Toon posts:

System Rare Crash (windows 7)

Pagina: 1
Acties:

Onderwerpen


  • SerSam1
  • Registratie: juni 2009
  • Laatst online: 14-09 08:44
ik heb nu sinds kort dat mn pc een beetje raar loopt te doen
ik draai op windows 7 (32bit)
systeem:
Q6600 overgeklokt naar 3.4ghz
ATi 4850 Niet overgeklokt
4gb ddr2 800mhz naar 1000mhz overgeklokt
Asus P5QL-pro

het begint nadat ik nfs undercover wilde gaan spelen en ik ineens blauw scherm krijg
patch geinstalleerd geen blauwe schermen meer
alleen nu begint mn pc opeens spontaan vast te lopen ook als ik een ander spel ga spellen
mn g-15 valt uit
beeld blijft :?
en ik hoor rare gekraak en gepiep uit mn speakers als hij vast loopt :? :? :?
nu heb ik mn pc al teruggeklokt maar geen suc6 :'(
iemand een idee ;(

  • Meekoh
  • Registratie: april 2005
  • Laatst online: 09:58
Eventlogs al gecheckt?
Temperaturen van je hardware gecheckt?
Memtest gedraaid?
Welke error gaf je bsod? Kun je terug vinden in je eventlog ;)

Computer says no


  • SerSam1
  • Registratie: juni 2009
  • Laatst online: 14-09 08:44
memtest gedraaid = niks aan de hand
temperaturen = prima
maar bij mijn eventslogs zie ik telkens 2 dingen terug die hetzelfde zijn
telkens deze critical error

The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.
- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>2</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2010-11-08T15:27:13.282815400Z" />
<EventRecordID>273046</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>Samuel-Q6600</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
- <EventData>
<Data Name="BugcheckCode">0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">false</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
</EventData>
</Event>

en telkens zie ik deze error terug in eventviewer
The following boot-start or system-start driver(s) failed to load:
BTHidMgr
- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
<Provider Name="Service Control Manager" Guid="{555908d1-a6d7-4695-8e1e-26931d2012f4}" EventSourceName="Service Control Manager" />
<EventID Qualifiers="49152">7026</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8080000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2010-11-08T17:58:49.423639300Z" />
<EventRecordID>273327</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="536" ThreadID="540" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>Samuel-Q6600</Computer>
<Security />
</System>
- <EventData>
<Data Name="param1">BTHidMgr</Data>
</EventData>
</Event>

iemand een idee :S

  • YellowOnline
  • Registratie: januari 2005
  • Laatst online: 27-06 20:15

YellowOnline

BEATI PAVPERES SPIRITV

Standard good practice: of het tevoren nu overclocked goed werkte of niet, draai de OC eens terug en kijk of het dan niet opgelost is. Waarschijnlijk kan je in je BIOS sowieso de huidige config bewaren dus je moet je OC niet opnieuw doen als het daar niet aan blijkt te liggen.

Intel i7 8700K | G.Skill SniperX 3200MHz 2x8GB | MSI Z370 PC Pro | Gainward GTX 1070 | Fractal Design Define XL | LG BH10LS30 | Cherry MX Red | Logitech G500 | Thermaltake Smart M850W | Logitech X-530 | LG 34UM58 | Samsung EVO 500GB | 2x Seagate 4TB


  • SerSam1
  • Registratie: juni 2009
  • Laatst online: 14-09 08:44
ik heb alles teruggeclocked en geen resultaat
maar het kwam allemaal nadat ik nfs undercover had geinstalleerd dus erg verdacht
dus ik denk dat ik ff een system restore ga doen en daarna kijken of de pc nog steeds spontaan crasht ;)

  • Meekoh
  • Registratie: april 2005
  • Laatst online: 09:58
Die eerste error klinkt bekend.
Heb ik ook bij mijn ouders gezien.
Daar werd het toch echt veroorzaakt door een te hete cpu
Q-fan control van Asus ff uitzetten in de BIOS hielp toen.

[Voor 0% gewijzigd door alt-92 op 09-11-2010 16:42. Reden: :X :X]

Computer says no


  • SerSam1
  • Registratie: juni 2009
  • Laatst online: 14-09 08:44
ik heb nu op het moment geen errors meer gekregen ik en ik heb alles weer teruggeclocked :)
cpu word max 60-70 graden dus daar ligt het niet aan ;)

  • glsmd
  • Registratie: november 2010
  • Laatst online: 05-08-2017
Kijk anders even in je Windows Logboek onder het logboek "Systeem" wat ze daar te melden hebben. Je moet dan wel de exacte datum en tijd weten.

  • twanoo
  • Registratie: juni 2009
  • Laatst online: 01-12-2011
vind het nog vrij hoge temps . zijn deze onder load ?

  • Meekoh
  • Registratie: april 2005
  • Laatst online: 09:58
SerSam1 schreef op dinsdag 09 november 2010 @ 12:55:
ik heb nu op het moment geen errors meer gekregen ik en ik heb alles weer teruggeclocked :)
cpu word max 60-70 graden dus daar ligt het niet aan ;)
60-70 graden idle, klinkt in mijn oren niet best ;)

Computer says no


  • ToCuS
  • Registratie: september 2010
  • Laatst online: 16-09 13:47

ToCuS

It begins in the brain!

heeft de installate van NFS, niet iets met je OS gedaan... want best veel spellen en prog's willen niet altijd draaien onder Win7.

  • SerSam1
  • Registratie: juni 2009
  • Laatst online: 14-09 08:44
allemaal tis 60-70 graden als alle 4 de core's op 100% load staan te draaien ;)
en ik heb nu geen enkel last meer van die spontane crashen na system restore :)

  • Ventieldopje
  • Registratie: december 2005
  • Laatst online: 16-09 20:29

Ventieldopje

I'm not your pal, mate!

Vind ik zelfs voor 100% load nogal veel, zeker voor stock snelheden, wat voor koeler heb je er op zitten? Misschien eens even kijken of die nog goed vast zit en even schoonmaken ;)

www.maartendeboer.net
Mijn sig is te klein :+


  • Tarabass
  • Registratie: februari 2008
  • Laatst online: 17-06 23:19

Tarabass

Webmaster

Phas0r schreef op woensdag 10 november 2010 @ 08:47:
Vind ik zelfs voor 100% load nogal veel, zeker voor stock snelheden, wat voor koeler heb je er op zitten? Misschien eens even kijken of die nog goed vast zit en even schoonmaken ;)
Inderdaad. Als mijn q6600 boven de 40/45 graden komt ga ik me in ieder geval wel zorgen maken of alles nog wel goed koelt :)

  • SerSam1
  • Registratie: juni 2009
  • Laatst online: 14-09 08:44
uhm hij is van 2.4ghz nu weer naar 3.4ghz overgeclocked ;)
dus hij loopt niet op stock :P
er zit btw een asus arctic square op dus dat gaat wel goed ;)

[Voor 26% gewijzigd door SerSam1 op 10-11-2010 13:00]

Pagina: 1


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

    Cookies van derden

    Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

    janee