Toon posts:

Dvd-rom wordt niet herkend, nieuwe pc

Pagina: 1
Acties:

Onderwerpen


  • Ferme Worst
  • Registratie: oktober 2010
  • Laatst online: 12-10-2010
Hallo Tweakers.

Ik zit met een nieuwe pc waarvan de dvd speler niet wordt herkent in de bios.
Er zit nog geen besturingssysteem op, dus ik zit vast.

Eerst bootte de pc niet verder dan het logo van mijn moederbord.
Als ik de dvd speler loskoppelde bootte hij wel verder. Raar.
Heb een andere dvd speler geprobeerd en hij boot nu wel verder.

Alleen de bios herkent de dvd speler niet,
dus ik heb de kabels verwisseld,
videokaart in een ander slot gezet
en hardware losgekoppeld (om te zien of het aan de voeding legt)
Het heeft niet geholpen.

De dvd speler is aangesloten met de platte (IDE?) kabel.
En aan de voeding natuurlijk.


Wat kan dit wezen?
Heeft een van jullie dit probleem ook eens gehad?

Groeten FW

  • TERW_DAN
  • Registratie: juni 2001
  • Niet online

TERW_DAN

Met een hamer past alles.

Wat zijn je specs?
Als je gebruik maakt van een systeem met een externe controller voor je PATAapparaten (wat tegenwoordig goed mogelijk is omdat de PATAfunctionaliteit niet altijd meer in de chipsets zit) en deze controller staat uitgeschakeld, dan zal het inderdaad niet gaan werken (dat het je systeem laat hangen heb ik nog niet gezien, maar het zou goed mogelijk kunnen zijn).

Werkt de DVDspeler nog wel in een ander systeem, en werkt deze speler op een ander systeem. Als het ding dood is dan zijn hangers te begrijpen, daar ga je weinig aan doen.

en je gedicht rijmt niet :P

30" monitor te koop


  • Ferme Worst
  • Registratie: oktober 2010
  • Laatst online: 12-10-2010
Sorry, dacht dat specs niet belangrijk hierbij waren.
Maar het blijkt weer dat je altijd je spec mee moet posten. :F

Specs:

Asrock M3A770DE (moederbord)
AMD Phenom II X4 Quad-core 945
XFX ATI Radeon HD 5830
Voeding 850W
LG DVD-speler

De dvd-speler die de hangers veroorzaakte heb ik in een ander pc geprobeerd. Die werkt daar goed.
Niks mee aan het handje dus.
Volgens mij wordt pATA wel ondersteund, kabel zat in de doos bij de moederbord. Zal even kijken in de
bios.
Daar gaat mijn rijm carriere 8)7

*edit: Nee, geen optie in de chipset menu van mijn bios om pATA in of uit te schakelen.

[Voor 7% gewijzigd door Ferme Worst op 10-10-2010 11:45]


  • Mavamaarten
  • Registratie: september 2009
  • Nu online

Mavamaarten

Omdat het kan!

Probeer eens windows op een USB stick te zetten, en vanaf daar te installeren.
Dan heb je in elk geval windows :P
Verder lijkt het alsof je een brakke DVD speler hebt :)

Android developer & dürüm-liefhebber


  • Nielson
  • Registratie: juni 2001
  • Laatst online: 12:40
Hoe staat de speler gejumperd: master, slave of cable select?

  • Ferme Worst
  • Registratie: oktober 2010
  • Laatst online: 12-10-2010
Ok, zal even opzoeken hoe ik een stick maak om windows vanaf te installeren en kijken hoe dat gaat
Bedankt voor het advies.

  • Ferme Worst
  • Registratie: oktober 2010
  • Laatst online: 12-10-2010
@Nielson: Ik heb alleen de PATA en de voedingkabel eraan.
In mijn vorige pc zat de dvd speler er ook zo in en werkte goed.

Ga me er wel even in verdiepen. Bedankt voor je hulp :)

  • TERW_DAN
  • Registratie: juni 2001
  • Niet online

TERW_DAN

Met een hamer past alles.

Ferme Worst schreef op zondag 10 oktober 2010 @ 11:55:
@Nielson: Ik heb alleen de PATA en de voedingkabel eraan.
In mijn vorige pc zat de dvd speler er ook zo in en werkte goed.

Ga me er wel even in verdiepen. Bedankt voor je hulp :)
Maar jumpersettings zijn wel even belangrijk. Achterop de speler heb je de mogelijkheid deze te verzetten. In jouw geval zal hij op master moeten staan.

30" monitor te koop


  • Nulnulnix
  • Registratie: januari 2001
  • Laatst online: 22-07 09:49
Eerste check: zit de kabel wel goed? Dus de rode lijn op de 1e pin op zowel drive als moederbord...

We have just one world, but we live in different ones...


  • Ferme Worst
  • Registratie: oktober 2010
  • Laatst online: 12-10-2010
De kabel zit zeker goed nulnulnix, hij kan er namelijk maar op 1 manier in.

[Voor 8% gewijzigd door Ferme Worst op 10-10-2010 12:15]


  • jan99999
  • Registratie: augustus 2005
  • Laatst online: 22-09 18:32
In de bios de kontroller aanzetten waar de dvd op zit.
Soms kun je de kontroller ook nog op 2 manieren laten werken, dus alle 2 proberen.

  • Ferme Worst
  • Registratie: oktober 2010
  • Laatst online: 12-10-2010
Jan, heb even gekeken en de Master IDE drive/device op CD/DVD gezet ipv Auto.
Geen resultaat. Maar krijg wel een bericht:

Secondary Master Drive - ATAPI Incompatible.

Raar. Want ik heb geen 2e dvd speler erin.

Terw_Dan: Ik heb gekeken en de plastic hoes zit op dit moment over de Slave jumpers heen.
Ik zet hem om en ga kijken of het werkt.

Miss komt daar ook het bericht vandaan dan.

[Voor 29% gewijzigd door Ferme Worst op 10-10-2010 12:53]


  • chucky666
  • Registratie: juni 2001
  • Niet online

chucky666

d.y.w.play?

Heb je wel de beide aansluitingen aan het einde van de ide kabel gebruikt en niet de middelste ?
afentoe wil dat ook wel eens helpen.

een OW voor blaten in de IT? laat IT dan maar voortaan links liggen :(


  • TERW_DAN
  • Registratie: juni 2001
  • Niet online

TERW_DAN

Met een hamer past alles.

chucky666 schreef op zondag 10 oktober 2010 @ 12:48:
Heb je wel de beide aansluitingen aan het einde van de ide kabel gebruikt en niet de middelste ?
afentoe wil dat ook wel eens helpen.
En dat kan nu juist weer voor problemen zorgen omdat hij hem als slave heeft gejumperd.

Dus de kabel aansluiten zoals chucky666 zegt EN de drive op master zetten, dan weet je zeker dat dat goed zit.

30" monitor te koop


  • Ferme Worst
  • Registratie: oktober 2010
  • Laatst online: 12-10-2010
Ik heb de kabel op beide manieren geprobeerd en de jumper op de master gezet.
Nu kom ik weer terug bij het oude probleem met de vorige dvd speler.
Ik start mijn computer op maar er komt niks op het scherm. Hij blijft steken voor opstartscherm.

Als ik de dvd speler van de voeding haal dan start hij normaal op.
Wat ik al heb geprobeerd met dit probleem:

- Andere apparaten van de voeding halen om te ziet of het een tekort aan voeding is,
- Videokaart in een ander slot pluggen.

Er zit jammer genoeg geen videokaart op de moederbord, dus ben afhankelijk van mijn videokaart.
Wat kan ik nog proberen om de oorzaak te vinden?

*edit: Heb de jumpers nog even op Cable Select gezet en dan krijg ik wel beeld maar geen herkenning.
Ik denk erover om maar een andere moederbord te gebruiken.

[Voor 11% gewijzigd door Ferme Worst op 10-10-2010 13:26]

Pagina: 1


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

    Cookies van derden

    Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

    janee