CyBeR schreef op zaterdag 06 oktober 2012 @ 13:07:
Ik weet dat die discussie er geweest is, en die heb ik altijd onzin gevonden. Alle fabrikanten werken op deze manier namelijk, en dan is Apple mijns insziens juist een toonbeeld van hoe het moet (samen met Logitech geloof ik). Binnen dat eerste jaar doen ze écht niet moeilijk over vervangingen of reparaties, net alsof je betaald had voor AppleCare.
Het enige wat ze nu anders doen dan eerst is dat ze op hun website ook uitgelegd hebben staan hoe dat zit met garantie na dat 1e jaar. Er is geen enkele procedure gewijzigd, zover mij bekend.
Punt is: TS moet gewoon even naar de Apple Store (de echte, wel) gaan als 't kan en dan loopt 'ie vrijwel zeker met een werkende oplader weer de winkel uit. Een ander voorbeeld: ik heb daar een mDP-HDMIkabeltje gekocht, en die was kapot na een maand of wat (ding van een 3e partij overigens). Ben erheen gelopen, 5 minuten later had ik een nieuwe in m'n hand en stond ik weer buiten.
[...]
Strict gezien is de aan te spreken partij inderdaad altijd de verkopende partij. Máár, het eerste jaar na aanschaf geeft Apple je AppleCare. En kun je dus óók naar hen toe. Lang verhaal kort: mijn informatie is correct.
Dit is geen kwestie van meningen of overtuigingen. Het is een kwestie van wetgeving, zowel op nationaal als Europees niveau.
Laten we dit topic nu niet weer verzanden in de gebruikelijke routine van reflexieve verdediging van meningen en overtuigingen. Daar is de TS niet mee geholpen. Daar is de consument in zijn algemeen ook niet mee geholpen, aangezien elke "oplossing" niet conform juist de fabrikanten de mogelijkheden biedt om beleid te continueren wat niet in het belang van de consument is danwel inbreuk maakt op wetgeving.
De TS heeft gewoon zijn recht, dat is het punt hier, en dat recht dient hij gebruik van te maken.
Zoals ik al eerder aangaf, laat dit nou niet weer in de gebruikelijke loopgraven van Apple topics verzanden. Dit is geen Apple topic. Apple zijn "gift" van Apple Care na het eerste jaar is flauwekul, daarom dat er alweer een directieve is verstrekt tot onderzoek, aangezien het marketing en geen realiteit is, en tot verwarring bij de consument kan leiden (alsmede onnodig maken van kosten door de consument). Dat tweede jaar immers bestaat de aansprakelijkheid zoals opgenomen in de richtlijn en verwerkt op nationaal niveau in wetgeving.
Waar het hier om gaat is de vraag van de TS, zijn recht, zijn belang. Dit gaat niet om Apple, of Apple Care, of welke Apple Store nu echt is of niet. Hou dat graag voor ogen.
[
Voor 23% gewijzigd door
Virtuozzo op 06-10-2012 13:15
]
Populisme: de weigering van complexiteit en de poging om simplistische antwoorden te formuleren op ingewikkelde vraagstukken middels gebruik van elke mogelijke prikkel van gedrag - i.p.v. moeite te doen voor gezonde participatie.