Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Toon posts:

Geheugen en Harddisk

Pagina: 1
Acties:
  • 511 views

Onderwerpen


Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Robbinn
  • Registratie: mei 2011
  • Laatst online: 04-06-2011
Beste tweakers.

IK heb een vraag,.

Ik wil nieuw werkgeheugen bestellen (ddr 2 800Mhz):
http://www.alternate.nl/h...eugen&l2=DDR2&l3=DDR2-800

En een nieuwe harde schijf:

http://www.alternate.nl/h...022/?articleId=358022&

Dit op mijn systeem een flinke boost te geven..

Nu is het alleen de vraag, Is het compitabel met mijn mobo. ik heb hier werkgeugen liggen van hp.. 2x 2GB ddr2 800mhz.. dat niet werkt.

Specs:
CPU: E6600 @ 2.4Ghz
GPU: Evga 8800GTS 640GDDR3
DDR: 2 x 512 mb Hyperx (533mhz?)
en het belangerijkste een ASUS P5B moederbord.
En verder nog een oude maxtor ratel bak uit het jaar 0 8)7

En nog een ding, Het werk geheugen zal ik op een iets lagere snelheid laten lopen, omdat ik de processor overclock naar 3..2Ghz, om het 1:1 te laten lopen zal ik de snelheid van het werkgeheugen iets laten zakken.. maar dat word geen probleem? Of moet ik dan al naar de hyperx gaan kijken?


Alvast Bedankt!

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Admiral Freebee
  • Registratie: februari 2004
  • Niet online
Die P5B gevallen staan erom bekend dat ze erg kieskeurig zijn met het geheugen dat ze willen aanvaarden. Bij mij hielp het om voor het upgraden de geheugenspanning op 1.9V te zetten, en het wil ook wel eens helpen om de geheugencontroller (MCH heet dat in het BIOS geloof ik) ietsje meer spanning te geven.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Robbinn
  • Registratie: mei 2011
  • Laatst online: 04-06-2011
dat ga ik nu eerst proberen.. scheelt me dan weer 50 euro haha tnx!

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Robbinn
  • Registratie: mei 2011
  • Laatst online: 04-06-2011
Oke, zie dus net dat het 'hp' geheugen het zogenaamde 'ECC' heeft.

Dat ondersteund mijn moederbord dus niet.

Dus dat is uit de wereld..
Moet het dus compleet nieuw hebben. :D

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Admiral Freebee
  • Registratie: februari 2004
  • Niet online
Als je echt zeker wil zijn, moet je de QVL bij Asus downloaden voor jouw moederbord. Daar staan de modules op die zeker werken.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Robbinn
  • Registratie: mei 2011
  • Laatst online: 04-06-2011
klopt.. heb ik al naar gekeken.. maar schiet ik niet veel mee op.. );
een heel karig rot lijstje...
:(

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Robbinn
  • Registratie: mei 2011
  • Laatst online: 04-06-2011
in de QLV staat wel dat hij de: kvr800d2n5 512mb wel ondersteund..

  • jj71
  • Registratie: maart 2005
  • Laatst online: 22-05 15:23
De QLV? De Qualified Lendor Vist? :+

  • Robbinn
  • Registratie: mei 2011
  • Laatst online: 04-06-2011
yeah??

  • TERW_DAN
  • Registratie: juni 2001
  • Niet online

TERW_DAN

Met een hamer past alles.

quote:
Robbinn schreef op dinsdag 24 mei 2011 @ 16:49:
Oke, zie dus net dat het 'hp' geheugen het zogenaamde 'ECC' heeft.

Dat ondersteund mijn moederbord dus niet.

Dus dat is uit de wereld..
Moet het dus compleet nieuw hebben. :D
ECC kun je gewoon uitzetten, dan wordt gewoon iedere 9e chip (de ECCchip) niet gebruikt.
Belangrijk is dat het wel unbufferd mem is en niet registered.

  • Robbinn
  • Registratie: mei 2011
  • Laatst online: 04-06-2011
quote:
Terw_Dan schreef op woensdag 25 mei 2011 @ 14:31:
[...]

ECC kun je gewoon uitzetten, dan wordt gewoon iedere 9e chip (de ECCchip) niet gebruikt.
Belangrijk is dat het wel unbufferd mem is en niet registered.
het is wel reg :(

  • Robbinn
  • Registratie: mei 2011
  • Laatst online: 04-06-2011
ik heb iemand nodig die antwoord kan geven op al mijn vragen.. vanavond ga ik het bestellen..

Greetzz

  • TERW_DAN
  • Registratie: juni 2001
  • Niet online

TERW_DAN

Met een hamer past alles.

quote:
Registered gaat niet werken.
Je zult in elk geval unbufferd geheugen moeten pakken. Bij voorkeur de QVL, dan weet je zeker dat het werkt. Kun je dat niet vinden, pak dan mem dat zich aan de JEDECspecs houdt, dan is de kans groot dat het gewoon werkt.

  • Robbinn
  • Registratie: mei 2011
  • Laatst online: 04-06-2011
quote:
Terw_Dan schreef op woensdag 25 mei 2011 @ 14:43:
[...]

Registered gaat niet werken.
Je zult in elk geval unbufferd geheugen moeten pakken. Bij voorkeur de QVL, dan weet je zeker dat het werkt. Kun je dat niet vinden, pak dan mem dat zich aan de JEDECspecs houdt, dan is de kans groot dat het gewoon werkt.
Dat wat ik wil bestellen is unbufferd, niet reg. ddr2 NON ecc, ik zie zelf geen reden dat het niet zal gaan werken..

Greettz

  • _H_G_
  • Registratie: september 2002
  • Laatst online: 29-05 10:47
Naast de QVL had je ook op de site van Kingston kunnen kijken. Die lijst is dan misschien niet getest, maar je gelinkte geheugen zou moeten werken.

  • Robbinn
  • Registratie: mei 2011
  • Laatst online: 04-06-2011
top het gaat gewoon werken volgens kingston.com..
danku!!!

En de schijf ook no problemo?

Groeetz

  • Robbinn
  • Registratie: mei 2011
  • Laatst online: 04-06-2011
een kan ik het geugen op een iet wat langzamere snelheid laten draaien..

voor het 1:1 laten lopen.
voor het overklokken van CPU?

Gr

  • Pixeltje
  • Registratie: november 2005
  • Laatst online: 30-05 18:04

Pixeltje

Woo-woohoo!

Hoi Robbinn,

In plaats van elke opmerking in een nieuwe post te plaatsen kun je ook het edit http://tweakimg.net/g/forum/images/icons/edit.gif knopje rechtsboven je eigen post gebruiken. Dat houd het at overzichtelijk. Overigens hoef je ook niet na elke post 'Greetz' oid te zetten, dat nemen we voor waar aan;)

Wat betreft je probleem;

Je harde schijf is altijd compatible met je moederbord eigenlijk, het komt naar mijn weten nooit tot zelden voor dat een harde schijf niet werkt met een moederbord, vooropgesteld dat je de juiste aansluitingen hebt ;) Je moederbord heeft gewoon S-ATA poorten, dus een S-ATA schijf aansluiten moet gewoon werken.

Je geheugen is een ander verhaal; ik heb zelf een P5B gehad en een goede lading ellende met geheugen meegemaakt. Zorg ervoor dat het geheugen wat je koop op de QVL van Asus staat, of zoals Terw_Dan al zei aan de JEDEC specs voldoet. Dan kun je je eigenlijk geen buil vallen.

Het geheugen kun je in principe op een lagere snelheid laten lopen, maar ik vraag me af waarom je dat zou willen. 1:1 draaien met je FSB is leuk, maar denk niet dat je er iets van merkt. Denk dat je beter je geheugen gewoon op standaard snelheid kan laten lopen, daar heb je minder ellende (voltage, timings, etc) van.

Zu Risiken und Nebenwirkungen fragen Sie ihren Arzt oder Apotheker


  • Robbinn
  • Registratie: mei 2011
  • Laatst online: 04-06-2011
Okee fijn pixeltje, dankje!

Ik heb opde site kingston gekeken.
Als u wil kunt u ook even kijken.
maar daar staat dus, dat de p5b, wel het vulue RAM geheugen 2x 4gb wél ondersteund.

[Voor 10% gewijzigd door Robbinn op 25-05-2011 15:24]


  • TERW_DAN
  • Registratie: juni 2001
  • Niet online

TERW_DAN

Met een hamer past alles.

quote:
Robbinn schreef op woensdag 25 mei 2011 @ 15:14:
Okee fijn pixeltje, De eerste post waar ik echt iets aan heb.
Nee, met zulke opmerkingen gaan alle anderen die je proberen te helpen het fijn vinden om nog meer voor je te doen...

  • Robbinn
  • Registratie: mei 2011
  • Laatst online: 04-06-2011
je hebt gelijk sorry

  • Pixeltje
  • Registratie: november 2005
  • Laatst online: 30-05 18:04

Pixeltje

Woo-woohoo!

quote:
Robbinn schreef op woensdag 25 mei 2011 @ 15:14:
Ik heb opde site kingston gekeken.
Als u wil kunt u ook even kijken.
maar daar staat dus, dat de p5b, wel het vulue RAM geheugen 2x 4gb wél ondersteund.
Als je daar gezien hebt dat het moet werken lijkt het me geen probleem toch?


PS: doe eens wat liever tegen je GoT vriendjes ;)

Zu Risiken und Nebenwirkungen fragen Sie ihren Arzt oder Apotheker


  • Robbinn
  • Registratie: mei 2011
  • Laatst online: 04-06-2011
Tja, oke...

Wat mij betreft slotje!
Ik bestel het wel (A)

  • jj71
  • Registratie: maart 2005
  • Laatst online: 22-05 15:23
quote:
Voor 't geval je 't nog niet had gezien, je bedoelde dus QVL in plaats van QLV.

  • dion_b
  • Registratie: september 2000
  • Laatst online: 23:59

dion_b

Moderator Harde Waren

say Baah

quote:
Okee fijn pixeltje, De eerste post waar ik echt iets aan heb.
Hier nog eentje waar je niets aan hebt dan :o

Topic gaat dicht want:
1) je toont totaal geen eigen inspanning om je problemen op te lossen
2) ondanks herhaaldelijke verzoeken doe je niets aan je slordige poststijl (consequent foute afkortingen e.d.)
3) foute attitude. Als je helpdeskantwoorden wilt, bel de helpdesk. Als je op een forum andere antwoorden krijgt dan je verwachtte zou het zinniger zijn hand in eigen boezem te steken en afvragen wat je zelf beter zou kunnen doen...

Oh, en aub niet nogmaals een topic openen. Zoals je allicht gemerkt hebt is een tweede topic over hetzelfde ongewenst, dat geldt des te meer als je eerste topic dicht is.

Soittakaa Paranoid!

Pagina: 1

Dit topic is gesloten.



Apple iPhone SE (2020) Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 4a CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True