Toon posts:

Bitcoin tips op Tweakers!

Pagina: 1
Acties:

 • Kain_niaK
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 16-12-2022
Zoals dit maar dan totaal anders--> http://www.reddit.com/r/bitcointip


Moet lukken toch? Nu cryptocurrencies en eigen themaforum hebben ... wanneer gaat alles van Tweakers, inclusief de frontpage Bitcoin ondersteunen?

Dus naast +1 of +2 of +3 ook een knop B voor Bitcoin, zodat je je mede reaguurder kunt belonen met wat milibitcoin, voor zijn puike en goed geschreven reactie. Abo kopen met bitcoins moet ook mogelijk zijn natuurlijk.

Dan krijg je pas een incentive voor goed in elkaar stekende reacties!

Wat denken jullie? :) Ik heb nog een zooi bitcoins die ik graag wat wil rond verdelen hier op tweakers. Maar alleen als er een leuk systeem rondom gebouwd word.

[Voor 5% gewijzigd door Kain_niaK op 23-02-2014 03:00]

weer helemaal terug


 • F.West98
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 01:08

F.West98

Alweer 13 jaar hier

Het is best wel een goed idee voor het promoten en stemmen op goede posts. Ik denk dat er dan meer inhoudelijk wordt geschreven, maar ik weet niet in hoeverre het 'grote publiek' er klaar voor is. Ik vraag me af hoeveel mensen daadwerkelijk Bitcoins hebben (ik niet), en of ze bereid zijn om te betalen aan een anoniem persoon (ik zou er misschien wel een paar cent/een euro voor over hebben).
Ik denk dat de meeste potentiële betalers ook op het forum zitten en niet op de FP, dus dat is nog een beperkende factor. Op het forum zie ik zo'n functie niet echt zitten (het is hier geen StackOverflow), alhoewel XDA het bijvoorbeeld weer wel heeft...

Ik ben iig wel voor, maar ik heb nog niet een duidelijk beeld van een implementatie :)

2x Dell UP2716D | i7 6700K | 64GB RAM | Samsung 850 1TB | ASUS ROG Maximus VIII Formula | GTX960
.oisyn: Windows is net zo slecht in commandline als Linux in GUI


 • Misha
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 28-01 21:56
Ik wil niet dat geld standaard de motivator wordt voor het plaatsen van een goede comment. Een tijdelijk actie (zoals we bijvoorbeeld soms met een productreview doen) vind ik nog wel okay, omdat het tijdelijk van aard is en we het niet bij iedere productreview telkens pushen. Daarnaast bezitten heel veel mensen geen bitcoin (of überhaupt een wallet) en zou deze functie dus voor maar slechts een zeer beperkt aantal gebruikers werken. Als je iemand dan toch een bitcoin(deel) wil sturen, dan kun je natuurlijk ook even via een DM het aanbieden

Edit:

Nu is een poll op onze frontpage natuurlijk verre van representatief, maar het suggereert al wel iets :P

poll: Cryptogeld-gekte

[Voor 16% gewijzigd door Misha op 24-02-2014 16:24]


 • Kain_niaK
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 16-12-2022
Het zijn tips ... iets dat vrijblijvend is.

En inderdaad de meerderheid van jullie gebruikers kan ze niet versturen omdat ze geen bitcoins hebben maar ze kunnen ze dus wel ontvangen. En dan hebben ze ze wel en kunnen ze ze ook versturen.

Serieus denk erover .... er is nog nooit een systeem geweest om zomaar iemand op internet die je niet kent iets van waarde te sturen zonder al je gegevens in te vullen of een paypal account nodig te hebben. Nu wel ... geef me een reden waarom we dat niet zouden gaan proberen op tweakers?


Kijk naar hoe de bitcoin tip bot werkt.


Je verstuurd eerst wat bitcoin naar een van de adressen van de bot en vervolgens kun je de bot commando's geven om zo gebruikers op reddit tips te geven voor hun reacties.

Wanneer deze gebruikers die tips ontvangen dan krijgen ze een DM van de bot en dan kunnen ze de bot een commando sturen om hun bitcoins naar hun eigen adres te sturen.

Iedereen kan binnen 5 minuten een bitcoin adres aanmaken op blockchain.info. Vermits alles daar in de browser gedaan word is dat een stuk veiliger dan bijvoorbeeld hoe het was op mtgox.


De browser maakt je private bitcoin keys aan, alles word versleuteld met je wachtwoordzin en word dan opgeslagen op blockchain.info.

Natuurlijk kan in dit geval de nieuwsgierige gebruiker meteen de main bitcoin client downloaden maar voor die 11 GB van de blockchain en gedownload is en gecontroleerd zijn we uren verder. Pas wanneer dat allemaal gedaan is kan er een adres aangemaakt worden en kunnen je de tweakersbot vertellen waar jou tip naar toe gestuurd moet worden.


blockchain.info en de bitcoin blockchain zijn trouwens niet hetzelfde maar dat even terzijde.


Tweakers die nog nooit in aanraking geweest zijn met cryptocurrency (de meerderheid) zullen opeens zien dat een andere tweaker ze een beloning heeft gegeven voor een mooie comment. Ook een mooie comment die helemaal niks met bitcoins te maken heeft. Een goed geschreven +3 comment met een stuk meer relevante info dan het FP artikel mag best vrijblijvend beloond worden. Ik bedoel, de FP redacteurs krijgen toch ook betaald voor hun werk? En soms zit er een stuk meer werk in een comment dan in een FP artikel (ookal schrijven de FP redacteurs natuurlijk de hele dag door stukjes)

Ik kan inderdaad iedereen die een goede reactie schrijft die ik zie een DM sturen met de vraag of ze een adres willen aanmaken op blockchain.info maar dan lijkt het me toch een stuk beter als daar een bot voor is.


Verdiep je maar een in wat cryptocurrency nu eigenlijk is en mogelijk maakt. Het is een gigantische technologische doorbraak op internet. Een netwerk draaiend houdend waar de onderlinge nodes geen vertrouwen in elkaar nodig hebben. Het zogenaamde Byzantijnse generals probleem. Nooit was daar een oplossing voor gevonden die in de praktijk werkt omdat er niet alleen wiskunde bij komt kijken maar ook sociologie en psychologie.

De huidige implementatie in het bitcoin core protocol om dit probleem op te lossen is niet absoluut in theorie. Maar tot nu toe laat het bitcoin experiment zien dat deze oplossing in de praktijk werkt. En het werkt nu al bijna 5 jaar.

Het concept cryptocurrency zal niet meer weg gaan en uiteindelijk zal ook het bestuur van Tweakers overstag en op zijn minst abo's verkopen met Bitcoins.

Maar het is een kwestie van tijd voor een programmeur op Tweakers razend enthousiast word over alle nieuwe mogelijkheden die "geld" nu opeens bied en een mooi applicatie voor GoT of de FP gaat schrijven.

Wanneer dat gebeurd dan zal dit topic wel gekickt worden. Ik gok dat dit binnen de twee jaar gebeurt.
Maar als Tweakers.net naast een nieuwsmedia ook early adopter wil zijn van kickass nieuwe technologie en inovatie dan zouden ze een plan als dit serieus moeten nemen.

Het zou de hele website naar een hoger niveau kunnen tillen, een extra dimensie geven die andere website niet hebben. En wanneer het op Tweakers beschikbaar word dan zal Geenstijl het uiteindelijk ook implementeren en een heleboel andere Nederlandse websites ook.

Tweakers wil hier toch de leider in spelen? Het is al jaren de enige tech site met enige relevantie. Helaas word de kwaliteit van de artikelen wel steeds minder. Maar de gebruikers reacties maken veel goed, klik op +3 en als je geluk hebt staat daar een parel van een comment die iedereen keurig informeert.

Een statische artikel is veel minder waard dan een discussie of debat of vraag en antwoord in de comments. Het is de community die de website MAAKT.

Geloof me, er gaat een tijd komen dat genoeg mensen dit lezen en denken: Verdraaid Kain_niaK heeft gewoon gelijk. Dit moet er gewoon komen! Bitcoin tips op tweakers!


Het enige wat dan heel erg belangrijk is, is dat er een implementatie komt die veilig genoeg is. Zodat Tweakers nooit beschaamt word omdat een hacker opeens alle bitcoins van de tipbot heeft gestolen.

Het is zelfs mogelijk om een implementatie te maken waar de bot pas funds vanaf een bitcoin adres kan versturen wanneer de tweaker zijn tip ondertekend met een tweede private key.

Funds kunnen dan onmogelijk gestolen worden. Ook niet door de bot of door de eigenaar van de website.
Uiteraard staat het iedereen vrij om zelf een bot de schrijven voor Tweakers, buiten toestemming van de eigenaars.

Maar dan moet zo'n bot een eigen Tweakers account aanmaken en dat mag misschien niet. Zou veel beter zijn als Tweakers dit zelf ook wil en hier ook aan mee wil denken.

Ik ga dit even cross posten in de bitcoin topics. Kijken of er hier nog was reacties komen.

Serieus, bitcoins zijn meer dan een manier om met wat daytrading snel rijk te worden.

Met paypal of creditkaart of cash geld of wat dan ook kan er onmogelijk een systeem opgezet worden waar ik met een paar kliks plus het ondertekenen met mijn private keys een tweaker wat milibits kan sturen als TIP voor een parel van een comment.

Of een parel van een userreview.

Of een parel van een topic start.

Of wat dan ook.

Mensen die snappen wat cryptocurrency inhoudt kunnen het gebruik ervan alleen maar stimuleren door dit soort toepassingen en NIET door al je bitcoin naar een centrale internet exchange te sturen in de hoop dat je ze morgen voor twee keer zo veel euro's kunt verkopen en dan ook nog hopen dat die euro's uiteindelijk weer op je bankrekening terecht komen en dan nog hopen dat bitcoins tegen die tijd weer voor minder verkocht worden en dan de cylce nog eens herhalen tot het fout gaat en je opeens alles kwijt bent zoals nu al bij meer dan 60% van alle fiat/bitcoin exchanges is gebeurt.

Kan Tweakers.net beter? Hell yeah ... maar niet als exchange of wat dan ook wat met hebberigheid en dollar tekens in de ogen heeft te maken.

Wel door een goede bitcoin tip bot te schrijven en uiteindelijk actief te maken op alle delen van Tweakers.
Iedereen in de wereld zal ons benijden wanneer een Nederlandse website met 400 000 actieve gebruikers als eerste een goed werkende bitcointip applicatie implementeert die veilig is en makkelijk genoeg in gebruik.

De bitcoin tip bot op Reddit is al prachtig maar word niet NATIVE ondersteund door Reddit al zal dit in de toekomst waarschijnlijk wel veranderen. Op Reddit mag iedereen natuurlijk zijn eigen bot schrijven ... of Tweakers krijgt je bot vrij snel een ban als je niet eerst toestemming vraagt.

Zo ik heb mijn zegje gedaan.Ik ga dit cross posten op een paar plaatsten op het forum Laat de discussie maar op gang komen.

Bitcointip bot die native werkt op Tweakers.net en die door Tweakers.net zelf word geschreven MET toestemming van het bestuur. En niet LIFE gaat voordat de implentatie grondig is bekeken op gebied van veiligheid.

Met ander woorden een open systeem net als bitcoin zelf met open code die eventueel ook vrijelijk door andere fora gebruikt kan worden. Ik weet niet of er nog andere websites het MyReact van Tweakers gebruiken maar ik zou zeggen verkoop de code en geef de open bitcointip code er gratis bij.

En een vertaling naar andere fora platform zal ook wel niet zo heel moeilijk zijn.

weer helemaal terug


 • JelleMan
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 18:34
De manier waarop je zo laagdrempelig iemand een tip kan geven met bitcoin is in mijn idee precies waar bitcoin voor bedoeld is. Zonder gedoe iemand een klein bedragje sturen. Dit is iets wat gewoon nog niet bestond. Toen ik dit op Reddit zag dacht ik al meteen dit gaat het worden. Overal.

Alleen over de implementatie en eventuele consequenties moet je niet te makkelijk denken, maar is zeker iets waar tweakers mee bezig moet zijn.

 • Kain_niaK
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 16-12-2022
Thx, het zal zeker vele jaren duren voordat de software en het belangrijkste deel van de bitcoin implementaties de perfecte mix tussen beveiliging en comfort vinden. Dit is nooit gemakkelijk. Een heel lang wachtwoord is normaal veiliger maar minder comfortabel om in te typen en makkelijker om te vergeten.

Maar willen we in de toekomst deze software hebben moeten we vandaag beginnen met de eerste versies. Noch email noch het wereld wijde web noch usenet noch instant messaging. Geen van deze concepten of mogelijkheden zijn vanaf het begin perfect geïmplementeerd geweest.

Bitcoin heeft echte een fundamentele lastigheid ... doe je iets fout dan is de kans zo gigantisch groot dat iemand daar misbruik van maakt en iets van waarde van je afpakt.

Dat is de echte uitdaging. Een die zeker te groot is voor jan met de pet of piet met de ipad. Maar op Tweakers moet het absoluut lukken om zoiets meteen goed en veilig te doen van de eerste keer.

Kwestie van een van de eerste implemenataties bouwen waar een dubbele handtekening de norm is. Bij een goede implementatie hiervan zal het practisch onmogelijk zijn voor een hacker om te goeden te stelen. De privatekeys van de bot (tweakers.net) en die van de tippende tweaker moeten dan eerst gestolen worden door de hacker. En dat is erg onwaarschijnlijk maar niet helemaal onmogelijk. Uiteraard zou een standaard policy zijn om op dit soort addressen alleen maar hele kleine bedragen bitcoin te zetten. Voor een hacker is het dan niet financiel intresant. De kosten zouden hoger zijn dan het te stelen bedrag. En uiteraard kunnen de funds van de bot (tweakers.net) niet gestolen worden zonder toegang tot de tweede private key van alle tweakers die de bot gebruiken. De server kan misschien gehackt worden ... maar op hetzelfde moment een paar duizend tweakers hacken die hier aan mee doen? Onwaarschijnlijk.

weer helemaal terug


 • nolihc
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 24-01 21:21
Ik vind dogecoins een veel leukere tip methode en ook makkelijker te vergaren. Reddit heeft ook een dogetipbot

 • Tourniquet
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 00:51

Tourniquet

Hiya, fellas!

Ik vind het een goed idee! Kain_niaK, ik zou je een bittip willen sturen vooruitlopend op de T.net-implementatie maar naar welk adres kan dat? ;)

If our brain was easy to understand, we would be too dumb to understand.


 • Petervanakelyen
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 10-11-2022
+/u/bitcointipbot Kain_niaK 0,001 BTC :) Ik zie dit helemaal zitten.

Somewhere in Texas there's a village missing its idiot.


 • Kain_niaK
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 16-12-2022
Tourniquet schreef op vrijdag 28 februari 2014 @ 09:11:
Ik vind het een goed idee! Kain_niaK, ik zou je een bittip willen sturen vooruitlopend op de T.net-implementatie maar naar welk adres kan dat? ;)
Ik heb zo'n kek vanity adresje met mijn Nick + echte naam erin maar dat ga ik hier niet posten.
Men zou mijn goede bedoelingen niet meer geloven.

Ik wil juist JOU tippen! :)

De wereld is al lang genoeg hetzelfde en saai genoeg. De enige manier om de definitie van geld te veranderen is gewoon op zijn oer hollands tegen beter weten in met dit soort initiatieven te beginnen.

Voor je het weet is het een rage ... omdat het leuk is ... snel gaat ... en een meerwaarde bied op internet.
Daarna zal het ook in Nederland niet lang duren voor bitcoin of andere cryptocurrencies applicaties krijgen die iets bieden wat daar voor nog niet mogelijk was.

Tuurlijk de eerste 15 jaar zal 70% wel falen zoals de eerste dot.com bubbel maar die heeft wel al die leuke en handige diensten van Google voort gebracht .... en da's meerwaarde.

Kun je je voorstellen dat je ooit de kleine van je zoon op je schoot zet en hem een euromuntje laat zien.

"Wat is dat opa?"

"Dit is nu zo'n antieke euro"

"Wat is een euro opa?"

"Een vorm van ge .... een vorm van bitcoins"


"Oh, hoe werken die dan?"

"Nou gewoon ... euh ... ik stuur je wel wat bitcoins .. ga maar een ijsje halen"

En opa denkt: Ik heb de wereld zien veranderen in mijn leven ...


* Kain_niaK is aan het dromen .... :)

[Voor 56% gewijzigd door Kain_niaK op 28-02-2014 10:47]

weer helemaal terug


 • pinna_be
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 23-05-2022
Zeker voorstander:

Toch even opmerken: een "tip" mag geen invloed hebben op de ranking ( het zou niet equivalent aan een +4 mogen zijn om het zo te zeggen ), aangezien het anders makkelijk is om met bitcoins de juiste meningen te "kopen".

Vind het wel een leuk plan, maar ben eerder voorstander aan een reddit gold achtige toestand. Een persoon kan reddit gold kopen en daarmee tweakers steunen. En dit gold kan je rond laten gaan. Je kan bijvoorbeeld goudstukje €1 laten kosten, en als je een goudstukje hebt, dan kan je kiezen om het bij te houden en rond te laten circuleren, of anders kan je er zaken mee kopen zoals x tijd geen advertentie of toegang tot een bepaald forum.

 • Kain_niaK
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 16-12-2022
Inderdaad, het moet een extra knop zijn die los staat van de -1 0 +1 +2 of +3.
Maar het beste zou volgens mij een Tweaker bitcoinbot zijn, noem hem bitje of zo.
Die je kunt roepen in de reply op de comment die je wilt tippen en een commando kunt geven waarna bitje op jou reageert en vervolgens de getipte tweaker een DM stuurt met informatie over hoe hij de bitcoins naar zijn eigen adres kan laten sturen.

Eigenlijk exact zoals die bot op reddit al werkt. Met het verschil dat de tweede websites totaal niet te vergelijken zijn. En het belangrijkste moet een implementatie zijn van de dubbele handtekening zodat de bot bijna niet zelf kan beslissen over de tegoeden maar alleen kan op treden als een automatische middelman die zelfs niks kan stelen (door de escrow functie in het bitcoin protocol).

Wat ik absoluut niet zou willen is dat iemand op tweakers een henkcoin begint of zo. Voor je het weet komt de hebberigheid van mensen weer gedwongen naar boven ...

Alles kan prima met bitcoins ... alt coins zijn goed voor veel en veel later .... die krijgen hun functie nog wel.

[Voor 15% gewijzigd door Kain_niaK op 28-02-2014 11:14]

weer helemaal terug


 • sloth
 • Registratie: Januari 2010
 • Niet online
Ik ben ook voor dit idee, het kan m.i. alleen maar ervoor zorgen dat er nog meer kwalitatieve posts op de FP en het forum bijkomen doordat de posters een kleine incentive krijgen.

 • rickiii
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 01-12-2022
Ik zou het geweldig vinden als er iets innovatiefs gedaan zou worden met Bitcoin bij Tweakers.net. Het biedt veel mogelijkheden dat veel moeilijker te implementeren is als je iedereen zou verplichten een bankrekening of paypal account te registreren.

Dat gezegd hebbende ben ik het absoluut eens met de kritiek dat bitcoin tips niet de motivatie moeten worden om goede kwaliteit te leveren. Dit is een site van tweakers voor tweakers, die uit enthousiasme discussieren en ideeen uitwisselen. Als gebruikers straks gemotiveerd door geld hun reacties gaan schrijven, kan de inhoud verbeteren op sommige vlakken... maar op die manier stel je jezelf ook open op een compleet andere cultuur en om maar niet te spreken van een heel nieuwe dimensie van aansprakelijkheid op moderatie van Tweakers.

Het zou bijvoorbeeld wél leuk zijn als je op Tweakers een mogelijkheid zou hebben om bijv. 1 euro of 10 cent aan bitcoin kunt overmaken en je vervolgens een sleutel krijgt geldig voor bijv. 1 uur, 1 dag of 1 week, die je kunt invoeren en vervolgens advertenties voor die periode niet getoond worden. Met het Payment Protocol (BIP70) is het ook relatief makkelijk om eventuele issues met bewijs van betaling en retour-addressen af te handelen.

[Voor 3% gewijzigd door rickiii op 28-02-2014 13:59]

Ik denk altijd heel goed na voordat ik iets stoms zeg


 • Gomez12
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 23-07-2021
Ik zou dit niet als BTC-implementatie willen zien. Dan liever als Gomez12-coin (100% premined by me)

Maar even serieus, het idee lijkt me wel wat alleen dan moet het gewoon een soort algemene escrow service worden, enkel BTC is te limited imho.

Dus gewoon een algemene losse rekening waar iedereen op allerlei manier geld naartoe kan sturen (via iDeal of BTC of DogeCoin of LTC of .. of ...) en dan kan er van die rekening getipt worden naar andere mensen die dan een berichtje krijgen en weer zelf hun uitbetalingsmethode kunnen kiezen.

 • Kain_niaK
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 16-12-2022
Als je meerdere coins gaat ondersteunen dan voor je het weet onstaat er een markt op tweakers waar iemand dogecoin tegen ltc willen inwisselen en zo verder. Dat zouden we denk ik ook niet willen op Tweakers.net.

Waarom is enkel BTC te limited? Al die andere crypto's hebben zeker wel iets van nut en het is een vrije markt ... maar tot nu toe zijn het vaak gewoon bijna clonen van btc met een kleine wijziging in de source code hier en daar.

btc is de eerste en veruit de meeste gebruikte en ondertsteunde. In de toekomst kan dat veranderen.
Nu btc bijna 5 jaar oud is word het makkelijker om niet meer in de zelfde vallen te trappen.

Dat spul hoort enkel en alleen op je harde schijf te staan in een versleuteld bestand en heb je er meer dan 1 dan stuur je het naar een paperwallet ... net zoals je niet met 1000 euro op zak rond loopt ... dat stop je in een kluis. Die kluis is je paperwallet.

Tweakers heeft al minstens een stuk of 50 artikels over btc. Nu ook een eigen themaforum en het debat loopt lekker. Dus waarom iets anders ondersteunen dan btc?

Ik schrijf zeer duidelijk over een bitcoin tip bot die iedereen overal op het forum kan aanroepen.
Dat kan nu eigenlijk ook al. Ik zou kunnen zeggen: Wil je iemand bitcoin tippen .. stuur Kain_niaK een DM en ik help en fungeer als middelman.

Alleen een bot is daar natuurlijk veel beter voor.

Voor de rest veranderd er helemaal niks aan het moderatie systeem want ik vind dat momenteel best wel okay lopen. Ik sorteer meestal op +2 en +3 en geniet vaak van de technische uitleg of de passie die iemand ten toon stelt.

De uitdaging ligt erin om een tipbot voor Tweakers te bouwen die alle functies heeft die de reddit tip bot heeft .... maar het onmogelijk maakt voor de bot om btc te stelen of voor een hacker die de servers van tweakers hackt.

Een externe implementatie is altijd mogelijk ... iedereen kan zoiets proberen te programmeren en wanneer tweakers.net de bot account toestemming geeft zijn we vertrokken.

Maar ik wil dus absoluut niet dat er in de toekomst drama ontstaat door gehack en misbruik.

En dus zou het beste zijn als de tweakers crew en vooral de dev site deze hele ontwikkeling dan goed stuurt en flink met elkaar uitpraat.

Ik ben geen programmeur ... ik snap nog net wat er allemaal met bitcoins mogelijk is.
Maar vraag me niet hoe of wat nodig is voor een implementatie waar de bitcoins nooit gestolen kunnen worden door tweakers of een fout van tweakers. Die aansprakelijkheid willen ze niet en daar KAN het bitcoin protocol dus goed mee helpen.

In ieder geval lijkt het een heel mooi experiment .... dat in principe eerst een tijdje in henkcoin kan geprobeert worden .... zonder risico .... maar wel met de explicite vermelding dat henkcoin verkopen en kopen met euro's uit den boze is omdat het de bedoeling is dat de bot uiteindelijk alleen btc ondersteunt.

Of ja ... als er dan vraag van tweakers komen kan het andere crypto ook gaan ondersteunen ... zolang er maar absoluut geen handel word uitgevoerd op tweakers want dan krijg je sowieso een stuk drama en dat wil niemand.

Met een goed werkende bitcointip en goede regels omtrend het gebruik krijg je vooral veel dankbaarheid ...
In het begin zal het toch super exclusief zijn want de gemiddelde holland is nog te nuchter om iets met deze dingen te doen. Of laat ik zeggen: niet goed genoeg geinformeert.

Wil tweakers dat men over hun gaan schrijven ipv tweakers het nieuws over btc herhaalt dan is DIT de mogelijkheid daarvoor. Ik denk dat het serieus een meerwaarde bied op het nederlandse internet en dat het niet mogelijk is met de huidige betaalsystemen want die zijn nooit bedoelt voor internet en bitcoin is perfect voor het internet.

weer helemaal terug


 • vosManz
 • Registratie: Mei 2004
 • Niet online
Ben ik de enige die hier het nut niet zo van inziet?
En dan doel ik niet op het nut van bitcoins, maar het nut van tips geven op Tweakers.

Als het als stimulans voor goede reacties moet gaan dienen, gaan sommige gebruikers denk ik alleen maar voor de tips een reactie plaatsen. Je kunt wel zeggen 'dat doen we niet', maar je weet wat mensen doen voor (virtueel) geld. Ik denk dat je op Tweakers moet posten om mensen te helpen. Behalve een bedankje en wat karma hoeft daar denk ik geen andere vergoeding in welke vorm dan ook tegenover te staan. En als een gebruiker liever niet veel tijd steekt in het maken van een mooie reactie of uitgebreide review zonder uitzicht op een beloning, dan zit je op een community als die van Tweakers denk ik gewoon verkeerd.

Zoals je zelf ook aangeeft is het 'super exclusief'. Ik zie de waardevolle tijd van de devvers dan ook liever verdwijnen in features waar een grotere groep Tweakers profijt van heeft.

Ook vraag ik me af hoe je regels in het gebruik van zo'n bot wil gaan handhaven. Een systeem met goedkeuren/bevestigen van tips lijkt me erg arbeidsintensief. En het direct uitvoeren van een transactie/tip kun je denk ik niet ongedaan maken (correct me if i'm wrong), dus kun je 'misbruik' niet voorkomen maar enkel achteraf constateren.

Misschien zie ik iets over het hoofd, maar ik zie er op een site als Tweakers simpelweg het nut niet van in.

 • Kain_niaK
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 16-12-2022
Ja, je ziet wat dingen over het hoofd omdat je waarschijnlijk nog niet het fijne van het bitcoin protocol en netwerk af weet.

Als er een bitcoinbot komt dan verandert er niks aan het huidige moderatie systeem. Er komt alleen een account op tweakers.net van een bot. Net zoals we al een paar botjes hebben die af en toe iets doen. Ik denk dat we ook een soort bot's op het forum hebben zoals de BCV accounts (Big Crash Victim .. 1,2 en 3)

Enfin ... dus in het begin is het absoluut geen stimulans want de meerderheid van mensen die reacties schrijft weet op dat moment dus niet dat het het überhaupt mogelijk is.

Pas wanneer mensen de bitcoinbot in actie zien .... weten ze opeens dat het mogelijk is. En waarom zou het daarna geen goede stimulans kunnen zijn? Misschien maakt het het verschil tussen een informatieve post vol spelfouten of iemand die denk: Ik besteed nog even 15 minuten werk aan mijn post om de formattering aangenaam te maken en de spelfouten eruit te halen. Misschien krijg ik wel een tip.

Wat is er mis met deze denkwijze? De FP werknemers krijgen toch ook betaald voor hun werk? Ik heb al wel eens meer dan een uur besteed aan een reactie. Daarna krijg je dan 80 keer +3 en dat voelt best wel goed. Dat is een mooie beloning. Maar wat is er op tegen om tweakers in ieder geval de mogelijkheid te geven om online te tippen met een paar drukken op de knop? Tijd kost geld en een inzet verdient soms vrijblijvend een beloning.

Als je in een restaurant zo'n goede en aangename bediening krijgt dan zeg je toch soms ook tegen je zelf: dit was exceptioneel ... ik ga een mooie fooi geven. Ze of hij heeft het gewoon verdient!

Momenteel is btc super exclusief want het is niet gemakkelijk om eraan te komen.
Er zijn echter best wel een aantal tweakers die een vrij aanzienlijke hoeveelheid btc hebben. Ik ben daar een van. Ik heb al eens 11 btc weggegeven in 2011.

Deze btc, als deze kleine groep tweakers daar voor openstaat , kan via de bitcointip bot in kleine hoeveelheden verdeelt worden onder de tweakers. Maar natuurlijk alleen wanneer iemand een mooie inzet toont zonder daarvoor een andere beloning te verwachten dan een +3 of iemand die reageert met :dankje wel voor deze reactie.

Dan is een bitcoin tip een extra iets waar je tweakers gewoon blij mee maakt. Tweakers is een vrijgevige community. Wanneer ik iemand een DM stuur met een exclusieve vraag naar hulp of informatie dan krijg ik bijna altijd binnen de week een antwoord terug,. Iemand neemt de tijd en moeite om een vreemdeling te helpen.

Ik kan het je nog sterker zeggen. Een jaar geleden zat ik in financiële problemen. Net naar Canada geëmigreerd en ik had na verlies van baan niet eens geld meer voor eten.

Coltrui poste op een topic in de HK dat hij een hele goedgevige mens was, hij zou bij wijzen van spreken zijn onderbroek nog afstaan aan iemand die dit nodig heeft.

Ik besloot daar gebruik van te maken en stuurde hem een gedurfde DM met de vraag mij 100 euro over te storten. Binnen 48 uur had ik 100 euro op mijn voorheen lege Belgische KBC rekening en kon ik in Canada 120 cad uit de muur halen met mijn KBC kaart.

Dat geld heeft mij toen gigantisch uit de brand geholpen. En het voelde zo goed dat iemand die ik nog nooit in het echte leven heb ontmoet mij vetrouwde (dat ik eerlijk was) en besloot de helpen met 100 euro. Wat voor mij best veel geld is.


Wanneer we een bitcointip bot hebben en hij begint meer en meer gebruikt te worden dan zal btc steeds minder exclusief worden. Tweakers krijgen dan ... zonder dat ze het willen of weten opeens een bericht van de bot dat er 0.001 btc voor hun klaar staat. Da's dan misschien maar een paar eurocent waard ... maar in ieder geval HEBBEN ze nu btc ... zonder dat ze die moeste kopen of moesten minen.

Dat maakt de drempel om met crypto te experimenteren een stuk laagdrempeliger en dat is exact wat crypto nodig heeft om de wereld zijn sterke kanten te laten zien.
Ook vraag ik me af hoe je regels in het gebruik van zo'n bot wil gaan handhaven. Een systeem met goedkeuren/bevestigen van tips lijkt me erg arbeidsintensief. En het direct uitvoeren van een transactie/tip kun je denk ik niet ongedaan maken (correct me if i'm wrong), dus kun je 'misbruik' niet voorkomen maar enkel achteraf constateren.
Ok dat zal ik je vertellen.

Bitcoin werkt met een geheime sleutel en een publieke sleutel. De publieke sleutel is je bitcoin adres en de geheime sleutel moet je geheim houden. Bitcoins worden niet verzonden tussen computers. Nee, alle bitcoins staan in de blockchain en blijven daar en alle computers die meedoen hebben een kopie van deze blockchain. De blockchain is gewoon een groot boekhoud bestand dat bij houdt hoeveel btc er op elk adres staan. Als jij 5 btc op jou adres hebt staan en je wilt het netwerk opdracht geven deze te verplaatsten naar een ander adres dan moet jij deze opdracht ondertekenen met je geheime sleutel zodat je het netwerk kunt bewijzen dat jij de eigenaar bent van de publieke sleutel. Via cryptografie kan dit op zo'n manier dat je de geheime sleutel NOOIT over het internet hoeft te versturen.

En nu komt het. Bitcoin adressen kunnen gemaakt worden zodat er handtekeningen nodig zijn van twee geheime sleutels voor het netwerk de nodige authenticatie heeft gekregen en wijzigingen aanbrengt in het logboek. Of drie .... of eentje waar A en B en C aan mee doen. Geld is nu opeens programmeerbaar en wiskunde bied het nodige vertrouwen.


Laten we het onderteken van een transactie met een geheime sleutel voor het gemak een handtekening noemen. Zo werkt het bij huidige banken ook, ook al kun je soms je bank een opdracht geven en het ondertekenen met "sterf bank!" en het kan best zijn dat niemand dat opmerkt ...

Kijk:
2-of-3: Buyer-seller escrow: buyer commits money into a 2-of-3 transaction with the seller and a third-party arbitrator. If transaction goes smoothly, then both buyer and seller sign the transaction to forward the money to the seller. If something goes wrong, they can sign a transaction to refund the buyer. If they cannot agree, they both appeal to the third-party who will arbitrate and provide a second signature to the party that it deems deserves it.No Bitcoin programs currently support multi-signature transactions, because it is challenging to design an interface that allows non-expert users to navigate the complexities of executing multi-signature transactions. Armory aims to be the first program to do so, but it is not available yet.
Dit is wat we nodig hebben of het komt dicht in de buurt. Ik zal serieus wat onderzoek moeten doen ... voor ik hier iets zinnigs over kan zeggen want mijn technische kennis van het bicoin protocol is beperkt.


Neem nu de volgende situatie waar de bitcoin bot als escrow zou fungeren. :

Alice is een tweakers met btc en een btc adres. Charlie heeft nog geen idee wat hem gaan overkomen. Bob is de Tweakers.net Bitcoinbot en heeft ook een btc adres maar geen btc.


Of een 2 van de 3 transactie op te zetten heeft het netwerk het btc adres van Alice en van Charlie nodig. Maar Charlie heeft nog geen adres. En dus zou Bob tijdelijk vertrouwd moeten worden met btc .... tot dat Charlie via DM Bob een commando kan geven wanneer Charlie een adres heeft aangemaakt. Charlie krijgt natuurlijk eerst een DM van Bob dat Bob btc voor hem heeft met de vraag om een adres aan te maken. Charlie kan dit adres veilig binnen 10 minuten aanmaken op blockchain.info .. .alles word hier clientside gedaan en gencrypteerd verstuurd over internet en vervolgens op de blockchain.info website opgeslagen.

2 van de 3 transacties ... nu ik er op dit moment voor het eerst over nadenk zal dus waarschijnlijk niet gaan.

Eens kijken of een andere vorm ook mogelijk is.
2-of-2: Husband and wife savings account — both signatures are required to spend the funds, preventing one spouse from spending the money without the approval of the other
Ok, dit lijkt al aantrekkelijker.

Alice heeft een btc adres A met geheime sleutel die op de computer van Alice staat
Bob heeft een btc adres B met geheime sleutel die op de server van tweakers staat.

Alice geeft het bitcoin netwerk de volgende opdracht:

Verstuur 1 btc van adres A naar adres B en sta alleen toe dat een volgende transactie met deze 1 btc word uitgevoerd als ze word ondertekend met de handtekening van zowel Alice als Bob.

De btc staat nu vast op adres B van Bob. Bob kan er alleen iets mee doen als ook Alice de volgende transactie ondertekend met haar handtekening.

Bob verstuurd nu een DM naar Charlie. Charlie, Alice wil je 0.1 btc sturen ... maak een btc adres aan als je ze wilt ontvangen en rapporteer terug.

We kunnen hier een timeout instellen. Als deze timeout word behaalt dan zal Bob een transactie opstellen om de btc terug naar het adres van Alice te sturen en Alice via DM te vragen om deze transactie te ondertekenen met haar btc software. Iets wat momenteel trouwens nog niet goed door software word bitcoin software word ondersteunt. Maar voordat Bob geschreven is zal het wel mogelijk zijn in de main bitcoin clients.

Charlie maakt nu een btc adres C aan want hij wil graag deze 1 btc ontvangen.
Wanneer Bob dit btc adres heeft ontvangen kan hij een transactie naar het netwerk versturen om de 1 btc naar adres C te sturen en verstuurd een DM naar Alice met de vraag deze transactie te ondertekenen. Anders kan ze niet uitgevoerd worden.

Probleem is nu hoe weet Alice dat Bob niet stiekem de eigenaar is van het adres waar Bob de btc naar toe wilt sturen?


Ik ga hier op houden. Het zal aan de tweakers zijn die een goed inzicht hebben in het bitcoin protocol om hier mee te gaan brainstormen. Ik geef gewoon een voorzetje en zal mijn hoofd er nog wel over gaan breken hoe de principes er uit moeten zien om dit werkbaar te krijgen in een bitcoin tweakers bot.

Het zal ook erg afhangen van de dev's. We kunnen wel een goed systeem verzinnen .... of het in de praktijk mogelijk is met de forum software en FP sofware is nog maar de vraag natuurlijk.

Maar een idee uitgewerkt in pseudo code kan natuurlijk altijd geimplementeerd worden in echte software. Waar een wil is is een weg!

Tweakers die hier iets zinnigs willen zeggen over wat veilig is en wat niet zullen eerst het bitcoin protocol een beetje moeten bestuderen. Anders praat je vanuit wat jij denkt dat bitcoin precies allemaal inhoudt en dat is niet noodzakelijk de volledige waarheid.

Deze video is een heel goed begin. 22 minuten in vrij hoog tempo -->N to M transacties zijn mogelijk in het protocol ... maar er is nog GEEN bitcoin software die hier een goede implemenatie voor geschreven heeft die gebruikt kan worden in de main bitcoin clients of in elke mogelijke bitcoin client gestopt kan worden.


Daarom hebben de tweakers programmeurs een ontzettende mooi uitdaging. De Bitcointip bot op Reddit werkt goed maar ik weet niet hoe deze beveiligt is tegen misbruik. Kan de schrijver van deze bot er met de bitcoins vandoor die de bot heeft staan op adresen die de bot beheert? Ik weet het niet. Ik zal me daar eerst in moeten verdiepen.

De meerwaarde is dus meer dan alleen een extra functie bieden aan het tweakers publiek. Nee, de ervaring en de ideeen en de software uitwerking kan gedeeld worden met de gehele wereldwijde bitcoin community.

Er is absoluut niks dat de community van Tweakers tegen houdt om te gaan werken aan bitcoin applicaties. In het begin specifiek met tweakers en gebruik op tweakers in het achterhoofd .... maar het moet allemaal open source zijn met een transparant proces dat eerst op Tweakers word gestart en waar later ook programmeurs buiten tweakers aan kunnen mee werken.

Dit is wat bitcoin nodig heeft. Meer en betere toepassingen. Met onze community en Tweakers als centrale plek hebben we alles wat nodig is om hier aan te gaan werken. Het zal niet gemakkelijk zijn en bloed zweet en tranen kosten. En ja ik weet het .. het is makkelijk voor mij om dit te zeggen omdat ik geen programmeur ben en het dus niet zelf ga programmeren. Maar mijn btc staan ter beschikking als motivatie, de laatste keer dat ik btc ter beschikking stelde als motivatie is er niks mee gedaan in de HK. Ik hoop dat het deze keer anders zal zijn. En ik beloof dat ik hard mijn best zal doen om mee te denken in wat mogelijk is en niet mogelijk. Ook al heb ik geen programmeer kennis ... ik ken wel iets van cryptografie en begrijp de wiskunde redelijk.

:)

weer helemaal terug


 • Kain_niaK
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 16-12-2022
Toch geen animo voor? 't zal wachten zijn tot een tweaker hier in geinteresseerd raakt en het zelf programmeert ...

weer helemaal terug


 • 170074
 • Registratie: Januari 1970
 • Niet online
Bitcoin integratie zou heel tof zijn. Ik zou graag een Tweakers banner-free abo willen afsluiten, danwel af en toe een donatie willen doen. Waarom dan geen bitcoin aanbieden?

Ik loop nu zelf een beetje tegen het feit aan dat je nu je NAW moet opgeven bij een abo en dat je slechts kan betalen met 'ouderwetse' middelen. Vooral een vooraanstaande techsite zoals Tweakers zou veel baat hebben wanneer gebruikers in (ieder geval naar Tweakers zelf toe) met bitcoin kunnen betalen.

Let wel: Ik besef dat volledige anonimiteit moeilijk is (tevens is dat niet 1 van de design goals van bitcoin; slechts pseudo anoniem) maar wanneer iemand Tweakers zou willen betalen zonder zijn NAW of betaalgegevens achter te laten, is dat wat mij betreft heel goed en simpel te implementeren met een Bitpay of iets dergelijks. Of gewoon een BTC adres publiceren :+

 • Kain_niaK
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 16-12-2022
Dell accepteert het nu. Wanneer gaat de grootste technologie site in Nederland eindelijk iets met bitcoins doen?

weer helemaal terug


 • _David_
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 31-01 21:45

_David_

FP ProMod

llama llama duck

Waarom moeten ze iets met bitcoins doen? Het enige wat ze kunnen doen wat zin/nut heeft is bitcoin betaling voor Tweakers ad free abbonoment accepteren maar ze zijn afhankelijk van de betalings provider voor dat.

Een bitcointip systeem is niks voor een forum, worden straks hele topics/reacties op de fp vervuilt met "haha goeie! /bitcointip Tweakers +0,01" en dat soort onzin

I thought fail2ban would keep the script kiddies out but somehow you still seem to be able to login.


 • Misha
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 28-01 21:56
Kain_niaK schreef op zaterdag 19 juli 2014 @ 19:45:
Dell accepteert het nu. Wanneer gaat de grootste technologie site in Nederland eindelijk iets met bitcoins doen?
Zodra Dell de sloot in springt

Bitcoins tips lijken mij een slechte zet voor het forum. Als betalingsmogelijkheid bij de abo's is het leuk maar absoluut niet noodzakelijk. Ik zou de keuze voor een payment provider daar niet vanaf laten hangen

 • Kain_niaK
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 16-12-2022
We zijn wederom een tijd verder, Microsoft accepteert nu online ook Bitcoin via Bitpay. Je kunt het aan je Microsoft account toevoegen en vervolgens kun je het in elke onderdeel van microsoft gebruiken.

Wanneer gaat Tweakers er nu eens iets mee doen? Tweakers stellen technologie toch op de proef? Nou, als er iets nieuwe technologie is dan is het wel bitcoin en vooral het blockchain systeem, het eerste werkende systeem dat het probleem van de Byzantijnse generals oplost. (hoe kun je samenwerking krijgen in een P2P systeem zonder dat er vertrouwen nodig is)

Ik snap het niet hoor, hier is echt een kans weggelegd voor Tweakers.net die ze laten liggen ...

Tweakers.net zou in ieder geval kunnen starten met het accepteren van Bitcoin (via Bitpay bv) voor de abonnementen ...

weer helemaal terug


 • 170074
 • Registratie: Januari 1970
 • Niet online
Het is jammer om te zien dat Tweakers nog geen Bitcoin accepteert. Ik wil graag een donateursabo afsluiten, maar het is echt weird dat nota bena Nederlandse techsite nummer 1 geen Bitcoin ondersteunt.

Zitten ze wellicht tegen legale issues aan te hobbelen? Of PR? Bitocin heeft z'n negatieve karakter tegenwoordig vrijwel geheel afgeschud..

I'm confused.. :?

Een Tip is ingewikkelder, dat snap ik. Maar een abo afsluiten? Ben benieuwd hoe Tweakers dit ziet.

 • _David_
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 31-01 21:45

_David_

FP ProMod

llama llama duck

Tweakers gebruikt docdata als payment provider, als die geen bitcoin ondersteunen dat houdt het op ;)

I thought fail2ban would keep the script kiddies out but somehow you still seem to be able to login.


 • 170074
 • Registratie: Januari 1970
 • Niet online
Ik zag het inderdaad. Deze feedback mogen jullie hebben:

1) Ik wou kijken welke betaalmiddelen er waren, was niet mogelijk zonder al iets te kopen blijkbaar. Is dit een fijne flow?

2) Ik krijg een herinneringsmail, met "klik hier om te annuleren of nogmaals te betalen". Na openen van de link zie ik nergens een annuleer mogelijkheid.

 • Kain_niaK
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 16-12-2022
Tweakers mist erg de boot met bitcoins. Dat is in ieder geval mijn mening.

weer helemaal terug


 • Kain_niaK
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 16-12-2022
We zijn nu jaren verder en ik ga dit topic nog eens kicken.

Ik vind nog altijd dat Tweakers totaaaaal de boot mist met crypto.
Dit is nieuwe technologie die volledig digitaal is. De financiële wereld is nog er analoog. Crypto maakt het mogelijk om een nieuw financieel systeem op te bouwen dat native draait op het internet en computers. Waarom zo een technologie gigant als Tweakers hier nou helemaal niks mee doen.

Op https://steemit.com/ heb je nu een soort reddit maar met crypto ipv van karma.

Op yours.org schrijf ik stukjes en daar krijg ik crypto voor. Dat is geen ik-word-lekker-rijk-hype.

Nee dat is hey-ik-geen-adverteerders-meer-nodig-om-geld-op-internet-te-verdienen-met-eigen-content.

Dus opnieuw, Tweakers! Lees je in, besef dat crypto nooit meer weggaat. En ik heb nu helemaal niet meer over Bitcoin. Ik heb het over crypto, dat is ondertussen al een stuk meer dan gewoon Bitcoin.

Bitcoin zelf werkt ook niet zo goed meer maar daar is al een oplossing voor in de vorm van Bitcoin Cash.

Ik zou graag een tweakers abo willen komen en dan gewoon betalen via mijn bitcoin cash wallet software op mijn laptop hier. Als dat mogelijk is dan doe ik het meeteen en ga ik elk jaar lekker vanuit Canada hier met mijn Bitcoin Cash betalen. Uit principe! :P


Dat is toch wel het minste wat tweakers kan doen. De crypto rage op tweakers is gigantisch. En de meeste mensen in die rage hebben helemaal geen oog voor waar het werkelijk over gaan. Nee ze willen alleen maar lekker snel rijk worden. Ja dat zal misschien wel lukken voor een paar maar de meeste gaan de deksel op hun neus krijgen. Dus ja, het zou mooi zijn als we we nu eens gewoon crypto gaan gebruiken waar het voor bedoelt was.

Een vorm van geld die niet gecontroleerd word door een centrale punt of persoon of organisatie. Waar iedereen toegang heeft tot een open netwerk zonder permisie te moeten vragen of een gebruikers naam en password nodig heeft.

Transacties die binnen het uur gestetteld zijn en niet meer ongedaan gemaakt kunnen worden. (dus geen visa chargebacks en dat soort toestanden). Lagere fees dan zelfs visa and paypal.

En programmeerbaar geld! Met Ethereum kan een computer programma nu beslissen wat er met een vorm van geld moet gebeuren zonder menselijk ingrijpen. Dat kan lekker fout gaan of lekker goed gaan, het hangt er maar vanaf.

Ik persoonlijk zou het helemaal super gaaf vinden als ipv een +3 beoordeling van een hele mooie goede reactie dat ik zo een persoon ook Bitcoin Cash kan sturen of als het echt moet, Henk coin of zo.

En yours,org laat zien dat dat allemaal onchain gedaan kan worden, toch heeft yours een business model waar ze geld verdienen.

Echt waar Tweakers, ga eens praten met de eigenaren, de grote bazen. En zeg: hey als wij als eerste in Nederland een groot platform zijn waar crytpo gebruik kan worden voor vanalles en nog wat dan

- krijgen we misschien last met de overheid

- kunnen we vast wel wat geld verdienen!

En dan maar kijken wat ze daarvan vinden. Er zijn nu genoeg business modellen beschikaar die je gewoon na kunt doen. Yours.org levert mij momenteel nu al meer op dan mijn youtube kanaal per maand. Elke 2 weken zet ik een deel om in Canadeze dollars. En het duurt ongeveer 10 dagen voordat dat op mijn Canadese bankrekening staat.

Wanneer crypto als geld gebruikt word voor micro transacties dan is de markt prijs van die crypto net iets minder belangrijk dan wanneer je gewoon crypto wilt komen om jaren vast te houden in de hoop dat je rijk word.

Nou, dan ga ik over een jaar of 3 nog wel eens dit topic kicken. :P

weer helemaal terug


 • Kain_niaK
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 16-12-2022
Tourniquet schreef op vrijdag 28 februari 2014 @ 09:11:
Ik vind het een goed idee! Kain_niaK, ik zou je een bittip willen sturen vooruitlopend op de T.net-implementatie maar naar welk adres kan dat? ;)
Je kunt me alsnog wat bitcoin uit 2014 die je aan 2014 prijzen hebt gekocht en jaren lang hebt bewaard voor mij sturen naar mijn eigen vanitygen adresje 1tweakc5dvbqc5xzs9k2m7jxe6jm41M7a

Maar ik ben helaas geen programmeur. Dus het zou beter zijn om iemand binnen Tweakers.net te vinden die gewoon eventjes naar yours.org moet gaan en uitvogelen hoe ze zo een volledig onchain systeem hebben gebouwd.

Alles word binnen de browser gedaan, yours kan dus niet aan je funds. Je kunt de seed ook importeren in een wallet en zou in de gaten houden wie er je op yours.org voor je content betaald of tips geeft.


Kijk de baseline waar het op neer komt is dit: Ik maak al 10 jaar lang content voor het internet. Vrij beperkt maar ik verdien er wel wat geld mee. Ongeveer 100 euro per maand.

Nu heb ik voor het eerste in principe geen adverteerders meer nodig om geld te verdienen aan mijn content. Als die adverteers zich dus niet aanpassen dan zijn ze binnen een jaar of 10 - 15 volledig overbodig geworden.

Mensen die dit begrijpen die kunnen daar gebruik van maken om als eerste op die boot naar internet-met-minder-tussen-personen-tussen-contentcreator-en-user te stappen. En als je vooraan op die boot staat dan heb je een mooi uitzicht.

Dat is het zo een beetje. Maar bedankt Tourniquet, ik ontvang graag die 20 euro waarmee je in 2014 Bitcoin hebt gekocht. Dat zou ik zeker appreciëren. :P :P :P :9 :9 :9 :9 :+

Ik had laatst trouwens een 1Tweakerz adresje gevonden maar dat ben ik weer kwijt en mijn GPU heeft tijdens de zoektocht begeven. Of in ieder geval mijn memory is nu corrupt. :/

weer helemaal terug


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Kain_niaK
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 16-12-2022
Wanneer gaat Tweakers.net nu eens eindelijk crypto ondersteunen zodat we op tweakers ook de nieuwe tech kunnen gaan gebruiken. Ik vraag er al jaren om, maar niemand heeft interesse.

Het is allemaal speculatie en niemand die het echt wil gebruiken of interesse heeft om het te gebruiken.


Kun je eigenlijk een tweakers.net abo kopen en betalen met crypto? Zelfs dat kan volgens mijn niet eens. En maar posts maken over blockchain technology maar T.net doet er zelf helemaal NIKS mee

Gemiste kans als je het mij vraagt. Ik heb geen credit kaart en vroeger kocht ik altijd een tweakers abo maar nu woon in het buitenland.

Als ik met Ethereum of dogecoin of monero of Bitcoin-BCH of Bitcoin-BTC een tweaker abo zou kunnen kopen zou ik de eerste klant van hun zijn. Meteen, onmiddellijk.
:)

[Voor 17% gewijzigd door Kain_niaK op 03-05-2018 23:06]

weer helemaal terug


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Kain_niaK
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 16-12-2022
_David_ schreef op woensdag 21 oktober 2015 @ 18:00:
Tweakers gebruikt docdata als payment provider, als die geen bitcoin ondersteunen dat houdt het op ;)
Nou dan ga ik https://www.docdatapayments.com/ morgen maar eens een telefoontje geven en de crypto evangelist spelen.

weer helemaal terug


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Pablo
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 25-01 16:35

Pablo

Rito pls

Kain_niaK schreef op dinsdag 2 januari 2018 @ 20:10:

Nou, dan ga ik over een jaar of 3 nog wel eens dit topic kicken. :P

For certain ye have to be lost to find somethin that can't be found.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Kain_niaK
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 16-12-2022
Tja, tweakers schrijft graag over blockchain. Een blockchain is als een motor, bitcoin is de auto rond de motor. Het enige echt nut dat auto + motor heeft is het rijden. Het enige echte nu dat blockchain + bitcoin heeft is geld. Natuurlijk kun je de auto ook voor andere dingen gebruiken, maar als je er niet mee gaat rijden dan is een auto niet de allerbeste oplossing voor het luisteren naar muziek, om in de slapen, of om mee af te koelen op een warme dag.

Tweakers praat er dus graag over maar stel de technologie NIET op de proef. En dat is wel de slogan van de website.

weer helemaal terug


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • gastje01
 • Registratie: Oktober 2005
 • Nu online
Kain_niaK schreef op maandag 28 mei 2018 @ 21:51:
Tweakers praat er dus graag over maar stel de technologie NIET op de proef. En dat is wel de slogan van de website.
Ik heb het persoonlijk nog niet gemist als ik eerlijk ben. Bitcoin (cash) lijkt vooral jouw evangelie (wat uiteraard helemaal prima is), maar het is nog niet overal zo doorgesijpeld als jij graag zou zien. Blijkbaar is de tijd er nog niet rijp voor.

Wat is nu echt hét doorslaggevende argument om het te gaan accepteren?
Pagina: 1


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee