Toon posts:

Het grote Epox 8k3a+ ervaring/prob topic

Pagina: 1
Acties:

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Deel 1 (2 3 4 5 6)

Omdat in de vorige topic meer ervaringen stonden van mensen als problemen, dacht ik erover om een nieuwe topic te beginnen :)


8K3A+ Biossen:
http://www.epox.com/html/english/support/motherboard/bios/8k3a.htm
http://www.epox.nl/dutch/support/downloads.htm
http://www.epox.org/bios/#biosimagefiles
http://www.hoenderop.nl/8k3a2403.bin

Revisie's:
1.0 Standaard AC97 Stereo onboard
1.1 Hardware 5.1 onboard
1.2 USB 2.0?

Problemen en oplossingen:
1. Bord boot niet tussen 140 - 160: Bios 2403
2. Timings boven normal onstabiel: Gebruik Detonator 23.11
3. zeer lage mem scores: Wachten op nieuwe Bios(en), deze zullen de mem score verhogen, hoop ik :)

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Op zondag 09 juni 2002 18:31 schreef iMpULzIvE_KiLLaH het volgende:
persoonlijk is het een K bord, altijd probs. Spontane reboots, temps zijn hoog vanwege de interne diode. Ok I can live with that. Alleen wordt mijn Swiffie stressed 50 graden :( Mijn geheugen is na 3 uur memtest ok bevonden. Dus daar ligt t nie aan. En nog eens t feit dat ie locked met een fsb van 150 niet naar xp wilt booten met een 2.0 VCore :? Niet zo heel raar, maar wel klote! :P
Spontane reboot=

* Fsb te hoog (geheugen kan het dan niet meer aan, en zeg nou niet dat je geod geheugen hebt, want dat heb ik ook en mijn epox heeft ook spontane reboot als ik te hoog overclock)

* Slechte voeding (koop een antec :) )

* CPU krijgt te weinig voltage of kan gewoon niet meer hoger.

Temps zijn naar mijn mening perfekt, ze zijn zeer precies en daarom hoger, dus temp's zijn gewoon goed, je wilt alleen lagere temp's zien :) dat wil ik ook wel :P

En dat hij niet boot op 150fsb ligt aan je locked cpu zoals je zelf zegt, dus epox daar niet op af kraken!




Mijn bevindingen:

Eerst was ik niet zo tevreden over deze epox, maar na een tijdje tweaken, biosen flashen etc, is dit bordje hartstikke stabiel bij mij geworden. Ik heb nooit vastlopers, spontane reboot's of whatever

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Op zondag 09 juni 2002 22:14 schreef iMpULzIvE_KiLLaH het volgende:

[..]

Euhm... schatje......

ik heb de FSB dan op 133 FSb staan met standaard voltage, voeding is een Chieftec, bios is de laatste officiele :P

En het zijn vage probs
Terug sturen dan :)

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Op woensdag 12 juni 2002 11:11 schreef _Geus_ het volgende:
heb ook een prob met dit bordje:
ik krijg m'n geheugen (inf 256 ddr 2/2/2) niet op de goede timing (=2) in bijv 3dmark draait het een min of 4 en daarna krijg ik een crash. Met timing op 3/3/3 gaat het wel...maar het zou toch beter moeten kunnen...? iemand tips?
Dat ligt aan je geheugen..

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Op woensdag 12 juni 2002 18:41 schreef _Geus_ het volgende:

[..]

:? geheugen moet toch op die snelheid kunnen draaien?

heb het met ander reepje ook geprobeerd maar is hetzelfde...

dacht zelf eerder bug in bios oid...
Niemand heeft die bug opgemerkt, behalve jij net....

Dus het leek me sterk dat het een bug is..

En als het een bug is, waar draaien wij dan op turbo setting's enzo.

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Op vrijdag 14 juni 2002 17:14 schreef erikdeprik het volgende:

[..]

he soldier 2000 wat haal jij nu fsb?
en is de agp speed nou 1/2 of 2/5 boven de 167 fsb
ik had het al een keer gevraagd, zeker overheen gelezen ;)
met je eerste epox 8k3a+ haalde je bijna 200 haal je dat nog steeds?
ik sta nl op het punt een ander mobo te kopen als vervanging van mijn asus (zie sig), en ik ben zeer tevreden met mijn 8kha+
IK haalde idd eerst met revisie 1.0 192fsb stabiel!

Maar met deze revisie 1.2 haal ik de de 200 wel, maar mijn geheugen is helaas op :( , maar ik verwacht binnen een week nieuwe samsung geheugenreepjes. En dan wil ik echt hard over de 200 gaan :)

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Op zaterdag 15 juni 2002 21:13 schreef erikdeprik het volgende:

[..]

en de agp bus is die nou 1/2 :r of 2/5 :9
Reken maar op 1/2 maar dat durf ik niet 100% zeker te vertellen. In de bios zegt hij gewoon dat het een 2/5 divider is.

Naja ik maar me daar niet zo druk over, 1/2 betekent hogere AGP bus speed, is hoger data transport, is hogere 3dmark score :)

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Op zondag 16 juni 2002 12:32 schreef Sinlath het volgende:
ik heb dat bordje ook .. en hier mijn verhaal.

had eerst de 1.0 rev.

niets dan problemen en geen 5.1 sound, de problemen waren :

memory deed raar.
audio kraakte
lage HDD performance (raid 0)
spontane reboots

wel een hoge overklok

ik heb nu de 1.2 rev met bios 2508

alles is opgelost, aleen kan ik niet meer zo hoog klokken vanaf 150FSB doettie niets meer, ook niet als ik de multiplier omlaag gooi
Spontane reboots hebben niets met die epox te maken!!!

Zoals je zegt je had een hoge overclock, dan was de overclock iets te hoog

En van die 150fsb, flash je bios een keertje.

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Op woensdag 19 juni 2002 12:34 schreef Jac het volgende:
Ik heb 512MB DDR PC2700 gehaald.
Samsung met Samsung chippes, prod code M368L6423DTL-CB3

Momenteel draai ik op 8,5x220 FSB met 2:2:2:6:1
Processor wordt wel erg heet op 1870 mhz heb 2,1v moeten geven.
Op 8x220 FSB is alles super stabiel en kan ik met 1.95v probleemloos draaien.
Beregoed geheugen dus!!
Heb het gekocht bij Digiworld en reepje koste slechts 160 euro incl verzending.
Ik heb 2 maand geleden voor die zgn 2x 256 MB snelle Corsairs XMS2700 wel ff 296 euro moeten betalen !!!

Voorlopig is het dus Samsung rulez!!
Nu vergeet je het belangrijkste...

Hoeveel volt krijg je geheugen, en welk nummer staat er op de chip's

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Op woensdag 19 juni 2002 16:09 schreef SM-DoubleD het volgende:

[..]


[..]

Lezen is ook een vak ;)
CB3, the good ones maw :)
Nee, want daar staat niet in. Welk nummer er op die chip staat, CB3 is niet wat ik bedoel... Ik bedoel 218ofzo.

En hoeveel volt er op dat geheugen komt te staan, staat er ook niet bij..

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Hier loopt alles lekker, oke de mem scores mogen hoger kunnen als dit. Maar het loopt nu lekker zo, dus ik laat het zo :)

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Op zondag 23 juni 2002 19:17 schreef knights16 het volgende:

[..]

dit heb ik ook, welke bios use je ?
zijn er mensen die al overr een beta bios hebben gehoord waar dit gefixed is ?
Dit gaat denk ik nooit gefixed worden.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Op zondag 23 juni 2002 22:19 schreef Gordijnstok het volgende:
Gewoon belachelijk dat me systeem instabiel wordt als ik het geheugen op Turbo zet. Daar heb je dan A-merk spul voor aangeschaft.
Mijn systeem is rots stabiel als ik mijn geheugen op turbo zet.

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Op maandag 24 juni 2002 12:53 schreef Gordijnstok het volgende:

[..]

Welke Bios gebruik je? En hoe zijn je Bios settings? :)
Bios 2328 officiele dus :)

Bios settings: Geheugen op turbo.

AMD XP 1700@2200+ ( 9.5x190= afgerond in wcpuid 1812mhz)

Voor de rest nix bijzonders :) , maar als je nog iets moet weten vraag het maar.


En ik ga nu ff flashen :)

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Op maandag 24 juni 2002 13:39 schreef Gordijnstok het volgende:
En heb je nog iets gewijzigd aan je voltages? :)

Welke Nvidia versie gebruik je trouwens, dit omdat bij mij de 23.11 niet de problemen bij instabiliteit van het geheugen hoger dan normal oploste in WindowsXP met de 2328 versie :)
Een Vcore van 2 volt
Een memory voltage van + 0.4 = 2.9 volt

Bios getest, nix op aan te merken, geheugen benchmark scores zijn ongeveer ieder 40 punten omhoog gegaan.

3dmark score is ook klein beetje omhoog gegaan 4 punten ongeveer :Y) Ja ik weet dat er speling in zit :)

Mijn 3dmark score:

http://service.madonion.com/compare?2k1=3777883

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Ik gebruik detonator 29.42 officele.

Draait super hier. OP win2k

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Op maandag 24 juni 2002 14:24 schreef Gordijnstok het volgende:

[..]

Dat moet dus gewoon kunnen :) Zou het kunnen dat het geheugen bij mij instabiel wordt omdat ik de voltages nog op default heb staan? Dus dat het oplosbaar is als ik voltage ook omhooggooi :? :)
ALlicht werkt het om het geheugen meer voltage te geven.

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Hier zijn mijn score's :

Geheugen benchmark:

http://home.wanadoo.nl/thomas.peters/Geheugenbenchmark%20copy.jpg

Zwaar k*t dus :(

Cpu Arithmetic bechmark:

http://home.wanadoo.nl/thomas.peters/CPU%20Arithmetic%20benchmark.jpg

Cpu Multimedia Benchmark

http://home.wanadoo.nl/thomas.peters/CPU%20multimedia%20benchmark.jpg

Wcpuid

http://home.wanadoo.nl/thomas.peters/Wcpuid.jpg

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Meestal heb je wel beeld, dus duw je een nieuwe diskette er in met een bios erop en flash je hem op nieuw.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Wil iedereen die een Epox 8k3a+ heeft en hem stabiel heeft draaien zijn videokaart posten!

Ik wil ff weten welke videokaarten stabiel draaien op een epox.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Wat zegt de error display :)

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Op zondag 30 juni 2002 22:21 schreef MartNL het volgende:

[..]

Het lijkt me dat je beter kan zeggen dat iedere NOOB van die moederbord af moet blijven. :+

Als je een beetje zoekt en pruts dan krijg je hem echt wel stabiel.
Wedden dat het mij lukt? :7
Idd,

Ik kreeg hem eerst ook niet 100% stabiel, toen heb ik mijn tweakers kunste :+ erop laten uitvoeren en nu is ie 100% stabiel en lekker tweakbaar.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Op zondag 30 juni 2002 22:31 schreef Farzin het volgende:

[..]

Nou beledig je me nog. Ik heb hem wel stabiel gekregen, maar voor hetzelfde geld kon ik 768 MB 266 MHz DDR SDRAM kopen, dat beter zou presteren dan 333 MHz DDR SDRAM in dit moederbord.
Och lul toch niet, epox staat bekend om zijn overclockbaarheid, als je daar geen zin in hebt om dat te gaan doen moet je dit bordje gewoon niet kopen klaar.

En jij hebt het wel gedaan dus moet je hem wel zo kunnen tweaken dat hij stabiel loopt, en verander je sig gewoon want die bordje is niet slecht want bij de meeste mensen loopt hij rotsstabiel!

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Op maandag 01 juli 2002 16:07 schreef Farzin het volgende:

[..]

Dat ga ik zeker doen als Epox met een BIOS-update komt waarmee het geheugen ècht op 333 MHz gaat draaien.

Overigens, nu loopt hij wel stabiel, maar ik vind het te gek voor woorden dat ik met 333 MHz DDR SDRAM minder goede prestaties heb dan als ik KT266A met 266 MHz had genomen...
Gek dat jij de eerste bent die komt met die probleem he.

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Ik ben mijn onboard sound aan het testen, maar ik krijg maar geluid uit 1 speaker?? De linkse.

Hebben jullie dat ook??

Ik gebruik winxp

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Op donderdag 04 juli 2002 17:13 schreef erikdeprik het volgende:

[..]

had ik ook ,aleen weet ik niet hoe ik het opgelost heb.
bij mij staat het zo
[afbeelding]
Heb ik ook.

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Op woensdag 03 juli 2002 16:19 schreef Gordijnstok het volgende:
Ik heb die onboard sound al meteen uitgezet omdat ik er een Audigy in heb zitten. Dus helaas :)

Maar als iemand nog tips heeft om mijn XP2100+ hoger te krijgen, graag. Er is maar bar weinig te vinden qua 2100+ overclock results, en tabellen met de settings van deze resultaten.

Unlocken doe ik voorlopig niet gezien de dremel activiteiten die je moet doen om de processor te unlocken.

Bij mij wordt het allemaal heel snel instabiel ;(
Ik heb er ook een soundblaster live in zitten. Maar ik heb thuis 2 computers, met allebij een epox 8k3a+

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Ik heb in nog geen 1 bios stabiliteitsproblemen kunnen ontdekken!

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Ligt gewoon allemaal aan de combinatie van hardware. Kan gewoon niet anders!!! Ik heb 2 8k3a+'en hier draaien, allebei super stabiel!

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
CPU of Mobo is er stuk.

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Op maandag 15 juli 2002 22:23 schreef Zenith4ever het volgende:
thanks voor jullie tijd, ik denk dat jullie gelijk hebben.
Mijn tb 1200 deed het ook niet in dat mobo, dus het zal wel aan het mobo liggen.
Ik gaat lekker terug naar de winkel en hopen dat ik een nieuwe krijg. Ik ben al eens eerder een oor aangenaaid door een niet nader te noemen postorder bedrijf beginnend met de letter A. Ik kreeg mijn mobo terug en ineens was de sticker rondom de socket weg en zaten er enkele krassen op de datawires. Deze keer maar ff goed gecontrolleerd op beschadigingen :)
Geopende dozen neem ik zoiezo al nooit aan. DAn weet ik zeker dat ik gewoon een nieuw product krijg.

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Whoei, waarom heb ik nou nooit die problemen :P

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Op dinsdag 23 juli 2002 23:20 schreef Gordijnstok het volgende:

[..]

Omdat je te voorzichtig bent O-)

To Chichen... tok tok tok tok :+
Waar slaat dat nou weer op!!

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Farzin schreef op 06 augustus 2002 @ 20:33:
[...]

Moraal van dit verhaal: Koop NOOIT meer iets van Epo&.

Informatique is wel degelijk een goede winkel (ze wilden mijn Epo& ook niet ruilen voor een MSI KT3 Ultra)

Dus beste mensen, ik verwacht dat jullie vanaf nu af aan geen Epo& meer kopen.
Och FOCK YOU!!!!!!!!!!!!!!!!!

Weet je waar ik niet tegen kan?? Tegen mensen zoals jouw!!! Die denken dat ze kunne tweaken en er nix van kunne!! Epox maakt steen goede bordjes, bordjes die voor mensen zijn die kunnen tweaken, die er alles uit kunne halen wat er in zit!! Jij kunt er nog niet eens een kwart uithalen. JIj kan nog niet eens een systeem stabiel laten draaien..... Ga een compaq halen ofzo

IK heb GVD 3 epox 8k3a+'en draaien, 2 thuis en 1 bij kamaraad. Alle 3 super stabiel!! En dan kom jij ff zegge dat dat bordje rot is flikker toch op. Dit is al de 3de x ofzo dat ik dit moet zeggen tegen mensen die dit bordje kut vinden!

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Wat zijn we toch weer vriendelijk vandaag. Ben je soms gestresst door het vele vastlopen van je Epoxje?
Hij loopt nooit vast, ken jij niet zeggen he........................................
Ik kan een MSI heel goed stabiel laten draaien, en met mij vele mensen. Compaq is niets voor mij, want die levert met de computer een originele versie van M$ Windows.
IK heb ook MSI gehad draaide ook heel stabiel. Compaq is wel iets voor jouw....
Hoe zou dat toch komen?
Omdat ik een tweaker ben en jij niet simpel toch :Z
Quote's moeten andersom ja :P

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Farzin schreef op 06 augustus 2002 @ 23:21:
Qoute ja.

[...]

Update je sig dan maar.

[...]

Onzin. Ik ga niet betalen voor een merknaam. Ik heb een MSI-computertje in elkaar gezet, en dat werkte superstabiel (op één probleempje na, dat werd opgelost door een BIOS-Update).


[...]

En gelukkig ook niet. Maar mijn vraag sloeg op het feit: hoe zou het toch komen dat er zoveel mensen dit moederbord (om maar in jouw termen te blijven) k*t vinden? En hoe komt het dat er al 7 topics zijn geweest met Het grote Epox 8k3a+ ervaring/prob topic. Dat heb ik niet gezien bij MSI.
Raar he dat ik deze topic heb gestart en er expres heb bij gezet ervaring.... Waarom ik er prob hem bijgezet omdat er mensen zijn zoals jij die zo'n bordje niet stabiel krijgen en ik graag wil helpen. Maar jij bent iemand die geen geduld heeft en meteen iets kut vindt, tja ken ik ook niet helpen.

En ga nu maar iemand anders vervelen met je onzin.

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Garrett schreef op 06 augustus 2002 @ 23:23:
Laten we het even gezellig houden mensen :)

Maar waarom geeft mijn bios 23 graden te hoog aan ten opzichte van MBM5?

De koeler zit er echt wel goed op, die klem zit erg strak, en ik heb niet veel koelpasta op de core zitten, net genoeg, geen millimeter dik of zo, ik heb het wel vaker gedaan en met succes :)

Als ik m'n pc aanzet en binnen 10 seconden de bios induik, de health ff bekijk en dat ie dan al 53 graden is.... beetje vaag niet? 30 zou ik dus nog wel geloven, maar 53...... naaah :/

Bios 2619 of 2719 maakt niet uit overigens :'(
Geef je specs eens.

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Farzin schreef op 06 augustus 2002 @ 23:27:
[...]

Alleen, jij helpt niet, jij zegt gelijk **** you... Dat noem ik geen helpen.

En ga nu maar iemand anders vervelen met je Epox-onzin.
Omdat jij zegt epox is kut, omdat jij in je sig hebt staan Epox zeer slecht, nooit kopen.

Dan begin ik er nog niet eens aan.

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Garrett schreef op 07 augustus 2002 @ 00:23:
[...]
AMD Athlon XP 1800+ @ 1700 (10x170) @ 1.95 volt (yes unlocked :) )
TwinMos CAS 2.5 PC2700 DDR geheugen (@340 nu)
Epox 8K3A
Win XP Pro UK
LeadTek GF3 Ti200@220/500
Detonator 27.10

Als je nog meer wilt weten moet je iets specifieker zijn :)
Koeling graag :P

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Anoniem: 1795 schreef op 09 augustus 2002 @ 10:18:
Farzin en RS_003 kunnen jullie je misschien een beetje inhouden?

Veel meer tweakers hebben een Epox, dus ook meer problemen.
Daarnaast kun je bij een Epox enorm veel in je bios instellen dus is het logisch dat je ook enorm veel kunt slopen. Tsja en als je niet weet wat je aan het doen bent kan je rare problemen krijgen. MSI kan je bijna niets in je bios instellen omdat MSI niet gemaakt wordt om te tweaken. Epox wordt hier wel voor gemaakt en luistert ook heel goed naar haar klanten. Ik ken iemand die problemen had met zijn R8500 en bij Epox wisten ze dat de zgn. potloodtruuk uitkomst bood, en ja ze hadden gelijk :)

Ik weet van de KT266A chipset dat Epox en Abit verreweg het verste over te klokken zijn, dat zegt toch wel iets over de kwaliteit van de mobo's imho.
Kijk jij snapt het tenminste :)

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Garrett schreef op 07 augustus 2002 @ 13:15:
[...]
GRRRRRR het is ook NOOIT goed ;) (grapje)

Maarre... een Coolermaster DP5-7H53F
Sommigen zeggen: kutding, ik vind van niet :)
Deze hield dezelfde cpu op een ander mainboard netjes op 48C idle (ook de koelpasta was toen door mijzelf aangebracht op de cpu, dus ik weet wat ik doe)
Kweet zo niet hoe hij er uit ziet, dus kun je ff een pic pasten want ik denk wel dat ik weet welke het is. En aangezien ik weinig tijd heb de laatste tijd heb de laatste tijd :P heb ik geen tijd om naar die koeler te zoeken.

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
erikdeprik schreef op 10 augustus 2002 @ 22:22:
c1 heeft volgens mij iets met je ram te maken :?
Idd, en niet aan je mobo nee. Heeft die abit al DDR ondersteuning?? Zo niet pak een andere strook voor in je epox.

Dit zijn meer probleempjes die je best gemakkelijk zelf kunt oplossen. Niet dat je het hier niet neer mag zetten. :)

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Garrett schreef op 10 augustus 2002 @ 00:17:
[...]

Geen tijd? Daar maak je toch tijd voor? ;)
Nee maakt niet uit, hier heb je de foto:
afbeelding

"Hoge" temps zal wel liggen aan het feit dat ie het uitleest van 1 of andere diode of weet ik wat :/

MBM5 pakt gewoon 23 graden lager 8)
Hmm, koeler is goed. Gek probleem eig. Een andere diode kan gewoon niet, want een programma als mbm5 leest gewoon uit de bios je temp's af.

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Omdat ik mijn soundblaster live 5.1 vorige week verkocht heb, en nog een nieuwe geluidskaart moet kopen wou ik de onboard sound inschakelen, maar ik krijg hem maar niet aan de gang!!

Ik heb de drivers van de cd geprobeert en de drivers op de website van epox. Elke keer als ik ze installeer zegt hij bij het restarten dat er een probleem is en de kaart uitgeschakelt wordt.

Ik heb win2k. Zijn er meer mensen met dit probleem??

Ik heb revise 1.2 van de epox.

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
erikdeprik schreef op 15 augustus 2002 @ 20:15:
[...]

inde bios staat hij wel aan he.
ik had het met de 8kha+ .toen heb ik mijn systeem op standaart snelheid gezet ,toen geinstaleerd ,toen werkte het wel ,daarna systeem weer hoger gezet en hij bleef werken toe nu toe :?
btw ik heb xp
Offcourse staat hij in bios aan.

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Weet niemand waarom ik mijn onboard sound niet aan de gang krijg :?

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Dubbel post erikdeprik :)

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
knights16 schreef op 21 augustus 2002 @ 11:14:
soldier, welke os draai je ?
win2k

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
knights16 schreef op 22 augustus 2002 @ 11:17:
en bij je device controller staat helemaal niets over een unknown iets ?
welke bios draai je ?
Nop, en ik heb al verschillende biosen geprobeert.

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
http://home.wanadoo.nl/thomas.peters/onboard%20geluid%20.jpg

Mooie achtergrond he O+

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
MasterNO1 schreef op 22 augustus 2002 @ 19:29:
Je moet gewoon effe winxp opnieuw installeren.
Grote kans dat het dan verholpen is.
Ok ik weet ook wel dat het geen super oplossing is , maar het werk vaak wel.
Lees dan ook alles :Z Ik heb Win2k. En dit is geen oplossing als jij alles wilt oplossen door er een nieuwe windows op te zetten kun je nooit iets uitvinden.

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Niemand :'(

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Gaat moeilijk in win2k lijkt me :P Kan wel maar ik denk niet dat het dat is.

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
onboard geluid is aan de gang :). Maar nieuw probleem. Als ik bijv in winamp een mp3tje afspeel dan hoor ik alleen geluid door de frontspeakers :? Maar als ik de andere boxen + subwoofer test met zo'n instelproggie dan kan ik er wel geuid door horen :?

Ja mijn instellingen staan op 5.1 :P

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Nog niemand met dit probleem :'(

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
MasterNO1 schreef op 25 augustus 2002 @ 12:11:
Misschien kan je een topic voor jezelf beginnen?

En weet je ook dat je berichten kan editen? :?
Het lijkt wel als of je een wedstrijdje houd hoe krijg ik de meeste posten.

Vooral in deze topic.
Je houd hem in je 1jte draaiend.

Effe een beetje normaal doen plzzz 8)7
Dit slaat dus helemaal nergens op.....

Jij bent zeker zo'n ventje dat zijn techposts hier mee op wil halen om eerder naar de hk te kunnen......... :Z :Z :Z

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
ROLF ik weet niet wat jij blaat maar jij hebt geen multiplayer geunlockt :+ En ik snap nit hoe je op die 8.5 komt, maar eens een screenshot van wcpuid.

Ligt btw aan sandra en niet aan mobo, naar agp moet je niet kijken want die divider werkt niet.

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Hoezo gedeeltelijk hoe bedoel je??

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
KillerB_the_Supreme schreef op 26 augustus 2002 @ 20:46:
Nou, ik kan sommige wel kiezen dus (... ik geloof 8,5 en 8 wel, 10 en 10,5 niet, de rest nog niet geprobeerd) maar dat 'Auto' een mp van 8,5 opleverd vind ik zo raar. Deze zou normaal 10,5 moeten zijn... Hmmm, nah ja, ik heb iig al een screenshotje gemaakt, ben nu opzoek naar server ruimte... als het goed is hoort dat bij mn ADSL abbo te zitten... ff opzoeken...
Ik snap er nix van, heb je je cpu geunlockt met zilverpasta?? Anders klopt erbij jouw toch echt iets niet.

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Farzin schreef op 28 augustus 2002 @ 22:42:
[...]


Ten eerste had jij geheel gelijk met je post. HK staat voor Huiskamer en is voor onzinnige en niet-serieuze onderwerpen. Maar trek je er niets van aan, sommige mensen kunnen niet tegen kritiek.
Dit noem ik dus onzinnig maar trek je er niets van aan :Z Het gaat hier over epox bordjes *zucht* sommige mensen snapppen da gewoon niet.

Och verrek jij bent die epox afkraker.

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
D3ton4tor schreef op 29 augustus 2002 @ 11:58:
Beste mede- 8K3a(+) bezitters, kunnen jullie me misschien vertellen wat er aan de hand is met mijn bord/pc.

Ik heb sinds ongeveer een week rare foutmeldingen in windows XP
- IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
- PAGE_FOULT_IN_NONPAGED_AREA

Blue screens dus, tevens blijft de debugger led na het laden van windows op FF staan, wanneer ik in de manual kijk kan dit betekenen:
- BIOS chip replace inverse
- update wrong bios
- mainboard problem
- ADD-on card insert inappropriate

Ik heb mijn bord vorige week wel geflasht met de laatste bios, ging eerst mis, toen had ik geen floppy drive meer, vervolgens geflasht vanaf bootable dos CD, toen was de floppy drive ineens terug.

heb na de laatste flash XP opnieuw geinstalleerd, maar nog steeds blue screens en rare crashes, voornamelijk als ik SOF2 speel knalt ie ineens naar de desktop met de gamma-kleur totaal fucked up.

Hoop dat iemand me kan helpen want ik ben redelijk hopeloos aan het worden, kan het board/mem stuk zijn ???

Update: bij de index achterin de manual staat bij FF : boot attempt :?
Flash hem nog eens een keer met een nieuwe bios.

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Als je gaat overclocken moet je ook goede hardware hebben :) die er tegen kan :P

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Zijn er eigenlijk al mensen waarbij het 5.1 onboard geluid helemaal goed werkt?? IN win2k?

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Got schreef op 03 september 2002 @ 23:29:
Ok, heeft dus 1/5 divider. Andere vraag: heeft iemand ervaring met het overklokken met de 8k3ae?

(bijdeweg heeft ie 5 pci sloten ipv 6 bij de 8k3a(+) versie, waardoor je ook het AGP voltage kan aanpassen (omdat de agp dan los van de pci werkt oid) wat wel fijn is... Ook is ie nog wat goedkoper...)
die e waar staat die voor?? Daar bedoel je toch gewoon 8k3a mee he??


Daar zitte 6 pci sloten op.

En er zit geen agp voltage op.

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Farzin schreef op 05 september 2002 @ 18:39:
Laten we dit topic *niet* kunstmatig in stand houden.
Wil jij posts scoren ofzo?? Ja jij hebt 402 posts dus je wil posts scoren, ik weet niet waarom jij steeds dit topic zit te verzieken + andere epox topic's maar bekender wordt je er niet op. Je begint wel een moraalridder te lijken zo.
:Z

Da jij epox een bagger merk vindt weten we nu ook al!

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Farzin schreef op 05 september 2002 @ 20:13:
[...]


Als je denkt zo een flame te kunnen uitlokken, heb je het mooi mis. Zoals MASTERNO1 al zei, jij kunt beter een topic voor jezelf starten (maar dan wel ik HK), je post 3 keer achter elkaar, alsof er geen Edit-knop is. Dàt is posts scoren, en niet wat ik doe. Overigens kan het me niet zoveel schelen hoeveel posts ik heb.
Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit.
Nee ik ook niet, de grootste ergernis die ik aan jouw heb is dat ik jouw alleen maar negatieve dingen over epox zie posten. Hoewel er zoveel positieve zijn.

Ik heb dit topic gestart om mensen zun ervaringen en problemen te posten, jij post er weer dat je dit bordje niet moet kopen, ja vindt je het gek dat ik dan zo reageer op jouw.......

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
DumphuiZ schreef op 11 september 2002 @ 23:18:
EPOX 8k3a Rules *D. Maar nog steeds weet niemand hoe het komt, dat zodra ik mijn bus/memory op 200 mhz zet, dat dan de fat gewist wordt van de hdd. Tot nu toe blijk ik de enige met dit probleem te zijn en niemand die mij nergens kan helpen :) (life is a bitch :P).

Maar als ervaren computer-nerd ben ik het met soldier2000 eens dat de 8k3a een super bordje is. AMD heeft zelfs de xp2600+ speciaal op de 8k3a+ laten testen :D.


[...]


Ik weet niet wat je bedoelt, maar ik heb de detonators 29.41 voor een lange tijd gehad, terwijl mijn memory vrolijk op 2x176 met turbo settings draaide, geen enkel blue screen gehad.


[...]


Kerel, het is echt geen schande om eens een topic te kicken of om 3 posts onder elkaar te posten. Het is gewoon zo dat met het huidige systeem de mensen eerder geneigd zijn de 'quick replie' te gebruiken en dat veroorzaakt, zoals hier te lezen is, enige complicaties.
_/-\o_

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
D3ton4tor schreef op 22 september 2002 @ 14:28:
^Kick^
Niemand enig idee over bovenstaand probleem ?
Heb inmiddels fastwrites maar eens disabled in de bios om te kijken of dat wat uitmaakt.
ff afwachten maar weer....
Check naar nieuwe bios :)
Check geheugen op fouten
Check harde schijf op bad sectors
Zet bios op default settings
Kijk als je de core nog helemaal heel is van de cpu.

Als je dit allemaal gedaan hebt, dan kijken we wel verder :)

Check naar nieuwe highpiont drivers.
Check voltages
Check ide kabels

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
rara78 schreef op 25 september 2002 @ 19:19:
Is der ook IEMAND die een conclussie uit dit topic haalt ? Of een samenvatting van de bevindingen schrijft . Dit is meer een mini bijbel met willekeurige paginanummers
Conclusie: Epox 8k3a+ = top bordje :Y)

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Farzin schreef op 26 september 2002 @ 15:22:
[...]


Onzin. Alleen voor overklokkers is hij goed.
...... Zucht dacht ik eindelijk, dat je nooit meer in deze topic zou kijken, komt ie er weer aan met een negatieve reactie. Ga andere topic's vervelen met je reactie.....

Maar nu geef je eindelijk toe dat je geen tweaker bent :)

P.S. dit is de laatste keer dat ik reageer op jouw reacties, vanaf nu negeer ik je helemaal!

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
D3ton4tor schreef op 27 september 2002 @ 20:52:
Oke, nou ik ben niet aan testen met standaard instellingen toegekomen, zojuist zette ik de bak met het 8K3a+ board erin aan, en ja hoor weer de C:\windows\system32\system directory vernaggeld. :'(

Dit is gewoon te triest voor woorden....
Morgen haal ik een nieuwe voeding, als ie het daarna nog doet word het terugsturen :|
Hmmz, vreemd probleem, ik denk dat je beter een raid controller kaartje kan kopen van 25€, dan heb je hoogstwaarschijnlijk geen gekut meer, jammer dat de onboard raid bij jouw niet goed werkt :(

Maar dat is ook geen fatsoenlijke optie, waar heb je je mobo gekocht?? Als dat een beetje een degelijk winkel is, gewoon bordje terugsturen.

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Zijn er al mensen die de bios getest hebben?

  • Soldier2000
  • Registratie: september 2001
  • Laatst online: 05-05-2003
Net 29.12 getest, mijn 3dmark score ging 120 punten omlaag. Dus ik heb hem weer gauw terug geflashed :) naar 2815
Pagina: 1


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

    Cookies van derden

    Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

    janee