• GG85
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 20:46
Sinds enkele maanden ben ik samen met een goede vriend naast ons huidige werk begonnen met het opzetten van een elektronica ontwikkelingsbedrijf wat zich in de toekomst vooral wil richten op nieuwere technieken zoals ontwikkeling van een embedded product mbv een FPGA of ASIC tov de conventionele manier van ontwikkelen m.b.v. PIC's, AVR's en af en toe een ARM.

Voor het zover is zijn we allang blij als we uberhaupt werk hebben zodat we zo snel mogelijk fulltime aan de slag kunnen maar daar zit nu een beetje de crux. Hoewel we wat goede contacten hebben gelegd en een paar leuke offerte's hebben uitgebracht wil het nog niet echt vlotten met het vinden van klussen.

Nu zijn er als particulier genoeg site's als Monsterboard e.d. maar voor een ondernemer lijkt dit niet te bestaan? En aangezien de elektronicamarkt nu niet echt een markt is waar je met je 'waar' langs de deuren van bedrijven gaat zitten we een beetje op een dood punt.

De site is er, we hebben een (elektronische) flyer en er worden her en der wat visitekaartjes uitgedeeld en contacten gelegd maar voor de rest staat het allemaal stil.

Misschien zijn er hier mensen met tips?

*snip*

[Voor 7% gewijzigd door Floppus op 27-09-2010 18:05]


 • Onbekend
 • Registratie: juni 2005
 • Laatst online: 23:59
Je zal toch een paar praktijkvoorbeelden op jouw website en flyer moeten zetten denk ik.
Bedrijven zoeken natuurlijk ook referenties.
Via een detacheringsbureau kan ik ook een FPGA-ontwikkelaar inhuren.
Wat is jullie specialisme?

Speel ook Airplane Manager en Repeat


 • DiedX
 • Registratie: december 2000
 • Laatst online: 23:20
Ik vind de website niet helemaal (zeg: kan beter). Maar wat ik eigenlijk mis zijn de echt sprekende voorbeelden! Je hebt wat met robots en GPS gedaan, maar geef eens een paar sprekende voorbeelden van problemen die je voor bedrijven op kan lossen.

Dit geeft je wat meer mogelijkheden met Google. En: als je geen lopende projecten hebt is het wellicht een idee om dat "even" niet te noemen. Verder is de navigatie (rechts) naar, en moet je de huidige-lopende projecten apart aanklikken.

 • Hillie
 • Registratie: januari 2000
 • Laatst online: 19-10 00:14

Hillie

Poepen = ultieme ontspanning

Goed, ik heb je site bekeken en een tijdje gedacht.

Allereerst: Vergeet ASICs. Jullie gaan in deze vorm nooit een ASIC ontwikkelen. In tegenstelling tot de FPGA-hobbyprojecten die jullie tot nu toe gedaan hebben behelst een ASIC ontwikkelen aardig wat meer dan FPGA-projecten, en zeker de FPGA-dingen op de schaal die jullie gedaan hebben.

Daarnaast: de site. Mooi logootje en leuke naam, maar de inhoud telt! Ervaring, klanten, toolchains, methodologieen, specialismen. Ik zou trouwens geen demo doen met copyrighted materiaal.

Waar wil je je op richten? MKB? Grootschalige productie? Demo's/proto's? Uitsluitend de verkrijgbare standaarbordjes, of wil je zelf planken ontwikkelen? Is ook geen kattepis, vergis je niet. Zoals eerder genoemd: Specialisme. Wat kunnen jullie? Waarom zou men jullie inhuren? Waarom zou men kiezen om jullie in te huren in deze bedrijfsvorm (en niet een stagiair met een FPGA devbordje)?

Het is dat m'n werklaptop gejat is en ik net een nieuwe nog zonder VMWare image heb, anders had ik je code best eens door wat lintingtools willen gooien (ik doe designverificatie), wat mij weinig tijd/moeite kost. PB gerust als je eens wilt babbelen.

Wat doen jullie momenteel? Actief in deze hoek? Zo niet, dan wordt het ook lastiger.

Liefhebber van schieten en schijten. Ouwehoer en niet-evangelisch atheist.

Camacha: Je hebt nog gelijk ook.


 • GG85
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 20:46
Bedankt voor de reacties allemaal. Probleem is dat we niet echt een specialisme hebben. We zijn een goed op elkaar ingespeeld team en willen met wat kleine producten beginnen. We hebben het dan wel over het hele stadium van "klant komt met probleem" tot "opleveren van een prototype bestaande uit een PCB met daarom een combinatie van hard en software".

Het feit dat we jong zijn en een nieuw bedrijf zijn kan denk ik ook in ons voordeel werken: we zijn gedreven, willen ons bewijzen en werken denk ik tegen een relatief gunstig uurtarief.

Dat ASIC gebeuren is ook echt iets voor in de verre toekomst. We zijn beide verder behoorlijk bedreven in FPGA ontwikkeling en het ontwikkelen van een PCB die een snelle FPGA huisvest is iets waar we ook zeker de expertise voor in huis hebben.

Over die demo die op de site staat waren zowel de opdrachtgever als enkele FPGA ontwikkelaars waar het product aan hebben laten zien behoorlijk onder de indruk. Ik denk dus zelf dat als we de kans maar zouden krijgen om ons te presenteren aan bedrijven dat de rest wel moet lukken.

@Hillie: Bedankt voor je aanbod, mag ik trouwens vragen waar je werkzaam bent?

 • Hillie
 • Registratie: januari 2000
 • Laatst online: 19-10 00:14

Hillie

Poepen = ultieme ontspanning

Begrijp me niet verkeerd, maar ik denk dat je het allemaal veel te rooskleurig inziet.

Ik vind jullie uitgangspunt (samen ontwikkelen) positief, maar ik vrees dat je dat in de realiteit niet terug zult zien. Met een beetje pech worden jullie via 3 agents ingehuurd als codemonkey contractors, want de meeste grotere toko's werken met preferred suppliers. Als je nooit onderhandeld hebt in zo'n situatie word je de eerste keer gewoon keihard genaaid. Daarnaast zit je gewoon in een klotetijd, waarin bedrijven niet snel in zee zullen stappen met een paar snelle jongens. Zeker niet als men gewoon een paar ervaren contractors uit India kan halen die dit ook kunnen.

Begrijp me niet verkeerd, een nobel initiatief, maar er zitten alleen al aan de bedrijfsmatige en wervingskant nogal wat haken en ogen aan. Jullie professioneel ervaringsniveau zie ik ook nergens terug en om dan met een uurtarief zonder garanties te komen is lastig.

Wat kunnen jullie (concreter dan de wervingspraat op de site) en met hoeveel man ben je? Ga je dit (meer dan) fulltime doen? Kun je leveren voordat er geld op de plank ligt? Heb je een bedrijfsstructuur met financiering of is het een uit de hand gelopen hobby?

Technisch: Wat beheers je qua talen? Welke tools en methodologieen beheersen jullie met aantoonbare ervaring op het gebied van modellering, design, front-end verificatie, floorplanning, synthesis, LEC, STA, layout, packaging (om even wat ASIC-fases te noemen). Dan heb ik het nog niet eens over PCB-ontwikkeling gehad, maar dat is een vak apart, zeker in wat geavanceerder toepassingen. Om op het gebied van frontend digitaal design te blijven: Met welke protocollen ben je bekend? Wat heb je al geimplementeerd? Met welke bussen heb je ervaring? Heb je plannen om een FPGA -> ASIC transitie aan te bieden? Zo ja, gebruik je allerlei FPGA macros voor het lastige werk en coden jullie die nu aan elkaar met de benodigde glue logic? Daar gaat ook een hoop moeite inzitten om dat over te hevelen. Bekend met integratie van bestaand IP?

Het belangrijkste gaat het kiezen van een richting worden, een specialisme/applicatiegebied. Je meldt een "behoorlijke bedrevenheid" in FPGA ontwikkeling. Op wat voor gebied? Professioneel? Het specialisme is essentieel: Jullie moeten iets te bieden en toe te voegen hebben. Die demo's die je aan bedrijven laat zien moeten de uitnodiging zijn met jullie in zee te gaan, als je niet duidelijk maakt welke oplossingen je toe kunt voegen dan houdt het snel op.

Ik ben trouwens principal verification engineer bij Cadence.

Liefhebber van schieten en schijten. Ouwehoer en niet-evangelisch atheist.

Camacha: Je hebt nog gelijk ook.


 • vanaalten
 • Registratie: september 2002
 • Laatst online: 21:12
Hmmm... zo te zien weet Hillie wel precies waar 'ie het over heeft, zeker als je de ASIC kant op wilt (imho veeeeel leuker dan FPGA's...) zou ik naar hem luisteren.
(FPGA's: altijd te langzaam, altijd te klein...)

Als je een bedrijf wilt opzetten dat zelfstandig voor klanten werkt (dus niet dat je simpelweg als externe designer ingehuurd wordt): met twee man begin je niets. *Als* het al een beetje gaat lopen, dan ben je met gemak redelijk full-time bezig met alleen maar organiseren, plannen, regelen, administratie en andere rompslomp.

Ofwel: bouw een netwerk op van bedrijven/designers die je kan inhuren en die voor een belangrijk deel het eigenlijke werk doen.
Ik heb stage gelopen bij een tweemans-bedrijf die eigenlijk een bedrijf hadden zoals jij beschrijft. Wat ik mij nog kan herinneren:
PCB's produceren werd sowieso uitbesteed. Onderdelenleverancier leverde de onderdelen aan een extern assemblagebedrijf. Free-lance elektronica-designer deed het ontwerp/debugwerk. Weer een ander bedrijf maakte behuizingen en dergelijke. Wat die twee man van het bedrijf zelf deden? Eentje was directeur, dus klantencontact, contracten, administratie en zo. De ander organiseerde het technische werk en stuurde dus de hiervoor genoemde externe bedrijven aan.
Dat werkte best succesvol, maar technisch werk zelf deden ze nauwelijks, simpelweg geen tijd voor.

Ga je echt de ASIC-kant op, dan geef ik je eerlijk gezegd heel weinig kans - hooguit als freelance designer, maar niet als zelfstandige ontwikkelaar.

@Hillie: omgeving Eindhoven, toevallig? Een relatief groot ex-Philips onderdeel als vaste klant? Wist trouwens niet dat Cadence ook nederlandstalige mensen in dienst had...

 • t_captain
 • Registratie: juli 2007
 • Laatst online: 21:44

t_captain

Moderator General Chat
Met Hillie.

Het goede nieuws is dat jullie specialisme niet zo heel erg 13-in-een-dozijn is. Hardware is een wat kleinere wereld dan software (heb je wel eens geteld hoeveel ASP.NET specialisten er in NL rondlopen) en dat kan als zelfstandige in je voordeel werken.

Ik denk dus dat jullie wel wat werk kunnen vinden in FPGA en IC design en/of designverificatie. Dan heb je het echter wel over freelance klussen tegen uurtarief.

Het probleem is dat je bedrijf nog geen track record heeft om grote en complexe IC's te ontwikkelen. Het wat lagere deel van de markt wordt tegenwoordig niet alleen geproduceerd maar ook ontworpen in China.

 • GG85
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 20:46
Ok, misschien heb ik het verkeerde signaal afgegeven en lijkt het nu of we teveel willen. Misschien had ik het woord ASIC uberhaupt weg moeten laten :).
We zijn in principe al tevreden met het ontwikkelen van kleine eindproducten op bijvoorbeeld freelancebasis.

Dus stel een klant maakt nu gebruik van bijv PLC techniek en wil nu overstappen op een embedded product.
Of een klant werkt alleen nog maar met AVR's, PIC's en af en toe een ARM processor en wil nu overstappen op wat nieuwere en snellere technieken als een FPGA. Dat zijn de opdrachten die we willen doen.

We richten ons dus niet specifiek op FPGA en al zeker niet ASIC design maar meer op de kleinere, embedded totaalproducten waarbij gebruik kan worden gemaakt van goedkopere/snellere/makkelijk uitbreidbare technieken als een FPGA tov van de verouderde technieken die nu gebruikt worden binnen dat wereldje.

edit: ik heb ondertussen de startpost aangepast. Die gaf een verkeerd beeld van wat we nu precies willen.

[Voor 5% gewijzigd door GG85 op 02-04-2010 13:49]


 • Hillie
 • Registratie: januari 2000
 • Laatst online: 19-10 00:14

Hillie

Poepen = ultieme ontspanning

Wat voor verschil zie je tussen een PLC en een "embedded product"? Er is nog altijd een grote markt voor kleine microcontrollertoepassingen en wat niet meer. Heb je zicht op klanten die daadwerkelijk een technologiestap moeten gaan maken? Ik krijg het idee dat je je momenteel vooral richt op FPGA's bakken. Daar is niks mis mee natuurlijk, maar als je claimt samen met de klant te ontwerpen, dan lijkt het me minder handig een technologiesprong als uitgangspunt te nemen. Klanten met een applicatie met een micro'tje waar een handjevol C op draait die wat meer functionaliteit zoeken zijn misschien helemaal niet gebaat bij een duurder en nieuw platform. Tuurlijk, dat zijn allemaal geen sexy applicaties met wat beelddingetjes of een GPS-wagentje, maar dat is wel de bulk van het werk ligt. Neemt niet weg dat zo'n demo een leuke lokker is, maar pin je niet vast op een techniek als je je richt op een toepassing.

Waarom zeg ik dit? Terugkomend op de siteboodschap ("samen met de klant") denk ik dat je niet uit het oog moet verliezen dat voor menig bedrijf in jullie markt deze electronica maar een radertje in het grote apparaat is (de electronicagerichte bedrijven doen dit in-house). Deze bedrijven zullen vooral begeleid moeten worden in het maken van keuzes. Een relatief dure FPGA met een nieuw bord, of uberhaupt een nieuw bord met een low-cost ARM is al duur in vergelijking met de PIC-oplossing die eind jaren 80 is verzonnen en wat extra's behoeft. Die dure technologiepush kan misschien betekenen dat de toepassing afketst. Voor dergelijke bedrijven is het vooral belangrijk dat je luistert en niet direct een dure oplossing pusht. Ook worden jullie als de experts gezien, het zal dus niet zo zijn dat je een opdracht in de bus krijgt die een FPGA voorschrijft. Zijn jullie bereid niet-sexy opdrachten te doen?

En nogmaals de vraag: gaan jullie dat full-time doen en hebben jullie een financiele buffer?
vanaalten schreef op vrijdag 02 april 2010 @ 08:49:
Hmmm... zo te zien weet Hillie wel precies waar 'ie het over heeft, zeker als je de ASIC kant op wilt (imho veeeeel leuker dan FPGA's...) zou ik naar hem luisteren.
(FPGA's: altijd te langzaam, altijd te klein...)
FPGA's worden steeds groter en sneller, plus ze zijn geschikt voor en terug te vinden in menig commerciele toepassing. Absolute snelheid is niet het enige criterium, weinig applicaties hebben behoefte aan topsnelheden.
@Hillie: omgeving Eindhoven, toevallig? Een relatief groot ex-Philips onderdeel als vaste klant? Wist trouwens niet dat Cadence ook nederlandstalige mensen in dienst had...
Nope, ik zat in Zweden en werk sinds kort in Californie. Er zijn een paar Nederlanders, maar da's op een paar vingers te tellen volgens mij.
t_captain schreef op vrijdag 02 april 2010 @ 09:11:
Ik denk dus dat jullie wel wat werk kunnen vinden in FPGA en IC design en/of designverificatie. Dan heb je het echter wel over freelance klussen tegen uurtarief.
Die twee bold dingen zal niet lukken zonder ervaring. Zeker in de huidige markt met voldoende aanbod van ervaren mensen.

[Voor 7% gewijzigd door Hillie op 02-04-2010 17:01]

Liefhebber van schieten en schijten. Ouwehoer en niet-evangelisch atheist.

Camacha: Je hebt nog gelijk ook.


 • GG85
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 20:46
@Hillie: Je hebt helemaal gelijk en dit is voor een groot deel ook hoe we er zelf over denken. We zijn zeker bereid om niet-sexy opdrachten te doen maar dan moeten we ze wel binnen halen.
En dat is ook de kern van de vraag, hoe kom je aan werk?

Over fulltime: we werken nu beide parttime, de bedoeling is om zodra de eerste grote klus komt fulltime te gaan werken.

 • vanaalten
 • Registratie: september 2002
 • Laatst online: 21:12
Hoe kom je aan werk:
Dit lijkt mij niet iets waarbij je het redt met adverteren in kranten, maar door een goede naam op te bouwen en mond-op-mond reclame.

Misschien vergelijkbare bedrijven mailen dat je een opstartend ontwikkelbedrijf bent en op zoek naar (deel)opdrachten en dus bereid bent om op freelance-basis te assisteren in ontwikkeling?

Ik kan mij voorstellen dat zo'n bedrijf, als ze een opdracht binnenhalen, niet altijd de capaciteit heeft voor zo'n opdracht en dus bereid is om jullie in te huren voor (een deel van) de opdracht. Je zal ook genoeg bedrijven hebben die jullie niet willen inhuren omdat ze jullie als concurrenten zien, maar het is een begin.

 • ebia
 • Registratie: maart 2007
 • Laatst online: 26-09 18:26
Hillie schreef op vrijdag 02 april 2010 @ 16:57:
Wat voor verschil zie je tussen een PLC en een "embedded product"? Er is nog altijd een grote markt voor kleine microcontrollertoepassingen en wat niet meer.
Ik heb slechts kleine kennis van deze wereld, maar ik kan beamen dat dit inderdaad zo is. Bij ons wordt er gewerkt in de experimentele hoek, en voor het draaiende houden van 'voor miljoenen aan high-tech apparatuur' wordt er bij ons ook 'gewoon' gebruik gemaakt van plc's (allemaal in-house ontwikkeld btw).

En wellicht een toevoeging voor het zoeken naar een klus: adverteer waar je potentiële klanten zitten. Ik denk bijvoorbeeld aan vakbladen, beurzen, seminars, conferenties, enz.

 • Free rider
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 23:38
GG85 schreef op woensdag 31 maart 2010 @ 20:36:
Nu zijn er als particulier genoeg site's als Monsterboard e.d. maar voor een ondernemer lijkt dit niet te bestaan? En aangezien de elektronicamarkt nu niet echt een markt is waar je met je 'waar' langs de deuren van bedrijven gaat zitten we een beetje op een dood punt.
Een gratis site met opdrachten is www.freelance.nl
De aard van de opdrachten varieert van 'uitzendbureauklussen' waar iemand tijdelijk moet bijspringen tot werkelijke opdrachten.

Bestudeer nog eens je ondernemingsplan, waar wordt gesproken over klanten en wie dat zijn. Klanten komen niet naar jou toe, dus moet jij naar hen toegaan. Heb je een beeld van je klanten dan kan je denken aan adverteren op Adwords enz. Voordat je daar aan begint, je website heeft nog veel werk nodig. Als ik een opdracht zou hebben en dan op jullie website kom... ik zou geen contact opnemen. Let wel, ik zit niet in de Electrotechniek, misschien kan men in die branche wel op die manier succesvol communiceren.

Een laatste tip vanuit mijn marketingachtergrond: Kijk eens naar je concurrenten, hoe die de marketing aanpakken.

 • Hillie
 • Registratie: januari 2000
 • Laatst online: 19-10 00:14

Hillie

Poepen = ultieme ontspanning

Belangrijkste om werk binnen te halen zijn netwerk en reputatie. En dan bedoel ik een persoonlijk connectienetwerk, niet van die linkedinlulkoekerij natuurlijk. Als je kringt op een gegeven moment ruim genoeg is en je hebt een goede reputatie opgebouwd, dan komt er veel via-via. Deze branche is behoorlijk van de connecties. Een leuke site kan helpen, maar ik zou het niet als hoofdmoot zien.

Liefhebber van schieten en schijten. Ouwehoer en niet-evangelisch atheist.

Camacha: Je hebt nog gelijk ook.


 • neographikal
 • Registratie: januari 2001
 • Niet online
Ik zou ook even naar de website kijken, wat ik nu mis is de producten die jullie aan kunnen bieden. De over ons pagina bevat daar nu een deel van, maar ik zou veel meer focus op het product aanbrengen. Ik zou proberen om het een duidelijke aparte rubriek te geven en te denken vanuit de klantproblematiek, niet elke klant waardeert een technobabble, dus denk in termen van problemen die je oplost voor een klant. Zet je kennis en ervaring om in producten, bijvoorbeeld consultancy, ontwikkeling van ....., etc.

Het bedrijf waar ik werk probeert zichzelf tegenwoordig ook zo te profileren en het lijkt effect te hebben. De marketingafdeling focust zich steeds meer op het probleem van de klant i.p.v. de technische oplossing ervan en dat maakt het makkelijker om een voet tussen de deur te krijgen.

Op zoek naar een fotograaf?


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • GG85
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 20:46
@Free rider: je zegt dat je geen contact op zou nemen, mag ik vragen waarom dan precies niet :)?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • StevenK
 • Registratie: februari 2001
 • Laatst online: 18-10 13:30
Door het soort dienst wat jullie leveren is het belangrijkste wat er moet zijn voor er een opdracht komt vertrouwen in jullie kunnen. Dat moet je verdienen en dat gaat veel makkelijker door te netwerken dan door je verkooptraject in te steken als een traject waar je wasmachines of pc's verkoopt.

In jullie situatie zou je moeten definiëren wat je nu precies voor specialisme hebt en daarmee gaan netwerken, om te zorgen dat de markt weet dat jullie die kennis hebben.

Zoals hiervoor al gezegd: demonstreer concrete business-cases, laat zien welke problemen je oplost, hoe goed en hoe snel.

Was advocaat maar vindt het juridische nog steeds leuk


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Free rider
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 23:38
Hard oordeel, hou je vast:
De site is niet klantgericht maar gericht op jezelf: "CI is", "Bij CI", "Over ons" . Jullie praten alleen over jezelf, nooit wat je betekent voor je klanten. Van minder belang: De uitstraling is niet professioneel, het is eerder gemaakt door je kleine neefje dan door een gespecialiseerd webbureau. Klantcommunicatie lijkt niet belangrijk. Samenvattend: niet klantgericht.

(Je bent zeker niet de enige. 90% van de klanten die internet marketing willen inschakelen hebben soortgelijke problemen.)

Ga eens in de schoenen van de klant staan, bedenk een daadwerkelijke klantvraag en ga jouw website langs, plus die van een aantal concurrenten. Welke site geeft de beste indruk? En vooral: waarom?
Let wel, je concurrenten zijn zo sympathiek om hun marketing-ideeen gratis te delen met jou. Het enige wat je moet doen is hun website bezoeken. Doe dat eens, en bedenk wat een potentiele klant daarvan zou vinden.

Let wel, als Hillie gelijk heeft en je zit in een 'ons-kent-ons' markt met deals in achterkamertjes, op golfvelden of exclusieve restaurants dan moet je daarin investeren, niet in de website.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Hillie
 • Registratie: januari 2000
 • Laatst online: 19-10 00:14

Hillie

Poepen = ultieme ontspanning

Free rider schreef op zondag 04 april 2010 @ 18:20:
Let wel, als Hillie gelijk heeft en je zit in een 'ons-kent-ons' markt met deals in achterkamertjes, op golfvelden of exclusieve restaurants dan moet je daarin investeren, niet in de website.
Zo erg is het ook weer niet, het is geen schimmige of dure gang van zaken. Het gaat erom dat ze over aantoonbare vaardigheden moeten beschikken willen ze IC-ontwikkeling doen. Een kleine microcontrollerapplicatie ontwikkelen voor een bedrijf is minder riskant, maar wel een investering voor een bedrijf. Als je geen ervaring en referenties hebt, zal het lastiger worden.

TS, nogmaals: Wat is jullie ervaring en wat voor soort werk doen jullie nu?

[Voor 5% gewijzigd door Hillie op 04-04-2010 23:02]

Liefhebber van schieten en schijten. Ouwehoer en niet-evangelisch atheist.

Camacha: Je hebt nog gelijk ook.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • LED-Maniak
 • Registratie: oktober 2003
 • Laatst online: 23:31

LED-Maniak

Bakkers klaar? Bakken maar!

Ik zou zelf dan zeggen, begin klein, neem leuke kleine(vaak ook eenvoudige) klusjes aan. Dan kennen die mensen je en wordt je vanzelf groter en bekender. In het begin heb ik veel klanten ontmoet via vraag en aanbod op bijvoorbeeld circuitsonline en hierboven vermelde website. Soms zitten daar echt serieuze opdrachten tussen. Uiteindelijk komen ze dan vanzelf naar je toe. Ook zonder website.

[Voor 3% gewijzigd door LED-Maniak op 04-04-2010 23:05]

Appeltaart is lekker!


 • WCT
 • Registratie: maart 2010
 • Laatst online: 26-04-2020
Ik zit in het zelfde schuitje. Misschien zijn er nog meer mensen met tips? Hopelijk even waardevol als de bovenstaande tips en adviezen. De dankt voor de tips voor zover.
Pagina: 1


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee