Toon posts:

CPU Niet meer op standaard snelheid

Pagina: 1
Acties:

  • Argai
  • Registratie: december 2008
  • Laatst online: 27-09-2012
Beste tweakers.

Ik heb hier een raar en vervelend probleem sinds een dag of twee. Mijn processor draait niet meer op de normale sneheid van 3400 MHz. Om een of andere reden is deze afgeklokt naar 800 MHz of zelfs lager. Ook mijn Multiplier us van 17.0x afgezwakt naar 4.0x.

Nu heb ik eerst geprobeerd met het programa AI Booster van ASUS alles bij te stellen maar zelf op high preformance gaat de snelheid niet om hoog, heel soms voor een fractie van een seconde. Nja eerst dacht ik dat het programma AI Booster een foutje maakte dus heb ik die verwijderd maar dat mocht niet baten.

Vervolgens heb ik een reboot gedaan en alle settings in de BIOS terug gezet naar de standaard settings, ook dit mocht niet baten.

Vervolgens heb ik weer een reboot gedaan en de multiplier handmatig op 17.0x gezet, Nadat Windows eenmaal was op gestart heb ik met Everest Ultimate gekeken maar er verandert niets, Multiplier staat gewoon op 4.0x

Daarna heb ik de energie instellingen in Windows op high preformace gezet, vervolgens restart gedaan maar ook dit mocht niet baten.

Toen heb ik de CPU uit de hardwarelijst verwijderd in de hoop als deze opnieuw gededecteerd werd alles weer normaal zou zijn maar dit is niet het geval.

Als ik in deze computer/eigenschappen ga kijken wordt er gewoon een AMD Phenom II X4 965 Herkent van 3.40 GHz.

Ook heb ik in de bios gekeken, deze herkent ook gewoon een AMD Phenom II X4 965 van 3.4 GHz.

Nja en dan nu de NOODKREET!!

HELP WAT NU

Systeem specs.

Processor: AMD Phenom(tm) II X4 965 Processor (4 CPUs), ~3.4GHz
Memory: 8192MB RAM
Hard Drive: 4 TB Total
Video Card: NVIDIA GeForce GTS 250
Monitor: 2x Samsung Sync Master P 2250
Sound Card: Speakers (SoundMAX Integrated Digital HD Audio)
Speakers/Headphones: Logitech X-530 5.1 Speakerset
Keyboard: Logitech G15 v2.0
Mouse: Logitech G5
Mouse Surface: 2000 dpi
Operating System: Windows 7 Professional 64-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_gdr.100618-1621)
Motherboard: ASUS M3A79-T Deluxe

EDIT: Wat me ook opvalt is als windows opstart dat ik 2x het gluidje hoord als er nieuwe hardware gevonden wordt, bijv bij het inprikken van een USB stick

[Voor 3% gewijzigd door Argai op 06-11-2010 00:28. Reden: Nog wat toegevoegd wat me opvalt als windows opstart]

||AMD Phenom II X4 965 Black Edition @3.40GHz||8 GB OCZ DDR2 PC8500||ASUS M3A79-T Deluxe||1x 150 GB Raptor 1x 160 GB Samsung||4x 1024 GB Samsung||800 Watt OCZ Elite X Stream||2x 21.5" Samsung SyncMaster P2250||Microsoft Windows 7 Professionall 64 bit ||


  • Spekker
  • Registratie: juni 2009
  • Nu online
Staat Cool n Quiet uit/aan?

ThinkPad T580 | i7 8550u | 32GB | 1TB SSD


  • Argai
  • Registratie: december 2008
  • Laatst online: 27-09-2012
Cool n Quiet staat uit. Deze heb ik ook nooit aan staan.

||AMD Phenom II X4 965 Black Edition @3.40GHz||8 GB OCZ DDR2 PC8500||ASUS M3A79-T Deluxe||1x 150 GB Raptor 1x 160 GB Samsung||4x 1024 GB Samsung||800 Watt OCZ Elite X Stream||2x 21.5" Samsung SyncMaster P2250||Microsoft Windows 7 Professionall 64 bit ||


  • Spekker
  • Registratie: juni 2009
  • Nu online
Ik vind het vooral vreemd dat hij dat spontaan doet, terwijl je niks hebt veranderd.
Misschien BIOS helemaal resetten ( batterijtje erin en eruit ? )

ThinkPad T580 | i7 8550u | 32GB | 1TB SSD


  • TERW_DAN
  • Registratie: juni 2001
  • Niet online

TERW_DAN

Met een hamer past alles.

Ik zou sowieso niet die Asussoftware installeren, die wil nog wel eens de kloksnelheid verknoeien.

Hoe zit het met de temps van het ding? Het kan natuurlijk zijn dat de CPU flink aan het throttlen is, zo had ik een i5 die niet boven de 900MHz uitkwam (maar wel op 95 graden stond te draaien).

30" monitor te koop


  • Argai
  • Registratie: december 2008
  • Laatst online: 27-09-2012
Ik heb de computer uitgezet, stroom eraf gehaald en het baterijthe er uit gehaald. In tussen tijd een de koelribben van me CPU maar schoon gemaakt. Vervolgens het baterijtje er weer in gedaan stroom weer aangesloten, en pc opgestart, tijd en datum in de bios goed gezet en opgestart.

Voor +/- 10 minuten blijft de snelheid normaal daarnaa zakt hij weer terug naar 800 Mhz

||AMD Phenom II X4 965 Black Edition @3.40GHz||8 GB OCZ DDR2 PC8500||ASUS M3A79-T Deluxe||1x 150 GB Raptor 1x 160 GB Samsung||4x 1024 GB Samsung||800 Watt OCZ Elite X Stream||2x 21.5" Samsung SyncMaster P2250||Microsoft Windows 7 Professionall 64 bit ||


  • Argai
  • Registratie: december 2008
  • Laatst online: 27-09-2012
Terw_Dan schreef op zaterdag 06 november 2010 @ 00:29:
Ik zou sowieso niet die Asussoftware installeren, die wil nog wel eens de kloksnelheid verknoeien.

Hoe zit het met de temps van het ding? Het kan natuurlijk zijn dat de CPU flink aan het throttlen is, zo had ik een i5 die niet boven de 900MHz uitkwam (maar wel op 95 graden stond te draaien).
Goed dat je over de temps begind die kan ik namelijk ook heel makkelijk zien met Everest Ultimate. Bij de CPU tem staat dat de processor 36 graden is dat is dus zeker niet te veel lijkt me. Als ik de tems van de cores apart ga op zoeken staan deze op 71 graden. Ook met het programa Specy van de makers van CCleander krijg ik waardes van 71 graden per core.

Mijn CPU koeler staat gewoon aan, is schoon en draait op volle toeren. De koelpaste is +/- een maand geleden vervangen.

||AMD Phenom II X4 965 Black Edition @3.40GHz||8 GB OCZ DDR2 PC8500||ASUS M3A79-T Deluxe||1x 150 GB Raptor 1x 160 GB Samsung||4x 1024 GB Samsung||800 Watt OCZ Elite X Stream||2x 21.5" Samsung SyncMaster P2250||Microsoft Windows 7 Professionall 64 bit ||


  • Ardjee
  • Registratie: februari 2009
  • Laatst online: 21-09 09:47
is deze 71 graden idle? of wanneer je de cpu stressed? Want als dit de idle temperatuur is, zit waarschijnlijk de koeler er niet goed (meer?) op, en verklaard dat het terugclocken

  • Argai
  • Registratie: december 2008
  • Laatst online: 27-09-2012
Die 71 graden is sinds die paar dagen dat ik dit probleem heb idle. Maar heb de koeler schoon gemaakt en gecontroleerd, deze zit moer en moer vast, ook de klem zit nog goed.

||AMD Phenom II X4 965 Black Edition @3.40GHz||8 GB OCZ DDR2 PC8500||ASUS M3A79-T Deluxe||1x 150 GB Raptor 1x 160 GB Samsung||4x 1024 GB Samsung||800 Watt OCZ Elite X Stream||2x 21.5" Samsung SyncMaster P2250||Microsoft Windows 7 Professionall 64 bit ||


  • Boxman
  • Registratie: januari 2005
  • Laatst online: 21-09 01:25
71 graden idle is voor een processor echt niet gezond. Ik zou toch eens kijken of die koeler wel helemaal in orde is. Draait de fan uberhaupt wel?

Ryzen 3900x | Taichi x370 | 64GB E-die 3600C16 | Watercooled Vega 64 | Seasonic X-1250W


  • Argai
  • Registratie: december 2008
  • Laatst online: 27-09-2012
Ja hij draait op een toerental van 2000 RPM en ik heb in me kast gekeken de fan draait. Verder heb ik nu even alle case fans open geet en het raam om te kijken of de tempratuur omlaag gaat,

||AMD Phenom II X4 965 Black Edition @3.40GHz||8 GB OCZ DDR2 PC8500||ASUS M3A79-T Deluxe||1x 150 GB Raptor 1x 160 GB Samsung||4x 1024 GB Samsung||800 Watt OCZ Elite X Stream||2x 21.5" Samsung SyncMaster P2250||Microsoft Windows 7 Professionall 64 bit ||


  • Boxman
  • Registratie: januari 2005
  • Laatst online: 21-09 01:25
Hoeveel volt staat er over je processor?

Ryzen 3900x | Taichi x370 | 64GB E-die 3600C16 | Watercooled Vega 64 | Seasonic X-1250W


  • Argai
  • Registratie: december 2008
  • Laatst online: 27-09-2012
Ik weet niet hoeveel het mag zijn. Daarom heb kom ik niet aan de voltages. Deze staan dus op de standaard waarde.

||AMD Phenom II X4 965 Black Edition @3.40GHz||8 GB OCZ DDR2 PC8500||ASUS M3A79-T Deluxe||1x 150 GB Raptor 1x 160 GB Samsung||4x 1024 GB Samsung||800 Watt OCZ Elite X Stream||2x 21.5" Samsung SyncMaster P2250||Microsoft Windows 7 Professionall 64 bit ||


  • Argai
  • Registratie: december 2008
  • Laatst online: 27-09-2012
Misschien handig om wat meer duidelijkheid te geven een overzicht van me temperaturen gemeten met Everest Ultimate. (06-11-2010 -- 01:44 u)



En zo te zien heeft me CPU het ergens heel erg druk mee, of komt dit door de lager kloksnelheden?

||AMD Phenom II X4 965 Black Edition @3.40GHz||8 GB OCZ DDR2 PC8500||ASUS M3A79-T Deluxe||1x 150 GB Raptor 1x 160 GB Samsung||4x 1024 GB Samsung||800 Watt OCZ Elite X Stream||2x 21.5" Samsung SyncMaster P2250||Microsoft Windows 7 Professionall 64 bit ||


  • DaniëlWW2
  • Registratie: november 2009
  • Niet online

DaniëlWW2

Moderator General Chat

Dyslectic history cynic

Er is iets goed mis met die koeler.
Je CPU heeft zichzelf gedownclocked om schade te voorkomen.
Ik zou je koeler er eens afhalen en schoonmaken en dan opnieuw installeren met nieuwe pasta. :+

Never argue with an idiot. He will drag you down to his own level and beat you with experience.


  • Argai
  • Registratie: december 2008
  • Laatst online: 27-09-2012
Nog wen overzicht van me temperaturen gemeten met Everest Ultimate. (06-11-2010 -- 02:05 u)
Alleen deze keer heb ik mijn Zalman koeler vervangen voor de standaard koeler die bij me CPU is meegeleverd. Deze is tot vandaag nog nooit gebruikt dus de koelpasta is nog vers.

||AMD Phenom II X4 965 Black Edition @3.40GHz||8 GB OCZ DDR2 PC8500||ASUS M3A79-T Deluxe||1x 150 GB Raptor 1x 160 GB Samsung||4x 1024 GB Samsung||800 Watt OCZ Elite X Stream||2x 21.5" Samsung SyncMaster P2250||Microsoft Windows 7 Professionall 64 bit ||


  • Boxman
  • Registratie: januari 2005
  • Laatst online: 21-09 01:25
Ik denk dat je cpu stuk is, of in ieder geval de temp readouts waardoor hij gaat throttlen. Ik zou hem terugsturen.

Ryzen 3900x | Taichi x370 | 64GB E-die 3600C16 | Watercooled Vega 64 | Seasonic X-1250W


  • Argai
  • Registratie: december 2008
  • Laatst online: 27-09-2012
Dat is goed mogelijk wat je zegt. Toen ik de CPU aan raakte voelde deze niet heet aan. Maar eending vindt ik een beetje vreemd... Normaal als dergelijke temperaturen te hoog worden waaronder die van de CPU zou de pc zich zelf toch uit moeten schakelen of niet?

Dit gebeurd namelijk niet, PC blijft gewoon draaien en stabiel op de lage kloksnelheden na dan.

[Voor 80% gewijzigd door Argai op 06-11-2010 02:43]

||AMD Phenom II X4 965 Black Edition @3.40GHz||8 GB OCZ DDR2 PC8500||ASUS M3A79-T Deluxe||1x 150 GB Raptor 1x 160 GB Samsung||4x 1024 GB Samsung||800 Watt OCZ Elite X Stream||2x 21.5" Samsung SyncMaster P2250||Microsoft Windows 7 Professionall 64 bit ||


  • Boxman
  • Registratie: januari 2005
  • Laatst online: 21-09 01:25
Als de temperatuur te hoog wordt gaat de processor zich terugklokken. Optioneel kan je het moederbord instellen dat hij zichzelf uitschakelt geloof ik.

Ryzen 3900x | Taichi x370 | 64GB E-die 3600C16 | Watercooled Vega 64 | Seasonic X-1250W


  • naam
  • Registratie: oktober 2007
  • Laatst online: 20-09 19:51
Het is maar goed ook dat de cpu zichzelf terugklokt of het moederbord de pc uit laat schakelen, dit voorkomt veel ergere schade (doorgefikte dingen, brand in het ergste geval.) Zo te zien maakt de fan die er op je cpu zit ook flink veel toeren (~3500 RPM voor de stock en ~2000 voor de zalman). Zit er koelpasta tussen de heatsink en de cpu? Is de temperatuur in je kast wel normaal? Blaast er bijvoorbeeld geen extreem warme lucht door outake fans heen?

Hoe veel tijd zat er tussen de meting en het proberen aan te raken van de cpu? en voelt het koelblok van de cpu warm aan?

Dat het grafiekje van taakbeheer zoveel uitschieters heeft komt inderdaad doordat de cpu op een heel lage klok draait. Daardoor gebruikt hij procentueel meer (Dit is wat taakbeheer laat zien dmv een grafiekje).

  • jan99999
  • Registratie: augustus 2005
  • Laatst online: 24-09 21:20
Zet eens cool n quit aan! Dus fan door moederbord laten regelen.

Heb je iets veranderd aan je pc tav hardware of software?

Bios van moederbord flashen.

Cpu in een andere pc testen.

  • Argai
  • Registratie: december 2008
  • Laatst online: 27-09-2012
Zit er koelpasta tussen de heatsink en de cpu? Is de temperatuur in je kast wel normaal? Blaast er bijvoorbeeld geen extreem warme lucht door outake fans heen?
Er zit zeker voldoende koelpaste op de heatsink. Er komt geen externe warme lucht in me kast. Vanuit de voorkant wordt er koelle lucht ingeblazen, via de achterkant en de boven kant wordt er wareme lucht afgevoerd.
Hoe veel tijd zat er tussen de meting en het proberen aan te raken van de cpu? en voelt het koelblok van de cpu warm aan?
Nja tussen de meting van de CPU en het aanraken zat +/- een minuut, veel langer zal het niet zijn. Maar de CPU voelde niet heet aan. Zowel me zalman koeling als de snandaard koeling voelen niet warm aan.

||AMD Phenom II X4 965 Black Edition @3.40GHz||8 GB OCZ DDR2 PC8500||ASUS M3A79-T Deluxe||1x 150 GB Raptor 1x 160 GB Samsung||4x 1024 GB Samsung||800 Watt OCZ Elite X Stream||2x 21.5" Samsung SyncMaster P2250||Microsoft Windows 7 Professionall 64 bit ||


  • Argai
  • Registratie: december 2008
  • Laatst online: 27-09-2012
jan99999 schreef op zaterdag 06 november 2010 @ 07:06:
Zet eens cool n quit aan! Dus fan door moederbord laten regelen.

Heb je iets veranderd aan je pc tav hardware of software?

Bios van moederbord flashen.

Cpu in een andere pc testen.
-Cool 'n quit aan ga ik straks proberen
- Bios flashen heb ik al gedaan na dat ik het probleem ontdekte heb de nieuwste bios geschik voor mijn moederbord er op gezet in de hoop dat het probleem zal verdwijnen.

- Tjah de CPU testen in een andere pc ik zou wel willen, maar niemand in me familie/vrienden kring heeft een pc met een AMD CPU en zelf heb ik thuis ook niks meer liggen dus dat gaat een probleem woorden.

Nja ik woon in kerkrade maar ik weet niet waar ik kan vragen of anderen in mijn woon omgeving me eventueel kunnen helpen.

||AMD Phenom II X4 965 Black Edition @3.40GHz||8 GB OCZ DDR2 PC8500||ASUS M3A79-T Deluxe||1x 150 GB Raptor 1x 160 GB Samsung||4x 1024 GB Samsung||800 Watt OCZ Elite X Stream||2x 21.5" Samsung SyncMaster P2250||Microsoft Windows 7 Professionall 64 bit ||


  • SupremeRick
  • Registratie: mei 2010
  • Laatst online: 19-09 13:19

SupremeRick

Muse Fan

mischien zit het probleem wel in de bios update, kun je is proberen de bios te downgraden?

PC: CPU: i9-10900KF @ 4.8GHZ | GFX: MSI Gaming X GTX1080Ti | RAM: GSKILL TridentZ 4x16GB @ 3600MHz | SSD: 2TB | HDD: 1TB | Mobo: Asus Strix Z470-e | Case: Corsair 500D SE | Cooler: Corsair H150i


  • Argai
  • Registratie: december 2008
  • Laatst online: 27-09-2012
SupremeRick schreef op zaterdag 06 november 2010 @ 14:04:
mischien zit het probleem wel in de bios update, kun je is proberen de bios te downgraden?
Als ik via ASUS Update wil dowgraden van de huidige versie 1702 naar 1303 De eerste bios versie die mijn huidige CPU ondersteund krijg ik het volgende:

Warning! The Date if BIOS image is later than the current one, please flash the BIOS using ASUS DOS Utilty if you stil want do this


Vervolgens heb hgereboot en via ASUS EZ Flash geprobeerd waar je in de BIOS toegang tot hebt. Ook deze geeft aan dat de versie die ik er op wil zetten ouder is en laat mij dus niet mijn gang gaan



En ik heb de bios juist ge-update in de hoop het probleem op te lossen maar dat heeft niet mogen baten

||AMD Phenom II X4 965 Black Edition @3.40GHz||8 GB OCZ DDR2 PC8500||ASUS M3A79-T Deluxe||1x 150 GB Raptor 1x 160 GB Samsung||4x 1024 GB Samsung||800 Watt OCZ Elite X Stream||2x 21.5" Samsung SyncMaster P2250||Microsoft Windows 7 Professionall 64 bit ||


  • petervda87
  • Registratie: augustus 2009
  • Laatst online: 07-04 18:47

petervda87

Helemaal waus !

hoi,

ik woon in melick, ik weet niet als je nog wilt testen, maar ik heb wel een systeem waar je mag komen testen .. met een asrock extreme 4 8 gb ddr 3 1600 mhz

MAINRIG: i7 3960X |MSI X79A GD65 (8D) | 4 x 2 GB patriot viper DDR3 1866 mhz | 1 x 240GB Crucial MX 100sata 3-600 raid 0 | 2 x Asus EAH Direct CU 5850 | Silverstone Strider 1200W | Corsair 650D |


  • Argai
  • Registratie: december 2008
  • Laatst online: 27-09-2012
In iedergeval bedankt voor je aanbod petervda87 maar hellaas door beperkte vervoermiddelen en een ongunstig werkrooster gaat het hellaas niet lukken.


Nou omdat het weekend is kan ik de CPU toch niet RMA sturen, daarvoor moet ik eerst contact opnemen met Azerty en die zijn maandag pas weer open. Ik denk dat het dus een probleem is met de temperatuur sensors.

Maar nu vraag ik me af, zitten die sensors daadwerkelijk in de CPU? of op het Moederbord? Is er ook een manier om deze temperatuur sensors uit te schakelen, want ik heb het idee dat dit valse metingen zijn aan gezien de CPU niet heet aanvoelt als ik hem aanraak, zoals eerder aangegeven.

En is er een topic waar ik kan vragen of ik bij iemand in de buurt kan testen?


UPDATE: 06-11-2010 -- 20:23
Ik heb deze avond nog even met de koelingen gespeeld. Of ik ze nu harder of zachter zet, de temperatuurd van CPU veranderen niet....

[Voor 10% gewijzigd door Argai op 07-11-2010 00:10]

||AMD Phenom II X4 965 Black Edition @3.40GHz||8 GB OCZ DDR2 PC8500||ASUS M3A79-T Deluxe||1x 150 GB Raptor 1x 160 GB Samsung||4x 1024 GB Samsung||800 Watt OCZ Elite X Stream||2x 21.5" Samsung SyncMaster P2250||Microsoft Windows 7 Professionall 64 bit ||


  • Argai
  • Registratie: december 2008
  • Laatst online: 27-09-2012
...

[Voor 95% gewijzigd door Argai op 06-11-2010 20:24. Reden: Eerder geplaaste reactie bij gevoegd aan eerder bericht voor een beter overzicht]

||AMD Phenom II X4 965 Black Edition @3.40GHz||8 GB OCZ DDR2 PC8500||ASUS M3A79-T Deluxe||1x 150 GB Raptor 1x 160 GB Samsung||4x 1024 GB Samsung||800 Watt OCZ Elite X Stream||2x 21.5" Samsung SyncMaster P2250||Microsoft Windows 7 Professionall 64 bit ||


  • rows
  • Registratie: november 2009
  • Laatst online: 21-09 19:37
Kijk eens met bijvoorbeeld CPU-Z hoeveel voltage op de CPU staat.

  • Jimster
  • Registratie: januari 2000
  • Laatst online: 09:14

Jimster

A State of Trance

Kan je een foto van je CPU koeler maken en hier plaatsen?
Hoeveel koelpasta heb je gebruikt?

  • Argai
  • Registratie: december 2008
  • Laatst online: 27-09-2012
rows schreef op zaterdag 06 november 2010 @ 23:51:
Kijk eens met bijvoorbeeld CPU-Z hoeveel voltage op de CPU staat.
Ik heb nu nachtdienst, dus ik ga dat morgen vroeg als ik thuis kom meteen voor je controleren.

UPDATE 07-11-2010 -- 07:36

Foto CPU-Z

[Voor 18% gewijzigd door Argai op 07-11-2010 07:36]

||AMD Phenom II X4 965 Black Edition @3.40GHz||8 GB OCZ DDR2 PC8500||ASUS M3A79-T Deluxe||1x 150 GB Raptor 1x 160 GB Samsung||4x 1024 GB Samsung||800 Watt OCZ Elite X Stream||2x 21.5" Samsung SyncMaster P2250||Microsoft Windows 7 Professionall 64 bit ||


  • Argai
  • Registratie: december 2008
  • Laatst online: 27-09-2012
Jimster schreef op zaterdag 06 november 2010 @ 23:54:
Kan je een foto van je CPU koeler maken en hier plaatsen?
Hoeveel koelpasta heb je gebruikt?
Ook voor deze vraag geld dat ik nu nachtdienst heb maar ga morgen vroeg even fotom voor je opzoeken. Wat de koelbasta bereft dat verdeel ik over 3/4 van de CPU, Als ik de koeler er op klem word de koelpasta door de druk verder verdeeld. Dit was goet te zien nadat ik mijn zalman koeler heb vervangen voor de standaard megeleverde koeler, deze heb ik als test verwisseld.

UPDATE 07-11-2010 -- 07:45

Foto CPU Koeler

[Voor 10% gewijzigd door Argai op 07-11-2010 07:45. Reden: Foto geplaast]

||AMD Phenom II X4 965 Black Edition @3.40GHz||8 GB OCZ DDR2 PC8500||ASUS M3A79-T Deluxe||1x 150 GB Raptor 1x 160 GB Samsung||4x 1024 GB Samsung||800 Watt OCZ Elite X Stream||2x 21.5" Samsung SyncMaster P2250||Microsoft Windows 7 Professionall 64 bit ||


  • Tankbuster
  • Registratie: april 2008
  • Laatst online: 14-08-2020
Hoeveel koelpasta heb je er nou eigenlijk opgedaan? Heb je voordat je de CPU koeler erop hebt gedaan, 3/4 van je CPU bedekt met koelpasta? Volgens mij is dat namelijk teveel.
Kan je wellicht ook nog een foto maken van de hoeveelheid koelpasta jij op je CPU hebt gedaan?

  • jan99999
  • Registratie: augustus 2005
  • Laatst online: 24-09 21:20
Start eens van ubuntu livecd.
Op de bovenste balk, doe met muis, rechtertoets toevoegen, CPU Frequency Scaling Monitor.
Kijk of hij nu wel goed werkt.

In windows start eens cpu burn in(meerdere keren indien nodig, naargelang de aantal cores) gaat je snelheid nu omhoog?

In de bios is ook een instelling die de vaiabele Mhz uit of aan zet.

[Voor 39% gewijzigd door jan99999 op 07-11-2010 11:43]


  • Argai
  • Registratie: december 2008
  • Laatst online: 27-09-2012
Tankbuster schreef op zondag 07 november 2010 @ 11:23:
Hoeveel koelpasta heb je er nou eigenlijk opgedaan? Heb je voordat je de CPU koeler erop hebt gedaan, 3/4 van je CPU bedekt met koelpasta? Volgens mij is dat namelijk teveel.
Kan je wellicht ook nog een foto maken van de hoeveelheid koelpasta jij op je CPU hebt gedaan?
Nee dat lukt niet meer. Heb intussen Mijn Zalman koeler vervangen voor de Boxed koeler die nog niet eerder gebruikt was. Dus daar zal voldoende koelpasta op gezeten hebben.

||AMD Phenom II X4 965 Black Edition @3.40GHz||8 GB OCZ DDR2 PC8500||ASUS M3A79-T Deluxe||1x 150 GB Raptor 1x 160 GB Samsung||4x 1024 GB Samsung||800 Watt OCZ Elite X Stream||2x 21.5" Samsung SyncMaster P2250||Microsoft Windows 7 Professionall 64 bit ||


  • Argai
  • Registratie: december 2008
  • Laatst online: 27-09-2012
jan99999 schreef op zondag 07 november 2010 @ 11:40:
Start eens van ubuntu livecd.
Op de bovenste balk, doe met muis, rechtertoets toevoegen, CPU Frequency Scaling Monitor.
Kijk of hij nu wel goed werkt.

In windows start eens cpu burn in(meerdere keren indien nodig, naargelang de aantal cores) gaat je snelheid nu omhoog?

In de bios is ook een instelling die de vaiabele Mhz uit of aan zet.
IK heb met de laaste nieuwe versie van ubuntu geboot en daarna CPU Frequency Scaling Monitor gestart. Hier bij kreeg ik de melding dat er geen suport was.

Ook heb ik ergens CPU burn gedownload, het mapje bestond uit verschullede exe files. Ik heb ze allemaal geprobeerd maar er gebeurde niks.

||AMD Phenom II X4 965 Black Edition @3.40GHz||8 GB OCZ DDR2 PC8500||ASUS M3A79-T Deluxe||1x 150 GB Raptor 1x 160 GB Samsung||4x 1024 GB Samsung||800 Watt OCZ Elite X Stream||2x 21.5" Samsung SyncMaster P2250||Microsoft Windows 7 Professionall 64 bit ||


  • Argai
  • Registratie: december 2008
  • Laatst online: 27-09-2012
Zo mesen ik heb weer ene update van iets wat me nog is op gevallen.

Zoals jullie in eerder afbeeldingen wellicht hebben kunnen zien zien jullue vijf maal een CPU meting van temperatuur. Bijvoorbeeld (kan licht afweken van de eerder geposte plaatjes)

CPU: 39 graden
CPU #1 / Core #1 73 Graden
CPU #1 / Core #2 73 Graden
CPU #1 / Core #3 73 Graden
CPU #1 / Core #4 73 Graden


Nu nu valt me op dat de temperatuur meting zoals ze hier boven staan al zo zijn als de pc is op gestart. Opstarten van me PC dus incl Windows en wat kleine programma's duur 1 a 2 minuuten. Is het uberhoubt wel mogelijk dat in zo'm korte tijd de temperatuur zo extreem stijgt?

||AMD Phenom II X4 965 Black Edition @3.40GHz||8 GB OCZ DDR2 PC8500||ASUS M3A79-T Deluxe||1x 150 GB Raptor 1x 160 GB Samsung||4x 1024 GB Samsung||800 Watt OCZ Elite X Stream||2x 21.5" Samsung SyncMaster P2250||Microsoft Windows 7 Professionall 64 bit ||


  • Argai
  • Registratie: december 2008
  • Laatst online: 27-09-2012
Hellaas ziet het er naar uit dat men een beetje ten einde raad is. Morgen vroeg ga ik contact opnemen met azerty, aangezien ik daar 1,5 maand geleden mijn CPU daar heb gekocht. Mijn gedachten gaan er van uit dat de temperatuur sensors gesneuveld zijn en daardoor valse informatie geven. Hopelijk zit oker niet naast.

Toch iedereen bedankt voor het mee denken.

||AMD Phenom II X4 965 Black Edition @3.40GHz||8 GB OCZ DDR2 PC8500||ASUS M3A79-T Deluxe||1x 150 GB Raptor 1x 160 GB Samsung||4x 1024 GB Samsung||800 Watt OCZ Elite X Stream||2x 21.5" Samsung SyncMaster P2250||Microsoft Windows 7 Professionall 64 bit ||


  • Toettoetdaan
  • Registratie: juni 2006
  • Laatst online: 22-09 22:09
Heel vreemd jah, maar probeer nog een ding, ik heb het eens met een P5B en een E6600 meegemaakt, (ik weet het intel, maar misschien werkt het)

Op de een of andere manier zat er stof onder de CPU socket, en daardoor deed de temp sensor dus ook vreemd.
Na de boel eens goed afgestoft/schoon geblazen te hebben (vergeet de koelers niet los te kopelen) werkte de temp sensor weer naar behoren.

  • RvL
  • Registratie: maart 2002
  • Nu online
Welke temperaturen worden aangegeven in de BIOS? Zoals ik zo snel zie is er op dit moment alleen gemeten in Windows

Liefde maakt een smal bed breed!
Nu de dekens nog...


  • Argai
  • Registratie: december 2008
  • Laatst online: 27-09-2012
In de BIOS was het 36 graden, maar dat is de algemene temperatuur. Vandaag is de CPU RMA gegaan naar azerty. Ik heb ze het hele verhaal uitgelegd. ZIj vermoeden dat er iets mis is gegaan met de CPU

||AMD Phenom II X4 965 Black Edition @3.40GHz||8 GB OCZ DDR2 PC8500||ASUS M3A79-T Deluxe||1x 150 GB Raptor 1x 160 GB Samsung||4x 1024 GB Samsung||800 Watt OCZ Elite X Stream||2x 21.5" Samsung SyncMaster P2250||Microsoft Windows 7 Professionall 64 bit ||


  • Argai
  • Registratie: december 2008
  • Laatst online: 27-09-2012
Zo beste mede tweakers. Daar ben ik weer met een kleine update.

Zoals jullie weten heb ik mijn AMD Phenom II 965 X4 toch maar RMA opgestuurd. Nu is het zo dat er iets fout is gegaan tussen Azerty en TNT. Nu ik daar op moet wachten; en in geen zin heb om al te lang zonder werkende computer te zitten heb ik maar voor tijdelijk een AMD Atlhon II X2 450 3.00 GHz gekocht.

Deze heb ik dus mooi in mijn pc gedaan en alles werkte primma, geen rare temperatuuren niks alles werkte primma. Ik concludeer hieruit dat er toch degelijk iets mis is met de temperatuur sensors van mijn AMD Phenom II 965 X4 processor.

Nu vraag ik ne af hoe het heeft kunen gebeuren, het lijkt mij dat dut niet zou mogen. Heb ik mogelijk toch iets verkeerds gedaan of is dit pure pech.

Ik zou zeggen laat alle reacties maar komen. Misschien kan dit nog leerzaam worden zodat andere tweakers er ook nog wat aan hebben.

[Voor 69% gewijzigd door Argai op 12-11-2010 00:08]

||AMD Phenom II X4 965 Black Edition @3.40GHz||8 GB OCZ DDR2 PC8500||ASUS M3A79-T Deluxe||1x 150 GB Raptor 1x 160 GB Samsung||4x 1024 GB Samsung||800 Watt OCZ Elite X Stream||2x 21.5" Samsung SyncMaster P2250||Microsoft Windows 7 Professionall 64 bit ||


  • petervda87
  • Registratie: augustus 2009
  • Laatst online: 07-04 18:47

petervda87

Helemaal waus !

iemand een ideetje want ik ben eigenlijk ook wel benieuwd hoe dit zo mogelijk is ?

MAINRIG: i7 3960X |MSI X79A GD65 (8D) | 4 x 2 GB patriot viper DDR3 1866 mhz | 1 x 240GB Crucial MX 100sata 3-600 raid 0 | 2 x Asus EAH Direct CU 5850 | Silverstone Strider 1200W | Corsair 650D |

Pagina: 1


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

    Cookies van derden

    Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

    janee