• BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online

Het Sygic McGuider Topic

http://tweakers.net/ext/f/xOA00qxRbI7dyq4OQrxdkKWf/full.png
http://tweakers.net/ext/f/TlxY4u7niIdfoeExpHPA6o7R/full.png


Inleiding
Sygic McGuider is een innovatief navigatiesysteem wat veel mensen beschouwen als een TomTom kloon en vrijwel iedereen die TomTom gewend is kan er probleemloos mee omgaan. Sygic is een jonge speler op de navigatiemarkt maar heeft in de tussentijd al een geweldig navigatieproduct op de markt weten te zetten. Dit topic is bedoelt voor al jullie vragen en opmerkingen over dit navigatiesysteem.

Dit is het eerste deel van de Sygic reeks en mijn tweede startpost. Aanvullingen en opmerkingen zijn dus meer dan welkom :)
Inhoudsopgave
Over Sygic (Het Bedrijf)
Sygic is in 2002 opgericht door een groep jonge,enthousiaste mensen uit Bratislava met de bedoeling zich te specialiseren in navigatie software.

In 2003 is het bedrijf begonnen met een samenwerking met NAVTEQ met hoofdzakelijk het doel om navigatie software voor de logistiek en vrachtwagen chauffeurs te ontwikkelen. Eind 2004 heeft Sygic deze ontwikkelde software voor het eerst getoond op CeBit in Duitsland wat voor hun de betreding was van de navigatie markt.

In 2006 wordt besloten om de ontwikkeling verder uit te breiden voor de consumentenmarkt. Er wordt vooral veel geïnvesteerd in 3D rendering, multiplatform software en het beschikbaar stellen van de software voor elke mogelijke resolutie. Wederom wordt in 2007 de nieuwe software met 3D rendering voor het eerst getoond op CeBit in Duitsland welke op dat moment al voor een groot scala aan apparaten werkzaam is. Hierbij te denken aan Symbian,PDA en PND.

In 2008 komt dan eindelijk het navigatiesysteem beschikbaar voor het grote publiek voor zowel Symbian als PDA.

Inmiddels worden de kaarten van het navigatiesysteem verzorgt via TeleAtlas en kun je hier ook het systeem aanschaffen .

Deze informatie is overgenomen van de website van Sygic en vrijwel letterlijk vertaald uit het engels. Originele informatie vind je hier.
De Software
De software kan op vrijwel elke telefoon moeiteloos overweg met de interne gps-ontvanger welke bij het eerste gebruik automatisch wordt opgezocht. Indien het toestel niet beschikt over een interne gps-ontvanger of wanneer de ontvangst hiervan niet toereikend is kan er ook probleemloos een gps-ontvanger via bluetooth worden gebruikt.

De software kan gebruikt worden op vrijwel elke recente smartphone met of zonder aanraakscherm, het geheel blijft makkelijk in gebruik. De software doet er op mijn Nokia N82 ongeveer 14 seconden over om volledig op te starten en heeft daarna na ongeveer 2 seconden nodig om een goede GPS-Fix te bewerkstelligen. Hierbij moet ik wel vermelden dat mijn N82 beschikt over assisted-GPS.

Het eerste wat opvalt zodra de software wordt opgestart is de grote overeenkomst met de navigatiesoftware van TomTom, blijkbaar hebben de ontwikkelaars hier een voorbeeld aan genomen.

Alles oogt prettig en je hebt er vrijwel geen handleiding bij nodig. Iets waar ik me wel een beetje aan stoor is het feit dat sommige zinnen zijn afgekapt. Zo staat er in de instellingen bijvoorbeeld “Waarschuw bij overst…” enig onderzoek leert dan dat hier “Waarschuw bij oversteken spoorwegovergang” moet staan. Het was logischer geweest als de tekst ging scrollen op het moment dat het geselecteerd wordt, zoals je bij veel telefoons ziet.


Het invoeren van een route vind ik erg prettig en werkt ook snel. Je kiest achtereenvolgend land, plaats, straat en huisnummer. Daarna gaat de software gelijk opzoek naar de beste route. Een route van mijn woonplaats Vroomshoop naar Groningen (103KM) kost Sygic een kleine 8 seconden aan uitrekentijd op de 332MHz CPU van de N82. Hierbij moet vermeld worden dat op het moment van berekenen heel Europa ingeladen is en dat het berekenen iets sneller gaat zodra er alleen gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld de Benelux.

Een leuke feature van Sygic vind ik de mogelijkheid om zelf een map samen te stellen. Zo kun je bijvoorbeeld een map maken van de Benelux + Duitsland door de mapnamen van de 4 landen in een tekstbestand te plaatsen, waardoor het mogelijk wordt om tussen deze landen grensoverschrijdend te plannen zonder kaartwissel.

Op dit moment is er slechts één Nederlandse (vrouwelijke) stem beschikbaar. De stem doet prettig aan en klinkt vrij natuurlijk. Zelfs een uitspraak zoals “Sla na 300 meter rechtsaf en volg de N362” wordt probleemloos uitgesproken. Tevens is er binnen Sygic de mogelijkheid om het volume van de stem aan te passen aan de snelheid van de auto.


Het navigeren gaat probleemloos vooral dankzij de rijbaanbegeleiding van Sygic. Alleen een kreet zoals “Links aanhouden” bij een stoplicht met bijvoorbeeld acht rijstroken is nu verleden tijd. Er wordt links onderin het scherm met enkele groene pijlen aangegeven op welke rijbanen je kunt gaan staan om bij je bestemming terecht te komen, iets wat overigens ook netjes aangegeven wordt op de snelweg. Verder worden alle aanwijzingen netjes en vroegtijdig aangegeven en vaak ook nog een keer herhaalt, erg fijn als je het even niet gehoord hebt.

Na meerdere malen met Sygic genavigeerd te hebben kan ik zeggen dat de routeberekening prima zijn werk doet en 9 van de 10 keer de route precies zo berekend zoals ik hem zelf ook zou rijden. Soms als ik binnendoor wegen pak heeft Sygic nog wel eens de neiging om mij terug de normale weg op te sturen (maar nooit met een “probeer om te keren” melding) maar zodra ik dan een goede 500 meter op weg ben begrijpt Sygic prima dat ik binnendoor wil, en wordt de route hier ook netjes de rest van de weg op aangepast. Er bestaat binnen Sygic ook de mogelijkheid om in de avond automatisch over te schakelen op nachtkleuren en de schermhelderheid terug te regelen, een optie waar ik dankbaar gebruik van maak.

De nuttige plaatsen werken ook zoals het verwacht mag worden en het is zelfs mogelijk om via een converter tool gebruik te maken van POI’s van TomTom. Na enig zoeken blijkt dat ook favoriete bestemmingen als nuttige plaats moeten worden toegevoegd in de categorie favorieten, een beetje onhandig als je het mij vraagt maar het mag de pret niet drukken.


Kortom, een heerlijk navigatie systeem waar nog actief aan gesleuteld wordt. Mijn stem hebben ze zeker en de prijs is niet meer dan redelijk te noemen. Voor €79 beschik je al over heel Europa incl. een 2GB MicroSD kaart.
Kaartdekking
Hieronder vind je een kaart met de dekking van Europa. De afbeelding is overgenomen van het DVD hoesje van de Sygic kaart voor Europa 2008. Als iemand de kaart van Noord Amerika in bezit heeft kan ik deze hier toevoegen.
Specificaties en compatibiliteit
Hieronder staat een tabel met vergelijkingen tussen Sygic,TomTom, Route66, GarminXT, Navigon en IGo.

Ik heb de vergelijkingen samengesteld door informatie beschikbaar op het internet, mocht er iets niet correct zijn dan verneem ik dat graag! Suggesties voor aanvulling van onderstaande tabel zijn ook welkom.

McGuider v7.5TomTom v6Route66 v6GarminXT v4.10
Nuttige PlaatsenJaJaJaJa
File InformatieNee*JaJaJa
RijbaanbegeleidingJaNeeNeeNee
Automatische Dag/Nacht standJaNeeJaJa
Landinformatie bij passeren grensJaNeeNeeNee
Grensoverschrijdend plannenJaJa¹NeeJa¹

* verwacht in de volgende update eind zomer 2008.
¹ Dit is alleen mogelijk binnen één kaart. Als je bijvoorbeeld een kaart hebt van de Benelux en voor Duitsland dien je voor het plannen van een reis van Nederland naar Duitsland een kaartwissel uit te voeren.

Navigon v6.2.5iGo 8TomTom 7
Nuttige PlaatsenJaJaJa
File InformatieJaJaJa
RijbaanbegeleidingJa*JaNee
Automatische Dag/Nacht standNeeJaNee
Landinformatie bij passeren grensJaNeeNee
Grensoverschrijdend plannen**Ja¹JaJa¹

¹ Dit is alleen mogelijk binnen één kaart. Als je bijvoorbeeld een kaart hebt van de Benelux en voor Duitsland dien je voor het plannen van een reis van Nederland naar Duitsland een kaartwissel uit te voeren.
* De PNA versie heeft Realityview, waardoor je verkeersborden voor je ziet ipv alleen maar rijbaanbegeleiding
** Navigon heeft nog een stukje duitsland op de Benelux map staan waardoor een deel over de grens plannen een stukje mogelijk is voor je van kaart moet wisselen. Bij een kaart van West-Europa ipv Benelux kunnen ze beide over de grens plannen. iGo heeft losse mappen voor elk land; als je mappen van buurlanden hebt, plant hij daar rustig over de grens naar en doorheen.


De software is op vrijwel elk toestel beschikbaar dat draait onder Windows Mobile of Symbian S60 V3. Hieronder volgt een lijst van apparaten waarop het systeem zonder problemen getest is.

Nokia
N95, N82, N80, N73, E90, E65, E61i, E61, E60, E51, E50, 6110 Navigator, 5500.

HTC
P3300 Artemis, P3600 Trinity, P3600i, P3650 Polaris, Touch Cruise, P4550 Kaiser, TyTN II, P5500 Niki, Touch Dual, Touch II, S620 Excalibur, S621, S710 Vox, HTC S711, S730 Wings, S310 Oxygen.

Andere
* Airis T620.
* AT&T Tilt.
* Dopod 310, P800, P800W, P860, D810, CHT9100, CHT9110, C720W, C720, C500.
* EMobile Emonster S11HT.
* ETEN X500+.
* I-Mate Ultimate 8502
* Mio P550.
* O2 Xda Orbit, Xda Orbit 2, Xda Stellar, Xda Star , Xda Cosmo, Xda Atmos.
* Orange SPV C100, SPV M650, SPV M700, SPV E600.
* Qtek G200.
* Samsung i200.
* SFR S300+, Touch Cruise, v1615, Touch Dual, S710.
* Swisscom XPA v1510, XPA v1615, XPA Touch Dual, XPA v1415.
* Telus HTC Touch.
* T-Mobile MDA Compact III, MDA Vario III, MDA Touch Plus, Dash, MDA Mail.
* Toshiba G7210.
* Vodafone VPA Compact GPS, VPA Compact V, v1615, VDA V, v1415, V7505.
Veelgestelde Vragen (FAQ)
In dit gedeelte vind je de vragen die vaak naar voren komen in deze topic reeks. Om te voorkomen dat mensen te veel moeten gaan zoeken naar hedendaagse problemen met dit navigatiesysteem is hier van deze problemen een opsomming gemaakt. Aanvullingen ontvang ik graag via DM. :)

Ik wil graag mijn TomTom Flitspalen en POI gebruiken in Sygic, kan dat?
Sygic gebruikt een ander formaat voor POI dan TomTom maar het is mogelijk om deze om te zetten via Ov2Upi Translator 2.3. Gebruik je bijv. Poiedit om je flitspalen op te halen dan geef je aan dat je de poi wilt opslaan in een map op je hardeschijf (formaat: TomTom Binary).

Vervolgens start je de Ov2Upi translator op. Vink in dit programma "translate in series" aan en klik vervolgens op ".ov2->.upi". Kies hierna de map waarin je de TomTom poi hebt opgeslagen. Nu zal er in dezelfde map een aantal .upi bestanden worden aangemaakt, dit zijn je daadwerkelijke poi bestanden voor Sygic. Deze moet je in de map plaatsen van het land waar je ze wilt gebruiken dus bijv memcard\maps\NLD\ voor nederland.

Indien je ook de bijgevoegde .bmp bestanden wilt gebruiken (iconen) is er nog een extra stap nodig om deze onder sygic werkend te krijgen, dat doe je als volgt:
 1. Kopieer de BMP bestanden naar een lege map. Bijvoorbeeld c:\bmp_old.
 2. Start irfanview (download van http://www.irfanview.com)
 3. Ga naar File -> Batch Conversion/Rename
 4. Laat alles staan zoals het staat maar vink "Use Advanced options" aan en klik daarna op advanced.
 5. in het nieuwe venster activeer "CHANGE COLOR DEPTH" en kies daarna voor 256 Colors (8BPP)
 6. Klik op OK.
 7. Zoek nu rechts in het bestandsvenster je map op waar je de BMP in hebt gezet en klik daarna op "Add All"
 8. Bij output directory kies je de nieuwe map waar je de geconverteerde bestanden heen wilt zetten. bijv. c:\bmp_new.
 9. klik op start batch
 10. als er onderaan staat xx files - errors 0, warnings 0 klik je op exit.
 11. Voila, je hebt nu geconverteerde BMP Files. kopieer deze bestanden naar je MEMCARD\Res\Icons map en je hebt icoontjes.
Ik wil graag meerder landen toevoegen aan een kaart, hoe doe ik dat?
Binnen sygic bestaat de mogelijkheid om zelf een zogeheten "multimap" samen te stellen. Dit kan heel eenvoudig door een bestandje aan te maken in <SDKAART>\Maps\<mapnaam.mlm>.

In dit bestand neem je de mapnamen op van de landen die je toe wilt voegen, tussen [ en ]. Wil je bijvoorbeeld een map maken van de Benelux + Duitsland zou het bestand de volgende informatie bevatten: "[NED] [BEL] [LUX] [DEU]".

Zodra je dit gedaan hebt kun je in Sygic via kaartwisselen kiezen voor je nieuwe kaart.

Hoeveel geheugenruimte is er nog vrij op de SD-kaart voor Europa, Noord-Amerika en Rusland?
- Europa: ~ 50 MB
- Noord-Amerika: ~ 80 MB
- Rusland: ~ 850 MB

Kan ik de content naar een andere SD-kaart kopiëren, bijvoorbeeld van 4 GB, om extra gegevens op te slaan?
Ja. Als u de gegevens op een andere SD-kaart wilt zetten, kunt u contact opnemen met het Tele Atlas Service Centre. Houd uw productcode bij de hand. U kunt de gegevens slechts eenmaal overzetten.

Wat gebeurt er als ik een ander apparaat ga gebruiken?
De originele SD-kaart kan in verschillende apparaten worden gebruikt (achtereenvolgens). Als u een ander apparaat gaat gebruiken, blijven alle instellingen en persoonlijke voorkeuren op de SD-kaart staan. De kaart wordt opnieuw geïnstalleerd.

Ik heb McGuider geïnstalleerd, maar ik zie alleen maar een grijze kaart op het scherm.
Zoek een locatie op met GPS-ontvangst. Zonder GPS-ontvangst kunnen alleen demonstratieroutes worden gepland.

Kan ik het adresboek in mijn apparaat gebruiken om mensen via GPS te traceren?
Nee, Versie 7.5 ondersteunt geen verbinding met contactgegevens in het adresboek.

Kan ik actuele verkeersinformatie krijgen?
In de zomer van 2008 kunt u via een software-update beschikken over TMC. Neem contact op met het Tele Atlas Service Centre of met navigation.teleatlas.com voor het laatste nieuws.

Enkele FAQ items zijn voor het gemak overgenomen van de McGuider.com website.
LinksOpgelet: Ga NIET op het versie nummer af. In het PietPiraat (TM) circuit is er veelal Sygic Mobile te downloaden met een versie nummer vanaf 7.52. Mijn advies, laat deze links liggen en ga opzoek naar Sygic McGuider. McGuider is in feite een beter getest consumenten product welke actiever ontwikkelt wordt dan Drive en Mobile en waar deze bugs ook niet inzitten.

[Voor 110% gewijzigd door BastiaanN op 11-07-2008 22:23]

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


Anoniem: 75597

Mooie startpost! Op basis van de screenshots ziet het er mooier en veelzijdiger uit dan Route 66 die ik pas heb aangeschaft. Wat me wel zou tegenhouden bij Sygic is het feit dat het alleen werkt op de meegeleverde geheugenkaart; als je het op een andere geheugenkaart wilt zetten kost dat weer veel gedoe.

 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Anoniem: 75597 schreef op donderdag 10 juli 2008 @ 14:49:
Mooie startpost! Op basis van de screenshots ziet het er mooier en veelzijdiger uit dan Route 66 die ik pas heb aangeschaft. Wat me wel zou tegenhouden bij Sygic is het feit dat het alleen werkt op de meegeleverde geheugenkaart; als je het op een andere geheugenkaart wilt zetten kost dat weer veel gedoe.
Valt mee hoor! :) Ik heb in mijn telefoon een 8GB microSD waarop ik graag Sygic wou hebben ipv de meegeleverde 2GB kaart. Kaart overgekopieerd, gebeld met teleatlas en devicecode doorgegeven en binnen 2 minuten had ik een nieuwe activatiecode op de mail.. :) al met al een goede 10 minuten werk.

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


Anoniem: 75597

BastiaanN schreef op donderdag 10 juli 2008 @ 14:51:
[...]

Valt mee hoor! :) Ik heb in mijn telefoon een 8GB microSD waarop ik graag Sygic wou hebben ipv de meegeleverde 2GB kaart. Kaart overgekopieerd, gebeld met teleatlas en devicecode doorgegeven en binnen 2 minuten had ik een nieuwe activatiecode op de mail.. :) al met al een goede 10 minuten werk.
Ok. Dat valt inderdaad mee. Maar als jouw 8GB kaart binnenkort stukgaat o.i.d heb je wel een probleem? Ik las ergens dat het maar een keer overgezet kon worden.

 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Anoniem: 75597 schreef op donderdag 10 juli 2008 @ 15:34:
[...]
Ok. Dat valt inderdaad mee. Maar als jouw 8GB kaart binnenkort stukgaat o.i.d heb je wel een probleem? Ik las ergens dat het maar een keer overgezet kon worden.
Het klopt inderdaad dat hij maar een keer overgezet kan worden. De medewerker van TeleAtlas gaf aan dat indien er kan worden aangetoond dat de kaart daadwerkelijk defect is het product nogmaals probleemloos kan worden overgezet naar een nieuwe kaart. Echter ga ik er wel vanuit dat dit iets langer duurt dan 10 minuten, maar goed, we gaan er vanuit dat die sandisk krengen niet kapot te krijgen zijn toch? 8)

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


 • My
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 25-01 22:20
Ik lees in de OP dat de fileinformatie van McGuider pas na de zomer 2008 via een update wordt geïmplementeerd.

Ik zie al wel een knop daarvoor zitten in het menu. Als je een route hebt gepland en je kiest daarna in het menu voor 'alternatieve route' kan je kiezen voor iets als 'file vermijden' oid.
Blijkbaar werkt dat knopje nu dan nog niet?

 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
My schreef op donderdag 10 juli 2008 @ 15:52:
Ik lees in de OP dat de fileinformatie van McGuider pas na de zomer 2008 via een update wordt geïmplementeerd.

Ik zie al wel een knop daarvoor zitten in het menu. Als je een route hebt gepland en je kiest daarna in het menu voor 'alternatieve route' kan je kiezen voor iets als 'file vermijden' oid.
Blijkbaar werkt dat knopje nu dan nog niet?
Je doelt op "Vermijd verkeersverhinderingen" vermoed ik? Denk ik gewoon een foutje. Op mijn PDA is dat knopje namelijk grijs, in mijn N82 verdwijnt het menu gewoon zodra ik er op klik... :P

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


Anoniem: 199679

Mooie SP! Ik was me al een bult aan het zoeken hoe ik Favorieten kon toevoegen, weet het nu ! Dank

Andere dingen die me zijn opgevallen:

Rijbaanbegeleiding:
Als ik bij een kruising kom met (bijvoorbeeld) 1 baan links, 2 rechtdoor en 1 rechts, en ik moet rechtdoor, dan is de pijl voor links ook groen, niet altijd handig..

Melden indien het op de route ligt:
Ik heb Tankstations gekozen en waarschuwen op route, maar tankstations langs de snelweg waarschuwt hij niet voor. Dit is wel op te lossen door te laten waarschuwen op een bepaalde afstand, maar dan krijg je ook waarschuwingen voor alle tankstations die in de buurt van de snelweg liggen. De functie waarbij je even vooruit kan kijken hoever de eerstvolgende nuttige locatie nog is vind ik juist zo handig... Maar dan laat hij alleen dat tankstation zien dat bijna op de eindbestemming ligt, niet die waar ik bijna langs rij... jammer..

De snelheidswaarschuwing zit er regelmatig naast, dit ligt waarschijnlijk niet aan Sygic, maar aan de leverancier van de kaarten, alleen is het erg irritant als je een waarschuwing krijgt dat je te hard rijdt omdat je met meer dan 50 per uur wilt invoegen ( op en afritten zijn volgens de kaart vaak 50km/h)

Nog meer mensen die dit is opgevallen?

Verder prima navigatie, gebruik hem dagelijks, ook als ik naar bekende plekken rijdt.... hij waarschuwt lekker op tijd voor afritten. Niet als TomTom die zegt dat je over 300 meter de afrit moet nemen en dat dat daar dan precies de afrit ophoudt :D

1 ding mis ik nog: een knop waarmee je in 1 keer het geluid kan muten en weer kan activeren

 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Ik begrijp niet helemaal goed wat je bedoeld bij de rijbaanbegeleiding, ik heb het namelijk alleen zelf meegemaakt als je via de baan voor linksaf ook rechtdoor mag (wat je wel eens vaker ziet). Voor de rest heb ik daar nog geen fouten in kunnen ontdekken. De begeleiding is trouwens in de kaarten verwerkt van TeleAtlas :)

Wat betreft de snelheidswaarschuwing geef ik je gelijk, ik merk het inderdaad zelf ook soms. De goede snelheid wordt pas weergegeven op het moment dat ik op de snelweg rijdt, niet op de oprit. Echter dacht ik dat TomTom hier ook last van had, in elk geval de versie die ik hier heb.

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


 • dafmay
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 22:01
Hey Bastiaan,

Super dit nieuwe topic helemaal gewijd aan McGuider. Dank voor je inzet! Ik ga 'm vanavond thuis eens rustig doorlezen...

 • roma0803
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 05-01 09:22
Mooie TS BastiaanN, complimenten.

Nog wat officiële informatie van de makers.

Over de naamgeving Sygic Drive of McGuider.
Dear ...,

Sygic is primarily focused on OEM market. All end users are forwarded to our partner Teleatlas, where they can buy McGuider product. The link is: http://www.mcguider.com/ There are just minor differences between McGuider and other Sygic products in personal navigation. You as an end user will probably not to be influenced by them.

Please visit McGuider web site and check if your platform is compatible to McGuider SW.
If yes, have a nice experience with our product!

Best regards

...
Sygic, s.r.o.
En nadere info over de verkeersinformatiediensten.
Dear ...,

TMC feature will be available in the beginning of autumn this year. New release of McGuider is already in development phase where this feature will be included for external devices paired with your over Bluetooth.

Also similar feature to TMC is prepared when traffic information will be updated over data networks available from your provider. Then no external device will be necessary only monthly data plan signed with your provider.

Until then do not hesitate to have a look on McGuider web page for future updates.

Thank you for your interest and contacting support!

Regards,

SYGIC Technical Sypport

E-mail: mailto:support@sygic.com
Web: www.sygic.com
Sygic, s.r.o.
Nam. 1. maja 14
81103 Bratislava

Tel: +421 2 592 30 208
Fax: +421 2 592 30 495
Beiden berichten van vorige week waarin ik wat contact met ze had. Overigens erg prettig om te ervaren dat mails binnen een dag inhoudelijk worden beantwoord. Daar mag een andere grote navigatiejongen wel een voorbeeld aan nemen.

When I die, I want to die like my grandfather, who died peacefully in his sleep. Not screaming like all the passengers in his car.


 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
roma0803 schreef op donderdag 10 juli 2008 @ 19:19:
Mooie TS BastiaanN, complimenten.

Nog wat officiële informatie van de makers.

Over de naamgeving Sygic Drive of McGuider.

[...]


En nadere info over de verkeersinformatiediensten.

[...]

Beiden berichten van vorige week waarin ik wat contact met ze had. Overigens erg prettig om te ervaren dat mails binnen een dag inhoudelijk worden beantwoord. Daar mag een andere grote navigatiejongen wel een voorbeeld aan nemen.
Mag ik vragen hoe je hun gecontacteerd hebt? Ik heb het via het formulier op hun site geprobeerd maar nog nooit een reactie mogen ontvangen, ik vermoed dat ik iets fout doe :)

Ik tast namelijk nog in het duister over hun update beleid. TeleAtlas kon mij dit ook nog niet vertellen omdat het voor hun net zo nieuw is als voor de tweakers onder ons :)

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


 • pven
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online
BastiaanN schreef op donderdag 10 juli 2008 @ 19:31:
[...]


Mag ik vragen hoe je hun gecontacteerd hebt? Ik heb het via het formulier op hun site geprobeerd maar nog nooit een reactie mogen ontvangen, ik vermoed dat ik iets fout doe :)
Ik zie in het antwoord een email-adres staan, ik gok dat als je die mailt er een antwoord volgt (alhoewel je dat nooit zeker weet). :)

We gaan eraan! || Marktplaats-meuk. Afdingen mag! ;-) || slotje.com for sale || Dank pven!


 • roma0803
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 05-01 09:22
De emailadressen staan op hun site. Ik meen me te herinneren dat het info@ adres een bounce gaf. Ik heb gemaild met sales@ en support@. In beide gevallen binnen een dag antwoord.
Uit de verdere replies kan ik opmaken dat hun doel is rond de herfst met een grote update te komen voor McGuider. Deze zou één of twee verkeersinformatiediensten bevatten (TMC en/of via dataverbinding) en een behoorlijk aantal bugfixes. Ik proef uit de mails een stuk professionaliteit maar tussen de regels door heb ik wel het idee dat ze wat verrast zijn door de vraag naar hun produkt. Ze hebben ook heel erg veel aanmeldingen binnengekregen voor het betatesten via hun site.

[Voor 3% gewijzigd door roma0803 op 10-07-2008 19:45]

When I die, I want to die like my grandfather, who died peacefully in his sleep. Not screaming like all the passengers in his car.


 • gwystyl
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 01:07

gwystyl

Beugeltje dan maar?

Ik mis in je overzicht Navigon 6.2 en Nav N Go iGo 8, toch ook redelijk veel gebruikte systemen voor PDA en PNA (beide niet beschikbaar voor Symbian volgens mij, misschien dat je ze daarom niet hebt meegenomen?). Ik heb even je tabel overgenomen en proberen in te vullen wat ik weet over die twee navigatiesystemen.Gelijk ook maar even TomTom 7 erbij gezet :)
McGuider v7.5Navigon v6.2.5iGo 8TomTom 7
Nuttige PlaatsenJaJaJaJa
File InformatieNeeJaJaJa
RijbaanbegeleidingJaJa*JaNee
Automatische Dag/Nacht standJaNeeJaNee
Landinformatie bij passeren grensJaJaNeeNee
Grensoverschrijdend plannen**JaJaJaNee

* De PNA versie heeft Realityview, waardoor je verkeersborden voor je ziet ipv alleen maar rijbaanbegeleiding
** TomTom 6 kaarten houden op op de grens, Navigon heeft bijvoorbeeld nog een stukje duitsland op de Benelux map staan waardoor een deel over de grens plannen een stukje mogelijk is voor je van kaart moet wisselen. Bij een kaart van West-Europa ipv Benelux kunnen ze beide over de grens plannen. iGo heeft losse mappen voor elk land; als je mappen van buurlanden hebt, plant hij daar rustig over de grens naar en doorheen.


Zowel Navigon als iGo vind ik er beter uit zien dan TomTom, maar beide zijn te log voor mijn MDA Compact 3 (HTC P3300). TomTom 6 en 7 draaien er vloeiend op. Ik wissel op het moment tussen iGo en TomTom 7 omdat ik die het lekkerst vind werken. Ik ben benieuwd naar de ervaringen met Sygic, want dat ken ik eigenlijk helemaal niet.

 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
roma0803 schreef op donderdag 10 juli 2008 @ 19:44:
De emailadressen staan op hun site. Ik meen me te herinneren dat het info@ adres een bounce gaf. Ik heb gemaild met sales@ en support@. In beide gevallen binnen een dag antwoord.
Uit de verdere replies kan ik opmaken dat hun doel is rond de herfst met een grote update te komen voor McGuider. Deze zou één of twee verkeersinformatiediensten bevatten (TMC en/of via dataverbinding) en een behoorlijk aantal bugfixes. Ik proef uit de mails een stuk professionaliteit maar tussen de regels door heb ik wel het idee dat ze wat verrast zijn door de vraag naar hun produkt. Ze hebben ook heel erg veel aanmeldingen binnengekregen voor het betatesten via hun site.
Bedankt, ik heb een mailtje de deur uitgedaan. Ik wacht in spanning af! :)
gwystyl schreef op donderdag 10 juli 2008 @ 19:54:
Ik mis in je overzicht Navigon 6.2 en Nav N Go iGo 8, toch ook redelijk veel gebruikte systemen voor PDA en PNA (beide niet beschikbaar voor Symbian volgens mij, misschien dat je ze daarom niet hebt meegenomen?). Ik heb even je tabel overgenomen en proberen in te vullen wat ik weet over die twee navigatiesystemen.Gelijk ook maar even TomTom 7 erbij gezet :)

* De PNA versie heeft Realityview, waardoor je verkeersborden voor je ziet ipv alleen maar rijbaanbegeleiding
** TomTom 6 kaarten houden op op de grens, Navigon heeft bijvoorbeeld nog een stukje duitsland op de Benelux map staan waardoor een deel over de grens plannen een stukje mogelijk is voor je van kaart moet wisselen. Bij een kaart van West-Europa ipv Benelux kunnen ze beide over de grens plannen. iGo heeft losse mappen voor elk land; als je mappen van buurlanden hebt, plant hij daar rustig over de grens naar en doorheen.


Zowel Navigon als iGo vind ik er beter uit zien dan TomTom, maar beide zijn te log voor mijn MDA Compact 3 (HTC P3300). TomTom 6 en 7 draaien er vloeiend op. Ik wissel op het moment tussen iGo en TomTom 7 omdat ik die het lekkerst vind werken. Ik ben benieuwd naar de ervaringen met Sygic, want dat ken ik eigenlijk helemaal niet.
Bedankt voor je aanvulling. Ik heb jou tabel eronder geplakt omdat ik anders de layout mol, en daar zijn ongetwijfelt de modjes niet zo blij mee. Wat betreft Navigon, die is gewoon beschikbaar voor Symbian.

Volgens mij maken Navigon en iGo echter geen gebruik van TeleAtlas mapdata, in elk geval niet van de rijbaanbegeleiding van dit concern. Gezien je met Sygic Mobile (welke gebruik maakt van NAVTEQ mapdata) nog regelmatig het verkeerde straatje in werdt gestuurd. sinds Sygic McGuider (TeleAtlas mapdata) is dit helemaal uit de wereld. Hierbij vraag ik me bij beide systemen af of de routes wel nauwkeurig worden gepland, ik heb er geen ervaringen mee.

m.b.t. je ervaringen van Sygic, de review in de startpost is volledig gebaseerd op eigen bevindingen :)

[Voor 4% gewijzigd door BastiaanN op 10-07-2008 20:14]

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


Anoniem: 199679

BastiaanN schreef op donderdag 10 juli 2008 @ 17:26:
[...]


Ik begrijp niet helemaal goed wat je bedoeld bij de rijbaanbegeleiding, ik heb het namelijk alleen zelf meegemaakt als je via de baan voor linksaf ook rechtdoor mag (wat je wel eens vaker ziet). Voor de rest heb ik daar nog geen fouten in kunnen ontdekken. De begeleiding is trouwens in de kaarten verwerkt van TeleAtlas :)

Wat betreft de snelheidswaarschuwing geef ik je gelijk, ik merk het inderdaad zelf ook soms. De goede snelheid wordt pas weergegeven op het moment dat ik op de snelweg rijdt, niet op de oprit. Echter dacht ik dat TomTom hier ook last van had, in elk geval de versie die ik hier heb.
Stel je voor:

van links naar rechts:

1 strook voor linksaf, 2 voor rechtdoor en 1 voor rechtsaf

Ik moet rechtdoor, dus de rijbaanbegeleiding zou 1 grijze pijl naar links, 2 groene voor rechtdoor en een grijze voor rechtsaf moeten laten zien. Wat ik echter te zien krijg is: de pijl voor linksaf groen, de 2 pijlen voor rechtdoor groen, en de pijl voor rechtsaf grijs. Dus volgens de begeleiding kan ik ook de meest linkse strook pakken, ookal wijst die pijl naar links en moet ik rechtdoor. De enige keren dat ik dit krijg is ook alleen als er meer dan 2 richtingen zijn om uit te kiezen... bij 2 gaat het altijd goed

 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Anoniem: 199679 schreef op donderdag 10 juli 2008 @ 20:37:
[...]

Stel je voor:

van links naar rechts:

1 strook voor linksaf, 2 voor rechtdoor en 1 voor rechtsaf

Ik moet rechtdoor, dus de rijbaanbegeleiding zou 1 grijze pijl naar links, 2 groene voor rechtdoor en een grijze voor rechtsaf moeten laten zien. Wat ik echter te zien krijg is: de pijl voor linksaf groen, de 2 pijlen voor rechtdoor groen, en de pijl voor rechtsaf grijs. Dus volgens de begeleiding kan ik ook de meest linkse strook pakken, ookal wijst die pijl naar links en moet ik rechtdoor. De enige keren dat ik dit krijg is ook alleen als er meer dan 2 richtingen zijn om uit te kiezen... bij 2 gaat het altijd goed
Klinkt dan inderdaad als een bug. Software bugs kun je overigens melden via het formulier op de website van Sygic. Maar heb je in Nederland toch niet zoveel last van gezien je altijd zoveel mogelijk rechts moet rijden, anders krijg je ruzie met oom agent :+

offtopic:
Valt het overigens iemand op dat ik veeel te veeel vrijetijd heb op dit moment? :+

[Voor 4% gewijzigd door BastiaanN op 10-07-2008 20:49]

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


Anoniem: 199679

BastiaanN schreef op donderdag 10 juli 2008 @ 20:46:

offtopic:
Valt het overigens iemand op dat ik veeel te veeel vrijetijd heb op dit moment? :+
offtopic:
Ik wou er niet over beginnen, maar . ;)

 • Phoolie
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 30-03 15:21
BastiaanN schreef op donderdag 10 juli 2008 @ 20:46:
[...]

offtopic:
Valt het overigens iemand op dat ik veeel te veeel vrijetijd heb op dit moment? :+
Ik moet zeggen dat ik er geen problemen mee heb, geweldig topic _/-\o_

 • Q-bone
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22:25

Q-bone

Dusss...

Heb de beta van drive op de n78 aan het werk gekregen! dus de N78 wordt ook ondersteund!

Echter als de"voice" praat, dan kapt ze elke zin af. Links afsl..., etc, hebben meer mensen hier "last" van, of is dit een bug? vanwege de beta.

bla?


 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Q-bone schreef op vrijdag 11 juli 2008 @ 10:24:
Heb de beta van drive op de n78 aan het werk gekregen! dus de N78 wordt ook ondersteund!

Echter als de"voice" praat, dan kapt ze elke zin af. Links afsl..., etc, hebben meer mensen hier "last" van, of is dit een bug? vanwege de beta.
Dit gebeurt op de N82 ook zodra je er een bluetooth setje aan hangt. Schijnbaar vreet het geheel dan te veel resources. Een verschil tussen de N78 en N82 is dat de N82 een goede 80MB aan application memory heeft (dus beschikbaar) terwijl (volgens de Nokia Site) de N78 maar ~46MB heeft hiervoor.

Wat je zou kunnen proberen is om in de settings.ini van sygic het aantal fps omlaag te halen. Het resultaat is dat je kaart langzamer update maar dat je wel meer resources overhoudt :) Waar die file staat zul je overigens even moeten zoeken... ik wéét dat hij er is, in elk geval :P

Je bent je overigens bewust dat ondanks de overeenkomsten Drive en McGuider eigenlijk 2 verschillende systemen zijn? Drive is bedoeld voor de OEM markt en McGuider voor de consument.

Edit;

Just for the record. Hier is het verschil in rekenkracht en geheugen tussen de N78 en N82.

N78N82
CPU369 MHz SingleCore(Zonder 3D HW Accerelatie)332 MHz DualCore (Met 3D HW Accerelatie)
NAND Geheugen256MB256MB
SDRAM Geheugen96 MB (~46MB beschikbaar)128MB(~90MB beschikbaar)


Wat me tot mijn verbazing opvalt is dat de N78 niet beschikt over 3D Accerelatie? :? als dit daadwerkelijk klopt, zit daar wss het probleem omdat sygic hier wel gebruik van maakt.
Bron;
http://www.forum.nokia.com/devices/N78
http://www.forum.nokia.com/devices/N82

[Voor 25% gewijzigd door BastiaanN op 11-07-2008 11:57]

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


 • Q-bone
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22:25

Q-bone

Dusss...

Heb niet het idee dat ie het niet aan kan, maar ze houd gewoon structureel te vroeg op met praten... :+
(volgens mij werkt mcguider nog niet op de N78, daarom de drive beta.)

[Voor 25% gewijzigd door Q-bone op 11-07-2008 12:02]

bla?


 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Q-bone schreef op vrijdag 11 juli 2008 @ 12:00:
Heb niet het idee dat ie het niet aan kan, maar ze houd gewoon structureel te vroeg op met praten... :+
(volgens mij werkt mcguider nog niet op de N78, daarom de drive beta.)
Een vrouw naar je hart toch? :>

Misschien heb ik je tekst verkeerd geintepreteerd. Op de N82 gaat het zo "Over drie <5 sec pauze> honderd meter <10 sec pauze> rechtsaf <einde>". Daar kapt ze dus niet halvewege een woord af, maar altijd nadat ze klaar is met uitspreken.

Als het bij jou anders is zou het misschien een bug kunnen zijn, zoals je wss zelf al verwacht had :P

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


 • Q-bone
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22:25

Q-bone

Dusss...

Het is dus aan het EINDE van de zin :+ Tussendoor is het perfect, eerst dacht ik dat het lag aan het woord afslag... Maar toen ze ineens zei, blabla afslag de n32 opdraa.. zei ze het wel oke! maar ja opdraaien weer niet :+

Wanneer mcguider werkt zal ik deze er op zetten :) Heb al gekocht, maar werkt dus niet...

bla?


 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Yaay e-mail *O*

Dear Bastiaan,

Thank you for your inspiring email and all the reference you have provided! We greatly appreciate your approach and remarks.
First i want to say thank you for a wonderful navigation product. About two weeks ago i bought Sygic McGuider and it makes my life so much easier and beats TomTom far out.

I wonder what the update policy is for this product. Are software updates free and how can i update them, the same question for the maps. I understand that it’s not possible to get a major map update for free, but maybe for a discount, or minor updates for free, and majors against some costs.
It is always good to hear that people who are using our software are satisfied and look forward new features in our navigation. Obviously, there will be update available for McGuider customers as we are keen on providing the best service possible. At the moment, we do prepare update interface that will make it easier to define what exactly your previous version of software needs to be actualized of.
Something that bothers me about McGuider is the fact that the text at some settings is clipped. For example it says somewhere (translated from Dutch) "Warn at cro..." while it should be "Warn at crossing of railroad". It’s a little confusing, is there going be a fix for this? For example a scrolling text when it is selected?
It is not an easy task and we would like to come up with solution that will make all our customers happy. I want to make you sure that there is already enhanced textual processor prepared for McGuider which can actually show all text lines indifferently on the size within one single column on screen.

More of the enhancements are prepared and some of them are ready already therefore do not hesitate to have a look on McGuider web page from time to time and stay updated with any upcoming news.

Also find following links to our feedback online form where you can leave any comments that will come up to your mind anytime later on.

http://www.sygic.com/help.php

More tools are also available to download from the same web page. Feel free to have your download of them.

Thank you for contacting support!


Regards,

Sygic
Milos Hyravy
Technical Support (Project Assistance)

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


 • roma0803
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 05-01 09:22
Ik had dit voice fenomeen ook met een versie van Sygic Drive. De huidige McGuider werkt echter prima mbt voice instructies. De dame kent alleen geen punten achter haar zinnen, zoals bij TomTom. Ik hoor steeds een komma, aan het eind van de zin gaat haar stem omhoog alsof er nog iets achteraan komt. Is echter niet zo. Niet vervelend verder,maar een detail.

Ik heb McGuider overigens prima aan het werk gekregen op mijn N82. Op mijn i-Mate SPL WM6.1 draait het ook, echter vind ie geen GPS. Ik moet hier met een externe GPS muis werken, maar de wizard vind geen GPS op de COM poorten. Iemand bekend met dit en een oplossing hiervoor?

Nette mail van Sygic weer.

When I die, I want to die like my grandfather, who died peacefully in his sleep. Not screaming like all the passengers in his car.


 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Op mijn antieke Asus Mypal A710 met Windows Mobile 2003 start hij uberhaubt niet eens op... -O- ik krijg heel even een laad scherm, zwart scherm en daarna sta ik weer te koekeloeren op het home screen.

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


 • Xymox
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 21:51

Xymox

Determinism rulez !

Dit zijn mijn opmerkingen aangaande Sygic :
(ik gebruik 'm op mijn Nokia N95-1)

- Routeberekening is traag. Vergeleken met TomTom 6 duurt het erg lang.
- Grafisch ziet het er gelikt uit, mooier dan TomTom 6. Anti-Aliasing (uit te zetten) geeft een strak beeld.
- De virtuele borden die worden weergegeven zitten vaak in de weg. Zeker als je rijdt op een plek waar veel straten en afslagen vlak na elkaar zijn kan je op het scherm niet zo ver vooruit kijken. De informatie wordt wel transparant weergegeven, maar belemmert wel.
- De automatische zoom is wat mij betreft niet voldoende. Het beeld mag wel wat meer ingezoomd worden, zeker op de drukke plekken
- Nadeel van het mooie grafische beeld is dat het geheel wat onoverzichtelijker wordt. Vergeleken met TomTom moet ik iets langer turen naar het beeld om precies het overzicht te krijgen.
- Het automatisch scrollen tijdens navigeren (rotatie van beeld, update snelheid beelden) is prima en op de N95 zeker sneller dan met TomTom 6.
- Zolang je de aangegeven route goed volgt is het prima. Echter als je verkeerd rijdt en Sygic de route opnieuw gaat bepalen stokt het beeld te lang. Op drukke plekken ben je dan het overzicht kwijt. Ook als het beeld dan weer verder gaat lijkt Sygic even de kluts kwijt te zijn en wordt het beeld geroteerd. Het duurt dan even voordat het beeld ook de daadwerkelijke rijrichting goed volgt. Dit fenomeen zie je niet bij TomTom, die loopt soepeltjes door.

Mijn conclusie is : prima navigatie software die zeker op bepaalde punten wel verbeterd kan worden. Zeker het trage berekenen en het stokken van het beeld tijdens herberekenen is een flink minpunt.
Echter de rijbaan weergave is super en in vergelijk met TomTom echt een meerwaarde.

Intel i9-9900K | MSI MPG Z390 Gaming Pro Carbon | MSI RTX 2080Ti Gaming X Trio | Ballistix Sport LT (32GB) | MSI Optix MAG274QRF-QD 1440p | Samsung 970 EVO Plus (2TB) | NZXT Kraken X52 | Valve Index | Fractal Design R6 | Synology DS420j


 • Q-bone
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22:25

Q-bone

Dusss...

hmmz voice van drive is dus echt een bug... Dan ga ik dit weekend maar eens de mcguider en de beta van drive in elkaar verweven 8) kijken of ik het werkend kan krijgen :+

bla?


 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Xymox schreef op vrijdag 11 juli 2008 @ 12:55:
Dit zijn mijn opmerkingen aangaande Sygic :
(ik gebruik 'm op mijn Nokia N95-1)

- Routeberekening is traag. Vergeleken met TomTom 6 duurt het erg lang.
- Grafisch ziet het er gelikt uit, mooier dan TomTom 6. Anti-Aliasing (uit te zetten) geeft een strak beeld.
- De virtuele borden die worden weergegeven zitten vaak in de weg. Zeker als je rijdt op een plek waar veel straten en afslagen vlak na elkaar zijn kan je op het scherm niet zo ver vooruit kijken. De informatie wordt wel transparant weergegeven, maar belemmert wel.
- De automatische zoom is wat mij betreft niet voldoende. Het beeld mag wel wat meer ingezoomd worden, zeker op de drukke plekken
- Nadeel van het mooie grafische beeld is dat het geheel wat onoverzichtelijker wordt. Vergeleken met TomTom moet ik iets langer turen naar het beeld om precies het overzicht te krijgen.
- Het automatisch scrollen tijdens navigeren (rotatie van beeld, update snelheid beelden) is prima en op de N95 zeker sneller dan met TomTom 6.
- Zolang je de aangegeven route goed volgt is het prima. Echter als je verkeerd rijdt en Sygic de route opnieuw gaat bepalen stokt het beeld te lang. Op drukke plekken ben je dan het overzicht kwijt. Ook als het beeld dan weer verder gaat lijkt Sygic even de kluts kwijt te zijn en wordt het beeld geroteerd. Het duurt dan even voordat het beeld ook de daadwerkelijke rijrichting goed volgt. Dit fenomeen zie je niet bij TomTom, die loopt soepeltjes door.

Mijn conclusie is : prima navigatie software die zeker op bepaalde punten wel verbeterd kan worden. Zeker het trage berekenen en het stokken van het beeld tijdens herberekenen is een flink minpunt.
Echter de rijbaan weergave is super en in vergelijk met TomTom echt een meerwaarde.
Wat heet bij jou traag? :) 103KM binnen 8 seconden vind ik goed te doen, verder is een herberekening bij mij vaak heel snel en ervaar ik niet datgene wat jij noemt bij de herberekening.

Die virtuele borden kun je kleiner maken en zelfs uitschakelen als je dat wenst.

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


 • Xymox
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 21:51

Xymox

Determinism rulez !

BastiaanN schreef op vrijdag 11 juli 2008 @ 13:20:
[...]
Wat heet bij jou traag? :) 103KM binnen 8 seconden vind ik goed te doen, verder is een herberekening bij mij vaak heel snel en ervaar ik niet datgene wat jij noemt bij de herberekening.
Traag in vergelijking met TomTom6 voor dezelfde route.

Intel i9-9900K | MSI MPG Z390 Gaming Pro Carbon | MSI RTX 2080Ti Gaming X Trio | Ballistix Sport LT (32GB) | MSI Optix MAG274QRF-QD 1440p | Samsung 970 EVO Plus (2TB) | NZXT Kraken X52 | Valve Index | Fractal Design R6 | Synology DS420j


 • Twanjo
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 04-11-2019
Hey leuk dit McGuider topic! Nette ts ook. Heb nog niet alles doorgelezen maar wil al wel vast een probleempje posten wat ik heb met McGuider. Namelijk het volgende.

Voor diegene die MCGuider hebben , probeer eens zonder verder te lezen te navigeren naar . Plaats: Dreumel. Straat: Lageweg

Mijn thuis adres (dorp) en omliggende dorpen worden niet herkend onder hun eigen naam , maar alleen onder de gemeente. Daarom kun je plaats Dreumel ook niet vinden. Wel kun je navigeren naar West Maas en Waal (gemeente naam ) en dan straat lage weg kiezen. Ook staat de plaats Dreumel vermeld onder de straatnamen. Niet erg overzichtelijk dus.

Het probleem is dus dat alle omliggende dorpen:

Alphen
Altforst
Appeltern
Beneden-Leeuwen
Boven-Leeuwen
Dreumel
Maasbommel
Wamel

Onder het kopje West Maas en Waal vallen. En meestal als ik een adres toegeschoven krijg waar ik naar toe moet voor b.v. mijn werk , vermelden ze daar niet de gemeente bij (dit is wel op te zoeken maar toch, tomtom kent zelf de kleinste plaatsen nog).
Volgend probleem is dat als je b.v. naar de dorpstraat in dreumel moet. Navigeer je naar "West maas en Waal" , kies je dorpstraat, krijg je 2 opties. Want je zoekt nou eenmaal binnen "west maas en waal" en daar vallen dus 8 dorpen onder. Kunnen jullie het nog volgen :) Ik vind het in iedergeval wel een dik minpunt tegenover tomtom.

 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Twanjo schreef op vrijdag 11 juli 2008 @ 13:51:
Hey leuk dit McGuider topic! Nette ts ook. Heb nog niet alles doorgelezen maar wil al wel vast een probleempje posten wat ik heb met McGuider. Namelijk het volgende.

Voor diegene die MCGuider hebben , probeer eens zonder verder te lezen te navigeren naar . Plaats: Dreumel. Straat: Lageweg

Mijn thuis adres (dorp) en omliggende dorpen worden niet herkend onder hun eigen naam , maar alleen onder de gemeente. Daarom kun je plaats Dreumel ook niet vinden. Wel kun je navigeren naar West Maas en Waal (gemeente naam ) en dan straat lage weg kiezen. Ook staat de plaats Dreumel vermeld onder de straatnamen. Niet erg overzichtelijk dus.

Het probleem is dus dat alle omliggende dorpen:

Alphen
Altforst
Appeltern
Beneden-Leeuwen
Boven-Leeuwen
Dreumel
Maasbommel
Wamel

Onder het kopje West Maas en Waal vallen. En meestal als ik een adres toegeschoven krijg waar ik naar toe moet voor b.v. mijn werk , vermelden ze daar niet de gemeente bij (dit is wel op te zoeken maar toch, tomtom kent zelf de kleinste plaatsen nog).
Volgend probleem is dat als je b.v. naar de dorpstraat in dreumel moet. Navigeer je naar "West maas en Waal" , kies je dorpstraat, krijg je 2 opties. Want je zoekt nou eenmaal binnen "west maas en waal" en daar vallen dus 8 dorpen onder. Kunnen jullie het nog volgen :) Ik vind het in iedergeval wel een dik minpunt tegenover tomtom.
Euh? bij mij staat hij er gewoon in? :+

http://tweakers.net/ext/f/e7hCj7fKsO0hoz7ij9FhpemZ/thumb.jpg http://tweakers.net/ext/f/rcQd6iKUDIkXLuyn6L3lHNFX/thumb.jpg http://tweakers.net/ext/f/GCt8B0JFfRKjtaI4K4q0PJkM/thumb.jpg
Klik voor groter :)

[Voor 11% gewijzigd door BastiaanN op 11-07-2008 13:57]

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


 • Q-bone
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22:25

Q-bone

Dusss...

Bij mij staat het er ook in (drive beta versie)

Mijn versie
Mobile
versie 7.50514 :+ Build 0/630 D
Ram 35904 :(
Kaart versie 7.54

[Voor 48% gewijzigd door Q-bone op 11-07-2008 14:55]

bla?


 • pven
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online
Twanjo schreef op vrijdag 11 juli 2008 @ 13:51:
Mijn thuis adres (dorp) en omliggende dorpen worden niet herkend onder hun eigen naam , maar alleen onder de gemeente. Daarom kun je plaats Dreumel ook niet vinden.
Dat probleem had ik ook! Ik heb het helaas niet op kunnen lossen. (Net toen ik dat probleem tegenkwam, ging TT6 werken voor de N95 waarna ik niet meer naar Sygic heb gekeken.)

We gaan eraan! || Marktplaats-meuk. Afdingen mag! ;-) || slotje.com for sale || Dank pven!


 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
pven schreef op vrijdag 11 juli 2008 @ 14:02:
[...]

Dat probleem had ik ook! Ik heb het helaas niet op kunnen lossen. (Net toen ik dat probleem tegenkwam, ging TT6 werken voor de N95 waarna ik niet meer naar Sygic heb gekeken.)
Nu wordt ik nieuwschierig. Was dat misschien een oudere versie of de Q1 mappen? :)
En met Benelux map, Europa map?

[Voor 4% gewijzigd door BastiaanN op 11-07-2008 14:04]

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


 • pven
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online
De Sygic-versie is 7.52 build 630 ; de kaartversie is 7.54 ; ik heb losse kaarten erop gezet voor Nederland, België en Duitsland,

We gaan eraan! || Marktplaats-meuk. Afdingen mag! ;-) || slotje.com for sale || Dank pven!


 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
pven schreef op vrijdag 11 juli 2008 @ 14:07:
De Sygic-versie is 7.52 build 630 ; de kaartversie is 7.54 ; ik heb losse kaarten erop gezet voor Nederland, België en Duitsland,
Als ik het goed heb was dat een PietPiraat (TM) versie van Sygic Mobile. Gezien de meest recente versie van McGuider 7.50408 is.

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


 • pven
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online
PietPiraat 8)7 :D

Als ik binnenkort wat meer tijd heb, dan zal ik Sygic bijwerken en hier laten weten of het dan op is gelost.

We gaan eraan! || Marktplaats-meuk. Afdingen mag! ;-) || slotje.com for sale || Dank pven!


 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
/me krijg zojuist een uitnodiging van die lieve support medewerker voor het betatesters netwerk :>

Edit, alweer een email! :D

Dear Milos,

Thank you for the fast reply.

However, one of my questions is not exactly clear. I really like to know the costs of a major map update and a software update, is it free or is there charged a small amount of money?

Some “bugs” that users on the forum I passed earlier experience:

• Slow route calculation (on my faster N82 it is ok, but TomTom does it faster)
YES, we know about this and it is our greatest interest to improve routing speed in positive way. Just to let you know that it is not simple task and a lot of discussions with high level mathematicians mostly from university grounds are included. To perform accurate and also fast routing is a serious science. In our company, we have one person only dedicated to this process development in our company. As far as I know, many specific scenarios needs to be analyzed during resolution phase. Anybody interested in contributing to the bank of specific routing issues and cases can do so when emailing to routingSpamBreak@sygic.com.

• The lane-assistant seems to contain a bug as soon as there is a road with 4 lanes whereas ( lane 1 is left, lane 2 and 3 are straight and 4 is right ) and the user needs to drive straight forward the first lane (left) becomes green as well while you can only go left on that one and the user needs to go straight forward.
I have never heard of similar issue before. Could you please provide more details. As I had understood, your case starts after lane assistant shows 3 lane green where staying in lane 2 and 3 is correct. The navigation marks lane 1 green whereas it is supposed to be marked only for turns left . Is this the issue, that the lane 1 is marked green and therefore confusing the driver?

• When paired with a bluetooth device on Symbian the voice only speaks half sentences, for example the first word is missing.
I believe you have this issue on Nokia 82 – Symbian OS. That may be a god reason to do additional upgrade of your navigation as soon as it is ready. I am sure there will be free update for specific bugs and issues. Also there will be paid update e.g. the maps are part of paid service as actualization consists of newer map data update provided by TeleAtlas. There will definitely be a small charge for map updates. The whole update policy is not yet proposed. As I said before more information will be available later on actual product web page.

• The “show poi’s on route” feature does not correctly show gas stations on the highway because there are small roads towards them the navigation thinks they are not on the route. It’s a bit hard to explain this one.
This feature is actually one of two possibilities how to let the driver know if any appearing POIs are on the route. Another way is to use <Warn when nearby POI> feature available from <Manage POIs> menu. Driver can set up distance threshold for certain POI categories so anytime POI from these categories are appearing from within distance when passing by, visual and audio warning will apply.

• Some users say they would like to get a setting to customize the “automatic zoom” function a little better. Some don’t like the amount of zoom and would like to have it zoom more or less.
This is actually good point as it can be tuned up a little and implemented in next version update.

About the feedback form, I left feedback there multiple times but I never got a response, that’s why I tried this e-mail address.
I am sorry to hear that but it must have due to lack of time as whole company was hardworking on new release and finishing couple of more projects as well.

Thank you for your time.

Echt, _/-\o_

[Voor 94% gewijzigd door BastiaanN op 11-07-2008 14:38]

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


 • Twanjo
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 04-11-2019
Ik draai Versie 7.52 build 0/630 D
Kaartversie 7.54 :D
Dat gaan we even veranderen dus........

@Dafmay: zie je dat? Opgelost!

Pven aan de pietpiraat versie, hebben we hem ook eens eindelijk betrapt!

[Voor 21% gewijzigd door Twanjo op 11-07-2008 14:33]


 • dafmay
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 22:01
Twanjo schreef op vrijdag 11 juli 2008 @ 14:31:
Ik draai Versie 7.52 build 0/630 D
Kaartversie 7.54 :D
Dat gaan we even veranderen dus........

@Dafmay: zie je dat? Opgelost!
:) Inderdaad. Goed te horen dat je nu niet iedere dag elders hoeft te overnachten ;)

Ps Het kan ook aan de map liggen. Jij hebt Q2 Nld map, misschien Q1 ook eens proberen?

[Voor 12% gewijzigd door dafmay op 11-07-2008 15:13]


 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
ik heb ook Q2 :)

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


 • dafmay
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 22:01
Ik heb ook de Q2 maps en navigeren gaat prima. Maar ik woon en beweeg mij dan wel hoofdzakelijk in de Randstad.

 • Twanjo
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 04-11-2019
Hoe kun je zien of je over een Q1 of Q2 map beschikt. Kan het in McGuider zelf namelijk nergens terug halen. Of is het zo dat Q1 7.52 is en Q2 7.54??

 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Twanjo schreef op vrijdag 11 juli 2008 @ 15:52:
Hoe kun je zien of je over een Q1 of Q2 map beschikt. Kan het in McGuider zelf namelijk nergens terug halen. Of is het zo dat Q1 7.52 is en Q2 7.54??
Wat ik mij dus afvraag, waar haalt hij dat versie nummer weg? als je bijvoorbeeld NL Q1 + Bel en Lux Q2 heb, sterft hij dan, of heeft hij 7.54 aan?

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


 • Twanjo
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 04-11-2019
Uhm is dat nu waar je normaliter kunt aflezen welke versie je hebt aan die 7.54 of 7.52. Ik snap je vraag. Maar heb eigenlijk nog niet het antwoord op de mijne. Als je alleen NLD eropzet moet versie q1 dus 7.52 zijn?

 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Twanjo schreef op vrijdag 11 juli 2008 @ 16:08:
Uhm is dat nu waar je normaliter kunt aflezen welke versie je hebt aan die 7.54 of 7.52. Ik snap je vraag. Maar heb eigenlijk nog niet het antwoord op de mijne. Als je alleen NLD eropzet moet versie q1 dus 7.52 zijn?
Welke versie het dan zou moeten zijn weet ik niet, in elk geval geen 7.54.

ik gok overigens meer dat het probleem ligt aan je sygic versie. Ik heb een legale versie en gebruik volgends de helpdesk de meest recente versie van McGuider, 7.50408.

[Voor 17% gewijzigd door BastiaanN op 11-07-2008 16:30]

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


 • Twanjo
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 04-11-2019
BastiaanN schreef op vrijdag 11 juli 2008 @ 16:22:


ik gok overigens meer dat het probleem ligt aan je sygic versie.
Denk ik ook , want jij hebt inderdaad met de Q2 geen problemen. Waar ik nog wel benieuwd naar ben , draai je de nederlandse map ? Of europees ofzo?

[Voor 14% gewijzigd door Twanjo op 11-07-2008 17:26]


 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Twanjo schreef op vrijdag 11 juli 2008 @ 17:24:
[...]


Denk ik ook , want jij hebt inderdaad met de Q2 geen problemen. Waar ik nog wel benieuwd naar ben , draai je de nederlandse map ? Of europees ofzo?
Ik heb een Europa 2008 map. Hierin kan ik schakelen tussen Benelux, Central Europe, Europe - West, Europe - East,Germany etc..

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


 • Twanjo
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 04-11-2019
Oke hier even een update.

Map gewisseld naar Q1 , en het werkt ! Kan alle dorpjes vinden nu. Maar nu wordt het wel een beetje vaag. We hebben nu.

Versie 7.52 build 0/630 D
Kaart Versie: 7.54
Q1
Werkend

Versie 7.52 build 0/630 D
Kaart Versie: 7.54
Q2
Bug , dorpen onvindbaar

Bastiaan
Versie 7.50408 build??
Kaartversie
Q2 Weet je dit zeker?
werkend

Q-bone
Versie 7.50514 Build 0/630 D
Kaart versie 7.54
Q1/Q2 ???? Weet je welke versie je hebt?
Werkend

 • M@cer
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 30-03 08:02
Vandaag heb ik Sygic ook ontdekt. Ziet er erg goed uit en zover ik tot nu toe heb geprobeerd werkt het perfect op mijn Nokia E65 icm IBlue 747. Het ziet er in ieder geval beter uit dan TomTOm en wordt tenminste ook nog verder ontwikkeld.

Eens even dit topic in de gaten houden voor nieuws.

Shut up Legs, keep moving...... - https://www.strava.com/athletes/505504 / www.eigenwijzetriathlon.nl
Lane assist uit op je VAG EV? Purmerend Stuur een DM.


 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Twanjo schreef op vrijdag 11 juli 2008 @ 21:20:
Bastiaan
Versie 7.50408 build??
Kaartversie
Q2 Weet je dit zeker?
werkend
klopt als een bus. achter op het dvd hoesje staat dat het de Q2 maps zijn :)
Ik zie de logica dat Sygic 7.52 + Q2 het probleem veroorzaakt. Pven gebruikt ook deze configuratie dus ik neem aan dat in Q2 wat nieuws is opgenomen en dat Sygic 7.52 dat niet helemaal begrijpt of iets in die richting.

[Voor 28% gewijzigd door BastiaanN op 11-07-2008 21:45]

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


 • Smarron
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 22:28

Smarron

The bend

lol, ik was mij eergisteren nog aan het afvragen waarom hier geen topic van was. :)

Ik gebruik het sinds kort, omdat TomTom geen Kroatie ondersteunt en Sygic wel. Uiteraard kan ik over anderhalve maand zeggen of het ook goed ondersteund wordt, maar dat terzijde.

Ik ben redelijk te spreken over Sygic. Ik gebruik het op mijn Orange M700 (HTC Trinity, P3600) en het werkt tot nu toe uitstekend. Het ziet er grafisch in elk geval veel beter uit en met AA aan helemaal. Tot nu toe vind hij alle plaatsen waar ik moet zijn.

Ik ben er nu gelukkig ook achter hoe ik favorieten toe moet voegen. De grote virtuele borden middenin het scherm vond ik ook irritant, maar die kun je blijkbaar kleiner maken of disablen, even mee stoeien nog. Voor mijn gevoel worden routes sneller berekend dan met TomTom.

Overigens vind ik de melding bij het starten van het programma wel vaag. Helemaal de laatste zin: "Gebruik deze software ook niet tijdens het rijden." :?

[Voor 9% gewijzigd door Smarron op 11-07-2008 21:46]

-=Dell Inspiron 7591=- -=Samsung Galaxy A52s 8GB=- -=Nikon D750=- -=Flickr=-


 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Smarron schreef op vrijdag 11 juli 2008 @ 21:44:
Overigens vind ik de melding bij het starten van het programma wel vaag. Helemaal de laatste zin: "Gebruik deze software ook niet tijdens het rijden." :?
Of, "Vermijd U-Bochten" :D

Ik dacht in het begin van wtf? gaat hij nu geen route berekenen waar een scherpe bocht in zit ofzo? :? maar dat moet natuurlijk zijn dat het systeem nooit een "Keer Om" melding toont als die optie geactiveerd is :P

De verwoordingen zijn soms inderdaad krom. Bij het opstartscherm bedoelen ze hoogstwaarschijnlijk dat je geen route moet plannen of instellingen moet gaan veranderen als je aan het rijden bent.

Gezien er nog geen uitgebreide handleiding voor Sygic beschikbaar is, voelen mensen er wat voor om de instellingen iets duidelijker in kaart te brengen in de startpost? :)

[Voor 26% gewijzigd door BastiaanN op 11-07-2008 21:59. Reden: typo ;)]

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


 • Barfman
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 22:31
Ik zelf ben de afgelopen week op tour geweest met gezin, een beetje door drenthe heen gereden.
Nou had ik Sygic 7.52 met de Q1 maps geinstalleerd (Q2 maps herkende de kleine dorpjes niet.) Ik moet zeggen dat het me toch een beetje tegenviel, ik had heel veel last van verkeerde voices, inplaats van rechts af (ook op kaart te zien) zei zij rustig dat ik links af moest, ik had dit dus erg veel. Ook viel de gps af en toe weg, maar ik had wel 12 volle balkjes, dus 12 satellieten. Het ziet er grafisch goed uit, maar het is nog niet betrouwbaar genoeg voor mij. Ik heb maar een 30 dagen trail (9 euro) voor nokia maps 2.0 genomen, en ik wil eigenlijk niets anders meer, wat is dat dan een fijn stukje software met duidelijke interface en erg goede navigatie. Zelfs door bospaden kon ik me laten navigeren zonder maar 1 foutje te bespeuren.

System | Racing is in my Blood


 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Ok,

Volgens mij heeft iedereen het nog niet helemaal door...

Voor iedereen die rare problemen heeft met Sygic zoals dorpen die niet herkend worden, slecht geluid e.d.

Ga NIET op het versie nummer af. In het PietPiraat (TM) circuit is er veelal Sygic Mobile te downloaden met een versie nummer vanaf 7.52. Mijn advies, laat deze links liggen en ga opzoek naar Sygic McGuider. McGuider is in feite een beter getest consumenten product welke actiever ontwikkelt wordt dan Drive en Mobile en waar deze bugs ook niet inzitten.

[Voor 0% gewijzigd door BastiaanN op 11-07-2008 22:29. Reden: Het rode maar even gewijzigd :)]

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


 • Damian
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 30-03 12:14

Damian

Insane Obtrusion

Ik heb een vraagje, en heb ff geen idee waar het zit.

In TomTom zoomt ie automatisch in en uit naarmate je snelheid veranderd. Uitzoeken doet McGuider, maar in volgens mij, dus als je langzamer rijdt.

klopt dit?

Ieri ero quiete perché oggi sarò la tempesta


 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Vind je het erg als ik je zin niet snap? :P

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


 • pven
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online
BastiaanN schreef op vrijdag 11 juli 2008 @ 22:18:
Ga NIET op het versie nummer af. In het PietPiraat (TM) circuit is er veelal Sygic Mobile te downloaden met een versie nummer vanaf 7.52. Mijn advies, laat deze links liggen en ga opzoek naar Sygic McGuider. McGuider is in feite een beter getest consumenten product welke actiever ontwikkelt wordt dan Drive en Mobile en waar deze bugs ook niet inzitten.
Of koop hem. :Y)

(En ja: dat ben ik serieus van plan, aangezien er nu een goedwerkende versie lijkt te zijn. Ik vind het de 80 euro waard, met name omdat er support is en omdat de kaarten actueel zijn. :))

We gaan eraan! || Marktplaats-meuk. Afdingen mag! ;-) || slotje.com for sale || Dank pven!


 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Is natuurlijk ook een hele goede suggestie. :>
Ik heb mij door de mederwerker van sygic laten vertellen dat de Mobile versies voor de OEM markt zijn en vrijwel nog niet getest zijn in Nederland, de Sygic Mcguider versies die op het internet te vinden zijn zijn allemaal beta's. Er zijn helaas betatesters in het traject die ze publiceren op fora e.d. maar vaak zijn dit versies waarin nieuwe situaties uitgeprobeerd worden e.d. en waar dus ook waarschijnlijk vage foutjes in zitten.

Ik kan me natuurlijk wel voorstellen dat mensen eerst een versie willen "testen" zodat ze zeker weten dat hij werkt. Ik heb eigenlijk toevallig de goede versie van piet gehad en daarna besloten om hem legaal te kopen, geen problemen weer gehad :)

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


 • Q-bone
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22:25

Q-bone

Dusss...

Ik heb ook versie Q2.

Hebben mensen een andere versie dan ik al werkend op een N78? want dan schakel ik ook terug vanuit mijn beta :+

bla?


 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Q-bone schreef op zaterdag 12 juli 2008 @ 10:06:
Ik heb ook versie Q2.

Hebben mensen een andere versie dan ik al werkend op een N78? want dan schakel ik ook terug vanuit mijn beta :+
de N78 is toch ook gewoon S60v3 maar dan alleen Symbian 9.3 FP2? Welke foutmelding krijg je overigens?

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


 • Q-bone
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22:25

Q-bone

Dusss...

Mcguider start niet op. Unexpected error soms, en andere keren een vast loper. Zie zeg maar alleen het icoon, druk je er op, dan loop de phone vast 8)7

bla?


 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Q-bone schreef op zaterdag 12 juli 2008 @ 11:21:
Mcguider start niet op. Unexpected error soms, en andere keren een vast loper. Zie zeg maar alleen het icoon, druk je er op, dan loop de phone vast 8)7
Toch vreemd dat er dan stiekem toch nog zoveel verschil zit in de Symbian versies. Heb je het met meerdere applicaties of alleen met Sygic?

offtopic:
Wie koopt er dan ook een N78 :+

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ReseT
 • Registratie: Maart 2000
 • Niet online
Wat ik mis bij sygic is: de mogelijkheid om een alternatieve route te zoeken na een punt (bv een afslag). Stel: ik rij van Arnhem naar Utrecht. De hele A12 is afgesloten. Ik weet niet hoever die A12 is afgesloten. Ik wil een alternatieve route die de hele (en alleen de) A12 vermijdt. Die optie is niet aanwezig. Ik kan alleen instellen: ik wil x aantal KM's omrijden. Maar dat heeft in deze situatie geen nut.

Verder: De programma "focus" zit een "bug" in in de S60 versie. Als sygic aanstaat met een backlight instellingen op alles behalve "altijd aan" dan springt mijn standaard screensaver (en "Large Time Screensaver 1.04") over het programma (waardoor ik niks kan zien) heen en gaat niet weg voordat ik op een knop druk.

En nog iets:
Het kiezen tussen faster time, of shorter distance!

Een totaal ander punt:
Wat is het verschil tussen "tele atlas mcguider" en "sygic mcguider" ?

[Voor 10% gewijzigd door ReseT op 13-07-2008 13:12]

Specs 2020: MSI P35 neo2-FR / Intel Quad Q6600 @2,8Ghz / 8gb DDR2 1600 / Intel x25m 80gb SATA SSD / ATI Radeon X800GTO


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
ReseT schreef op zondag 13 juli 2008 @ 12:26:
Wat ik mis bij sygic is: de mogelijkheid om een alternatieve route te zoeken na een punt (bv een afslag). Stel: ik rij van Arnhem naar Utrecht. De hele A12 is afgesloten. Ik weet niet hoever die A12 is afgesloten. Ik wil een alternatieve route die de hele (en alleen de) A12 vermijdt. Die optie is niet aanwezig. Ik kan alleen instellen: ik wil x aantal KM's omrijden. Maar dat heeft in deze situatie geen nut.

Verder: De programma "focus" zit een "bug" in in de S60 versie. Als sygic aanstaat met een backlight instellingen op alles behalve "altijd aan" dan springt mijn standaard screensaver (en "Large Time Screensaver 1.04") over het programma (waardoor ik niks kan zien) heen en gaat niet weg voordat ik op een knop druk.
Confirmed.. Ik gebruik dezelfde screensaver toevallig en ervaar het ook. Ik zal beide punten aankaarten bij Sygic en op hun betatesters netwerk :)
En nog iets:
Het kiezen tussen faster time, of shorter distance!
Klopt, komt waarschijnlijk in de nieuwe release die eind zomer 2008 uitkomt. :)
Een totaal ander punt:
Wat is het verschil tussen "tele atlas mcguider" en "sygic mcguider" ?
Niets. Sygic en TeleAtlas zijn partners van elkaar. Er zit alleen een verschil tussen Sygic Mobile en Sygic McGuider.

@FreakyNot, zou jij mij m.b.t. de bug in de rijbaanbegeleiding mij de gereden route willen mailen? of iig het punt ( het liefst in vorm van een straatnaam ) willen mailen? Dit is belangrijk voor het oplossen van het probleem.

[Voor 23% gewijzigd door BastiaanN op 13-07-2008 14:21]

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Q-bone
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22:25

Q-bone

Dusss...

Op de N78 heb ik met veel meer prog's problemen. Maar dat wordt vanzelf opgelost als het toestel wat langer op de markt is :) software is te nieuw... :P

bla?


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 199679

Ik heb er meerdere:

Deze weet ik uit m'n hoofd:

Dordrecht ->Breda
Situatie: 1 strook linksaf (Rotterdam), 2 stroken rechtdoor (Breda), 1 strook rechtdoor ('s-Gravendeel), 1 strook rechtsaf (Industrieterrein)
Als ik op de N3 rij en ik kom bij de kruising met de A16 in westelijke richting. Ik wil naar Breda (de 2 middelste stroken rechtdoor) . Dan geeft hij ook de strook richting Rotterdam ( In dit geval Linksaf) groen aan.
Foto:http://img413.imageshack.us/img413/7471/guider1pl7.th.jpg


Pijnacker -> Rotterdam
Vanaf de N471 (in zuidelijke richting) de A20 op in oostelijke richting.
Situatie: 2 stroken links, 1 rechtdoor, 1 rechtdoor/rechtsaf
McGuider geeft alle stroken groen aan.
Foto: http://img517.imageshack.us/img517/1217/guider2uk8.th.jpg

(De 2e foto is oud, daar staan nog de pijlen van de oude situatie, is nu als hierboven omschreven staat, In McGuider staan de stroken correct aangegeven)

Ik zal kijken of ik nog meer voorbeelden kan vinden van de week.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Ik kan de eerste niet reproduceren. Als ik in google maps een route plan van dordrecht naar breda en ik sleep het lijntje verplicht op de n73, dan stuurt hij mij daar waar jij zegt dat je rechtdoor wilt juist links af de A16 op. Waar het ook totaal onlogisch zou zijn om rechtdoor te gaan, Wil je daar dan naar 's-Gravendeel of Breda?

Edit; Plaatje: (en nee i don't care dat mn email adres rechts bovenin staat :P)

http://tweakers.net/ext/f/mg2UEZluYUa6uva8sgSxhQ2G/thumb.png

Edit2; Bij de 2e situatie gaat het mis in het rood omcirkelde gedeelte?

http://tweakers.net/ext/f/heeBxgKDkQOjDGTAtQLOGRXL/thumb.png

[Voor 42% gewijzigd door BastiaanN op 13-07-2008 16:42]

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 199679

Voor Breda moet je daar links ja, maar het gaat om 1 kruising eerder ( waar die auto's staan) waar je dus nog rechtdoor moet. (weet eigenlijk niet wat hij bij de 2e kruising aangeeft, zal morgen eens kijken)

Het rood omcirkelde gedeeltje ja, ietsjes noordelijker. hij geeft het al aan voor de verkeerlichten. En dan gaat het om de route richting Gouda de A20 op, dus niet via de blauwe lijn het centrum in...

[Voor 14% gewijzigd door Anoniem: 199679 op 13-07-2008 22:09]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Inderdaad! bug confirmed :)

Ik ga er even een screenshotje van breien en dan gooi ik dit ook bij in de mail :)


De beruchte groene pijl ;)

Edit; gezien de wegsituatie wel raar dat hij de 4e pijl ook aangeeft (3e rechtdoor) daarna is het toch lastig als je linksaf moet?

[Voor 55% gewijzigd door BastiaanN op 13-07-2008 23:27]

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


 • Damian
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 30-03 12:14

Damian

Insane Obtrusion

Damian schreef op vrijdag 11 juli 2008 @ 22:43:
Ik heb een vraagje, en heb ff geen idee waar het zit.

In TomTom zoomt ie automatisch in en uit naarmate je snelheid veranderd. Uitzoeken doet McGuider, maar in volgens mij, dus als je langzamer rijdt.

klopt dit?
Dit is er inderdaad vreemd uitgekomen :D Wat had ik gezopen toen ik dat typte :D

magoed:

poging 2:

Tomtom zoomt automatisch en uit, naarmate je snelheid mindert. Dus wanneer je naar een afslag op de snelweg toerijd, zou hij dus automatisch inzoomen, zodat je meer detail hebt. Uitzoomen doet hij dus ook automatisch wanneer je mee snelheid maakt.

Dit kan in McGuider ook volgens mij, kan alleen de optie nergens meer vinden.. :P

Ieri ero quiete perché oggi sarò la tempesta


 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Damian schreef op maandag 14 juli 2008 @ 12:00:
[...]


Dit is er inderdaad vreemd uitgekomen :D Wat had ik gezopen toen ik dat typte :D

magoed:

poging 2:

Tomtom zoomt automatisch en uit, naarmate je snelheid mindert. Dus wanneer je naar een afslag op de snelweg toerijd, zou hij dus automatisch inzoomen, zodat je meer detail hebt. Uitzoomen doet hij dus ook automatisch wanneer je mee snelheid maakt.

Dit kan in McGuider ook volgens mij, kan alleen de optie nergens meer vinden.. :P
Instellingen -> "Automatische zoom ac...." tiveren :P

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


 • Barfman
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 22:31
Misschien leuk voor in de startpost, er is een programma (Sygic Colors) waarmee je alles kan aanpassen binnen sygic.

- Change Colors, Font Types and Sizes,
- Extract and change icons and bitmaps
- Change roads visibility and draw style.
- Import Color & Font configuration from another sygic folder.
- en nog veel meer.....

Er staan wat screenshots op de site.

Sygic Colors

[Voor 5% gewijzigd door Barfman op 14-07-2008 13:03]

System | Racing is in my Blood


 • pim89
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 26-03 09:20
Ik moest gister in Muiden werken, daar komt een nieuwe Albert Heijn, en die moest gevuld worden. Ik wist de weg niet precies dus zette m'n N82 met Sygic McGuider aan. Op een gegeven moment dacht ik dat ik eraf moest, maar Sygic zei van niet. Ik dacht dat ik fout zat, en dat er misschien wel een nieuwe afslag ofzo was. Dat bleek niet zo te zijn.

McGuider liet me een heel stuk doorrijden, en dan omkeren om dezelfde snelweg op te gaan, maar de andere kant op. Toen moest ik er af waar ik eerst ook al dacht dat ik eraf moest.

Ben wel erg ontevreden hierover.

 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
pim89 schreef op maandag 14 juli 2008 @ 13:55:
McGuider liet me een heel stuk doorrijden, en dan omkeren om dezelfde snelweg op te gaan, maar de andere kant op. Toen moest ik er af waar ik eerst ook al dacht dat ik eraf moest.

Ben wel erg ontevreden hierover.
Graag even de route, en als het kan met een screenshotske van google maps waar het mis gaat.
Overigens, welke sygic versie en map versie gebruik je?

@ FreakyNot, Je probleem ligt inmiddels op het bureau van de development afdeling! :)
Thank you for all efforts in preparing all these screens for us. I am passing it onto our dev department where they can analyze this issue based on your evidence more into deep.
Verder had ik nog een bug ontdekt bij het invoeren van GPS locaties, als je het verkeerd omdoet lijkt het dat de applicatie niet verder gaat, maar na nogmaals invoeren gaat het scherm gewoon weg, ook al bevestigd en opgelost :)
Regarding the exact GPS coordinates and mode where you can enter them, I had realized this previously. That is sorted already in newer version.
De andere 2 e-mails wachte nog op antwoord, maar ze zijn ook druk daar, dus dat komt goed :)

[Voor 45% gewijzigd door BastiaanN op 14-07-2008 17:33]

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


Anoniem: 199679

Helemaal geweldig ! Als ze me willen bedanken dan is de uiteindelijke versie van McGuider altijd een goed kado-idee ;)

Nog iets, was ik bijna vergeten. Ik heb meestal het geluid uitstaan, maar vandaag weer eens aan. en het valt me op dat de stem de E-nummers verkiest boven de A-nummers... Nu weet ik dat de A16 de E19 is, maar niet dat deze doorliep op de A20. Zouden ze dat niet zo kunnen aanpassen dat ze gewoon A16 en A20 zegt? Zit me nu blind te turen naar die groene bordjes, terwijl de meeste automobilisten toch wel een redelijk idee hebben van waar welke A ligt...

 • Friebo
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 21:30
Op mijn nokia N78 doet McGuider het perfect, op een puntje na. Bij de navigatie wordt het laatste woord afgebroken. Sla linksaf wordt dan dus Sla link....

Is dit een bekend probleem, en zoja, bestaat er een oplossing voor?

Er zijn grenzen... En die moeten gesloten worden!


 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Anoniem: 199679 schreef op maandag 14 juli 2008 @ 18:19:
Helemaal geweldig ! Als ze me willen bedanken dan is de uiteindelijke versie van McGuider altijd een goed kado-idee ;)

Nog iets, was ik bijna vergeten. Ik heb meestal het geluid uitstaan, maar vandaag weer eens aan. en het valt me op dat de stem de E-nummers verkiest boven de A-nummers... Nu weet ik dat de A16 de E19 is, maar niet dat deze doorliep op de A20. Zouden ze dat niet zo kunnen aanpassen dat ze gewoon A16 en A20 zegt? Zit me nu blind te turen naar die groene bordjes, terwijl de meeste automobilisten toch wel een redelijk idee hebben van waar welke A ligt...
Is het niet normaal dat de E voorang heeft op de A?
A-wegen: nationale autowegen
E-wegen: Europese routes
Kan me voorstellen dat de E nummers voorrang hebben op de A nummers, of mis ik iets? :P
Friebo schreef op maandag 14 juli 2008 @ 19:17:
Op mijn nokia N78 doet McGuider het perfect, op een puntje na. Bij de navigatie wordt het laatste woord afgebroken. Sla linksaf wordt dan dus Sla link....

Is dit een bekend probleem, en zoja, bestaat er een oplossing voor?
Heb je uberhaubt het topic wel eens gelezen? :X

[Voor 54% gewijzigd door BastiaanN op 14-07-2008 19:32]

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


 • pim89
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 26-03 09:20
BastiaanN schreef op maandag 14 juli 2008 @ 19:19:
[...]


Is het niet normaal dat de E voorang heeft op de A?


[...]


Kan me voorstellen dat de E nummers voorrang hebben op de A nummers, of mis ik iets? :P
Mij lijkt het logischer dat de A-wegen voorrang hebben. Volgens mij is het E-nummer gewoon een europese aanduiding voor de weg. Maar er staat vaker A dan E aangegeven. Bijvoorbeeld op de hectometerpaaltjes, zie jij daar een E-nummer?

Anoniem: 199679

Precies, filemeldingen komen ook op A-nummer, iedereen weet de afsluitdijk = A7... welk E nummer is dat? zou het niet weten... En hij kent ze wel, want ze worden wel aangegeven E19/A16...

 • Barfman
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 22:31
Ik gaf het een paar posts eerder al aan dat er wel wat leuke tools zijn om Sygic te tweaken. Tenslote is Sygic gemaakt met in het achterhoofd dat partners of consumenten Sygic naar eigen smaak kunnen opbouwen, Misschien is het leuk om in de startpost tweak sectie te maken met gebruikers tips en tweaks.

Hier heb je bijvoorbeeld een link naar Sygic wat je oa kan doen.

[Voor 17% gewijzigd door Barfman op 14-07-2008 22:33]

System | Racing is in my Blood


 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Anoniem: 199679 schreef op maandag 14 juli 2008 @ 22:18:
Precies, filemeldingen komen ook op A-nummer, iedereen weet de afsluitdijk = A7... welk E nummer is dat? zou het niet weten... En hij kent ze wel, want ze worden wel aangegeven E19/A16...
pim89 schreef op maandag 14 juli 2008 @ 21:17:
[...]


Mij lijkt het logischer dat de A-wegen voorrang hebben. Volgens mij is het E-nummer gewoon een europese aanduiding voor de weg. Maar er staat vaker A dan E aangegeven. Bijvoorbeeld op de hectometerpaaltjes, zie jij daar een E-nummer?
Both: true,true :> Ik wacht even totdat ik morgen v7.6 van sygic ontvang, daar schijnen al behoorlijk wat foutjes uit gehaald te zijn. Mocht het dan nog zo zijn gooi ik er even een mailtje door :)
Barfman schreef op maandag 14 juli 2008 @ 22:32:
Ik gaf het een paar posts eerder al aan dat er wel wat leuke tools zijn om Sygic te tweaken. Tenslote is Sygic gemaakt met in het achterhoofd dat partners of consumenten Sygic naar eigen smaak kunnen opbouwen, Misschien is het leuk om in de startpost tweak sectie te maken met gebruikers tips en tweaks.

Hier heb je bijvoorbeeld een link naar Sygic wat je oa kan doen.
Ja, had het gezien. Als er animo voor is wil ik het best opnemen in de startpost! :) Als iemand er even een mooi verhaaltje over ramt, that is. (Just for the record, persoonlijk zie ik het nut niet :))

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


 • mennoo
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 20:25
Ongeveer een half jaar geleden heb ik ook Sygic uitgetest op mijn HTC S710. Op dat moment vond ik het mog geen werkbare navigator omdat de de routes die het koos erg verwarrend waren. Het kwam voor dat de terugweg heel anders was als de heenweg bijvoordeeld.

Ik lees hier nu niets meer over, zijn deze problemen nu voorbij. Kiest Sygic nu logische routes die je zelf ook zou kiezen?

 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
mennoo schreef op dinsdag 15 juli 2008 @ 09:23:
Ongeveer een half jaar geleden heb ik ook Sygic uitgetest op mijn HTC S710. Op dat moment vond ik het mog geen werkbare navigator omdat de de routes die het koos erg verwarrend waren. Het kwam voor dat de terugweg heel anders was als de heenweg bijvoordeeld.

Ik lees hier nu niets meer over, zijn deze problemen nu voorbij. Kiest Sygic nu logische routes die je zelf ook zou kiezen?
Een half jaar geleden bestond McGuider nog niet, enkel Drive en Mobile. Er zijn in de tussentijd de nodige verbeteringen doorgevoerd zoals het overschakelen van NAVTEQ naar TeleAtlas. Echter kan ik je wel vertellen dat het af en toe nog wel voorkomt dat de heenweg een andere route is dan de terugweg (maar niet echt meer KM ofzo).

Een route wordt berekend via een algoritme (genetisch welliswaar, anders zou het te lang duren.). Een algoritme kijkt naar een paar voorwaarden om te bepalen waar hij mee begint, welke weg hij erna pakt enz. enz. zouden ze bijvoorbeeld een zogeheten best-first (Wikipedia: Best-first search) algoritme gebruiken dan zal de meestbelovende weg het eerst worden gekozen. Maar dan zou je je dus kunnen voorstellen dat dat op de terugweg een andere weg is ;)

@Pim89 volgens mij heb jij over mijn bericht heengelezen hierboven. Je had het over het laten omrijden, als je mij even je route passed kan ik kijken of heb bij mij in 7.50 ook zit, en zoja of het in 7.60 eruit gehaald is ( er is flink wat gesleuteld aan het route algoritme in de beta. )

[Voor 10% gewijzigd door BastiaanN op 15-07-2008 10:47]

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


 • Q-bone
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22:25

Q-bone

Dusss...

Friebo schreef op maandag 14 juli 2008 @ 19:17:
Op mijn nokia N78 doet McGuider het perfect, op een puntje na. Bij de navigatie wordt het laatste woord afgebroken. Sla linksaf wordt dan dus Sla link....

Is dit een bekend probleem, en zoja, bestaat er een oplossing voor?
Heb exact hetzelfde ;) zie eerdere posts. Welke versie heb je draaien? de drive beta? of mcguider zelf? Misschien kun je de nieuwe beta delen? zodat deze bijvoorbeeld ook op de n78 getest kan worden 8)

[Voor 10% gewijzigd door Q-bone op 15-07-2008 10:58]

bla?


 • TFZ61
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 22:20
Ik zit serieus te denken om Sygic McGuider aan te schaffen. De prijs is zowiezo erg laag voor een route planner.

Na het testen van Route 66, Garmin en Sygic McGuider op mijn N95 (jaja, het zijn/waren minder legale versie's) was ik van Sygic McGuider het meest gechameerd.

Echter onbegrijpelijke routes, verkeerde afslagen etc, waren voor mij een doorn in het oog. Ik gebruikte (2-3mnd geleden) meest recente versie van McGuider. Zijn er nu nog mensen die vreemde routes voorgeschoteld krijgen?

Nu lees ik dat de ondersteuning goed is, en dat na de zomer een nieuwe geupdate versie uitkomt. Ik wacht nu bewust, want elke keer als ik mijn wijk uitrij, wordt ik direct geconfronteerd met een verkeerde route. .

 • pim89
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 26-03 09:20
Jerk184 schreef op dinsdag 15 juli 2008 @ 13:18:
Ik zit serieus te denken om Sygic McGuider aan te schaffen. De prijs is zowiezo erg laag voor een route planner.

Na het testen van Route 66, Garmin en Sygic McGuider op mijn N95 (jaja, het zijn/waren minder legale versie's) was is van Sygic McGuider het meest gechameerd.

Echter onbegrijpelijke routes, verkeerde afslagen etc, waren voor mij een doorn in het oog. Ik gebruikte (2-3mnd geleden) meest recente versie van McGuider. Zijn er nu nog mensen die vreemde routes voorgeschoteld krijgen?

Nu lees ik dat de ondersteuning goed is, en dat na de zomer een nieuwe geupdate versie uitkomt. Ik wacht nu bewust, want elke keer als ik mijn wijk uitrij, wordt ik direct geconfronteerd met een verkeerde route. .
Ja, ik had dat ook, mij werd gevraagd of ik een plaatje op google maps kon maken, maar dat gaat niet lukken, ik weet het niet precies meer namelijk. Ik gebruik McGuider Versie 7.52 Build 0/630 D, kaartversie 7.54

 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
pim89 schreef op dinsdag 15 juli 2008 @ 14:17:
[...]


Ja, ik had dat ook, mij werd gevraagd of ik een plaatje op google maps kon maken, maar dat gaat niet lukken, ik weet het niet precies meer namelijk. Ik gebruik McGuider Versie 7.52 Build 0/630 D, kaartversie 7.54
De grap is dus dat jij een betá versie hebt van McGuider waarin een experimentele routeberekening zit. Ik heb hem origineel en de laatste stabiele versie is echter 7.50 :) Gewoon even wachten dus ;)

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


 • pim89
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 26-03 09:20
oja, dat is waar ook :P

Maar die routeberekening zuigt dus :D

 • dafmay
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 22:01
pim89 schreef op dinsdag 15 juli 2008 @ 16:17:
oja, dat is waar ook :P

Maar die routeberekening zuigt dus :D
Nee hoor, ik heb er tot op heden geen last van ondervonden. En ik gebruik v7.52. Eerst met Q1 2008 mappen, daarna met Q2 mappen.

 • TheRyzenDude
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 30-03 14:36
zelf nu tijdje sygic op me n95 zeer tevrede over.
vind zelf beter dan tomtom met name bordenaanwijzers.
heb hem vorige week getest naar tjechie :-) in 1x helemaal goed ook de terugweg.

was echt zeer handig en de ingeboude gps van n96 werkte uitstekend.
tot nu toe alleen maar lof naar mijn mening.

je leeft maar 1 x maak er dan ook in 1x wat van en maak geen half werk.


 • dafmay
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 22:01
amdboy1983 schreef op dinsdag 15 juli 2008 @ 16:57:
zelf nu tijdje sygic op me n95 zeer tevrede over.
vind zelf beter dan tomtom met name bordenaanwijzers.
heb hem vorige week getest naar tjechie :-) in 1x helemaal goed ook de terugweg.

was echt zeer handig en de ingeboude gps van n96 werkte uitstekend.
tot nu toe alleen maar lof naar mijn mening.
Kijk dat is nu eens interessant nieuws...retourtje Tsjechie mbv McGuider...en helemaal goed _/-\o_

 • mike11
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 26-09-2008
Q-bone schreef op zaterdag 12 juli 2008 @ 11:21:
Mcguider start niet op. Unexpected error soms, en andere keren een vast loper. Zie zeg maar alleen het icoon, druk je er op, dan loop de phone vast 8)7
Heb het zelfde probleem zit in me nokia n95 8G sygic McGuider 7.52 409
alles staat netjes op mijn hardeschijf van me 8G ga dan naar toepassingen

om op testarten en krijg dan Unexpected error?

Wat doe ik fout ik weet het in ieder geval niet jij mischien bastiaan? :'(

 • Q-bone
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22:25

Q-bone

Dusss...

niet die versie instellen dat is het probleem, er is momenteel nog geen "normale" mcguider versie die werkt op de nieuwe nokia serie, de beta van drive werkt wel... ;)

bla?


 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
bij hem zou dat niet uit moeten maken omdat de N95-2 gebruik maakt van Symbian 9.2 FP1, zelfde als de N82 ;)

Heb je toevallig hiervoor een andere sygic o.i.d. geinstalleerd gehad? :-)

[Voor 26% gewijzigd door BastiaanN op 15-07-2008 19:13]

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


 • BastiaanN
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
/me Heeft wat eye-candy van de nieuwe sygic :D (Ja heb zelf de echte beta :P)
 1. Ze hebben rare waarschuwingsscherm wat herzien, er staat nu een iets duidelijkere tekst
 2. Een heleboel route mogelijkheden toegevoegd _/-\o_
 3. Software is een stuk duidelijker, een heleboel teksten zijn herzien.
Voor de opletters onder ons, nee de TMC zit hier nog niet in verwerkt, ja er staat Sygic Drive maar hij gaat eigenlijk door het leven als McGuider 1.5 :)

Natuurlijk geen eye-candy zonder plaatjes:offtopic:
@ Modjes; Sorry voor het niet gebruiken van de edit knop, zag pas na het plaatsen van dit bericht dat ik de laatste poster was :+

[Voor 6% gewijzigd door BastiaanN op 15-07-2008 21:22]

Strava | :-( + ┌(^0^)┘= :-)


 • mike11
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 26-09-2008
Nee ik heb alleen wel eens nav4all gehad is weer wat anders werkte wel redelijk.

Heb trouwens ook nog tomtom op mijn pc staan maar wil liever sygic.
Pagina: 1 2 3 ... 18 Laatste

Let op:
Als je je probleem plaatst, vermeld dan altijd het versienummer en welke Sygic (Mobile, Drive, McGuider) je precies gebruikt.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee