Dat weet ik niet. LOI, NTI etc, zijn volgens mij in principe geen hogescholen maar instanties die cursus/opleidingsmateriaal leveren, zodat personen de cursus/opleiding zelfstandig kunnen volgen.
Bepaalde opleidingen zijn geaccrediteerd en zijn ze in principe gelijk aan de leerstof als op de reguliere hogescholen. Maar wat ik mij afvraag is of de diploma die je krijgt nadat je de opleiding hebt gevolgd, of deze ook gelijk staat aan een diploma die verkregen wordt op een reguliere hogeschool.
De reden waarom ik deze vraag stel is, als deze diploma dezelfde waarde heeft, ik in de toekomst een aansluitende masterstudie kan volgen aan de universiteit. (Of met een schakeljaar erbij.)

Arsenius schreef op zaterdag 16 april 2011 @ 17:17:
Iemand die weet hoe het zit met de langstudeerboete bij een thuisstudie van de NTI, Open Universiteit etc? Aangezien die opleidingen gemiddeld langer duren dan 4 jaar omdat je het vaak naast je werk doet? Lijkt me sterk dat als er gemiddeld 7 jaar voor een studie staat dat je 3x 3000 euro boete mag gaan betalen?
Ik kan die informatie nergens terugvinden, iemand een idee? Lijkt me ook nuttig voor de TS.

Naar ik begrijp krijg je geen boetes.
http://www.loi.nl/artikelen/nieuws/LOI30_048396?publicId=5
"
Langer studeren zonder boete
Door bezuinigingen in het onderwijs ligt er een wetsvoorstel, de halbe-heffing, om het collegegeld van studenten die langer dan twee jaar extra over hun studie doen met € 3000,- te verhogen. Het wetsvoorstel heeft geleid tot demonstraties van duizenden studenten op het Malieveld in Den Haag. Omdat de LOI geen reguliere onderwijsinstelling is, geldt de halbe-heffing niet. Sterker nog, bij ons is er sprake van een langstudeerregeling. Dit houdt in dat je alleen voor de eerste drie of vier jaar collegegeld betaalt en daarna nog drie resp. vier jaar gratis bij ons kunt studeren. Ideaal voor iedereen die tijdens zijn studie naar het buitenland wil of door andere redenen langer over zijn of haar studie verwacht te doen. Ook als je al bent begonnen aan een opleiding, kun je deze afmaken bij LOI Hogeschool. Je kunt dan reeds behaalde onderdelen inbrengen als vrijstelling. Let op: volg je een opleiding met een samenwerkingsverband, dan is de halbe-heffing wel van toepassing."
[
Voor 48% gewijzigd door
PCMedic op 16-04-2011 18:34
]