Lijkt mij logisch, alleen deelnemers kunnen dit soort dingen bij het SIDN indienen.
Daarna moet alsnog de houder overgedragen worden. En ja dat kan, maar het is niet de juiste oplossing omdat er ook een manier is die niet illegaal is.
Daarom is het ook niet de aan te raden weg ondanks het feit dat er mensen zijn die er op gokken. Nou kan ik het soms wel begrijpen waarom ze het doen, het is meestal gewoon een stukje wanhoop omdat de betreffende instantie die het voor ze zou moeten doen niet reageert. Afgezien hiervan is het nog altijd de verantwoordelijkheid van de betreffende deelnemer die deze wijziging indient naast die van de SIDN. De indienende deelnemer zou moeten opmerken dat dingen niet juist zijn en op basis daarvan het verzoek afwijzen. Indien je dat niet doet ben je gewoon medeplichtig of mededader (ligt eraan welke van de 2 juridisch op gaat in dit geval).
Wanneer het domein op naam staat van de deelnemer kijkt de SIDN ook nog eens extra naar de verhuizing.
Heb je überhaupt ook maar enig idee hoe de SIDN werkt? Ze gebruiken daar namelijk een geautomatiseerd systeem. Zodra jij als deelnemer wat indient wordt dat afgehandeld. Als er niets aan bezwaren binnen komen zal alles ook geheel geautomatiseerd worden afgehandeld. Niet zo raar omdat als je alles met de hand zou moeten doen het wel erg veel werk wordt. Het systeem an sich is vrij outdated want dat werkt nog met unencrypted mails (ondanks het feit dat je de mogelijkheid hebt om de wijzigingen per encrypted mail te sturen). Dat heeft bij de invoering van de numerieke domeinnamen voor nogal wat controverse gezorgd (met name omdat het een kwestie was van flink investeren in je eigen mailservers zodat je de SIDN plat kon bombarderen en zo diverse domeinnamen kon kapen).
De SIDN kijkt alleen naar de materie indien er een bezwaar binnenkomt. Dat kijken is dan heel eenvoudig, er worden formulieren opgevraagd (de benodigde wijzigingsformulieren). Indien correct wordt de wijziging goedgekeurd, bij niet correct wordt het afgekeurd. Bij juridische kwesties e.d. is het ook eerder handwerk maar verder verloopt de hele mikmak geautomatiseerd.
Ik had het over het tekenen van de verhuisformulieren, als je dat doet pleeg je wel valsheid in geschriften van je vervalst de handtekening van de domeinnaamhouder (sevion).
Nee ook dat is niet juist. Er is pas sprake van valsheid in geschrifte als jij niet als jezelf tekent maar als Sevion. Pas wanneer jij een valse hoedanigheid aanhoudt (je voordoen als Sevion). Als je het ding gewoon tekent als jezelf is er geen sprake van valsheid in geschrifte omdat wat er staat gewoon klopt. Het enige wat er dan gebeurt is dat het wordt afgekeurd omdat jij geen recht tot verhuizen hebt omdat je niet de rechtmatige eigenaar bent.
Ik denk dat contact opnemen met Sevion/de curator van sevion een snellere en goedkopere oplossing is. Als die niet mee willen werken dan zou ik daar pas aan gaan denken.
Je inlezen over hoe dingen juridisch in elkaar steken betekent niet dat je dan ook meteen moet gaan lopen dreigen met rechtszaken en weet ik wat nog meer. In dit geval betekent dat gewoon dat je in de materie inleest en je op de hoogte stelt van je eigen positie. Dan zul je ongetwijfeld ook zien dat er soms betere mogelijkheden zijn dan iemand maar voor het gerecht te slepen (indien het überhaupt zinvol is om dat te doen, je kunt het namelijk ook keihard verliezen). Indien je een merkrecht bezit is het echter een wat ander verhaal en zou je als tactiek kunnen toepassen dat je juridische druk toepast om Sevion van z'n luie reet te laten komen om je verzoek eens te gaan doen (aka sommatie tot het inleveren van de domeinnaam wegens schending merkenrecht). Soms is dat een broodnodige tactiek omdat een partij niets van zich laat horen. Spreekwoordelijk zou men spreken van "de duimschroeven aandraaien".
Ik vind dat je het allemaal wel ontzettend zwart/wit ziet en niet echter verder dan je neus nadenkt. Nogmaals, het gaat erom dat je een goed beeld vormt van wat er aan mogelijkheden zijn en hoe je dingen het beste aan kunt pakken. Daartoe hoort ook dat je je op de hoogte stelt van het juridische aspect. Kortom: wat kun je wel doen en wat kun je niet doen en welke strategie zou je moeten hanteren.
Overigens lopen tegenwoordig dit soort zaken via de geschillencommissie die het SIDN in het leven heeft geroepen. Hierdoor is er geen dure lange gang naar de rechter nodig. Bespaart tijd en geld. Uiteraard is er tijdens het verschil geen mogelijkheid om ook maar iets met de domeinnaam te doen, die is gewoon bevroren. Zie verder artikelen 19 en 20 van de AV.
Skerekrow schreef op zaterdag 18 juli 2009 @ 10:27:
Het kan sevion helemaal geen problemen opleveren als ze bezwaar indienen, sterker nog als ze een slechte bui hebben, het regent of de tekenen van de goden daar op wijzen kunnen ze bezwaar maken op alles wat binnen komt. Zeker als ze bang zijn om falliet te gaan zullen ze dat niet laten, alle klanten die ze kunnen houden moeten ze dan vasthouden.
Bezwaar maken kun je altijd maar het heeft alleen niet altijd erg veel zin. Bezwaren worden namelijk alleen toegewezen als de benodigde papieren niet in orde zijn (onjuiste gegevens, onjuist ingevuld, verkeerde/onbevoegde persoon) of wanneer de rechter een oordeel heeft geveld (zie artikel 13 van de AV). Indien die in orde zijn wordt je bezwaar afgewezen. Als de papieren gewoon in orde zijn gaat de mutatie gewoon door. Als je als domeinnnaamhouder per ongeluk het domein van deelnemer verhuist en de papieren netjes hebt ingevuld gaat dat dus ook gewoon door ondanks je bezwaar. Je zult in die situatie het ding na de verhuizing weer terug moeten verhuizen. Heel gedoe waarbij je met beide deelnemers om de tafel moet gaan zitten. Leuke tactiek maar volkomen zinloos.