Toon posts:

Dockingstation CM 690II advanced werkt niet?

Pagina: 1
Acties:

  • bert170881
  • Registratie: december 2009
  • Laatst online: 02-08 08:22
Hallo iedereen,

net een coolermaster CM690II advanced gekocht en het is zéker een aanrader!

Maar het dockingstation voor sata-schijven bovenaan de kast werkt laat bij mij niet toe dat de harde schijf automatisch in 'mijn computer' verschijnt.
Als ik de HD erin schuif, begint deze wel te draaien. Ook heb ik alle aansluitingen gecheckt.

Ik gebruik W7 professional 64bit en normaal zou dit toch vanzelf moeten gaan?

  • Ventrigo
  • Registratie: juli 2004
  • Niet online

Ventrigo

Het is zeker mijn tube !

Op welk mobo heb je het aangesloten? Zitten die wel op de juiste aansluiting van het mobo?

CM 690 II Advanced, Corsair 520Watt, Gigabyte X48t-DQ6,C2Q 9450, Sapphire 6790, 2x2048MB G.Skill(DDR3,7-7-7-18), Creative X-Fi Extreme Gamer, Logitech MX510 + MS Curve 2000, Samsung 957MB+T240, WD 500+160+200+500GB


  • bert170881
  • Registratie: december 2009
  • Laatst online: 02-08 08:22
Het moederbord is een Asrock 870 EXTREME3 en is gewoon op een sata-aansluiting geklikt.
Dit zijn wel sata-600 aansluitingen, kan het dat zijn? Ik vermoed toch van niet

  • Ventrigo
  • Registratie: juli 2004
  • Niet online

Ventrigo

Het is zeker mijn tube !

Wat voor voeding(voor de sata power neem ik aan)? Andere aansluitingen al geprobeerd?

CM 690 II Advanced, Corsair 520Watt, Gigabyte X48t-DQ6,C2Q 9450, Sapphire 6790, 2x2048MB G.Skill(DDR3,7-7-7-18), Creative X-Fi Extreme Gamer, Logitech MX510 + MS Curve 2000, Samsung 957MB+T240, WD 500+160+200+500GB


  • Polster
  • Registratie: oktober 2004
  • Laatst online: 25-09 19:14
Voor hotswap moeten je SATA poorten in ACHI mode staan. Mogelijk moet er ook nog een mobo driver worden geïnstalleerd.

  • bert170881
  • Registratie: december 2009
  • Laatst online: 02-08 08:22
Mja, ik heb geluk dat ik hier nog iets kan typen,
Heb de sata in AHCI gezet in het bios en toen kreeg ik altijd maar de melding dat ik moest herstarten.
Gelukkig via bios defaults ben ik hier weer.

Imho belachelijk dat die hotswap niet gewoon werkt zonder meer.
Drivers heb ik allemaal geïnstalleerd en ik ken er genoeg van om het normaal gezien te doen werken.

edit: toch bedankt voor de hulp!

[Voor 4% gewijzigd door bert170881 op 01-11-2010 12:44]


  • iFez
  • Registratie: oktober 2009
  • Laatst online: 15-09 12:33
Als je AHCI wil aanzetten, moet je eerst naar deze link kijken: Error message when you start a Windows 7 or Windows Vista-based computer after you change the SATA mode of the boot drive: "STOP 0x0000007B INACCESSABLE_BOOT_DEVICE"

Gewoon die Microsoft Fix it runnen (of handmatig doen), en dan AHCI aanzetten.

  • arjen9551
  • Registratie: oktober 2006
  • Laatst online: 09:02
Awesome! Had toevallig gisteren hetzelfde probleem, morgen maar eens testen!

B.net


  • Stefanovic45
  • Registratie: juni 2008
  • Laatst online: 08:10
bert170881 schreef op maandag 01 november 2010 @ 12:44:
Imho belachelijk dat die hotswap niet gewoon werkt zonder meer.
Beetje rare uitspraak.. In IDE modus moet de controller eerst herstarten voordat die nieuwe schijven herkent. In AHCI modes hoeft dit niet, dus moet je gebruik maken van AHCI als je hotswap wilt gebruiken.

Hyundai Ioniq Electric 28 kWh / 5.4 kWp PV installatie


  • Polster
  • Registratie: oktober 2004
  • Laatst online: 25-09 19:14
Hotswap werkt zonder meer maar dan moet je dus wel in ACHI mode draaien. Als je Windows niet geïnstalleerd hebt in ACHI dan zal je eerst de genoemde register aanpassingen moeten doen en de Southbridge ACHI drivers moeten installeren, hierna kun je schakelen naar ACHI.
Wat je mogelijk ook kunt doen...veel mobo's hebben een aantal SATA poorten die door de southbridge worden afgehandeld. Vaak zit er ook nog 1 of 2 losse poorten die via een aparte chip lopen. Prestatie is dan iets lager maar die kan je dan wel in een andere mode zetten zonder dat je je IDE bootschijf hoeft om te zetten naar ACHI.

  • bert170881
  • Registratie: december 2009
  • Laatst online: 02-08 08:22
Bedankt voor de replies, I'm unnoobed again a little bit more
Pagina: 1


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

    Cookies van derden

    Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

    janee