Toon posts:

Zwart Scherm Ati Radeon HD5850

Pagina: 1
Acties:

  • TweakS
  • Registratie: september 2010
  • Laatst online: 23-12-2020
Vandaag heb ik min onderdelen voor mijn computer binnengekregen en heb ik deze in elkaar gezet, maar helaas, naar alles in elkaar gezet te hebben, krijg ik een zwart scherm. Verder blijft de videokaart erg hard draaien en hoor ik ook geen tonen van het moederbord. De hardware die ik erin heb gezet op dezelfde dag zijn als volgt:
- Seasonic MI2II
- Club Ati Radeon HD5850
- Moederbord ASRock 870 extreme 3
- AMD Phenom II BE

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

  • dave994
  • Registratie: juni 2009
  • Laatst online: 01-03 19:16
Welke os?
ik heb hetzelfde met mijn HD5770

  • TweakS
  • Registratie: september 2010
  • Laatst online: 23-12-2020
Ik kom niet eens in de bios ik krijg gewoon met opstarten van de pc een zwart scherm

  • dezejongeman
  • Registratie: juli 2006
  • Laatst online: 24-09 11:34
http://www.pchell.com/hardware/beepcodes.shtml

over de standaard van mobo piepjes

  • MisterJD
  • Registratie: januari 2004
  • Laatst online: 19:57

MisterJD

Xbox id MisterJD NL

Hoeveel watt voeding gebruik je. En heb je de 2 x 6-pins ook aangesloten op de videokaart.

AMD 3900X | Noctua NH-D15SE AM4 | Asus Crosshair VIII hero | Palit GTX 1080 GameRock 8GB | G.Skill Flare X CL4 3200 | Samsung 860 EVO 1TB | Toshiba DT01ACA300, 3TB | Dell S3220DGF | Silverstone Strider Titanium ST70F-TI 700W | Fractal Design Define S


  • TweakS
  • Registratie: september 2010
  • Laatst online: 23-12-2020
520 watt en ja ik heb beide 2x 6 pins aangesloten. Wanneer dit niet is maakt het moederbord ook geluid.
De videokaart blaast echt als een gek en ik hoor de harde schijf opstarten.

[Voor 27% gewijzigd door TweakS op 28-09-2010 21:12]


  • daan!
  • Registratie: februari 2007
  • Laatst online: 20-09 12:51
Hangen en Opstartproblemen troubleshooter al doorgenomen?

Ik neem aan dat je de mobo speaker hebt aangesloten zodat het moederbord wel piepjes kan geven?
Wat gebeurt er als je alleen de cpu aansluit? (en voeding/speaker natuurlijk)
En alleen wanneer je de cpu en het geheugen erin prikt?
Hoor je dan wel een beepcode?

  • TweakS
  • Registratie: september 2010
  • Laatst online: 23-12-2020
Hum ik zie dat de mobo speaker kapot is.

  • SpH1Nx
  • Registratie: maart 2010
  • Laatst online: 24-09 22:08
Wat is het merk voeding? Hoeveel amperes leverd de voeding op de 12v lijnen?
Hoeveel ram modules zitten er in? Als je meerdere hebt, probeer eerst 1 latje. Of 1 voor 1.

of haal alle componenten van het moederbord, en probeer eerst alleen de videokaart, een latje geheugen en cpu uiteraad.

  • TweakS
  • Registratie: september 2010
  • Laatst online: 23-12-2020
Vandaag andere mobo speaker gebruikt. Videokaart draait niet meer als een gek dus lijkt normaal te doen. Krijg geen tonen via de speaker en blijf nog steeds zwart scherm houden. De voeding levert op 12v 20 amperes.

  • dbm_
  • Registratie: februari 2007
  • Laatst online: 17-08-2019
Misschien suf maar heb je geprobeerd een clear cmos te doen?

  • TweakS
  • Registratie: september 2010
  • Laatst online: 23-12-2020
Het is een nieuw moederbord waarom zou dit dan nodig zijn?

  • TweakS
  • Registratie: september 2010
  • Laatst online: 23-12-2020
Toch maar even een clear cmos gedaan. Helaas heb ik nog steeds hetzelfde probleem.
Ook heb ik een andere videokaart geprobeerd namelijk de XFX Geforce 7800GTX. Echter wanneer ik deze gebruik krijgt de computer geen stroom.....

[Voor 46% gewijzigd door TweakS op 29-09-2010 19:29]


  • dbm_
  • Registratie: februari 2007
  • Laatst online: 17-08-2019
Omdat ik een paar keer heb gehad bij een nieuw bord dat ik het moest doen omdat ie anders niet wilde booten. Plus het kost je 10 seconden, dus als het niet werkt is het geen enorme verspilde moeite ofzo...

oke, helaas :(

[Voor 4% gewijzigd door dbm_ op 29-09-2010 19:28]


  • SpH1Nx
  • Registratie: maart 2010
  • Laatst online: 24-09 22:08
Het zou idd een moederbord probleem kunnen zijn. Maar denk toch aan de voeding. Als je de mogelijkheid hebt om een voeding te kunnen lenen zou ik dat eerst eens proberen.

Graag nog even het merk/type van jou voeding?

  • TweakS
  • Registratie: september 2010
  • Laatst online: 23-12-2020
SpH1Nx schreef op woensdag 29 september 2010 @ 20:23:
Graag nog even het merk/type van jou voeding?
Seasonic M12II 520W
Ik zal vanavond nog even een andere voeding uitproberen.

[Voor 13% gewijzigd door TweakS op 29-09-2010 20:30]

Pagina: 1


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

    Cookies van derden

    Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

    janee