Einstein is VOOR het uitbreken van de oorlog gevlucht naar Amerika en heeft daar gewerkt aan het Manhattan Project (onderzoek naar kernsplitsing en potentie van kernsplitsing als wapen wat weer de ontwikkeling van de atoombom tot gevolg had).
Klopt, maar dat doet niet af aan het feit dat hij een Duitser was! Plus dat de uitvinder van de V1 en V2, van vitaal belang was voor het ontwikkelen van het ruimtevaartprogramma. Ook een Duitser, die na de oorlog "ontvoerd" is.
Ook al zou Moskou gevallen zijn dan nog was de Soviet Unie nog steeds niet verslagen. Stalin had grote reserve eenheden in Sibirie ondergebracht en ook daar werden de befaamde T-34 tanks aan de lopende band geproduceerd. Deze troepen en productiefaciliteiten lagen buiten het bereik van Duitse verkenningsvliegtuigen (Condors) en bommenwerpers (Heinkel 111).
Moskou was voor de Sovjet-Unie meer dan een gemiddelde hoofdstad. Het was op ieder opzicht het zenuwcentrum van de SU. Bijna alle zware industrie was er gevestigd, alsmede alle ambtelijke en militaire apparaten. Tevens was het grootste gedeelte van het Rode leger gestationeerd om Moskou. Stalin had, was Moskou gevallen, niet meer de benodigde ambtelijke en militaire benodigdheden om o.a. de (keiharde) Siberische troepen over te laten komen, plus dat hij de meerderheid van zijn leger was kwijt geweest

De Duitsers kampte met ontzettende logistieke problemen en overigens wat het Duitse leger ook niet zo ontzettend groot.
Niet zo groot? Check de verhoudingen in 1942:
Relative strenght in April at the Eastern Front
Germany Russia
Soldiers 4.000.000 5.000.000
Tanks 3.000 5.000
Planes 2.500 3.000
Of aan het begin:
German preperations for Operation 'Barbarossa'
The German troops at the German-Russian border:
20 july 1940
23 divisies
7 oktober 1940
30 divisies
12 december 1940
34 divisies
februari/april 1941
103 dsivisies
20 may 1941
120 divisies
2 juni 1941
129 divisies
23 juni 1941
153 divisies
Elsewhere encamped:
Norway
8 divisions
Western front
38 divisions
ZO-Europe
7 divisions
N-Africa
2 divisions
Germany
1 division
Total
209 divisions
Relative strenght at the begin of the German campaign against Russia.
Germany
Sowjet-Union (estimate)
German Allied Powers
Inf.+ cav. div. 119
inf. div. 138
Roemenië
Motor. div. 15
Armor div. 19
Armor+ mot. brig. 40
inf. div. 12
cav. brig. 4
Armor brig. 1
Mountain fighters brig. 3
Soldiers 3.050.000
(Wehrmacht 7.240.000)
Soldiers 4.700.000
Motor. vehicles 600.000
Hongaria
Tanks 3.580
Tanks 1.500
Motor 2+ cav. brig. 1
Artillery 7.184
Artillery ?
Slowakia
Combat planes 1.160
Combat planes 1800
inf. div. 2+ motor. div. 1
Fighters 720
Fighters 2000
Italia
Scouting planes 120
Scouting planes 800
Motor. div. 3
Finland
Divisions 18
Scheelt niet zoveel dus….bedenk ook dat dit alleen de legers aan de oostgrens waren van Duitsland, de westerse troepen en die in Afrika dus niet meegerekend. De Duitsers waren groter in getal dan de Russen.
De Soviets hebben uit eindelijk de Duitsers verslagen door aantal, niet door technische of tactische superioriteit.

Kijk naar het aantal divisies….
Het Rode Leger had Duitsland ook verslagen als er *GEEN* D-Day was geweest. Iets wat veel mensen ook vergeten. Het waren de Soviets die de Duitsers verslagen hebben. Na de enorme verliezen in de winters van 1942 en 1943 was het Duitse leger eigenlijk al verslagen. Vanaf dat moment verloor het Duitse leger het offensieve momentum en werd langzaam maar zeker terug gedrongen.
Goed mogelijk, maar vergeet niet dat de helft van het leger van Duitsland in het Westen aan het vechten was….2 fronten oorlogen zijn de doodsteek geweest. Is mijn mening (3 fronten eigenlijk, vergeet het Africa-korps niet)

De grote russische olie velden (Rusland heeft grotere olie velden dan alle arabische staten bij elkaar) bevinden zich in Siberie en in de Kaukasus. Niet in de gebieden die jij hierboven beschrijft.
Zoals je hier ziet, hebben de gebieden in het Midden-Oosten toch echt meer olie dan de vormalige USSR

Maar dat terzijde. De Oekraine strekt zich uit….tot in de Kaukasus…..en bezit grote olievoorraden. Dat was ook de doelstelling Armeegruppe Sud…om de olievelden daar te pakken te nemen.
Het zou waarschijnlijk net zo verlopen als in Frankrijk waar de Vichy regering werd geinstalleerd. Deze regering was een marionettenregering voor Nazi Duitsland. Zo bleef Frankrijk "onafhankelijk" en vormde toch onderdeel van het Derde Rijk - waarschijnlijk om de bevolking tevreden te houden en opstanden/verzet de kop in te drukken.
Dat zou best mogelijk zijn ja.
De VS.. wellicht. Rooseveld had al moeite om de Senaat te overtuigen om steun te geven aan de UK en actieve deployment van troepen was ook moeilijk. Als de UK gevallen was, dan had Amerika zich niet gemengd in de Europeese oorlog en zich geheel gericht op Japan. Alleen dit is vrij interesant. Japan en Duitsland hadden ook het Axis pact gesloten. Dit zou Duitsland ook verplichten de oorlog met Amerika te verklaren als Japan werd aangevallen door de VS. Alleen dit zou natuurlijk geheel in tegenstrijd zijn met Hitler's eigen belang - de erkenning van Duitse heerschappij over Europa. Ik denk dat Japan niet op opelijke Duitse steun had hoeven rekenen. De UK zat vast aan verdragen gesloten met Polen en Frankrijk en zou zowiezo nooit de Duitse Heerschappij erkend hebben.
De UK was zonder de steun van de VS, verslagen geweest. Duitsland had Engeland bijna op zijn knieën doordat alle invoer over zee naar de UK, door Duitse U-boten werd neergehaald. Pas toen de VS zich ermee begonnen te bemoeien (en tientallen Duitse boten in Amerikaanse havens in beslag genomen werden, kreeg de UK weer wat ademruimte wat betreft de voorraden en zo.
Daarnaast was het niet geheel waarschijnlijk geweest dat Hitler uberhaupt had kunnen winnen. In 1942 werd een fatale beslissing genomen door Hitler. Alle wetenschappelijke onderzoeken welke niet binnen 1 jaar een aantoonbaar productief resultaat konden tonen werden verboden. M.a.w. er werd enkel gekeken naar onderzoek op de korte termijn. Dit is ook de voornaamste reden geweest dat Duitsland het onderzoek naar Radar en atoomwapens gestaakt heeft. En dat is maar goed ook. Daarnaast blijkt over en over dat Hitler de taktische aanleg had van een stoeptegel.
Dat is inderdaad heel stom van hem geweest. Er wordt zelfs beweerd dat Hitler de Atoombom niet wou hebben….omdat het een jodenuitvinding was. Wat een domme sukkel of niet? J
De Blitzkrieg was nooit door hem ontworpen, hij was enkel een populist welke niet tegen gesproken werd. Een goed voorbeeld daarvan is de ME262. Deze eerste straaljager was superieur aan alles wat de de geallieerden de lucht in konde sturen. Deze jager had in redelijke aantallen al in 1943 in dienst kunnen zijn. Echter Hitler stond er op dat deze jager omgevormd moest worden tot aanvalsbommenwerpen. Hitler heeft altijd offensief gedacht, onderscheppingsjagers (de ME262 was puur sang een interceptor) waren defensief en dus onnodig. Omdat de ME262 zoveel sneller was dan een normale jager (ME109, FW190) moest een geheel nieuw afwerp en richtsysteem voor bommen ontworpen worden. Ook de bevestingspunten (welke nu onder veel grotere druk stonden door de snelheid van de ME262) moesten herzien worden. Al deze zaken hebben er ook toegeleid dat de ME262 pas in 1944 mondjesmaat in dienst kwam. Veel te laat, de duitse industriele capaciteit was inmiddels al vernietigd door constante dag (B-17) en nacht (Lancaster) aanvallen.
Was de ME262 in Q1 - Q2 van 1943 in dienst gekomen dan hadden de geallieerden waarschijnlijk zoveel B-17s en Lancasters verloren dat ze de aanvallen gestaakt zouden hebben.
Yep, wederom een knap staaltje van mismanagement.
Een ander voorbeeld is de ontwikkeling van Duitse tanks. Door zich niet te concentreren op massa productie van 1 goed ontwerp (Tiger IV of Panther) maar telkens aanpassen en andere variaties wilde ontwikkelen, kwamen deze superieure tanks in te kleine aantallen aan op het Russische front. Veel eenheden waren nog uitgerust met de Panzer III welke door de T-34 behoorlijk in de pan werden gehakt.
Dat had inderdaad beter gekund, maar die T-34 was er nooit gekomen, als Moskou in was genomen.