Toon posts:

Acceptatie van Cloud Apps in het bedrijfsleven.

Pagina: 1
Acties:

Anoniem: 410879

Topicstarter
Hoe ver zijn bedrijven met het toepassen van cloud computing applicaties. Ik denk dat dit afhangt van de type bedrijven. Bijvoorbeeld grote bedrijven zijn meer geneigd om cloud computing applicaties te gebruiken met minder vertrouwelijke data (bv. marketing/customer service Apps) en geen accounting Apps. Maar voor MKB bedrijven zouden Accounting/Financiële Apps interessant kunnen zijn, omdat zij hierdoor geen accountants in dienst hoeven te nemen en de kosten omlaag kunnen halen.

Stelling:
Grote bedrijven gebruiken cloud computing Apps bij minder vertrouwelijke data, waar MKB bedrijven Cloud computing Apps gebruiken om specialistisch werk makkelijker te maken en de kosten te drukken.

Ik ben bezig met een onderzoek naar B2B verkoop van cloud computing Apps (op de Hogeschool van Amsterdam).
Zouden jullie mijn enquête willen invullen (de resultaten worden toegestuurd via de mail, als alles verwerkt is):
http://edu.surveygizmo.com/s3/535114/Customer-survey

Alvast Bedankt


PS. Ik heb toestemming gekregen om een link te plaatsen.

 • RobIII
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 15:25

RobIII

Admin Devschuur®

^ Romeinse Ⅲ ja!

Anoniem: 410879 schreef op donderdag 16 juni 2011 @ 09:42:
Maar voor MKB bedrijven zouden Accounting/Financiële Apps interessant kunnen zijn, omdat zij hierdoor geen accountants in dienst hoeven te nemen
Ik zie 't verband niet :? Ik ruik sowieso een beetje een klok/klepel verhaal hier...
Anoniem: 410879 schreef op donderdag 16 juni 2011 @ 09:42:
PS. Ik heb toestemming gekregen om een link te plaatsen.
Van wie? Ik weet van niets? Ah, ben er al achter. Ik ben scheel B)
Anoniem: 410879 schreef op donderdag 16 juni 2011 @ 09:42:
(de resultaten worden toegestuurd via de mail, als alles verwerkt is):
Via mail? Daar hebben onze gebruikers niets aan. Post ze maar!

[Voor 61% gewijzigd door RobIII op 16-06-2011 09:59]

There are only two hard problems in distributed systems: 2. Exactly-once delivery 1. Guaranteed order of messages 2. Exactly-once delivery.

Roses are red Violets are blue, Unexpected ‘{‘ on line 32.

Over mij


 • SinergyX
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 20:43

SinergyX

____(>^^(>0o)>____

MKB geen accountants nodig? Accountants zijn er voor de controle van je gegevens, niet voor het 'cloud' principe. Daarnaast kan menig bedrijf al reeds zijn volledige output van grootboek afleveren bij zijn accountant.

Ik kan me eigelijk geen enkel financieel pakket bedenken dat baat zou hebben van cloud computing.

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • P_de_B
 • Registratie: Juli 2003
 • Niet online
Volgens mij moet je eerst maar eens Cloud Computing definiëren. Je lijkt het meer te hebben over Software as a Service?

Ok, [lezen!] je hebt het over cloud computing apps....

[Voor 19% gewijzigd door P_de_B op 16-06-2011 09:54]

Oops! Google Chrome could not find www.rijks%20museum.nl


 • Boss
 • Registratie: September 1999
 • Laatst online: 21:10

Boss

+1 Overgewaardeerd

En even goed over de stellingen nadenken:
There are no (or limited) maintenance costs with cloud computing, because the application runs on servers
Ik begrijp wel wat je duidelijk wilt maken, maar om het zo te stellen slaat natuurlijk nergens op.

The process of preparing programs for a digital computer is especially attractive, not only because it can be economically and scientifically rewarding, but also because it is an aesthetic experience much like composing poetry or music.


 • kKaltUu
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 01-06 16:11

kKaltUu

Profesionele Forumtroll

Beetje vreemd, het eerste gedeelte ging over de "cloud" als geheel, maar daarna bleef de enquête over appstores doorzeuren. Alsof een appstore puur voor cloudbased producten gebruikt moet worden.

Bovenstaande is mijn post. Lees deze aandachtig, dank u wel voor uw medewerking.


 • Umbrah
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 17:14

Umbrah

The Incredible MapMan

Appstores zijn natuurlijk erg handig en intern denken wij er ook zeker over na om bouwblokken van HPC-processen in een appstore te plaatsen. Echter... ware HPC-virtualisatie in de cloud zien wij niet snel gebeuren.

Een voorbeeld: een klant van onze valorisatie kant (van academische wereld naar de werkelijke wereld) berekend enorme hoeveelheden gegevens over haar klanten. Dit moet één keer in de maand berekend worden en dan moet er in een dagje van zo'n 4 miljoen klanten in totaal zo'n 100 miljoen berekeningen gedaan worden. Simpel spul: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen.

Op dit moment hebben zij een cluster met in totaal zo'n 800 CPU cores, waarbij het eigenlijk allemaal om Nehalems gaat. Die cluster doet weinig tot niks voor zo'n 24 dagen in de maand. En hoewel het om zéér privacygevoelige gegevens gaat zouden ze in principe pure rekentaken naar de cloud kunnen sturen (en op hun DB en een parser na hun hele cluster de deur uit kunnen doen), maar toch doen ze het niet.

Waarom?

Het kost ze per CPU cycle ongeveer 12 picocents om het lokaal te hosten. De database van zo'n 30TB kost zo'n 6 picocent per bit aan opslag.

Extern kost het ze ongeveer 0,58 picocent/cycle om te rekenen en zo'n 5.3 tot 6 picocent per bit om op te slaan.

Tot zover klinkt de cloud erg goed, en erg aardig. Maar we moeten niet vergeten dat een destillatie van de rekentaken ALLEEN NAAR de cloud toe zo'n 3TB is. De NAW gegevens en niet-relevante gegevens in de DB zijn weggelaten. VAN de cloud zal zo'n 1TB aan resultaten komen. Helaas kost het verplaatsen náár en ván de cloud zo'n 800 tot 6000 picocent per bit.

Hoe zonde het ook is, de cluster een paar dagen per maand 0w laten slikken is niet eens zo'n slecht idee.

En dit is dan slechts één voordeel. Ik kan me plekken bedenken waar de cloud handig is, maar in veel gevallen is het gewoon niet praktisch. Je praat steeds over websites, maar mijnszins heeft de cloud eigenlijk niets te maken met websites, je praat echt alleen over het topje van de ijsberg.

 • NMe
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 05-06 10:41

NMe

Quia Ego Sic Dico.

RobIII schreef op donderdag 16 juni 2011 @ 09:44:
[...]

Via mail? Daar hebben onze gebruikers niets aan. Post ze maar!
Die wil ik even benadrukken. Je hebt van mij toestemming gekregen onder voorwaarde dat de resultaten met het forum gedeeld werden. En dat betekent natuurlijk wel dat die resultaten ook via het forum beschikbaar moeten zijn zodat erover gediscussieerd kan worden. ;)

'E's fighting in there!' he stuttered, grabbing the captain's arm.
'All by himself?' said the captain.
'No, with everyone!' shouted Nobby, hopping from one foot to the other.


Anoniem: 410879

Topicstarter
@Roblll: Ik zal de samengevatte resultaten in deze discussie plaatsen als ik klaar ben met het verwerken van de enquête.

@SinergyX: Voor kleine bedrijven kunnen financiële cloud Apps interessant zijn, omdat deze gekoppeld kunnen worden. Bijvoorbeeld met iDeal betalingen, rekeningen, kosten en inkomsten. Als de inkomsten en uitgaven direct worden verwerkt door cloud Apps, die natuurlijk de juiste data weergeven, heb je bij sommige bedrijven geen accountant nodig (niet bij allemaal natuurlijk). Hierdoor hoeft een klein bedrijf zich minder zorgen te maken over de regels (bv. Belasting) en zijn ze er minder tijd aan kwijt.

@Boss: Wat ik eigenlijk probeer duidelijk te maken is dat welk type cloud App interessant is afhangt van het bedrijf (grote).

@kKaltUu: Een App store hoeft niet perse voor cloud Apps gebruikt te worden, maar hier gaat mijn onderzoek over vandaar. Omdat veel mensen niet precies weten wat cloud Apps zijn gaat het begin van de enquête over cloud als geheel, om te peilen wat bedrijven ermee doen en er van af weten.

@Umbrah: Goed voorbeeld, ik denk ook niet dat in dit geval cloud computing Apps de oplossing zijn vanwege het heen en weer halen van gegevens, maar in ander gevallen kan dit wel een uitkomst zijn. Bij grote bedrijven bijvoorbeeld met project management, door gebruik te maken van goede cloud Apps kan internationaal heel gemakkelijk, gezamenlijk, aan projecten gewerkt worden. Het gebeurd ook in sommige gevallen dat meerdere bedrijven samen een IT oplossing willen en hiervoor is een App Store (PaaS ontwikkelomgeving) heel handig, doordat er op meerdere plekken tegelijk ontwikkeld kan worden.

Bij cloud Apps worden vaak een internet browser gebruik, dus dit is het portaal waardoor een App of een App Store kan worden benaderd. Dit is inderdaad maar het topje van de ijsberg, ik ben voor mijn onderzoek ook aan het kijken naar ontwikkelaars, concurrenten en nieuwe mogelijkheden.

@NMe: Ik zal de samengevatte resultaten in deze discussie plaatsen als ik klaar ben met het verwerken van de enquête.

 • dingstje
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 02-06 03:30
Anoniem: 410879 schreef op woensdag 22 juni 2011 @ 10:14:
@SinergyX: Voor kleine bedrijven kunnen financiële cloud Apps interessant zijn, omdat deze gekoppeld kunnen worden. Bijvoorbeeld met iDeal betalingen, rekeningen, kosten en inkomsten. Als de inkomsten en uitgaven direct worden verwerkt door cloud Apps, die natuurlijk de juiste data weergeven, heb je bij sommige bedrijven geen accountant nodig (niet bij allemaal natuurlijk). Hierdoor hoeft een klein bedrijf zich minder zorgen te maken over de regels (bv. Belasting) en zijn ze er minder tijd aan kwijt.
Je hebt een vreemde definitie van 'cloud', lijkt me. De voorbeelden die je opnoemt, zijn helemaal niet eigen aan een cloud. Je somt eigenlijk gewoon voordelen van 'goede geïntegreerde software' op. Je zou evengoed een pakket kunnen kopen die die integratie en automatisatie biedt, maar ze op een eigen server zetten. Je bereikt daarmee dezelfde voordelen.

Jij lijkt eerder onderzoek te willen doen naar de voordelen van software-as-a-service voor kleine en middelgrote bedrijven (i.e. salesforce, hosted exchance, AFAS ERP etc.).
@Umbrah: Goed voorbeeld, ik denk ook niet dat in dit geval cloud computing Apps de oplossing zijn vanwege het heen en weer halen van gegevens, maar in ander gevallen kan dit wel een uitkomst zijn. Bij grote bedrijven bijvoorbeeld met project management, door gebruik te maken van goede cloud Apps kan internationaal heel gemakkelijk, gezamenlijk, aan projecten gewerkt worden. Het gebeurd ook in sommige gevallen dat meerdere bedrijven samen een IT oplossing willen en hiervoor is een App Store (PaaS ontwikkelomgeving) heel handig, doordat er op meerdere plekken tegelijk ontwikkeld kan worden.
Nogmaals: ik denk dat je aan je terminologie zult schaven. Een app store en PaaS hebben toch niets te maken met software-ontwikkeling op meerdere plekken tegelijk?

If you can't beat them, try harder


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Dunka
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 16:43
Anoniem: 410879 schreef op woensdag 22 juni 2011 @ 10:14:
@SinergyX: Voor kleine bedrijven kunnen financiële cloud Apps interessant zijn, omdat deze gekoppeld kunnen worden. Bijvoorbeeld met iDeal betalingen, rekeningen, kosten en inkomsten. Als de inkomsten en uitgaven direct worden verwerkt door cloud Apps, die natuurlijk de juiste data weergeven, heb je bij sommige bedrijven geen accountant nodig (niet bij allemaal natuurlijk). Hierdoor hoeft een klein bedrijf zich minder zorgen te maken over de regels (bv. Belasting) en zijn ze er minder tijd aan kwijt.
Ik denk dat je niet helemaal begrijpt wat de rol van een accountant of fiscaal specialist is in het proces. De werkzaamheden die je hier door de cloud wilt laten uitvoeren zijn niet de werkzaamheden die normaal gesproken door de accountant of belastingadviseur worden uitgevoerd. Als je alle financiële/fiscale transacties automatisch laat verwerken zonder enige controle en dan denkt dat je je minder zorgen hoeft te maken, kon dat nog wel eens een dure grap worden.

Anoniem: 410879

Topicstarter
Hierbij de resultaten van de enquête. Er waren ongeveer 40 respondenten (afhankelijk van de vraag), niet alle vragen zijn door iedereen ingevuld.

Do you know what cloud computing applications are (also called SaaS)?
Yes 89.7%
No 10.3%

What is your job title?
1 Assistent-Accountant
1 Business Consultant
1 Business Development manager
2 CEO
1 COO
1 CTO
1 Consultant
1 Director
1 Director Business Development
1 Java developer
1 Network Administrator
1 Owner
1 Owner/Developer
1 Photografer
1 Project Lead
1 Researcher
1 Software developer & researcher
1 Sr adviseur
1 System Administrator
2 System Engineer
1 administrator
1 research assistant/PhD student
1 system engineer
1 worker

Can you purchase IT applications (software), for your company?
Yes 50%
No 14.3%
I can influence the purchasing of software 35.7%

In which industry does your company operate? (multiple answers possible)
Cultural 7.1%
Financial/economic 21.4%
Industrial 17.9% IT 67.9%
Education 25%
Government 25%
Transport 7.1%
Health care 21.4%
Science 14.3%
Other 14.3%

In which other industry does your company operate?
1 Dept collection
1 Proces Control
1 Telecom

What is the size of the company you work at?
SOHO (approximately 1-10 employees) 28.6%
SMB (approximately 10-250 employees) 39.3%
Large corporations (over approximately 250 employees) 14.3%
Multinationals (over approximately 250 employees, in 5 or more countries) 14.3%
I don't know 3.6%

Where does your company buy their software? (multiple answers possible)
Online Platform (marketplace for cloud software) 39.3%
Directly with the software supplier 71.4%
We develop software ourselves 57.1%
Via a web shop (with normal software on a CD/DVD) 14.3%
Intermediate software provider and implementer (IT service company) 32.1%
I don’t know 7.1%

What type of cloud applications are you buying via a App Store, or which type would you buy via a App Store within the next 5 years? (multiple answers possible)
(Now, Within 5 years, Total)
Financial 36.4% 63.6% 100%
Marketing 62.5% 37.5% 100%
Sales 71.4% 28.6% 100%
Human Resource Management 12.5% 87.5% 100%
CRM 55.6% 44.4% 100%
Collaboration 44.4% 55.6% 100%
Accounting 33.3% 66.7% 100%
Industry solutions 100.0% 0.0% 100%
Office 43.8% 56.3% 100%
Professional services 0.0% 100.0% 100%
Security 33.3% 66.7% 100%
Reporting 50.0% 50.0% 100%
Analytics 33.3% 66.7% 100%
Mobile 50.0% 50.0% 100%
Supply chain 0.0% 100.0% 100%
Other 50.0% 50.0% 100%

What type of applications are you buying via an App Store, or consider buying within 5 years?
1 Music, games, course material
1 nothing

Does your company want to develop their own application(s) and deploy them on a platform?
Yes 37%
No 48.1%
Maybe 11.1%
I don’t know 3.7%

If your company develops application(s), do you allow other developers (from other companies) changing your application(s)?
Yes, other developers can change my application 30.8%
No, I don't like it if developers change my application 30.8%
No, I restrict these types of changes 30.8%
I don’t know 7.7%

In which way does your company want their changed application (changed by another developer) being offered to others (companies)? (multiple answers possible)
They can't resell an application (after they changed it), just for their own use 40%
They can resell an application (after they changed it), but they have to pay a fee to my company 40%
They can resell an application (after they changed it), no charge 20% I don't care 20%

How important is the usability of an application?
Doesn't matter 4%
Important 40%
Really important 56%

How important is the security for an application?
Important 16%
Really important 52%
Depending on the type of application 32%

How important are legal issues of an application?
Irrelevant 4%
Fairly irrelevant 4%
Doesn't matter 12%
Important 48%
Really important 32%

How important are (monthly/yearly) costs of running an application?
Fairly irrelevant 12%
Doesn't matter 8%
Important 52%
Really important 28%

How important is the lay-out of an application?
Irrelevant 4%
Fairly irrelevant 4%
Doesn't matter 28%
Important 56%
Really important 8%

How important is the reliability of an application?
Important 45.8%
Really important 54.2%

How important is the scalability of an application?
Doesn't matter 34.8%
Important 52.2%
Really important 13%

How important is the customer service that comes with an application?
Fairly irrelevant 4.3%
Doesn't matter 26.1%
Important 52.2%
Really important 17.4%

What do you expect from an application, other than the aspects in the previous 8 questions?
1 Customizability, can the customer customize the application to his own needs?
1 Audit reports, Service Level Agreements.
1 Brand of supplier I want to know they will still be in business in 3 years
1 Connectivity speed.
1 Good integration with other products/services
1 Integration, Extendability, Customization
1 Proven stability and certification
1 Security is the main concerns
1 Speed of the UI, if an application takes too long to load, it costs us money in the long run.
1 Updated regularly
1 Efficiancy: as little wasted resources as possible. Also bandwith use is a major pinaccle which lead to us not choosing the cloud but having our own servers: transferring jobs over the net to the cloud is about 1000 times as cost intensive.
1 Knowing all costs in advance. Flexibility. All aspects depend very much on the application and the (type of) users

What do you expect from applications in 5 years time?
1 Control of the Data in easy to access formats when migrating from one to another
1 Entire mobile internet will be driven via applications. Apps = Websites on mobiles
1 Everything as a service IT on demand Information when I need it, where I need it
1 I expect everything to be much easier to use and that every application works on every platform.
1 I expect that more and more applications will be offered from a SaaS pov.
1 More integration
1 More mobile and more online availability.
1 Multi-integration between applications, more applications delivered: as a service.
1 Over time scalabity is important and being up to date with posabilities at that time
1 all the apps should be in cloud
1 cros platform and device availibility
1 linkage possibilities
1 securely accessible from anywhere
1 open data, integration, SSO, single point of administration (not N webapps and N*M admin interfaces).
1 More local decentralized data warehouses; the cloud bubble will for all other branches other then small companies burst.

What do you think developers (of applications) expect from you?
1 Developers should totaly focus on what users want, and the end get paid.
1 Feedback on the product, bug reporting and feature requests.
1 Good documentation.
1 Pay per use.
1 Payment Feedback
1 clear brief, speed in response, payment
1 creativity in asking new requirements 2 money
1 new to find more innovation ideas to improve app quality in cloud
1 payments sugestions "loyalty" honesty
1 same old: input on mostly UI features.
1 Innovation, involvement, reliability, portability, flexibility: one customer has no problem with Oracle while the other gets instant itchyness hearing that name.
1 I don't expect to interact with developers: if I buy a SaaS-service I want to buy it 'off the shelf'. So: only payment.

What do you think developers (of applications) expect from you, in 5 years time?
1 Good documentation. Direct contact with people.
1 Modularity
1 No interaction at all. Any integration and configuration I should be able to do myself
1 Ofcourse payments, but there won't be much change in 5 years.
1 Pay per use.
1 Payment Eco-system membership
1 lock in to their software commitment
1 payment sugestions "loyalty" honesty

What do you think the people owning an App Store Marketplace anticipate from you as a customer?
1 Act on what is sold the most, giving improvement points
1 Paid Apps proliferation
1 Reviews, Activity, Payment
1 Uptime, being part of an oligopoly, suitable testing facilities before a purchase is made.
1 ease of use, include modern web elements.
1 links to actual customers, much info (incl user and tech manuals)
1 revieuwing and rannking
1 use a lot of applications recomend the store to colleagues help them to improve their services (sugestions/satisfaction rankings)
1 They profit from people being active allround on their appstore. More people being on there means more exposure, means more probability for them to sell / advertise.

What do you think the people owning an App Store Marketplace anticipate from you as a customer in 5 years time?
1 Being active allround.
1 Higher usage
1 To buy even more apps
1 continues improvement.
1 more paid apps
1 payments to enter the app store
1 the same as they expect now.
1 Not being the ONLY way to get the software, some custom software just isn't meant for the outside world and needs to be developed and distributed as such.

What is your opinion about a virtual desktop?
Not useful 5.6%
Not really useful 22.2%
A bit useful 5.6%
Useful 38.9%
Really useful 27.8%

Do you want the ability to change application?
Yes, extensions module by the application developer 27.8%
Yes, with add-ons from other developers/hosting provider 16.7%
Yes, individual programming 38.9%
No 5.6%
I don't know 11.1%

Which search function should be present on an App Store Marketplace? (multiple answers possible)
Which kind of application (e.g. Financial, HRM) 75%
Which size of application (e.g. 10 users, 100 users, 10.000 users) 50%
How many functions on an application 31.3%
Company type (Which industry you are in) 43.8%
Company size (the size of your company) 12.5%
Location (where are the developers located) 12.5%
Related software (that the application uses) 50%
Which operation system (e.g. Windows, Mac) 87.5%
Search words (that you can search applications on the basis of key words, for instance with google.com) 50%
Popularity of applications (which applications are used by most companies) 56.3%
New applications 37.5%
Free or paid applications 81.3%
Programming language 6.3%
Language (e.g. English, French, German) 62.5%

Which account functions do you want on an account, while using an App Store Marketplace? (multiple answers possible)
E-mail 58.8%
Financial account 64.7%
Notifications (e.g. usage, updates, error) 82.4%
Reports about applications you use (e.g. usage, behaviour of the users, login times) 70.6%
Account information (about you or your company) 47.1%
Language options (e.g. English, French, German) 23.5%
Linkage with social networks (e.g. Facebook, LinkedIn) 23.5%
A picture (of yourself or your company) 23.5%

Which functions of an App Store Marketplace do you think should be on an App Store Marketplace? (multiple answers possible)
Ranking possibility 35.3%
Review possibility 70.6%
Language possibility (Different languages for viewing the App Store Marketplace) 41.2%
Possibility to develop applications and to deploy them on a App Store Marketplace 41.2%
FAQ list (frequently ask questions) 58.8%
Online training 35.3%
Development community 52.9%
Real-Time analytics (to keep track of the statistics of the applications that you use). 64.7%
Keep track of your search history 5.9%
Mobile capabilities of the App Store Marketplace 29.4%
Search function 70.6%
Account 47.1%

Which functions of an App Store Marketplace do you think provide additional value to you? (multiple answers possible)
Ranking possibility 20%
Review possibility 60%
Language possibility (Different languages for viewing the App Store Marketplace) 40%
Possibility to develop applications and to deploy them on a App Store Marketplace 30%
FAQ list (frequently ask questions) 50%
Online training 60%
Development community 30%
Real-Time analytics (to keep track of the statistics of the applications that you use). 30%
Keep track of your search history 30%
Mobile capabilities of the App Store Marketplace 30%
Search function 30%
Account 30%

Do you think there should be other functions on an App Store Marketplace, which are not mentioned in the previous question?
NO RESPONSE

Are there any functions (of an App Store Marketplace), you would definitely not want to find/see on an App Store Marketplace?
1 Ads, tracking history, personal information.
1 targeted ads
1 Cost guessing, for example: CPU: 20 picocents/cycle, storage: 6 picocents/bit, transfer of 1 bit: 800-6000 picocents.

Which functions (of an App store Marketplace) that are not important now, but you believe in 5 years time will be?
1 API's for other programs.
1 The Internet of Things
Pagina: 1


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee