Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • RTB93
  • Registratie: Juni 2010
  • Laatst online: 28-11-2023
Beste Tweakers,

Ik ben er van op de hoogte dat waarschijnlijk niet veel van jullie deze richting hebben gestudeerd of nog studeren, aangezien dit een site is die niks te maken heeft met mijn sector, maar toch hoop ik op feedback :).

Volgend jaar hoop ik mijn bachelor af te ronden en ben nu al een tijdje aan het oriënteren naar vervolg mogelijkheden in de vorm van een master(s). Momenteel studeer ik in Groningen en dat is oprecht de leukste studentenstad van Nederland, maar aangezien ik hoogstwaarschijnlijk een flink pittige master uit ga kiezen en dus voor kwaliteit en voor het serieus ermee bezig zijn ga, wil ik dit waarschijnlijk in Rotterdam gaan doen. Rotterdam Management School (universitair) staat namelijk in de top 10 van Europa en dat in combinatie met de gangbare tarieven die ook op andere universiteiten gehanteerd worden, maakt dit tot een goede optie.

Ik doe op het moment een bachelor in International Business en wil graag een master doen in Finance & Investments en/of een master in Global Business & Stakeholder Management. Nu ben ik dus zeer benieuwd of iemand hier ervaringen mee heeft en ook zou ik graag willen weten of er hier mensen zijn die twee masters tegelijk hebben gedaan en of dit wel of niet aan te raden is.

Groetjes,

Rob

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • nare man
  • Registratie: Juli 2000
  • Laatst online: 26-07-2020
Niet helemaal mijn sector, maar ik kan allicht een poging doen. Toen ik destijds (2000-2006) in Nijmegen studeerde had je verschillende crossover programma's waaronder management & recht. Dit waren een volledige rechtenmaster (toen nog gewoon doctoraal geheten) en een volledige master bedrijfskunde. Ik weet wel dat het een speciaal programma was om de werkdruk wat meer te spreiden en vooral logistiek, om niet in de problemen te komen met tentamens (je wilt niet twee tentamens hebben die elkaar overlappen natuurlijk). Puur qua coördinatie is het wat lastiger denk ik, maar je zou daar wel eens over kunnen praten met de commissie of instantie binnen de EUR die daarover gaat.

Dat dus wat betreft planning en logistiek. Voor wat betreft workload geldt gewoon dat je hard moet werken en alles serieus moet nemen, wil je het ook daadwerkelijk in 1-1,5 jaar afronden. Het is zeker niet onmogelijk. Er zitten meer uren in een dag dan je denkt. Overigens vanuit de praktijk vraag ik me af of twee masters heel nuttig zijn. Academische kennis is nuttig, het is je basis en je moet absoluut een top denkniveau hebben, maar uiteindelijk gaat het er in de praktijk toch om dat je je bekwaamt in een bepaald gebied. Laat ik het anders zeggen: je moet geen twee masters doen omdat je het 'breed' wilt houden.

After all, you can't see a figure's panties unless it's the real thing.


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • RTB93
  • Registratie: Juni 2010
  • Laatst online: 28-11-2023
Bedankt voor je input! Ik ga inderdaad zeker nog een gesprek aan met een commissie die mij daar iets verder mee kan helpen, maar het is nu allemaal nog abstract voor mij vandaar dat ik het eerst even op deze manier probeer.

Inderdaad, voor mij is het ook bedoeld om er iets dieper op in te gaan en bovendien wil ik uiteindelijk ook in (top) mangement terecht komen. Dat is ook de reden dat ik een master in management erbij wil doen, zodat ik die kennis in ieder geval al heb en daar verder op kan borduren.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 465283

Over het combineren van twee masters weet ik niet veel, wel over het combineren van twee bachelors. Zoals nareman al zei, het is zeker niet onmogelijk. Wel kan het op bepaalde momenten druk zijn, zeker als je tentamens bijv. in dezelfde week vallen (dan zit je vaak met twee keer zoveel tentamens) of in de studiejaren waren je voor 120 EC punten les volgt.

Het is daarnaast ook misschien handig om te kijken of enige overlap bestaat of gemaakt kan worden tussen je studies. Vaak kan je bijvoorbeeld een verplicht vak uit studie A als keuzevak invoeren bij studie B. Dit maakt het combineren van twee studies een stuk makkelijker. Kijk in de studiegidsen van de betreffende studies (en evt. de OERs). Maar het is ook vaak goed om dat ook voor te leggen aan een studieadviseur, die zijn vaak ook op de hoogte van geplaned wijzigingen van dergelijke regels.

Uit ervaring weet ik hoe vervelend het kan zijn als de tentamens op hetzelfde tijdstip geplaned zijn (of twee vlak achter elkaar maar waarbij de tweede aan de andere kant van de stad is ingeroosterd). Uit je post vermoed ik dat de beide masters aan dezelfde faculteit worden gegeven. Bij de UvA weet ik uit ervaring dat tentamens van dezelfde faculteit niet op hetzelfde moment worden ingeroosterd, aangezien er soms mensen bijv. een oud vak nog moeten herkansen en etc. Ik weet niet of deze regel ook voor mastervakken opgaat, maar het zou kunnen. Je kunt dit het beste even navragen bij de studieadviseur (en wellicht ook de onderwijsadministratie).

Het is inderdaad goed om even met een studieadviseur te praten, die kennen de regels (meestal) vrij goed en hebben ook meer ervaringen hiermee (want je niet de enige uiteraard ;) ).Probeer een afspraak te maken met een studieadviseur en probeer je vooraf ook goed te orienteren op de mogelijkheden die er zijn (soms worden er speciale programma's aangeboden om twee studies te combineren of heb je speling in de keuzeruimte).

[ Voor 0% gewijzigd door Anoniem: 465283 op 18-12-2012 20:44 . Reden: typo ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • stin
  • Registratie: Augustus 2001
  • Niet online
Ik heb een Master International Business - Finance in Maastricht gevolgd. Aangezien bepaalde programma's een overlap hebben was het goed te doen om twee programma's te combineren. Zo was het bijvoorbeeld goed mogelijk om marketing & finance of strategy master programma's te combineren met een finance master en dan was je in 1,5 jaar klaar (best case, excl. de tijd die je nodig hebt voor je thesis)

Je kunt pas zeggen of het te combineren is als je weet wat welke course inhoudt en hoe hoog de werkdruk per course is. Waarschijnlijk kun je zelf je programma daar plannen. Als je bijvoorbeeld weet dat een vak bij master 1 erg zwaar is en je twee normale vakken bij master 2 hebt in 1 blok, kun je ervoor kiezen om die twee normale vakken samen te volgen en een jaar later dat zware vak. Op die manier kun je ook ervoor zorgen dat je met een fatsoenlijke GPA afstudeert. In Maastricht was het mogelijk om maar een thesis te schrijven als je twee masters hebt gevolgd.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • IntToStr
  • Registratie: December 2003
  • Laatst online: 14:57
Hoewel niet hetzelfde heb ik wel iets vergelijkbaars gedaan. Bij mij ging het om 2 bachelors aan 2 verschillende universiteiten. Dat jaar heb ik ruim 100 ects gehaald zonder overdreven inspanning, maar die laatste punten waren gewoon niet te doen door logistieke issues. Probeer maar eens een groepsopdracht te doen zonder je medestudenten het lastig te maken of wat helemaal mooi was: verplicht aanwezig zijn bij een vak. En uiteraard het al genoemde tentamens in dezelfde periode op zelfs op dezelfde tijd.

Vergis je dus niet in de logistieke issues. Dit was overigens zo'n 10 jaar geleden.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Zoijar
  • Registratie: September 2001
  • Niet online

Zoijar

Because he doesn't row...

Ik ben toendertijd begonnen aan twee bachelor/masters in informatica en wiskunde, dus ook beide pittige studies (toen het nog 4 jaar voor alles was). Het eerste jaar heb ik alles gehaald, maar het is veel werk en er zit soms overlap in tentamens dat dan speciaal geregeld moet worden voor jou (moet je wel een begeleider hebben die dat wil doen). Het tweede jaar grotendeels gehaald, maar toen in verval geraakt en te weinig gedaan, en dan gaat het snel bergafwaarts... uiteindelijk gekozen om wiskunde niet af te maken.

Je kan opzoeken hoeveel overlap er is. Als je een moeilijker vak doet kan je vrijstellingen krijgen (ik deed bv echt theoretische waarschijnlijkheidsleer met wiskunde, dan hoef je geen introductie statistiek te doen bij informatica). Misschien dat je ook je scriptie nog zou mogen combineren als je hem uitgebreider maakt.

[ Voor 5% gewijzigd door Zoijar op 19-12-2012 14:37 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 493242

Hoi RTB93,

ik wil graag kort even reageren. Ik ben zelf een studente van het Global Business & Stakeholder Management programma en ik ben zeer te spreken over dit programma dus ik zou zeggen: "Goede keus". Interessant ook om het te combineren met Finance. Ik denk dat beide masters op zichzelf zeer waardevol zijn en op zichzelf een uitdaging genoeg kunnen. Maar het maakt een interessante combinatie en ik denk ook dat de onderwerpen elkaar zeker kunnen aanvullen. Ik heb geen ervaring met dubbele masters en ik ben ook niet goed op de hoogte wat de mogelijkheden zijn. Het lijkt mij het best om hier met de faculteit eens over te spreken.

Graag wil ik je wijzen op de mogelijkheid om met ambassadeurs van alle programma's van Erasmus te spreken via Facebook van RSM (zie: programma's op de RSM facebook pagina rsm.nl/facebook). Hier kun je studenten die momenteel de opleidingen volgen alles vragen wat je weten wilt. Ik neem aan dat je ook op de hoogte bent van de RSM website waar veel informatie beschikbaar is over de verschillende masters (http://www.rsm.nl/master/)

Groetjes
Nienke, ambassadeur van Global Business & Stakeholder Management

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • RTB93
  • Registratie: Juni 2010
  • Laatst online: 28-11-2023
Bedankt iedereen voor jullie suggesties. Dat waardeer ik :).
Als iemand nog additionele ingevingen heeft dan hoor ik het graag.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • JeMoederr
  • Registratie: Mei 2011
  • Laatst online: 19-04 13:27
Regel gewoon een goede stage en/of studeer summa cum laude af. Denk goed na wat precies je doel is met een dubbele master.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • nare man
  • Registratie: Juli 2000
  • Laatst online: 26-07-2020
^^ dat natuurlijk sowieso. Eerlijk gezegd maken extreem hoge cijfers, persoonlijkheid en doorzettingsvermogen meer verschil dan twee vs één master :)

After all, you can't see a figure's panties unless it's the real thing.


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Krishan_1988
  • Registratie: November 2008
  • Laatst online: 10-01 02:24
Beste,

Ik volg momenteel de master Finance & Investments op EUR. Althans ik ben bijna klaar ermee (maart klaar).

Het is een intensieve programma en het is naar mijn mening niet aan te raden om twee masters tegelijk te doen. Zover ik kan zeggen is deze master lastiger (zwaarder) dan overige masters in het master jaar van de RSM.

Ik ben echter niet op de hoogte van je capaciteiten, maar wellicht kun je een afspraak maken met een studie-adviseur van het RSM. Deze kunnen je meer info geven.

Of check ff op:
https://www.facebook.com/...rsity/app_131479043632623

Mocht je echt inhoudelijke vragen hebben DM me dan even.

Mvg,

Krishan

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Bolletje
  • Registratie: Juni 2008
  • Laatst online: 08:33

Bolletje

Moderator Harde Waren
De RuG biedt trouwens ook een Double Degree program aan; International Financial Management http://www.rug.nl/masters...-financial-management-dd/

Dat duurt dus 18 maanden, maar je krijgt dus wel je twee master degrees (van twee verschillende universiteiten). Dit programma is dan ook op elkaar afgestemd en je gaat ook gelijk een half jaar naar het buitenland. Had je wellicht al gezien maar toch.
The double degree programme consists of two one-year master programmes that you can effectively study two in three semesters (i.e. 18 months/90 EC).
De RuG heeft sowieso van alles omgegooid, zowel de bachelors als masters. Als ik bijv. op Ocasys kijk bij IB (dat was voorheen dan IBM?) heb je ook niet meer de keuzevakken, enkel die minor. Anders kon je nog een spec. course Finance doen.

Staar je trouwens niet blind op die rankings van universiteiten. Ze zitten daar allemaal mee te pochen. Natuurlijk is het wel een algemene graadmeter, maar precies zoals dat het zegt: 'algemeen'. Enkel het succesvol afronden van de studie is dan niet alles. Je hebt bijv. nog je cijfers, nevenactiviteiten, contacten, stage etc.


offtopic:
Hehe, kennelijk heb je pas geleden ook van Gonenc gehad? Beetje aparte kerel, voor de rest wel goed :p

[ Voor 7% gewijzigd door Bolletje op 24-12-2012 18:28 ]


  • kunnen
  • Registratie: Februari 2004
  • Niet online
-

[ Voor 101% gewijzigd door kunnen op 18-06-2013 13:45 ]


  • Cocytus
  • Registratie: Augustus 2008
  • Niet online
nare man schreef op zondag 23 december 2012 @ 21:11:
^^ dat natuurlijk sowieso. Eerlijk gezegd maken extreem hoge cijfers, persoonlijkheid en doorzettingsvermogen meer verschil dan twee vs één master :)
Dat is zo niet te zeggen (behalve dan dat je drie positieve eigenschappen contrasteert met één, als je die drie cumulatief neemt is het natuurlijk vrij simpel :P). Hoge cijfers en meerdere masters zijn twee verschillende manieren om je te onderscheiden en de één is niet per sé beter dan de ander. Bij iemand die in één ruk afstudeert met alleen maar hoge cijfers en geen nevenactiviteiten kun je je afvragen of je die wel in je bedrijf wil hebben. Inhoudelijk zal het goed zijn, maar zo'n curriculum doet vrijwel automatisch vragen rijzen naar de sociale capaciteiten van de sollicitant.

Ik heb overigens moeite met de samenvatting van zijn CV dat de TS geeft (19 en nu al universitaire bachelor afgerond; wil zware studie doen) in combinatie met het partyflock-profiel in zijn signature en het feit dat hij de naam van zijn beoogde universiteit verkeerd spelt. Aangenomen dat dit geen bogus-vraag is, is mijn advies dat hij zich eerst maar eens de vraag moet stellen waaróm hij een zwaar traject wil volgen en wat hij daar vervolgens mee wil. Is dat antwoord niet heel helder, dan kan hij beter in de breedte wat doen. Om een kort antwoord te geven op de eigenlijke vraag, of twee masters tegelijk te doen is: ja, als je de capaciteiten hebt, maar ik raad niet aan om ze bij twee verschillende universiteiten te doen die zo ver uit elkaar liggen, tenzij je echt zoveel van de NS houdt.

[ Voor 3% gewijzigd door Cocytus op 27-12-2012 21:52 ]


  • Bolletje
  • Registratie: Juni 2008
  • Laatst online: 08:33

Bolletje

Moderator Harde Waren
Cocytus schreef op donderdag 27 december 2012 @ 21:45:
[...]
Ik heb overigens moeite met de samenvatting van zijn CV dat de TS geeft (19 en nu al universitaire bachelor afgerond; wil zware studie doen)
Als ik het goed begrijp zit hij nu in het tweede jaar van zijn bachelor. Met volgend jaar bedoelde hij denk ik volgend collegejaar.

  • Cocytus
  • Registratie: Augustus 2008
  • Niet online
Ik interpreteerde het als volgend jaar = juni 2013 klaar; volgend collegejaar = 2013/14 dus juni 2014 klaar. Klinkt idd al een stuk aannemelijker.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • RTB93
  • Registratie: Juni 2010
  • Laatst online: 28-11-2023
Bolletje heeft inderdaad gelijk en over Gonenc, laten we er maar niet over beginnen haha. Aardige vent, maar wel een redelijke flapdrol.

Dat Double Degree Programme had ik inderdaad al gezien, maar ik ben niet zo geïnteresseerd in marketing en aangezien dat naast Finance een van de zwaartepunten van de master is, vind ik dat niet de moeite waard. Wat wel weer heel leuk is, maar dan ook vooral leuk, is dat je de ene helft van de 18 maanden in Uppsala zit. Dé studentenstad van Zweden met een hoop mooie blondines, maar daar kan ik in Groningen ook niet over klagen :P.

Extreem hoge cijfers ga ik waarschijnlijk niet halen. Ik ben tevreden met 7's en een 8 als het mogelijk is. Verder heb ik er wel wat dingen naast. Zo zit ik bij de vereniging en ben ik van plan na m'n master nog een Multi Language-Year van EF te gaan doen. Daar ben ik momenteel dan ook druk voor aan het sparen :).
Moet het dan dus eerder van extra dingen en socialiteit hebben dan van hoge cijfers, maar daar heb ik vrede mee. Ik weet van mezelf dat ik wel redelijk wat discipline heb als ik er echt voor wil gaan en het de moeite waard vind. Zodra dit niet het geval is, is de discipline dan ook vaak ver te zoeken.

Krishan, ik heb je in ieder geval een DM gestuurd.
De rest ook bedankt voor jullie waardevolle bijdrages.

Mensen die nog ervaringen of thoughts willen delen zijn zeer welkom.

EDIT: ik zie trouwens in tegenstelling tot anderhalf jaar geleden dat marketing geen onderdeel is meer van het DDP. Daar ook maar eens even naar kijken dan. Bedankt @Bolletje!

[ Voor 11% gewijzigd door RTB93 op 30-12-2012 19:14 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Krisp
  • Registratie: Oktober 2004
  • Niet online

Krisp

like.no.other

nare man schreef op zondag 23 december 2012 @ 21:11:
^^ dat natuurlijk sowieso. Eerlijk gezegd maken extreem hoge cijfers, persoonlijkheid en doorzettingsvermogen meer verschil dan twee vs één master :)
Dat zeggen alleen mensen die maar één opleiding hebben gevolgd. ;)

Ik ben inmiddels bezig met mijn derde opleiding (wederom in een ander vakgebied). De vorige twee heb ik (deels) parallel aan elkaar gedaan. Er zijn een paar dingen waar je tegenaan gaat lopen:
- Omschakelen. Je bent in verschillende vakgebieden bezig. Onderschat het effect van omschakelen niet. Dat ligt heel erg aan de richtingen die je volgt, maar ik merkte dat ook de omschakeling van een meta-vak naar een zeer specialistisch vak soms lastig was. Hoe meer afstand tussen de vakgebieden, hoe minder synergie en hoe meer je moet omschakelen. Maar: verschillende vakgebieden verbreden je wel.
- Planning. Een instelling is ingericht op de massa, en de massa volgt geen twee opleidingen tegelijk. Dat zit hem in studielast (verdeel die, en ga bij jezelf na of je in staat bent om goed te presteren omdat de planning dat van je vraagt ipv een deadline die er ligt), in tentamens, in lestijden, in het samenwerken met andere studenten. Samenwerken wordt een crime: veel studenten werken langzaam, verwachten dat je met de massa meeloopt en hebben veel onbegrip voor je. Afspraken maken van tevoren helpt dan, zeker bij grotere opdrachten.

Twee opleidingen is te doen, mits je veel discipline hebt. Wees bereid om dingen op te geven en bespreek het van tevoren met vriend(in), vrienden en familie. Soms moeten zij je ondersteunen omdat je er even doorheen zit. :) Denk ook (voorafgaand aan elk blok) wat je 'faalplan' is. Ik heb regelmatig een vak moeten opgeven omdat het echt even niet ging, ben uit een gezamenlijke opdracht gestapt omdat mijn en hun doelstellingen onverenigbaar waren, heb soms bewust gekozen om wel op vakantie te gaan of extra-curriculaire activiteiten te doen terwijl dit de resultaten van mijn studie negatief beïnvloedde. Wil je (summa) cum laude afstuderen wordt het alleen maar uitdagender en zul je nog duidelijker keuzes moeten maken. :)

De opbrengsten kunnen (afhankelijk van de combinatie) groot zijn. Sommige organisaties vragen meerdere masters (rijkstrainee bijvoorbeeld), en je bent beter in staat om informatie van meerdere vakgebieden te combineren. De leukste plekken maak je meer kans op. Maar: er zijn (en daarin heeft Nare Man wel gelijk) meerdere wegen naar Rome. Een goed bestuursjaar (bij een PJO of landelijke studentenorganisatie bijvoorbeeld) kan ook waardevol zijn, net als relevante werkervaring of een eigen bedrijf. Wat dat betreft is de keuze voor een tweede studie heel erg afhankelijk voor het carrièrepad wat je voor ogen hebt. :)

[ Voor 11% gewijzigd door Krisp op 31-12-2012 11:45 ]

Life is what happens to you, while you're busy making other plans (John Lennon) - Ioniq 28kWh / 9,9kWP zonnepanelen (west) / Panasonic 9kW WP


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • JeMoederr
  • Registratie: Mei 2011
  • Laatst online: 19-04 13:27
Als je in een dubbel-master programma volgt, kom je ook in een ambitieuze klas terecht. Ik zou dat een groot voordeel vinden.
Pagina: 1