Toon posts:

VGA to TV without TV-out

Pagina: 1
Acties:
  • 30.290 views sinds 30-01-2008

  • equinoxe
  • Registratie: Februari 2001
  • Laatst online: 18-02-2021

equinoxe

Member since 2001

Topicstarter
Voor de tweakers onder ons heb ik een zeer interesant artikel gevonden.

http://www.elektroda.pl/e...9b1bf205a4b169850f49336ba

http://www.elektroda.pl/dla_kompa/vga2tv/vga2tv_zdj.jpg


http://www.elektroda.pl/dla_kompa/vga2tv/vga2tv_sch.jpg
With this easy circuit, you can connect your PC to TV without TV-out in graphic card.
Everything what you need is software called Power Strip for change resolution to 720x576, horizontal frequency: 15,625kHz, vertical frequency: 50Hz.
for external power supply 5V (optional) need disconnect Z1

Bracht de PCB plotter naar GoT


Anoniem: 60255

interesant!

als ik tijd heb maar eens proberen te maken. zouden die chipies moeilijk te vinden zijn?

  • equinoxe
  • Registratie: Februari 2001
  • Laatst online: 18-02-2021

equinoxe

Member since 2001

Topicstarter
Nope is allemaal "of the shelf" materiaal.. :)

Bracht de PCB plotter naar GoT


Anoniem: 53253

Deze kabels zijn ook kant-en-klaar te koop en ik heb dit schema (en andere soortgelijke) alleens vaker langs zien komen.

De kwaliteit is matig, maar het geeft wel kleurenbeeld op TV's die geen svideo signaal aankunnen icm een videokaart die geen composiet signaal af kunnen geven (en dus grijs beeld geven)

  • equinoxe
  • Registratie: Februari 2001
  • Laatst online: 18-02-2021

equinoxe

Member since 2001

Topicstarter
Dit is voor rond de 8 euro aan materiaal, het is in ieder geval al leuk om mee te experimenteren.

Bracht de PCB plotter naar GoT


  • Frash
  • Registratie: Mei 2002
  • Laatst online: 23-05 09:50
Gaaf zeg, kan ik van mijn oude 486 een soort WebBox maken... :9~

Mischien een ideetje voor een inkoopactie, ik zou iig wel geinteresseerd zijn :)
(Dan wel kant-en-klaar eh)

[Voor 9% gewijzigd door Frash op 26-01-2003 01:58]


Anoniem: 70907

Jah als het een ia word ben ik de eerste die zo`n kabel bestelt :)

Anoniem: 67624

Leuk kabeltje, bij een ia bestel ik d'r ook een, liefst voorgesoldeert :)

Hmm, dan kan ik wel wat leuke dingen doen met wat oude brakke pc's :P

  • Kaj.
  • Registratie: Juni 1999
  • Niet online

Kaj.

1 LED is niet genoeg

Leuk idee, maar een inkoopactie zal hier niet komen.
Het schema spreekt voor zich, en de onderdelen zijn bij wijze van spreken op elke straathoek te vinden.

  • Frash
  • Registratie: Mei 2002
  • Laatst online: 23-05 09:50
Zijn ze ook ergens kant-en-klaar te koop dan?
(Liefst in winkel regio Rotterdam :P)

Anoniem: 67624

Kaj. schreef op 26 januari 2003 @ 10:46:
Leuk idee, maar een inkoopactie zal hier niet komen.
Het schema spreekt voor zich, en de onderdelen zijn bij wijze van spreken op elke straathoek te vinden.
Ja, maar niet iedereen kan solderen hoor 8)7

  • Tentacle1
  • Registratie: Augustus 2001
  • Laatst online: 23-11-2021

Tentacle1

60% Puur Sap!

Anoniem: 67624 schreef op 26 januari 2003 @ 11:21:
[...]

Ja, maar niet iedereen kan solderen hoor 8)7
Dan is dit een mooi moment om het te gaan leren :P

Maar t is idd wel een mooi simpel schematje!!

System specs


  • FastBunny
  • Registratie: Januari 2001
  • Laatst online: 12:43

FastBunny

Give it the Works !

Frash schreef op 26 January 2003 @ 01:57:
Gaaf zeg, kan ik van mijn oude 486 een soort WebBox maken... :9~

Mischien een ideetje voor een inkoopactie, ik zou iig wel geinteresseerd zijn :)
(Dan wel kant-en-klaar eh)
Moet je alleen wel je 486 vga kaart op 720x540 ofzo weten te zetten :P

Server: Dell PowerEdge R610, 48GB DDR3 1333MHz, 3 x 4TB IronWolf RAID5, Dell H700, VMware ESXi 6.0
Laptop: Dell Latitude E6510, Intel i5-560m, 8GB RAM, 128GB Samsung SSD, 250GB 7200rpm, 15.4" WUXGA FHD
PSN: FastBunny_NL


  • StarTAC
  • Registratie: Januari 2002
  • Laatst online: 12-05 15:54
Voor de mensen die niet zo goed kunnen solderen:
http://www.gadgetdelivery.nl/products.php?id=42

iRacing Profiel


  • Raziel
  • Registratie: Mei 2000
  • Laatst online: 16-04 20:37
Koop dan een trust televiewer, die kan nog boven de 800x600 uitkomen tenminste

Anoniem: 67624

lolz, 50€ voor een target ding, ik wil niet weten hoeveel ie kost bij een echt bedrijf :)
offtopic:
Ik kan wel goed solderen, maar d'r zijn mensen zeg, sjeez, als je 2 ijzerdraadjes aan elkaar moet solderen een half rolletje soldeer gebruiken.
Jammer dat ik me digicam nog niet heb, had ik wat werkjes van wat kinderen bij mij op school kunnen laten zien

Anoniem: 64038

kan iemand van deze print een soort nederlandse versie maken ?

  • memphis
  • Registratie: Oktober 2000
  • Laatst online: 23:05

memphis

48k was toen meer dan genoeg.

Gaat niet altijd werken !
Naast dit moet je kaart ook de frequenties echt aan kunnen en dat is vaak het probleem !

Er zijn mensen die mij een GOD vinden


  • Sprite_tm
  • Registratie: September 2002
  • Laatst online: 14-05 13:11

Sprite_tm

Semi-Chinees

Hehe, ik heb al tijden een heel lief klein SCART-stekkertje hier in huis liggen met aan de andere kant een VGA-ingang. Geen idee hoe/wat onder Windows, maar met Linux kan je (onder X) heel makkelijk je videokaart zo schoppen dattie bijna een TV-signaal uitspuugt ipv. normaal VGA. Hoef je de beide syncs alleen nog maar aan elkaar te knopen (wat een transistortje kost) en je bent voor een halve euro aan onderdelen klaar. Heb ik dankbaar gebruik van gemaakt, bij mijn server in de buurt staat namelijk al een TV en is nieeg plaats voor een monitor.

Relaxen und watchen das blinkenlichten. | Laatste project: Ikea Frekvens oog


Anoniem: 29309

* Hero heet weer wat om te solderen :)
morgen ff de onderdelen halen, en dan ben ik eens benieuwd wat de kwaliteit is :)

  • Oxi
  • Registratie: September 2001
  • Laatst online: 08-06-2021
Is dat zo'n zelfde ding als bij een Matrox G550 zit? Ik heb er laatst 1 overgekocht en daar zat zo'n verlengkabel bij van VGA -> S-Video + Composiet. (Nog niet gebruikt overigens)

I wouldn't give his troubles to a monkey on a rock


  • m-m
  • Registratie: Augustus 2001
  • Niet online
Sinclair schreef op 26 January 2003 @ 15:10:
Gaat niet altijd werken !
Naast dit moet je kaart ook de frequenties echt aan kunnen en dat is vaak het probleem !

Hmm kan je dat testen zonder eerst zo'n kabel te fabrieken?

  • WFvN
  • Registratie: Oktober 2000
  • Laatst online: 22:47

WFvN

Van den Brink Koeltechniek

Dit is pas ook nog langsgekomen (5 dagen geleden):

Verloopkabel van VGA naar Scart

Anoniem: 22672

Let wel op dat de tv die je wil gebruiken RGB ondersteund ...

  • m-m
  • Registratie: Augustus 2001
  • Niet online
@wfvn
Klopt, maar daar zie ik geen mooi schema en daar gaat dit topic toch meer om :)
Ik vind 'm iig nog wel interessant :)

[Voor 3% gewijzigd door m-m op 26-01-2003 18:28]


Anoniem: 44568

Oxigun schreef op 26 January 2003 @ 18:22:
Is dat zo'n zelfde ding als bij een Matrox G550 zit? Ik heb er laatst 1 overgekocht en daar zat zo'n verlengkabel bij van VGA -> S-Video + Composiet. (Nog niet gebruikt overigens)
Nope, in de Matrox kaarten zit de TV-out functionaliteit ingebouwd in de videokaart. De kabel doet weinig anders als switchen via 2 pennen tussen monitor of TV output frequenties...

  • WFvN
  • Registratie: Oktober 2000
  • Laatst online: 22:47

WFvN

Van den Brink Koeltechniek

m-m schreef op 26 januari 2003 @ 18:27:
@wfvn
Klopt, maar daar zie ik geen mooi schema en daar gaat dit topic toch meer om :)
Ik vind 'm iig nog wel interessant :)
Mee eens; alleen een melding ivm veel punten die vergelijkbaar zijn tussen de topics (als ik dit topic echt overbodig had gevonden, had ik hem wel in SM gepost)

Maar even een plaatje uit het andere topic (okee, niet direct uit het andere topic maar van een linkje in dat topic):

http://members.home.nl/wfvn2/SCHEMAEL.GIF

Check de overeenkomsten EN verschillen met eerder genoemd plaatje in dit topic:

http://www.elektroda.pl/dla_kompa/vga2tv/vga2tv_sch.jpg

WAT is nou het wezenlijke verschil door die IC?

  • m-m
  • Registratie: Augustus 2001
  • Niet online
Hmm dat schema had ik nog niet gezien.... Iemand met wat meer EL kennis die wat van schema1 vs. schema2 kan zeggen? Als dat IC overbodig is, is schema numero uno natuurlijk wel een stuk goedkoper, misschien dat dat in veel minder gevallen werkt?

[Voor 37% gewijzigd door m-m op 26-01-2003 19:09]


  • WFvN
  • Registratie: Oktober 2000
  • Laatst online: 22:47

WFvN

Van den Brink Koeltechniek

m-m schreef op 26 januari 2003 @ 19:08:
Hmm dat schema had ik nog niet gezien.... Iemand met wat meer EL kennis die wat van schema1 vs. schema2 kan zeggen? Als dat IC overbodig is, is schema numero uno natuurlijk wel een stuk goedkoper, misschien dat dat in veel minder gevallen werkt?
Zoals eerder gezegd: schema staat zelf niet in het topic maar in een zip-bestandje waarvan ik de link gepost heb.

  • m-m
  • Registratie: Augustus 2001
  • Niet online
Oh dat IC is 4 keer XOR
Resteert de vraag welk schema geschikter is...

[Voor 22% gewijzigd door m-m op 26-01-2003 19:24]


  • WFvN
  • Registratie: Oktober 2000
  • Laatst online: 22:47

WFvN

Van den Brink Koeltechniek

m-m schreef op 26 January 2003 @ 19:20:
Oh dat IC is 4 keer XOR
Resteert de vraag welk schema geschikter is...
Schema's zijn nagenoeg gelijk; check bijvoorbeeld schema b van het bovenste schema en vergelijk dat met het gedeelte rechts van die IC. Dat stuk is qua opbouw hetzelfde; alleen andere waardes qua weerstanden en transistoren.
Verder moet de ene met 5V en de ander met 3V gevoed worden (meen ik te lezen)

Grootste verschil zit dus in dat IC en die condensatoren links in het onderste schema

Anoniem: 67624

-delete-

[Voor 87% gewijzigd door Anoniem: 67624 op 26-01-2003 19:39]


  • m-m
  • Registratie: Augustus 2001
  • Niet online
Ja je hebt gelijk.. 5 volt heeft imho de voorkeur aangezien je dat lekker makkelijk kan aftappen van je PC :P

  • WFvN
  • Registratie: Oktober 2000
  • Laatst online: 22:47

WFvN

Van den Brink Koeltechniek

m-m schreef op 26 January 2003 @ 19:41:
Ja je hebt gelijk.. 5 volt heeft imho de voorkeur aangezien je dat lekker makkelijk kan aftappen van je PC :P
Dan rest nu nog de vraag wat die meuk links van die IC in het '3V-schema' doet want die is dus niet terug te vinden in het andere schema. Bovendien staat in het andere schema ook zo'n inzetstukje van schema C met zo'n zenerdiode; waar moet die in het schema geplaatst worden :?

[edit]
|:(

Die zener van 3,3 zorgt dus voor een spanning van 3,3V op het schema :|

Dat gedeelte (waar het ook maar geplaatst moet worden; waarschijnlijk gewoon in die opening :?) kan natuurlijk ook worden toegepast in het schema met die IC

[Voor 23% gewijzigd door WFvN op 26-01-2003 19:44]


  • m-m
  • Registratie: Augustus 2001
  • Niet online
* m-m voelt zich ook ff heel dom :X

  • WFvN
  • Registratie: Oktober 2000
  • Laatst online: 22:47

WFvN

Van den Brink Koeltechniek

m-m schreef op 26 January 2003 @ 20:10:
* m-m voelt zich ook ff heel dom :X
* WFvN voelt zich nog veel dommer... hij zou natuurlijk kunnen proberen de begeleidende tekst te lezen
Il circuito qui descrito serve a poter collegare l'uscita VGA del vostro PC ad
un normale TV color dotato di presa SCART.
Per la costruzione del circuito servono una presa SubD CANON 15 poli, una presa
SCART ed una manciata di Componenti (come schematizzato nel circuito A).
Come porta OR si potra' utilizzare un CD4071 o qualsiasi equivalente CMOS.
Per chi ha poca familiarita' con le porte logiche potra' utilizzare al posto
della porta OR il circuito B composto da due transistor e qualche resistenza,
facendo attenzione pero' al fatto che questo circuito necessita di
un'alimentazione di 5 Volt.
A questo proposito puo' essere utile il cicuito C che riduce una tensione
di 5 Volt ad una di 3 Volt.
La tensioen di alimentazione potra' essere prelevata sia da un
alimentatore esterno sia da una presa del computer (seriale, parallela o game).
Nel circuito e' inoltre previsto l'attacco per una eventuale scheda
sonora (S.Blaster, Adlib o simili) che puo' anche essere omessa
senza pregiudicare il funzionamento del circuito.
Una volta costruito il circuito si effettua il collegamento (a computer
spento!!) e si lancia il programma SCART /A che serve ad adattare le
frequenze di funzionamento di una VGA a quelle di un televisore.
Le istruzioni per l'utilizzo del programma si possono avere usando l'opzione /?.
Il circuito in questione e' stato provato con una Cirrus VGA, una OAK ed
una TRIDENT ed ha funzionato perfettamente. Quindi penso che funzioni
con tutte le schede Vga e buona parte delle SVGA.
PS provate a collegare il PC ad un 28" Stereo e fate una partitina ad X-Wing
(possibilmente oscurando leggermente l'ambiente).
Nu is m'n italiaans een beetje roestig :+ (ik denk dat het italiaans is)

Iemand goed in vertalen? (ben inmiddels zelf op zoek naar een goede vertaalsite)

[edit]
Owja... ik ken babelfish uiteraard... mja:
The circuit descrito servants to being able here to connect escape VGA of your PC to an equipped normal school TV color of taken SCART. For the construction of the circuit they serve one taken to SubD CANON 15 poles, one taken to SCART and one manciata of Members (like outlined in the circuit To). Like door OR potra' to use a CD4071 or whichever equivalent CMOS. For who it has little familiarita' with the logical doors potra' to use in place of door OR the B circuit composed from two transistor and some resistance, making attention pero' to the fact that this circuit needs of a 5 feeding of Volt. To this purpose puo' to be useful the cicuito C that tension of 5 reduces one Volt to one of 3 Volt. The tensioen of feeding potra' to be captured it is from an external local p0wer source is from one taken of the computer (seriale, parallel or game). In the circuit e' moreover previewed the attack for one eventual sonorous card (S.Blaster, Adlib or similar) that puo' also to be omitted without pregiudicare the operation of the circuit. Once constructed the circuit is carried out the connection (to extinguished computer!!) and nozzle program SCART/To that it serves to adapt the frequencies of operation of one VGA to those of a television set. The instructions for I use it of the program can be used the option/. the circuit in issue e' be tried with a Cirrus VGA, a OAK and a TRIDENT and has worked perfectly. Therefore task that functions with all the Vga cards and good part of the SVGA. Tried PS to possibly connect the PC to a 28"Stereo and fairies one partitina to X-Wing (darkening leggermente the atmosphere).

[Voor 31% gewijzigd door WFvN op 26-01-2003 20:14]


  • m-m
  • Registratie: Augustus 2001
  • Niet online
Hmm Trident VGA kaartje, das wel lang geleden... Dan ga je je afvragen of het met de moderne videokaart nog wel fatsoenlijk wil?
Iig lijkt me dit schema niet echt aan te raden. Het is gedateerd en ik heb 't Cornholio2001 es gevraagd, die heeft iets vergelijkbaars gemaakt een keer: de kwaliteit is behoorlijk waardeloos te noemen.

[Voor 91% gewijzigd door m-m op 26-01-2003 20:35]


  • bobo1on1
  • Registratie: Juli 2001
  • Laatst online: 26-03 21:16
Google vindt ook nogal veel.
(dit heb ik een tijd geleden nog uit zitten zoeken)

[Voor 45% gewijzigd door bobo1on1 op 27-01-2003 02:33]

Impedance, a measure of opposition to time-varying electric current in an electric circuit.
Not to be confused with impotence.


Anoniem: 55479

m-m schreef op 26 January 2003 @ 18:27:
@wfvn
Klopt, maar daar zie ik geen mooi schema en daar gaat dit topic toch meer om :)
Ik vind 'm iig nog wel interessant :)
je zegt dta je daar geen mooi schema hebt gezien... nou dat kan kloppen maar als je naar die link gekeken had die ik gegeven had had je een heel mooi schema en alles kunnen vinden die vga naar tv converteerd, en dan dus naar het composite deel toe dat iedere tv met scart wel ondersteund en op haast alle video recorders kan en op alles waar een camera op aangesloten kan worden.. dus op zo goed als ieder ding.. maja er stond niks moois in he...

  • voodooless
  • Registratie: Januari 2002
  • Laatst online: 17-05 09:01

voodooless

Sound is no voodoo!

Heeft iemand zo'n ding al eens gemaakt en uitgeprobeerd. Ik heb die schakelingen al maanden geleden op het inet gezien maar me er niet aan gewaagd omdat ik vermoed dat het er toch bagger uitziet...

En als je het dan al eens gemaakt hebt, doe er dan wat pic's van je TV bij zodat we zelf kunnen checken.

[Voor 23% gewijzigd door voodooless op 27-01-2003 14:02]

Do diamonds shine on the dark side of the moon :?


  • WFvN
  • Registratie: Oktober 2000
  • Laatst online: 22:47

WFvN

Van den Brink Koeltechniek

bobo1on1 schreef op 27 januari 2003 @ 02:32:
Google vindt ook nogal veel.
(dit heb ik een tijd geleden nog uit zitten zoeken)
Naiz resultaten...

Check bijvoorbeeld http://www.hut.fi/Misc/El...rcuits/vga2tv/cindex.html

  • jevn
  • Registratie: Juni 2001
  • Niet online
m-m schreef op 26 januari 2003 @ 18:27:
@wfvn
Klopt, maar daar zie ik geen mooi schema en daar gaat dit topic toch meer om :)
Ik vind 'm iig nog wel interessant :)
Dan had dit schema daar toch gepost kunnen worden

Niet dat ik er niet blij mee ben maar ik vind dit een beetje topic jatten.

edit: :S iets te snel met die iets te snel met die quote 8)7

[Voor 13% gewijzigd door jevn op 27-01-2003 17:19]


  • m-m
  • Registratie: Augustus 2001
  • Niet online
Anoniem: 55479 schreef op 27 January 2003 @ 13:54:
[...]


je zegt dta je daar geen mooi schema hebt gezien... nou dat kan kloppen maar als je naar die link gekeken had die ik gegeven had had je een heel mooi schema en alles kunnen vinden die vga naar tv converteerd, en dan dus naar het composite deel toe dat iedere tv met scart wel ondersteund en op haast alle video recorders kan en op alles waar een camera op aangesloten kan worden.. dus op zo goed als ieder ding.. maja er stond niks moois in he...

* m-m moet eerlijk toegeven ten tijde van dat linkje geen Acrobat geinstalleerd gehad te hebben... Maak je trouwens niet zo druk, de wereld vergaat daar niet van hoor 8)7

Edit: Wat datasheetleesplezier later.. Erg leuk, maar wel direct veel duurder + lastiger.. Weet jij toevallig wat zo'n IC kost?

deepspace schreef op 27 januari 2003 @ 14:02:
Heeft iemand zo'n ding al eens gemaakt en uitgeprobeerd. Ik heb die schakelingen al maanden geleden op het inet gezien maar me er niet aan gewaagd omdat ik vermoed dat het er toch bagger uitziet...

En als je het dan al eens gemaakt hebt, doe er dan wat pic's van je TV bij zodat we zelf kunnen checken.

Ja Cornholio2001, hij zei dat de kwaliteit bagger was...

Volgens mij zijn deze kabels leuk speelgoed, maar geen serieus alternatief voor een tv-out...

[Voor 33% gewijzigd door m-m op 27-01-2003 22:47]


  • Kr3Kr
  • Registratie: Maart 2002
  • Laatst online: 23-02 09:31

Kr3Kr

Melpomene

heetft er iemand een mirrortje van die site... ze hebben hun bandbreedte verneukt :D

Gregor van Egdom Krekr


Anoniem: 67624

Nog een paar nachtjes slapen en dan is ie waarschijnljk weer online :P

  • J3roen
  • Registratie: Januari 2000
  • Niet online

J3roen

Intentionally left blank

Kr3Kr schreef op 28 January 2003 @ 17:21:
heetft er iemand een mirrortje van die site... ze hebben hun bandbreedte verneukt :D
Ik denk eerder dat de tweakers hier dat gedaan hebben :)

  • tafkaw
  • Registratie: December 2002
  • Laatst online: 12:31
Het schema is dus pools. Maar zoals ik uit de eerste post begrijp is wanneer je dat ding aan je molex kwakt dan heb je geen Z1 meer nodig? Zo ja dan bouw ik binnenkort ff dat in elkaar.

\EDIT: maar als je dat ding aan de molex knupt dan hoef je pin 5 tm 8 ook niet te verbinden?¿

En hoe kan het dat je de 5 volt de plus en de min aan pin 9 moet knopen. Dat komt nie goed volgens mij. HELP! :'(

[Voor 111% gewijzigd door tafkaw op 29-01-2003 13:34]


Anoniem: 55479

m-m schreef op 27 januari 2003 @ 22:16:

[...]

* m-m moet eerlijk toegeven ten tijde van dat linkje geen Acrobat geinstalleerd gehad te hebben... Maak je trouwens niet zo druk, de wereld vergaat daar niet van hoor 8)7

Edit: Wat datasheetleesplezier later.. Erg leuk, maar wel direct veel duurder + lastiger.. Weet jij toevallig wat zo'n IC kost?


[...]

Ja Cornholio2001, hij zei dat de kwaliteit bagger was...

Volgens mij zijn deze kabels leuk speelgoed, maar geen serieus alternatief voor een tv-out...
ik weet niet wat die kost aangezien ik die via een sample ooit eens gekregen had, maar de extra onderdelen die er bij komen kosten ongeveer een euro of 6 hangt van je handelaar af...

  • RetepV
  • Registratie: Juli 2001
  • Laatst online: 25-05-2018

RetepV

ALLES valt te repareren

Ik heb zoiets wel eens gemaakt, de simpelere versie dan (met een stom AND poortje). Het ingewikkelder schema van de twee is in principe een beter schema. SVGA kaarten goochelen namelijk met de polariteit van de HSYNC en VSYNC signalen, en met die simpeler versie kun je daardoor synchronisatieproblemen krijgen. Het ingewikkelder schema lost dat op.

Die condensatoren linksonder vormen samen met de 2K2 weerstanden een tijdbasis waardoor het signaal op pen 2 en 5 ietsje later aankomt dan resp. pen 1 en 4. Ik weet niet precies waarom ze toegevoegd zijn, maar ik denk dat het een soort 'debouncing' is, dwz. om de overshoot van de HSYNC en VSYNC signalen wat op te poetsen zodat je mooie flanken krijgt. In principe onbelangrijk, maar ja, het is een aardig volledig schema, dus dan hoort zoiets er ook bij :).

De schakeling met de transistoren is een versterker/bufferschakelingetje om het signaal te bufferen, te inverteren (ander kun je het IC uitfikken door te hoge stromen), het signaal op 1Vtt te krijgen en de impedantie op 47 Ohm in te stellen.

Dat laatste snap ik niet helemaal, want ik dacht dat de impedantie voor een CVBS aansluiting 75 Ohm was, maar alla, misschien is de impedantie inderdaad maar 50 Ohm. In ieder geval is het nodig om 'echovorming' tegen te gaan, je beeld wordt beter.

Anyway, er zijn twee algemene opmerkingen te maken over dit soort schakelingetjes:

1. Dit werkt alleen als je TV een SCART ingang heeft met een RGB ingang. Niet iedere TV heeft dat, de meeste TV's houden op bij CVBS (één draadje, zoals je homecomputer vroeger) of Y/C (S-VHS, Luminantie/Chrominantie, zoals de meeste videocamera's wel hebben).

2. Het VGA signaal is niet interlaced. Zelfs al zou je TV een SCART met een RGB ingang hebben, is het nog maar helemaal de vraag of hij een non-interlaced beeld kan tonen. TV is interlaced, er wordt 50 keer per seconde een half beeld (213 beeldlijnen geloof ik) getoond. Je VGA kaart werkt non-interlaced, er wordt dus 50 keer per seconde een heel beeld verstuurd.

Voor de rest: alles kun je bij de electronicaboer op de hoek krijgen. Het ingewikkelder schema is echt beter dan dat andere schema, maar dat andere is wel handig als je even snel iets in elkaar wilt flansen.

Macbook Pro


Anoniem: 271215

Ik heb sinds kort een laptop zonder een tv-out ik heb hier al een hoop gelezen maar kan ik en hoe kan ik mijn laptop nu aansluiten op mijn tv
Kan dat met een vga >> rgb kabel en dan van rgb >> scart kabel of kan ik het gelijk van vga >> scart kabel doen?
Of moet ik het helemaal anders doen? Mijn tv heeft het volgende scart (2x), gele tulp, en s-video.

Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen :)

  • memphis
  • Registratie: Oktober 2000
  • Laatst online: 23:05

memphis

48k was toen meer dan genoeg.

De Trust Televiewer is een handig apparaatje die VGA naar composiet of zelfs RGB kan omzetten. Alle kabels zitten er bij.

Er zijn mensen die mij een GOD vinden


Anoniem: 271215

memphis schreef op maandag 25 augustus 2008 @ 13:21:
De Trust Televiewer is een handig apparaatje die VGA naar composiet of zelfs RGB kan omzetten. Alle kabels zitten er bij.
Moet ik zo een converter gebruiken? Kan ik niet gewoon verlopen met een kabel >> ik heb ergens gelezen dat dit "vga>rgb en dit rgb>scart" misschien zou werken.

  • Janoz
  • Registratie: Oktober 2000
  • Laatst online: 23:42

Janoz

Moderator Devschuur®

!litemod

Het is niet zo triviaal. Dat verloopje gaat alleen werken wanneer je je laptop zo gek gaat krijgen dat hij een interlaced signaal uit gaat sturen of je een tv hebt die een progresive signaal ondersteund. De laatste is heel erg onwaarschijnlijk en de eerste is alleen met heel specifieke videokaarten icm nogal ingrijpende software tooltjes voor elkaar te krijgen.

Ken Thompson's famous line from V6 UNIX is equaly applicable to this post:
'You are not expected to understand this'


  • SA007
  • Registratie: Oktober 2002
  • Laatst online: 22:50

SA007

Moderator Tweaking
Het is me anders al met een hoop videokaarten gelukt, paar modellen van ato, matrox en nvidia (intel nog nooit geprobeerd btw)
Alleen bij S3 lukte het niet echt.

En wat is ingrijpend? het zijn alleen instellingen die je vrij eenvoudig weer terug kan zetten.

Bij nvidia en een aantal andere merken heeft de kaart trouwens geen composite sync support, dan moet je met een simpel schematje zelf de h en v sync bundelen tot composite sync.

Klok is stuk :(


  • Janoz
  • Registratie: Oktober 2000
  • Laatst online: 23:42

Janoz

Moderator Devschuur®

!litemod

Ik zeg dat het niet triviaal is, niet dat het per definitie onmogelijk is. Met hoeveel laptops is het je al gelukt? Voor de rest zijn de tootljes dermate ingrijpend dat ze de settings aapassen naar waarden die buiten de standaard specs vallen. Als je niet weet waar je mee bezig bent kun je het jezelf erg lastig maken. Settings kun je erg lastig terug zetten wanneer je geen beeld hebt (krijg je weer allemaal geneuzel via veilige mode etc).

Ken Thompson's famous line from V6 UNIX is equaly applicable to this post:
'You are not expected to understand this'


Anoniem: 271215

Oke het begint me niet duidelijk te worden ;)
Alleen kabeltje gaat dus niet... ik heb dus een converter nodig :/
Wat kost zo iets, en naar welk merk zou ik dan moeten kijken
Trust televiewer is goed? Maar vindt ik eigenlijk te duur, ik wil er niet te veel geld voor uitgeven.

[Voor 15% gewijzigd door Anoniem: 271215 op 25-08-2008 16:17]


  • SA007
  • Registratie: Oktober 2002
  • Laatst online: 22:50

SA007

Moderator Tweaking
Elke vorm van vga->tv is lomp duur als je niet met je sync settings wil gaan klooien.

Simpelweg omdat die instellingen wel veranderd moeten worden, en dan wordt het evranderd door het hele beeld op te slaan, het om te zetten en weer te versturen en dat is een best complexe actie.

Klok is stuk :(


  • _ferry_
  • Registratie: Januari 2002
  • Niet online

_ferry_

Moderator Tweaking

Nipple Tweaker

Anoniem: 271215 schreef op maandag 25 augustus 2008 @ 13:03:
Ik heb sinds kort een laptop zonder een tv-out ik heb hier al een hoop gelezen maar kan ik en hoe kan ik mijn laptop nu aansluiten op mijn tv
Kan dat met een vga >> rgb kabel en dan van rgb >> scart kabel of kan ik het gelijk van vga >> scart kabel doen?
Of moet ik het helemaal anders doen? Mijn tv heeft het volgende scart (2x), gele tulp, en s-video.

Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen :)
Dat kan, maar na wat research had je makkelijk wat oplossingen kunnen vinden, er zijn converters te koop, daarnaast zijn er wat DIY oplossingen, (maar waarschijnlijk niet naar scart/s-video). Alleen is het nogal onzinnig om daar een topic van meer dan 5 ( !!!!) jaar oud voor omhoog te schoppen. Kijk dus even rond, en zoek op sleutelwoorden zoals VGA naar s-video of VA naar composite, en als je er dan niet uit komt kun je een eigen topic aanmaken, niet in casemodding overigens ;)
Pagina: 1

Dit topic is gesloten.



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee