Toon posts:

Laptop LCD aan VGA-kaart

Dit topic is afgesplitst vanuit een ander topic of gemerged; de topicstarter is daarom niet gelijk aan de topicstarter zoals vermeld in de topiclijst.

Pagina: 1
Acties:
 • 168.488 views sinds 30-01-2008
 • Reageer

 • Sprite_tm
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 14-05 13:11
Na het niet-compleet naar wens verlopende vorige LCD topic van mij (ik zag geen heil in de controller produceren) heb ik een tijd lang geen LCDs meer aangeraakt. (nouja, bij wijze van spreken dan) Maar ach, het bloed kruipt waar het niet gaan kan.


Een paar dagen geleden ben ik grote opruiming gaan houden onder mijn collectie ouwe (486) notebooks. Verkoopbaar waren ze niet meer (mankeerde bijna allemaal wel wat aan) dus uiteindelijk heb ik ze maar opengeschroefd en even gekeken of er nog leuke onderdelen inzaten. Tot mijn grote verbazing bleek er in 1 van de compus een erg leuk 640x480 TFT schermpje te zitten. Wat nog beter was was dat de pinout ervan op het Internet stond (naar mijn ervarin is dit slechts bij 40% van de lcd's het geval...) en dat de aansturing mij erg beviel. Spontaan bedacht ik me dat mijn server wel een display-unit kon krijgen...


Ok, na een boel studie, waaruit bleek dat die vage header op de meeste videokaarten een Vesa Feature Connector heet en dat daar genoeg signalen opstaan om mijn LCD aan te sluiten bekeek ik eens wat ik nodig had.


Een ouwe laptop


http://meuk.spritesserver.nl/lcd-vfc/tmb-IMG_1387.JPG


(Op deze foto is 'tie al gesloopt, het was een Olivetti Philos 44)


En na wat slopen is dit punt gereduceerd tot: Het LCD


http://meuk.spritesserver.nl/lcd-vfc/tmb-IMG_1389.JPG


Een ouwe VGA-kaart


Een stukkie flatcable


http://meuk.spritesserver.nl/lcd-vfc/tmb-IMG_1388.JPG


Ik doe aan recycling: de flatcable is stiekem een oude floppykabel


Overige troep (molex, draad, intulegensie)


(no pic)


Dat plak je allemaal aan elkaar, je loopt een eeuwigheid te vloeken omdat een pinout van het Internet niet klopt en je zet je comp aan:


http://meuk.spritesserver.nl/lcd-vfc/tmb-IMG_1391.JPG


(doorelkaar lopende lijnen komt door bootende linux + best lange shuttertijd, lcd zelf is snel zat)


Yay! Hij werkt. Het hele ontwerp is gebaseerd op het aansluiten van het LCD op de VESA Feature connector, wat betekent dat je, wil je niet te veel logica willen inzetten, maar 16 kleuren kan gebruiken. Edoch, met de juiste grafische programmaas (voor de ingewijden: zgv onder Linux using svgalib) vallen er best nog wel leuke plaatjes uit te krijgen:


http://meuk.spritesserver.nl/lcd-vfc/tmb-IMG_1394.JPG


http://meuk.spritesserver.nl/lcd-vfc/tmb-IMG_1395.JPG


(Van veraf ziet het er best OK uit, van dichtbij zie je echter goed dat 'ie het dithert, klik maar es op het laatste plaatje)


------------------------------------------------------


En om jullie allemaal zoiets te gunnen is hier een kleine


Howto


Ik ga ervan uit dat je standaard soldeerkennis enzo hebt en eventuele dingen als voedingen etc wel ergens vandaan kan trekken. Verder wil ik je erop wijzen dat ik niet verantwoordelijk ben voor het feit dat je misschien je LCD / computer opblaast, je je vingers brandt, je huis in de fik steekt, mentaal onstabiel wordt, je vriendin (mits toepasselijk) verliest, een gestoorde maniak wordt en/of de aarde en omliggende planeten opblaast, of andere eventuele narigheden. Verder: GEEN REQUESTS VOOR DATASHEETS/PINOUTS IN DIT TOPIC! Als je datasheets nodig hebt kan je die opgooglen, als je ze niet kan vinden is de kans dat wij ze hebben ook nihiel en je vervuilt met eventuele requests alleen maar het topic.


Ok, dan nu het plan:


Punt 1: Kies een LCD


LCDs laptops verdienen de voorkeur. Het LCD moet kleur zijn (of je moet een hele rare zwartwit lcd tegenkomen), en als je er 1 uit de laptopperiode 'latere 486 - vroegere P2' sloopt heb je het meest kans om een werkend LCD te krijgen. Sloop het apparaat waar het LCD inzit nog niet, maar zorg wel dat je eventuele nummertjes enzo die erop staan opschrijft.


Punt 2: Zoek de pinout van het LCD op


De kans is vrij groot dat je em gewoon niet vindt. Sorry, tis niet anders, shit happens. Je kunt proberen om de producent ervan te mailen, maar afaik reageren die niet echt goed. Als je de datasheet niet kan vinden kan je kijken of je de pinout van een ander document kan afleiden. Ik heb het voor mijn LCD moeten doen met dit documentje.


Je weet dat je een goed LCD te pakken hebt als je aparte, digitale ingangen voor rood, groen en blauw hebt. (in mijn geval 3 lijntjes voor elke kleur, dit kunnen er meer of minder zijn) Als je 4, 8 of 16 datalijntjes ziet staan gelabeld als 'ud', 'data' of meer niet meteen aan kleur refererende termen kan je het vergeten. Ook is het handig om te kijken wat het beest als voeding wil hebben en wat je op de IO-lijnen moet zetten (die dingen moeten 5V aankunnen, anders moet je prutsen met level-converters. Als je er niet zeker van bent kan je gewoon doorgaan als je het echt wilt, je loopt echter kans dat je alles (=LCD, vga-kaart en misschien meer) opblaast.)


Naast het LCD heb je meestal ook nog de inverter voor het backlight, da's een printje naast het LCD wat met 2 of 4 draden naar 1 of 2 CCFLletjes in het LCD loopt. Meestal kan je deze met een beetje logisch deduceren / meten wel ontrafelen. Tis wel zo handig als je deze uiteindelijk aan de praat weet te krijgen, anders zie je zo weinig :+


Punt 3: Haal ergens een ouwe VGA-kaart vandaan


Wel zo handig, je wilt je 3dfx VooDoo GeForce Radeon 6-3000 Ultra-Pro natuurlijk niet opblazen. :) Bovendien ben ik er niet helemaal zeker van dat de Vesa Feature Connector van die kaartjes het gaat doen... Haal dus een ISA kaartje of een oud PCI kaartje in huis. Het moet wel een Vesa Feature Connector hebben, da's een 26-polige 2-rijige header ergens op de kaart.


Punt 4: Mix & match en vooral: Soldeer


Ok, we gaan nu de aansluitingen van het LCD corresponderen met die van de Vesa Feature Connector. Het heeft mij een tijd gekost, maar ik ben er uiteindelijk achter gekomen dat veel pinouts van dit poortje op het Internet fout staan aangegeven. De bovenste tabel op deze pagina werkte wel.


Ok, wat moet je nu waarop aansluiten?


(display)(vesa feature connector)
R0 (of iig: de meest belangrijke draad van rood) Pixel Data 0
G0 (meest belangrijke draad groen)Pixel data 1

B0 (meest belangrijke draad blauw)Pixel data 2

R1,G1 en B1 (een-na-belangrijkste kleurendraden) Pixel data 3

HSync (of LP of row strobe)HSync
VSync (of YD FLM of screen strobe/refresh)VSync
CLK (iig iets met 'clock' of 'pixel clock' of CLK erin)Dot (Pixel) Clock (DCLK)
ENAB of 'display enable' of 'disp' ofzoProberen: +5v, hsync of gndEn verder moet je natuurlijk nog zorgen dat het display en de backlight converter voeding krijgen. Hoe & wat laat ik geheel aan jezelf over :P


Punt 5: Sluit aan & be amazed


Als je het geheel nu aansluit en je computer aanzet zou je beeld moeten krijgen. Krijg je dat niet: check het enable lijntje van je display es, misschien moet je die ergens anders aanhangen. Mocht het beeld niet stabiel zijn: Misschien moet je (softwarematig) de polariteit van de hsync / vsync omdraaien of (hardwarematig) een invertertje in de hsync / vsync lijn zetten. Mocht het beeld te veel naar links/rechts/onder/boven staan: Ook dit is meestal softwarematig op te lossen, het alternatief is iets van delaylijntjes in de hsync/vsync lijnen.


Ow, en nog 1 ding: Deze hack werkt alleen in 16 kleuren mode. Niet 16-bit, nee, 16 kleuren, da's dus 4 bit. Als je je afvraagt of je fout daar ergens ligt: Het beeld wat je krijgt in je BIOS Setup-menu is meestal 16 kleuren en moet dus leesbaar zijn.


Suc6 en nogmaals: ik garandeer niets wat betreft deze contraptie. Het werkt voor mij en da's alles wat ik ervan weet.

[Voor 62% gewijzigd door Sprite_tm op 24-10-2007 17:43]

Relaxen und watchen das blinkenlichten. | Laatste project: Ikea Frekvens oog


 • Sprite_tm
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 14-05 13:11
Yay, ik heb 256 kleuren aan de praat!
(excuses voor de brakke webcam pic)

http://meuk.spritesserver.nl/lcd-vfc/kleuren.jpg


Dit is btw alleen nog maar een proof-of-concept QuikBasic progje, maar het geeft aan dat het in principe kan werken. Ik heb nu btw 3 bit voor rood, 3 bit voor groen en 2 bit voor blauw. Het moet iig betere resultaten kunnen geven dan met 16 kleuren, maar er is dus wel softwarematig een aangepaste driver nodig die de kleuren van 16 of meer bit RGB omrekent in 8-bit non-palletized RGB.Ik zal een dezer dagen eens in de source van de Linux framebuffer driver duiken om het idee ook daar te implementeren. Als ik daar klaar mee ben zal ik de patch wel posten. De windows-driver hoeft btw an sich ook niet moeilijk te zijn afaik: de beste optie lijkt mij 'iets' te schrijven wat op de een of andere manier Windows forceert het goede pallette te gebruiken en je bent klaar.

Houthakker: Correcten zal ik. Als je nou eens dat stuk aan text wat men ook wel een startpost noemt, doorleest, zie je dat het al gelukt is. Bovendien gebruiken we niet de standaard VGA-uitgang (waar idd analoge signalen opstaan) maar de Vesa Feature Connector (die wel digitaal is). Conclusie: Foei! Volgende keer beter lezen voordat je post!

[Voor 20% gewijzigd door Sprite_tm op 25-10-2007 13:20]

Relaxen und watchen das blinkenlichten. | Laatste project: Ikea Frekvens oog


 • Gizmor
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 09-04 14:42
bedankt voor je antwoord sprite _/-\o_

ik heb zelf ook nog ff verder gezocht op inet en ben het volgende tegen gekomen ik zag dat sprite het had over de rgb, hsync en vsync nou heb ik een kabel gevonden op inet bij een elektro bedrijfje die van rgb naar 15 polige aansluiting gaat. ;) maar zou dat kunnen werken.

hier nog ff een plaatje.
http://www.tissink.nl/producten/p1107_9011A.jpg

[Voor 13% gewijzigd door Gizmor op 28-08-2003 12:52]


Anoniem: 63181

Bied deze leuke kaart geen oplossing om een Laptop TFT aan te sluiten op een PCI slot ?
http://www.earthlcd.com/JPEG/sk1002PCI-web.jpg
http://earthlcd.com/CNTEVPCI.htm
Ik heb hier een pagina gevonden van iemand die een oude MAC ombouwt naar een PC met TFT scherm met deze kaart:
This is the EarthVision/PCI controller by Earth Computer Technologies. This is a universal type card that is designed to work with a variety of different screens and resolutions. Earth makes a custom cable header which plugs into the card depending on which display you select
http://www.beanos.com/~tsoutij/mac_classic.php


Ook vond ik op die site van EarthLCD een kaartje dat VGA-signalen omzet naar TFT scherm input
http://www.earthlcd.com/gif/evadcw1.gif
http://www.earthlcd.com/CNTEVADC.htm

Deze dingen zijn vrij kostelijk, maar ze geven wel een idee wat er mogelijk is

 • ThaHandy
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 02:10

ThaHandy

Discovery Channel

Rein_stein schreef op 20 September 2003 @ 07:59:
tering..die gast daar op Ebay heeft er nog 25 liggen a 9,95 dollar t stuk...IA?
nope :)
http://mywebpages.comcast.net/infutech/nointernational.gif
helaas :)

ik kan die ia wel regelen enzow..


i mean, tis voormij neit de 1e keer een paketje vanuit usa :)

edit:

ff emailtje verstuurd

[Voor 38% gewijzigd door ThaHandy op 20-09-2003 18:43]


 • msentinelb
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 23-04 18:08

msentinelb

Arghhhhh!

mjah... ok dat is vanaf de vesa connecter alleen de draadjes moeten ook nog op de LCD vast en die connector is echt vreseslijk klein.

heb ook nog een andere vraag over de backlight inverter van sharp lcds

http://home.quicknet.nl/qn/prive/m.bays/kp1.png

[Voor 34% gewijzigd door msentinelb op 19-10-2003 18:01]

Specs van mijn bak Hier!


 • badnews.nl
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 20-05 16:36
Ik heb voor het eerst iets op het scherm kunnen zien, het duurde even (ik hoop ook niet altijd tijd). Helaas was het grotendeels rommel op het scherm, denk dat de vsync en hsync ofzo verkeerd om zaten, maar wijzigingen als vage witte vegen ipv tekst kon ik zien tijdens booten, dus de vesa van mijn testmachine werkt ook.

Als testmachine heb ik een oude dell 486 gepakt op een onboard vesa connector, de laptop is dus een oude IBM met precies het goede scherm. Tot nu toe alles gratis onderdelen, en als iets stuk gaat no problem.

Ik heb ook wat fotos gemaakt. Ben bijna klaar met de complete pinout van de mainboard connector voor het scherm in kaart te hebben gebracht, omdat ik de deksel van de laptop eigelijk compleet in takt wil laten. Nadeel is op dit moment dat ik zowel een 12V als 5V aansturing moet hebben, en deze wordt op dit moment geleverd door een oud 286 minicomputer voedinkje.

Dus mijn status is: vesa werkt, scherm werkt, voeding werkt... nu alles nog samenvoegen dat het met elkaar werkt :)

Rob


http://www.badnews.org/images/l1.jpg

http://www.badnews.org/images/l2.jpg

[Voor 5% gewijzigd door badnews.nl op 21-10-2003 22:23. Reden: plaatjes toevoegen]


 • msentinelb
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 23-04 18:08

msentinelb

Arghhhhh!

http://home.quicknet.nl/qn/prive/m.bays/21.png

[Voor 5% gewijzigd door msentinelb op 05-11-2003 19:50]

Specs van mijn bak Hier!


 • msentinelb
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 23-04 18:08

msentinelb

Arghhhhh!

THX :). wel vaag dat niemand anders zon goedkoop l33t schermpje wil maken :P.

njah pics!


*LINK*
Dit word het menu van me mp3bak


*LINK*
Plaatje van het progje waarmee ik de timings heb aangepast


*LINK*
Op het plaatje staat 8 bit maar ik heb toch gewoon maar 16 kleuren :P.
De kleuren zijn een beetje flets mischien komt dat doordat hij op 8bit staat..
kan hem op het moment nog niet op 16 krijgen. mischien met andere drivers.


*LINK*


*LINK*
2 plaatjes van bureablad


*LINK*
plaatje van kleuren in paint.

[Voor 4% gewijzigd door msentinelb op 27-11-2003 20:27]

Specs van mijn bak Hier!


 • Vuikie
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 19:22
YEAH! Hij doet het LOL:

http://www.theforumisdown.com/uploadfiles/1203/Vuikie-lcd3.jpg

De kleuren zijn nog niet helemaal goed maar da's een kwestie van wat draadjes om prikken maar dit is wel leuk. :D

Ik heb dit gedaan met een S3 trio64V2 vga kaartje... Ik ga morgen kijken hoe hij plaatjes enzo doet ;)

[Voor 18% gewijzigd door Anoniem: 44568 op 11-12-2003 04:03]


Anoniem: 103922

Hi Guys!

I read your posts, even though my language skills are restricted to english, german, french and hungarian :)

Nevertheless i think i got the main ideas of your postings. I have an Sharp LQ9D021 LCD display from an old travelmate 4000M. I got the inverter working, and i connected the lcd to the feature connector of my card (Chipset S3 Trio V64+). The problem is that i get a bunch of static horizontal lines (colored). :? I tried to pull the enab signal line to GND, +5V and HSYNC. But the situation remained the same. |:(

The only change in the pattern happens when i fire up the x-server. Then the screen goes white - but doesn't show anything.

I just wanted to ask if some of you had similar problems. Maybe someone could help me - i would be very glad.

Yours Shorty

moderator remark: Sorry, this is a Dutch speaking forum, as a result we have a sitewide policy to allow Dutch postings only. If you have trouble posting in Dutch I highly suggest you contact the topicstarter of this thread directly via ICQ/Mail: http://gathering.tweakers.net/forum/user_email_gfx/57733/C6C3EF/000000.
As for problems reading our language, you might want to take a look at this online translator: http://www.worldlingo.com...orldlingo_translator.html
Good luck bughunting your LCD :)

[Voor 38% gewijzigd door Anoniem: 44568 op 27-01-2004 06:41]


 • grinono
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 03-10-2018
http://212.187.15.153/site/tweak/1.jpg
http://212.187.15.153/site/tweak/2.jpg


Dit is de voeding naar mij TFT schermpje. Ik heb alleen geen idee welke ik waar moet aansluiten.


de kleugen zijn op 1 volgend blouw-groen-geel-oranja-rood-bruin

Het is een voeding van een andere laptop. en deze wil ik aansluiten op een ander maar ik weet niet wat waar moet? iemand een idee. :Y)

heb het hele topic doogelezen maar niets relevants gevonden.

 • Pnhers
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 02-01 21:10
Zoals (misschien) eerder gelezen is het mij ook gelukt en hier nog even wat fototjes
http://www.theforumisdown.com/uploadfiles/1203/IMAG0001.jpg
http://www.theforumisdown.com/uploadfiles/1203/IMAGblub2.jpg
http://www.theforumisdown.com/uploadfiles/1203/IMAGblub.jpg

Het is straks (lees: als ik tijd heb) de bedoeling dat het scherm wat netter aangesloten word en dat het dan ingebouwd word in de deksel van de koffer, ongeveer op de plaats waar nu het kleine lcd-tje zit (links boven).

 • No13
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 16-05 22:04

No13

/me was here

Ik ben de gelukkige eigenaar van een LG LP121S1 TFT welke zowaar een goede pin-layout online heeft staan (http://www.inside.dk/exts...0LP121S1%20to%20686.pdf).

Er staat doodleuk pin 1 t/m 41 maar hoe weet ik welke pin 1 is??
hier:
http://foto.frotmail.nl/pic.php?action=view&pic=.%2FTFT%2FDSC00852.jpg
is de connector te zien, iemand een soortgelijke connector en die mij kan vertellen hoe ik die pinnen moet nummeren??

Alvast bedankt!!!


Hier nog wat pics van het testen van de invertor: http://foto.frotmail.nl/?path=.%2FTFT%2F

Anoniem: 110885

kheb hier een compaq svga tft scherm liggen..die komt van een Armada 7360DT..
maar ik snap er de ballen wat van over die getalletjes..ben absoluut neit bekend op het gebied van dit soort elektronica...modden en alles vind ik best..
iemand al ervaring met dit tft-scherm??

http://store6.yimg.com/I/impactcomputersmiami_1788_38381022
dit is em

 • SvenZ
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 20-02 17:31
Ik heb hier 2 exact dezelfde lcd´s liggen, de Hitachi SX31S009-A01
Ze komen uit een Compaq Armada 1575D

http://members.chello.nl/b.hanssen/armada_001.jpg

http://members.chello.nl/b.hanssen/armada_002.jpg

iemand toevallig hier ervaringen mee?

[Voor 47% gewijzigd door SvenZ op 15-04-2004 16:47]


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 20797

Eens even weer wat leven schoppen in dit topic...

Ik heb hier nu een LQ11S353 scherm, dit is een svga scherm van Sharp. De datasheet was hier gewoon niet voor te vinden, en na Sharp gemailt te hebben bleek het scherm een 'custom' voor Toshiba geweest te zijn. Ik kreeg een datasheet voor een LQ11S31G toegemailt, daar had ik namelijk grote kans bij dat het compatible was. Na de grounds nagemeten te hebben bleken deze bij mijn scherm en de pinout uit mijn datasheet inderdaad op dezelfde plaats te zitten.

Volgende probleem, achterop mijn scherm zit een connector. Dit bleek toch geen probleem, niet alleen kun je hem met gemak bij Hirose bestellen, tevens blijkt het een standaard te zijn. 1MM Pitch Connector, Standard interface for VESA FPDI-1. Deze connector heb ik op meer schermen hier gezien, misschien dat iemand hier dus wat aan deze info heeft...

http://xlerator.endoria.net/prive/tftcon.jpg
Een plaatje van de connector (met pin nummers erbij, meen dat daar een pagina eerder om gevraagt werd?)

Ok, dat aansluiten enzo van het TFT gaat nu dus wel lukken, ik ga zo'n connectortje bestellen (misschien meer mensen intresse?) en het aansluiten op een oude videokaart. Rest nog een groot probleem:

http://xlerator.endoria.net/prive/invert.jpg
De inverter! Die heb ik er gewoon bij (JRC NJD-4280), maar het ding heeft 7 ingangen en dan de gebruikelijke twee uitgangen... Op internet is geen datasheet te vinden, van JRC kan ik geen email adres vinden, etc etc.

Mijn vraag dus, iemand enig idee hoe ik in hemelsnaam erachterkom wat die 7 ingangen doen (en welke twee ik nodig heb?). Ik vermoed zelf dat je er ook de intensiteit van de CCFL mee kan regelen ofzo (via het moederbord dus) maar dat hoef van mij niet, ik moet het CCFL gewoon aan krijgen :)

Meer info volgt als ik de TFT ga aansluiten, of als iemand dat CCFL mee aan krijgt :) Mocht iemand mijn datasheets/fotos/schema's willen, schroom niet te mailen.

 • RvL
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 23:48
Godallemachtig wat een gepriegel gaat dat worden zeg!! Dat wordt een leuk klusje!

Hier een pic van de connector van de monitor (en de kabel die er aan vast zat)
http://home.planet.nl/~helamoen/temp/aansluiting.jpg
De aansluiting op de monitor
http://home.planet.nl/~helamoen/temp/kabel.jpg
De kabel

Tips over hoe ik dit het beste aan kan pakken Sprite?

Ik zat te denken om de draden naar de VESA connector aan de linkse aansluiting op de kabel te solderen, deze zit op de aansluiting van de LCD. Of is het slimmer om de kabel compleet weg te laten en rechtstreeks op de aansluiting te gaan zitten?

Liefde maakt een smal bed breed!
Nu de dekens nog...


 • powerflux
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 28-04 08:38

powerflux

Edit zich kapot@375fsb

hallo,

ik heb hier 2 schermpjes liggen.
De LMG5278XUFC
pinout:

LMG5278XUFC
Pin. #.....Function
1...............FLM
2..............LOAD
3..............CP
4............./DISP OFF
5..............VDD
6..............VSS
7..............VEE
8..............UD0
9..............UD1
10............UD2
11............UD3
12............LD0
13............LD1
14............LD2
15............LD3

Flat Panel Connector
Pin. #.....Function
36..............FLM
38..............LP
35............SHFCLK
5................+5v
6................+5v
3...............GND
7..............VEESAFE(-22)
12............P3
11............P2
10............P1
9..............P0
16............P7
15............P6
14............P5
13............P4

maar ik heb begrepen dat dit scherm niet kan.

dan heb ik ook nog de LM64P825, daarvan heb ik de pinout gevonden voor een LM64P858 - deze zouden bij elkaar passen.

http://home.hetnet.nl/~powerflux/lm64.gif

nu is mijn vraag aan jullie: kunnen deze inderdaad wel/niet aangesloten worden, en hoe? ik heb ook de pinout van de VESA aansluiting, maar ik kan er helemaal niet achterkomen en begrijpen hoe ik het zou moeten verbinden.

zeer hartelijk dank _/-\o_

if computergames really affect us, we would be running around in dark rooms and eating magic pills.


 • simon
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 00:23
Beste lui, ik heb 1 toshiba lcd schermpje, met de volgende invertor:
http://xlerator.endoria.net/prive/invert.jpg

En met 2 aansluitingen vanaf het schermpje, 1 20 pins (2 x 10) en een 40 pins (2 x 20). Is er een manier om deze op VGA aan te sluiten?

Verder staat erop dat het een LTM11CO11 is, ik weet niet wat dat is...

De ander is een sharp met een 26 pins aansluiting met als 'nummer' vf0175PO1.

Maar ik weet nouwelijks iets van 'elektrotechniek' en ik werd niet wijs vand e resultaten van google e.d. :)

|>


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • m0nk
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22:14

m0nk

16-09-2003 15.15

Ik heb een mooie 14.1 inch Sharop LQ141X1LH03 weten te bemachtigen :)

http://www.gsm-tones.nl/1.jpg
http://www.gsm-tones.nl/2.jpg

Nu nog de pinout vinden :| nog nergens tegengekomen helaas..
Ook maar een mail naar Sharp gestuurd..

13-05-2016 15:00 | 08-11-2017 8:30


 • frickY
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 19:32
Kan ik iemand blij maken met mijn LVDS-schermpje uit een Compaq Armada 110?
Het is een HannStar HSD141PX11 schermpje, waarvan de volledige technische specificatie (incl. pinout) hier te vinden is; http://www.lcdspecificati...PX11-promotion%20spec.pdf

Gezien hij niet op de VESA kan zal ik er toch nooit wat mee doen, maar misschien dat iemand anders het zic h waard acht om hem te krijgen en er wat nuttigs mee te doen. Hier ligt hi in ieder geval in de weg.
Ik ben 100% zeker dat hij intact is. De laptop waar hij opzat is weggegooid vanwege een kapotte voeding ( |:( ). Backlight en inverter zitten er ook nog gewoon op.

Voorwaarde is dus dat je er iets nuttigs mee gaat doen. Zelfs iets proggen en hem aan de VGA hangen, aansturen met de LPT poort, of whatever. Gratis af te halen in Amsterdam Noord of eventueel Centraal Station. Mail maar op sonetti apenstaartje hotmail punt com

> reeds onderweg naar Sprite_tmHeb ook nog een ander schermpje liggen, namelijk die van een HP Omnibook 2000CT. Nu zie ik op de printplaat van het scherm een aantal koperkleurige contactjes, genummbert van R0 tot R5, en hetzelfde voor G en B. Met mijn interresse gewerkt eens op zoek gegaan naar het datasheet welke ik ook heb kunnen vinden op http://www.lcdspecificati...sungpdfs/LTM121SI-T01.pdf
Uit deze product informatie haa ik de volgende grafische weergave van invoer;
http://members.ams.chello.nl/eprui/hp.jpg

Mag ik verwachten wel iets met dit schermpje te kunnen doen?
Het is een 12.1inch TFT, de Samsung LT121S1-153

[Voor 33% gewijzigd door frickY op 13-07-2004 14:59]


 • alt-92
 • Registratie: Maart 2000
 • Niet online

alt-92

ye olde farte

King_Louie schreef op 07 juni 2004 @ 15:38:
De heren van Kontron hebben een buitengewoon fraaie controller, nl. de CRT-TO-LCD-2-JILI voor mijn Samsung LTN141X8-L02. Probleem is alleen, ik kan geen leveranciers vinden die aan particulieren leveren... :X

Heb ik daar zo zorgvuldig dat scherm uit een Dell Inspiron 4000 gesloopt, kan ik er nog niets mee. ;(
Hetzelfde scherm zit ook in de Dell c600 series.

Kontron handelde ook onder de naam Dr. Berghaus in Duitsland.
En wat zag ik daar staan?

http://www.dr-berghaus.de/prod_agp_1.html

een fsckin' AGP kaart waar je je screen aan vast kan knopen 8)7

http://www.alt-92.net/zooi/laptop/agp_1_2.jpg

[Voor 3% gewijzigd door alt-92 op 12-09-2004 17:05]

ik heb een 864 GB floppydrive! - certified prutser - the social skills of a thermonuclear device


 • RoyPh
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 23:30
We zijn ondertussen een paar dagen later en ik heb beeld. De kleuren heb ik nog niet getest (de vga kaart zit momenteel in een testpc, waar alleen linux (zonder grafische omgeving) opstaat. Het beeld staat iets te ver naar rechts, maar dat moet naderhand vanuit Windows wel te corrigeren zijn (zijn programmaatjes voor).

Ik zal proberen nog wat foto's te maken (ik heb geen backlight, aangezien ik een zelfbouw beamer ga maken, dus even improviseren met een lamp erachter). Het worden wel GSM foto's (ik heb verder geen digitale camera).

Volgende week ga ik Windows installeren en ga ik kijken of ik de kleuren werkend krijg.

En dan nu een foto (meer kon ik er niet van maken met een geïmproviseerde backlight en een GSM):
http://home.zonnet.nl/Roy.Philippens/TFT-pc.jpg

Edit: foto toegevoegd.

[Voor 14% gewijzigd door RoyPh op 16-09-2004 10:03]


 • RoyPh
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 23:30
Een 16 kleuren beamer is echt lelijk inderdaad. Ik probeer echter de 16 bit kleur werkend te krijgen (zodra ik windows geïnstalleerd heb. De voeding (was heel oud) heeft net de geest gegeven). Je hebt dan 65636 kleuren. Mijn TFT kan er echter maar 512 weergeven (9 bit). Ik zie wel hoe dat eruit ziet.

Update:
ik heb de vga-kaart even in een andere pc gehangen (met NT4). Het test scherm ziet er zo uit (helaas alleen maar een GSM foto, in het echt is de tekst gewoon scherp):

http://home.zonnet.nl/Roy.Philippens/TFT-pc_kleur.jpg

Hieruit blijkt dat ik de verkeerde volgorde van de bitjes per kleur genomen heb. De verloopkleuren behoren namelijk van licht naar donker te lopen en niet 5 keer hetzelfde. Dat de felle kleuren het wel goed doen, komt omdat hier alle bitjes '1' zijn en daar de volgorde dus niet uit maakt.

Bij het gewoon aansturen (dus niet het testscherm) blijkt verder dat de pixel clock niet gelijk loopt met de pixels, maar een factor 1.5 of 2 hoger (of lager) is. Bij 16 bit kleuren is de factor 2 hoger (ik krijg dan 2 keer hetzelfde scherm naast elkaar, maar op de pc waar het op komt te lopen ga ik experimenteren met powerstrip en andere drivers en zo) en er is geen muis. De kleur klopte hier ook niet (is logisch, omdat de aansluiting van de bitjes voor de kleuren dus niet klopt).

Als ik de aansluitingen opnieuw gesoldeerd heb en een andere voeding geregeld heb voor de test pc, zal ik nieuwe foto's maken.

[Voor 66% gewijzigd door RoyPh op 20-09-2004 19:39]


 • Lord_Salo
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 14-02 14:51
Hoi allemaal,

Ik hou al een tijdje topic 'Laptop LCD aan VGA-kaart' in de gaten. Zit al een tijdje erover te denken om ook een LCD-scherm aan mijn computer sluiten, hoe?? :? :? . Tot mijn stomme verbazing kwam mijn broertje langs met een oude laptop, een Acer 'AcerNote Light' uit 1997. Hij deed het niet meer (aan/uit knop), dus eerste wat ik heb gedaan heb is schoevedraaier pakken en het LCD-scherm eruit schroeven. :z :z :z
Op de achterkant van het schermpje stond:
----------------
LCD Module
LM-EH53-22NTK
10160735076Y19
Made in Japan
----------------

Dus wat ik direct heb gedaan is naar http://www.lcdsolar.com gesurft en het 'Part Number' LM-EH53-22NTK ingevoerd en kreeg de volgende specs:

----------------

Brand = Sanyo
Part Number = LM-EH53-22NTK
Size (in.) = 10.40
LCD Type = DSTN
Resolution = 640X480 VGA
Other = -
cd/m² = -
Data Sheet = -
----------------

Dus mijn vraag, net als iedereen, hoe sluit ik die in hemelsnaam aan mijn computer.
Ik heb nog wel een oude Hercules Stingray 128/3d Model s3318 TV liggen,
waar een 26-polige 2-rijige header erop zit, dus neem ik aan dat dit een Vesa Feature Connector is.
Ik heb dit topic bekeken over hoe en wat,maar heb weinig kennis over die-hard electronica en geloof dat je elke LCD op andere manier aansluit.
Heeft een van jullie ook een Acer (Sanyo scherm) uit elkaar gehaalt en dit met succes aan zijn comp gesloten? Zoja, hoe? Of hebben jullie nog goede bruikbaar tips, dan hoor/lees ik het graag. Ik heb geen DATA SHEET, betreft deze LCD scherm kunnen vinden of is dit niet van toepassing.


LCD SCHERM
http://img67.exs.cx/img67/7559/PICT38.jpg

VIDEOKAART (26-polige 2-rijige header zit rechtsonder)
http://img80.exs.cx/img80/7199/PICT5.jpg

I closed my eyes and closed myself, and closed my world and never opened, up to anything...and then it fell apart..


 • RoyPh
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 23:30
Aangezien ik het scherm twee keer naast elkaar krijg, denk ik dat ik twee pixels krijg, terwijl de klok maar 1 puls afgeeft, dus dat de clock eigenlijk twee keer zo hoog moet zijn, dus eigenlijk een frequentieverdubbelaar tussen de klok zetten. Selecteer ik nu 24 bit kleur, is het scherm te breed (of misschien net goed, aangezien het te ver naar rechts staat, kan ik dat niet goed zien). Mocht het scherm bij 24 bit toch goed zijn qua breedte, denk ik dat ik de kabel omsoldeer en de pinout voor 24 bit gebruik.

De kleur is volgens mij achteraf toch nog niet helemaal goed. De blauwe kleur klopt, maar volgens mij de rode niet (misschien heb ik bij het solderen me een pinnetje verteld ergens).

Met powerstrip heb ik hetvolgende probleem:

met powerstrip 2.78 kan ik de timing inderdaad niet instellen. Ik hoopte eigenlijk dat met powerstrip 3 te doen (zie de screenshot hiervan in de link van mijn vorige bericht). Powerstrip 3.53 geeft echter een ongeldige bewerking zodra ik hem start. Ik ga nog kijken of ik een oudere versie kan krijgen van powerstrip 3 om te kijken of die het wel doet.

De videokaart die ik gebruik is een Compaq Qvision 2000 PCI. Dit is een videokaart met een Matrox MGA chipset en een Cirrus Logic ramdac (dacht ik). De drivers die hiervoor gebruikt worden zijn voor een Matrox MGA Impression/Ultima. Dion_b bood vorig jaar in dit topic zo'n zelfde videokaart aan voor testdoeleinden: Zie hier.

Toen ik aan het testen was, heb ik de Direct X tests laten lopen. Deze deden het goed (Direct show en software Direct 3d). In Windows heb ik wel geen muisaanwijzer op het scherm (hoewel ik die wel had tijdens de installatie, maar de installatie gebruikt maar 16 kleuren en die kleuren kloppen dus niet op mijn scherm, aangezien ik de pinout voor 16 bit kleur gebruik).

Edit:
Ik bedacht me gisteravond nog dat ik ooit gelezen heb dat het verschil tussen de standaard drivers van Windows en de officiële Matrox drivers was dat de officële drivers 16 bit kleur weergaven en de Windows drivers maar 15 bit. Dit kan misschien verklaren waarom de kleur blauw wel goed is en de andere kleuren niet. Ik ga hier in ieder geval verder mee experimenteren.

Edit 2:
Ik heb net de Windows 95 driver van Compaq geïnstalleerd ipv. de standaard Windows driver en het probleem dat de kleuren niet klopten is inderdaad opgelost. De kleuren zien er echt goed uit.
Alleen het probleem dat ik twee keer hetzelfde scherm naast elkaar heb staan blijft toch bestaan. Ik krijg eigenlijk (zag ik net) niet twee keer gewoon hetzelfde naast elkaar, maar rondom het scherm is er een rand van een paar pixels breed die het beeld goed weergeeft. Daarbinnen staat twee keer hetzelfde scherm versmald weergegeven. Ik zal zometeen proberen hier een foto van te maken.

Edit 3:
foto toegevoegd (weer GSM kwaliteit en zoals ik al eerder schreef, is dit een geïmproviseerde backlight, namelijk een vel papier met een gewone lamp erachter):
http://home.zonnet.nl/Roy.Philippens/TFT-pc_lelies.jpg

Ik ben er achter gekomen dat het toch twee keer hetzelfde naast elkaar is. Het scherm staat echter teveel naar links (in tekstmodus staat het beeld qua breedte goed, maar te ver naar rechts en kloppen de kleuren niet (is geen 16 bit).
Ik ga nog op zoek naar een oudere versie van powerstrip 3 of anders ga ik Linux installeren (hier kan je gemakkelijker spelen met de frequenties van de display). Dit wordt echter of in het weekend of volgende week pas.

[Voor 34% gewijzigd door RoyPh op 23-09-2004 16:19]


 • Oet
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 18-05 15:41

Oet

[DPC]TG & MoMurdaSquad AYB

Hey hallo dan!

Ik heb het volgende schermpje:

Hitachi LMG9900ZWCC uit een Tulip laptop :)

Met deze sticker:

http://home.hccnet.nl/dirk.dokter/STICKER.jpg

Ik weet inmiddels het volgende:

Het is een DSTN scherm, kan 800x600 aan.

Hier is het pinout:

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
LMG9900ZWCC 
800*600 11.3’ DSTN 31PIN 
1 DL4 
2 VSS 
3 DL5 
4 YD 
5 DL6 
6 LP 
7 DL7 
8 VSS 
9 VSS 
10 XCK 
11 DL0 
12 Vcon 
13 DL1 
14 VDD 
15 VSS 
16 VDD 
17 DL2 
18 DISP 
19 DL3 
20 NC 
21 VSS 
22 DU3 
23 DU4 
24 DU2 
25 DU5 
26 DU1 
27 VSS 
28 DU0 
29 DU6 
30 VSS 
31 DU7


Ik wil dit schermpje uiteindelijk gebruiken voor in mijn koffermod, nou heb ik al gelezen dat ik een header nodig heb op mijn vga-kaart dus een Asus FX-5200 (zonder header) zal wel niet lukken, wordt dus een pci kaart.

Eerlijkgezegd heb ik geen flauw idee waar de power in moet, hoeveel volt het moet zijn oid, ik vroeg me dan ook af of iemand ervaring had met dit scherm of een soortgelijk.

Ik ben helemaal nieuw in dit gebied, alle hulp is welkom en wordt zeer gewaardeerd....

Thnx ;)

Ps. Ideaal zou natuurlijk zijn dat ik het scherm op de d-sub aan kan sluiten, maar ik denk dat ik dat wel kan vergeten....

There are 11 kind of people in the world, ones that can read binary, ones that can't and ones that complain about my signature
PC Specs | Mo Murda Squad Clan


 • adewidt
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 01:57
Na het een en ander hier gelezen te hebben ga ik me bijna afvragen waar ik aan ga beginnen, maar ik ga me plan doorzetten.

Ik heb uit mijn kapotte Packerd Bell easynote (harddisk werd niet meer herkend) het lcd scherm gesloopt.

Op het lcd scherm stond een duidelijk type-nummer: NL8060BC31-13S.
Hiervan waren op internet geen datasheets te vinden, echter wel van vergelijkbare modellen:
http://www.ee.nec.de/_pdf/EN0551EJ4V0DS00.PDF
http://www.ee.nec.de/_pdf/EN0553EJ2V0DS00.PDF
http://www.ee.nec.de/_pdf/EN0510EJ1V1DS00.PDF

Alleen zag ik in al deze datasheets 40 pin connectors.

Op mijn lcd scherm zit alleen een 20 pin connector.
http://scootertrade.nl/alex/con.JPG

Mijn bedoeling was deze lcd op een epia moederbordje met lvds aansluiting te plaatsen. Alleen deze heeft een 40 pin aansluiting. Me oom had het erover dat mogelijk 20 x 2 dezelfde signalen zijn.

Weet iemand of de 20 pins connector inderdaad lvds is?

Verder staat bij Nec nog de vraag uit naar de juiste datasheet.

 • RoyPh
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 23:30
Momenteel is het schermpje zoals ik het wil hebben. Het probleem dat ik geen muiscursor had, is opgelost. Toen ik in Windows 98 de muiscursor veranderde van de standaard naar de 3d cursors, had ik wel een muis. In Windows 2000 had ik al meteen een muis, maar ik heb gekozen om toch maar windows 98 te installeren (zie hier beneden voor de reden).

Het probleem dat het scherm niet helemaal in het midden stond, bleek ook verrassend makkelijk op te lossen. Ik heb een Compaq QVision 2000 VGA kaart gebruikt en deze heeft een Matrox MGA chipset en bij de originele drivers bleek een programmaatje te zitten dat het scherm kon positioneren. Helaas waren de oorspronkelijke drivers alleen voor Windows NT4 en Windows 95 te krijgen. Deze laatste werkten gelukkig ook onder 98. De instellingen kun je handmatig aanpassen door de MGA.MON file die bij dit programmaatje zit aan te passen (zie hier).

En dan nu een paar foto's (helaas weer GSM foto's, dus slechte kwaliteit):
http://home.zonnet.nl/roy.philippens/TFT_testbeeld.jpg
http://home.zonnet.nl/roy.philippens/TFT_testbeeld_zoom.jpg

Bedenk hierbij wel dat het niet vloeiend overlopen van de kleuren ligt aan het scherm (is maar 9 bit) en niet aan de manier van aansturen. Je kan hier in principe 24 bit kleur mee aansturen.

 • HyperTrophy
 • Registratie: December 2000
 • Niet online
ik post nog wel foto's van t dinkietoy, maar zou ik hiermee ook wat kunnen doen?

http://www.abc80.net/Datorerna/Toshiba/body_toshiba.html

http://www.ailis.de/~k/docs/t3200sxc/opened.jpeg

tis een roodkleurig scherm EGA meen ik..

nog (g)een handige url, is ander model
http://www.ailis.de/~k/docs/t3200sxc/

[Voor 18% gewijzigd door HyperTrophy op 29-10-2004 19:49. Reden: url van verkeerd model onderin post]


 • 1nsane
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 00:26
k heb ffies een fototje van het schermpje gemaakt incl de pin out connector! ik kon verder niet vinden wat voor schermpje het precies is, staan een hoop compaq stickers op, op de pinout connector staat wanneer ie gebouwd is (1996) en een assembly nr, ik heb al gegoogled naar pinouts maar kan iemand me wat zoektips geven want op google vond ik nix, ik heb ook al een S3 trio64 videokaartje gescoord, met interne 26 pins connector.
Heeft het btw negatieve invloed op de prestaties van je systeem als je zo n kaartje erin zet?

http://pic17.picturetrail.com/VOL835/2842615/5722160/73402462.jpg

btw op het mobo van het laptopje gaat de connector van het lcd vrijwel direct naar de vga out van de vid kaart die onboard zit dus mij neemt aan dat ie VGA kan?

[Voor 20% gewijzigd door 1nsane op 15-11-2004 23:52]

Adjust non olet


 • 1nsane
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 00:26
Sprite_tm schreef op dinsdag 16 november 2004 @ 00:15:
Zolang je geen typenummer en pinout van het schermpje hebt ben ik bang dat we er niet veel mee kunnen. Ik zou dat eerst eens opzoeken.

De LCD-connector en de VGA-connector zitten in z'n algemeenheid alleen dicht bij elkaar omdat ze beiden naar de videochip lopen, die daar waarschijnlijk ook wel ergens in de buurt zal zitten.

En als het zo'n 486 armada is, geef ik je weinig hoop, daar heb ik er ook 2 van liggen; geen pinout te vinden daarvan.
t is een pentium 133 , ik heb ff het mobotje een beetje uit mekaar gehaald en onder de koeler vond ik een p133 levert dat mogelijkheden?

ik vond nog een sticker trouwens met erop:

replace with compaq spare DISPLAY, CSTN 10.4
[2736666-001]

en nog een sticker met:

Replace with spare: 262494-001

misschien valt hier wat eer mee te behalen?


ik heb een manual gevonden met daarin de specs van het scherm komtie:

http://pic17.picturetrail.com/VOL835/2842615/5722160/73464317.jpg

verderop in de manual stond nog een pinout van de vga poort aan de achterkant van de laptop maar daar heb ik denk ik nix aan :(

[Voor 30% gewijzigd door 1nsane op 16-11-2004 13:38]

Adjust non olet


 • Aapje
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 23:19

Aapje

Opel-beun
Digitaal like in RBG verdeelt over meerdere draduh ;)
Dat je LCD verdeelt is in velden dus ipv van zo'n anoloog geval wat een groot scherm is :o
Zoiets had je me vroeger toch uitgelegt @ ICQ ? :P
Maar is zo'n lcd later aan te sluiten of is er geen hoop voor :) ?

Edit: werkt je led lcd wel? :p of is je webcam stoek? want ik zie me geweldige smilie nie :D
http://sprite.student.utwente.nl/~jeroen/tickerspam/1100612526.png Die dus ;P

[Voor 31% gewijzigd door Aapje op 16-11-2004 14:44]


Anoniem: 88301

ik heb een een mooie Hyundai 12,1 inch SVGA TFT uit kapotte laptop gehaald.
na heel lang zoeken op internet heb ik eindelijk een datasheet gevonden: datasheet

het is trouwens een HT12S11 model.
het heeft 3 verschillende kleuren, oranje, bruin en rood. per kleur zijn er wel 5 snoertjes. (pinout).

ik heb zelfde pin-aansluiting als die van daarboven (foto), met een timing-controller (van lcd naar timing-controller: roze en witte snoertjes en van timing-controller naar mobo: rood, blauw, groen, geel, oranje, rood, bruin.)

http://80.60.127.186/images/pindata.gif

wat moet ik precies doen nu?

[Voor 50% gewijzigd door Anoniem: 88301 op 17-11-2004 22:22]


 • jesus__
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 13-02 12:13
Eerst en vooral:
ben nu 2 avonden bezig en heb eindelijk de hele topic doorlezen. Prachtig initiatief Sprite_tm, good job. Hier is mijn schermpje, het komt uit een dell latitude en heeft als typenummer LQ13X02C en inderdaad, nergens datasheets en/of pinouts te bespeuren. Heeft er iemand enig idee hoe ik te werk kan gaan om de videokaart op de PCI van een PC te hangen? Ik heb namelijk zo'n vermoeden dat dit veel gemakkelijker gaat zijn. After all, laptop of niet, een videokaart is een videokaart en het blijft dezelfde architectuur, dus dat zou perfect mogelijk moeten zijn. Tips?

Hier zijn enkele pics:

De voorkant:
http://users.skynet.be/skc/dell/dell.7.jpg

De achterkant:
http://users.skynet.be/skc/dell/dell.8.jpg

De connector die naar de videokaart gaat:
http://users.skynet.be/skc/dell/dell.9.jpg

Hier zie je de videokaart met een pijl voor de aansluiting van het scherm. (of een deel ervan? Weet niet echt hoe de componenten verdeeld zijn en of elke kaart in een laptop wel een afzonderlijke functie heeft, misschien is dit door plaatsgebrek niet zo)
http://users.skynet.be/skc/dell/dell.1.jpg

Nog eentje van de videokaart:
http://users.skynet.be/skc/dell/dell.2.jpg

En ook hier de videokaart, maar dan de andere kant. (Zoals je ziet hangt hier het PCMCIA gedoe nog aan)
http://users.skynet.be/skc/dell/dell.3.jpg

Hier is het PCMCIA gedeelte eraf, de 2 witte connectoren die je ziet gaan naar het bord op de foto hieronder, ik _gok_ dat 1 van die 2 connectoren een AGP connector is, en met een beetje geluk kan ik die aansluiten op de AGP poort van de PC.
http://users.skynet.be/skc/dell/dell.4.jpg

De 2 connectoren op de foto hierboven passen dus links in deze connectoren). De iets grotere connectoren zijn links voor de harde schijf, en rechts-midden voor een uitneembare cd-rom of dikette-drive.
http://users.skynet.be/skc/dell/dell.5.jpg

En dan nog een clos-up van die kaart:
http://users.skynet.be/skc/dell/dell.6.jpg

Anoniem: 131750

Ik heb het nu ook geprobeerd maar als ik er al een lege flat-kabel aanhang word het hele beeld al misvormd terwijl het een lege diskkette kabel of IDE kabel is.

En het scherm gaat alleen de background inverter aan maar voor de rest blijft zend die een grijs signaal uit (dit doet hij ook als er geen PC aanhangt dus zal bedrading nog maar eens bekijken)

Zonder kabel
http://img481.imageshack.us/img481/263/zonderkabelgod9yb.jpg

Met een IDE / floppy kabel ofwat dan ook gebeurt dit (heel springerig en lijnerig op sommige plaatsen)
http://img460.imageshack.us/img460/4330/metkabelzonderfratsenslech0bv.jpg

Vind dit een beetje raar


PS: let niet op de errors _/-\o_ Eerst op deze PC daarna op goeie voor het behoud :Y)

[Voor 10% gewijzigd door Anoniem: 131750 op 30-03-2006 21:42]


Anoniem: 128729

ik heb me schermpje ook voor elkaar :) wel niet super top kleuren maar voor mijn doeleinden geschikt :)http://members.home.nl/j.faneker/12140001.JPG

hier zie je een mooie foto :P

http://members.home.nl/j.faneker/12140002.JPG
en hier nog één

Anoniem: 125150

Ik wil dit ook gaan doen, maar eerst wat advies van jullie.
Ik heb de pinout van het scherm niet kunnen vinden.

Dit is het scherm:
http://www.wizedome.nl/images/lcd/IMG_0001.JPG

Binnekant:
http://www.wizedome.nl/images/lcd/IMG_0002.JPG

http://www.wizedome.nl/images/lcd/IMG_0003.JPG

Connecties:
http://www.wizedome.nl/images/lcd/IMG_0004.JPG

http://www.wizedome.nl/images/lcd/IMG_0005.JPG

http://www.wizedome.nl/images/lcd/IMG_0007.JPG

Geheel:
http://www.wizedome.nl/images/lcd/IMG_0006.JPG

Pinout:
http://www.wizedome.nl/images/lcd/IMG_0008.JPG


En dan.. wil ik de scherm aan dit (3dProphet) kaartje connecten B)
http://www.wizedome.nl/images/lcd/IMG_0009.JPG

Heb geen andere kaart met Vesa Feature Connector ...

Zou het lukken met dit zoals het gedaan is in de how-to ??

 • bramseltje
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 26-04 23:06
Voor zover ik heb kunnen achterhalen is het LVDS verhaal niet heel ingewikkeld.

LVDS (Low Voltage Differential Signaling) is niets anders dan het omzetten van parallel naar serieel en weer terug in het display.

Schematisch(klik...):
[img]]http://www.cramersen.nl/images/got/t_lvds.png[/img]

Voor meer informatie zie onder andere:Om dus je display met LVDS signaal aan te kunnen sturen met je gewone RGB data (bijvoorbeeld vanuit de VESA connector op je graka) moet je een LVDS encoder hebben.

Hoe je de datalijnen precies op die bus moet aansluiten weet ik niet zeker. Waarschijnlijk is het goed mogelijk om de overgebleven bits van je 8bit kleurwaarde aan '0' of '1' te knopen?
Het schema zou er dan ongeveer zo uit zien denk ik (klik...):
http://www.cramersen.nl/images/got/t_schema.png

Mochten er mensen zijn die behoefte hebben om hier verder mee te experimenteren, ik ga de komende tijd denk ik wat proberen. Ik bestel in ieder geval (of dat probeer ik tenminste) 3 samples van die LVDS encoder, en dan hopen dat er wat te solderen is...

Over het LCD dat ik heb:
Ik heb als donor een Toshiba Tecra 500CDT gebruikt. Het paneel dat hierin zit is de TCM12C270 waarvan ik nog geen datasheet gevonden heb. Ik heb wel uit het video board af weten te leiden dat er een LVDS link gebruikt wordt, omdat er de National DS90CR581 op gesoldeerd is. (En nee, die ga ik er niet af solderen :P)

 • bramseltje
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 26-04 23:06
Helaas, de samples zitten er niet in...
National mailde het volgende op 19-01-2005 16:03
Dear Bram ,

Thank you for the sample request from National Semiconductor.

We regret that we are unable to fulfill the sample request as follows:

Part Number : DS90CF581MTD for 3 pieces.
Bij Farnell is de DS90CF383B te bestellen, alleen is dit een 3.3V versie. Dat is natuurlijk weer wat lastiger aansluiten op de verschillende andere onderdelen. De LVDS link op zich is geen probleem, omdat het signaal dat door deze chip uitgestuurd wordt hetzelfde is als dat wat uit de CF581 komt. Alleen de voedingsspanning en de ingangsspanningen zijn anders.

Er zijn waarschijnlijk wel TTL -> CMOS interface ic's te vinden, maar dat is natuurlijk weer een extra vertraging. Al moet het niet heel veel uitmaken wanneer deze vertraging bij alle signalen aanwezig is.

Misschien dat Sprite er eens een lichtje over kan laten schijnen? En is er iemand die uitgezocht heeft of het inderdaad mogelijk is om de DVI aansluiting te gebruiken als bron voor 't LVDS signaal?

-------------------------------Edit--------------------------
Yes! Bij Texas Instruments hebben ze een LVDS interface chip, op 3.3V welliswaar, maar met ingangen die 5V kunnen verdragen. Dat scheelt weer bij het bedenken van een vertaal schakelingetje.

Productfolder: http://focus.ti.com/docs/prod/folders/print/sn75lvds83.html

Goed, samples bij TI bestellen dan maar. Volgens de gegevens van TI heeft dit chippie dezelfde footprint als de DS90C581, dus zou 't gewoon dezelfde moeten zijn lijkt me.

Help mij, en iedereen met een LVDS schermpje, hopen... ;)

edit:

Ik heb in de datasheet van het betreffende TI chipje, de SN75LVDS83, een voorbeeld gevonden van hoe de chip op een grafische unit aan te sluiten is. Als je hier in plaats van de graf. controller de VFC of de VAFC (voor >4bits kleur) denkt moet het volgens mij heel goed te doen zijn hier een converter mee te maken...
http://www.cramersen.nl/images/got/t_schema2.png
klik...

------------------------------/Edit--------------------------

Update
De samples van TI zijn verstuurd! Volgende week heb ik ze waarschijnlijk wel binnen, dus mocht er iemand de behoefte hebben om z'n ideeen te spuien of commentaar hebben dan hoor ik dat graag.

[Voor 49% gewijzigd door bramseltje op 20-01-2005 17:00. Reden: alternatief!]


 • bramseltje
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 26-04 23:06
Ik heb tijdens het zoeken naar een geschikte videokaart een trident kaartje, met niet minder dan 1MB(!!) geheugen gevonden. Hierop is ook al een voorbereiding van de VAFC te vinden. Bij het controleren van de aansluitingen op het printplaatje kwam ik erachter dat van de 32 datalijnen (P0 - P31) er maar 16 zijn aangesloten: P0 - P15.
Wat ik me nu afvraag, hoe is dit precies van invloed op de kleuren die ik eruit kan toveren?

Ik ga er even van uit dat de VAFC bus tot 32bit kleuren toelaat, dus dit zou betekenen dat als er 16 lijntjes aangesloten zijn, ik 16 bits kleuren kan krijgen? Da's op zich natuurlijk niet verkeerd. Iemand die dit kan bevestigen of ontkrachten?

Bij 16bit kleur loont het zeker de moeite om dat 56pins ic met veel te kleine pootjes te solderen...
http://www.cramersen.nl/images/got/t_uitdaging.jpg
De thumbnail was op mijn scherm (17") op ware grootte ongeveer 8)7

 • bobo1on1
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 26-03 21:16
Ik heb hier nu een lm-jk63-22ntr, deze is compatible met de lm12s471 als het goed is, pinout.
Nu zitten er 4 draadjes aan de ccfl inverter en ik heb geen zin om uit te zoeken hoe die werkt, kan in de ccfl ook gewoon aan een andere inverter hangen? Ik heb er hier nog 1 uit een scanner.

Ok net getest en het werkt, ik had geen zin om te wachten.
Al is deze inverter gemaakt voor 24 volt, op 12 volt kan deze perfect de ccfl van een laptop aansturen.

Ok nog een vraag, wat is pin 1 bij deze connector? en hoe tel je dan verder?
http://www.xs4all.nl/~loosen/elektronica/tft%20panel%20connector.jpg

[Voor 28% gewijzigd door bobo1on1 op 23-01-2005 19:33]

Impedance, a measure of opposition to time-varying electric current in an electric circuit.
Not to be confused with impotence.


Anoniem: 136324

We hebben 3 verschillende diplay's

type 1 : Hosiden HLD1104-020160

type 2 : Hosiden HLD1201-026120

type 3 : Sharp LQ61D133

<!--
http://tweakzone.nl/f/g/19999jxYJwRmh.JPG
-->
Van alle 3 hebben we geen Datasheet helaas :O

Hier een foto van de connector van de Hosiden HLD1104-020160
<!--
http://tweakzone.nl/f/g/199995B5jJQ6i.JPG
-->

We zijn er achter dat het licht acht in het diplay gewoon op een voeding van een CCFL lamp kan gebruiken. :*)
<!--
http://tweakzone.nl/f/g/199998HxJ1Yyf.JPG
-->
heeft iemand hier meer informatie over of mischien zelfs datasheets??


Modbreak:Resizen svp! Dit is echt way te groot voor woorden!

[Voor 9% gewijzigd door m-m op 06-02-2005 16:40]


Anoniem: 136324

nog maar een keer

Deze diplay's hebben we :

http://tweakzone.nl/f/g/19999asd9u8k2.jpg


Dit is de connector

http://tweakzone.nl/f/g/19999AqCEP2v7.jpg


Aangesloten op een CCFL Voeding :

http://tweakzone.nl/f/g/199998HxJ1Yyf.JPG

Anoniem: 136324

Nou is het de bedoeling om het display als 2e beeldscherm in te stellen.

http://tweakzone.nl/f/g/19999v88d05zE.png

we willen hem aan sluiten op de DVI uitgang op je vga kaart.

hier voor gebruiken we een converter.

http://www.vpi.us/vpi/images/items/dvim-15hdf.gif

we zijn bezig om dit volgens dit schema te doen.

http://www.gamesx.com/hwb/co_VGA15.html

.

Anoniem: 136753

nou ik heb dus even deze topic zitten doorlezen en besloten dat ik dit ook eens ga proberen, ondanks dat mijn kennis van electronica op sommige gebieden nogal te wensen overlaat...

ik heb dus het volgende tft-tje gescoord:
NEC NL6448AC30-10
met de volgende pinout:
http://ourworld.compuserve.nl/MSeijkens/nec_nl6448ac30-10_data_sheet.gif

nu weet ik intussen dat het mogelijk moet zijn om deze aan de vesa connector te hangen..
heb intussen 2 pogingen gedaan maar het ding geeft geen sjoege tot nu toe..
nu heb ik 3 kaartjes liggen met zon vesa feature poortje, maar nu lees ik dat de pinout van die dingen verschilt....

trident tvga8900d
s3 virge/gx
en een
s3 virge/gx2

ik weet dat hier geen datasheet gevraagd mogen worden maar mocht toevallig iemand weten welke pinout de vesa bus van een van die kaartjes heeft hoor ik het graag...
aan de startpost had ik helaas weinig aangezien de link naar de pinout van de vesa bus zo dood als een pier is

en als tweede
ik weet ook dat een ander hier in dit topic toevallig exact dezelfde tft aan de gang heeft gekregen maar helaas staat er in zijn profiel geen e-mail (dus als je zon tft aan de gang hebt stuur aub een mailtje naar MSeijkens@cs.com)

als iemand een idee heeft om me verder te helpen met de aansluiting aan de vesa en de voeding ben ik heel gelukkig

b.v.d.

Anoniem: 112297

Naar aanleiding van dit geweldige topic ook eens een oude laptop opgengeschroefd.
Ik kwam deze aansluiting tegen:
http://storage.msn.com/s1pZ8pl_R1n1zFkNW2ztE8clILyda2QQXe1S_m6q29lbN5gZp9IRvLuFWSJKddv0X14IzsISqC2q1bmVzI83CBPuA/00.jpg?MdToken=677331289029587

Kan iemand me al vertellen of ik het al kan opgeven?
Het model is Epson EG9001N-NS-1
Maar daarvoor heb ik tot dusver geen pinout kunnen vinden.

 • detonated
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 00:13
ik heb hier het volgende scherm
sharp LM64C35p
http://i138.exs.cx/img138/7624/pic00122qn.jpg

nu heb ik er ook 2 andere plaatjes uitgesloopt maar ik kan niks vinden over deze 2 plaatjes
http://img150.exs.cx/img150/7632/pic00139bd.jpg
hierbij staat bijde samsung s3945E op

http://img150.exs.cx/img150/5865/pic00146if.jpg

dit word allemaal verbonden met 2 brede data kabels en dit kabeltje wat 12 snoertjes heeft
http://img150.exs.cx/img150/2122/pic00155yb.jpg

en zo ziet het geheel er verbonden uit
http://img150.exs.cx/img150/6246/pic00161bp.jpg

nu zou ik niet weten hoe ik dit allemaal moet aansluiten, ik heb alleen een datasheed van het LCD zelf kunnen vinden maar van de 2 printplaatjes heb ik totaal niks kunnen vinden.

weet iemand mischien wat meer over dit scherm??

Anoniem: 112297

Ik heb met het nodige geweld de laptop verder opengekregen:

Het model is EPSON 9001N-NS-1

http://pic4.picturetrail.com/VOL753/3335139/6839660/88434154.jpg

http://pic4.picturetrail.com/VOL753/3335139/6839660/88433459.jpg

http://pic4.picturetrail.com/VOL753/3335139/6839660/88433446.jpg

Met het printje word de aansluiting dus opgesplitst in de backlight en het lcd(rechts,24 pins) zelf.
Ik heb nog wel een oude P1 en een berg pci kaarten dus het is geen ramp als er wat kapot gaat :)
Maar iets willekeurigs proberen zal wel niet veel zin hebben..
Dus als iemand me kan helpen graag :>

 • IJs
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 09-03-2018

IJs

w00t

Meestal zijn die dingen wel duur. Heb nou al iets van 5 bedrijven gemaild om zo'n oude Chips 65550 of 69030 (of 69000) chip en die waren allemaal tussen de 100 en 150 euro.

Waarschijnlijk moeten ze eerst nog helemaal gebouwd worden ofzo.

EDIT: Ik zag dit Mobility-P kaartje voor ong 15 euro.
http://images.auctionworks.com/hi/67/67032/v1289.jpg

En deze.. Number Nine SR9 S3 SAVAGE4 16MB SVGA AGP Card 33L1618, ik vraag me af wat voor aansluitingen op die print zitten (vooral die 4x13 pins), Savage4 wordt namelijk ook gebruikt in embedded boardjes met LCD LVDS aansluting ;)
http://www.actionpc.com/ebaypix/n933l1618-02.jpg

Deze kan je trouwens ook nog kopen voor <20 euro. Is gebaseerd op een C&T mobile chip en heeft flat panel aansluiting, maar dat bedrijf is inmiddels failliet ofzo dus geen pdf over pinouts verkrijgb aar. http://www.wheezyanna.com/prod01.htm
http://www.wheezyanna.com/agp690.jpg

Misschien moet ik het gewoon maar op de feature connector houden. Ik heb namelijk niet eens een LVDS schermpje.

[Voor 102% gewijzigd door IJs op 13-03-2005 01:26]

Multiplayer modification GTA3 + Multiplayer modification GTA:VC = Multi Theft Auto


Anoniem: 12271

W3ird_N3rd schreef op zondag 24 augustus 2003 @ 21:23:
[...]
Niet :

Trident TVGA 9000A ISA (512KB)
S3 Trio3D/2x 8MB PCI
Diamond Viper 2 (S3 Savage 2000)
Club3D Radeon 9500 non-pro 64MB
Mijn vraag aan W3ird_N3rd is, hoe ben je tot de conclusie gekomen dat die kaarten geen VESA feature connector hebben?

Ik zelf heb nog een oude Diamond Viper 2 en tot mijn verbazing zag ik een 26 pin, vesa achtige connector, zie de foto hieronder en kijk naar de pinnen rechtsboven.....

http://www.ixbt.com/video2/images/over-2003/savage4.jpg

.....zou dat een vesa connector zijn? Volgens W3ird_N3rd heeft de Viper 2 geen Vesa connector. Nou zijn er op het net meer dan 1 pinout voor een vesa connector.. komt dat omdat er zo veel stomme mensen zijn die verkeerde pinouts posten en dat de rest van de sites het hebben overnemen zonder te schecken, of zijn er meer dan 1 type vesa connectors???

Ik heb mijn multimeter gepakt en ben vervolgens wat gaan meten.. en tot mijn verbazing komt de Viper 2 "26 pin ding" deels overeen met een van de VESA pinouts die ik had gevonded, hieronder vind die pinout:

pinsignalpinsignal
1Ground14P6
2P015Ground
3Ground16P7
4P117Ground
5Ground18Dot Clock
6P219Ground
7Enable Sync20Blank
8P321Ground
9Enable Sync22Horizontal Sync
10P423N/C
11Enable Sync24Vertical Sync
12P525N/C
13N/C26Ground


Met deels bedoel ik dat alle "Ground" pinnen van de "VESA achtige connector" op de video kaart met elkaar zijn verbonden en ook verbonden aan de buitenste coating van de VGA connector, ook aan de buitenste coating van de video out connector en aan de "GND" van de "BT868" chip (Flicker-Free Video Encoder) op de kaart (dus moet het wel ground zijn :7).

De rest van de pinnen zitten niet verbonden met de andere pinnen van de connector. Nou de enige manier om 100% zeker te zijn of dit nou wel/niet een VESA connector is, is door er een werkende LCD scherm aan de PC te koppelen via de "VESA connector" van de Viper 2, volgens de pinout hierboven. Ik zelf beschik niet over een LCD scherm die direct aan de VESA connector kan worden gehangen dus ik kan het niet testen. Dus W3ird_N3rd, mocht jij of iemand andere het kunnen testen.... graag :)

 • jeroenzelle
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 18:01
Ik heb hier een 13,3" inch TFT liggen uit een IBM Thinkpad.

http://www.tweakers.net/ext/va/3946.jpg

Het scherm zelf is van Samsung, type: LT133X3-122

Ik had ook al eeuwen gezocht op internet naar een boardje om aan te sluiten, maar kan niks vinden. Dus ik hou ermee op, ik wilde er een scherm van maken voor een muziekcomputer :p

Jammer dat de mogelijkheden zo beperkt ( en duur ) zijn :(

Anoniem: 12271

Anoniem: 141570 schreef op zondag 10 april 2005 @ 12:22:
....Nou vraag ik mij af of het mogelijk zou zijn om een oude VGA kaart te nemen en daar ergens 24 bit of 18 bit RGB af te halen? Ik ben op zoek geweest naar datasheets van video chips maar die zijn niet echt te vinden. (altans niet door mij..)

zou dit plan kunnen werken?
Even kort.. JA! Probleem is, is dat je datasheet zoekt van een videokaart en die bestaan niet (zo ver ik weet).. wat je moet doen... de datasheets van de chips op DE videokaart zoeken. Ik heb een oude Viper-II, na wat zoekwerk vond ik uit dat op de "TV-Out Chip" RGB signalen worden toegevoegd.. dus kwestie van aftappen.. alleen is dat wel lastig op een klein 80 pins smd chipje... maar niet onmogelijk 8)
Anoniem: 132776 schreef op dinsdag 12 april 2005 @ 00:04:
...Volgens mij is de aansluiting op die VESA connector maar slecht en moet je dus verder kijken. Via LVDS dus....
Ik ben al weken voor jullie uit >:) .... aangezien er ineens veel mensen geïnteresseerd zijn in LVDS zal ik mijn vindingen van heden publiceren.

Ik zelf bezit een Sanyo TM121SV-02L03 uit een defecte Compaq.. met LVDS ingangen :'( .. aangezien NIEMAND dit probleem goedkoop heeft opgelost voor knutselaars, ben ik er maar zelf aan begonnen :*)

http://membres.lycos.fr/animesupreme/DSC02734.JPGmijn Sanyo TFT schermpje 800x600 LVDS

Na wat zoekwerk op internet vond ik deze datasheet.. is van de grote broer, maar het geeft mij inzicht over hoe Sanyo de RGB lijnen versturen via LVDS. Gelukkig houden zij zich aan de standaard.

Die blauwe connector aan mijn backlight heb ik zelf gesoldeerd, zo was ik in staat om mijn backlight zelf te voeden via een aparte schakeling (backlight uitgevogeld door te meten en te testen B) )

Nou door de achterkant van mijn scherm te bestuderen ben ik achtergekomen wat voor type LVDS mijn scherm gebruikt. Het maakt gebruik van een 24-bits LVDS.. dat betekend dat het 6 bits heeft voor elke kleur en dan nog Hsync, Vsync en ENABLE.

De originele chip die op de scherm zit is van National Semiconductors, de DS90CF383 maar die is moeilijk te samplen voor de gemiddelde Nederlander (mij is het wel gelukt, via mijn stage bedrijf :7 ).. maar grote nadeel van deze IC is dat ze maar 3.3V ingangssignalen mogen hebben (en VESA is 5V)

http://membres.lycos.fr/animesupreme/DSC02736.JPGachterkant van mijn schermpje

...echter heeft Texas Instruments de SN65LVDS95 en Maxim de MAX9215 die dezelfde pinout hebben, op zelfde manier werken en WEL 5V ingangssignalen aankunnen (en makkelijk te samplen _/-\o_ )

Na het ontvangen van alle samples en de datasheets te hebben gelezen.. heb ik de MAX9215 gekozen.. omdat hij grotere pinnen heeft wat makkelijker soldeert :P... dus ben ik aan het werk gegaan en ben gekomen met dit LVDS bordje...

http://membres.lycos.fr/animesupreme/DSC02740.JPGbovenkant
http://membres.lycos.fr/animesupreme/DSC02739.JPGonderkant 8)7

In de zwarte connector gaan digitale RGB, Hsync, Vsync, CLK en ENABLE signalen op.. witte connector is LVDS uitgang (dus dat gaat naar de TFT scherm)... Ik heb de originele flatcable van de beeldscherm gesloopt (was toch al kapot) en heb op creative manier de connector aan een standaard dikke flatcable vastgemaakt.. echter was de batterij van camera op dus geen foto..

Nou is dit een prototype en zoals je ziet heb ik al wat fouten opgelost. Ik had eerst 2 voedingen (LDO's) die 5V omzette naar 3.3V voor de TFT scherm en de LVDS IC.. echter bleek mijn TFT scherm meer dan 350mA nodig te hebben (max. van mijn 3.3 voedingtje) dus moesten ze eruit (vandaar al die draadjes).

Na vele uren solderen, fout zoeken en testen.. werkt mijn LVDS ding eindelijk... echter moet ik nog een betrouwbare manier vinden om de LVDS signalen naar de TFT scherm te krijgen. Het bordje spuugt wel de goede LVDS signalen uit.. maar de TFT scherm ontvangt crap (komt door ruis, gemeten met oscilloscoop).. ik heb namelijk geen rekening gehouden dat er 65Mhz signalen over het bordje lopen.. anders had ik wel ground vlakken gebruikt |:(

Waneer het helemaal werkt horen jullie het wel.. mensen met ideeën.. spuug ze er uit.. vragen, ik probeer ze te beantwoorden.

PS: als dit werkt wil ik een Video ADC bouwen die VGA/DVI signalen omzet naar digitale RGB :9

Anoniem: 141739

Het duitse bedrijf esskabel verkoopt LVDS transmitters. De functie van deze boardjes is volgens mij precies het zelfde als het zelfbouw project van kilerhis.

http://www.esskabel.de/Produkte/Anschlussadapter/LVDS-transmitter/ADA-B44-LVDS24-REV2-1-500.jpg

Ik heb net in mijn beste duits opgebeld, maar de de persoon die mij zou kunnen vertellen wat deze bordjes kosten was niet op zijn plek.

word vervolgd...

Anoniem: 143002

hmmm...weet je dit zeker??

Vorlon schreef hier in deze topic een aantal maanden geleden:

Hmm, een chips 65550... Die dingen hebben een LVDS uitgang. We hebben op het werk namelijk kaartjes met die dingen voor de tft schermen die in de oude modellen van onze machines zitten.

(kaartjes zijn bayview 51 lvds gevallen welke horen bij een baytek panel. Die dingen zijn stervensduur en helaas voor ons niet verkrijgbaar in lowprofile pci; hierdoor niet te gebruiken in de smallformfactor pc's die we sinds 1,5jaar gebruiken.)

Ik zit me nu ff af te vragen of die vesa feature connector misschien ook een lvds aansluiting is. Dat zou heel mooi zijn aangezien ik dan wel een lowprofile pci kaartje kan fixxen met een verloopstekker. (alles wat goedkoper is dan een nieuw panel met vga a 1200 euro is goed)


en volgens mij heeft een LVDS connector wel 40 pinnetjes.....

iig volgens de manual van een VIA Epia bordje

foto:
http://members.home.nl/famhe/lvds.JPG

en ook nog wat foto's van mijn schem plugje + videokaart ( niet al te goede kwaliteit....'s nachts genomen)
http://members.home.nl/famhe/DSC00813.JPG
http://members.home.nl/famhe/DSC00814.JPG

 • The_Eaxfer
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 13-06-2006
Een paar weken geleden zag ik bij mijn stage een oude kassa de vuilcontainer in verdwijnen met een tft scherm, deze heb ik er gelijk maar weer even uitgevist. De kassa was van het merk Logware. Ik heb de tft er vanaf geschroefd en heb de grafischekaart die eraan zat ook mee genomen. De grafischekaart is van Chips. met de chips kaart werkt het tftje perfect, maar nu komt het... de kaart is isa en ik zou dit scherm graag aan mijn huidige computer aansluiten. ik heb een creative kaartje met een vesa connector waar ik 'm op aan wil sluiten.

Ik heb al flink lopen zoeken maar ik kan er niet achter komen wat voor tft het is (er staat ook niks op)en ik weet dus ook niet hoe ik het scherm aan moet sluiten op de vesa connector. ik zou graag willen weten hoe de aansluiting op de Chips kaart heet. als ik dit namelijk weet kan ik er wel achter komen hoe ik dit tftje aan kan sluiten door middel van een pinout van die aansluiting.

Het is een stekker met 20 draadjes eraan. de eerste 5 draden zijn voor de backlight de andere 15 zijn voor het beeld.

Hieronder een paar foto's (sorry voor de slechte kwaliteit --> mdaII)

wie o wie kan mij vertellen hoe deze aansluiting heet?

http://www.pocketstartpagina.nl/pics/200504172157_00018.jpg
http://www.pocketstartpagina.nl/pics/200504272008_00047.jpg
http://www.pocketstartpagina.nl/pics/200504272009_00049.jpg
http://www.pocketstartpagina.nl/pics/200504272009_00050.jpg
http://www.pocketstartpagina.nl/pics/200504272009_00051.jpg
http://www.pocketstartpagina.nl/pics/200504272010_00053.jpg
http://www.pocketstartpagina.nl/pics/200504272010_00054.jpg
http://www.pocketstartpagina.nl/pics/200504272011_00055.jpg
http://www.pocketstartpagina.nl/pics/200504272018_00056.jpg
http://www.pocketstartpagina.nl/pics/200504272018_00057.jpg
http://www.pocketstartpagina.nl/pics/200504272018_00058.jpg
http://www.pocketstartpagina.nl/pics/200504272019_00060.jpg
http://www.pocketstartpagina.nl/pics/200504272020_00061.jpg

 • The_Eaxfer
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 13-06-2006
het is wel een isa connector (zie foto), maar deze loopt om een hoekje, de kaart ligt over de andere sloten horizontaal over het moederboard. het lcd werkt gewoon. Op mijn oude pentium 2, maar ik zou 'm graag op m'n huidige systeem gebruiken. maar dit is dus niet mogelijk? het zou namelijk een mooi schermpje zijn voor bijvoorbeeld cpu en temp stats enzo..


http://www.pocketstartpagina.nl/pics/200504272033_00062.jpg

[Voor 13% gewijzigd door The_Eaxfer op 13-06-2005 09:57]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • almar
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 10-05 22:19
Ik heb net zoals jullie een laptop(toshiba 210ct) uit elkaar gehaald voor het scherm. Nu heb ik niks kunnen vinden aan datasheets etc. Volgens andere zou het een lvds scherm zijn en volgens andere is het een custom made iets. Maar ik dacht is het niet mogelijk om de connector waarmee de 3d-kaart van de laptop (witte lange conenctor op de afbeelding) aan te sluite via een adapterje ofzo aan de computer? Dan zou je helemaal geen rompslomp hebben. De voeding van dit lcd-panel lijkt wel geintrigeerd te zijn in de 3d kaart.Omdat dit niet echt duidelijk te zien is op de foto heb ik het hier onder maar even schematisch geteken.
http://24.132.68.251/a.jpg
http://24.132.68.251/b.jpg
http://24.132.68.251/c.jpg
http://24.132.68.251/d.jpg
3d-kaart: -2 aansluitingen
I I
I I
Flexibel tussen adaptortje I
I Voeding lcd vanwaar 2 draadjes wit en roze lcd ingaan
I
Lvds aansluiting in de monitor

Mijn vragen zijn dus wat voor soort aansluiting is deze connector? Het is iig geen laptop ide. Klopt mijn veronderstelling dat ik geen extra voeding nodig heb?

[Voor 7% gewijzigd door almar op 08-07-2005 13:33. Reden: plaatjes vergeten....:)]


 • E-razor1984
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 25-04 22:43
Hoi tweakers,

Ik heb gisteren een TFT schermpje (Samsung LT141X7) kunnen bemachtigen en nu was me idee om dit scherm in mijn kast te bouwen (Chieftec matrix full tower). Maar ik zit met een aantal vragen. Ik heb hier nog een oud pci kaartje liggen, een Diamond Stealth 3d 2000 pro. Hier zit dus een connector op maar ik weet niet of die om een vesa aansluiting gaat. Is het mogelijk om deze tft via een flatcable op deze aansluiting aan te sluiten op die aansluiting en aan te sturen. (Heb er namelijk wel wat dingen over gelezen.

http://www.recycledgoods.com/images/s_p_14708_1.jpg
dit is de kaart waar het om gaat.

 • IJs
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 09-03-2018

IJs

w00t

Er zijn waarschijnlijk een aantal mensen die met een LCD scherm zitten zonder (werkende) datasheet. :(

Heb je nou een Hirose DB9 41 pins connector, dan kan je met een multimeter en een beetje geluk de pinout van het LCD scherm zelf uitvinden. :>

Deze Hirose connector is de VESA "standaard" connector voor LCD schermen. Ik weet niet of deze veel gebruikt is op LCD schermen, maar ik heb al 2 Toshiba schermen gezien met deze connector.

Jammer genoeg hebben mensen als mr. toshiba soms de neiging standaarden compleet door elkaar te gooien. Grote kans dus dat die standaard pinout niet klopt, en jij misschien per ongeluk je LCD opblaast..

Om even zeker te weten dat je zo'n connector hebt, kijk dan even naar de volgende schets.
http://www.lame-cs.nl/hirose.gif
(Een grove schets van de Hirose connector.)

Zie de volgende link voor de correcte schets & pinout.
http://www.lame-cs.nl/VESA_Active_41pin.gif

Hierbij heb ik het over de connector op het LCD scherm zelf, dus niet de kabels die naar je moederbord lopen.

Het kan zijn dat er op je LCD scherm nog een soort splitter printplaatje zit van waaruit allemaal kabels naar je moederbord toelopen. Haal die er eens af, en kijk eens of de connector waarmee die op het LCD scherm vast zit overeen komt met die van hierboven.

Wat heb je nodig?
 • een multimeter (je moet verschil kunnen zien tussen uiteindes tegen elkaar of niet elkaar, dat is alles)
 • connector plaatje (stukje printplaat met de Hirose, die op LCD scherm geklikt wordt en b.v. naar moederbord loopt, of waar allemaal kabels uitlopen naar moederbord toe)
Hierbij is het belangrijk als je op het "connector plaatje" goed de leidingen kan zien waar de stroom door loopt. Dit is namelijk van belang bij het bepalen van de pinout.

Wat ga je doen?
Controleer altijd eerst of de VESA Feature connector wel goed is!
Zie de eerste post van dit topic over de mogelijk juiste pinout. Ik heb een videokaart gehad waar geen van de pinouts in de eerste post klopte, ook niet die op het internet.
Je kan met de multimeter en GND (zie hieronder) altijd controleren of de pinout overeenkomt.

Op de LCD Hirose aansluiting zitten minstens een stuk of 15 GND (a.k.a. Vss/aarde/ground/massa) aansluitingen. Deze zijn ervoor om de connector op te delen in verschillende delen. Als je geluk hebt heeft de fabrikant zich hier ook aan gehouden.

Als je alle pin-hokjes die als Vss (GND) aangeduid zijn in de link hierboven zwart kleurt (dat gaan we straks dus doen), zul je zien dat het vrij logisch is ingedeeld.

x Ga op zoek naar een pin waarvan je weet dat het GND is. Dit is hopelijk te zien op het "connector plaatje". Op een printplaat neemt de GND-leiding meestal het grootste gedeelte (b.v. de overige ruimte) van de printplaat in beslag. Als je ziet dat er meerdere pins aangesloten zijn op deze leiding dan heb je waarschijnlijk GND te pakken.

x Pak een multimeter en ga op zoek naar pins die op GND aangesloten zitten. (Je kijkt gewoon of je multimeter piept/op 0 springt als je hem over een pin heen haalt).
Kleur alle GND pins op de datasheet in met bv zwarte stift.

x Als je nu de originele standaard er naast legt (volgorde van de pins is alleen maar anders), krijg je hopelijk iets logisch te zien.

Dit kreeg ik dus ongeveer met een beetje logisch nadenken:
http://www.lame-cs.nl/lcd_small.png

x Ga op zoek naar de dikste leiding op het "connector plaatje". Dit is waarschijnlijk de (5V) voeding. Het kan zijn dat ie meerdere pins op de connector in beslag neemt.
(Doormeten als de laptop aanstaat kan natuurlijk ook)

Als je nu in het datasheet 3 duidelijke scheidingen ziet van ieder 6 pins, zoals bij mij het geval was (6 pins voor iedere kleur: R, G en B ), heb je dus al 18 pins van de 41.
Dan vallen nog de 17 GND en niet aangesloten pins af: 6 pins over.
Haal de 2 5V pins eraf en ik hou 4 pins over, de data pins.

Met deze laatste pins is het gewoon een kwestie van proberen wat wat is, door bv. volgens originele volgorde aan te sluiten.

Tot slot nog even de VESA Hirose datasheets :Y)
http://www.vesa.org/public/FPDI/FPDI-1Bv1r2.PDF (pinout: 6.2, pagina 30)

[edit]
Ik heb hier trouwens nog een Geforce 2 MX400 kaartje liggen waar unfinished contactjes opzitten voor een tweede VGA aansluiting (TwinView).

NVidia chips gebruiken interne RAMDACs. Ik heb echter gelezen dat voor een tweede monitor een externe RAMDAC nodig is. Op de videokaart zitten al contactjes voor de RAMDAC.

Dus ik ben op zoek gegaan wat voor RAMDAC chipje daarop moet, en dat blijkt dus de FMS3815
150MHz Triple Video 8-Bit D/A Converter
van Fairchild te zijn.
http://www.lame-cs.nl/fairchild.png

Hier linkje naar FMS3815 datasheet.

Er is te zien dat er R0-7, G0-7, B0-7 aansluitingen op zitten. Dit betekent hopelijk dat ik mijn laptop scherm op deze data pins (die direct van de GPU afkomen) kan zetten, mits die tweede RAMDAC in de GPU niet geenabled moet worden of iets dergelijks.

Ondertussen ben ik nog steeds aan het wachten naar een testboardje voor de videokaart.. dus kan momenteel nog niks uitzoeken.

[Voor 46% gewijzigd door IJs op 10-10-2005 17:56]

Multiplayer modification GTA3 + Multiplayer modification GTA:VC = Multi Theft Auto


 • ViperVR
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 19-05 12:04
<!--Heb er weer 2 in de aanbieding hoor:

Het gaat 2x een Quanta Display INC QD15XL06

Moet er bij zeggen dat er bij 1 aan de rechter kant een klein krasje zit!!..
De andere is volledig in tact..Met backlight unit!

Plaatje is als voorbeeld. (wel hetzelfde scherm)


LIEFHEBERS??...

sander_de_ruijter@hotmail.com-->Dat doe je maar in V&A.

[Voor 27% gewijzigd door Sprite_tm op 03-11-2005 16:06]

Don't Speak, Just Think


 • Mr_gadget
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 19:35

Mr_gadget

C8H10N4O2 powered

Vorige week kwam ik de onderstaande lcd tegen, het is lcd van een trust laptop. Omdat de rest van de laptop al door iemand anders gesloopt was kon ik niet precies zien wat voor lcd het is. Is dit een lcd met een VESA aansluiting of is het monochrome? En is dit eventueel nog makkelijk aan te sluiten zonder al te veel elektronica?

http://img265.imageshack.us/img265/6262/p10101273hr.th.jpg

 • Sv3n
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 20-05 14:24
Anoniem: 141739 schreef op woensdag 13 april 2005 @ 09:56:
Het duitse bedrijf esskabel verkoopt LVDS transmitters. De functie van deze boardjes is volgens mij precies het zelfde als het zelfbouw project van kilerhis.

[afbeelding]

Ik heb net in mijn beste duits opgebeld, maar de de persoon die mij zou kunnen vertellen wat deze bordjes kosten was niet op zijn plek.

word vervolgd...
Ik heb hier precies zo'n zelfde scherm als kilerhis liggen waar ik graag wat mee zou doen, probleem is dat het zelf solderen van zo'n chip zoals kilerhis heeft gedaan met echt niet gaat lukken. Nou vraag ik me af, als ik zo'n ding als hierboven heb, wat moet ik dan nog verder doen, want ik neem niet aan dat het een kwestie van alleen aansluiten is. Iemand die mij dat kan vertellen ? :)

Wat ik nu heb is dit:

http://sv3n.gotdns.org/lcd/Afb098.jpg
Dat printplaatje links komt van het moederbord af, daarop zaten de 2 stekkertjes van het lcd scherm aangesloten

http://sv3n.gotdns.org/lcd/Afb099.jpg
inverter

http://sv3n.gotdns.org/lcd/Afb100.jpg
Voeding van de inveter, stekkertje heeft 6 gaatjes

http://sv3n.gotdns.org/lcd/Afb101.jpg
aansturing van de lcd, heeft 21 gaatjes

http://sv3n.gotdns.org/lcd/Afb104.jpg
Beetje onduidelijk foto, maar dat zwarte stekkertje wordt dus de lcd mee aan gestuurd :)

//edit komt er net achter dat de kabel die de lcd aanstuurt ook los kan, en dan hou je een brede witte 20 polige stekker over :)

[Voor 9% gewijzigd door Sv3n op 12-03-2006 17:44]

Last.fm
Films!


 • DP Kunst
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 20-05 10:36
ok, ik ben iets verder met mn schermpje. ik heb een chip op dat geval gevonden (een IR3Y31M van Sharp) en ik heb gevonden dat deze een RGB en een Composiet ingang heeft. Het enige probleem is dat ik geen datasheet van dit geval kan vinden. het enige wat ik gevonden heb is dit.

dit chipje is het dus (srry voor de wazige foto).
http://freepgs.com/daniel_kunst/DSC01840.JPG

hij heeft 12 pootjes aan alle 4 de kanten. wie weet er verder iets van ?

Mijn nieuwe portfolio (Under Construction) | Benieuwd wat Solar Team Twente gaat doen?


 • DP Kunst
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 20-05 10:36
ik ben er als het goed is uit. het scherm heeft dus gewoon een rgb ingang. dit schema is alles wat ik nodig heb :D
http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/circuits/vga2rgbs_ttl.gif
hiermee kan ik strax het schermpje mooi op mn vga poort aansluiten. vanmiddag even onderdeeltjes halen, en kijken of het werkt.

Mijn nieuwe portfolio (Under Construction) | Benieuwd wat Solar Team Twente gaat doen?


 • DP Kunst
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 20-05 10:36
die kan idd ook, stond ook op die site. als je dat schema zoekt, google -> vga to rgb ;)

edit: eindelijk iets op mn scherm weten te toveren. ik moet nog ff spelen met de timings enz. heb deze foto's gemaakt toen ie aan een oude 8MB ati 3d rage pro hing. k krijg helaas nog wel 4 keer het beeld :P, maar dat komt denk ik door het scherm zelf, aangezien ie met een te hoge resolutie aangestuurd wordt (is een 320 x 240 scherm).

http://freepgs.com/daniel_kunst/DSC01844.JPG

http://freepgs.com/daniel_kunst/DSC01845.JPG

http://freepgs.com/daniel_kunst/DSC01846.JPG

dr zit alleen op de achterkant een plek waar je op moet drukken voordat je goed beeld hebt, anders missen er wat kleuren...

[Voor 79% gewijzigd door DP Kunst op 16-03-2006 00:51]

Mijn nieuwe portfolio (Under Construction) | Benieuwd wat Solar Team Twente gaat doen?


Anoniem: 170714

update:

ik ben bij de winkel geweest voor de onderdelen ik was iets van 2 euro kwijt.
http://www.powerstream.be/lcd1.jpg

zie hier mijn bak en braad werk......ik heb het schema van DaNiEl KuNsT gebruikt.
http://www.powerstream.be/lcd2.jpg

een half uurtje verder en we gingen de zaak testen met dit als gevolg:
http://www.powerstream.be/lcd3.jpg

ik blij :D alleen de kleuren kloppen nog niet.

het is dus goed te doen als je over een scherm beschikt zonder v en h sync want met behulp van deze schakeling kan je ze combineren tot een composiet signaal wat je aan de compound synchonisation signal knoopt.(enable)

next: ik ga proberen om 3 schermen aan een kaart te knopen eentje voorin de wagen en twee in de hoofdsteunen achter.

[Voor 10% gewijzigd door Anoniem: 170714 op 16-03-2006 17:33]


 • DP Kunst
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 20-05 10:36
ik heb hem nu als secondary aan mn pc hangen, gewoon aan de vga. ben nu btj aan t klote met de advanced timings in de nvidia drivers. gaat best goed moet k zegge ;)

http://freepgs.com/daniel_kunst/DSC01853.JPG

http://freepgs.com/daniel_kunst/DSC01854.JPG
(screen uit Colditz)

nu nog even proberen het beeld enkel te krijgen ipv dubbel en dan ben k helemaal blij.

@Gluggie: ik denk idd dat er een draadbreukje in zit, maar ik kan dat niet vervangen. het is namelijk zo'n plastic breed geval met zo'n 40 draadjes erin. wordt dus waarschijnlijk iets erop plakken dat ertegenaan drukt...

Mijn nieuwe portfolio (Under Construction) | Benieuwd wat Solar Team Twente gaat doen?


 • DP Kunst
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 20-05 10:36
nu hoef ik niet meer te drukken. heel af en toe, en dan blijft het wel weer zitten.

ik ben een klein stukje verder...
na dit scherm (2x naast elkaar)
http://freepgs.com/daniel_kunst/DSC01874.JPG

heb ik nu dit scherm (2x boven elkaar :P )
http://freepgs.com/daniel_kunst/DSC01876.JPG

mrrg maar weer eens even verder spelen

edit: en hij werkt :D k moest m gewoon een PAL resolutie te ete geve |:(

[Voor 10% gewijzigd door DP Kunst op 19-03-2006 01:36]

Mijn nieuwe portfolio (Under Construction) | Benieuwd wat Solar Team Twente gaat doen?


 • master6464
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 20-05 16:14

master6464

Who's General Failure?

hallo ik heb een toshiba ltm10c021 schermpje ik heb de volgende pinnen:
gnd, +5V, B0/B5, SB3, G0/G5, FG5, R0/R5, SHFCLK, ENAB
(zoals je ziet geen Hsync of vsync)
ik heb ook de pinout van mijn 34 pins vesa feature connector
http://img95.imageshack.us/img95/3038/naamloosv6ye.th.png
wie kan mij zeggen hoe ik dit moet aansluiten?

(\__/)
(='.'=)This is Bunny. Copy and paste Bunny into your
(")_(")signature to help him gain world domination.


 • JKen
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 22:52
Volgens mij hebben die nieuwe laptop schermen gewoon een DVI aansluiting.

http://www.gefen.com/images/pin16.jpg
Mijn schermpje heeft 4 paren gewtwist draad (zijn volgens mij de TMDS lijnen), en twee voeding aansluiting waar 3,3V op staat.

 • master6464
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 20-05 16:14

master6464

Who's General Failure?

madwizard schreef op donderdag 06 april 2006 @ 16:34:
Lijkt me niet echt iets compatibles(dat is vast geen nederlands). Die VESA connector ziet er vrij digitaal uit, en die pinnen lijken ook niet compatible met VGA. Die B G en R pinnen zullen wel iets van RGB zijn, en SHFCLK lijkt op een pixel clock, maar die heb je niet met VGA.
Hoe zie je dat het digitaal is?
ik zou volgens mij alles zoals in de tutorial kunnen aansluiten behalve dan dat ik geen hsync of vsync heb.
die shfclk blijkt voor shift clock :? te staan. Ik dacht dat, dat mischien i.p.v. hsync en vsync is
hier ff plaatje van pinout schermpje:
http://img156.imageshack.us/img156/4313/12349fw.png

[Voor 8% gewijzigd door master6464 op 06-04-2006 20:21]

(\__/)
(='.'=)This is Bunny. Copy and paste Bunny into your
(")_(")signature to help him gain world domination.


 • master6464
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 20-05 16:14

master6464

Who's General Failure?

Ik heb op de pinout van de vesa connector van mijn videokaart pclk zien staan en ik neem aan dat dit pixel clock is.
ik heb ff snel een aansluit schema gemaakt:
http://img91.imageshack.us/img91/4605/ggff8fl.th.png

(\__/)
(='.'=)This is Bunny. Copy and paste Bunny into your
(")_(")signature to help him gain world domination.


Anoniem: 173536

<!--hallo

ik heb mij overlangs een lcd uit een laptop gehaalt
nu die pinout waar kan ik die vinden
ik heb hier een kabeltje bij zitten met 8 zwarte, 2 blauwe en 3 roode draadjes naast elkaar
http://users.telenet.be/zotjong1/laptop%20lcd/DSCN3014.JPG
http://users.telenet.be/zotjong1/laptop%20lcd/DSCN3016.JPG
is dat dat??

mvg nop-->
Wat snap je niet aan 'geen pinoutrequests'?

[Voor 10% gewijzigd door Sprite_tm op 14-04-2006 23:35]


 • RoyPh
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 23:30
master6464 schreef op maandag 17 april 2006 @ 10:28:
hier staat alleen bij ENAB "Compound Synchronisation Signal"
en waar bij mij shiftclock staat :"NCLK Sampling Clock"

kunnen jullie hier iets wijzer uit worden?
Sluit op je ENAB eens een csync aan en op de SHFCLK je pixel clock. Csync kun je zelf maken, door je hsync en vsync te combineren volgens volgend schema:

http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/circuits/vga2tv/vgascart.gif

Voor meer info over dit circuitje, zie: VGA to TV converter

 • master6464
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 20-05 16:14

master6464

Who's General Failure?

RoyPh schreef op maandag 17 april 2006 @ 19:09:
[...]


Sluit op je ENAB eens een csync aan en op de SHFCLK je pixel clock. Csync kun je zelf maken, door je hsync en vsync te combineren volgens volgend schema:

[afbeelding]

Voor meer info over dit circuitje, zie: VGA to TV converter
zou dit schema dan ook volstaan?
http://www.epanorama.net/circuits/vga2rgbs.gif

[Voor 4% gewijzigd door master6464 op 18-04-2006 16:08]

(\__/)
(='.'=)This is Bunny. Copy and paste Bunny into your
(")_(")signature to help him gain world domination.


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 163684

Ik ben ook aan de slag gegaan.

Heb hier een Toshiba Satellite 100CS, met een 10.4" inch scherm. Het is een DSTN scherm.
Heb de datasheet al gevonden, en hier de pin layout:

http://www.dickje.nl/images/100cs-pinlayout.jpg

Manual is hier te downloaden (er staat 110cs maar de manual is ook voor de 100cs!)

ARED;100 (==R0) => Pixel Data 0
AGREEN;100 (==G0) => Pixel Data 1
ABLUE;100 (==B0) => Pixel Data 2
???? (==R1,G1 en B1) => Pixel data 3
CHSYNC;100 (==HSync) => HSync
CVSYNC;100 (==VSync) => VSync
???? (==CLK) => Dot (Pixel) Clock (DCLK)
???? (==ENAB) => Proberen: +5v, hsync of gnd

Van de 'R1,G1 en B1', CLK en ENAB weet ik dus niet aan welk pinnetje ik ze moet vastmaken.
Voor de HSync en VSync twijfel ik: er is ook een CHSYNC;110 en CVSYNC;110. Ik denk echter dat dit te maken heeft met de Toshiba Satellite 110CS, de datasheet is nl voor beide modellen :)

Kan iemand me helpen? Als blijkt dat het wel kan met dit schermpje sloop ik em uit elkaar, en zal ik pics + meer info over de kabeltjes posten.

Alvast bedankt voor de reacties!

[Voor 14% gewijzigd door Anoniem: 163684 op 26-06-2006 14:31. Reden: Linkje van manual toegevoegd]


 • AMD 64
 • Registratie: Januari 2003
 • Niet online

AMD 64

gathering of google

(overleden)
Nadat ik op en neer gemaild heb met DFI over mijn onboard lcd aansluiting (op een moederbordje dat ik heb). Heb ik het maar opgegeven :P. Het moederbordje speelt een belangrijke rol in data opslag hier dus daar ga ik liever niet mee kloten.

Nu heb ik een 15"lcd laptop lcd scherm over. Die wil ik mss in mijn auto gaan bouwen. Ik vraag me af is het mogelijk een meter of 4 tussen het scherm en de videokaart te overbruggen met een kabel?. Aangezien we het toch niet over een al te hoge resolutie hebben.

Layout heb ik nog niet gevonden van het scherm. wel heb ik een videokaartje met de goede aansluiting volgens mij. Dat is een S3 virge rev 1.3A

Fototje.
http://img145.imageshack.us/img145/7077/afbeelding114tn4.jpg

Denken jullie dat ik een goed kaartje heb daarmee?.

Waterchiller te koop 250 euro. Mail voor info!


 • berend_
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 19:44
Stoney3K schreef op zondag 04 februari 2007 @ 14:34:
[...]


Losse RGB digitale lijntjes, dus dit moet met de VESA-hack prima kunnen. Probeer het wel onder Linux, want ik moet de eerste Windhoze nog zien die 320x240 op zijn desktop kan doen (misschien met Powerstrip)
Prima! Dat was ik toch al van plan, dus dat komt goed uit.

Wel een lekker gepriegel: de flatcable is 2 cm breed en er zitten dus ongeveer 90 verbindingen op...

http://members.home.nl/coolsma/pics/tft2.jpg

Komt uit onderstaande stekker:
http://members.home.nl/coolsma/pics/tft1.jpg

Het schema begint met R01 ipv R0, das geen probleem toch?
Ik kan geen Hsync, Vsync, en pixelclock vinden, wat moet ik daar nu mee aan?

[Voor 65% gewijzigd door berend_ op 05-02-2007 01:12]


Anoniem: 128270

Dit is het mijne, ga ook eens zoeken hoe ik het kan aansluiten en inbouwen in mijn case.
 • lemming_nl
 • Registratie: Juli 2004
 • Niet online
Een hele late reply maargoed.

Ik ben nog steeds bezig met ontwerp printje maar ik heb 2 problemen. Ten eerste wil ik graag een DDC chip erop hebben. Ik ga hem niet gelijk gebruiken maar als de print goed werkt heb ik geen zin om er nog los een chipje naast te hebben bungelen. Het programmeren lukt mij denk ik wel. Alleen, welke chip heb ik nodig? Voldoet ieder i2c EEPROM vanaf een bepaalde capaciteit?

Mijn 2e probleem is de connector naar het beeldscherm. Het ziet eruit als deze:
http://img337.imageshack.us/img337/6849/blobgrab2ge4.jpg
Maar met maar aan 1 kant 40 pinnetjes. Hoe kom ik aan zulke connectoren? Ik heb niets om ze vanaf te slopen.

@SA007, is het een smd chipje of trough hole? Ik probeer hier namelijk mijn eerste 100% SMD print van te maken (behalve dan VGA)

[Voor 8% gewijzigd door lemming_nl op 04-07-2007 17:40]

Geluk is een weerloos oud vrouwtje, alleen op straat met een bom geld


 • DECOY88
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 16-07-2015
(overleden)
ik heb me schermpje bijna werkend ik heb alleen een probleem dat me beeld 2,5x boven elkaar staat.
wie weet er een oplossing voor.
http://img214.imageshack.us/img214/3583/imag0004gy6.jpg
http://img526.imageshack.us/img526/4845/imag0004mo9.jpg
en inderdaad als je goed kijk zit rood en blauw ook omgedraaid.
ik hoop dat iemand me verder kan helpen zodat ik hem volledig werkend heb.

[Voor 22% gewijzigd door DECOY88 op 26-08-2007 13:43]


 • DECOY88
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 16-07-2015
(overleden)
tft is lg lp121s2.
en zit aangesloten op een ati mach 64. heb alleen geen xp drivers voor gevonden dus werk nu met windows 98.
http://img514.imageshack.us/img514/8982/imag0006cz1.jpg
http://img406.imageshack.us/img406/8091/imag0006kn3.jpg
http://img404.imageshack.us/img404/842/imag0008ui8.jpg
http://img404.imageshack.us/img404/2426/imag0008ki1.jpg


wie intresse heeft in de datasheets en pinouts. mail me maar
nieuwe foto's komen straks.

[Voor 45% gewijzigd door DECOY88 op 27-08-2007 18:15]


 • ThinkPad
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 21:30

ThinkPad

Moderator Wonen & Mobiliteit
Ik ben er ook mee bezig, en heb een datasheet van een model die bijna hetzelfde typenr als de mijne heeft, gevonden.

Maar ik heb een probleempje...
Ik heb wel een tabelletje in de datasheet waarin staat welke pinnetjes wat zijn, dingen zoals RGB staat er ook wel in, maar Hsync en Vsync niet.

http://xs219.xs.to/xs219/07363/SCHEME.JPG


http://xs219.xs.to/xs219/07363/scheme2.JPG

Heb hem al geprobeerd aan te sluiten zoals hij nu is, maar dan gebeurt er niks op het scherm, alleen de CCFL gaat aan. Maar dit is natuurlijk logisch, want zonder Hsync en Vsync zie je niks, en zonder Enable gaat het scherm niet eens aan.

Ik weet nu niet waar ik die Hsync en Vsync e.d weg moet trekken, er staat niet op welke pinnen dat staat namelijk.

Iemand die mij kan helpen?


Sorry voor de poep kwaliteit van het plaatje, maar als het eenmaal peop kan ik het niet in een gouden ring veranderen.

[Voor 19% gewijzigd door ThinkPad op 05-09-2007 21:53]

Gas besparen door CV-tuning | Elektriciteit besparen
Geen vragen via privébericht die ook via het forum kunnen a.u.b.


 • ThinkPad
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 21:30

ThinkPad

Moderator Wonen & Mobiliteit
DECOY88 schreef op woensdag 05 september 2007 @ 22:17:
zonder h en vsync kan hij wel starten ziet er alleen minder geweldig uit dan met. mar ik zie een ruimte tussen de decoder en rechts het lcd. kan je je h en vsync en venab niet direct op je lcd zetten.
Ik heb de R0 G0 B0 en R1 G1 B1 nu allemaal aangesloten, CLK+ ook (ik heb ook nog een CLK-, wat moet ik daar mee doen? Aan de ground?)

en die decoder en scherm is niet zo makkelijk iets tussen te solderen.

Er zit een printplaat aan het scherm, waar ik alles op de 20 polige connector aansluit. Maar vsync, enable, hsync e.d weet ik de pinnen niet van. Ik word ook niet echt wijs uit dat schema.

http://xs219.xs.to/xs219/07363/SCHEME.JPG


http://xs219.xs.to/xs219/07363/scheme2.JPG

Ik heb (zoals je ziet in de tabel) ook nog dingen zoals "RX2GND" "RX1GND" "RX0GND" "RXCGND" e.d

misschien dat die dingen de vsync en hsync en enable pinnetjes zijn?

HELP :P

[Voor 17% gewijzigd door ThinkPad op 06-09-2007 18:57]

Gas besparen door CV-tuning | Elektriciteit besparen
Geen vragen via privébericht die ook via het forum kunnen a.u.b.


 • ThinkPad
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 21:30

ThinkPad

Moderator Wonen & Mobiliteit
Sprite_tm schreef op donderdag 06 september 2007 @ 19:35:
Hum, wat je daar hebt is een LCD waar geen R/G/B ingestopt kan worden, maar een serieel signaal. Als je geluk hebt en de datasheet daadwerkelijk 100% correct is, kan je dit scherm zelfs op een DVI-poortje knopen: TDMS is het fysieke protocol voor DVI en ook de pinning lijkt overeen te komen met een DVI-connector.
De datasheet is inderdaad niet 100% correct. Datasheet is van een LQ133X1TS70, en ik heb een LQ13X02A, maar daar is geen datasheet van te vinden.

Ik sluit hem ook liever aan via VESA, aangezien ik geen DVI videokaarten heb, en VESA voor mij een stukje makkelijker is :P

Nog wat foto's:

http://xs219.xs.to/xs219/07364/einz.jpg.xs.jpg
(Klik voor groot)

http://xs219.xs.to/xs219/07364/zwei.jpg.xs.jpg
(Klik voor groot)
(Links zit de aansluiting die richting m'n VESA gaat, die 3 chips zijn de controllers ofzo denk ik.

[Voor 31% gewijzigd door ThinkPad op 06-09-2007 19:42]

Gas besparen door CV-tuning | Elektriciteit besparen
Geen vragen via privébericht die ook via het forum kunnen a.u.b.


 • lemming_nl
 • Registratie: Juli 2004
 • Niet online
http://img142.imageshack.us/img142/6015/screen1ek8.jpg
http://img134.imageshack.us/img134/6824/screen2ft3.jpg
http://img90.imageshack.us/img90/7641/screen3de5.jpg
Bij gebrek aan digicam maar wat webcam spul. De kant met de draadjes naast elkaar is het scherm, andere kant is laptop. Volgens mij zijn ze nergens getwist, misschien in het smalle stuk maar dat zal zijn omdat het minder ruimte kost en makkelijker kan draaien. Kan jij hier wat aan zien Sprite?

Geluk is een weerloos oud vrouwtje, alleen op straat met een bom geld


 • lemming_nl
 • Registratie: Juli 2004
 • Niet online
Ik heb de boel doorgemeten. Wat ik gevonden heb:

connector van 41 pinnetjes (welke maar 24 draadjes aangesloten heeft maar op de connector zijn meedere pinnen met elkaar verbonden):

18x 0.03-0.003V (ik neem aan dat dit 3x 6bits pixeldata is).
3x 3.3V (stabiel, neem aan dat dit voeding is).
1x 37.8khz blokgolf (3.3V) met dutycycle van 25%
1x 37.8khz blokgolf (3.3V) met dutycycle van 12%
1x iets wat mijn multimeter 1.6V vind en wat mijn scoop (20mhz) niet kan meten.
2x 0V (volgens mij NC)
15x GND

Dit alles is tijdens de bios van de laptop (statisch beeld, 640x480 neem ik aan). Ik denk dat die 1.6V een 3.3V 50% blokgolf is op hele hoge frequentie voor de pixeldata. Een van de 37.8khz kan ik verklaren als hsync. Tot zo ver gaat het dus goed, alleen wat moet ik met die andere 37.8khz blokgolf? Verder mis een hsync en heb ik geen idee in welke volgorde de pixeldata gaat. Kan ik hier gewoon 1 voor 1 3.3V opzetten en kijken wat de kleur verandering is of is dat niet zo makkelijk? Wie helpt me verder?

-edit-

Weet iemand toevallig waar ik deze connectors kan kopen:
http://img518.imageshack.us/img518/6966/scrren4oi7.png
Ik heb er 2 nodig om een experimenteer printje te maken voor het lcd scherm.

[Voor 14% gewijzigd door lemming_nl op 31-10-2007 17:27]

Geluk is een weerloos oud vrouwtje, alleen op straat met een bom geld


Anoniem: 262821

Ik had al een topic gemaakt maar die was gesloten en ik werd hiernaatoe verwezen:
Laptop scherm gebruiken als 2e computerscherm

Maar, hier gaat het dus om:

Nou leek het mij een leuk idee om een laptop scherm als 2e computerscherm te gebruiken.
Omdat ik hier nog een defecte laptop heb en 't scherm heb nog wel doet, heb ik het scherm uit de laptop gehaald ( Packard Bell Easynote R4340).
Maar hoe kan ik dit scherm aansluiten, en hoe kan ik dit scherm stroom geven er zitten 2 connectoren aan het scherm.
Voor de stroom zit er een sticker op met: Rating 3.3V ---- 420mA(700 max)
Ik wil er foto's bij doen maar die werken niet.
Nu zag ik op een ander forum een plaatje van een connector en die leek sprekend op die van mij:

Die van mij heeft ook 30 pins aansluiting, en daarbij ook een inverter met nog een aansluiting.
Iemand die mij kan uitleggen hoe ik nou te werk ga?
Ik snap niet precies wat hier bedoeld wordt met de pinout?
Bedoelen jullie daarmee om te weten welk kabeltje voor wat staat?
Dan kan ik mailen naar packard bell om te vragen o.i.d?

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen

Gr Jelmer

Edit: Het type nummer is QD15TL02 (REV:4), Het is een QUANTA DISPLAY

 • ThinkPad
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 21:30

ThinkPad

Moderator Wonen & Mobiliteit
Vandaag een TFT scherm uit een ThinkPad A21m gesloopt.

Het is een Samsung LTN141X8-L00

Heb een datasheet gevonden van de L02 versie:

http://beyondinfinite.com.../Samsung/LTN141X8-L02.pdf

Daar staat op pagina 16 deze pinout:

http://www.uploadarchief.net/files/download/tft%20pinout.jpg

Kan ik wat met dit scherm?

Als videokaart heb ik een PCI S3 Trio64V+ met als hoofdchip
P1B3BF
86C765
9622 M1Z53
Er zit ook een 26 polige header op de kaart :*)

[Voor 19% gewijzigd door ThinkPad op 08-02-2009 14:09]

Gas besparen door CV-tuning | Elektriciteit besparen
Geen vragen via privébericht die ook via het forum kunnen a.u.b.


 • Kenzor
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 01-10-2014
Ik heb deze week uit een kapotte Acer Aspire de LCD gehaald, een LG Philips LP171WP4 TL 03.

Ik heb met mijn mobieltje een paar fototjes genomen, van de aansluiting en sticker met de barcode:

Na wat rondzoeken heb ik de technische specificaties gevonden: http://lcdtech.no-ip.info...ips/LP171WP4 (TL)(03).pdf met de volgende tabel voor de pinnetjes:Kan ik nog iets aanvangen met dit scherm? :X Ik zou het zonde vinden om het weg te gooien ;(
Pagina: 1

Let op:
Zoals in de topicstart staat: Requests van pinouts of datasheets van LCDs/TFTs zijn hier niet gewenst. Het aanbieden van LCDs is hier ook niet gewenst, dat kan in de V&A-sectie van tweakers.net.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee