DECT straling echt gevaarlijk?

Pagina: 1
Acties:
  • 2.817 views sinds 30-01-2008
  • Reageer

Acties:
  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 30386

Topicstarter
DECT-telefoons gevaar voor de volksgezondheid

Werkelijk, je stráált! - Ja, ik heb een DECT-telefoon

De zegeningen van de DECT-telefoon zijn onmiskenbaar: thuis digitaal bellen zonder draadje en een voortdurend versleuteld signaal tussen toestel en basisstation. Nederland is enthousiast en gaat massaal over op DECT. Maar 1000 artsen luiden de noodklok en waarschuwen voor grote gezondheidsrisico's. Staat DECT dezelfde toekomst als asbest te wachten?

Wij bellen met een Siemens-telefoon van de Gigaset-serie. Vast een giga-goeie DECT-telefoon, denk je nog bij aanschaf, maar de producent bedoelt giga-straling. Giga slaat op de giga-hertzen die het toestel gebruikt. Hoogfrequente signalen, die we kennen van magnetrons en mobiele telefoons. De magnetron hadden we op de DaanSpeak-redactie al afgeschaft, waarna bleek dat opwarmen in het oven-gedeelte van het apparaat bijna net zo makkelijk is, met als bijkomend voordeel dat de structuur van het voedsel niet wordt aangetast (een reden voor sommige koks om de magnetron in de ban te doen). De mobiele telefoon kunnen we nog niet missen, maar die handige DECT-telefoon is een minstens zo groot probleem. Bleek uit allerlei publicaties over de gevaren van electrosmog, dus onzichtbare 'vervuiling' door electrische apparaten. De website Gigaherz concludeert: 'In vielen Fällen ist das DECT-Telefon im Raum oder nebenan feldintensiver als die auf dem Dach des Hauses installierte riesige [zenders voor mobiele telefoons]'. Toch is het onderwerp electrosmog zeker niet onomstreden. Zoals ook uit dit artikel van de Mitteldeutscher Rundfunk blijkt: verschillende onderzoeken tot verschillende resultaten leiden, zowel pro als contra straling.

DECT straalt 24 uur per dag door je heen (en door de buren)
Het zendfrequentie van onze Siemens Gigaset is typisch voor de DECT-toestellen en ligt tussen de 1880 en 1900 megaHertz. Pagina 19 van de handleiding meldt: 'Duplexmethode: Tijdduplex, 10 ms framelengte'. Dat is Chinees voor het feit dat er honderd maal per seconde een puls met een kracht van 250 MiliWatt op je wordt afgestuurd en je achtervolgt tot op 50 meter, dwars door dik beton als het moet. Het is niet een vlak signaal, maar een onophoudelijke rits van pieken. Mobiele telefoons werken ook zo, maar alleen als je belt of wordt gebeld. DECT pulseert 24 uur per dag door je huis heen en naar dat van de buren, bóvenop die 1900 mHz. Is dat erg? Of krijg je er juist lekker veel energie van? We gaan eens rondbellen en pakken onze DECT-telefoon erbij, zo nu en dan afgewisseld met onze mobiele telefoon. Om maar niets te hoeven missen, laten we ons bij het surfen over het internet bestralen door het beeldscherm van onze computer.

Permanente stralingsbron veroorzaakt ondermeer slaapproblemen
Bijna alle pagina's die we op onze zoektocht tegenkomen, zijn geschreven in het Duits. Ze vinden het onderwerp electrosmog kennelijk belangrijk in Duitsland. Natuurlijk hebben ook de Duitse milieuliefhebbers zich op het onderwerp gestort. Ziehier een test van DECT-telefoons uit 2002 door Ökotest: 'Sie holen sich damit eine permanente Strahlungsquelle ins Haus', waarschuwt de inleiding, dat verder nog meldt dat niet één van de dertien geteste telefoons de meetlat haalde voor een acceptabele electrosmog. Over het permanente afvuren van pulsen zegt Ökotest: 'Inwieweit diese Strahlung dem Menschen schadet, ist noch nichtschaftlich belegt'. Toch zijn er volgens Ökotest tal van voorbeelden van slaapstoornissen en hoofdpijn die zijn te wijten aan DECT-telefoons. Een van die voorbeelden komt van de website van de Duitse omroep WRD en verhaalt over de slaapproblemen van 'Sabine Willems aus Krefeld'. Sabine begon slecht te slapen en uiteindelijk bleek dat te liggen aan het DECT-toestel van haar buren. Nadat die waren overgestapt op een draagbaar CT1-toestel, verdwenen Sabines klachten.

Pulstechniek DECT is grote boosdoener
Over het verschil tussen gepulste en ongepulste straling, schrijft Ökotest eerder. 'EEG-Effekte und andere biologische Probleme wie Stoffwechsel-, Immun- und Zellkommunikationsstörungen, Hormon-, Schlaf- und Durchblutungsstörungen, vegetative und neurale Auffälligkeiten, Schmerzen und Förderung des Krebszellenwachstums... fanden Wissenschaftler nur bei gepulster Strahlung, bei ungepulster nicht'. De 1880 tot 1900 MHz is een hoogfrequente draaggolf die door het basisstation voortdurend wordt uitgezonden. Deze golf draagt kleinere golfjes met zich mee die pulseren. 'Het is juist deze combinatie waartegen het lichaam zo tekeer gaat', zegt Charles Claessens, een deskundige op het gebied van electrosmog. Dat de pulsen honderd maal per seconde vanaf het DECT-basisstation met slechts 250 miliWatt op je worden afgevuurd, maakt niet uit, zegt Claessens: 'Het zit hem niet in het Wattage, maar in het continue gepulst zijn'. De regel is dat in gebouwen de straling zo'n 50 meter ver draagt, maar Claessens heeft al regelmatig straling gemeten van DECT-telefoons op 300 meter afstand.


DECT in huis is net zo erg als in de buurt zijn van GSM-basisstation
Charles Claessens vergelijkt de straling die je opdoet op een meter afstand van het basisstation van je DECT-telefoon met het op dertig meter afstand staan van een GSM-basisstation, de beruchte grote antennes op flatgebouwen. Een Ökotest uit 1996 komt tot dezelfde conclusie: 'Zwar sei die Feldstärke der kleinen Schnurlos-Basisstation deutlich schwächer als ein großer MobilfunkSendemast, doch mache die geringere Entfernung zum Körper den Feldstärkeunterschied wieder wett. Die Basis- und Ladestationen der Schnurlosen findet man im Alltag körpernah auf Nachttischen, Schreibtischen, in Wohnraumregalen oder auf der Fensterbank. Je nach Nähe zum Körper können die ganz Kleinen auf dem Nachtschränkchen sogar feldstärker sein als die ganz Großen auf den Türmen und Dächern der Städte, Dörfer und an den Autobahnrändern'.

Buitenland heeft veel strengere stralingsnormen
De hoeveelheid straling die toelaatbaar wordt geacht, verschilt per organisatie of, zoals we in de eerste DaanSpeak over dit onderwerp aangaven, per land. Een citaat van professor Lucas Reynders uit dat DaanSpeak-artikel: 'Zo hanteren Zwitserland en Italië met een beroep op het voorzorgbeginsel normen voor de maximale blootstelling van de algemene bevolking aan radiofrequente elektromagnetische velden die een factor 10 strenger zijn dan in Nederland. [Hoewel dat volgens Claessens in Zwitserland alleen geldt voor straling in huis, niet buitenshuis]. In het Land Salzburg (Oostenrijk) liggen de overeenkomstige normen door toepassing van het voorzorgbeginsel een factor 100 scherper dan in Nederland.' Ökotest schrijft in 2002: 'Die Wissenschaftsdirektion des Europäischen Parlamentes hat sich für einen Wert von 100 µW/m2 (microWatt) ausgesprochen.' Dat is dus 0,0001 Watt per vierkante meter. Niet geheel geruststellend weet Ökotest te melden: 'Der gesetzliche Grenzwert liegt für DECT-Telefone bei 9,5 Watt/m2'.

Internationale stralingsnorm veel te ruim, zeggen professoren
De International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection, beter bekend als ICNIRP, is de organisatie waar de Raad voor Europa en allerlei andere officiële instanties op afgaan. ICNIRP heeft de norm gezet op 9 Watt per vierkante meter. Dat is dus 9.000.000 µW/m2. Ökotest schrijft: 'Dr. Lebrecht von Klitzing, Medizin-Physiker der Universität Lübeck, fand bei Laborversuchen Hirnstromveränderungen bereits bei 1000 µW/m²;. Dr. von Klitzing und Prof. Käs halten die von uns ermittelten Werte für kritisch. Empfindliche Menschen könnten bei diesen Belastungen schon mit Symptomen wie z.B. Unwohlsein, Schmerzen, Schwindel und Schlafstörungen rechnen. [...] "Die gepulste Strahlung" [van DECT-telefoons], so Prof. Günter Käs von der Bundeswehruniversität Neubiberg, "ist sehr aggressiv."' De Nederlandse normen liggen nog hoger dan ICNIRP. Geen 9 Watt, maar 17,5 Watt. Voor UMTS geen 10 Watt, maar 20 Watt: 'Dat wij in Nederland hogere waarden hebben komt door de aanbevelingen van de Gezondheidsraad', zegt Claessens.

Stralingsnorm te ruim, blijkt uit EEG's
Ökotest schrijft in 1996: 'Baubiologe und ÖKO-TEST-Berater Wolfgang Maes [...] hat die unscheinbare Basisstation des Siemens Gigaset hinter eine 42 cm dicke massive Ziegelsteinwand in ein Nebenzimmer gestellt und gemessen, wieviel gepulste Strahlung durch die Wand geht. Es waren 10.000 µW/m², eine Belastung, die zehnmal höher ist als jene, bei der man im EEG nachweisen konnte, daß sie unsere Hirnströme durcheinanderbringt. Die im Kellergeschoß aufgestellte Hagenuk-Basisstation verursachte im Schlafzimmer des Erdgeschosses darüber immer noch Strahlungsstärken der EEG-auffälligen Höhe von 1000 µW/m²;, eine im Nachbarhaus am Fenster positionierte ebenfalls. Alle DECT-Schnurlosen im Test schafften innerhalb eines Raumes noch im Umkreis von 3 bis 5 Metern diese kritische 1000 µW/m²-Marke, die zu besorgniserregenden biologischen Effekten führt.'

Micha H. Haarkötter schrijft in 2001 op de website van de Duitse omroep WDR, waarschijnlijk naar aanleiding van een tv-uitzending: 'DECT-Telefone überschreiten diesen Richtwert [een aanbeveling van de Bundesärztekammer voor niet meer straling dan 1000 µW/m²] um das Zigfache. In 10 Metern Entfernung beträgt die Strahlung einer DECT-Basisstation noch 300 Mikrowatt. In 3 Metern bekommt man schon 4.000 Mikrowatt ab. In 30 Zentimetern Entfernung summiert sich der Elektrosmog auf sage und schreibe 405.000 Mikrowatt'.

Ruime stralingsnorm heeft ziektes tot gevolg, zegt onderzoeker
Volgens elektrosmog-onderzoeker Claessens is 3 tot 8 procent van de mensen 'elektrosensibel', maar krijgt iederéén uiteindelijk de rekening van de elektrosmog gepresenteerd. Hij is ervan overtuigd dat Nederland massaal ziek gaat worden, helemaal als straks overal hoogfrequente UMTS- en C2000zenders komen te staan en de DECT-telefoons nòg populairder worden. 'Je moet het zo zien. Ieder mens heeft een emmertje in zijn buik. De ene wat groter dan de andere. Iedere dag komt daar wat schadelijks bij. Allerlei afvalstoffen, gif, toxinen, gemoedstoestanden en electrostress. Als de emmer vol is zegt-ie: poef en ben je ziek. Het is dus zaak ervoor te zorgen dat die emmer niet volraakt', schrijft hij in juli 2002 in zijn nieuwsbrief Het Bitje. Hij vervolgt zijn nieuwsbrief door allerlei voorbeelden te geven van beschermende maatregelen die in het buitenland zijn getroffen. De adviserende rol van de Nederlandse Gezondheidsraad vindt hij 'bepaald misleidend en zelfs misdadig te noemen. Ze beschermen de Telecombedrijven tegen de bevolking'.
Verder legt hij uit dat alle cellen van ons menselijk lichaam zenders en ontvangers zijn van electrische signalen en in deze moderne tijden worden overspoeld met foute signalen van buitenaf. Met alle gevolgen vandien. Claessens noemt allerlei gefundeerde voorbeelden van grote groepen mensen met de meest uiteenlopende ziektes en verwijst voor wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot de gevaren voor de gezondheid naar zijn site en die van het hese-project. 'Wist je bijvoorbeeld dat een op de zes mannen onder de 35 jaar in Zwitserland steriel is? Levi's heeft een broek gemaakt met een afgeschermde zak waarin je je mobiele telefoon kunt doen'. Zelf heeft Claessens zijn mobiele telefoon afgeschaft.

Stralingsmetingen in Nederland schrikbarend hoog
Charles Claessens is net als Wolfgang Maes een zogenoemde bouwbioloog, een bioloog voor de huiselijke omgeving. Claessens vertelt aan DaanSpeak dat ook hij metingen verricht bij mensen thuis. Metingen op het lichaam van mensen als ze op hun bed liggen, gaan van 30 tot 300 tot bijvoorbeeld 800 miliVolt. Bij iemand met allerlei klachten, liggend op haar waterbed, mat hij laatst 55.000 miliVolt, schrikbarend hoog dus. De stekker voor het slapengaan uit het waterbed trekken helpt wel, maar niet genoeg omdat het water spanning vasthoudt. 'Een wekker-met-een-stekker op een meter afstand van je hoofd levert 30800 miliVolt op, dat is vijf maal zoveel spanning als je in een weiland onder hoogspanningskabels zou gaan staan.' Oplossing is een wekker met batterijen. 'Woonbioloog' Thijs Tjaden: 'Je moet 's nachts in bed kunnen ontladen, dat gaat niet als je onder electronische spanning staat.' Daarbij komt dat je lichaam tijdens de slaap gevoeliger is voor electrosmog.

Protest zwelt aan
Lees hier de vertaling van het Freiburger Appell en hoor de noodklokken luiden. De dokters en professoren die het document hebben ondertekend, draaien er niet omheen: 'Bij onze patiënten stellen wij de laatste jaren een dramatische toename vast van zware en chronische aandoeningen, specifiek leer, koncentratie- en gedragsstoornissen bij kinderen (bv hyperactiviteit); bloeddrukafwijkingen, die met medicamenten steeds moeilijker te beïnvloeden zijn; hartritmestoornissen; hartinfarcten en beroertes bij steeds jongere mensen; hersendegeneratieve aandoeningen (bv Morbus Alzheimer) en epilepsie; kanker zoals leukemie en hersentumoren.

Wij konstateren bovendien een steeds talrijker optreden van verschillende, vaak bij patiënten ten onrechte als psychosomatische storing gediagnosticeerd als hoofdpijn en migraine; chronische vermoeidheid; innerlijke onrust; slapeloosheid en moeheid overdag; oorsuizingen; gevoeligheid voor infecties; zenuw- en andere pijnen, die met normale oorzaken niet verklaarbaar zijn om slechts een paar symptomen te noemen.

Daar ons de woonomgeving en gewoontes van onze patiënten in de regel bekend zijn, zien wij, speciaal na gerichte vraagstelling, steeds meer een duidelijke samenhang in tijd en ruimte tussen het optreden van deze ziektes en het begin van een zenderbelasting bijvoorbeeld in de vorm van installatie van een GSM antenne in de direkte omgeving van de patiënt; intensief gebruik van een gsm toestel; aanschaf van een DECT-draadloos-telefoon in de eigen woning of bij de buren.

Wij kunnen niet meer in een zuiver toevallige samenloop van omstandigheden geloven. [...] Te vaak konstateren wij een opvallende opeenhoping van bepaalde ziektes in soortgelijke stralingsbelaste gebieden of wooneenheden; te vaak verbetert de ziekte of verdwijnen maanden- tot jarenlange klachten in relatief korte tijd na reducering of verwijdering van een stralingsbelasting in de omgeving van de patiënten; te vaak bevestigen ook bouwbiologische metingen buitengewone elektromagnetische stralingsintensiteiten ter plaatse van onze bevindingen. Op grond van onze dagelijkse ervaringen houden wij de sinds 1992 ingevoerde en ondertussen oppervlaktedekkende mobiele telefonie technologie en de sinds 1995 op de markt gebrachte snoerloze huistelefoons volgens de DECT standaard voor een van de wezenlijkste veroorzakers van deze fatale ontwikkeling!'

Wat je kunt doen tegen electrosmog
Je kunt zelf een en ander ondernemen in de strijd tegen electrosmog. Ten eerste natuurlijk je DECT-telefoon de deur uit. Het alternatief is -naast een ouderwetse niet-stralende telefoon-met-draad- een draagbare telefoon die luistert naar de codenaam CT1. Er bestaan ook CT2 en CT3-modellen. Het zijn de voorlopers van de DECT-toestellen. Alleen de CT1 schijnt nog te worden verkocht. De CT1 straalt ook, maar minder dan DECT en pulseert niet als je niet belt. De afluisterbaarheid verschilt niet veel van DECT. Alleen met dure apparatuur, zoals de IMSI-catcher, kunnen de digitale signalen van DECT en mobiele telfoon worden afgeluisterd. Deze apparaten kosten tienduizenden Euro's en kunnen daarom alleen door de echt belangrijke boeven worden gebruikt. Providors van mobiele telefoons in Nederland zijn verplicht deze apparatuur te installeren ten bate van de overheid. Zelfs telefoons die zijn uitgeschakeld, kunnen nog worden getraceerd.

Vervolgens kun je eventueel controleren of je buren een DECT-toestel gebruiken. Charles Claessens bood zijn buurvrouw een gratis CT1-telefoon aan. Toen zij weigerde heeft hij zijn woning met speciaal behang bewerkt. Claessens heeft een paar tips: geen magnetron gebruiken; geen wekker-met-een-stekker, maar een op batterijen; de stekker uit het stopcontact van electrische apparaten die je niet gebruikt, daarbij eventueel gebruikmakend van een netvrijschakelaar; in auto's gaan mobiele telefoons harder stralen en dus kun je beter gebruikmaken van een buitenantenne; draag je mobiele telefoon niet op je lichaam en bel met een headset.

Aanvullende informatie
* Een Nederlandse website schrijft dat op 12 oktober aanstaande een bijeenkomst wordt gehouden 'waar we uitvoerig ingaan op de straling problematiek [...] Charles Claessens -de specialist in Nederland op dit gebied, zal deze dag zijn ervaringen delen'. Claessens is ook contactpersoon in Nederland voor het hese-project.
Hier twee van zijn pagina's met duidelijke informatie over allerlei verschillende electrosmog 1 2
* LucasVerlichting. Zij verkopen daglichtlampen (zie deze DaanSpeak), maar weten ook veel van electrosmog. In vroeger dagen hadden ze zelfs iemand die bij je thuis de boel kwam doormeten op electrosmog en eventueel alle bedrading neutraliseerde met kabels van Danell. Ze verwijzen door naar de website van woonbioloog Thijs Tjaden, waarop veel informatie is te vinden, ook via links. Tjaden komt desgewenst bij je langs voor metingen en oplossingen, maar hij verkoopt ook draadloze telefoons voor in huis, de CT-variant die je kunt gebruiken zonder gevaar voor eigen leven. En ze zijn nog goedkoper dan een DECT-toestel. Hoe ze zich verhouden met DECT, staat handig aangegeven in een staatje onderaan deze pagina.
* Website Woonbiologie startpagina
* Website: Straling.org
* Website Elektronews.de
* Website: Bürgerwelle.de
* Website: Gigaherz.ch
* Philips heeft een DECT-babyfoon. Babycare.nl adverteert: 'DECT-babyfoon, ontwikkeld voor volledige betrouwbaarheid! [...] ontspannen in de wetenschap dat de baby lekker slaapt of fijn aan het spelen is.'
* In dit artikel (van iemand die apparaten maakt met voor de mens goede straling) allerlei tips voor boeken en tijdschriften over electrosmog.
* Duitse site met meetapparatuur.
* 1 W/m2 = 1000 mW/m2 = 1.000.000 µW/m2 = 100 µW/cm2
1 µW/m2 = 0,001 mW/m2 = 0,0001 µW/cm2
1 V/m = 2652 µW/m2
0,1 V/m = 26,5 µW/m2
49 V/m = 6.500.000 µW/m2
BRON


Hoe serieus moet je zoiets nemen?

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • DiedX
  • Registratie: December 2000
  • Laatst online: 21:32
Net zo serieus als de onderzoeken naar GSM straling lijkt me?

Om heel eerlijk te zijn: ik vind de bron nou niet zo super :)

DiedX supports the Roland™, Sound Blaster™ and Ad Lib™ sound cards


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • McFizban
  • Registratie: Juli 2001
  • Laatst online: 07-05 10:44

McFizban

Hackito ergo sum.

Dat artikel is op dezelfde manier geschreven als de Biostabil.
Ik heb dus een beetje mijn twijfels over de wetenschappelijke waarde.

Haardware: meuk die zo oud is dat het alleen nog nuttig is voor in de openhaard.


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • burne
  • Registratie: Maart 2000
  • Niet online

burne

Mine! Waah!

Afgaande op de enorme waslijst van verdraaingen, fouten, onwaarheden en wanbegrip: helemaal niet. Het is de bekende 'stralings'-fobie all over again.

Simpel puntje: de zender in je GSM levert 2W vermogen aan de antenne. Een DECT-toestel 250mW. Waarom zou een DECT veel gevaarlijker zijn dan een GSM? Het stuk hangt van de fouten aan elkaar.

I don't like facts. They have a liberal bias.


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Zwelgje_76
  • Registratie: Juli 2004
  • Laatst online: 06-05 01:53
Bekijk ook eens de andere artikels op die pagina en bedenk dan zelf of dit artikel geloofwaardig is.
Voor zover ik totnutoe gezien heb is er niet gigantisch veel onderzoek gedaan naar de relatie tussen blootstelling aan straling en kanker. Ik heb trouwens wel een review gevonden over medisch onderzoek op dit gebied en dit staat in het abstract:
Biophysical considerations indicate that there is little theoretical basis for anticipating that radiofrequency (RF) energy would have significant biological effects at the power levels used by modern mobile phones and their base station antennas. The epidemiological evidence for a causal association between cancer and RF energy is weak and limited. Animal studies have provided no consistent evidence that exposure to RF energy at non-thermal intensities causes or promotes cancer. Extensive in vitro studies have found no consistent evidence of genotoxic potential, but in vitro studies assessing the epigenetic potential of RF energy are limited. Overall, a weight-of-evidence evaluation shows that the current evidence for a causal association between cancer and exposure to RF energy is weak and unconvincing.
Kortom: er is geen bewijs gevonden in dierexperimenten voor een relatie tussen blootstelling aan straling en kanker en het bewijs dat gevonden is in studies waarbij gekeken is in mensen (correlatie tussen hoeveelheid bellen/aanwezigheid zendmasten in omgeving en kanker) is heel zwak.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Bigs
  • Registratie: Mei 2000
  • Niet online
De meeste informatie die ik heb gezien over dat onderwerp waren vage getuigeverklaringen 'ik sliep slecht en het bleek dat mijn buren aan de andere kant van de muur waar ik bij sliep een DECT-basisstation hadden staan. nadat ze dat weg hadden gehaald sliep ik weer goed'. Ik geloof er zelf niet zoveel van eigenlijk.

  • SnoeiKoei
  • Registratie: Juni 2004
  • Laatst online: 16:20

SnoeiKoei

Koeien Snoeien Loeiend!

Onzin. Net als dat hele gedoe rond mensen die klaagden over hoofdpijn, evenwichtsklachten en slapeloosheid nadat er een GSM-antenne op hun flat is gezet inderdaad. Een aantal jaar terug is er in diverse flats met GSM-antennes op het dak en klagende bewoners een onderzoek gedaan door TNO. In twee van de flats bleek dat de antenne nog niet eens was aangesloten en dus niets deed. In de rest van de flats bleek dat er recht onder de antenne (dus in de flat) amper meetbaar GSM-signaal was van de antenne in kwestie, die dingen zijn opzij gericht voor een zo groot mogelijk bereik.

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"


  • leuk_he
  • Registratie: Augustus 2000
  • Laatst online: 23-04 08:13

leuk_he

1. Controleer de kabel!

Effe afgezien of het onzin is of niet,

een Gsm past de sterkte aan van zijn signaal aan de qualiteit van de ontvangst. (aantal streepjes op de gsm). Doet de dect standaard dit ook? Dus straalt een dect altijd maximaal, of veel minder als de telefoon op het basisstation lig op te laden?

Need more data. We want your specs. Ik ben ook maar dom. anders: forum, ff reggen, ff topic maken
En als je een oplossing hebt gevonden laat het ook ujb ff in dit topic horen.


Anoniem: 20084

Wat er gemeldt is over de wattages klopt. 200-250mW is gangbaar voor DECT, en deze mocht dus altijd al gebruikt worden in ziekenhuizen. Ook zit de DECT op een lagere frequentieband. GSM zit op 1 Watt (de gemelde 2 Watt lijkt me wat veel), en op een veel hogere frequentieband. In Amerika doen ze er allemaal wat makkelijker over plus dat ze daar grotere afstanden willen overbruggen en daar wordt je al snel gebombardeerd met meer vermogen.
Daarbij staat die GiGa puur voor een merk/typenaam van Siemens (prima toestelletjes trouwens). Wat betreft de frequentieband: er zijn voor DECT 1 (of 2) banden. Deze komen erg dicht in de buurt van de WLAN en magnetron, vandaar dat ze ook op elkaar kunnen storen.

[ Voor 7% gewijzigd door Anoniem: 20084 op 01-09-2005 13:42 ]


  • MaDLiVe
  • Registratie: November 2000
  • Laatst online: 20:40

MaDLiVe

.-Observer-.

:D Wat een butt artikel. Als we het over emmertjes gaan hebben en meer Jip en Janneke taal hanteren kan ik dat artikel niet serieus nemen. Men vergeet vaak dat we een vrij dikke hoornlaag hebben die aardig kan absorberen.

Daarmee veeg ik niets van tafel maar geloof ik wel dat er meer onderzoek naar moet worden gedaan. Er zijn tegenwoordig minstens zoveel voor als tegenstanders.

{\/}/-\[) [_[ \/(-© - Turn off your mind, relax and float downstream. Volg mijn disease outbreak detective en andere geweldige Avonturen


  • u_nix_we_all
  • Registratie: Augustus 2002
  • Niet online
Wat een bullshit verhaal zeg.

Hoogtepunt voor mij was dit:
waarna bleek dat opwarmen in het oven-gedeelte van het apparaat bijna net zo makkelijk is, met als bijkomend voordeel dat de structuur van het voedsel niet wordt aangetast (een reden voor sommige koks om de magnetron in de ban te doen).
Dan kunnen die koks hun kookplaat ook wel in de ban doen en alles alleen maar rauw serveren.
Dat is toch de bedoeling van koken, de structuur aantasten |:(

Allemaal zulke ongefundeerde bullshit .....

You don't need a parachute to go skydiving. You need a parachute to go skydiving twice.


  • Tasma
  • Registratie: Juni 2001
  • Laatst online: 27-04 18:56
SnoeiKoei schreef op donderdag 01 september 2005 @ 13:22:
Onzin. Net als dat hele gedoe rond mensen die klaagden over hoofdpijn, evenwichtsklachten en slapeloosheid nadat er een GSM-antenne op hun flat is gezet inderdaad.
Onzin?

-iedere- keer als ik een gsm bij mijn hoofd houd en deze belt (uitzend) krijg ik binnen 30 seconden een zeurende hoofdpijn rondom mijn slaap. Zodra de verbinding verbroken wordt zakt deze net zo snel weer weg. Feit is dat een gsm delen van je hoofd (hersenen en oogzenuw etc) met 1 graad celcius kan opwarmen, dit is normaliter geen probleem maar sommige mensen zijn hier erg gevoelig voor.

(nee, de zon warmt je hersenen niet ook 1 graad op, deze komt immer niet verder dan je huid welke gekoeld wordt door het bloed in heel je lichaam)


Zodra ik de telefoon op meer dan 15cm afstand houd heb ik er ook geen last meer van, vandaar dat ik hem ook altijd op 'speaker' zet.


Het is derhalve juist wel geloofwaardig dat mensen die naast een mast wonen er ook direct last van kunnen hebben.

  • Maurits van Baerle
  • Registratie: Maart 2001
  • Niet online
Anoniem: 20084 schreef op donderdag 01 september 2005 @ 13:40:
Wat betreft de frequentieband: er zijn voor DECT 1 (of 2) banden. Deze komen erg dicht in de buurt van de WLAN en magnetron, vandaar dat ze ook op elkaar kunnen storen.
DECT is 1,8GHz of 1,9GHz. WLan en magnetron zitten op 2,4GHz (en Wlan heel soms op 5GHz met de 802.11a standaard die in Europa zeldzaam is), kortom mijlenver uit elkaar.

DECT en WLan storen elkaar dus niet. Dat er af en toe verhalen over te vinden zijn op internet komt omdat in de VS draadloze telefoons op 2,4GHz mogen worden gebruikt. Die zijn in Europa verboden te gebruiken en worden hier dus ook niet verkocht. Je zult een telefoon uit de VS of misschien uit Azie mee moeten nemen om in Europa te storen op WLan, met je alledaagse telefoon die je hier koopt zal het niet gebeuren.
u_nix_we_all schreef op donderdag 01 september 2005 @ 14:49:
Wat een bullshit verhaal zeg.

Hoogtepunt voor mij was dit:


[...]


Dan kunnen die koks hun kookplaat ook wel in de ban doen en alles alleen maar rauw serveren.
Dat is toch de bedoeling van koken, de structuur aantasten |:(

Allemaal zulke ongefundeerde bullshit .....
Ja, mooi verhaal inderdaad. Alsof er in een gewone oven geen straling wordt gebruikt, hoe denk hij dat dat voedsel warm wordt dan? :D

Overigens is het grote probleem van de magnetron nou juist dat het de structuur van het voedsel veel te weinig verandert, veel minder dan bijvoorbeeld een gasoven. Daarom kun je ook geen appeltaart of rauwe kipfilet bakken in de magnetron.

[ Voor 33% gewijzigd door Maurits van Baerle op 01-09-2005 17:02 ]

Het grote: DAB+ digitale radio topic / IPv6 topic / OpenWRT topic


  • burne
  • Registratie: Maart 2000
  • Niet online

burne

Mine! Waah!

Tasma schreef op donderdag 01 september 2005 @ 16:31:
Feit is dat een gsm delen van je hoofd (hersenen en oogzenuw etc) met 1 graad celcius kan opwarmen, dit is normaliter geen probleem maar sommige mensen zijn hier erg gevoelig voor.
Die opwarming wordt voor het grootste deel veroorzaakt doordat je de radiatieve koeling van je hoofd remt door een deel af te dekken met een hand. Ofwel: de grootste factor is de extra isolatie door een plastic doosje en je hand. RF-absorbtie is maar een paar procent in de totale opwarming.

I don't like facts. They have a liberal bias.


Acties:
  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 147332

Tasma schreef op donderdag 01 september 2005 @ 16:31:
[...]


Onzin?

-iedere- keer als ik een gsm bij mijn hoofd houd en deze belt (uitzend) krijg ik binnen 30 seconden een zeurende hoofdpijn rondom mijn slaap. Zodra de verbinding verbroken wordt zakt deze net zo snel weer weg. Feit is dat een gsm delen van je hoofd (hersenen en oogzenuw etc) met 1 graad celcius kan opwarmen, dit is normaliter geen probleem maar sommige mensen zijn hier erg gevoelig voor.

(nee, de zon warmt je hersenen niet ook 1 graad op, deze komt immer niet verder dan je huid welke gekoeld wordt door het bloed in heel je lichaam)


Zodra ik de telefoon op meer dan 15cm afstand houd heb ik er ook geen last meer van, vandaar dat ik hem ook altijd op 'speaker' zet.


Het is derhalve juist wel geloofwaardig dat mensen die naast een mast wonen er ook direct last van kunnen hebben.

Sterke relatie tussen hoofdpijn en zendmasten


Mensen leven permanent tussen de GSM-, UMTS-, DECT- en WLAN-antennes. Vorige maand is een onderzoek gepubliceerd naar het welzijn en de gezondheid van mensen die in de omgeving van zendmasten wonen. De resultaten: hoofdpijn, slaapstoornissen, cognitieve problemen nemen toe.

Sterke relatie tussen hoofdpijn en zendmasten

(Wenen, 2 mei 2006) - Wat de Nederlandse overheid achterwege laat hebben de gemeente Wenen en de deelstaat Kärnten in Oostenrijk wél laten doen: een epidemiologisch onderzoek naar het welzijn van de bevolking en de straling van zendmasten. Er blijkt een sterke relatie te bestaan tussen onder andere hoofdpijn en de elektromagnetische milieuvervuiling.

Hoewel de World Health Organisation zulk onderzoek heeft aanbevolen, wordt het nog nauwelijks uitgevoerd. De enkele epidemiologische onderzoeken die zijn gedaan wijzen alle in dezelfde richting: zendmasten voor mobiele telefonie hebben negatieve gevolgen voor de gezondheid. Tot nog toe legde de Nederlandse Gezondheidsraad zulke onderzoeken naast zich neer, met als argument dat zij niet in een peer-reviewed wetenschappelijk tijdschrift zijn gepubliceerd. De resultaten van het Oostenrijkse onderzoek echter staan in het Journal of Occupational and Environmental Medicine, het officiële tijdschrift van het American College of Occupational and Environmental Medicine (ACOEM). Het gaat om degelijk wetenschappelijk onderzoek, dat de toets der kritiek kan doorstaan.

Hoofdpijn

De onderzoekers hebben de bevolking rond tien zendmasten voor GSM 900 mobiele telefonie onderzocht. De bewoners vulden vragenlijsten in en deden cognitieve tests. Daarna werd de dichtheid van de milieuvervuiling door straling in hun slaapkamers gemeten. Net als bij het provocatie-onderzoek van TNO in 2003 kon de hypothese, dat de straling geen effecten heeft, niet worden bevestigd. Met andere woorden: er bestaat een relatie tussen het welzijn en de dichtheid van de elektromagnetische velden. Hoofdpijn vertoonde de sterkste relatie met de straling. Bij de cognitieve testen steeg de waarnemingssnelheid en daalde de nauwkeurigheid van uitgevoerde taken significant. Koude handen en voeten kwamen vaker voor bij een hogere stralingsdichtheid, evenals concentratieproblemen. Slaapstoornissen namen ook toe, maar niet significant.

Correctie

Het bijzondere van dit onderzoek is dat de resultaten zijn gecorrigeerd voor andere factoren zoals verkeerslawaai, fijn stof, het regelmatige gebruik van een mobiele telefoon en subjectieve oorzaken zoals angst voor zendmasten en bezorgdheid over de gezondheid. De meeste deelnemers aan het onderzoek zeiden geen angst voor zendmasten te hebben en zich geen zorgen te maken over hun gezondheid. Desondanks blijkt duidelijk uit de resultaten dat de symptomen heviger zijn naarmate de dichtheid van de straling toeneemt. Zonder correctie voor andere factoren stegen de slaapstoornissen ook significant. Dat betekent, dat de slaapstoornissen mogelijk door de elektromagnetische velden worden veroorzaakt.

Syndroom

Het onderzoek werd uitgevoerd door het Instituut voor Milieuhygiëne van de Universiteit van Wenen. Er werden drie gemiddelde vermogensdichtheden van de elektromagnetische velden onderscheiden: 40, 230 en 1300 mikroWatt/m2. Dat zijn dichtheden die mijlenver beneden de grenswaarden liggen, die door de Nederlandse Gezondheidsraad worden aanbevolen. Van de straling bleek 73 procent afkomstig van de zendmasten. Voor de cognitieve tests maakte correctie voor subjectieve en andere factoren geen verschil. De symptomen die de bewoners noemden, horen bij het 'microwave syndrome' zoals het eerder is beschreven. De onderzoekers geven aan, dat nog niet bekend is op welke manier de elektromagnetische straling het welzijn en de cognitieve functies beïnvloedt.

Informatie over dit artikel: fransp@dds.nl

Bronnen:

Subjective symptoms, sleeping problems and cognitive performance in subjects living near mobile phone base stations. H.P. Hutter, H. Moshammer, P. Wallner, M. Kundi. Occup. Environ. Med. 2006, 63, 307-313. DOI: 10.1136/oem.2005.020784.

www.emfportal.de/viewer.php?l=e&aid=13735 (bezocht op 2 mei 2006)

doc.php/Onderzoeken/1083 (bezocht op 2 mei 2006)

www.gigaherz.ch/1019 (bezocht op 2 mei 2006) .

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Vinnienerd
  • Registratie: Juli 2000
  • Laatst online: 22:53
Maar wat heeft dit met Internet te maken?

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Solomon
  • Registratie: December 2001
  • Laatst online: 06-05 08:27
Eerst zeggen ze dat de frequentie hetzelfde is als die van magnetrons en gsms, en vervolgens komen ze met 1800/1900 Mhz. Klopt dus van geen kanten :? Magnetrons werken op 2.45 Ghz (ja, de frequentie waar je WiFi ook op werkt ;) ) Gsms werken inderdaad vaak op 1800/1900 Mhz ofzoiets.

Het stomme is dat bij de metingen van het waterbed en de wekker enzo er helemaal geen onderscheid wordt gemaakt tussen verschillende frequenties, hoewel het potentiele gevaar voor je gezondheid ALLES met frequenties te maken heeft! Frequentie van 2.45 Ghz gaan de watermoleculen in je lichaam trillen, en gaan door de verhitting cellen kapot.
Alleen al door het feit dat alle EM straling door elkaar wordt gehaald doet dit bericht al af als GROTE ONZIN zonder ENIGE NIEUWSWAARDE.

V&A aangeboden: LSI 9207-8i (IBM M5110) geflashed naar IT MODE

Pagina: 1