Anoniem: 136640 schreef op woensdag 20 februari 2008 @ 11:41:
[...]
Tja, dingen kunnen nou eenmaal niet altijd zoals het officieel hoort. Bij ons thuis is er op mijn kamer geen geaard stopcontact.
Daarnaast de enige manier om de kast onder 230V te krijgen is als er een van de 230V draden tegen de binnenkant van de voeding komt. Mijn ervaring is dat deze draden echt goed vast zitten, zelf al zou ik mijn PSU dagelijks een keer laten vallen blijven ze nog gewoon vast zitten...
Aangezien ik niet zo dom en zo rijk ben dat ik mijn psu elke dag een keer zou laten vallen heb ik weinig te vrezen...
En finaly van 230V 'kun' je idd dood gaan... Als je zwak hart hebt of een pacemaker hebt ofzo.. niet dat ik 't risico ga lopen het een keer uit te proberen.. maar ik ben er echt niet bang voor dat 't mijn tijd is als ik een keer een tik krijg van de 230V...
een kenneis van me (electricien) heeft me ooit verteld dat 230volt niet dodelijk is als je op de juiste manier onder stroom komt te staan. Je spieren trekken namelijk samen als je onder stroom komt te staan. Dus als je met de bovenkant van je hand onder 230V komt te staan trek je al automatisch los van de stroombrond.
Ga je de draad vastpakken in je vuist is de kans idd aanwezig dat je hem vast blijft houden...
by the way, als 230 zo dodelijk is snap ik niet dat ze dan niet gewoon 230V gebruiken op een stroomstoel in de USA... Blijkbaar is het toch niet zo dodelijk en hebben ze maar gekozen voor 10.000V
toon volledige bericht
Niet lullig bedoelt, maar persoonlijk vindt ik het erg grappig dat je advies vraagt aan een elektricien of spanning wel of niet dodelijk kan zijn. Die beste man, is een deskundige in het aanleggen van installaties en niet in het menselijk lichaam.
Geloof me, 230V kan degelijk tot dood leiden, zelfs voor een gezonde persoon. Ons hart krijgt van de sinus gemiddeld 70 x 0,1 millivolt aan pulsje. Bedenk eens zelf hoe jouw hart het zal vinden als jij in eens 230V door hem heen jaagd. Indien je het niet weet, het hart krijgt een enorme klap te voorduren en de ritme wordt bij wijze gereset. Maar de vraag is, komt hij ook weer in een normale ritme weer terug? Naast het hart heeft het menselijk lichaam ook zenuwen, via de zenuwen worden prikkels geleid naar verschillende lichaamsdelen. Deze prikkels komen voornamelijk vanuit de hersen. Het leuke hiervan is dat de zenuwen geen één baans verkeer zijn. Nee, wat heen kan, kan ook via dezelfde weg terug. Zie je je hersenen al een klap krijgen van 230V? Komt de bovenstaande beschrijving niet een beetje bekend voor?
Niks voor niks word er op het spoedeisende hulp een defibrillator gebruikt bij mensen met een zeer onregelmatige hartritme. Voor de mensen die niet weten wat een defibrillator is:
Kijk op zich kan ons lichaam best veel hebben, ik heb in het verleden ook een klap van 10 000V gehad toen ik dacht dat ik even de televisie kon repareren en vergat het beeldbuis te ontladen. Gelukkig heb ik daardoor geen permanente schade aan over gehouden. (denk ik

)
Maar mijn hart ging na die schok wel als een gek te keer, misselijkheid met braak neigingen kwamen spontaan op, met daarbij dat ik een korte tijdsduur blanco qua gedachte was. Gevolg hiervan viel ik achter over in mijn stoel en kwam pas na een paar minuten bij, waarna ik pas besefte wat er was gebeurd.
Moraal van mijn verhaal, onderschat een standaard elektrische schokje niet.