Croga schreef op vrijdag 1 december 2017 @ 13:54:
[...]
Bullshit.
Opschrijven van zaken is de allerslechtste vorm van communicatie. Zo'n 95% van de informatie gaan verloren bij het vastleggen. Again; geen idealistische praat, gewoon zaken die we al jaren onderzoeken en bewijzen. De uitspraak "Als jij het niet op papier kunt overdragen ben je onbekwaam" is een hele flauwe en zwakke manier om aan te geven dat we "human nature" liever negeren als het ons niet uit komt.
[...]
Het betekend dat je tijd en kennis weg gegooid hebt aan registratie in plaats van de zaken gewoon op te lossen.
Sorry, maar hoe ga jij je bugomschrijvingen dan opschrijven? Of spreek je een wav-je in?
- Issues leg je vast in een tracker. Beschrijf ze zo uitvoerig mogelijk, want alles wat je niet beschrijft kun je later wellicht nodig hebben. Als je een repro hebt, meldt die er bij of verwijs naar bv een falende test. Indien er een discussie is bv op een forum, voeg een link toe aan de issue naar die discussie
- Issues worden ingeplanned naar dringendheid. Je kunt niet alles meteen oplossen. Maar ookal los je het meteen op, je legt het toch eerst vast. Je gaat de issue oplossen wanneer dat kan, maar mijn ervaring is dat issues die je 'meteen' kunt fixen op 1 hand te tellen zijn. Veelal zijn bugs minder simpel dan je denkt, of heb je bv architectuurwijzigingen nodig om de issue te fixen. Het kost ook vaak gewoon tijd, bv eerst research doen waarom het optreedt, dan een goede oplossing ontwerpen en die inbouwen. Wanneer je een issue hebt opgeslagen en ingeplanned, dan kun je ook bv de volgende dag verder gaan of 2 dagen later: er gaat geen info verloren.
- Wanneer je de issue hebt gefixed en getest met een nieuwe test die nu slaagt en voorheen niet, commit je de wijzigingen en verwijs je naar de issue(s) die gefixed zijn in de commitmessage. Met een goed systeem leg je dan een link in je VCS naar je issue tracker en vice vesa, dus als je naar je issue kijkt in je systeem dan kun je de wijzigingen zien. Dit is niet moeilijk op te zetten, ikzelf gebruik al jaren Jira + svn en een plugin om in jira de commits te zien die aan issues hangen. Werkt prima.
Jouw manier van hoe mensen moeten werken is absurd, en het zou goed zijn dat mensen die alleen deze thread lezen, zich realizeren dat het in de praktijk gewoon veel beter kan en ook gaat.
Ik ben zo'n 23 jaar professioneel software engineer en heb de invoering van bugtrackers etc. van het begin meegemaakt. In den beginne hadden we waar ik toen werkte helemaal geen issue tracker: de accountmanagers kwamen wat roepen wanneer iets niet werkte of de helpdesk riep wat, iemand schreef dat dan op papier op en er kwam ooit wel eens een wijziging.
Dat werkte voor geen ene meter, omdat niets terug te leiden was naar iets testbaars of naar stukken code die gewijzigd zijn. Met de huidige systemen is dat wel het geval. Ik kan nl zien wanneer een regel is gewijzigd voor een bugfix, dat is nl. via svn en jira gemakkelijk terug te herleiden. Dat is belangrijk want als je die regel weer moet wijzigen voor bv een nieuwe feature weet je dat wanneer een test faalt waarom dat is.
In jouw houtje-touwtje doe-maar-wat-joh 'methodiek' is dat niet het geval. Professionals maken geen software op jouw manier, althans dat zouden ze niet moeten doen.