Toon posts:

Windows 7 start niet op na Memory upgrade 2 naar 4 GB

Pagina: 1
Acties:

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • bvivie
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 26-02 14:57
Beste forumleden, ben al 2 weken bezig om mijn desktop te voorzien van meer geheugen
Gaat om een mobo Asus p5vd2-vm met windows 7 32 bits Ultimate erop.
Daar zit standaard 2x1GB geheugen 533Mhz in (corsair), dit systeem draait al 4 jaar zo goed als probleemloos.
Ik loop de laatste tijd tegen wat geheugenproblemen aan bij grote applicaties zoal Photoshop.
Ik dacht ik ben nog niet direct toe aan een nieuw systeem ik vervang het geheugen door 2x2Gb
Eerst een setje van corsair aangeschaft 667 Mhz, als ik dat er in zet kom ik wel in de biossetup daar zie ik ook 4Gb waarvan ca 3Gb beschikbaar maar het systeem wil na de bios niet doorstarten. (scherm blijft zwart)
Na wat zoeken en contact met de leverancier (Alternate) met dank aan dit bedrijf blijkt dat op dit moederbord de 667 een single chanel heeft, ik ga er dus even vanuit dat ik van de 2 slots er dan maar 1 kan gebruiken, dat gaat dus niet werken.
Geheugen bij Alternate omgeruild voor 2x2GB 533 Mhz geheugen, helaas zelfde probleem.
Heb al van alles geprobeerd hier een korte lijst
1*2Gb erin van 667 en 533, systeem start gewoon op

2*2Gb erin van 533 na de bios start wordt wel de boot aangeroepen maar blijft scherm zwart.

Opgestart met Hirens BootCd met 2*2Gb erin werkt goed.
Truuk die ik ergens op internet vondt opstarten in veilige modus en dan geheugen handmatig op 4Gb zetten gaat niet op, want ook veilige modus start niet op.

Wie weet nog raad.
P.s. ik ben geen hardware beginneling, is sleutel al vanaf het begin van het pc tijdperk aan mijn systemen en tot nu toe altijd met succes.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • bvivie
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 26-02 14:57
Nog een aanvulling, het geheugen wat er eerst inzag 2*1GB en het geheugen wat ik erin probeer te zetten 2*2GB


http://www.alternate.nl/h...n&l2=DDR2&l3=tot+DDR2-533

http://www.alternate.nl/h...n&l2=DDR2&l3=tot+DDR2-533

  • wagenveld
  • Registratie: Februari 2002
  • Niet online
Je bent je hiervan bewust?
http://support.asus.com/F...C9-49C4-5E1B-CF724DB5C000

Afgezien daarvan zou W7 wel op moeten starten natuurlijk. Heb je al memtest86 gedraaid?

  • Pos
  • Registratie: Januari 2005
  • Laatst online: 07:00
Ik neem aan dat je de voltages handmatig hebt ingesteld op de juiste, door de specificaties vermelde, waarden?

Dat beide setjes niet doorstarten zou een ander probleem dan het geheugen moeten zijn, maar een test run van memtest zou ook niet verkeerd zijn

  • THE_FIREFOX
  • Registratie: November 2005
  • Laatst online: 06-06 19:38
Maak je gebruik van je onboard videokaart op het moederbord of een losse videokaart? Ik zou sowieso de laatste versie van de bios erin flashen omdat bios versie 1202 nog verbeteringen worden doorgevoerd voor compatibility van geheugen.

  • bvivie
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 26-02 14:57
Ik heb nog geen memtest gedaan, zal ik morgen wel eens proberen, ik weet dat ik niet de volle 4GB kan benutten maar iets van rond de 3Gb
Als ik de 2Gb modules er apart in zet dan start windows wel gewoon door. dus beide modules lijken mij goed.

Heb ook een ander forum geprobeerd, daar kreeg ik naast een boel onzin opmerkingen de tip om windows opnieuw te installeren, maar als ik daar op google kom ik nergens tegen dat dat nodig zou zijn, wel bij een nieuw mobo of processor, de vraag is dus ook of dat zinnig is.

  • bvivie
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 26-02 14:57
Ik heb een ATI Radeon 4770 grafische kaart met 512 Mb en gebruik dus niet de grafische processor op het moederbord. Voltage e.t.c. staan op auto, heeft dat nog zin om dat handmatig aan te passen ?
Bios versie is 1302, daarna is er geen nieuwe versie meer uitgebracht.

  • MaZeLe
  • Registratie: Februari 2008
  • Nu online
bvivie schreef op zondag 26 juni 2011 @ 23:52:
Na wat zoeken en contact met de leverancier (Alternate) met dank aan dit bedrijf blijkt dat op dit moederbord de 667 een single chanel heeft, ik ga er dus even vanuit dat ik van de 2 slots er dan maar 1 kan gebruiken, dat gaat dus niet werken.
Ik heb hetzelfde probleem met de computer van mijn ouders. De chipset van het moederbord van de computer van mijn oudersondersteunt alleen maar single SIDED memory in combinatie met andere geheugenmodules, dus waar de geheugenmodules maar aan een kant zijn geplaatst. Wat ik al heb geprobeerd:
  • 1x double sided memory --> geen probleem
  • 2x double sided memory dual channel --> computer start niet door
  • 2x double sided memory single channel --> computer start niet door
  • 1x double sided memory, 1x single sided memory --> computer start niet door
  • 2x single sided memory dual channel --> geen probleem
  • 2x single sided memory single channel --> geen probleem
Probeer dus eens 2 latjes single sides memory in dual channel mode.

  • bvivie
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 26-02 14:57
Die opmerking over dat single sided kreeg ik ook op dat andere forum, ik zal morgen de kast weer openmaken, maar volgens mij is het memory wat er nu inzit ook double sided (2*1GB) en dat werkt wel.
Maar dat controleer ik morgen even.

  • Biersteker
  • Registratie: Juni 2009
  • Laatst online: 20-05 22:28
Kijk ook even in je bios naar de optie: Memory Hole Remapping. (Deze moet enabled op oude chipsets bij gebruik van 4 geheugenbanken van 1gb of meer) (Dan hoor je in je bios ook de volle 4 GB te zien)

[Voor 14% gewijzigd door Biersteker op 27-06-2011 00:20. Reden: kleine aanvulling]

Originally, a hacker was someone who makes furniture with an axe.


  • bvivie
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 26-02 14:57
Heb maar 2 memory slots en die setting van memory remapping in het bios komt mij niet direct bekend voor en vind ik ook niet terug in de gebruikershandleiding van het mobo

  • Biersteker
  • Registratie: Juni 2009
  • Laatst online: 20-05 22:28
Staat hier ook wel iets over,(http://dlsvr.asus.com/pub/ASUS/mb/4GB_Rev1.pdf) Uit link van wagenveld.) maar die optie zit kennelijk niet in je mobo (http://vip.asus.com/forum...06&page=1&SLanguage=en-us) en http://forums.overclockers.com.au/showthread.php?t=747253

Originally, a hacker was someone who makes furniture with an axe.


  • wagenveld
  • Registratie: Februari 2002
  • Niet online
Documentatie en geheugenfabrikanten zeggen idd 4GB, waarbij ook double sided geheugen ondersteund wordt:
http://www.via.com.tw/en/...validation/p4m900_667.jsp

Het blijft wel een VIA chipset, ik zou er niet al teveel energie meer instoppen als ik jou was. Wat ik me nog afvraag, start ie op met 2GB+1GB?

  • bvivie
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 26-02 14:57
Met 2GB+1GB wel beide 533Mhz maar verschillende leveranciers start hij ook niet op (maar een keer geprobeerd zal ik morgen nog eens herhalen)

  • Reepje
  • Registratie: Juni 2010
  • Niet online
Lees ik het nu goed?
-nieuw geheugen erin, opstarten met win7 dat er al op stond= fail
-nieuw geheugen erin, opstarten met hirens boot cd =ok

Dan lijkt het me simpel; herinstaleer windows.

  • bvivie
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 26-02 14:57
Klopt, maar ik wil eigenlijk niet windows opnieuw installeren, dan ben ik 2 dagen bezig voor alles weer werkt zoals voorheen.
Wil het wel even proberen op een spare schijf of dit het probleem oplost.

  • bvivie
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 26-02 14:57
Memtest draait nu zo'n 40 minuten is op de helft en heeft nog geen errors gevonden
Vindt overigens 3096M Memory met 2206MB/s

Ook de oude memory banks 2x1GB waren overigens double sided (chips aan beide kanten van de strook)

  • Reepje
  • Registratie: Juni 2010
  • Niet online
Mag jij me vertellen waarom je memtest draait.
Of denk je dat als je met windows boot, het geheugen stuk is,
en als je met de hirens cd boot, het geheugen plots niet meer kapot is?

Oftewel, er is een fout in de windows. Kan een verkeerde instelling zijn of wat dan ook, maar het is software gerelateerd. Misschien help een simpele repair voor windows?

  • hello123456
  • Registratie: April 2008
  • Laatst online: 24-05 21:07
Reepje schreef op maandag 27 juni 2011 @ 15:57:
Mag jij me vertellen waarom je memtest draait.
Of denk je dat als je met windows boot, het geheugen stuk is,
en als je met de hirens cd boot, het geheugen plots niet meer kapot is?

Oftewel, er is een fout in de windows. Kan een verkeerde instelling zijn of wat dan ook, maar het is software gerelateerd. Misschien help een simpele repair voor windows?
Kan het het verschil zijn in geheugen adressering, zo ken ik iemand die kon Windows XP niet instaleren en Windows Vista wel, en dat bleek aan kapot RAM te liggen. De manier van aanspreken verschilde dus dusdanig dat hij er bij XP wel wen bij Vista geen last van had.

  • bvivie
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 26-02 14:57
Memtest had ik zelf ook geen idee dat het me dichter bij de oplossing zou brengen, want geheugen is goed, dat blijkt wel uit de memtest.
Heb inmiddels op een andere partitie windows opnieuw geinstalleerd en dan werkt alles op die partitie.
Dus is inderdaad een windows instelling iets wat ik zelf ook al steeds dacht maar door leden op dit forum en op een ander forum steeds in twijfel werd getrokken.

Nu nog uitvinden hoe ik de huidige windows kan repareren, ben inmiddels weer teruggeschakeld naar de 2x1GB en heb de test windows installatie met suc6 verwijderd.
Een simpele repair had ik al geprobeerd, dan geeft windows inderdaad aan dat er wat gevonden wordt en herstelt dit ook maar dan blijft het toch fout gaan.

Enig idee welke repair actie ik nog kan proberen ?

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • bvivie
  • Registratie: Juni 2011
  • Laatst online: 26-02 14:57
Iemand nog een idee hoe ik windows 7 wijs kan maken dat er toch 4Gb inzit ? Een herinstallatie heb ik al wel in de planning, maar de 2 sticks liggen nu werkeloos op mijn buro.
Pagina: 1


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee