Toon posts:

[nVidia]Hardware/softwarematige playback

Pagina: 1
Acties:

 • lightdestroyer
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 21-05 13:53
http://lightdestroyer.dommel.be/picture_library/tweakers/IndexIconC.PNG
http://lightdestroyer.dommel.be/picture_library/tweakers/TopicregelsIconC.PNG

In dit topic gelden een aantal regels om het lekker knus en gezellig te houden met zijn allen, namelijk:
 • Dit is een afsplitsing van het nVidia discussietopic. Hierin is de bedoeling dat je htpc/mpc/playback gerelateerde zaken gelinkt aan nVidia zullen besproken worden.
 • Flames, ernstige beledigingen, trollen, bedreigingen, en al dat soort ongerief horen in dit topic niet thuis en zijn uitermate Not Done. Weet je niet zeker hoe je je dient te gedragen in een topic als deze, raadpleeg dan de GoT-FAQ, een aanrader voor de beginnende GoTter :)
 • Dit topic is vooral niét bedoeld om te posten dat:
  • Bij jouw zelf de hardwarematige accelaratie maar niet wil werken...
  • jij je kaart/mediaplayer nu éindelijk hebt en dat je daar zo verschrikkelijk blij mee bent.
  • Het afspelen van media bestand X totaal niet lukt in je geprefereerde media player en dat iemand anders het maar moet oplossing omdat je weigert alternatieven te bekijken
  • je je afvraagt welke media oplossing nu beter bij jou past, zie Google voor dozens of reviews.
  • Prijzen, hiervoor hebben we pricewatch. Alles wat je post kun je op http://www.tweakers.net/pricewatch vinden, mocht het er niet tussen staan, post het DAAR dan, dan hebben anderen er ook wat aan.
  • Ellenlange discussies die al 100 keer zijn gehouden en die totaal geen nieuwswaarde bevatten!
Veel lees- en discussieerplezier toegewenst! :)
http://lightdestroyer.dommel.be/picture_library/tweakers/PureVideoIconC.PNG

Wat is PureVideo?
NVIDIA PureVideo™ technology is the combination of high-definition video processors and software that delivers unprecedented picture clarity, smooth video, accurate color, and precise image scaling for all video content. It turns your PC into a high-end home-theater.
NVIDIA PureVideo technology:
* Accelerates WMV HD and MPEG video,
* Features spatial-temporal de-interlacing for HD and SD content, and
* Performs inverse telecine, bad edit correction, and other post-processing functions to eliminate jaggies and blurriness, resulting in a sharp picture..
Dit document geeft een aardig overzicht : PureVideo Technology Overview (pdf)
Wat heb ik nodig?
• Een GeForce 6, 7,8,9,8M, 9M, Quadro of GT2xx GPU
• Microsoft Windows XP mét Service Pack 2 (voor VMR9 support)
• NVidia's ForceWare driver
• NVidia's PureVideo Decoder
Windows Media Player 10 build 3923 of nieuwer (met DRM update & DXVA hotfix)
Hoe kom ik aan PureVideo?
Je kunt op de site van NVidia een 30-dagen trial downloaden, die met deze key 60 dagen werkt :)
First and Last Name: Trial-60
Email Address: dvdtrial@nVidia.com
Last 4 Digits of Credit Card: 2005
Activation Key: 84CA-4A56-9BF7-2D53-5BA3-5FD6-FA56
Na deze proefperiode kan je de PureVideo Decoder hier kopen.
Hoe configureer ik PureVideo?
Naast de NVIDIA PureVideo Decoder User's Guide is er ook een Reviewers Guide met tips (enigszins gedateerd). Voor beste kwaliteit en prestaties is het noodzakelijk Video Mixing Renderer (VMR) te activeren in Windows Media Player :
To set up the VMR follow these steps

1. Launch Windows Media Player
2. Click on Tools > Options on the menu bar
3. Click on the Performance tab
4. Click on the Advanced button

File Playback Video mixing renderer mode: check “Use video mixing renderer” and “use high quality mode”

DVD-Video playback Video mixing renderer mode: check “Use video mixing renderer” and uncheck “Use overlays”
Als "use high quality mode" is aangevinkt onder "File Playback", dan is het mogelijk dat MPEG-4 ASP videobestanden (XviD, DivX5 etc.) in zwart/wit met een groenige waas worden afgespeeld. Selecteer dan "Use overlays" onder "File Playback".

Als FFDShow op je systeem staat of stond, dan werkt PureVideo waarschijnlijk niet. Wees terughoudend met het installeren van codecpacks. Controleer met Windows XP Video Decoder Checkup Utility of PureVideo als MPEG-2 preferred codec actief is.(Om dit op te lossen kan je bij de FFDShow video settings de nodige formaten in plaats van libavlib none te kiezen.)

Er zijn momenteel al 3 PureVideo versies verschenen:
PureVideo 1
De eerste en simpelste versie van PureVideo. Geïntroduceerd samen met de GeForce 6 serie. De video-enige werd verbeterd door
• Het bijvoegen van deinterlacing algoritmes
• verfijnde video-resizing wannneer men gebruik maakt van overlays
• Verbetering van compatibiliteit met DirectX9 in combinatie met VMR9 (ipv overlay)
• Het overerfen van de decoderings pipeline die ook oudere grafische kaarten al hadden (VPE)
In de latere modellen van de Geforce 6 werd er ook hardware accelaratie voor VC-1 en H.264 bijgevoegd
De accelaratie van bv mpeg-2 was bij testen nog niet verschrikkelijk veel maar de run length, variabele length en inverse quantisatie werden volledig overgenomen door PureVideo.
PureVideo 2
Focussed op Acceleratie van 1080p HD materiaal. (wat afspeelbaar is op vele pc's (oa met behulp van betere software decoders zie onderaan dit topicje)maar toch zwaar genoeg is om een pc op zijn knieën te krijgen)
• Er werd een bitstream processor (BPS) bijgevoegd
• Een verbeterde video processor (VP2)
Hierdoor kon de AACS-decryptie en de H.264/AVC high profile CABAC volledig hardwarematig gedecodeerd worden (blu-ray)
Bij VC-1 zorgt PureVideo2 voor de inverse discrete cosine transformatie (iDCT) en de motion compensation stages, voor de verwerking van de bitstream en entrophy fase wordt er nog steeds op CPU gerekend.
PureVideo 3
Deze meest recente PureVideo versie werd geïntroduceerd samen met de Geforce 9600GT.
Vooral de hardware ondersteuning voor VC-1 af te spelen is verbeterd (zoals je kon lezen bij Purevideo2 was deze niet echt groot en werd er nog zwaar gesteund op de cpu).
Alternatieve Oplossingen
Om betere video performatie te krijgen zonder hardware matige acceleratie op een nvidea kaart (we spreken dus bijvoorbeeld op Geforce 5 serie grafische kaarten) of betere performatie op h.264 geëncodeerde video bestanden met een ander profile zoals bv veel gebruikte x.264 geëncodeerde bestanden is vooral een goed codec pack noodzakelijk.
LET OP!. Deze codec packs (kunnen) interferen dus met PureVideo!

http://home.comcast.net/~movax/img/cccpb12.gif

Aanrader is het CCCP codec pack gecombineerd met CoreAVC voor h.264 HD video bestanden (720p/1080p).CoreAVC is idd betalend maar zeker de moeite waard daar het op een ietswat oudere pc's het verschil kan maken tussen niet speelbare videobestanden en vlekkeloos afspelen. Je kan een trial downloaden en kijken of het de moeite waard is.
Voor integratie in CCCP gewoon settings runnen en h264 uitvinken. Er zal automatisch gebruik worden gemaakt van andere geïnstalleerde h.264 codecs in dit geval dus CoreAVC.Sinds CoreAVC versie 1.9.0.0 is er nu ook cuda support ingebouwd!
Dit houdt in dat deze goede software encoder eigenlijk ook hardwarematig het decoderen zal uitvoeren op een GeForce 8,9 en GT200 kaart hiervoor heeft uw wel een 182.xx of recentere driver nodig die dit gebruik van cuda ondersteunt.
Dit geld dus ook voor laptops, ook al ondersteunt je laptop OEM geen modernere drivers, het beste dat je dan kan doen is naar laptop2go surfen en daar de laatste nieuwe driver met support downloaden en isntalleren (geen zorgen alle drivers met het juiste .inf bestand dat je op hun website kunt vinden ondersteunen ook mobiele kaarten en zelfs de energy besparende functies die bij desktopkaarten bij default af staan.)
Om Gebruik te maken van hardwarematige CUDA support moet je dit nog instellen tijdens de installatie (daarin wordt het mooi gevraagd) of achteraf bij de settings (dit kunt u oa doen door op het icoontje in je systembar te dubbelklikken)Bijna alle h.264 en x.264 profielen worden ondersteunt ikzelf kom amper nog (anime) bestanden tegen waarbij CoreAVC er niet in slaagd CUDA support te gebruiken.
Indien je de settings ingesteld hebt zoals aangegeven op het vorig plaatje kan je in je systembar zien of de CUDA support al dan niet werkt.

nVidia CUDA in gebruik

Namelijk groen= CUDA in gebruik, blauw=Cuda niet in gebruik maar CoreAVC is wel aan het decoderen.

nVidia CUDA niet in gebruik

De MPC standaard player bij installatie van CCCP staat ingesteld op overlay (indien u dit wilt kan je dit steeds veranderen naar VMR9 of VMR7)
Voor mensen met Windows Vista/7 zal de laatste release echter al standaard de EVR layer aangeduid staan welke aangeraden wordt voor deze besturingssystemen. Echter gebruik ikzelf nog steeds overlayer op Vista daar ik hiervan geen negatieve gevolgen van ondervindt en dit een probleem met video bewerking oplostte..


Voor mensen die geen zin hebben op aparte of bijkomende codecs op hun pc. Of zich er liever niets willen van aantrekken (cpu power toch teveel bv ;p) is er steeds VLC. CPU intensief, subs worden niet altijd goed voorgesteld maar het videobestand zal altijd wel goed afspelen zonder dat er configuratie van de gebruiker noodzakelijk is!
Dit komt doordat VLC gebruik maakt van zijn eigen interne decoders zonder deze op 1 of andere manier te installeren of registreren op uw systeem.
Meer informatie :
ATI VideoShaders - NVIDIA PureVideo
ATI's Avivo vs. NVIDIA's PureVideo: De-Interlacing Quality Compared
NVIDIA PureVideo Presentation
Principled Technologies PureVideo test report (PDF-bestand)
Scott Vouri Interview #1
Scott Vouri Interview #2
• En natuurlijk NVIDIA.com zelf.

Met dank aan FFWD

http://lightdestroyer.dommel.be/picture_library/tweakers/TegraIconC.png

Waarom Dit platform?
Wel doordat dit kleine, mobiele en dus eigenlijk enorm zuinige apparaatjes zullen worden die wel instaat zullen zijn volledige 1080p playback op uw scherm te kunnen toveren.
Buiten full HD ondersteuning is er ook ondersteuning voor "gewone" tv formaten zoals NYSC of PAL, kortom de idiale mediaplayer om aan te sluiten op TV.

Momenteel kan je op nVidia hun website de volgende twee varianten vinden, hoewel men in augustus geclaimt heeft toen al 50 varianten in de pijplijn te hebben.

Tegra 600 serie

Tegra 600
 • Processor and Memory Subsystem
  • ARM11 MPCore @ 650 MHz
  • 32-bit LP-DDR
  • NAND Flash support
 • HD AVP (High Definition Audio Video Processor)
  • 720p H.264 and VC-1 AP decoder
  • 720p H.264 encoder
  • Ondersteunt multi-standard audio formaten, zoals oa. AAC, AMR, WMA, and MP3
  • JPEG encodatie and decodatie acceleratie
 • ULP NVIDIA GPU
  • OpenGL ES 2.0
  • Programmeerbare pixel shaders
  • Programmeerbare vertex and lighting
  • Geavanceerde 3D/2D graphics
 • Imaging
  • Up to 12 megapixel camera sensor support
  • Geïntegreerde ISP
  • Geavanceerde imaging features
 • Display Subsystem
  • True dual-display support
  • Maximale ondersteunde display resoluties:
   • 720p (1280x720) HDMI 1.3
   • WXGA (1280x800) LCD
   • SXGA (1280x1024) CRT
   • NTSC/PAL TV output

Tegra 650
 • Processor and Memory Subsystem
  • ARM11 MP Core @ 750 MHz
  • 32-bit LP-DDR
  • NAND Flash support
 • HD AVP (High Definition Audio Video Processor)
  • 1080p H.264 and VC-1 AP Decoder
  • 720p H.264 encoder
  • Ondersteunt multi-standaard audio formaten, zoals oa. AAC, AMR, WMA, and MP3
  • JPEG encodatie en decodatie acceleratie
 • ULP NVIDIA GPU
  • OpenGL ES 2.0
  • Programmeerbare pixel shaders
  • Programmeerbare vertex and lighting
  • Geavanceerde 3D/2D graphics
 • Imaging
  • Ondersteunt tot aan 12 megapixel camera's
  • Geïntegreerde ISP
  • Geavanceerde imaging features
 • Display Subsystem
  • True dual-display support
  • Maximale ondersteunde display resoluties:
   • 1080p (1920x1080) HDMI 1.3
   • WSXGA+ (1680x1050) LCD
   • SXGA (1280x1024) CRT
   • NTSC/PAL TV output


NVIDIA Tegra APX Series

Tegra APX 2500
 • Processor and Memory Subsystem
  • ARM11 MPCore
  • 32-bit LP-DDR
  • NAND Flash support
 • HD AVP (High Definition Audio Video Processor)
  • 720p H.264 Baseline Profile Encoder of Decoder
  • 720p VC-1/WMV9 Simple & Main Profiles Decoder
  • D1 MPEG-4 Simple Profile Encoder of Decoder
  • Ondertsteunt multi-standard audio formaten, inclusief AAC, AMR, WMA, and MP3
  • JPEG Encodatie en Decodatie acceleratie
 • ULP NVIDIA GPU
  • OpenGL ES 2.0
  • Programmeerbare Pixel Shaders
  • Programmeerbare Vertex en Lighting
  • Geavanceerde 2D Graphics
 • Imaging
  • Ondersteunt tot aan 12 megapixel camera's
  • Geïntegreerde ISP
  • Geavanceerde imaging features
 • Display Subsystem
  • True dual-display support
  • 720p (1280x720) HDMI 1.3 support
  • FWVGA (864x480) LCD and SXGA (1280x1024) CRT support
  • Composite and S-Video TV output
 • Peripherals
  • USB 2.0 OTG, HDMI, MIPI CSI/DSI/HSI, UART, SPI, SDIO, I²C, I²S

Tegra APX 2600
 • Processor and Memory Subsystem
  • ARM11 MP Core
  • 32-bit LP-DDR
  • Enhanced NAND Flash support
 • HD AVP (High Definition Audio Video Processor)
  • 720p H.264 Baseline Profile Encoder of Decoder
  • 720p VC-1/WMV9 Geavanceerde Profiel Decodatie
  • D1 MPEG-4 Simple Profiel Encodatie of Decodatie
  • Ondersteunt multi-standard audio formaten, inclusief AAC, AMR, WMA, and MP3
  • JPEG Encodatie and Decodatie acceleratie
 • ULP NVIDIA GPU
  • OpenGL ES 2.0
  • Programmeerbare pixel shaders
  • Programmeerbare vertex en lighting
  • Geavanceerde 2D graphics
 • Imaging
  • Ondersteunt tot aan 12 megapixel camera's
  • Geïntegreerde ISP
  • Geavanceerde imaging features
 • Display Subsystem
  • True dual-display support
  • 720p (1280x720) HDMI 1.3 support
  • FWVGA (864x480) LCD and SXGA (1280x1024) CRT support
  • Composite and S-Video TV output
 • Peripherals
  • USB 2.0 OTG, USB 2.0 ULPI, HDMI, MIPI CSI/DSI/HSI, UART, SPI, SDIO, I²C, I²S


En natuurlijk misschien momenteel de meest bekenste mediaplayer die zal gebruik maken van het Tegra platform:

http://tweakers.net/ext/f/abd1b5b02d37e3d29d0172284de28e3b/full.jpg

Specs


 • lightdestroyer
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 21-05 13:53
**Gereserveerde Post voor eventuele comments en uitbreidingen**
http://hothardware.com/Ar...ure%2Dof%2DThe%2DCompany/

Nieuws op onze FP:
Nieuws: LG met dualcore-cpu en Android vanaf maart te koop in Nederland

[Voor 85% gewijzigd door lightdestroyer op 23-12-2010 10:36]

Specs


 • lightdestroyer
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 21-05 13:53
*cross post uit het nVidia-topic*

Nog eens wat nieuws op video decoding vlak:

Sinds dat CoreAVC bugged is in combinatie met de laatste x264 release
(vooral de anime wereld heeft hier gelijk serieuze problemen mee sinds een paar dagen)
Geen echte tech-site maar bon

Komt er dit weekend waarschijnlijk versie 2.0 uit. Deze zal buiten CUDA support ook ARM gaan ondersteunen (nvidia Tegra platform ??). Maar nog steeds geen DXVA. Tbegint er meer en meer op te lijken dat ze ook serieus gesponserd worden door nVidia. Niet dat ik daar iets op tegen heb daar al mijn video spelers een nVidia kaart hebben maar mensen met een ATI kaart in hun HTPC (ook geen vdpau dus) zijn hier niet echt gebaat mee.
"No.... we have no plans to support DXVA anytime soon. CUDA and ARM NEON Cortex support are now in CoreAVC v2.0 (CUDA and Cortex are in CorePlayer 2.0 as well, for our OEM customers only atm) and OMAP support is on tap next for a v2.1.x release.

Specs


 • lightdestroyer
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 21-05 13:53
Alle als enige poster in dit topic (ik ga beide gewoon weer mergen daar dit topic toch geen succes heeft zoals ik al vermoedde ...)

Zune HD gets its first 3D games

Microsoft heeft blijkbaar 6 3D games gratis ter beschikking gesteld aan alle gebruikers.
Hierdoor kan men direct zien totwat het nVidia platform zou toe in staat zijn.
Direct is het een lokkertje om gebruikers warm te laten lopen voor hun centrale marketplace gok ik.

Een overzicht van de games en hoe je ze kan downloaden downloaden vind je op de vlgende locatie: Downloading apps for your zune HD

Specs


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • lightdestroyer
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 21-05 13:53
Om eens wat ander nVidia nieuws dan Fermi te posten ;)

Tegra 2 delay rumor makes the rounds

SpecsTweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee