Toon posts:

Bluescreen bij 1e boot op de dag

Pagina: 1
Acties:

  • mrmartijn
  • Registratie: augustus 2010
  • Laatst online: 12:40
Ik heb ongeveer een half jaar geleden een nieuw computersysteem in elkaar gezet. Het hele systeem werkt perfect maar waar ik last van heb is dat als de pc een lange tijd heeft uitgestaan (weet niet precies hoe lang maar in elk gevaal na 1 nacht) dan krijg ik mij het booten in windows een bluescreen en het booten naar linux loopt gewoon vast. als ik de computer een koude reboot geef (stekker er uit) dan start hij wel zonder problemen op. als ik de computer reboot of even uit heb staan ( Gebeurt niet vaak :P ) dan boot hij daarna wel normaal. Ik kan hierover niet veel informatie vinden op het internet (waar moet ik uberhaupt op zoeken).

Ik heb geprobeert er een aantal ram kaartjes eruit te laten, een andere hardeschijf erin gezet (IDE en SATA geprobeert) en alle niet benodigde randapparatuur los te koppelen

Het bericht in de BSOD die ik krijg is MEMORY_MANAGEMENT

Mijn specs:

Operating System
MS Windows 7 Ultimate 64-bit
CPU
Intel Core i7 860 @ 2.80GHz 40 °C
Lynnfield 45nm Technology
RAM
8.0GB Dual-Channel DDR3 @ 668MHz (9-9-9-24)
Motherboard
MICRO-STAR INTERNATIONAL CO.,LTD P55-GD65 (MS-7583) (CPU 1)
Graphics
MD 20122 @ 1680x1050
PLE2207WS @ 1680x1050
IBM 9511 T54A @ 1024x768
1024MB GeForce GTX 285 (MSI) 47 °C
ForceWare version 258.96
128MB GeForce 7300 SE (MSI) 56 °C
ForceWare version 258.96
SLI Disabled
Hard Drives
313GB Hitachi Hitachi HDT721032SLA360 ATA Device (IDE) 37 °C
156GB Western Digital WDC WD1600AAJS-22L7A0 ATA Device (IDE) 34 °C
39.1GB Western Digital WDC WD400BB-22HEA1 ATA Device (IDE) 34 °C
Optical Drives
TSSTcorp CDDVDW SH-S223C ATA Device
NYNMD FG5IV8HA SCSI CdRom Device
Audio
High Definition Audio Device

http://blog.brixit.nl - Programming, electronics and guitars. http://debestesupermarktpizza.nl - pizza


  • Zeemijl
  • Registratie: oktober 2007
  • Laatst online: 14-10-2011
Ik zou aan het geheugen denken, bijvoorbeeld een timing probleem.
In de tweede plaats kan het ook een slecht contact ergens zijn.
Als het dat niet is, dan kan het zo ongeveer van alles zijn: grafische kaart, lekke condensator op het moederbord, chipset op het moederbord, voeding, etc.

Als je een foto maakt van het BSOD scherm, dan kom je met die nummers verder.

In de BIOS zou je eerst eventuele overclock uit kunnen zetten.
Dan zou je ander geheugen kunnen proberen. Of eerst de ene helft van het geheugen, en later de andere helft.
Of het geheugen op een lagere snelheid, en dat een weekje proberen.

Je hebt dus twee videokaarten en 3 harde schijven er in? En waarschijnlijk 4 latjes van 2GB?
Dat vraagt wat meer van je voeding.
Krijgt die GTX285 voldoende stroom?
Google eens of zulke problemen bekend zijn met je voeding.

Link naar je moederbord: pricewatch: MSI P55-GD65
Volgens een review is het niet zo compatible met geheugen: productreview: MSI P55-GD65 review door Sjaak_d

  • mrmartijn
  • Registratie: augustus 2010
  • Laatst online: 12:40
Ik heb alle combinates met mijn geheugenbankjes geprobeerd en het probleem treed ook op met 1 videokaart en 1 harddisk (de rest is er later bij gekomen) Ik ben alle contacten bij langs gelopen maar ik kon daar niks aan vinden en lekke condensators heb ik ook niet gevonden. Volgens die link is het niet compatible met geheugen op of over de 1600 mhz. mijn geheugen draait veel langzamer. Ik heb mijn computer ook niet geoverclocked

De stopcode in het bios die ik krijg is 0x0000001a ik zal morgen proberen een foto te maken

als voeding heb ik een antec truepower 650

http://blog.brixit.nl - Programming, electronics and guitars. http://debestesupermarktpizza.nl - pizza


  • Zeemijl
  • Registratie: oktober 2007
  • Laatst online: 14-10-2011
Je kunt je geheugen een stuk langzamer zetten dan normaal.
Zijn je geheugenslots schoon? En zitten er geen vingerafdrukken op de contacten van het geheugen?
Hoe staat het met de spanning van het geheugen? Kun je dat nakijken. Sommige geheugenlatjes hebben 1,65 V nodig in plaats van 1,5V. Je kunt in de BIOS de spanning misschien iets hoger zetten.

Deze heeft bij Vista ook zo iets. Zou met de voeding te maken hebben: http://www.vistax64.com/v...hope-bsod-0x0000001a.html
Dit is ook bij Vista, er zou niet genoeg power naar het geheugen gaan: http://www.vistax64.com/v...mory_management-bsod.html

Microsoft had een probleem met een server OS: "STOP: 0x0000001a" error message on a computer that has an Intel Westmere processor together with the Hyper-V role installed on Windows Server 2008 SP2 or on Windows Server 2008 R2
Maar jij hebt het ook bij linux, dus dan moet het wel hardware zijn.

Kun je eens zo'n extra cold boot proberen met: http://www.ultimatebootcd.com/
En dan de geheugentest draaien (Memory/Memtest86+).
Of heb je dat ook al geprobeerd?

Ik hoop dat je een andere voeding kunt proberen. Als dat niet helpt, dan ga ik in de richting van je moederbord denken. De laatste firmware staat daar ook al zeker op?

[Voor 14% gewijzigd door Zeemijl op 21-10-2010 07:46]


  • mrmartijn
  • Registratie: augustus 2010
  • Laatst online: 12:40
Ik heb even foto's geprobeert te maken van de bluescreens maar ze zijn niet scherp want ze verdwijnen nogal snel....



Ik kan verder geen stof of vingerafdrukken vinden op me ram en in de ram sloten. Ik heb hier geen ander DDR3 ram liggen en ook geen andere voeding die hierin past.

Geheugeninformatie met CPU-Z:
http://www.martwebdesign.nl/computerdebug/Memory.PNG
http://www.martwebdesign.nl/computerdebug/SPD.PNG

Ik kan op de doosjes waar het in zat niet vinden hoeveel volt er op moet komen te staan.

[Voor 3% gewijzigd door mrmartijn op 21-10-2010 14:55. Reden: Afbeeldingen te groot]

http://blog.brixit.nl - Programming, electronics and guitars. http://debestesupermarktpizza.nl - pizza


  • Zeemijl
  • Registratie: oktober 2007
  • Laatst online: 14-10-2011
Je type geheugen staat in de screendump: pricewatch: Corsair XMS CMX8GX3M4A1333C9
Volgens de website van Corsair is dat 1.5 V.

Jammer dan je geen tweede voeding hebt. Misschien kun je dat aan iemand vragen, anders wordt het lastig om dichter bij het probleem te komen.
Kun je toch eens proberen je geheugen op lagere snelheid te zetten?
En die ultimatebootcd eens proberen.
Pagina: 1


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

    Cookies van derden

    Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

    janee