• oko2708
  • Registratie: september 2013
  • Laatst online: 20-10 23:41
Hallo Tweakers,

Ik ben pas weer begonnen met een beetje age of empires te spelen. Het blijft nu eenmaal een leuk spel. Maar helaas ik krijg 'The Conquerors' niet werkend. Het spel start netjes op, maar zodra ik een level start dan krijg ik een foutmelding: "Het programma reageerd niet en moet worden gesloten"

Het gekke is dat ik ook 'Age of empires II - age of kings" heb, maar die werkt prima.

Overigens draai ik windows 7 en heb ik de volgende foutmeldingingen gevonden in de event manager:

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
Naam van toepassing met fout: age2_x1.exe, versie: 0.7.26.809, tijdstempel: 0x3b7433ec
Naam van module met fout: age2_x1.exe, versie: 0.7.26.809, tijdstempel: 0x3b7433ec
Uitzonderingscode: 0xc0000005
Foutoffset: 0x000db01a
Id van proces met fout: 0x1b10
Starttijd van toepassing met fout: 0x01cf6316388e41e6
Pad naar toepassing met fout: C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Age of Empires II\age2_x1\age2_x1.exe
Pad naar module met fout: C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Age of Empires II\age2_x1\age2_x1.exe
Rapport-id: 865234f0-cf09-11e3-bc0e-94de807a67c9


Naam van toepassing met fout: age2_x1.exe, versie: 0.7.26.809, tijdstempel: 0x3b7433ec
Naam van module met fout: age2_x1.exe, versie: 0.7.26.809, tijdstempel: 0x3b7433ec
Uitzonderingscode: 0xc0000005
Foutoffset: 0x000db01a
Id van proces met fout: 0x12ec
Starttijd van toepassing met fout: 0x01cf6311dd7c091d
Pad naar toepassing met fout: C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Age of Empires II\age2_x1\age2_x1.exe
Pad naar module met fout: C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Age of Empires II\age2_x1\age2_x1.exe
Rapport-id: 2d81b73d-cf05-11e3-bc0e-94de807a67c9

Naam van toepassing met fout: Age2_x1.exe, versie: 0.7.26.809, tijdstempel: 0x3b7433ec
Naam van module met fout: Age2_x1.exe, versie: 0.7.26.809, tijdstempel: 0x3b7433ec
Uitzonderingscode: 0xc0000005
Foutoffset: 0x000db01a
Id van proces met fout: 0x15c4
Starttijd van toepassing met fout: 0x01cf630df1ed6fc6
Pad naar toepassing met fout: C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Age of Empires II\age2_x1\Age2_x1.exe
Pad naar module met fout: C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Age of Empires II\age2_x1\Age2_x1.exe
Rapport-id: 3f6bf45c-cf01-11e3-bc0e-94de807a67c9

Naam van toepassing met fout: Age2_x1.exe, versie: 0.7.26.809, tijdstempel: 0x3b7433ec
Naam van module met fout: Age2_x1.exe, versie: 0.7.26.809, tijdstempel: 0x3b7433ec
Uitzonderingscode: 0xc0000005
Foutoffset: 0x000db01a
Id van proces met fout: 0x1a50
Starttijd van toepassing met fout: 0x01cf630d659ca67f
Pad naar toepassing met fout: C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Age of Empires II\age2_x1\Age2_x1.exe
Pad naar module met fout: C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Age of Empires II\age2_x1\Age2_x1.exe
Rapport-id: dc7df397-cf00-11e3-bc0e-94de807a67c9



verder bezit ik een originele nieuwgekochte disk van de game.

vast bedankt!

Gr,
Joël

  • Wylana
  • Registratie: april 2009
  • Laatst online: 15:58
Bij alle meldingen zie ik Uitzonderingscode: 0xc0000005.
Deze hebben vaak te maken met het geheugen. Test je geheugen modules eens met MemTest. Als je ook maar 1 error krijgt, is/zijn je modules defect en moet je ze vervangen.

Ik ben steenrijk....ik heb een grindpad!


  • oko2708
  • Registratie: september 2013
  • Laatst online: 20-10 23:41
ik heb een Memtest scan uitgevoerd en er waren 0 Errors. Nog andere suggesties?

  • Wylana
  • Registratie: april 2009
  • Laatst online: 15:58
Heb je Memtest gestart met Memtest zelf of die van Microsoft?

Ik raad je aan om MemTest zelf te gebruiken. Die is namelijk uitgebreider

zie: http://www.memtest.org/

Verder het spel al eens opnieuw geinstalleerd?
En werk je met een officiele versie? Zo ja, heb je de laatste updates geinstalleerd?

Probeer zelf ook mee te denken wat het probleem kan zijn.

Ik ben steenrijk....ik heb een grindpad!


  • oko2708
  • Registratie: september 2013
  • Laatst online: 20-10 23:41
Ja, ik heb de Memtest van http://memtest.org gebruikt.

Verder heb ik inderdaad het spel al geprobeerd opnieuw te installeren, maar dat hielp helaas niet. Ik gebruik een GameRanger client om online te spelen, maar zonder die client heb ik hetzelfde probleem dus daar kan het denk niet aan liggen.

Ik heb ook een appart batch bestand gemaakt die het explorer.exe process even tijdelijk uitschakeld omdat anders de graphics vreselijk raar doen, maar ook dit zou niet uit moeten maken want voor dat ik dat batch bestandje had gemaakt had ik hetzelfde probleem.

Ik werk met een officiële disk van Age of Empires 1 + 2 (met beide uitbreidingen erop). Daarom vind ik het dus ook zo raar want beide games worden vanaf dezelfde disk gelaunched terwijl de een wel werkt maar de ander niet.

Ik heb pas voor 1 euro nog 2x het spel gekocht zodat ik ook met mijn vader/broertje/vrienden online kan spelen (disk vereist).

Ik dacht dat het misschien aan Windows 7 kon liggen, maar de laptop van mijn broertje draait ook op Windows 7 en die heeft geen problemen. Op onze andere laptop draait Windows Vista en ook daar geen problemen.

Het enige wat ik kan bedenken wat het verschil is tussen die win7 laptop en mijn desktop is dat op mijn desktop de laatste AMD driver is geïnstalleerd en op de laptop niet.

ik ga even proberen of ik de oude AMD drivers kan installeren en kijk of het probleem dan verholpen is.

Update:

Ik heb nu weer 13-12 AMD driver geïnstalleerd en heb nog steeds hetzelfde probleem.

Ik heb wel iets anders ontdekt. Na de installatie van de oude AMD driver heb ik ook even AoE opnieuw geïnstalleerd.

Nu startte ik The Conquerors op en hij deed het. Nouja soort van. Het zag er ongeveer zo uit: http://yassershaikh.com/w...e-2-graphic-problem-1.png (voorbeeld geen zelf genomen screenshot)

Dus ik denk "laat ik weer het explorer.exe proces tijdelijk beëindigen (hoe gek het ook klinkt maar daarmee fix je de graphics) Maar sinds ik dat 1x gedaan heb werkt het spel niet meer. Ook nadat ik mijn computer weer opnieuw had opgestart werkt het spel niet meer.

nu ben ik wel een aantal nieuwe fouten/waarschuwingen in de eventmanger tegengekomen:

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
Bron: User Profile Service
Gebeurtenis-ID: 1530

Uw registerbestand is nog steeds in gebruik door andere toepassingen of services. Het bestand wordt nu verwijderd. De toepassingen en services die het registerbestand nu gebruiken, werken achteraf mogelijk niet meer goed.  

 DETAIL - 
 8 user registry handles leaked from \Registry\User\S-1-5-21-715451801-259145644-3549599929-1000:
Process 1668 (\Device\HarddiskVolume2\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WLIDSVC.EXE) has opened key \REGISTRY\USER\S-1-5-21-715451801-259145644-3549599929-1000
Process 1668 (\Device\HarddiskVolume2\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WLIDSVC.EXE) has opened key \REGISTRY\USER\S-1-5-21-715451801-259145644-3549599929-1000
Process 1668 (\Device\HarddiskVolume2\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WLIDSVC.EXE) has opened key \REGISTRY\USER\S-1-5-21-715451801-259145644-3549599929-1000\Software\Microsoft\SystemCertificates\CA
Process 1668 (\Device\HarddiskVolume2\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WLIDSVC.EXE) has opened key \REGISTRY\USER\S-1-5-21-715451801-259145644-3549599929-1000\Software\Microsoft\SystemCertificates\trust
Process 1668 (\Device\HarddiskVolume2\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WLIDSVC.EXE) has opened key \REGISTRY\USER\S-1-5-21-715451801-259145644-3549599929-1000\Software\Policies\Microsoft\SystemCertificates
Process 1668 (\Device\HarddiskVolume2\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WLIDSVC.EXE) has opened key \REGISTRY\USER\S-1-5-21-715451801-259145644-3549599929-1000\Software\Policies\Microsoft\SystemCertificates
Process 1668 (\Device\HarddiskVolume2\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WLIDSVC.EXE) has opened key \REGISTRY\USER\S-1-5-21-715451801-259145644-3549599929-1000\Software\Microsoft\SystemCertificates\Root
Process 1668 (\Device\HarddiskVolume2\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WLIDSVC.EXE) has opened key \REGISTRY\USER\S-1-5-21-715451801-259145644-3549599929-1000\Software\Microsoft\SystemCertificates\SmartCardRoot

===

Bron: WMI
Gebeurtenis-ID: 10

Gebeurtenisfilter met query SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99 kan niet opnieuw worden geactiveerd in naamruimte //./root/CIMV2 vanwege fout 0x80041003. Mogelijk worden er geen gebeurtenissen via dit filter doorgegeven totdat het probleem is verholpen.

===

Bron: Application Error
Gebeurtenis-ID: 1000

Naam van toepassing met fout: age2_x1.Exe, versie: 0.7.26.809, tijdstempel: 0x3b7433ec
Naam van module met fout: age2_x1.Exe, versie: 0.7.26.809, tijdstempel: 0x3b7433ec
Uitzonderingscode: 0xc0000005
Foutoffset: 0x000db01a
Id van proces met fout: 0x177c
Starttijd van toepassing met fout: 0x01cf646d580bfe8e
Pad naar toepassing met fout: C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Age of Empires II\Age2_X1\age2_x1.Exe
Pad naar module met fout: C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Age of Empires II\Age2_X1\age2_x1.Exe
Rapport-id: ae390f49-d060-11e3-a38a-94de807a67c9


voor de error met gebeurtenis-ID 10 heb ik de fixit van microsoft gedownload: Event ID 10 is logged in the Application log after you install Service Pack 1 for Windows 7 or Windows Server 2008 R2

met de rest weet ik niet wat ik moet doen.

wat ik ook nog opmerkelijk vond was dit:
http://puu.sh/8tp4i.png
Het Drive icoontje blijft zo zelfs na het afsluiten van Age of Empires

ik hoop dat je hiermee iets kunt?

[Voor 61% gewijzigd door oko2708 op 30-04-2014 14:32]


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • hayate666
  • Registratie: juni 2003
  • Laatst online: 22-11 14:55

hayate666

zwaardfetisjist

Probeer deze opties eens. Misschien heb je er wat aan.

Link

As it turned out, the stone was mightier than both the sword and the pen


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • oko2708
  • Registratie: september 2013
  • Laatst online: 20-10 23:41
dat heb ik inderdaad al geprobeerd maar dat helpt alleen tegen de graphics.

het probleem zijn niet de graphics want die heb ik al gefixed maar puur dat het hele spel gewoon crashed en afsluit zodra ik een level opstart.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Lointje
  • Registratie: oktober 2008
  • Laatst online: 03-12 14:52
Inderdaad vreemd...
Heb je al eens compatibel mode naar bv XP gezet om te zien of dat iets doet?

Een andere mogelijkheid is om de forgotten empire mod te installeren. (http://www.forgottenempires.net/) Deze gratis mod komt bovenop je bestaande installatie. Je kan van daaruit dus ook de conquerors missies spelen. Verder zijn de graphics beter, meer max units, extra civs en als je bekwaam bent moeilijkere AI. Misschien dat je zo wel de vreemde conquerors problemen kan omzeilen? Wij spelen deze mod altijd als we Aoe lan party houden en zijn er erg tevreden van.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • oko2708
  • Registratie: september 2013
  • Laatst online: 20-10 23:41
dat ga ik dan zeker even proberen!

En in de comptabiliteitsmodus werkt het helaas ook niet.

Acties:
  • 0Henk 'm!

461943

Run in 640x480, disable visual themes, disable desktop composition, run as admin, disable display scaling. Allemaal aanzetten of een combinatie van die dingen is meestal de oplossing, al dan niet in combinatie met compatibility mode. Ten minste, dat is mijn ervaring met oude spellen.

  • Zane11
  • Registratie: oktober 2010
  • Laatst online: 27-10-2020
Op steam kan je ook AoE2 HD kopen. Werkt prima hier op windows 8 zonder aanpassingen :)

PSN ID: Regnaru | Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/JayDevis


  • maarud
  • Registratie: mei 2005
  • Laatst online: 22:04
Probeer eens de AoE 2 WideScreen patch, die patched de .exe ook meteen voor Windows 7 (AoE 2 kan niet goed overweg met 32 bit kleuren dus vandaar dat jouw drive-icoontje er ook zo lelijk uit ziet). De patch stopt explorer.exe en laad hem weer na het spelen.

Die originele was van boekabart, de AoE2Wide patch. Maar nu zie ik iets nog beters: UserPatch. probeer dat maar, werkt vast :) Die kleuren zijn namelijk makkelijk te verhelpen hiermee :) Ook al had je dat al gefixt lees ik nu. Maar wie weet saved hij nu wel :P

[Voor 38% gewijzigd door maarud op 22-05-2014 09:53]

Pagina: 1


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

    Cookies van derden

    Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

    janee