Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Toon posts:

Asus P5Q-pro i.c.m. 8GB DDR2-1066 instabiel?

Pagina: 1
Acties:

Onderwerpen


  • Liquid-Man
  • Registratie: september 2004
  • Laatst online: 25-05 16:49
CPU: Intel C2D E8500 met daarop een Scythe Mugen 2
Ram: 4x Corsair Dominator TWIN2X4096-8500C5D
Bios: 2102m (modded versie, beter compatible met hogere OC's)

Ik heb dus al een poos gezeur met mijn pc, bleek dat dus al die tijd mijn processor niet stabiel liep. Nu heb ik die stabiel gekregen en ging ik proberen dus het geheugen ook stabiel te krijgen. Alleen nu krijg ik dus dezelfde 'wazige' fouten als dat ik vooraf toen de processor nog niet stabiel was ook al kreeg.

Wanneer ik 2x 2gb monteer geeft Memtest86+ v4.00 geen enkele error, wanneer ik 4x 2gb monteer dan krijg ik fouten op 86xxMb, wat me nogal raar lijkt gezien dat er helemaal niet in zit.

Deze settings heb ik momenteel:

Ai Overclock Tuner : Manual
CPU Ratio Setting : 9.5
FSB Frequency : 462
PCIE Frequency: 100
FSB Strap to North Bridge : 333
DRAM Frequency: 925mhz
DRAM Timing Control: Manual (5-5-5-15)

DRAM Static Read Control: dissable
Dram Read Training : dissable
MEM OC Charger : enable
Ai Clock Twister : Auto
Ai Transaction Booster : Auto

CPU Voltage : 1.46250
CPU GTL Reference: 63x
CPU PLL Voltage : 1.50
FSB Termination Voltage: 1.30
DRAM Voltage : 2.12
NB Voltage : 1.20
SB Voltage: 1.10
PCIE Sata Voltage: 1.50

Load Line Calabration : Enabled
CPU Sread Spectrum : Disabled
PCIE Spread Spectrum : Disabled
CPU Clock Skew: Auto
MB Clock Skew: Auto

Ik hoor van verschillende kanten dat mensen gezeur hebben met 8gb, 6gb gaat zonder problemen maar 8gb wilt niet.

Kan het zijn dat de P5Q-pro gewoonweg niet compatible is met 8gb Dominator?

[Voor 6% gewijzigd door Liquid-Man op 28-02-2010 20:17]


  • nedernakker
  • Registratie: september 2007
  • Laatst online: 05-05 16:08

nedernakker

Team HWI Pro OC

bordje is er wel compatible mee, zet eens wat meer V op je NB, stel ook even je NB GTL goed af.

heb zelf met 8 GB van deze modules op een p5q-e gedraaid, is nagenoeg hetzelfde bord en dat ging prima

Hardware.info Overclock Team


  • Liquid-Man
  • Registratie: september 2004
  • Laatst online: 25-05 16:49
In een ander topic van mij had je ook al gezegd dat ik de NB GTL moest aanpassen, alleen die optie heb ik niet op mijn P5Q-pro, alleen de CPU GTL Reference. Verder heb ik de NB tot 1,40v gehad, zonder positief resultaat, nou moet ik zeggen, ik deed dat direct na een dag Prime-testen, toen was ik op een gegeven moment gestopt om de volgende dag verder te gaan, en toen kreeg ik met de settings waar ik mee gestopt was geen fouten meer, waar ik die dag ervoor wel fouten kreeg.

Zou dus best kunnen dat wanneer ik mijn NB weer verhoog, het wel zou moeten werken? Vind ik het wel apart waarom ik er eerst wel massa's fouten op kreeg. (ik zal hem nu wel weer verhogen met 8gb erin en dan testen)

[Voor 4% gewijzigd door Liquid-Man op 28-02-2010 19:44]


  • nedernakker
  • Registratie: september 2007
  • Laatst online: 05-05 16:08

nedernakker

Team HWI Pro OC

waarom hij die fouten dan wel of niet geeft durf ik ook niet te zeggen.

feit blijft, met 4 volle sloten voor het geheugen wordt de stress op de NB hoger, door de regel helpt het voltage verhogen hier voor.

Hardware.info Overclock Team


  • Liquid-Man
  • Registratie: september 2004
  • Laatst online: 25-05 16:49
Ja, dat leek mij ook niet meer dan logisch. Ik had de instellingen van iemand hier van GoT overgenomen, die had z'n NB op 1,4 staan. Ik deed toen voor de grap eens memtest direct na het prime-testen, waarna ik binnen 3 seconden al op de 5000 errors zat. Hij staat nu op 1,30v en eens zien wat er uit komt, nu een half uurtje en nog geen fouten, wie weet... (kreeg de vorige keer ook pas die 'wazige' error na een uur of 9...)

  • nedernakker
  • Registratie: september 2007
  • Laatst online: 05-05 16:08

nedernakker

Team HWI Pro OC

iemand anders zijn settings werken niet voor jou, ook al is het 'dezelfde' hardware, ieder onderdeel reageert anders.

je kan natuurlijk ook teveel er op zetten, ik zeg per stapje omhoog zetten tot het stabiel is. akls hij 5 passes zonder error door memtest86+ komt, dan is het in mijn ervaring stabiel genoeg.

Hardware.info Overclock Team


  • Liquid-Man
  • Registratie: september 2004
  • Laatst online: 25-05 16:49
Ja dat weet ik, daarom was ik het ook gaan testen, cpu werd er wel stabiel door, ik had er ook een veels te hoge FSB tegenaan gegooid.

Memtest geeft nu met 1,30v:

Tst: 7
Pass: 1
Failing Adress: 0021c255b90 - 8642,3MB
Good: bf1f327d
Bad: bf1f127d
Err-Bits: 00002000
Count Chan: 1

Ik blijf dus zegmaar errors krijgen op datzelfde 8642,3MB

  • nedernakker
  • Registratie: september 2007
  • Laatst online: 05-05 16:08

nedernakker

Team HWI Pro OC

heb je al de reepjes al eens apart van elkaar getest, net zoals alles sloten op je moederbord apart.

Hardware.info Overclock Team


  • Liquid-Man
  • Registratie: september 2004
  • Laatst online: 25-05 16:49
Ja, heb alles apart getest, iedere reep afzonderlijk, ook beide Dual-Channel mogelijkheden, kreeg nergens fouten mee, alleen wanneer alle 4 de geheugenreepjes geplaatst zijn, dan krijg ik dus eens in de zoveel tijd de error die in mijn vorige post staat.
Pagina: 1


Apple iPhone SE (2020) Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 4a CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True