Nee. Het beeld blijft constant. Neem dat filmpje hierboven. Als het scherm een verversingssnelheid van 1hz had zou je precies hetzelfde zien. Idem als het scherm met 120hz werd aangestuurd.
De flikkeringen worden veroorzaakt door het backlight. Dit staat los van de verversingsfrequentie van het paneel. Hoe lager je de backlight zet, hoe erger het knippert. Op 100% helderheid knippert het beeld (uitzonderingen daargelaten) niet.
Het heeft dus *geen zin* om een 120hz paneel te kopen. Het gaat puur om de aansturing van het backlight.
Je haalt termen door elkaar. Een LCD is een compleet paneel wat in rekenmachines zit. Een TFT is een normaal, compleet, computerscherm. In dit scherm zit CCFL of (full/edge)LED backlit.
Full ledverlichting geeft een hogere frequentie en dat is goed. De lampen zijn slecht, deze knipperen vaker.
En hogere frequentie impliceert dat er vaker word geknipperd
Stel je een set ledjes voor. Een knippert op 1 hz, de volgende knippert op 10hz, 100hz, enzovoorts. Welke zal in dit voorbeeld, op het oog, het minst vermoeiend zijn? Degene met de hoogste frequentie. Op 1000Hz zie je niet eens meer dat het ledje knippert. op 10hz zie je het ledje (ofwel, het backlight) duidelijk knipperen.
Het aantal Hz bepaald hoe vaak een pixel of beeld verandert. Hoe vaker dit gebeurt, hoe minder de hersenen moeten werken. Hoe hoger het aantal Hz hoe beter..
Een pixel knippert *niet*. Dat doet alleen het backlight op minder dan maximale helderheid.
PS: Bedankt het is voor mij een stuk duidelijker geworden.
Nu nog duidelijker hoop ik
Voor de nieuwsgierigen: pulse width modulation werkt zo:

De blokgolf is het signaal wat op het backlit staat. De oranje lijn is het gemiddelde van die lijn. Bij het eerste voorbeeld staat het backlit laag, en bij het laatste voorbeeld hoog. Vanzelfsprekend knippert de eerste 'erger'.