• Rprp
  • Registratie: december 2007
  • Laatst online: 19:52
Ik zit met een heel raar probleem.

Het zit namelijk zo, we hebben thuis een verbinding van Ziggo alles in 1 liggen. (120Mbit)

Hier hangen een aantal pc's aan, bijv. beneden staat een pc die volgens speedtest.ziggo.nl 122 mbit trekt.

Echter, bij de pc boven trekt ie 'maar' 90mbit. Hij komt hier ook niet bovenuit volgens de Speedtest. Wat nog vreemder is: hij trok altijd wel 120 mbit. Het is sinds een week zo dat deze niet meer boven de 90mbit komt.

Er ligt gewoon Cat 5E. Ook heb ik een reinstall geprobeerd, maar ook dit mocht niet baten.

Iemand enig idee waar dit aan kan liggen?

  • DeeJee
  • Registratie: maart 2000
  • Laatst online: 16-08 15:52

DeeJee

Dus...

En als je die PC eens aan de verbinding beneden koppelt?

Money for nothin' and your chicks for free


  • Soundstorm2010
  • Registratie: september 2010
  • Laatst online: 30-08 14:25
Kabel misschien beschadigd, waardoor data verlies ??

Build To PLay /\ Kicking Ass, and Taking Names // My Specs // Orgin: PitBullNL2010 // Steam: PitBullNL2010 //


  • Notna
  • Registratie: november 2002
  • Laatst online: 22:35

Notna

Where are you?®

Gokje, een 10/100 mbit NIC en geen 1000Mbit ? Hij deed het eerst wel.

Zit je rechtstreeks op de router die per ongeluk met een settings geknepen is voor die poort?

offtopic:
Raarder is geen woord hé ;) Vreemder wel
Was bezig ;)

[Voor 91% gewijzigd door Notna op 12-10-2010 15:18]

DIY Klus Topic + DIY gereedschapstopic || Xbox Live ID:Notna8310


  • DeeJee
  • Registratie: maart 2000
  • Laatst online: 16-08 15:52

DeeJee

Dus...

Notna schreef op dinsdag 12 oktober 2010 @ 15:16:
Gokje, een 10/100 mbit NIC en geen 1000Mbit ?
Rprp schreef op dinsdag 12 oktober 2010 @ 15:13:
Wat nog raarder is: hij trok altijd wel 120 mbit. Het is sinds een week zo dat deze niet meer boven de 90mbit komt.

Money for nothin' and your chicks for free


  • Rprp
  • Registratie: december 2007
  • Laatst online: 19:52
Soundstorm2010 schreef op dinsdag 12 oktober 2010 @ 15:16:
Kabel misschien beschadigd, waardoor data verlies ??
Dit lijkt me sterk, er hangt namelijk net een nieuwe kabel tussen.

Ik zal het eens proberen met een andere kabel, eens kijken of dat helpt...

EDIT:
't zelfde, ook met een andere kabel trekt ie niet boven de 90mbit.

[Voor 10% gewijzigd door Rprp op 12-10-2010 15:22]


  • DeeJee
  • Registratie: maart 2000
  • Laatst online: 16-08 15:52

DeeJee

Dus...

Rprp schreef op dinsdag 12 oktober 2010 @ 15:19:
[...]

Ik zal het eens proberen met een andere kabel, eens kijken of dat helpt...
Hang de pc eerst eens aan een koppeling die het wel goed doet.

Money for nothin' and your chicks for free


  • 209435
  • Registratie: februari 2007
  • Laatst online: 22-04-2015
Rprp schreef op dinsdag 12 oktober 2010 @ 15:13:
Echter, bij de pc boven trekt ie 'maar' 90mbit. Hij komt hier ook niet bovenuit volgens de Speedtest. Wat nog vreemder is: hij trok altijd wel 120 mbit. Het is sinds een week zo dat deze niet meer boven de 90mbit komt.

Iemand enig idee waar dit aan kan liggen?
Ik heb afgelopen week dit probleem gehad met een computer boven en beneden.
Was de router in me netwerk defect op een poort. In mij geval heb ik gelijk een nieuwe gekocht omdat ik geen ander slot meer over had. Vervolgens was het bij mij opgelost.

  • Rprp
  • Registratie: december 2007
  • Laatst online: 19:52
Ik heb nu de pc op poort 2 gehangen (waarop 'pc beneden' was aangesloten.) en ja hoor: nu gaat ie wel over de 120mbit.

Nu trekt de pc beneden echter geen 120mbit meer. Iemand enig idee hoe dit op te lossen valt? Het lijkt erop dat alleen poort 2 de 120mbit geeft, terwijl de andere poorten allemaal niet boven de 90Mbit komen (Poort 1, 3 en 4).

Het gaat trouwens om een Netgear wndr3700.

  • 209435
  • Registratie: februari 2007
  • Laatst online: 22-04-2015
Manual zegt: ftp://downloads.netgear.com/files/WNDR3700_SM_28May09.pdf

Bekijk Pagina 5:
3. Four local (LAN) 10/100/1000 Mbps Ethernet ports for connecting the router to local
computers

Bekijk Pagina 15:
LAN. At least one LAN light (6) should be lit. Green indicates that your computer is
communicating at 1 Gbps; amber indicates 10/100 Mbps. If a LAN light is not lit, check that
the Ethernet cable from the computer to the router is securely attached at both ends, and that
the computer is turned on.

Wat voor kleuren geeft je Netgear aan op de Lan 1 t/m 4?
Mogelijk dat het apparaat toch defect is of niet optimaal meer functioneerd?

[Voor 41% gewijzigd door 209435 op 12-10-2010 15:37]


  • DeeJee
  • Registratie: maart 2000
  • Laatst online: 16-08 15:52

DeeJee

Dus...

Staan die porten misschien fixed op 100 mbit?

Money for nothin' and your chicks for free


  • 209435
  • Registratie: februari 2007
  • Laatst online: 22-04-2015
DeeJee schreef op dinsdag 12 oktober 2010 @ 15:36:
Staan die porten misschien fixed op 100 mbit?
Moet die zelf detecteren...

Pagina 4 voor de manual :P
LAN
(Ports 1–4)
Solid Green The LAN port has detected a 1 Gbps link with an attached device.
Blinking Green Data is being transmitted at 1 Gbps.
Solid Amber The LAN port has detected a 10/100 Mbps link with an attached
device.
Blinking Amber Data is being transmitted at 10/100 Mbps.
Off No link is detected on this port.

Zou dan volgens mij echt aan de Netgear moeten liggen.

Misschien dat het in de Netgear zelf aangegeven staat net als wat DeeJee al aangeeft in de post hierboven.

[Voor 13% gewijzigd door 209435 op 12-10-2010 15:42]


  • Rprp
  • Registratie: december 2007
  • Laatst online: 19:52
Ik heb nu de apparaten aangesloten op Poort 2, 3 en 4.

Alle computers werken nu op 120Mbit, erg raar. Poort 1 is dus 'leeg'.

Anyway, het werkt weer. Thnx voor de input allemaal! :)

  • Fish
  • Registratie: juli 2002
  • Niet online

Fish

How much is the fish

ik gok zo dat een van de pootje in poort 1 verbogen is waardoor die niet op 8 aders/gogabit werkt

Iperf

Pagina: 1


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

    Cookies van derden

    Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

    janee