Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

[PHP] resultaat uit array soms leeg en maar eens gebruikt

Pagina: 1
Acties:

Onderwerpen


  • Erhnam
  • Registratie: januari 2000
  • Laatst online: 07:45

Erhnam

het Hardware-Hondje :]

Topicstarter
Vanuit een nested Array probeer ik de resultaten te outputen. Nu loop ik tegen het probleem aan dat wanneer ik mijn variable in een echo "<a href= statement probeer te zetten de waarde uit het variable leeg is. Verder als ik bijvoorbeeld twee keer de variable probeer te tonen door:

echo $label;
echo $label;

Is de waarde van de tweede variable ook leeg. Weet iemand wat dit zou kunnen veroorzaken?
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
  $ch = curl_init();
  curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
  curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1);
  curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, 'http://localhost:9019/jsonrpc');

  //prepare the field values being posted to the service
  $data = '{"jsonrpc": "2.0", "method": "Files.GetSources", "params" : { "media" : "video" }, "id": 1}';
  curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, $data);

  $array = json_decode(curl_exec($ch),true);

  $xbmcresults = $array['result']['shares'];

    foreach ($xbmcresults as $var)
    {
       //echo print_r($xbmcresults[$row][label]);
       $label = substr(print_r($var[label]),0,-1);
       $source = substr(print_r($var[file]),0,-1);
       echo $label;
       echo $label;
       echo "<br />";
       echo $source;
       echo "<br />";
    }
?>

De waarde van $array ziet er zo uit:
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
Array
(
    [id] => 1
    [jsonrpc] => 2.0
    [result] => Array
        (
            [end] => 3
            [shares] => Array
                (
                    [0] => Array
                        (
                            [fanart] => special://masterprofile/Thumbnails/Video/Fanart/76b0f81b.tbn
                            [file] => /home/xbmc/Videos/
                            [label] => Videos
                        )

                    [1] => Array
                        (
                            [fanart] => special://masterprofile/Thumbnails/Video/Fanart/c06da014.tbn
                            [file] => /home/xbmc/TV Shows/
                            [label] => TV Shows
                        )

                    [2] => Array
                        (
                            [fanart] => special://masterprofile/Thumbnails/Video/Fanart/c4909a11.tbn
                            [file] => /data/xbmc/TV Shows/
                            [label] => TV Shows (2)
                        )

                )

            [start] => 0
            [total] => 3
        )

)
1

Erhnam wijzigde deze reactie 29-09-2010 16:19 (56%)

http://www.xbmcfreak.nl/


  • Cartman!
  • Registratie: april 2000
  • Niet online
Je maakt nu een substring van de print_r dump? Sowieso even quotes zetten om label en file, met error_reporting(-1) had je daar een mooie notice van gekregen :)

Overigens zie ik $file nergens terugkomen, wel een $source die verwijst naar de key 'file'...

  • Bergen
  • Registratie: maart 2001
  • Laatst online: 07-08 03:09
Je zou eens met var_dump($var) kunnen kijken wat er in $var staat tijdens elke iteratie...

  • HuHu
  • Registratie: maart 2005
  • Niet online
Zet je error_reporting eens aan, dan zie je vanzelf meer.

  • Erhnam
  • Registratie: januari 2000
  • Laatst online: 07:45

Erhnam

het Hardware-Hondje :]

Topicstarter
quote:
HuHu schreef op woensdag 29 september 2010 @ 16:06:
Zet je error_reporting eens aan, dan zie je vanzelf meer.
Ik heb
code:
1
error_reporting(-1);

toegevoegd maar zie dan niet veel meer dan ik nu zie.

http://www.xbmcfreak.nl/


  • Cartman!
  • Registratie: april 2000
  • Niet online
Heb je dan wel errors aanstaan uberhaupt?
PHP:
1
ini_set('display_errors', 1);

je zou minstens een aantal notices moeten krijgen namelijk.

edit: snel je code aangepast in de TS he ;)

Cartman! wijzigde deze reactie 29-09-2010 16:20 (12%)


  • Erhnam
  • Registratie: januari 2000
  • Laatst online: 07:45

Erhnam

het Hardware-Hondje :]

Topicstarter
quote:
Cartman! schreef op woensdag 29 september 2010 @ 16:17:
Heb je dan wel errors aanstaan uberhaupt?
PHP:
1
ini_set('display_errors', 1);

je zou minstens een aantal notices moeten krijgen namelijk.
Thx :) Alleen dat de laatste variable niet goed was. Die heb ik nu verbeterd, maar de echo $label twee keer gaat niet goed.

http://www.xbmcfreak.nl/


  • thvd
  • Registratie: juni 2009
  • Laatst online: 19-08 15:15

PHP:
1
2
3
//echo print_r($xbmcresults[$row][label]);
       $label = substr(print_r($var[label]),0,-1);
       $source = substr(print_r($var[file]),0,-1);

Mag ik je vragen waarom je soms wel ['bla'] gebruikt, en soms weer niet [bla] (zoals in het voorbeeld hierboven) ?

Ook zou dat kunnen betekenen dat je er een $ voor moet, als het een variabele is.

thvd wijzigde deze reactie 29-09-2010 16:40 (13%)


  • HuHu
  • Registratie: maart 2005
  • Niet online
quote:
Erhnam schreef op woensdag 29 september 2010 @ 16:19:
[...]


Thx :) Alleen dat de laatste variable niet goed was. Die heb ik nu verbeterd, maar de echo $label twee keer gaat niet goed.
Ik geloof je niet. Je zou minstens waarschuwingen moeten krijgen dat $var[label] fout is, dat moet namelijk $var['label'] zijn. Als je zelf niet wat meer probeert, dan kunnen we je ook niet verder helpen hč.

Verder moet je eens de documentatie van print_r gaan lezen, want je substr(print_r()) constructie gaat niet werken met de standaard argumenten van print_r.

  • yamAUchi
  • Registratie: februari 2000
  • Niet online

yamAUchi

0x5f3759df

Volgens mij gaat je eerste 'echo $label' ook niet goed. De output die je ziet komt gewoon door je 2 print_r's.

[ the server is down, life after student-dorm sucks ]


  • Erhnam
  • Registratie: januari 2000
  • Laatst online: 07:45

Erhnam

het Hardware-Hondje :]

Topicstarter
quote:
yamAUchi schreef op woensdag 29 september 2010 @ 16:42:
Volgens mij gaat je eerste 'echo $label' ook niet goed. De output die je ziet komt gewoon door je 2 print_r's.
Ik ben er uit :)

Dit is het geworden:
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
  ini_set('display_errors', 1);
  error_reporting(-1);

  $ch = curl_init();
  curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
  curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1);
  curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, 'http://localhost:9019/jsonrpc');

  //prepare the field values being posted to the service
  $data = '{"jsonrpc": "2.0", "method": "Files.GetSources", "params" : { "media" : "video" }, "id": 1}';
  curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, $data);

  $array = json_decode(curl_exec($ch),true);
  $xbmcresults = $array['result']['shares'];

foreach ($xbmcresults as $value) {

  //$inhoud = urlencode($value['label']);
  $inhoud = $value['label'];
  $display = $value['file'];
  //echo $display;
  echo "<a href=music.php>$inhoud</a><br>\n";

}

?>

http://www.xbmcfreak.nl/


  • thvd
  • Registratie: juni 2009
  • Laatst online: 19-08 15:15
Ik heb nog één opmerking, over dit:
PHP:
1
echo "<a href=music.php>$inhoud</a><br>\n";

Haal de variabelen buiten quotes.

Dus zo:
PHP:
1
echo '<a href="music.php">' . $inhoud . '</a><br>';


  • RobIII
  • Registratie: december 2001
  • Laatst online: 11:15

RobIII

Moderator DevschuurŽ

^ Romeinse 3 ja!

quote:
Dan heb ik ook nog een opmerking: onderbouw dit soort posts ;)
En waarom zou je niet, bijvoorbeeld, ik noem maar wat:
PHP:
1
echo sprintf("<a href=music.php>%s</a><br>\n", $inhoud);

doen :?

Linksom of rechtsom; het is een kwestie van voorkeur en boeit verder weinig. Ik zou zelf ook de attributen tussen quotes zetten overigens en \n eruit laten; dat boeit toch niet voor HTML en is alleen handig bij "view source debugging".
PHP:
1
2
3
4
5
6
echo sprintf('<a href="music.php">%s</a><br>', $inhoud); 
//of
echo '<a href="music.php">' . $inhoud . '</a><br>'; 
//of
echo "<a href=\"music.php\">$inhoud</a><br>"; 
//Boeie!

RobIII wijzigde deze reactie 29-09-2010 19:15 (33%)

Flat earth is not theory, it is a diagnosis.

Over mij


  • .oisyn
  • Registratie: september 2000
  • Laatst online: 19-08 22:54

.oisyn

Moderator DevschuurŽ / Cryptocurrencies

Demotivational Speaker

Ik zou die tweede en derde case dan weer niet met sprintf doen. Als er een % in $inhoud staat ben je de sjaak.

If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards. Checkmate.


  • RobIII
  • Registratie: december 2001
  • Laatst online: 11:15

RobIII

Moderator DevschuurŽ

^ Romeinse 3 ja!

quote:
.oisyn schreef op woensdag 29 september 2010 @ 19:10:
Ik zou die tweede en derde case dan weer niet met sprintf doen. Als er een % in $inhoud staat ben je de sjaak.
Huh :?
PHP:
1
2
$inhoud = '%woei%';
echo sprintf('<a href="music.php">%s</a><br>', $inhoud);

%woei%

Als je "nested" sprintf's hebt zul je ze inderdaad wel even moeten escapen (% -> %%). En los daarvan zul je sowieso waarschijnlijk ook nog een htmlentitites ofzo over inhoud willen halen.
PHP:
1
echo sprintf('<a href="music.php">%s</a><br>', htmlentities($inhoud));

/edit
Oh 8)7 |:( Copy/paste foutje. My bad :X Ik zie het nu pas. Fixed :Y)

RobIII wijzigde deze reactie 29-09-2010 19:16 (31%)

Flat earth is not theory, it is a diagnosis.

Over mij


  • thvd
  • Registratie: juni 2009
  • Laatst online: 19-08 15:15

PHP:
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php 
echo sprintf('<a href="music.php">%s</a><br>', $inhoud);  
//of 
echo '<a href="music.php">' . $inhoud . '</a><br>';  
//of 
echo "<a href=\"music.php\">$inhoud</a><br>";  
//Boeie! 
?>

Zal nu proberen met inhoudelijk commentaar, en argumentatie.

-1-
Ik zie niet het voordeel van deze methode, iemand anders misschien wel?

-2-
Vind ik zelf de mooiste. Omdat als je een editor gebruikt, je vaak ook color-highlighting gebruikt.
Dan zul je bij fouten sneller zien dat je met een variabele te maken hebt.

-3-
Vind ik minder.
Omdat je hier de ="" moet gaan escapen, wat dus simpel kan worden opgelost door middel van de 2de case.
En weer die variabelen buiten quotes zijn mooier, de reden is deze:(dezelfde als in -2- genoemd)
Je zult bij fouten sneller zien dat je met een variabele te maken hebt. Bij gebruik van color-highlighting. Wat je ook al kunt zien op het forum hier.

  • RobIII
  • Registratie: december 2001
  • Laatst online: 11:15

RobIII

Moderator DevschuurŽ

^ Romeinse 3 ja!

quote:
thvd schreef op woensdag 29 september 2010 @ 19:16:
-1-
Ik zie niet het voordeel van deze methode, iemand anders misschien wel?
Als je een aantal zaken in een string mikkert heb je alle variabelen (beter) bij elkaar:
PHP:
1
echo sprintf('<h1>%s</h1><div class="%s">%s</div><div class="footer">%s</div>', $title, $contentclass, $content, $footertext);

quote:
thvd schreef op woensdag 29 september 2010 @ 19:16:
-2-
Vind ik zelf de mooiste. Omdat als je een editor gebruikt, je vaak ook color-highlighting gebruikt.
Dan zul je bij fouten sneller zien dat je met een variabele te maken hebt.
Een beetje editor kan met alle 3 overweg ;)
Dit doet mijn IDE:

quote:
thvd schreef op woensdag 29 september 2010 @ 19:16:
-3-
Vind ik minder.
Omdat je hier de ="" moet gaan escapen
Dat moet je in de eerste 2 weer met ' dus lood om oud ijzer; dat er in dit geval enkel " gebruikt wordt betekent niet dat dit altijd zo is. En als een string een ' bevat gebruik je dus echo "cafe's" :?
quote:
thvd schreef op woensdag 29 september 2010 @ 19:16:
Je zult bij fouten sneller zien dat je met een variabele te maken hebt. Bij gebruik van color-highlighting. Wat je ook al kunt zien op het forum hier.
Je bedoeld syntax highlighting en dat is dus nogal afhankelijk van je IDE en het forum is (hoewel erg goed) nou niet echt toonaangevend hier in ;)

RobIII wijzigde deze reactie 29-09-2010 19:32 (88%)

Flat earth is not theory, it is a diagnosis.

Over mij


  • thvd
  • Registratie: juni 2009
  • Laatst online: 19-08 15:15
Nu ja, hier kan ik alleen maar op zeggen, dat ik het er mee eens moet zijn. _/-\o_

Hm, ik krijg dit eruit, met dreamwaever CS 5, version 11.0

Oke jij wilt ze allemaal zien :9

thvd wijzigde deze reactie 29-09-2010 19:37 (89%)


  • RobIII
  • Registratie: december 2001
  • Laatst online: 11:15

RobIII

Moderator DevschuurŽ

^ Romeinse 3 ja!

quote:
Ja, DreamWeaver :X Daar noem je ook wat 8)7 :P

Zend Studio:



EditPad Pro:



GeSHi:

http://tweakers.net/ext/f/HAmm02MEDlt7ttKoqQrkowDt/full.png

RobIII wijzigde deze reactie 29-09-2010 20:01 (51%)

Flat earth is not theory, it is a diagnosis.

Over mij


  • thvd
  • Registratie: juni 2009
  • Laatst online: 19-08 15:15
quote:
Ja, DreamWeaver Daar noem je ook wat
Nou vertel, ik ben benieuwd naar je argumentatie. Zo lang je de design-mode maar niet gebruikt, gaat het goed hoor.

  • CodeCaster
  • Registratie: juni 2003
  • Niet online

CodeCaster

👌👀 good shit ✔💯

quote:
thvd schreef op woensdag 29 september 2010 @ 19:52:
[...]


Nou vertel, ik ben benieuwd naar je argumentatie. Zo lang je de design-mode maar niet gebruikt, gaat het goed hoor.
Voor een pakket van vijfhonderd euro doet het niet bepaald wat het zou moeten doen. Kijk, dat Notepad++ de syntax "een string met een $variabele" niet snapt, ala. Maar Dreamweaver... :X En dan heb ik het nog niet eens over de afwezigheid van mogelijkheden voor refactoring (en nee, find&replace through files is géén refactoring).

CodeCaster wijzigde deze reactie 29-09-2010 20:03 (14%)

As always, we are nailed to a cross of our own construction.


  • thvd
  • Registratie: juni 2009
  • Laatst online: 19-08 15:15
Oke, ik geef toe dat 500 Euro veel is, voor dreamweaver, maar als je het kunt krijgen inclusief photoshop, en al die dingen, via school, dan kun je het voor een 1/5 krijgen (+/-).

Maar mensen ik heb het idee dat we wel heel erg offtopic gaan O-)

thvd wijzigde deze reactie 29-09-2010 19:58 (16%)


  • RobIII
  • Registratie: december 2001
  • Laatst online: 11:15

RobIII

Moderator DevschuurŽ

^ Romeinse 3 ja!

quote:
thvd schreef op woensdag 29 september 2010 @ 19:52:
Zo lang je de design-mode maar niet gebruikt, gaat het goed hoor.
Behalve dan de syntax highlighting ;) :+ (En die smileys stonden dan ook niet voor niets erachter)
Don't get me wrong, ik gebruik DW CS3 en CS5 ook zo nu en dan nog maar 't heeft echt m'n allerlaatste voorkeur als ik niets anders bij de hand heb. Zelfs de code-view is bagger maar dan ook bagger traag en dat op toch royaal dikke workstations (qua specs) die ik tot de beschikking heb.
quote:
thvd schreef op woensdag 29 september 2010 @ 19:57:
Maar mensen ik heb het idee dat we wel heel erg offtopic gaan O-)
Mja, zo nu en dan een interessante side-track kan geen kwaad ;) Als het nou heel veel erger wordt splits ik vanavond wel even een topic af als dat nodig is.

RobIII wijzigde deze reactie 29-09-2010 20:00 (22%)

Flat earth is not theory, it is a diagnosis.

Over mij


  • Bigs
  • Registratie: mei 2000
  • Niet online
Ik vind de hele discussie vrij zinloos, maar ik mis nog wel een optie. Ik geef zelf altijd de voorkeur aan:
PHP:
1
<? echo "<a href=\"music.php\">{$inhoud}</a>"; ?>

boven
PHP:
1
<? echo "<a href=\"music.php\">$inhoud</a><br>"; ?>

Zo weet je zeker dat je variabele naam altijd juist wordt geinterpreteerd (voor het geval waar je tekst direct achter je variabele zet).

  • thvd
  • Registratie: juni 2009
  • Laatst online: 19-08 15:15
quote:
RobIII schreef op woensdag 29 september 2010 @ 19:59:
[...]

Behalve dan de syntax highlighting ;) :+ (En die smileys stonden dan ook niet voor niets erachter)
Don't get me wrong, ik gebruik DW CS3 en CS5 ook zo nu en dan nog maar 't heeft echt m'n allerlaatste voorkeur als ik niets anders bij de hand heb. Zelfs de code-view is bagger maar dan ook bagger traag en dat op toch royaal dikke workstations (qua specs) die ik tot de beschikking heb.
Als ik jou zo hoor, mis ik wel een hoop. Ik bedoel, ik heb nooit echt last dat hij traag is..
Wat is jou favoriete editor dan?

thvd wijzigde deze reactie 29-09-2010 20:06 (4%)


  • RobIII
  • Registratie: december 2001
  • Laatst online: 11:15

RobIII

Moderator DevschuurŽ

^ Romeinse 3 ja!

quote:
thvd schreef op woensdag 29 september 2010 @ 20:04:
[...]


Als ik jou zo hoor, mis ik wel een hoop. Ik bedoel, ik heb nooit echt last dat hij traag is..
Wat is jou favoriete editor dan?
Visual Studio, maar die doet (standaard (nog) geen PHP) :+ Dus daarom gebruik ik VS.PHP als "add-on". Omdat ik veel met VS2010 werk is het wel zo prettig als ik PHP ook daar in kan doen (ik doe niet veel PHP namelijk). Scheelt wennen :P

RobIII wijzigde deze reactie 29-09-2010 20:08 (17%)

Flat earth is not theory, it is a diagnosis.

Over mij


  • thvd
  • Registratie: juni 2009
  • Laatst online: 19-08 15:15
Nog nooit VS2010 gebruikt, ga het nu wel een keer proberen.

Volgens mij is dat ook wel handig met C# en C++. Alleen dat komt later in de opleiding (nu: Informatica, 1ste jaar), dus nog nooit gedaan, php al 2 jaar.

  • RobIII
  • Registratie: december 2001
  • Laatst online: 11:15

RobIII

Moderator DevschuurŽ

^ Romeinse 3 ja!

quote:
Bigs schreef op woensdag 29 september 2010 @ 20:01:
Ik vind de hele discussie vrij zinloos, maar ik mis nog wel een optie. Ik geef zelf altijd de voorkeur aan:
PHP:
1
<? echo "<a href=\"music.php\">{$inhoud}</a>"; ?>

Die kende ik nog niet; heb 't eens opgezocht (manual). Handig om te weten. Ik gebruik het nooit (ik ben meer van de sprintf :P ) maar ben nu dus toch weer een beetje slimmer geworden. Nu is het dus al helemaal niet meer zinloos (maar wel offtopic(er) idd).
quote:
thvd schreef op woensdag 29 september 2010 @ 20:10:
Nog nooit VS2010 gebruikt, ga het nu wel een keer proberen.
Er is een gratis editie mocht je daar nog niet van op de hoogte zijn :Y)

RobIII wijzigde deze reactie 29-09-2010 20:32 (25%)

Flat earth is not theory, it is a diagnosis.

Over mij


  • thvd
  • Registratie: juni 2009
  • Laatst online: 19-08 15:15
Dat msdn, is echt ideaal, ik zie net dat ik hem daar via school kan downloaden. Gelijk maar even proberen, moet natuurlijk wel controleren of je gelijk hebt :+

  • Cartman!
  • Registratie: april 2000
  • Niet online
Ik mis met alle methoden het overzicht behalve bij het concatten van de string en de vars dus, kwestie van gewenning en code-standaard wellicht. Ik ben verslingerd aan NetBeans overigens, Zend Studio (eigenlijk gewoon Eclipse) vond ik echt veel te log.

Ik snap niet hoe ik ooit zonder refactorting kon ;)

Cartman! wijzigde deze reactie 29-09-2010 20:34 (9%)


  • thvd
  • Registratie: juni 2009
  • Laatst online: 19-08 15:15
quote:
Cartman! schreef op woensdag 29 september 2010 @ 20:33:


Ik snap niet hoe ik ooit zonder refactorting kon ;)
Je kunt zonder refactoring, als je nog nooit een IDE hebt gebruikt die dat ondersteund :+

thvd wijzigde deze reactie 29-09-2010 20:59 (12%)


  • Janoz
  • Registratie: oktober 2000
  • Laatst online: 03-08 11:46

Janoz

Moderator DevschuurŽ

!litemod

Er zullen vast ook nog wel mensen zijn die met een bijl een boom omhakken, maar zelfs de tuinhobbyisten zijn al op de kettingzaag overgestapt.

Ken Thompson's famous line from V6 UNIX is equaly applicable to this post:
'You are not expected to understand this'


  • thvd
  • Registratie: juni 2009
  • Laatst online: 19-08 15:15
Laat ik het proberen te vertalen.

- de bijl is dreamweaver
- boom is een probleem
- kettingzaag is een betere editor, like VS2010

Like this?

  • Cartman!
  • Registratie: april 2000
  • Niet online
Eclipse & NetBeans zijn ook gratis hoor, kun je downloaden zonder ergens n accountje aan te maken ;)

  • thvd
  • Registratie: juni 2009
  • Laatst online: 19-08 15:15
Ja, dat weet ik. Eclipse & NetBeans heb ik al meerderde keren geprobeerd, maar iedere keer viel ik toch weer terug in DreamWeaver, omdat hij tenminste de originele PHP-color-highlighting gebruikt. Daarmee doel ik op de juiste kleuren.
Verder is er nog een punt, waardoor ik DreamWeaver boven eclipse, en netbeans verkies.
De "plit-view". Zo kun je snel een CSS/HTML bestandje aanpassen, en gelijk het resultaat zien, die opties bieden eclipse en netbeans niet.

  • Cartman!
  • Registratie: april 2000
  • Niet online
Wie heeft die originele kleuren bepaald dan? Wellicht omdat je t gewend bent in DW... je kunt die kleuren overigens heel simpel zelf aanpassen ook. De split-view is heel simpel, dat moet je sowieso niet in IDE (of editor in t geval van DW) doen maar in je browser :D Of je nu switcht van view of F5 ramt in je browser...

  • thvd
  • Registratie: juni 2009
  • Laatst online: 19-08 15:15
quote:
Of je nu switcht van view of F5 ramt in je browser...
Wellicht ben ik daar gewoon een beetje te lui voor 8)7

  • Cartman!
  • Registratie: april 2000
  • Niet online
Ik heb liever accuraat resultaat, DW is geen echte browser en dat zal t nooit worden. Overigens zul je in the real world in meerdere browsers moeten testen en dat kan DW echt niet zal ik je verklappen ;)

  • thvd
  • Registratie: juni 2009
  • Laatst online: 19-08 15:15
quote:
Cartman! schreef op woensdag 29 september 2010 @ 22:52:
Ik heb liever accuraat resultaat, DW is geen echte browser en dat zal t nooit worden. Overigens zul je in the real world in meerdere browsers moeten testen en dat kan DW echt niet zal ik je verklappen ;)
Tsja, wat zal ik er op zeggen. O-) Ik kan eigenlijk alleen maar zeggen dat je gelijk hebt, en dat ik nodig moet gaan kijken of ik de kleuren naar wens kan aanpassen in eclipse & netbeans.

Zelf vind ik dan eclipse nog het fijnst werken, hebben jullie daar nog een mening over?
Of heeft de een iets dat de ander niet kan? Zelf ben ik dat namelijk nog niet tegen gekomen.

thvd wijzigde deze reactie 29-09-2010 23:02 (7%)


  • Cartman!
  • Registratie: april 2000
  • Niet online
Als jij dat het fijnst vind werken is het toch prima? :) Probeer anders de verschillende IDE's een paar dagen en kijk wat je dan t lekkerst vind werken. Persoonlijk ben ik snel gestopt met Eclipse/Zend Studio (erg log) en beviel NetBeans me meteen erg goed.

  • RobIII
  • Registratie: december 2001
  • Laatst online: 11:15

RobIII

Moderator DevschuurŽ

^ Romeinse 3 ja!

quote:
Cartman! schreef op woensdag 29 september 2010 @ 22:52:
DW is geen echte browser en dat zal t nooit worden.
Voor zover ik weet is 't gewoon een Internet Explorer control die DreamWeaver embed. En als ik me niet vergis kan 't tegenwoordig ook (al dan niet met hulp van plugins ofzo) ook met FX. Maar zeker weten doe ik dat laatste niet.

Flat earth is not theory, it is a diagnosis.

Over mij


  • thvd
  • Registratie: juni 2009
  • Laatst online: 19-08 15:15
En ik maar denken dat ze webkit hadden gëembed (foutief geschreven? 8)7 )

  • Cartman!
  • Registratie: april 2000
  • Niet online
quote:
RobIII schreef op woensdag 29 september 2010 @ 23:05:
[...]

Voor zover ik weet is 't gewoon een Internet Explorer control die DreamWeaver embed. En als ik me niet vergis kan 't tegenwoordig ook (al dan niet met hulp van plugins ofzo) ook met FX. Maar zeker weten doe ik dat laatste niet.
Ik heb even (kort) gezocht maar kan niet echt vinden welke engine er wordt gebruikt, I stand corrected als het IE is. Maar als je het dan met plugins (wat ik wel tegenkwam) weer kan uitbreiden gaan m'n haren alweer overeind staan, dan is het weer geen 'echte' browser zoals de gemiddelde user die heeft. Overigens zul je nog steeds crossbrowser moeten checken.

  • Brains
  • Registratie: oktober 2006
  • Laatst online: 10:55
VS.PHP kende ik nog niet, zal de trial eens downloaden.

Zelfs ben ik ook voorstander van sprintf. Een groot voordeel daarvan vind ik dat je grote stukken HTML kunt plakken uit een ander document zonder de variabelen er tussen te hoeven zetten.

  • YopY
  • Registratie: september 2003
  • Laatst online: 25-07 17:01
quote:
Cartman! schreef op woensdag 29 september 2010 @ 20:33:
Ik mis met alle methoden het overzicht behalve bij het concatten van de string en de vars dus, kwestie van gewenning en code-standaard wellicht. Ik ben verslingerd aan NetBeans overigens, Zend Studio (eigenlijk gewoon Eclipse) vond ik echt veel te log.

Ik snap niet hoe ik ooit zonder refactorting kon ;)
Ik vindt persoonlijk weer de " . $var . " behoorlijk type-intensief en irritand, vooral als je nagaat dat het eigenlijk maar in een paar use cases van toepassing is (directe uitvoer, logging e.d.). Normaliter (als je PHP professioneel / voor grote projecten gebruikt) zul je vaker een template gebruiken waar je variabelen direct uitvoert (een evt. discussie over template talen en dergelijke achterwege latend).

Mbt de "{$asdf}"-syntax, dat is vooral belangrijk als je objectvelden en/of arrays aanroept, aangezien php bij "$arr['pietje']" of "$obj->henk" wel eens achter zijn oren kan gaan krabben.

Wat betreft Zend, ik vindt het wel grappig. Eclipse ook. Ik zou wel graag de features van Eclipse (en co) in een editor willen hebben die je gemakkelijk met alleen het toetsenbord kunt bedienen, oid. Of ik moet keyboard shortcuts voor navigatie binnen een document leren, :+.
quote:
Ja, dat weet ik. Eclipse & NetBeans heb ik al meerderde keren geprobeerd, maar iedere keer viel ik toch weer terug in DreamWeaver, omdat hij tenminste de originele PHP-color-highlighting gebruikt. Daarmee doel ik op de juiste kleuren.
Je weet dat je (1) de gewenste kleuren aan kunt passen en (2) kunt wennen aan een andere 'color scheme', toch?
quote:
Verder is er nog een punt, waardoor ik DreamWeaver boven eclipse, en netbeans verkies.
De "plit-view". Zo kun je snel een CSS/HTML bestandje aanpassen, en gelijk het resultaat zien, die opties bieden eclipse en netbeans niet.
Eclipse z'n interne browser? Waarschijnlijk heeft Netbeans die ook wel. Dubbelklik op je html om te bewerken, rechtermuisklik -> open with -> Web browser om hem in een web browser tab te tonen. Waarschijnlijk is er ook wel een addon die de pagina automagisch herlaadt als je een edit erop doet (of je kunt zelf die actie aan je "Save actions" toevoegen).

Standaard (in Windows) gebruikt hij de IE renderer, maar met een addon (van Aptana) kun je ook alternatieve renderers gebruiken.

...Toegegeven, het werkt niet 'out of the box' zoals bij Dreamweaver, maar biedt zo wel veel meer features en flexibiliteit.

  • Cartman!
  • Registratie: april 2000
  • Niet online
quote:
YopY schreef op donderdag 30 september 2010 @ 09:36:
Ik vindt persoonlijk weer de " . $var . " behoorlijk type-intensief en irritand, vooral als je nagaat dat het eigenlijk maar in een paar use cases van toepassing is (directe uitvoer, logging e.d.). Normaliter (als je PHP professioneel / voor grote projecten gebruikt) zul je vaker een template gebruiken waar je variabelen direct uitvoert (een evt. discussie over template talen en dergelijke achterwege latend).
Dus je wilt zeggen dat ik een amateur ben? :')

Wij gebruiken ZF met MVC voor 'grote' projecten en dan werken we in de templates (wat gewoon php is) met de ' . $var . ' notatie, gewoon omdat het lekker makkelijk en overzichtelijk is. Ik wil niet beweren dat iets de beste manier is, het is gewoon gewenning. Om een bepaalde methode professioneel te noemen is natuurlijk waanzin imo.

  • thvd
  • Registratie: juni 2009
  • Laatst online: 19-08 15:15
Misschien kunnen we nu wel tot de conclusie komen dat,
- Welke vorm je ook van concatenatie je ook gebruikt,
- De keuze ervan word bepaald door gewenning.
- En er niks goeds of fouts aan elke methode is.

Misschien is dit wel kort door de bocht, dus mocht je nog aanvullingen hebben ;)

thvd wijzigde deze reactie 30-09-2010 10:17 (16%)


  • RobIII
  • Registratie: december 2001
  • Laatst online: 11:15

RobIII

Moderator DevschuurŽ

^ Romeinse 3 ja!

quote:
thvd schreef op woensdag 29 september 2010 @ 23:08:
En ik maar denken dat ze webkit hadden gëembed (foutief geschreven? 8)7 )
Hmm, wat ik zo snel kon zien was dat de live view idd (sinds CS4?) webkit is. Het is iig ooit IE geweest :P
Ik heb overigens ook nog jaren Bradbury/Allaire/Macromedia/Adobe HomeSite gebruikt; inmiddels ook eigendom van Adobe. Dat was, qua snelheid, denk ik nog wel de snelste eruit maar sinds 2003 staat die dus stil en probeert Adobe je dus op DreamWeaver te krijgen.

offtopic:
Ik ga later vandaag even zien wat ik met deze hele offtopic discussie kan doen qua afsplitsen oid.
quote:
thvd schreef op donderdag 30 september 2010 @ 10:16:
En er niks goeds of fouts aan elke methode is.
Dat was nou net 't doel van mijn opmerking :)

RobIII wijzigde deze reactie 30-09-2010 11:17 (17%)

Flat earth is not theory, it is a diagnosis.

Over mij


  • thvd
  • Registratie: juni 2009
  • Laatst online: 19-08 15:15
Inmiddels heb ik ook eclipse, maar weer eens proberen, weten jullie nog handige 'plug-ins' voor eclipse?

  • ameesters
  • Registratie: juni 2008
  • Laatst online: 12-06 10:05
aangezien dit toch al redelijk offtopic is, ikzelf ben fulltime php programmeur en haal veel voldoening uit phpDesigner7, deze voldoet aan alles wat een php programmeur kan wensen, en meer, zoals ftp , svn e.d,
plus de syntax renderd ie altijd netjes. erg goed prijs/kwaliteit verhouding.

Tevens gaat mij voorkeur ook uit op:
code:
1
dit is echt<?php echo $var; ?> weet je wel

hiervan weten designers dat ze er niet mee aan de haal moeten gaan, alle lappen code worden geinclude bovenaan het bestand...

dit is natuurlijk de zoveelste voorkeur, maar zo kan je zelf besluiten welke het beste/lekkerste werkt in jouw situatie

  • TJHeuvel
  • Registratie: mei 2008
  • Niet online
Nog korter:
PHP:
1
Dit is echt<?=$var?> weet je wel.

Freelance Unity3D developer


  • Cartman!
  • Registratie: april 2000
  • Niet online
Korter zeker, maar ook depricated vanaf PHP 5.3 :)

  • .oisyn
  • Registratie: september 2000
  • Laatst online: 19-08 22:54

.oisyn

Moderator DevschuurŽ / Cryptocurrencies

Demotivational Speaker

Ja, stomme keuze.

If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards. Checkmate.


  • Tiemez
  • Registratie: december 2003
  • Laatst online: 04-07 12:23
quote:
RobIII schreef op woensdag 29 september 2010 @ 20:16:
[...]

Die kende ik nog niet; heb 't eens opgezocht (manual). Handig om te weten. Ik gebruik het nooit (ik ben meer van de sprintf :P ) maar ben nu dus toch weer een beetje slimmer geworden. Nu is het dus al helemaal niet meer zinloos (maar wel offtopic(er) idd).

[...]

Er is een gratis editie mocht je daar nog niet van op de hoogte zijn :Y)

PHP:
1
echo "<b>", $a, "</b>";

werkt ook nog, maar ben ook meer van de sprintf :P

overigens werkt
PHP:
1
echo("<b>", $a, "</b>");

dan weer niet 8)7

Tiemez wijzigde deze reactie 01-10-2010 12:33 (5%)


  • Patriot
  • Registratie: december 2004
  • Laatst online: 16-08 13:34

Patriot

Fulltime #whatpulsert

quote:
Cartman! schreef op vrijdag 01 oktober 2010 @ 12:13:
Korter zeker, maar ook depricated vanaf PHP 5.3 :)
Weet je dat heel zeker? Er staat mij ook iets van bij, maar ook dat ze het later niet gingen 'deprecaten'. Ik kan er in ieder geval hier niets over vinden, en als je op deze pagina kijkt dan staat er ook geen waarschuwing bij de short_open_tag directive, terwijl die wél bij de zend.ze1_compatibility_mode directive staat (hoewel die ook is verwijderd).

Deze Tweaker zet geen actuele feitjes meer in zijn sig, die vergeet hij toch te verwijderen.


  • Cartman!
  • Registratie: april 2000
  • Niet online
Ja verrek, ik kan t niet vinden... Ik heb laatst m'n lokale server geupdate naar 5.3 en toen deden de views het niet meer. Na een find&replace van <?= naar <?php echo deed alles t weer.

edit:
PHP:
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(-1);
$var = 'foo';
?>

Dit is echt <?= $var?> weet je wel.<br>
Dit is echt <?php echo $var?> weet je wel.

output:
code:
1
2
Dit is echt weet je wel.
Dit is echt foo weet je wel.

Op 5.3.1 overigens.

Cartman! wijzigde deze reactie 01-10-2010 12:45 (45%)


  • Patriot
  • Registratie: december 2004
  • Laatst online: 16-08 13:34

Patriot

Fulltime #whatpulsert

Staat die directive dan niet gewoon standaard op uit sinds 5.3, en daarvoor standaard aan? Als ik deze website mag geloven dan blijft het zelfs tot PHP 6 erin, en gaat alleen de ASP-style short open tag eruit.

Vooralsnog lijkt het er wat mij betreft op dat hij niet deprecated is, of dat hij dat binnenkort (lees: voor PHP 6) gaat worden. Of je hem wel of niet moet gebruiken is een andere discussie.

Deze Tweaker zet geen actuele feitjes meer in zijn sig, die vergeet hij toch te verwijderen.


  • thvd
  • Registratie: juni 2009
  • Laatst online: 19-08 15:15
Maar als je de datum van dat bericht, bekijkt, is het wel 5 jaar geleden. Dus het kan best wezen dat de makers van PHP nu weer op andere gedachten zijn gekomen ;)

Citaat:
quote:
Wednesday, November 23. 2005

  • afraca
  • Registratie: april 2009
  • Laatst online: 14-08 18:59

afraca

Open Source!

Zelfs in strict mode
(
code:
1
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

)

geeft hij geen notice.

IMDB vote history | Next-gen OS, audio en video player, search engine en Movie DB


  • thvd
  • Registratie: juni 2009
  • Laatst online: 19-08 15:15
Maar dan is het ook wel leuk/handig om te weten met welke versie van php je dan werkt.

  • Cartman!
  • Registratie: april 2000
  • Niet online
quote:
afraca schreef op zaterdag 02 oktober 2010 @ 18:58:
Zelfs in strict mode geeft hij geen notice.
Wat ik eigenlijk al demonstreerde, -1 is alles dus ook incl. strict ;)

Wel een dikke faal van php weer dat je dus op geen enkele manier een notice krijgt dat ie t niet doet :{

Cartman! wijzigde deze reactie 02-10-2010 20:25 (19%)

Pagina: 1


Call of Duty: Black Ops 4 HTC U12+ dual sim LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6 Battlefield V Samsung Galaxy S9 Dual Sim Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True