo veel belangrijker. Ik denk er best vaak aan om een deel van mijn salaris op te geven en toch weer terug te gaan, zuiver vanwege deze redenen. Geld is alleen belangrijk tot het punt dat je "genoeg" hebt om het niet meer belangrijk te laten zijn :) De enige rede dat ik veel geld zou willen is dat ik dan daarna volledig mijn eigen ding kan doen, bv vroeg met pensioen en dan mijn eigen ding doen. Geld voor bv een grote auto kan me gestolen worden.

[Voor 55% gewijzigd door Zoijar op 31-08-2014 11:22]


 • korna
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 11:36
Er is niks verkeerd aan ambitie, ook niet de ambitie om bakken met geld te verdienen. Of het de juiste ambitie is om die positie te behalen is maar de vraag. De meest rijke mensen zullen zeggen; doen wat je leuk vind. ... maar goed, als je het leuk vind om geld te verdienen dan kan dat de juiste drijfveer zijn.

Een mogelijkheid is om iets te ontwikkelen waar de grote bedrijven behoefte aan hebben. Vervolgens opvallen en gekocht worden. Dat kan interessant zijn: je kan achter je passie aangaan, vervolgens verkopen en loslaten en verder met de volgende passie

Multiplayer shooting games define community as a community of killers, the high-tech version of a tribe of paleolithic hunters.


 • Lethalis
 • Registratie: April 2002
 • Niet online
Anoniem: 617562 schreef op zaterdag 30 augustus 2014 @ 16:32:
Bizar dat er zo negatief wordt gekeken naar ambitie. Oh en, "hij"? Leuke assumptie van gender :P
Oh, als vrouw verdien je ueberhaupt minder :P j/k

Dit hele topic is zinloos.

Maar goed, bij deze toch 2 toevoegingen:
1. Als MSc kun je beter in het buitenland werken als je serieus geld wilt verdienen.
2. In het begin van jouw loopbaan zou alles om ambitie voor het vak moeten draaien, niet om het geld. Dat komt vanzelf zodra je echt dingen gaat waarmaken.

Ask yourself if you are happy and then you cease to be.


 • chime
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 02-06 14:41
Je kan ambitieus zijn ... maar je plan moet ook realistisch zijn.

Wil je een eigen zaak waar je 20 000 per maand uit kunt trekken ... dan kijk je al snel naar een it bedrijf van een 30-40 man waar je iedereen voor 100 euro / per uur kunt "verkopen"

Of je moet veel geld aan licenties kunnen binnen harken.

Maar goed - dat vereist ook weer een stevig en realistisch plan.

Ook stel je dat je enkel dingen voor jezelf wilt maken.
Wel ... niemand maakt iets voor zichzelf en verdient er geld aan => zo een zaken maak je altijd voor iemand anders. (het kan voortkomen uit een eigen gemis of een idee)
Maar de gebruikservaring is wreed belangrijk.
Besef dat vaak niet het beste door een gebruiker wordt gekozen, maar gewoon het makkelijkste (en ja, een goedkope prijs is bvb makkelijker te verantwoorden)

Kortom, je wilt wel 20k / maand verdienen binnen 5 jaar ... maar ik zie niet direct iets waardoor ik kan indenken dat dat mogelijk is.

Dus stel je plannen even wat realistischer in en zoek werk in de branche waar je later verder in wilt.
Bouw kennis en netwerk op en krijg een beeld van wat mensen willen en wat ze ervoor willen betalen.

Na 4-5 jaar kan je dan gaan beginnen werken aan je master plan ... maar zelfs dan lijkt 20k me nogal optimistisch.

 • Lan Mandragoran
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 01-06 08:37
Startsalaris bij KI zal waarschijnlijk tussen de 2000 en 2500 bruto liggen. Zet die 20.000 maar uit je hoofd, helemaal gezien je hier over komt alsof geld je belangrijkste drijfveer is.

 • Reynouts
 • Registratie: Maart 2014
 • Niet online
sub0kelvin schreef op vrijdag 29 augustus 2014 @ 03:18:
Ik heb zelf de andere masterrichting in Groningen gedaan, maar heb genoeg vrienden die Mens Machine Communicatie deden. Het meerendeel is onderzoek gaan doen (of PhD, óf bij researchinstituten zoals TNO of buitenland). De rest is uiteindelijk niet-AI-specifieke IT/management gaan doen.

Er is weinig werk te vinden waar je 100% toegepaste MMC gaat doen, er zijn namelijk weinig productgeoriënteerde bedrijven die zich daar op focussen. Dan kom je uit op onderzoeksinstituten en dat moet je liggen.
Ik heb een beetje dezelfde ervaring. Heb zelf ook een master AI, alleen dan afgestudeerd in de richting Brain-Computer Interfacing. Veel van mijn studiegenoten zijn gaan promoveren, iets met computer-vision gaan doen of gewoon de standaard ICT kant op (waar je waarschijnlijk gewoon gaat beginnen net een HBO start salaris, want je biedt voor hun vaak geen echte meerwaarde).

Heb het idee (ook als ik het "Wat verdient de ..." bekijk) dat jaren werkervaring veel harder tellen voor je salaris dan een HBO vs Master AI in de "standaard" ICT wereld. Als je na je studie begint in een standaard ICT functie kan je 2300-2700 bruto + lease auto krijgen. Het zal het bedrijf niet zoveel interesseren dat jij veel van HCI weet, een HBO-er doet het werk wat zij willen net zo goed (of misschien wel beter). Dus als je via die weg veel wil verdienen: gewoon beginnen met werken. Na 5 jaar denk ik dat je dan op 3500 kan zitten.

Ik ben zelf ook begonnen in een standaard ICT functie, maar dat had ik al redelijk snel gezien (wilde iets met mijn AI-kennis doen), dus na veel rondkijken werk ik nu bij een kleiner bedrijf waar ik een text-to-speech engine aan het implementeren ben met machine learning technieken. In dat soort posities kan je wat meer geld vragen, aangezien er niet veel mensen zijn die weten hoe ze dat aan moeten pakken.

De gewone ICT wereld in raad ik je niet aan, je kan namelijk iets bijzonders. Ik zou goed gaan zoeken naar bedrijven die echt dingen doen met HCI (Philips/TNO/...), daar ervaring op doen en met die kennis uiteindelijk je eigen bedrijfje lanceren.

Anoniem: 617562

Topicstarter
Heel erg bedankt voor alle nuttige replies (de blabla arrogant blabla jouw houding op de universiteit kolder negeer ik maar, zonde van m'n tijd) - Ik heb er zeker wat aan! Een eigen bedrijf heb ik al, maar de kern is dus ook om tijdens mijn studie al zo hard mogelijk daaraan te werken. Klinkt erg logisch, maar het is inderdaad geen slecht plan om flink bezig te gaan voordat ik klaar ben met studeren.

Erg tof om jouw ervaring te horen trouwens, Reynouts! Ik kan me goed inleven dat je het daar gezien had. Puur ICT/informatica ligt me sowieso niet echt; Ik kan in principe best programmeren enzo, maar ik wil ook m'n creativiteit en visie kwijt. Wat betreft "gezin onderhouden" - gaat nooit gebeuren. Ik wil geen gezin :P ik ga helemaal niemand onderhouden, een partner hebben is ontzettend leuk maar daar houdt het dan ook definitief bij op. Ik ga er van uit dat ik 10-15 uur per dag kan werken (aan een bedrijf, als freelancer of in loondienst.) Een duur huis of zo heb ik ook niet nodig; Ik vind het prima om tot m'n 40'de in m'n studentenstudio te blijven wonen (of iets vergelijkbaars) of om te emigreren, zolang dat m'n kansen verhoogt om vooruit te komen.

Samengevat dus: Zo realistisch mogelijk blijven kijken, ervaring opdoen, zo veel moelijk vooruit plannen, tijdens m'n studie al hard aan het werk, en geen afleidingen in m'n persoonlijk leven dulden. Als ik iemand op z'n teentjes heb getrapt met mijn attitude, mijn excuses daarvoor trouwens. Ik poog niemands accomplishments te downgraden of mezelf op te hemelen, maar ik heb een ander levenspad gekozen dan de meeste mensen en daar blijf ik bij :)

 • gambieter
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online

gambieter

Just me & my cats

Anoniem: 617562 schreef op vrijdag 05 september 2014 @ 16:18:
Samengevat dus: Zo realistisch mogelijk blijven kijken [...] en geen afleidingen in m'n persoonlijk leven dulden.
Die twee dingen zijn dus al in tegenspraak met elkaar :) . Je kunt gewoon niet zover vooruit plannen, je zult ook opportunistisch moeten zijn, risico's moeten nemen, etc.

++?????++ Out of Cheese. Narf! Poit! Egad! Zort! Error. Redo From Start.


Anoniem: 617562

Topicstarter
^ Dat snap ik heel goed, ik bedoel daarmee voornamelijk geen dingen doen als 2 jaar op reis gaan, kinderen krijgen, bezig gaan met hobbies die heel veel tijd opslorpen, te veel uitgaan, etc.

 • ThunderNet
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 02-06 15:56
Oh je bedoeld leven? Nee dat is idd killing voor je...

Heb je liever vooraf, of achteraf, dat ik zeg dat ik geen flauw idee heb wat ik doe?


Anoniem: 617562

Topicstarter
Dat is een eigen keus, wat je belangrijk vindt in het leven :) een filosofische discussie is niet heel relevant voor me nu :P ook al willen heel veel mensen er dolgraag een beginnen.

 • ThunderNet
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 02-06 15:56
Anoniem: 617562 schreef op vrijdag 05 september 2014 @ 16:26:
Dat is een eigen keus, wat je belangrijk vindt in het leven :) een filosofische discussie is niet heel relevant voor me nu :P ook al willen heel veel mensen er dolgraag een beginnen.
Dat komt natuurlijk grotendeels door jezelf. Je opent zelf een topic met de vraag wat je kunt verwachten op de arbeidsmarkt. Dan wil je ineens 20.000eur/maand. Dan wil je ineens niet aan andermans ideeen werken..

Ja, wat verwacht je dan? 8)7

Wil je op de arbeidsmarkt 20.000eur/maand: wordt een briljante specialist met veel ervaring of in een risico-vakgebied.

Wil je alleen aan je eigen ideeen werken: blijf lekker voor jezelf bezig, maar dan hoef je ook niet de arbeidsmarkt op.

Heb je liever vooraf, of achteraf, dat ik zeg dat ik geen flauw idee heb wat ik doe?


Anoniem: 617562

Topicstarter
Ik had in het begin al gezegd dat ik in loondienst gaan een optie vond mocht m'n bedrijf niet lukken :P nogmaals, als het allemaal niet lukt ben ik al tevreden met 1000/maand. Liever dat dan steun trekken. En, ik heb best nuttige replies gehad; Dus netto is het toch alleen maar handig dat ik zo'n topic begin? Ook dingen uitvogelen als hoe nuttig het is om ervaring op te doen voordat ik voor mezelf begin etc is altijd prettig; Stel ik zou aan de slag kunnen bij een kleiner, specialistisch bedrijf (in het buitenland?) waar ik na 5-6 jaar 6000/maand kan verdienen doe ik dat graag, dan zet ik elke maand 4500 opzij, en gebruik ik dat als startkapitaal (samen met het ervaringskapitaal wat ik heb opgedaan) :)

Ik heb geen enkel werk wat ik niet zou doen, enkel werk wat ik niet zou *willen* doen als het anders kan :). Ik wil ook best een filosofische discussie aangaan met iemand als ze interesse hebben (En met interesse bedoel ik echt een openhartige discussie, en niet een bashfest waarbij ze enkel willen haten omdat mijn levensvisie niet strookt met hun idealen.) - maar dat doe ik dan liever in PM zonder dat dit verder escaleert naar een drama-topic.

Het is echt niet m'n bedoeling mensen in het harnas te jagen. Ben dan ook erg blij dat ik ook nuttige en positieve reacties terug heb gekregen!

[Voor 18% gewijzigd door Anoniem: 617562 op 05-09-2014 16:48]


 • Sissors
 • Registratie: Mei 2005
 • Nu online
Stomme vraag, maar waarom wil je 20k per maand? Dat zou ik sowieso al iedereen vragen die dat wil (niet dat ik zou klagen als mijn baas me dat wil geven, maar ik zou er niet veel voor laten), maar al helemaal als je geen dure hobbies hebt en prima in een studio blijft wonen.
Anoniem: 617562 schreef op vrijdag 05 september 2014 @ 16:24:
^ Dat snap ik heel goed, ik bedoel daarmee voornamelijk geen dingen doen als 2 jaar op reis gaan, kinderen krijgen, bezig gaan met hobbies die heel veel tijd opslorpen, te veel uitgaan, etc.
Om te beginnen: Als jou dit gelukkig maakt, moet je dat doen! Ik zal absoluut niet iemand daarop beoordelen, dat is jouw keuze.

Het enige wat ik denk is dat je wel je eigen geluk in het oog moet houden. En vooral vanwege de volgende quote:
en geen afleidingen in m'n persoonlijk leven dulden
Hiervan krijg ik het idee dat je misschien wel die 'afleidingen' zou willen. Oftewel hou in het oog wat jouw gelukkig maakt, en dat kan prima je werk zijn, maar ga niet per direct al het andere afkappen omdat je bang bent dat je daar ook gelukkig van wordt, waardoor het een afleiding is.

Je bent ook nog jong (neem ik aan), dus wie weet gaat het wel helemaal veranderen hoe je ertegenaan kijkt.

Anoniem: 617562

Topicstarter
Ik ben 23, en veranderen zal niet snel gebeuren, ik ben een extremist (alleen dan zonder het geweld en de criminaliteit, haha) :). Maar goed; Waarom heb ik volgens mij eerder aangegeven; Om te investeren in transhumanistische technologie en research. Daarvoor heb ik simpelweg zo veel mogelijk kapitaal voor nodig, elke cent die ik kan binnenharken en besparen is een bepaald % dichter bij m'n doel. Dat doel heb ik zo'n 8 jaar geleden gesteld :)

Bedankt voor je positieve reactie trouwens!

[Voor 5% gewijzigd door Anoniem: 617562 op 05-09-2014 16:53]


 • creator1988
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 02-06 23:49
Zoijar schreef op zondag 31 augustus 2014 @ 05:18:
Zo tussen de 2500 en 5000 afhankelijk van wat je doet en hoeveel mazzel je hebt. Daarbuiten beginnen zeldzame uitzonderingen te worden. Met je eigen bedrijf kan je alles tussen de 0 en de fantastatriljoen per maand binnenharken, maar meestal eerder 2000 :)

20k p/m ga je niet halen met development oid voor een baas. Dan moet je iets anders doen. Bv bij ons als succesvolle trader zou je dat wel halen, en ook wel meer.
Kan wel, maar niet in Nederland. Een oud-collega werkte als VP of engineering die deels ook nog R&D programmeerwerk deed voor een Noorse toko en pakte ~250K euro (2 miljoen NOK). Die was toen 32-33.

Noorse inkomens zijn openbaar

Verder: wordt gewoon tyfusgoed in je werk, dan kom je overal wel terecht.

[Voor 4% gewijzigd door creator1988 op 05-09-2014 17:07]


 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 11:44

.oisyn

Moderator Devschuur® / Cryptocurrencies

Demotivational Speaker

Anoniem: 617562 schreef op vrijdag 05 september 2014 @ 16:52:
Dat doel heb ik zo'n 8 jaar geleden gesteld :)
Toen je 15 was dus? Misschien tijd om, nu je (waarschijnlijk) volwassen bent, eens kritisch naar je eigen doelen te kijken?
creator1988 schreef op vrijdag 05 september 2014 @ 17:03:
Een oud-collega werkte als VP of engineering die deels ook nog R&D programmeerwerk deed voor een Noorse toko en pakte ~250K euro (2 miljoen NOK).
... per jaar hoop ik? Althans, ik hoop voor hem dat het per maand is :P

[Voor 37% gewijzigd door .oisyn op 05-09-2014 17:49]

If I had a dollar for every time I didn't know what was going on, I'd be like: "Why am I always getting all this money?!"


 • Umbrah
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 10:55

Umbrah

The Incredible MapMan

Ambitie en passie kan ook los staan van geld. Dat het een nood is, wil niet zeggen dat het een nood is voor de ambitie en de passie. Als je een normaal salaris kan krijgen, en voor rond de 2000/wk kan leven als starter, dan is dat toch voldoende?

TS: er word niet bepaald negatief tegen ambitie aan gekeken, maar wel tegen "dit doe ik wel even" en "ik doe het voor het geld" werk. Zodra geld een doel is, dan val je ook voor mij flink af. En kijk ook eens om je heen: wat is mijn concurrentie? De meeste astronomen die ik ken gaan juist de big data/financial/BI hoek in, omdat er globaal 50 banen in hun "echte" sector zijn.

Dus los van je leuke opleidingen, hoe nuttig is het globaal? Je wilt je eigen toko opzetten, heb je al sponsoren/start kapitaal/een bedrijfsmodel? Er is méér nodig dan ambitie, er is ook ondernemersgeest en bedrijfskunde nodig. Je lijkt me slim genoeg om dat in te zien. Ben je echter het soort slimme kop wat puur op een niche wil blijven focussen, tsja, je kunt ook in academia blijven... na je MSc en PHd, ga voor een aanstelling... ga bij een universiteit werken. Sommigen hebben goede programma's voor researchers (hoewel zij ook veel aan valorisatie doen tegenwoordig, dus ook bedrijfskundig inzicht, hoewel veel een consultant o.i.d. daar voor inhuren om de brug wetenschap/rest-van-universum te vormen). Wie weet is tenured professor worden iets voor je. Maar ook dan: je moet tyfusgoed zijn en kijk dan eens om je heen.

Anoniem: 617562

Topicstarter
Ik doe niks "wel even" - Ik vind het een hele slechte manier van argumenteren, reageren op iemands "toon" i.p.v de inhoud. Jammer. En "voldoende"? Ik geloof niet in dat woord. Het is nóóit voldoende. Wat betreft m'n doelen; Ik kijk de hele tijd kritisch naar alles wat ik doe, dus alsjeblieft, inhoudelijke kritiek/advies en géén ad hominems...

En ja, natuurlijk doe ik werk voor geld. Ik heb bepaalde dingen die ik wil doen, en die kosten geld. Veel geld. Ik ga m'n doelen niet bijstellen. Dat is géén optie. Start kapitaal ben ik nu mee bezig :) Ik heb een eigen internetbedrijfje, en daar werken nu 2 mensen voor. Ik doe nu nog niet wat ik later wil gaan doen, maar ik wil (zoals ik al in m'n eerste post zei) apps gaan ontwikkelen voor telefoons en google glass. Ik denk dat daar veel geld in zit, vooral als ik bijvoorbeeld financiele apps voor daytraders zou maken. Of zoiets stoms als flappy bird, kan ook :P

Als minor heb ik dan ook gekozen voor entrepreneurship & international business. Ik snap prima dat ik er enkel met specialistische vakkennis niet kom, vandaar die keus :) - Ik wil ook wss naar Israel, Singapore, Hong Kong of de VS als ik eenmaal de kennis heb die ik nodig heb, omdat daar het ondernemersklimaat erg gunstig is.

 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 11:44

.oisyn

Moderator Devschuur® / Cryptocurrencies

Demotivational Speaker

Anoniem: 617562 schreef op vrijdag 05 september 2014 @ 18:02:
Wat betreft m'n doelen; Ik kijk de hele tijd kritisch naar alles wat ik doe, dus alsjeblieft, inhoudelijke kritiek/advies en géén ad hominems...
Sorry maar het was serieus bedoeld en ik kan geen ad hominem in mijn post ontdekken. En trust me, als ik je persoonlijk wil aanvallen dan doe ik dat doorgaans niet subtiel ;)

If I had a dollar for every time I didn't know what was going on, I'd be like: "Why am I always getting all this money?!"


Anoniem: 617562

Topicstarter
Van jou valt het ook wel mee :) Ik kan me voorstellen dat puur op basis van persoonlijke informatie die je in dit topic kan vinden zonder verdere context je vraagtekens zou kunnen stellen bij m'n ambities :P

 • chime
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 02-06 14:41
Ik zie nu niet direct hoe in je veel geld gaat kunnen verdienen met een financiele app voor een daytrader.
Toch niet vanuit een google glas ontwikkelaar ... daar zal de back-end man die de software ontwikkelt meer kunnen vangen.
Nog veel meer gaat naar degene die de formules uitwerkt naar welk de software gaat reageren.

Ook vraag ik me af of je voor je doel, dat je als 15-jarige hebt gesteld, wel veel geld nodig gaat hebben.

Je kan nu perfect van start gaan als developer, analist, ... om ervaring op te doen.
Daarnaast werk je dan aan iets start-up achtigs.
Want als dat laatste goed draait, dan moet je geen 20 k per maand voor 10 jaar verdienen om je kapitaal te krijgen ... dan is 1 investeerder overtuigen genoeg.

Anoniem: 617562

Topicstarter
Aye, dat vind ik wel nuttige data allemaal :) Al moet ik wel zeggen dat ik het liefst wel de controle over m'n eigen bedrijf behoud, en dus niet te afhankelijk wil zijn van investeerders direct. Daarnaast zit ik ook vooral te denken om dus juist die software / formules te ontwikkelen. M'n opleiding zie ik dan ook meer als een breed kader van "wat kan er" zodat ik vanuit daar projecten kan plannen. M'n minor is dan ook entrepreneurship.

"Je kan nu perfect van start gaan als developer, analist, ... om ervaring op te doen.
Daarnaast werk je dan aan iets start-up achtigs."

Zoiets had ik in gedachten. Dankje!

 • Zoijar
 • Registratie: September 2001
 • Niet online

Zoijar

Because he doesn't row...

Je klinkt eerlijk gezegd wel een beetje als alle studenten die ik mijn leven ben tegen gekomen trouwens. Allemaal denken ze -- begrijpelijk overigens -- nu heel speciaal te zijn omdat ze een master's hebben. Als je gaat werken kom je er achter dat iedereen een master's heeft en de helft veel meer heeft gedaan en veel meer kennis heeft dan jij. Dan kan je er nog een PhD achteraan doen ( ;) ) en daarna sta je voor exact hetzelfde probleem. Dan zit je uiteindelijk bij een top 1% bedrijf, waar je alsnog de niet de top 0.1% bent.

Ambitie is goed hoor, daar niet van. Maar je moet wel van erg goede huizen komen om speciaal genoeg te zijn. En hard werken. En lang. Vooral die laatste twee. Niemand gaat je iets geven omdat je nou een papiertje hebt in een IT-richting: dat heeft iedereen.
Anoniem: 617562 schreef op vrijdag 05 september 2014 @ 18:02:
vooral als ik bijvoorbeeld financiele apps voor daytraders zou maken.
Hehe, ja, dat kan leuk verdienen zijn, maar voor die 20k pm moet je toch echt zelf traden. Geloof me, ik weet er alles van ;)

[Voor 16% gewijzigd door Zoijar op 07-09-2014 03:35]


Anoniem: 617562

Topicstarter
Zoijar schreef op zondag 07 september 2014 @ 03:31:
Je klinkt eerlijk gezegd wel een beetje als alle studenten die ik mijn leven ben tegen gekomen trouwens. Allemaal denken ze -- begrijpelijk overigens -- nu heel speciaal te zijn omdat ze een master's hebben. Als je gaat werken kom je er achter dat iedereen een master's heeft en de helft veel meer heeft gedaan en veel meer kennis heeft dan jij. Dan kan je er nog een PhD achteraan doen ( ;) ) en daarna sta je voor exact hetzelfde probleem. Dan zit je uiteindelijk bij een top 1% bedrijf, waar je alsnog de niet de top 0.1% bent.

Ambitie is goed hoor, daar niet van. Maar je moet wel van erg goede huizen komen om speciaal genoeg te zijn. En hard werken. En lang. Vooral die laatste twee. Niemand gaat je iets geven omdat je nou een papiertje hebt in een IT-richting: dat heeft iedereen.


[...]

Hehe, ja, dat kan leuk verdienen zijn, maar voor die 20k pm moet je toch echt zelf traden. Geloof me, ik weet er alles van ;)
Ben me erg bewust van alles wat je hier zegt; Ik voel me absoluut niet speciaal door m'n studie ofzo. Ik zie het slechts als een pre-beginpunt. Zodat ik uberhaupt op het startpunt kan komen. Het traden doe ik nu al, met bitcoin in ieder geval :) dus daar doe ik zeker ervaring op. Ook het startkapitaal voor m'n huidige bedrijf heb ik zo vergaard ^^

 • chime
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 02-06 14:41
Anoniem: 617562 schreef op zondag 07 september 2014 @ 01:40:
Aye, dat vind ik wel nuttige data allemaal :) Al moet ik wel zeggen dat ik het liefst wel de controle over m'n eigen bedrijf behoud, en dus niet te afhankelijk wil zijn van investeerders direct. Daarnaast zit ik ook vooral te denken om dus juist die software / formules te ontwikkelen. M'n opleiding zie ik dan ook meer als een breed kader van "wat kan er" zodat ik vanuit daar projecten kan plannen. M'n minor is dan ook entrepreneurship.

"Je kan nu perfect van start gaan als developer, analist, ... om ervaring op te doen.
Daarnaast werk je dan aan iets start-up achtigs."

Zoiets had ik in gedachten. Dankje!
Besef ook dat 3 van de 4 startups faalt ...

De clou is niet om gewoon te falen, maar telkens beter te falen. O-)
Dus leren van je fouten.

Maar je ook niet laten tegenhouden door tegenslagen/fouten.
En ook niet krampachtig vast blijven houden aan een verloren zaak - er zijn genoeg ondernemers die al hun spaargeld in hun zaak pompen in de hoop dat het zaakje boven water blijft.
(dat laatste komt er eigenlijk op neer op je niet te hard emotioneel te binden met je zaak - maar het nog altijd puur zakelijk te beschouwen)

Wat ook interessant kan zijn: schuim wat hackatons af en doe daar aan mee.
Je kan daar veel inspiratie opdoen + netwerk uitbouwen.

Controle over je eigen bedrijf kan je houden als je genoeg kan aanbieden @investeerder.
Maar het is in zo een situatie met een investeerder mogelijk interessanter om een nieuw bedrijfje er bij op te richten om je ander bedrijf / nieuw bedrijf van elkaar af te schermen.

 • dion_b
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 11:54

dion_b

Moderator Harde Waren

say Baah

Dat.

Overigens denk ik niet dat iemand een zinnig antwoord kan geven op wat je kunt verwachten - er zijn niet veel mensen die AI gedaan hebben, en daarvan zullen uitermate weinig jouw ambitieniveau hebben, en gezien je wens voor high risk, high return wil wat een ander met zelfde achtergrond, ambitie en vaardigheden alsnog heel anders uit kunnen vallen.

Fwiw: m'n vriendin deed in Groningen AI (met master gedeeld daar en in Osnabrueck), maar dan meer cognitiewetenschappen-richting. Afgestudeerd cum laude, met klem gevraagd om PhD te komen doen. Toch is ze het bedrijfsleven ingegaan, maar met andere insteek: zij wilde juist gaan 'leven', kunnen genieten van avonden zonder werk/studie, wel kinderen enzo. Moge duidelijk dat ze geen EUR 20k per maand verdient, eerder 15% daarvan na 5 jaar. Maar dan wel met 30u werken over 4 dagen verspreid, met woon-werkafstand van 5 minuten per fiets - en dat in een gewaardeerde IT (PHP) developmentrol waar ze d'r ei goed kwijt kan.

Kwestie van keuzes inderdaad. Ik werk ook maar 32u waardoor ik 25% minder verdien dan bij voltijd (wat ik in ongeveer 5 seconden zou kunnen regelen, m'n manager zou een gat in de lucht springen als ik dat wilde :P ). Maar we kunnen onszelf ruimschoots onderhouden zo (staan op punt om op slechts 1 salaris een huis te kopen) en houden tijd over voor dingen die wij belangrijk vinden (zoals kinderen, sociaal leven enzo).

Nu, jouw keuzes zijn radikaal anders. Niets mis mee, maar dat maakt vergelijken, niet alleen met ons maar ook met andere AI (al dan niet HMC) mensen bijzonder moeilijk :z

Soittakaa Paranoid!


 • Lethalis
 • Registratie: April 2002
 • Niet online
Mensen die op 23ste hun hele leven al hebben uitgestippeld :')

Van alleen maar werken ga je niet gelukkig worden.

Ik vind software ontwikkelen hartstikke leuk (mijn werk en hobby), maar het is niet iets waar ik gelukkig van word. Of beter gezegd: succesvol zijn in mijn werk is niet voldoende om gelukkig te zijn. Daar heb ik toch echt veel meer voor nodig. En om die andere zaken te verwerven / behouden kan ik het me niet veroorloven om alleen maar met mijn werk bezig te zijn :P

Een relatie strandt bijvoorbeeld erg snel als je nooit tijd voor de ander hebt.

Kortom, je zal helemaal alleen zijn op een gegeven moment. Vervreemd van de wereld, omdat je werken belangrijker vindt dan vriendschappen en relaties te onderhouden (been there, done that).

[Voor 14% gewijzigd door Lethalis op 15-09-2014 16:57]

Ask yourself if you are happy and then you cease to be.


 • dion_b
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 11:54

dion_b

Moderator Harde Waren

say Baah

Mwoeah, dat is ook wat zwart-wit gesteld. Het is een risico, maar wil niet zeggen dat het ook gebeurt.

Dan nog, bewust of unbewust lees ik in de TS vooral een jonge Steve Jobs (of de ambitie dat ook te zijn). Hij was een mooi voorbeeld inderdaad van hoe je je priveleven (en trouwens dat van je vrienden en mensen die voor je werkten) vakkundig om zeep kunt helpen. Daarom ook een goed voorbeeld van de gevaren en dus van wat niet te doen ;)

Soittakaa Paranoid!


 • Lethalis
 • Registratie: April 2002
 • Niet online
Als je heel goed in iets wil zijn, gaat daar doorgaans ontzettend veel tijd inzitten. Dat is geen 9 tot 5 aangelegenheid.

Maar meer dat je om half 7 's avonds nog iets bedenkt en raar opkijkt als je vanachter de computer ontdekt dat het alweer licht buiten wordt. Nachten doorhalen, hele weekenden aan het werk, enzovoorts. Tijd die anderen besteden om te socializen.

Ik was dus zo iemand. In zekere zin ben ik dat nog steeds. Dan krijg ik soms een reminder van mijn vriendin dat het niet goed met mij gaat :P Ik haal iig geen nachten meer door.. maar verknal soms nog weleens een weekend aan mijn werk, cursus of een hobby project. Per saldo heb ik in zo'n week dus 60 uur aan mijn vak besteed.

Het gaat altijd ten koste van iets. Een relatie hebben lukt me nog aardig, maar vriendschappen onderhouden kost mij al teveel tijd..

En dan ben ik maar een gewoon programmeurtje. Geen fancy AI onderzoeker.

[Voor 23% gewijzigd door Lethalis op 15-09-2014 23:02]

Ask yourself if you are happy and then you cease to be.


 • dion_b
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 11:54

dion_b

Moderator Harde Waren

say Baah

Dat zijn wederom de valkuilen die je beschrijft, maar het wil nog niet betekenen dat je erin hoeft te donderen :z

Ik ken mensen die ook in die categorie zitten, beste voorbeeld is een van onze beste project managers. Dame die officieel 40u werkt, waarvan tot kort 8u voor OR, maar minimaal 60u per week draait met dus OR daarnaast totdat ze daaruit stapte. En als hobby oldtimer auto's restaureert. En een levendig sociaal leven (geen tijd voor een relatie, wel volop aan het daten). Af en toe komt ze zelfs aan slapen toe.

Hoe doet ze dat alles? Nouja, eigenlijk vrij simpel: zoals gezegd is ze een extreem goede PM, wat dus betekent dat ze een ster is in dingen plannen en vervolgens zorgen dat dingen - ook in de privesfeer - volgens plan verlopen. Ze plant zelfs 'planningsloze' tijdssloten in waarin ze random shit doet, puur om de druk van de ketel te halen. Zo kan ze bovengemiddeld veel tijd aan werk besteden, daarbinnen ook nog eens bovengemiddeld productief zijn en toch nog tijd houden voor hobby's en een sociaal leven.

Wat jij beschrijft is dezelfde fanatisme zonder de discipline die zij heeft. Het is nog niet gezegd of TS die discipline heeft, maar ga er niet automatisch vanuit dat hij die ook mist.

* dion_b heeft trouwens nul discipline, maar compenseert dat door minder fanatisme - althans muv internationale conferenties, dan is het altijd 110% geven :P

Soittakaa Paranoid!


 • Lethalis
 • Registratie: April 2002
 • Niet online
Eerlijk is eerlijk, ik ben geen enorme planner. Zeker niet qua privezaken.

Maar zelfs jouw voorbeelddame heeft geen tijd voor een relatie. Daarom blijf ik ook bij mijn punt dat het altijd ten koste van iets gaat.

Ik ben zelf dus minder uren gaan werken (36 ipv 40) om werk en prive beter te kunnen combineren. Dit betekent in de praktijk dat ik alsnog veel meer uren draai, maar wel als het mij uitkomt.

Zo ben ik bijvoorbeeld elke 2e vrijdag vrij en heb ik dus een lang weekend. Op die vrijdag moet mijn vriendin altijd werken, dus kan ik die dag helemaal indelen zoals ik dat wil.

Ik kan dingen uitzoeken voor mijn werk waar ik anders niet aan toe zou komen, kan aan een cursus werken, of aan een hobbyproject. Maar kan ook de hele dag gitaarspelen of een eind gaan fietsen als het mooi weer is.

Zo'n dag voor mezelf heb ik echt nodig om voor de rest enigszins "normaal" te kunnen blijven.

Vaak zoek ik 's avonds ook wel wat dingetjes uit, maar die komen dan op mijn lijstje voor vrijdag :)

En in het weekend ben ik vaak 's ochtends aan het werk terwijl mijn vriendin uitslaapt :D

Maar ja, daarna houdt het een keer op. In de praktijk kan ik nog redelijk 50 uur per week werken en daarnaast sociaal zijn. Wil ik echter nog meer uren draaien, dan kom ik echt in de problemen.

En dan besef ik mij maar al te goed dat werken en leren niet alles is.

Ask yourself if you are happy and then you cease to be.


 • pirke
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 11:44
Lethalis schreef op maandag 15 september 2014 @ 16:52:
Mensen die op 23ste hun hele leven al hebben uitgestippeld :')
Je leven is datgene wat je overkomt terwijl je andere plannen had...

De Belangrijkste Toespraak Die Je Ooit Zal Horen


Anoniem: 617562

Topicstarter
Lethalis schreef op maandag 15 september 2014 @ 16:52:
Mensen die op 23ste hun hele leven al hebben uitgestippeld :')

Van alleen maar werken ga je niet gelukkig worden.

Ik vind software ontwikkelen hartstikke leuk (mijn werk en hobby), maar het is niet iets waar ik gelukkig van word. Of beter gezegd: succesvol zijn in mijn werk is niet voldoende om gelukkig te zijn. Daar heb ik toch echt veel meer voor nodig. En om die andere zaken te verwerven / behouden kan ik het me niet veroorloven om alleen maar met mijn werk bezig te zijn :P

Een relatie strandt bijvoorbeeld erg snel als je nooit tijd voor de ander hebt.

Kortom, je zal helemaal alleen zijn op een gegeven moment. Vervreemd van de wereld, omdat je werken belangrijker vindt dan vriendschappen en relaties te onderhouden (been there, done that).
Lang niet geweest hier, maar ik reageer toch maar even omdat ik hier op in wil gaan. Ik wil helemaal geen relaties met mensen die niet het zelfde willen als ik :). En ik ben liever alleen en capabel om te doen wat ik wil dan omringt door mensen die van me houden :o

 • Umbrah
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 10:55

Umbrah

The Incredible MapMan

Tsja, maar hoe je er ook in staat, ik ben nu 30 en heb ook zo'n fase als jou gehad... uiteindelijk werkt dat niet. De maatschappij is in de lange draad globaal, en globaal zo sterk als de zwakste schakel. Om jezelf af te splitsen heb je in de korte termijn nut van, in de lange termijn niet én op de korte termijn niet.

Je wilt gaan ondernemen, maar vervolgens ga je selectief zijn met je klanten. En ondernemen + financiele eisen stellen = niet realistisch. Meeste ondernemers komen amper rond, de eerste vier/vijf jaar is het afzien en zeker in de WO-hoek overleeft 80% het niet. En zeker met iets als AI (wat je dus uit de academische wereld MOET tillen om geld te verdienen)... tsja... als jij mij je revolutionaire manier om netwerken te resolven (verdien ik wat van m'n geld mee -- netwerken als in geo/topo en resolven als: hoe kom ik van punt A naar B, en dan slim in de zin van: zo goedkoop en snel mogelijk) die je uitvind aan mij wil verkopen, dan verwacht ik niet zulk gedrag. Sommige AI dingen zul je naar de financiele sector (ook armlastig gesteld nu voor kleine IT-sector ZZP-ers of KI-researchers), Olie/Gas, of MKB willen zetten, en dan MOET je je wel omringen met "niet jouw mensen". Dat is het leven. Sucks. Get used to it. Gemiddeldde olie/gas manager is een omhooggevallen IT-er of Rig-werker. Of een half-zatte geoloog die een pak aan heeft.

Klinkt lullig maar om botsingen te minderen zal hij zich aanpassen aan jou, mits jij hem halverwege ontmoet.

En als jij denkt te kunnen beginnen met meer dan 2000, of als je uitzonderlijk bent: 2260 Euro... tsja... om je opmerking te citeren: "voor minder kom ik m'n bed niet uit" -- tsja, dan hoeft dat niet. Bijstand is een optie.

[Voor 70% gewijzigd door Umbrah op 16-12-2014 13:30]


Anoniem: 617562

Topicstarter
Oh, voor zakelijke dingen heb ik geen enkel probleem met me aanpassen. Ik heb het nu over de privesfeer. Dat je je aan moet passen in de publieke sfeer zie ik al heel lang in :). Daarnaast moet ik even zeggen; Ik heb besloten om 4-5 jaar over mijn studie te doen, om ook nog veel finance, international business en economievakken te kunnen volgen :)

 • assje
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 11:52
Anoniem: 617562 schreef op woensdag 17 december 2014 @ 07:32:
Oh, voor zakelijke dingen heb ik geen enkel probleem met me aanpassen. Ik heb het nu over de privesfeer. Dat je je aan moet passen in de publieke sfeer zie ik al heel lang in :). Daarnaast moet ik even zeggen; Ik heb besloten om 4-5 jaar over mijn studie te doen, om ook nog veel finance, international business en economievakken te kunnen volgen :)
Ínmiddels zijn we 2,5 jaar verder, ik ben toch wel benieuwd naar een statusupdate qua voortgang en ambities.

“The greatest threat to our planet is the belief that someone else will save it.” [quote by Robert Swan, OBE]


 • ID-College
 • Registratie: November 2003
 • Nu online
Zo te lezen destijds een student.. grote dromen en weinig kunnen.. ik gok dat ie nog steeds student is ;-)

 • BCC
 • Registratie: Juli 2000
 • Nu online
Hoorde vanochtend op de radio dat 85% van de verkochte ai oplossingen uit de usa komen dus ik hoop voor m dattie geëmigreerd is 😀

 • tintin10q
 • Registratie: November 2019
 • Laatst online: 27-11-2019
Google glass lol
Pagina: 1

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee