Zelf heb ik helaas ook een keer te maken gehad met een failliete werkgever. Let wel; dit was een werkgever die zijn werknemers detacheerde bij klanten.
Wij kregen van de curator het verzoek toch fulltime door te blijven werken bij de klanten. Daarmee werd dan geprobeerd om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen om de schuldeisers (deels) af te betalen. We moesten dan een urenstaat bijhouden waarop stond dat je gewoon de reguliere uren had gewerkt (getekend door de klant).
De klant kreeg dan een factuur vanuit het kantoor van de curator voor de gewerkte uren en wij kregen het salaris dan via het UWV gestort (wel pas drie maanden later).
Deze "verplichting" was van kracht gedurende de tijd dat de curator bezig was om alles af te wikkelen. Al met al hebben we anderhalve maand voor de curator gewerkt. Daarna werd alles opgedoekt. Dit was in de maanden april - mei. Ons salaris (plus vakantiegeld) werd in september gestort door het UWV.
In mijn optiek moet je dus inderdaad gewoon door blijven werken. Als je niet gaat werken, dan kan dit opgevat worden als arbeidsweigering en kun je wel "ontslagen" worden.
Zo had ik 'n leaseauto die door de leasemaatschappij opgeëist werd en de tankpas werd geblokkeerd. De curator weigerde in eerste instantie hier iets aan te doen. Toen ik hem uitlegde dat ik géén 2,5 uur enkele reis met OV ging reizen op eigen kosten, heeft hij toch maar toegezegd dat ik de auto mocht houden en de tankbonnen mocht inleveren - maar privé-kilometers werden niet meer vergoed, ondanks dat de leaseauto incl. privé-kilometers toch, net als m'n salaris, echt 'n onderdeel van m'n arbeidsovereenkomst is. Ook kreeg ik daar geen compensatie voor.
Zo ging het hier ook.. Je bankrekening knalt echt leeg op deze manier.. Uiteindelijk hadden we gewoon echt geen geld meer over om te tanken. Gelukkig heeft de klant toen een busje geregeld waar mijn collega en ik mee naar de klant konden rijden. De kosten voor deze bus zijn toen wel van de factuur van de uren afgehaald.
Maar al met al een situatie waar ik never nooit meer in terecht wil komen. Trust me; ook voor je thuissituatie doet een faillissement geen goed..
[
Voor 24% gewijzigd door
nextware op 27-05-2013 12:22
]