Toon posts:

firmware update sony PMW_EX3 KAPOT ?

Pagina: 1
Acties:

  • auke121
  • Registratie: april 2010
  • Laatst online: 15-08 21:53
Hoi iedereen ik heb een sony ex-3 en wilde de firmware upgraden dus via de mac dat gedaan, en hij heeft nog even gezegd firmware update completed of succesfull weet het niet precies meer.
Vervolgens ging die nog wel aan maar heel wazig beeld en inmiddels niks nada nop meer.
Sony gebeld en die zegt dat het waarschijnlijk mbord moet worden vervangen kosten ongeveer 1700 tot 2000 euro !!!!
Dit is een camera van nog geen jaar oud , met een tool van sony een upgrade mee gedaan, en nu heb ik geen garantie volgens sony !!!!
Heeft iemand hier ervaring mee ? Of weet iemand hoe de camera te fixen ?
Elke suggestie is welkom

Alvast bedankt : )

  • MPeek
  • Registratie: januari 2009
  • Laatst online: 16:17
Je hebt duidelijk nog niet op Google gezocht, een beetje eigen onderzoek kan ook geen kwaad. Eerste hit: http://ninofilm.net/blog/2010/03/16/sony_firmware_fail/

Sowieso neem je, welk apparaat je ook een firware upgrade geeft, een bepaald risico dat deze 'bricked' raakt. Meestal doe ik eerst onderzoek voor ik een dergelijk iets doe. Zie ook http://www.dvinfo.net/for...cy-briefly-explained.html

  • hfos
  • Registratie: mei 2002
  • Niet online
Heb ook even gegoogled, het schijnt dat als je de cam voor de eerste keer na de upgrade aanzet het heel lang duurt voor hij 'start'. Kun je de upgrade nog eens doen? Of kun je rollbacken?
Heb zelf ooit min of meer hetzelfde gehad met mijn EX1: firmware-upgrades moesten toen nog bij servicecentra gedaan worden. Ik kwam een torrent tegen met upgrades v1.10 en v1.11 en duidelijke instructies. Zoals het hoort heb ik die niet gelezen maar ben meteen aan de slag gegaan, en omdat ik de instructies niet las heb ik meteen v1.11 geinstalleerd zonder eerst v1.10 te installeren. Dat was niet goed; de camera deed helemaal niks meer. Ik zal je zeggen: ik kreeg het erg warm en koud tegelijk! Gelukkig kon ik met de bijgeleverde software v1.10 installeren, daarna v1.11 erop, camera aangezet, deed het prima. Dus ik zou zoiets proberen, eerst een oudere firmware erop (zou je volgens mij bij Sony moeten kunnen downloaden) en dan nog eens proberen...

Update: Ik kreeg vanmiddag (de 19e) een mail van Sony Professional, er staan weer wat nieuwe firmwares klaar...

[Voor 5% gewijzigd door hfos op 19-10-2010 18:35]



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

    Cookies van derden

    Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

    janee