Dat is mijn punt juist. Je kan een meerwaarde bieden door net even dat beetje meer diepgang te bieden dan andere sites, of door gegarandeerd juiste gegevens te plaatsen (zodat ik niet elders moet gaan kijken of het wel klopt, of de reacties moet gaan lezen of iemand een aanvulling op het artikel heeft geplaatst, (waar dan vaak wel bronvermeldingen bij staan)). Bijvoorbeeld bij het artikel over de australische supercomputer
nieuws: Australië neemt zijn snelste supercomputer in bedrijf moest ik via google nieuws een artikel op
zdnet vinden waarin ze vertellen dat deze nieuwe computer een oudere supercomputer opvolgt en 8,5x zo snel is. Dat vind ik interessante informatie en dat zijn maar twee zinnetjes extra voor nét dat beetje meer context.
Maar ik begrijp niet zo goed waarom een link naar een persverklaring (die waarschijnlijk afgeschermd op een journalistiek platform staat) zou helpen bij het verkrijgen van extra informatie?
Laat ik vooropstellen dat ik geen journalist ben en alleen kan vertellen over wat ik zelf meemaak als ik online nieuws lees. Volgens mij wordt het meeste gewoon doorgeplaatst van andere sites (zoals nu.nl), en persberichten staan toch vaak juist open op sites?
Laat ik een voorbeeld geven: Vandaag in dit artikel
nieuws: Panasonic introduceert Lumix GX7-camera wordt gemeld dat de camera 270.000 subpixels heeft.
Iemand reageert met:
BarnET 1 augustus 2013 17:25
tweakers deze camera heeft 2.760.000 subpixels in de EVF
Dit is ook geen 1024 bij 768 Pixels.
Ik heb echter geen idee wat het wel is.
Ik weet alleen dat het hoger ligt
In dit geval stond er wel een linkje bij naar het product gelukkig, dus kon ik makkelijk voor mezelf verifiëren dat het artikel niet klopte, maar als er geen link bij staat dan moet je dus gaan googlen of iets wel echt klopt, na verloop van tijd kom je er dan achter dat je beter naar andere sites kan gaan, die minder foutjes maken misschien, maar in geval van een foutje wél altijd een bronvermelding erbij hebben staan.
Sowieso heeft t.net een slecht trackrecord als het om foutjes verbeteren aan komt: ze blijven vaak uren-lang staan of ze worden helemaal niet meer gefixed omdat "het artikel al te oud is".
Maar het zal wel aan mij liggen.
Ik ben net als john-lienden wel benieuwd naar voorbeelden waar links ontbreken op momenten dat er daadwerkelijk extra informatie te vinden is. Een simpele vertaling die op duizenden sites te vinden is (allemaal zonder bronvermelding) vind ik weinig toevoegen, en ik heb persoonlijk liever dat de redactie die tijd steekt in nuttigere dingen.
Ik heb liever dat de dingen die ik lees correct zijn, ik weet niet hoe jij daarover denkt?