Mag hostingprovider zomaar je site platleggen?

Pagina: 1
Acties:

Anoniem: 28926

Topicstarter
Mag hostingprovider zomaar je site platleggen met als aangevoerde reden "dat er nog oude bestanden op de
server 'rondhangen' " na een update van geinstalleerde websoftware.

Ik kreeg dit te horen van een kennis die op amateurbasis een fansite runnen. Mij lijkt het echter dat, indien er geen concreet gevaar is, het niet geheel redelijk is om mensen die geen verstand hebben van webontwikkeling op deze manier te behandelen. Daarnaast lijkt het me niet volledig legaal om van mensen die gewoon betalen en op redelijke basis gebruik maken van de geboden diensten zomaar hun communicatiekanaal plat te leggen.

Hoe kan het dat je wel kunt zien dat er bestanden "rondhangen", maar hier niet in kunt ondersteunen, vraag ik me dan af.

In ieder geval, zijn er mensen die hier wat meer vanaf weten?

  • spone
  • Registratie: Mei 2002
  • Niet online
Bekeken vanaf de kant van een webhoster, zou ik zeggen dat er eerst minstens een waarschuwing richting de klant moet waarin aangegeven wordt wat er mis is, en wat de gevolgen zijn als hier geen gehoor aan gegeven wordt. Zomaar platleggen zonder melding vooraf is not done imo. Het verhaal ligt iets anders wanneer het direct gevaar oplevert voor de beschikbaarheid van de server of het goed functioneren van sites van andere klanten beinvloedt.

[ Voor 24% gewijzigd door spone op 06-09-2012 23:06 ]

i5-14600K | 32GB DDR5-6000 | RTX 5070 - MacBook Pro M1 Pro 14" 16/512


  • yannickie111
  • Registratie: Juli 2009
  • Laatst online: 01:27
Op zich mag een hostingprovider de website natuurlijk platleggen, bij illegale praktijken (torrentsites/kinderporno e.d.). Ook mag het als je (te) veel dataverkeer of CPU gebruikt.

De reden dat er oude bestanden op de hosting staan lijkt me niet geldig, je mag toch zelf weten wat voor (legale) bestanden je host?

  • _JGC_
  • Registratie: Juli 2000
  • Laatst online: 02:48
Ik doe beheer voor een hostingprovider, en als ik merk dat iemand oude zooi draait die ook daadwerkelijk misbruikt wordt op dat moment, dan gaat de site gewoon op zwart. Klanten zijn geacht om te weten wat ze doen en horen hun zooi te onderhouden.
Laatst nog een klant die zelf Wordpress had geinstalleerd met een lek theme. Zag ik misbruikt worden, rotzooi opgeruimd en klant ingelicht dat ie het moest fixen. Week later storing, bleek vanuit zijn website een IRC trojan te draaien. Site afgesloten, klant ingelicht, staat 2 weken later nog op zwart. Klant kan het blijkbaar niks schelen.

Als jouw auto uitelkaar rammelt en niet meer door de APK komt wordt ie ook van de weg gehaald, ondanks dat je maandelijks je wegenbelasting nog betaalt. Dan kom je ook niet aanzetten met "de overheid mag toch niet zomaar van mensen die maandelijks betalen hun vervoersmiddel afnemen?"

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • bjck
  • Registratie: Mei 2000
  • Laatst online: 01-07 15:37
Verwacht kan worden dat de methode communicatie van en informatie diepgang vanuit het hostingbedrijf in zo'n situatie afhangt van de prijs die je betaalt. Een hele goedkope hosting kan in de prijs niet een helpende hand bieden en een onervaren klanten bij het handje nemen en uitgebreid toe lichten wat er aan de hand is en waar de klant op moet letten.

En met goedkoop bedoel ik niet perse een goedkopere hoster, maar een goedkoop product. Neem je een eigen virtual server af zonder beheer ben je zelf verantwoordelijk voor de installatie en beveiliging. Als je dat wel kunt maar nog lerende neem je het risico op afsluiting zonder dat je het zelf voor kon zijn voor lief.

Afsluiten van misbruik gevoelige installaties is niet heel vreemd. Wachten tot het misbruikt wordt zou je kunnen doen, maar preventief is het beter. Op het moment dat het misbruikt wordt heeft immers niet alleen die server (klant) zelf hinder maar ook het hosting bedrijf. Vanaf dat moment wordt er bijvoorbeeld spam verstuurd vanuit het netwerk van de hoster, loopt dataverkeer enorm op, wordt illegale content of mallware gehost in het netwerk.

De hoster zal jou beschermen tegen je fouten en mogelijke gevolg schade voor jou als klant maar ook voor zichzelf en andere klanten. Zo'n voorbeeld met een lekke software en misbruik van de server treft vaak niet alleen jou als klant.

Gericht op je vraag.

Hoster zal het nooit 'zomaar' doen. Dan is er een misbruik of een serieuze dreiging op misbruik van je server. Dan om het netwerk en andere klanten te beschermen kan je afgesloten worden. De vraag is of het 'zomaar' is wat jij schrijft of dat de uitleg wat summier was waardoor jij het als 'zomaar' (zonder goede reden) ervaart.

[ Voor 24% gewijzigd door bjck op 07-09-2012 08:48 ]

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.