Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Mastermind
  • Registratie: Februari 2000
  • Laatst online: 18-04 14:27
Naar aanleiding van het Tweakers bericht over het draadloze oplaadstation voor mobiele telefoons zat ik te denken: Waarom niet de milliwats aan energie aftappen van alle elektromagnetische straling (WiFi, UMTS, AM/FM enz.) die ons omringen?

Natuurlijk zal het dagen duren voor een accu opgeladen is, maar alle beetjes helpen, en het zal langer duren voor de accu leeg is.

Principe:
De "Crystal Radio" is een passieve radio die louter op de energie van de radiosignalen radio weergeeft door een koptelefoon.
Dit principe kunnen we toepassen door veel verschillende elektromagnetische frequenties op te pikken (elke frequentie heeft energie). Hoe meer frequenties opgepikt worden, hoe meer energie.
Omdat zo'n kleine stroom geen accu kan opladen, wordt deze energie in een condensator geladen. Als de condensator vol is zal er een korte stroom van ongeveer 5 seconden zijn die krachtig is om de accu even op te laden. Dit zal ongeveer elke minuut plaatsvinden.
Al met al, vooral als de telefoon puur in standby staat, kan deze technologie de accuduur sterk verbeteren.

Nokia is er mee bezig geweest:
http://inhabitat.com/noki...l-energy-out-of-thin-air/
En RCA:
http://gizmodo.com/544485...-nothing-but-wifi-signals

Het lijkt echter nog nergens verkocht te worden.
Waarom niet?

Acties:
  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 356260

Ik ben hier geen expert in, verre van zelfs, maar mijn boerenverstand zegt me dat als één persoon energie af kan tappen van een bepaalde frequentie, dat het algemene signaal zwakker wordt, en om op hetzelfde niveau/bereik te komen als voordat er afgetapt wordt, moet er meer energie in het signaal gestopt worden.
Dus je accu gaat misschien langer mee, maar het vergt meer energie om deze techniek toe te passen als een oplader omdat het niet eerst omgzet wordt in een frequentie die weer een x afstand aflegt om bij de telefoon te komen, die er een deel van oppikt en dat weer in je accu stopt.
Nogmaals, ik ben hier geen expert in, dit is wat mijn boerenverstand me zegt.