Toon posts:

[SC] Cryptocurrency Slowchat topic #22 Vorige deelOverzichtLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 8
Acties:
 • 964.806 views

Acties:
 • +6Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Mede-auteur:
 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Nu online

.oisyn

Dit topic volgt de Slowchat reeks op. In het Nieuws & koersen topic kan er uitgebreider en inhoudelijker worden ingegaan op ontwikkelingen en trading.
 

Inleiding

Welkom in het slowchat topic! Heb je een korte vraag? Gebruik even de search binnen dit forum om te kijken of de vraag niet al is gesteld, en zo niet start dan het liefst even een apart topic. Voor sommige categorieën zijn er echter aparte topics:Let op:
 1. Een aanzienlijk gedeelte van de mensen maakt verlies met cryptocurrency. Dit heeft verschillende oorzaken zoals het op de piek van een marktcyclus instappen, het aankopen van de verkeerde cryptocurrency (scams, "shitcoins"), het niet goed beveiligen van de aangekochte cryptocurrency (phishing, hacks, ingaan op Twitter "verstuur 0,1 ETH en ontvang 1 ETH verzoeken") en nog vele andere redenen. Doe dus eerst onderzoek naar de fase waarin de markt zich bevindt en welke cryptocurrency zich al langer bewezen heeft, voordat je instapt en een aankoop doet.
 2. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen! We hebben helaas de afgelopen jaren veel traders veel geld zien verliezen, soms wel 10.000'en Euro's, dus pas erg goed op met wat je doet.
 3. Hoe verleidelijk het ook is: Post nooit de waarde van je portefeuille, hoeveel winst je op een dag hebt, wat voor aantal je van een bepaalde cryptocurrency hebt, etc. Je weet nooit wie er met welke intenties meeleest. Er zijn meerdere gevallen bekend waarbij mensen met cryptocurrency thuis zijn opgezocht en overvallen. Denk dus niet dat het jou niet zal overkomen. Wil je toch laten zien wat voor mooie trade je gemaakt hebt? Benoem dan het percentage.

Pas op, scams!
Op Twitter, YouTube en andere locaties probeert men regelmatig mensen op te lichten. Denk hierbij voornamelijk aan de "Stuur 0,5 ETH op en krijg 5 ETH terug!" achtige oproepen. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Trap hier niet in, niemand gaat jou gratis meer cryptocurrency of geld geven in ruil voor je kleine inleg, je zult de coins die je opstuurt 100% zeker kwijtraken, hoe mooi het aanbod ook klinkt. Helaas zijn hier wereldwijd al vele duizenden mensen ingetrapt.

Verstrek nooit je private key, seed, 12/24 woorden of andere toegang tot je wallet aan iemand anders
Niemand heeft je private key, seed, 12/24 woorden of login nodig om je te kunnen helpen. Adressen met transactie ID's (TXID) zijn voldoende voor supportmedewerkers om je te kunnen helpen. Geef je private key, seed of 12/24 woorden ook niet aan een supportmedewerker die je benadert als je om support vraagt via bijv. Telegram. Of aan een willekeurig iemand die je wil helpen om weer toegang tot je funds te krijgen. Je bent niet de eerste die de volledige inhoud van zijn wallet verliest door iemand onterecht te vertrouwen. Helaas zijn er al vele voorbeelden langsgekomen van users die hierdoor hun cryptocurrency zijn verloren. Pas dus op en vertrouw niemand!


Wat is de beste manier om de waarde van je crypto bij te houden?
Als je crypto verspreid over meerdere locaties hebt staan kan je bijv. een App zoals Delta gebruiken. Delta kan ook evt. verbinden met verschillende exchanges en brokers om live de inhoud van je wallet op te halen. Het is mogelijk om historische data, aan- en verkopen bij te houden, etc.

Let op: Als je een API-key aanmaakt om live te synchroniseren, zet deze dan altijd op read-only mode! Hierdoor voorkom je dat iemand met je cryptocurrency aan de haal kan gaan. Je zult niet de eerste zijn die alles verliest door ook "write" aan te vinken, alleen "read" aanzetten is voldoende.


Welke exchanges gebruiken jullie en waarom?
Dat is afhankelijk van welke cryptocurrency je wil kopen, op o.a. de volgende websites kan je alle cryptocurrency vinden:Klik op de coin die je wil kopen, klik op de "markets" tab en je ziet op welke exchanges deze beschikbaar is.

De meeste traders in dit topic zijn actief op Binance, Kraken en Coinbase Pro.

Binance
Binance ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een erg hoog handelsvolume, lanceert ICO's (Initial Coin Offerings), heeft lage fee's (Koop direct wat BNB coins, dan krijg je korting!) en de support is prima. Binance.com ondersteunt naast veel verschillende cryptocurrency ook stablecoins (1 USD = +-1 stablecoin) zoals USDT, USDC, DAI, PAX en anderen, maar, USD (Dollar) wordt niet ondersteund. Binance.com heeft sinds enige tijd ook ondersteuning voor de Euro en het was voorheen mogelijk er via iDeal en SEPA geld te storten. Deze mogelijkheid is echter (tijdelijk) uitgeschakeld ivm verscherpt toezicht op Binance. Binance is druk bezig te voldoen aan strengere eisen en zal op termijn waarschijnlijk wel weer iDeal mogen ondersteunen.

Kraken
Kraken ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft gemiddelde fee's en de support is prima. Kraken ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken.

Coinbase Pro
Coinbase Pro is de "expert versie" van Coinbase, voor de iets gevorderde trader. Coinbase Pro biedt ten opzichte van Binance en Kraken minder verschillende cryptocurrencies aan, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft bovengemiddelde fee's en de support is doorgaans prima. Coinbase Pro ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken. Via Coinbase is instappen/uitstappen relatief duur, via Coinbase Pro kan dit veel goedkoper en daarnaast kost het uitbetalen naar je rekening maar 0,15 Euro.

FTX
FTX (https://ftx.com) is een opkomende exchange. Ten opzichte van bijv. Binance is er een beperkter aanbod aan cryptocurrencies. Euro's storten is mogelijk en opnemen pas bij grotere bedragen. Het versturen van cryptocurrency is er relatief goedkoop.


Welke cryptocurrency kan ik het beste gebruiken voor het versturen van bedragen tussen brokers en exchanges?
Bitcoin is helaas relatief traag en duur om te versturen. Litecoin, Ethereum en NEO zijn erg snel en de laatste is doorgaans gratis om te versturen. Het nadeel van LTC en NEO is dat ze op veel exchanges geen handelsparen hebben en je ze dus moet omzetten naar bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum. Daar zit wederom een fee aan verbonden en daarom is Ethereum vaak de beste optie. Kijk dus eerst even welke handelsparen de exchange ondersteunt en kies daarbij de beste match.


Wat is de goedkoopste manier om met cryptocurrency te beginnen?
De goedkoopste manier om te beginnen is bijvoorbeeld een Binance, Coinbase of Kraken account aan te maken en Euro's naar de betreffende bankrekening over te maken of via iDeal te storten. Binnen enkele dagen staat je geld op de rekening en kan je beginnen met traden. Een duurdere, maar snellere, manier om in te stappen zijn bijvoorbeeld creditcard overboekingen.


Ondersteunt een exchange geen Euro overboekingen/stortingen, dan is een goedkope en populaire manier/route om te starten via Bitvavo: Bitvavo -> Euro's storten -> Omzetten naar bijv. XLM, Nano, XRP of TRX -> Withdraw naar de gewenste exchange.

Verder heb je brokers zoals (A-Z):De brokers met Nederlandse ondersteuning (alle bovenstaande) bieden ook iDeal betalingen aan en daardoor kan je snel en goedkoop instappen. Brokers hanteren een fee die hoger is dan de fee die exchanges hanteren. Voor het instappen is deze relatief gezien nog laag, maar, voor het uitbetalen naar Euro wordt vaak de hoofdprijs gevraagd. Minimaliseer het inkopen en verkopen via brokers en laat dit indien mogelijk via de doorgaans goedkopere exchanges verlopen.

Sinds mei 2020 staan Nederlandse aanbieders van diensten voor het wisselen van cryptovaluta en/of aanbieders van "bewaarportemonnees" onder toezicht van de Nederlandsche Bank (DNB). Deze aanbieders van cryptodiensten mogen sinds deze datum hun activiteiten alleen verrichten als ze in het openbaar register van DNB zijn opgenomen.

Dit register kan je hier vinden: https://www.dnb.nl/toezic...dex.jsp?&page=2#overzicht.


Ok, accounts aangemaakt, geld op de exchange staan, maar welke cryptocurrency zal ik kopen en waarom?
De vraag wordt regelmatig gesteld in welke crypto je het beste kunt stappen en waarom. De vraag in het topic stellen levert je tig verschillende antwoorden op en gaat je doorgaans niet verder helpen. Iedereen heeft immers zijn eigen favorieten en redenen om in te stappen.

Mocht je dan toch de vraag willen stellen, beantwoord daarbij dan direct de volgende vragen:
 1. Op welke termijn wil je rendement zien / je geld eruit halen?
 2. Hoeveel risico wil je nemen binnen die periode?
 3. Wat voor rendement hoop / verwacht je te halen?
 4. Hoeveel ben je ingelezen / wat is je kennisniveau over crypto?
Kan je daarna alsnog niet kiezen: Trap niet in de valkuil van de vele schreeuwerige YouTube video's of Social Media berichten. Iedereen probeert wel een muntje te shillen en belooft gouden bergen en de nieuwe Bitcoin te zijn. De verhalen over mensen die veel hebben verloren door in een nieuwe veelbelovende coin zijn gestapt zijn ontelbaar, trap er dus niet in. Doe vooral zelf goed onderzoek, lees de whitepapers, negeer buzzwoorden en kijk overal zeer kritisch naar. Is het te mooi om waar te zijn, dan is het dat ook vaak. Heeft de oud-CEO van Intel écht meegewerkt? Is er écht een partnership met Microsoft (of nemen ze er alleen Office 365 af en noemen ze dat een samenwerking?), prik er goed doorheen, men probeert je van alles wijs te maken.

Het meest gehoorde advies dat men je zal geven: Kies voor de gevestigde orde: Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH), die hebben zichzelf bewezen. Kan je dus niet kiezen, ga dan voor 1 van deze 2, of verdeel je inleg over beide.

Mocht je binnen een bepaald thema een cryptocurrency willen aanschaffen, dan is dit een handig (maar helaas inmiddels verouderd) overzicht:

Mocht je een nieuw en recent overzicht hebben gevonden, neem dan contact op met de topicstarters


Ok, ik heb mijn inzet x1000 zien gaan en wil gaan rentenieren. Of er breekt paniek uit in de markt. Hoe stap ik snel en goedkoop uit?
Hier zijn verschillende manieren voor. Dit kan via bijv. de hierboven genoemde brokers, maar deze hanteren erg hoge fee's voor het omzetten van cryptocurrency naar fiat (Euro, Dollar). Daarnaast wordt vaak ook nog een aanzienlijk bedrag in rekening gebracht om uit te laten betalen naar je Euro bankrekening.

De meeste traders zorgen daarom voor meerdere goedkope uitstapopties zoals bijv. Binance, Coinbase Pro en Kraken.

Mocht je je cryptocurrency verspreid hebben staan over meerdere exchanges en wallets, dan zet je dit bijv. allemaal om naar ETH, verstuur je dit naar de exchange waarmee je uit wil stappen en kan je door 1 grotere transactie alles uit laten betalen naar je rekening. Hier gaat doorgaans 1 of meerdere werkdagen overheen. Maak je geen zorgen als je na 2 dagen nog niets hebt ontvangen, dat is normaal.


Goede langetermijn strategie
Wanneer koop je cryptocurrency (bij) en wanneer verkoop je? Achteraf weet je pas wanneer een bullmarkt is geëindigd, maar je koopt graag laag bij en verkoopt graag hoog (=buy low, sell high). Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken, op https://medium.com/huddlo...in-recession-d04eb7cf3dd3 kan je een mooi voorbeeld vinden van een strategie die goed kan werken.


Wat betekenen al die vreemde woorden die jullie constant uitkramen?
 • AMA - Ask Me Anything, je kunt vragen stellen aan specifieke personen of de mensen achter een bepaalde cryptocurrency
 • ATH - All Time High
 • BAGHOLDER - Iemand die met waardeloos geworden crypto is blijven zitten.
 • COIN SHILLING - coins aanprijzen, vaak is de motivatie onduidelijk, trap er niet in.
 • DAYTRADER - Het dagelijks kopen en verkopen van cryptocurrency om te profiteren van prijsfluctuaties tijdens de handelsdag.
 • DCA - Dollar Cost Averaging, het op verschillende prijzen inkopen om daardoor de gemiddelde aankoopprijs van je crypto te verlagen in het geval de koers nog verder daalt. Bijv: Limit buy orders op zowel 0,9, 0,8 als 0,7 USD plaatsen ipv all-in op een prijs van 0,9 USD
 • DYOR - Do Your Own Research
 • Fiat - Ouderwets geld, zoals Dollars of Euro's
 • FOMO - Fear of missing out. Doorgaans wil je de boot niet missen, koop je coins, om daarna een snelle koersdaling mee te maken. Schakel je emoties uit!
 • FUD - Fear, uncertainty and doubt. Kortom: Onzin verspreiden.
 • GAK - Gemiddelde aankoopkoers.
 • HODL - Hold on for dear life: Hodlers geloven dat dipjes tijdelijk zijn en verkopen daarom zelden
 • LAMBO! - Iedereen hier hoopt ooit een Lamborghini te kunnen kopen door de winsten.
 • MOON! - De koers gaat door het dak, richting de maan!
 • OTC - Over the counter. Een grote transactie die buiten exchanges om plaatsvindt. Een koper en verkoper bereiken overeenstemming over de aan- en verkoop van doorgaans grote hoeveelheden coins en handelen dit onderling af. Deze transactie heeft hierdoor geen invloed op de prijs van de betreffende currency
 • PF - Portfolio of portefeuille, de coins die je hebt en de fiat waarde ervan
 • PNL - Profit and Loss
 • REKT - Afkorting van Wrecked ofwel volledig gesloopt of failliet
 • SHITCOIN - Coin die geen toegevoegde waarde heeft.
 • SAT of Satoshi - 1 Bitcoin bestaat uit 100 miljoen satoshis (Sats). 1 Satoshi wordt op de volgende manier weergegeven: 0.00000001 BTC je kan het dus een beetje vergelijken met de cent t.o.v. de Euro.
 • TA - Technische analyse, eerder gebruikt voor traditionele aandelen, maar ook door velen gebruikt voor crypto. Op basis van patronen kan je bepaalde koersdoelen beter voorspellen. Start hier vooral geen discussie over, die ga je niet winnen.
 • Whale - Iemand met grote aantallen coins die de koers kan beïnvloeden.

Live Bitcoin koers bekijken

Wat exotische en alternatieve data

Hoe maak ik het traden veiliger en verlaag ik het risico op een grote koersdaling?
Daarvoor bieden exchanges mooie opties aan: Stop losses. Hier zijn verschillende variaties van, maar 95% van de exchanges ondersteunt in ieder geval de standaard stop loss. Hoe werkt dit?
 • Stop waarde: Het bedrag waarop de stop limit order die je nu aanmaakt in werking treedt.
 • Limit waarde: Het bedrag waarvoor je de coins wil verkopen
 • Aantal: Doorgaans 100%, maar je kunt natuurlijk ook 4 orders van ieder 25% plaatsen, of maar 1 van 50%, bepaal hiervoor een strategie.
Voorbeeld: Je wil 1 Bitcoin verkopen als de Last koers (de prijs per Bitcoin van de laatste order op de exchange) onder 4980 USD komt.
 • Stop: 4979,99
 • Limit: 4900
 • Aantal: 100% (vul hier geen percentage in, maar het daadwerkelijke aantal coins dat je wil verkopen)
Als de koers nu de 4979,99 aantikt, zal er automatisch een Limit order op 4900 worden geplaatst met het aantal coins dat je wil verkopen. Als hier vraag naar is voor dat bedrag, dan ben je dus verzekerd tegen een verdere daling.

Maar dat is toch zonde? Ik gooi nu 79,99 USD weg? Waarom niet de limit op 4979,98 zetten? Daar zijn meerdere redenen voor:
Je order wordt altijd uitgevoerd voor de best mogelijke prijs. Staat er dus een koop order klaar op 4979,98, dan krijg je die koers. Helemaal prima dus!
Maar, de reden dat je een limit een stuk lager zet, is dat er bijvoorbeeld een whale 1000 Bitcoins verkoopt met een market order vanaf 4980. Hierdoor zullen bijvoorbeeld alle orders tussen 4979,99 en 4920 worden opgekocht. Daarna worden eerst nog stop losses van anderen uitgevoerd die eerder waren en daarna is jouw order pas aan de beurt. Jouw order koopt dan bijv. 1 Bitcoin vlak boven de 4900 op. Mocht je het verschil tussen Stop en Limit dus te klein maken, dan kan het zijn dat de koers al lager is dan de door jou ingestelde limit en je met een niet ingevulde sell order blijft zitten.

Per coin verschilt uiteraard de USD waarde tussen stop en limit. Bij Bitcoin kan je bijv. 50 Dollar verschil aanhouden, maar bij Litecoin bijv. 3 Dollar, bij XRP bijv. 0,5 of 1 cent. Het betreft dus een willekeurig percentage van de prijs van de betreffende coin waar je je zelf goed bij voelt.

Een nadeel van een stop loss kan zijn is dat er even een kleine snelle koersdaling is omdat bijvoorbeeld 1 grote trader via een market order 100 Bitcoins verkoopt. Hierdoor wordt je stop loss geraakt, maar daarna veert de koers vaak weer gewoon op en dus heb je te goedkoop verkocht. Veel beginnende traders stappen daarna direct weer in, om dus laag te hebben verkocht, hoog te hebben gekocht = een recept om snel door je geld heen te raken. Ga hier dus zorgvuldig en spaarzaam mee om.

Je kunt een stop order ook inzetten om cryptocurrency te kopen als deze boven een bepaalde prijs komt. Dit realiseer je door ipv de Sell order een Buy order aan te maken, of door de Stop waarde lager in te stellen dan de Limit waarde. Door deze keuze heb je geen last van koersdalingen en koop je een coin automatisch als deze stijgt. Let wel op: Soms zijn er kleine pieken voorafgaand aan een grote daling. Het kan dus voorkomen dat je duur koopt om daarna een daling mee te pakken. Helaas blijft het cryptocurrency en daarmee erg volatiel en onvoorspelbaar: Investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen!

Binance geeft je overigens na het submitten van de order eerst nog een tekstuele toelichting over hoe de door jouw ingestelde Stop order wordt uitgevoerd. Je kunt dit dus veilig uitproberen.


Wat is shorten? Wat is long? Wat zijn XBT, BitMEX en ByBit?
In plaats van een cryptocurrency te kopen kan je ook zogenaamd short of long gaan met een cryptocurrency naar keuze. Het bijkomende voordeel hiervan is dat je leverage (hefboom) kunt toepassen. Als je bijvoorbeeld 0,1 Bitcoin hebt, dan kan je met 10x leverage met 1.0 Bitcoin handelen. Het voordeel hiervan is dat je snel winst kunt maken, het nadeel is dat je ook snel erg veel kunt verliezen. Naast 10x opties zijn er ook 25x, 50x en zelfs 100x opties. Met leverage traden is enorm risicovol en je kunt er erg snel heel veel geld mee verliezen. Het overgrote gedeelte van de traders verliest geld met leverage traden, pas dus op en begin hier niet aan als je niet weet wat je doet.


Uitleg over het handelen op BitMEX en ByBit
Maak om te beginnen een account aan op het testnet van BitMEX (https://testnet.bitmex.com). Vul wat ordergegevens in. Speel met leverage, kijk wat dat met de kosten, het aantal XBT (Bitcoin) doet, etc. Je hoeft dus de order nog niet te submitten, maar je kijkt gewoon wat de instellingen doen.

In het kort: De aantallen die je ziet zijn contracten van 1 USD per stuk. Zou je dus nu bijv. 1 Bitcoin overmaken (prijs: 4069 USD op het moment van schrijven) en in je BitMEX pf hebben, dan kan je met 1x leverage 4069 contracts kopen a 1 USD per stuk. Maar, ga je met leverage spelen, bijvoorbeeld 10x, dan kan je 10x 4069 = 40.690 contracten a 1 Dollar per stuk kopen en dus speel je eigenlijk met 10 Bitcoin ipv 1 Bitcoin. Je koopt echter geen Bitcoin, maar, je zet je Dollars in als een soort lening als je short (gokken op een daling) of long (gokken op een stijging) gaat. Omdat je geen Bitcoin koopt die meer of minder waard wordt, maar op basis van contracten werkt, speel je met USD's en die zet je dus in, zie het als wedden op een paard. Dan zal dat inhouden dat je ook met een liquidation price speelt. In dit geval 4069/10 -> de huidige Bitcoin prijs + 406,9 Dollar. Speel je dus met 10x leverage en zit je in een short, dan kan de Bitcoin prijs met 406,90 Dollar stijgen totdat je "failliet" bent en je volledige inzet kwijt bent. Daalt de prijs echter, dan speel je met bijvoorbeeld 10 Bitcoin (XBT) en bij een daling van 400 USD per Bitcoin krijg je 10x 400 USD = 4.000 USD in Bitcoin uitgekeerd. Speel je met 25x leverage, dan wordt je liquidation price 4069/25 = de huidige Bitcoin prijs + 163 = 4232 USD. Raakt de koers dat dus aan, dan ben je je volledige inzet kwijt, MAAR, als de koers daalt, dan krijg je per USD dat Bitcoin daalt 25x die waarde, dus per 1 USD daling krijg je 25 USD.

Kortom, je kunt met meer Bitcoin handelen dan je daadwerkelijk hebt, maar, met als risico dat je je inzet volledig kwijtraakt ipv dat je met een lagere pf waarde eindigt. Iedere trade begin je negatief ivm de fee, en iedere x uren betaal of krijg je nog funding kosten, afhankelijk van of de hoeveelheid shorts of longs hoger is. Dit heeft ermee te maken dat bijv. BitMEX een risico loopt en dat dekken ze af door een buffer op te bouwen. Als jij namelijk geliquideerd wordt, moet iemand jouw contracten overnemen voor een bepaalde prijs en er hoeft niet altijd iemand klaar te staan om ze te kopen.

Je kunt maximaal je inzet verliezen, niet meer. Heb je 0,5 Bitcoin en zet je 0,25 Bitcoin in, dan kan je maximaal 0,25 Bitcoin verliezen.


Cryptocurrency is erg volatiel, enkele voorbeelden
In mei 2022 daalde cryptocurrency LUNA in enkele dagen tijd van >75 USD per stuk naar minder dan 0.01 USD per stuk. Enkele weken eerder tikte LUNA zelfs nog de 119 USD aan. Heel veel mensen hebben hierdoor heel veel geld verloren, blijf altijd voorzichtig en handel alleen met geld dat je écht kunt missen!


Op 30-5-2019 steeg Bitcoin binnen 15 minuten van 8.725 USDT naar 9.074 USDT, om daarna in 10 minuten naar 8.625 USDT te dalen. Enkele minuten later werd zelfs nog 8.513 USDT aangetikt. Juich dus niet te vroeg en blijf altijd alert!


Bitcoin Cash SV (BSV) steeg tussen 21-5-2019 en 30-5-2019 van ongeveer 63 USD naar 242 USD, om in de loop van 30-5 ineens binnen 1 minuut naar 45 USD te dalen (O.a. door opeenstapelende long liquidaties) en daarna weer snel te stijgen naar 220 USD. Stop losses kunnen fijn zijn, maar soms kan je ze maar beter achterwege laten :)


De Bitcoin roller coaster guy bestaat niet voor niets:Staken en holden
Het voor langere tijd holden van een bepaalde coin kan een strategie zijn. Actief traden is tijdsintensief en kan voor meer rendement zorgen, maar ook voor minder rendement als het je niet goed af gaat. Holden is voor veel mensen een strategie, mits je natuurlijk wel voor jezelf bepaalt wat je doel is en wanneer je uit gaat stappen.

Staken is niet hetzelfde als holden. Voorbeeld: Bitcoin is een zogenaamde Proof of Work (PoW) cryptocurrency. Miners en full nodes zorgen er samen voor dat nieuwe blocks (met daarin de meest recente transacties) worden gemined en gedeeld worden tussen alle nodes. Als je Bitcoin hold krijg je daar geen extra inkomsten voor, je bent afhankelijk van de koers voor het rendement. En Bitcoin is een PoW cryptocurrency. Dit is een manier om transacties te valideren die erg veel energie vraagt, de Bitcoin blockchain is hierdoor wel het minst makkelijk over te nemen en daardoor enorm veilig tov andere blockchains.

Een andere manier om de veiligheid van een netwerk te bewaken is Proof of Stake (PoS). Bij een Proof of Stake blockchain kan je meehelpen om de blockchain te valideren door bijv. een wallet van de betreffende coin te installeren en actief open te houden, terwijl je zelf een x aantal coins bezit. Jouw computer zal een deel van de blokken (transacties) valideren en daar krijg je een "reward" voor in de vorm van de betreffende cryptocurrency, of een alternatief. Hierdoor krijg je rendement of dividend. Bekende PoS coins met bijbehorende rewards:
 • NEO / GAS
 • ONT / ONG
 • XTZ / XTZ
 • VET / VHTO
 • etc.
Het holden van een bepaalde PoS cryptocurrency kan dus lucratiever zijn dan het holden van een willekeurige andere coin omdat je er ook dividend voor terug krijgt. De meeste exchanges geven je eenmaal per maand het dividend.

Een groot aantal cryptocurrency vereisen niet meer dat je zelf actief bijdraagt aan het veiliger maken van de blockchain, maar geven je bijv. gewoon een rendement voor het in bezit hebben van de coins. Binance en vele andere exchanges keren je een mooi rendement uit over de PoS coins die je in de pf hebt zitten.

Bij Binance, Crypto.com, Nexo.io en anderen is het ook mogelijk om cryptocurrency tijdelijk of voor langere tijd "weg te zetten" en daar rente op te ontvangen. Dit kan flexibel zijn, of voor een bepaalde periode worden vastgezet. De rendementen kunnen interessant zijn, maar wegen doorgaans niet op tegen bijv. een coin die enorm in waarde daalt. Daarom is het altijd goed om af te wegen of de rendementen opwegen tegen de waardedaling. Veel van deze rente wordt door de eigenaar van de exchange betaald en is dus niet per se afkomstig van de partij achter de betreffende blockchain. Vandaar dat sommige partijen zoals Nexo en Crypto.com ook rente kunnen geven op Bitcoin.

Op Binance kan je op deze pagina de mogelijkheden voor het staken van cryptocurrency vinden. Locked staking betekent dat je je inleg voor bijv. 7, 14 of 21 dagen vastzet en niet tussentijds kunt opnemen. Flexible staking betekent dat je je inleg ieder moment kunt opnemen, maar daarvoor is in ruil het rentepercentage een stuk lager.

Op bijvoorbeeld Bitvavo.com krijg je ook staking rewards op Bitcoin en andere cryptocurrency. Op deze pagina kan je zien voor welke cryptocurrency dit geldt.


Hardware wallets
Je kunt je coins natuurlijk op een exchange laten staan, maar dat brengt ook weer de nodige risico's met zich mee. Het aantal diefstallen door hacks waar exchanges in het verleden mee te maken hebben gehad is inmiddels allang niet meer op twee handen te tellen. Sommige exchanges zijn er goed mee omgegaan en hebben het verlies volledig vergoed, maar heel veel zijn volledig op de fles gegaan, waarbij de val van MtGox in 2014 wellicht het bekendste voorbeeld is.

Een ander probleem is het stelen van je credentials. Iedereen die namens jou toegang tot de exchange kan verschaffen, zou je coins kunnen verplaatsen. Vaak zijn daar wel wat barrieres voor op te werpen, zoals een van tevoren in te stellen whitelist van wallet adressen die in jouw bezit zijn, zodat een hacker niet zomaar de coins naar zijn eigen exchange kan sturen.

Hoe dan ook, het mantra is over het algemeen: not your keys, not your coins. Oftewel, zolang *jij* niet over de private keys beschikt waar de coins gestald zijn, blijft het een risico. Nu zul je je nooit kunnen wapenen tegen álle risico's, maar het meest veilig zijn over het algemeen wel de zogenaamde hardware wallets. Dit zijn fysieke devices die jouw sleutels beheren. De coins staan niet op het device zelf (want die leven alleen virtueel binnen de blockchain), maar het device kan voor jou de transacties ondertekenen. Dit is veiliger dan een wallet waarbij de private keys in beheer zijn op je PC of mobile device, aangezien die aan het internet hangen en dus theoretisch op afstand gehackt kunnen worden en de keys gestolen. Bij een hardware wallet verlaat de private key nooit het device. Sterker nog, het is praktisch onmogelijk om de keys zelf te achterhalen, afgezien van de originele recovery seed (typisch een lijst van 12 of 24 woorden) die dient als backup mocht het apparaat kapot gaan of zoek raken.

De meest bekende hardware wallet makers zijn Trezor en Ledger. Daarnaast heb je nog Specter DYI, een zelfbouw hardware wallet die je kunt maken van breed verkrijgbare componenten.

Mocht je een dergelijk apparaat willen bestellen, probeer dan bij de bestelling zo weinig mogelijk persoonlijke gegevens achter te laten. Laat het bijvoorbeeld bezorgen bij een afhaalpunt ipv direct bij je thuis, en gebruik waar mogelijk een andere naam. Het euvel wil namelijk dat bij Ledger onlangs de database met persoonlijke gegevens zijn gestolen en publiekelijk zijn gedeeld. Je wil natuurlijk liever niet dat iedereen kan zien dat jij zo'n apparaat hebt en waar je woont.

Wellicht ten overvloede, maar de recente datalek bij Ledger (in 2017) impliceert niet dat het apparaat daarmee onveilig is geworden. Mocht je emailadres zijn gelekt, wees alert op phishing mails die zeggen dat je device compromized is en of je ergens in wil loggen - Ledger zal jou nooit vragen om login gegevens of de recovery seed. Je hardware device is veilig. Haal nieuwe firmwares ook alleen direct bij Ledger zelf vandaan, klik niet op een link in een mail die daarnaar verwijst.


Crypto betaalkaarten
Verschillende exchanges/brokers bieden ook betaalkaarten aan. Dit zijn doorgaans VISA debit-kaarten waarmee je via standaard creditcard betaalmogelijkheden met je crypto kunt betalen. Bekende aanbieders zijn:
 1. Coinbase Card
 2. Crypto.com Card
 3. Swipe Card (Overgenomen door Binance) - Meer info: Swipe card - Gratis Spotify en tot 8% cashback op je uitgave
 4. Binance Card
Het interessante van het gebruik van zo'n kaart is dat je vaak korting op je aankopen krijgt en dit bedrag in de vorm van bijvoorbeeld Bitcoin of BNB teruggestort krijgt in je wallet. Bij bijvoorbeeld de Swipe & Binance Card kan je wel tot 8% korting op je aankopen terugkrijgen. In ruil daarvoor moet je bijv. wel een hoeveelheid SXP (Swipe) of BNB (Binance) holden. Des te meer je hold, des te hoger het kortingspercentage wordt. Je hoeft niet per se met crypto te betalen, je kunt ook gewoon Euro's overmaken en in de wallet plaatsen.

Hoe werkt dit? Voorbeeld voor Binance:
 1. Vraag de Binance Card aan via https://www.binance.com/en/cards/ (Virtueel of fysiek)
 2. Bekijk op https://www.binance.com/e...rope-Get-Up-to-8-Cashback hoeveel BNB je moet bewaren om het gewenste kortingspercentage te ontvangen. Voor het gehanteerde percentage geldt het gemiddelde van de afgelopen 30 dagen.
 3. Zet BNB in je Spot wallet
 4. Verplaats crypto naar je Card Wallet of deposit Euro's op Binance
 5. Betaal met je Binance Card en ontvang de refund in de vorm van BNB binnen 2 dagen nadat de betaling op Completed staat.
Wil je nog meer voordelen ontvangen voor het bewaren (holden/staken) van BNB? Zet dan de BNB niet in je Spot wallet, maar in de BNB Vault (https://www.binance.com/en/bnbmining) voor de volgende extra voordelen:
 • Dagelijks dividend van alle launchpool tokens direct in je spot wallet, dus niet meer kiezen of wisselen tussen nieuwe/oude coins
 • BNB dividend op BNB (verwaarloosbare hoeveelheid)
Bijkomend voordeel van het holden van meer BNB:
 1. Korting op je trades, met voldoende tradingvolume en BNB stijgt ook nog je VIP-level, dus nog meer korting op fee's
 2. Extra korting op je Card aankopen
 3. De waarde van BNB zelf stijgt gemiddeld gestaag door, maar dit is natuurlijk geen zekerheid.

Overig
Meer info volgt, waaronder:
 • Onbevestigde transacties
 • Werking van een blockchain
 • Centraal vs decentraal
 • Meer informatie over DeFi
Heb je zelf nog een waardevolle aanvulling of is bepaalde informatie gedateerd? Stuur even een bericht naar @Taro of @.oisyn.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
D_Jeff schreef op woensdag 11 mei 2022 @ 20:05:
@Taro Bullrun?
Volgens mij heb ik iets gemist :P
Ja, die starten we binnen editie 22 van dit topic toch? Of wou je het uitstellen naar #23?

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Pwoaaw, wat een dunne Bifi, zal de volgende bullrun wel >5k gaan, dus wen inkopen? Op 500, 250 of 150?

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Wel een mooi moment voor een Binance Card Level upgrade... Of wachten we nog even op de 50 USD per BNB?

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Basxt schreef op woensdag 11 mei 2022 @ 21:34:
Wat is jullie % verlies in de laatste 7 dagen? https://www.binance.com/en/my/pnl/spot_account

zit nu op 25% .. kan erger. gelukkig voornamelijk in BTC en usdt.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Oh, wacht, 7 dagen:

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +10Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Tominatie schreef op woensdag 11 mei 2022 @ 21:42:
[...]

Broeder als je een warme slaapplek en een voedselpakket nodig hebt pm me.
Dat is wel fijn, anders moet ik die 500k USD uit staking halen, da's zonde.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Visca schreef op woensdag 11 mei 2022 @ 21:46:
[...]

Dit is wel serieus knap, veel tijd aan traden besteed of meer slimme orders zetten elke keer?
Nee, gewoon volledig in stables incl. staking zitten en je BTC waarde (als je weer instapt) zien stijgen. Heb alleen dit nog in de spot wallet:

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Visca schreef op woensdag 11 mei 2022 @ 21:51:
[...]

Ah ja, nou ja, alsnog vet goed gedaan _/-\o_
Qua BTC waarde ben ik er de afgelopen periode flink op vooruit gegaan, minimaal >30% gok ik, dus ik ben wel tevreden ja :)

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
NeoflexNL schreef op woensdag 11 mei 2022 @ 21:52:
[...]


Bij welke niveaus gaat de trade pot weer schuiven?
Tussen de 18k - 26k.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
twit schreef op woensdag 11 mei 2022 @ 21:55:
[...]


Ook geen btc op de ledger op het moment. Wow. Of was je al 100% , incl ledger, naar fiat voor je Italie trip? Dan heb je toch een serieuze smak geld tov mijn PF bespaard deze week.
Jawel, nog wel op de Ledger. Zat al in fiat voordat ik naar Italië ging. Paar dagen geleden 25% van de BTC die in staking stond omgewisseld in EUR, de andere 25% staat nog in staking voor 8% en de resterende 50% op de Ledger. Daar blijf ik ook af en die ga ik de komende periode aanvullen via DCA.

Maar tov de hele pf is die hoeveelheid BTC te verwaarlozen, denk dat ik voor +-85% in stables zit.

[Voor 5% gewijzigd door Taro op 11-05-2022 22:04]

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
risp schreef op woensdag 11 mei 2022 @ 21:56:
[...]


Je zult het vast al eens genoemd hebben, maar welke stables zie je nu nog als stable na dit hele verhaal?
BUSD, USD en EUR.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Visca schreef op woensdag 11 mei 2022 @ 22:10:
[...]

Ik weet daarnaast uit betrouwbare bron (@Taro) dat @Taro op gegeven moment minder trades begon te delen hier, omdat mensen het hem persoonlijk gingen verwijten wanneer ze die trade klakkeloos overnamen en het niet positief uitpakte.
Correct :)

Daarom geef ik de mogelijke opties weer en spreek ik daarbij zo nu en dan een verwachting uit, maar deel ik geen voorgenomen trades meer of exacte in- & uitstapmomenten.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +6Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
D_Jeff schreef op woensdag 11 mei 2022 @ 22:36:
[...]

Ik wou al eens 500 TRX naar @Taro overmaken, maar dat zette geen zoden aan de dijk

Dan toch niet :+
Toevallig gisteren Tradingview abbo verlengd. Uiteraard met de Binance Card :)Misschien drop ik hier wel een keer een TRX adres, maar dan schenk ik het wel aan een goed doel. Voelt niet goed om hier geld voor mijzelf op te gaan halen.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Bifi is nog 15% dunner geworden sinds mijn berichtje van een paar uur geleden, savage, je zou er maar een bundeltje van hebben, pfoe...

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +6Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
sjorremans schreef op woensdag 11 mei 2022 @ 22:58:
Pfff wat gaat dit hard zeg, bizar
This time it's different...

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +6Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Visca schreef op woensdag 11 mei 2022 @ 23:19:
[...]

Has it ever been the same?
Mag best eens een keer wat anders uitpakken dan voorspeld...

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +5Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
NeoflexNL schreef op woensdag 11 mei 2022 @ 23:23:
Beuk er 1.500 dollar tegenaan en je ontvangt met 25% apy elke dag een verse Glimmer.
Beuk er over 10 dagen 1.500 tegenaan en ontvang er 10 per dag, ik wacht nog even ;)

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
27k incoming *O*

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Visca schreef op woensdag 11 mei 2022 @ 23:27:
Zo, gaat de 28k er ook meteen aan?
En dalende donderdag moet nog beginnen, al start die meestal groen.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
AlterBridge schreef op woensdag 11 mei 2022 @ 23:28:
Maar lieve bear veteranen. Zelfs met dit soort dalingen is het toch wel eens tijd voor een bounce?
Jazeker en die bounce kan je het beste direct shorten.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Traguardo schreef op woensdag 11 mei 2022 @ 23:28:
[...]

Als ik dan de grafiek bekijk is de enige support de 200W MA voor de oude ATH?

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Gisteravond BUSD uit staking gehaald en wat buy orders ingesteld. Die zijn geraakt en inmiddels ook weer verkocht. De onderste 2 trades zijn de enige 2 in mijn vakantie geweest, die daarboven van vandaag. Nu dus weer in stable's ;)
zwembroek schreef op donderdag 12 mei 2022 @ 11:00:
[...]

Ik zag het ook ja. Kut Bitvavo. Volgens mij heeft @Taro nog een goed advocaat om deze loss te verhalen.
Daar had ik geen advocaat voor nodig hoor :)

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +5Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
PilatuS schreef op donderdag 12 mei 2022 @ 20:24:
@Taro

Misschien iets om LUNA toe te voegen aan de TS ? Nu is er een stukje: Cryptocurrency is erg volatiel, enkele voorbeelden. Daar kan nu dus ook nog bij: Altcoins kunnen naar 0, en snel ook. Van 75 dollar naar enkele centen in 5 dagen tijd. Er is nu geen voorbeeld in de TS van wat we nu hebben gezien.

[Afbeelding]
Goede, toegevoegd d:)b

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Dikke tech...


20.000 stuks voor 101 USD (= gedeelte van de winst), dat durf ik nog wel aan om te holden :)

[Voor 6% gewijzigd door Taro op 12-05-2022 23:48]

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Lol, je mag op Binance geen sell orders op LUNA voor boven de 0,022 USD instellen... Nou goed, dan stel ik er een paar rond dat bedrag in, zie ik morgen wel verder.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +7Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Vanochtend heel vroeg nog 1M LUNA geDCA'ed voor nog geen 50 USD. Tussen de middag zag ik dat de handel was opgeschort, had ik vrede mee, shit happens. Zojuist zie ik weer waarde in de pf en sta al bijna weer in de plus incl. de aankopen van gisteren. Wat een wereldje :)

[Voor 6% gewijzigd door Taro op 13-05-2022 18:58]

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +38Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Khaelos schreef op vrijdag 13 mei 2022 @ 19:46:
@Taro kan je ff een goede TA doen voor Luna pretty please? :$
Tuurlijk, geen probleem.

Na een grondige analyse (negeer overigens de waarschuwing onderin) kom ik tot de conclusie dat dit 2 kanten op kan. De kans op omlaag is 99,99%, dus de kans op omhoog is met 0,01% een stuk groter /s. Daarom zou ik adviseren je geld ergens anders in te steken.


Op de weekly ziet het er een stuk rooskleuriger uit, voornamelijk als je niet aan boord was.


Kan je hier iets mee?

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Als je het traden stopt, dan zijn mensen daadwerkelijk hun geld kwijt. Of je moet ze een vergoeding geven. Withdrawen is wel een optie, maar ergens anders verkopen wordt ook steeds lastiger.

Ik denk niet eens dat CZ vanuit de fee's handelt. Hij heeft genoeg geld. Zo lang de mensen die er nu in handelen maar weten waar ze mee bezig zijn, dan mag het wat mij betreft doorgaan. Wat je moet voorkomen is dat er door nieuwe instappers verkeerd mee om wordt gegaan omdat ze niet het hele verhaal kennen. Vanuit dat oogpunt moet je mensen beschermen en moet je inderdaad het handelen stoppen. Wil je dat om bepaalde redenen niet, dan moet je iedere LUNA trader een melding voorschotelen met het verhaal erin en hem daarmee akkoord laten gaan. Zo'n laffe algemene melding onder de grafiek gaat niet helpen.

Misschien kan je het zo zien: Door het traden nu open te laten kunnen originele holders alsnog verkopen als ze dat willen. De nieuwe instappers weten hopelijk welk risico ze nemen, zo gaan de LUNA's over van originele holders naar speculeerders++. Misschien ook niet verkeerd, mits nieuwe instappers dus in ieder geval op de hoogte zijn van de situatie.

In de tussentijd staat mijn LUNA (inmiddels 2M stuks, maar ik neem echt een bewust risico, als het weg is dan is het weg, prima) wel op x2 sinds gisteren. Ik haal nu de inleg eruit.

[Voor 15% gewijzigd door Taro op 14-05-2022 08:23]

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@Dacuuu Thx voor de melding! Misschien kan je er nog wel even iets bijzetten als: "Let op als je ineens een Metamask pop-up krijgt!" of iets dergelijks? Nu is niet direct duidelijk waarvoor men moet opletten of oppassen.

(y)

[Voor 3% gewijzigd door Taro op 14-05-2022 09:36]

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@BlueTooth76 Eens, maar in de crypto wereld hoeft die terechte redenatie niet te betekenen dat de waarde daalt. We hebben wel gekkere dingen gezien.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
De huidige 3m LUNA candle die over de 0,0004 heen gaat is écht onhoudbaar, ik stap voor 75% uit, komt vast een rode candle aan.

Deze:

[Voor 60% gewijzigd door Taro op 14-05-2022 11:54]

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Pelox schreef op zaterdag 14 mei 2022 @ 11:56:
Zal ik eens voor de grap in luna stappen? Dan is het gelijk afgelopen met dat gepomp.
Graag, ik heb de lagere buy orders in de 2 en 3 range klaar staan :)

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +23Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Raf1994 schreef op zaterdag 14 mei 2022 @ 12:32:
Ik kan wel nog altijd al me winst verliezen, maar verlies kan niet. Me inleg heb ik uit voor zorg terug gestort.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Via de Binance App kan je in de grafiek je historische aan- & verkopen tonen. Via de website kan ik alleen de open orders zien, niet de historische, correct?

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +5Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
_Gast_ schreef op zaterdag 14 mei 2022 @ 14:23:
Haha wie durft de Luna dip te kopen?

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +4Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Zie de S (sell) en B (buy) icoontjes, dat beantwoordt de vraag neem ik aan?

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
mentalozzie schreef op zaterdag 14 mei 2022 @ 15:00:
[...]


Speel je met een stop loss? Daar twijfel ik nog een beetje over.
Bijvoorbeeld koers staat nu op 0.28 (paar nullen ervoor maar voor eenvoud) is het dan slim om een stop loss voor bijvoorbeeld 0.22 te zetten mocht die weer naar beneden knallen?

En zo de stop loss steeds een beetje omhoog stellen bij stijging
Ik zou je dat zeker adviseren, maar, ik doe dat in dit geval zelf niet. De inleg is er al tig keer uit, de dood of de gladiolen.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Darrell schreef op zaterdag 14 mei 2022 @ 22:36:
[...]

[Afbeelding]

Lekker inclusief weer. Ik ga een klacht indienen bij @Taro
n00b.

Ik zit hier zelfs al bijna 22 jaar, dat is meer dan de helft van mijn leven ;)

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +13Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Dit vat de markt van de afgelopen periode wel redelijk goed samen:

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Lennart schreef op zondag 15 mei 2022 @ 14:49:
Wat zijn nou goede exit-strategieën? In de zin dat je aan HODL niks hebt, want als je zelf rekt gaat heb je niks aan tig % winst ;-)

25% verkopen bij 20% winst
volgende 25% bij 30% winst
volgende 25% bij 50% winst
en laatste 25% bij 100% winst

Of in stappen van 33%? Graag jullie slowchatvisie hierop :)
Zie de in de topicstart genoemde strategie.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
pgerrits schreef op zondag 15 mei 2022 @ 16:13:
Ik snap niet zo goed hoe het nu zit...

de afgelopen weer zijn er mensen die Luna hebben gkocht (ik heb het over de instappers NA de aanval). Die mensen hebben 'gekocht' vanuit de bijgeprinte Luna. Dus ik geef 1000 euro aan Bitnavo, ik krijg Luna terug. Die 1000 gaat uiteindelijk naar de houder van die coins, en dat is Terra.

Je kan dat nu dan toch gewoon terug gaan draaien? Ik krijg ~1000 euro terug van bitvavo, zijn mijn luna, hun luna gaat weer naar waar zij het gekocht hebben.

Of zeg ik nu wat doms?

Edit: wat ik dus bedoel is dat mijn 1000 euro nog ergens bestaat. Tenzij iemand dat al uitgegeven heeft aan Hamburgers, GrindR premium account, of boeken van de Bruna
Als jij op Bitvavo LUNA koopt, dan koop je dat niet van Bitvavo, maar van een andere trader. Die andere trader kan een willekeurig ander iemand zijn, of bijv. een account van LUNA zelf dat verkooporders inschiet. Bitvavo en Binance zijn alleen het platform, ze bemoeien zich zelf niet met de aan- en verkoop van cryptocurrency.

Trades op een exchange terugdraaien heeft geen nut. Transacties op een blockchain terugdraaien zou evt. kunnen, maar stel dat je iets hebt betaald met LUNA, dat artikel hebt gekregen en ineens worden alle transacties teruggedraaid....

Daarom verwacht ik niet dat er iets wordt teruggedraaid.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +5Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Kol Nedra schreef op zondag 15 mei 2022 @ 19:11:
[...]


heeft BIFI ook connectie met LUNA blockchain?
of wat is de reden van deze lage prijs?
Alles is toch naar de *knoppen* gegaan, niet alleen BIFI.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +5Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Darrell schreef op woensdag 18 mei 2022 @ 21:04:
Moet zeggen dat ik het best wel zat aan het worden ben. Ben zelfs weer met Clash of clans begonnen...

Wen moon?
Ik besefte mij ineens dat ik hier voorheen ook nog weleens actief was, kom ondanks de saaie bende toch weer even kijken. Maar goed, wen dump?

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +5Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Darrell schreef op woensdag 18 mei 2022 @ 21:56:
[...]


Als je je avatar aangepast hebt.
Doe ik niet meer, niet iedereen kon daar mee omgaan. Kreeg klachten ivm OCD, rode vlekken, ontwenningsverschijnselen, etc. Daar wil ik uiteraard niet verantwoordelijk voor zijn.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Die moet dan dus nog voor de donderdagdump langskomen...

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Dat kan een prachtige enorme mega rode candle geven als al die posities geliquideerd worden omdat de prijs daalt. Dat kan dus ook een mooie kans voor een short zijn.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Skrunsies schreef op vrijdag 20 mei 2022 @ 13:52:
[...]
Maar ik vraag me af, als ze bij ETH niet wachten ( uitstellen ) totdat de bull-run is hervat?

Mocht het zo zijn en BTC dondert ver terug naar laten we zeggen 20k. Dan zou dat toch niet een moment zijn om dit te inplementeren.. Tuurlijk wel voor de langere termijn.
De ontwikkelaars van ETH zijn niet/minder bezig met de koers, die richten zich op de techniek. Als de techniek er klaar voor is, dan zullen ze dit lanceren.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Oeh, je kan nu AVAX'jes oppakken voor maar 28 USD! Wat verleidelijk, maar ik wacht wel even tot de 0,9 USD.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +6Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
PlanR schreef op vrijdag 20 mei 2022 @ 19:38:
[...]


Zou het taro?? Of zit je te trollen… ik vind alles op het moment spotgoedkoop.

Op 36 & 30K ingeschaalt. Jep sta onder water.

M’n trades maken het goed.
Het kan zeker. Maar ik wacht er niet op. Ik heb vorige week o.a. wat AVAX, CAKE, BIFI, KSM ingeslagen en in staking gezet. Ook extra BIFI gekocht en hoger weer verkocht. Gisteren ATOM en zojuist weer BIFI ingeslagen. Koop zo denk ik nog wat CELR, grote kans dat die morgenochtend wel weer hoger staat.

Iedere week koop ik iets in, of richting staking of bij een goede stijging gaat het direct weer de deur uit zoals BIFI.

Jij vindt dit nu spotgoedkoop, net als vele anderen. Als je eerdere bearmarkets hebt meegemaakt kan je dit nog veel te duur vinden. Er kan echt nog wel 99% vanaf, vergis je niet. Maar de bodem precies timen kan niemand. En daarom kan je maar beter langzaam inladderen (echt niet te snel of te veel), want de koers gaat altijd lager dan je verwacht en stijgt verder door dan je verwacht. Je wil niet op een kwart of halverwege de bearmarket al helemaal all-in zitten en er dan nog even -50% vanaf zien gaan. Liever iets te laat met een market buy je laatste fiat erin knallen dan met een all-in nog 2 jaar de rest van de bearmarket uitzitten.

Maar alles hangt van Bitcoin af en die kan gewoon vanaf vanavond weer stijgen en een nieuwe ATH neerzetten, je weet het niet. Daarom is nu al iets inkopen niet zo verkeerd, als je maar bereid bent in een week nog -20% mee te pakken.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +6Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
PHPResource schreef op vrijdag 20 mei 2022 @ 19:48:
Wel apart om te lezen hoe de adviezen hier met de dag wisselen. Eerst was het, in een bearmarket moet je echt DCA-en zit je gegarandeerd goed. Nu lijken we in een bearmarket te zitten en wordt geadviseerd te wachten en de bodem te timen? Ik ga het dit keer anders aanpakken dan in 2018/2019. Iedere maand DCA in BTC + andere munten en achterover leunen.
Exact, de bodem timen kan je niet, DCA'en wel. De vraag is natuurlijk wel wanneer je daarmee begint, je kunt er immers ook nog even mee wachten. Maar de bearmarket kan ook morgen voorbij zijn en dan mis je de bodem. Daarom is DCA'en zeker een optie, maar niet deze week 25% erin, de 3 weken daarna ook en dan al all-in zitten en een mega rode candle (6k->3k look-a-like) meepakken. Echt beheerst inladderen.

Enkele jaren geleden zag je dit gedrag veel minder, ik zie nu echt veel mensen (ook irl om mij heen, familie, kennissen) wekelijks/maandelijks iets inkopen. Voornamelijk BTC en ETH. Dus de kans dat die echt nog enorme dieptepunten bereiken wordt steeds lager.

Ik baal nog steeds dat ik tijdens de vorige bearmarket niet die 100 ETH @ 70 USD (los van vele andere buys) heb opgepakt. Dan had ik nu los van allemaal andere mooie dingen sowieso een Lamborghini Aventador SVJ met Gintani uitlaat voor de deur staan :)

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Goede Twitter thread over waarom 22k next zou kunnen zijn op basis van historische data: https://twitter.com/rektcapital/status/1527608112076795906.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +7Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Kol Nedra schreef op vrijdag 20 mei 2022 @ 21:11:
misschien een tabelletje maken met iedereen zijn namen en hun fav shitcoin in deze bearmarket :)
Ik heb 19 Binance tabs openstaan, maar bijv. DOT zit er niet tussen. Op de een of andere manier heb ik daar een haat/liefde verhouding mee. Destijds >1.000 stuks onder de Dollar opgepakt en rond 4 USD verkocht, dat was op zich een leuke deal, maar daarna nooit meer echt lekkere runs mee gemaakt.

Ik pak in ieder geval maandelijks BTC en ETH op met verse fiat. Daarnaast ga ik posities innemen/vergroten in:
 • BNB
 • BIFI
 • ATOM
 • KSM
 • NEAR
 • SOL
 • AVAX
 • CELR
En misschien wat AVX.

Als dan BTC en ETH aan hun volgende run beginnen, dan dalen veel alts tov BTC. Er komt dan een moment dat ETH het stokje van BTC overneemt en vlak daarna moet je een shitload van iedere nieuwe alt gaan oppakken. Dan zal BTC gaan kwakkelen, wat dalen, en daarna heb je een mooi altseason.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Skrunsies schreef op vrijdag 20 mei 2022 @ 21:25:
[...]
Had ik voor jou nog wel een andere vraag Taro. Je geeft duidelijk aan waarom je niet voor DOT kiest.

Maar kan je mij vertellen waarom je dan wel positief bent over KSM?
Soms heb je een muntje waar je verkeerd timed en soms een muntje waar het vaak goed mee gaat. Met KSM heb ik altijd goed kunnen traden itt DOT. Daarnaast heeft DOT de laatste periode verhoudingsgewijs veel minder gedaan dan nieuwere coins. Het momentum is er weg. KSM neem ik wel mee, maar ik handel bijv. meer met BNB en BIFI dan KSM.

De laatste KSM trades op Binance, op 71 dus ook een aantal in staking gezet.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +4Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Skrunsies schreef op vrijdag 20 mei 2022 @ 21:37:
[...]
Je geeft aan wel wat in staking te zetten. Dus waarschijnlijk doe je het wel. Maar meer voor mijn beeldvorming :)
Ik heb BTC en EURO op NEXO en YouHodler in staking staan. En een hoeveelheid BTC staat zonder rente op de Ledger te rijpen.

Daarnaast BTC en ETH op Bitvavo voor de DCA (en de dagelijkse referral inkomsten), die room ik boven een bepaalde hoeveel af naar andere locaties.

Dan nog wat KSM op Kraken staan in een parachain.

Dit op Binance:


En BIT op ByBit in Earn.

CELR inmiddels aangeschaft, kijken of daar ook wat rente op te krijgen is.

En verder de rest nog in EUR/USD/USDT/BUSD verspreid over tig locaties, wachtend op lagere regionen.

Maar alts echt holden doe ik niet, dat moet je ook niet willen.

[Voor 3% gewijzigd door Taro op 20-05-2022 21:44]

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +7Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@Skrunsies Bearmarkets zijn ook leuk, mits je niet vlak ervoor all-in bent gegaan en compleet rekt gaat. Mogelijk zitten we alleen in een dip, dus geen bearmarket, maar, dit zijn wel de momenten waarop je door een goede strategie je toekomst veilig kunt gaan stellen.

En het is hier tijdens een bearmarket vaak ook gezelliger, de moonboys hebben dan weer aandacht voor andere dingen en heb je dus even geen last van :)

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Lennart schreef op vrijdag 20 mei 2022 @ 21:49:
[...]

Tip voor een goede alt om te staken?
Zie mijn eerdere berichten. Maar, langzaam inschalen, want +10% per jaar klinkt leuk, maar met een daling van bijv. 99% in de komende 4 maanden heb je er geen reet aan.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Skrunsies schreef op vrijdag 20 mei 2022 @ 21:58:
[...]
Helemaal rekt zou ik niet kunnen gaan, mede omdat ik ( en ik hoop iedereen ) ‘speel’ met geld wat ik missen kan.
Ik kan het geld missen, al is het wel teveel om kwijt te raken. Mijn dagelijkse leven zou er niet door veranderen, maar mijn toekomst zou er wel heel anders uitzien. Daarom risico spreiden en niet alle eieren in één mandje leggen.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Roellie80 schreef op vrijdag 20 mei 2022 @ 22:04:
[...]

Met dat salaris van Tweakers, ver boven de Balkenende norm is het ook niet zo gek dat je wel zonder kan inderdaad. Maar het is je gegund hoor ;)
:) Moet je nagaan dat ik dit/dat nog vrijwillig doe ook... Krijg er eigenlijk alleen maar ellende voor terug... Nah, als ik het niet leuk meer zou vinden zou ik er ook direct mee stoppen.

[Voor 8% gewijzigd door Taro op 20-05-2022 22:07]

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +7Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Enkele jaren geleden drukte ik een x bedrag per maand in ETF's, een zelfde bedrag loste ik extra af aan hypotheek, een zelfde bedrag ging naar de spaarrekening en een kleiner bedrag ging in crypto. Toen de inflatie toenam en ik dacht dat de aandelen hun hoogtepunt wel hadden gehad ben ik gestopt met het extra aflossen van de hypotheek (per maand) en heb ik de ETF's verkocht. Wel heb ik ieder jaar midden december het maximale bedrag van de hypotheek alsnog afgelost dmv crypto. Nu gaat maandelijks 66% naar de spaarrekening en 34% naar crypto, waarvan een deel in Euro's/staking. Als de nieuwe crisis lekker bezig is begin ik weer met maandelijks ETF's + o.a. TSLA inkopen. Als de inflatie ooit weer lager wordt dan de hypotheekrente kijk ik wel weer naar het extra aflossen ervan.

Je moet op de juiste momenten het geld de juiste kant op schuiven, dat doet veel meer dan hier en daar wat procenten pakken.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +7Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
CornermanNL schreef op vrijdag 20 mei 2022 @ 22:09:
[...]
je kan je het niet veroorloven om geld te verliezen dat zou, mijns inziens het uitgangspunt moeten zijn. En dan de rest. Het uitgangspunt van iedere investering moet zijn, ga ik hier op termijn geld mee verdienen, en regel 1 is , in ieder geval niet mee verliezen.
[...]
Er bestaan simpelweg geen geld dat je kan missen.
Het is voor mij een afweging tussen er voldoende in hebben zitten om daarmee een life changing verschil te kunnen maken en daarnaast het voorkomen dat je een bedrag zou kunnen verliezen waardoor je leven negatief kan veranderen.

Als ik 100k per jaar verdien, dan heeft het geen zin om met 3 tientjes in crypto te zitten. Als ik 30k per jaar verdien, dan is het niet slim om met 300k zuurverdiend geld in LUNA te zitten. Als ik 200k per jaar verdien, dan kan ik wel voor 10k een gokje met LUNA wagen.

Het gaat erom wat je zou moeten laten als het bedrag ineens weg is. Moet je dan op een houtje bijten, of kan je niet meer 20 jaar eerder met pensioen of maar 12 jaar, of moet je nog 3 jaar langer dan je pensioen doorwerken.

Het is allemaal relatief. Ik kies er bijv. bewust voor om niet groter te gaan wonen, al zou dat prima kunnen. In plaats daarvan kies ik ervoor de maandlasten te verlagen, nu van het leven te genieten en hopelijk veel eerder met pensioen te gaan. Als ik wil kan ik per direct stoppen met werken en het meerdere jaren uitzingen, maar dat doe ik niet. Sterker nog, ik ben iedere dag bezig mijn (passieve) inkomsten verder te verhogen en maandlasten te verlagen. Het bijbehorende risico spreid ik zoveel mogelijk.

De situatie is voor iedereen anders, maar het gaat er inderdaad om dat je voor de situaties kiest waarmee je geld gaat verdienen ipv verliezen. Voor mij is dat over de jaren heen naast een aantal andere bronnen, ook zeker crypto geweest en daar blijf ik dus sowieso mee doorgaan en ik ga ook zeker niet afschalen.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
UniMatrix schreef op vrijdag 20 mei 2022 @ 22:58:
En @Taro CELR is ook te staken op Binance voor ca. 8-10%
Klopt, CELR staat inmiddels voor 7,95%, de hogere APY's waren vol.
Mozes123 schreef op vrijdag 20 mei 2022 @ 22:58:
[...]
Ik ben gestopt met lezen bij als 8)7
Waarom?

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Mozes123 schreef op vrijdag 20 mei 2022 @ 23:04:
[...]

Als...indien... Ik geloof er niet in, net als het volgenden, sorry=;;;;
Nu gaat maandelijks 66% naar de spaarrekening en 34% naar crypto, waarvan een deel in Euro's/staking.
Dus je hebt wel verder gelezen :)

En in dit geval zijn die "als" voorbeelden. Geen als in de vorm van "had ik maar".

Je hoeft geen sorry te zeggen, maar waar geloof je niet in?

[Voor 9% gewijzigd door Taro op 20-05-2022 23:06]

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Mozes123 schreef op vrijdag 20 mei 2022 @ 23:09:
[...]

Jij kan 100% loon per maand wegzetten? Had ik maar zo een partner :-)
:) Zo bedoel ik het niet: van 100% van het geld dat wij overhebben gaat 66% naar het een en 34% naar het ander, dus niet 100% van de inkomsten, maar 100% van wat er over is.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
mannowlahn schreef op vrijdag 20 mei 2022 @ 23:55:
[...]

Waarom niet staken bij sgn van celer zelf dan? 11 a 12% en je krijgt ook een gedeelte van de fees. Binance is weinig interessant meer wat dat betreft.
Veel te veel gedoe :) Ik stake ze nu voornamelijk zodat ik ze ook daadwerkelijk ga holden. Recent ook met KSM gedaan, laag ingekocht, in staking gezet (anders had ik ze te snel weer weggedaan), toen steeg de koers erg mooi en nadat ze vrijkwamen direct verkocht.

3-4% extra over een heel jaar maakt weinig uit als je iets bijv. maar 30-60 dagen vast zet en daarna weer verkoopt.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
The annual percentage yield (APY) is the effective rate of return on an investment for one year taking into account the effect of compounding interest.
Als de APY 52% is en je zet het weg voor bijv. 30 dagen, dan krijg je volgens mij in die 30 dagen nog geen 4%, omdat het compounding effect er nauwelijks in zit. Rente over rente heeft aan het einde van een periode het meeste effect.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Owjah, YFI is er ook zo een die ik misschien wel oppak als die nog verder daalt. Heeft een tijd lang hoger dan BTC gestaan, zelfs de 95k USD aangetikt en is nu +-33% van de BTC waarde. Die zal wel sneller dalen, maar ook weer sneller stijgen.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
sh4d0wman schreef op zaterdag 21 mei 2022 @ 11:37:
Wel heb je altijd een kleine kans dat de Eth -> Eth2 fout gaat en de hele munt onploft. In het verleden met Bitcoin - Bitcoin Cash hardfork zaten we toch ook wel met zweethandjes. Daardoor zullen institutionele beleggers wellicht wachten met Eth en Btc als alternatief nemen.

Maar ja dit is speculatie. Ik zou er niet op traden ;)
De Bitcoin Cash hardfork had geen gevolgen voor BTC. De ETH2 actie kan wel gevolgen voor ETH in het algemeen hebben, als er iets mis gaat kan dat invloed hebben op tokens en koersen van alle betrokkenen.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
keanu_ schreef op zaterdag 21 mei 2022 @ 13:17:
Ach ETH.. ik geloof in Cardano :)
Geloven in cryptocurrency x = samen ten onder gaan met cryptocurrency x.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
StormRider schreef op zaterdag 21 mei 2022 @ 17:12:
Heren, welke custom Ada stake pools zijn veilig?
Ik wil eigenlijk de eenmalige 2 Ada fee ontwijken.
2 ADA is toch nog maar precies 1 Euro? In de tijd dat je deze vraag stelde had je dat al prima op een andere manier kunnen terugverdienen :)

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Met 100k die ergens van vrij komt? Geen idee, denk voor 12% in staking zetten en wat eerder met pensioen.
Ik had een sell order op 758 staan, net op 8 USD na gemist. Hopelijk snel nog een kans :)

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Zojuist BIFI verkocht voor LUNA, lekker knallen :)Edit: Gaat prima! Is er nieuws? :)

[Voor 112% gewijzigd door Taro op 21-05-2022 21:33]

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
knakworst schreef op zaterdag 21 mei 2022 @ 21:38:
[...]


Buy the rumor sell the news
[Embed]
Ah, top. >10M stuks in de pf :)

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
D_Jeff schreef op zaterdag 21 mei 2022 @ 21:44:
[...]

Zou je niet beter aan een installatie kunnen denken die vreemden met met accuboormachines en schroevendraaiers buiten houdt? :P
Ja, in de vorm van een slotgracht?

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +8Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Alle LUNA inmiddels de deur uit, mooi ritje :)

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +4Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@Darrell In deze variant zitten we zelfs al onder de groene zone :)

Maar wel leuk om te zien waar die lijnen heen gaan: 1.6M rond 2028.
Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Vis schreef op zondag 22 mei 2022 @ 12:02:
[...]
Zodat je op loopafstand naar de Bruna kan? Is opzich wel een valide reden...
Ik ga altijd met de Lambo naar de Bruna, vind ik persoonlijk fijner.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Ik red mij wel :)

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@340392Jh7 Het belangrijkste is: Spreiden. Niet alle eieren in 1 mandje leggen. Dus deel staken, deel Ledger, etc. Dat maakt de keuze ook een stuk makkelijker, het is niet alles of niets, gewoon verdelen.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Kol Nedra schreef op zondag 22 mei 2022 @ 16:29:
Bij Binance heb je een auto-Invest optie en kun je ook precies de tijd aangeven. Zelf niet getest maar als dca-methode wel erg handig eigenlijk.

VOORAL bijvoorbeeld als er statistisch rond een bepaalde tijd ''meestal'' de markt gemiddeld lager ligt.
Zijn er hier mensen die deze optie gebruiken?
@Kol Nedra Gebruikte ik nog niet, maar nav je bericht mee begonnen. Ik begin met wekelijks een x bedrag aan BUSD in BTC te drukken. Misschien ook wel een mooie optie voor mijn maandelijkse DCA, als ik gewoon eens in de zoveel tijd wat overmaak naar Binance, dan begin ik er wekelijks ipv maandelijks mee.

Edit, om mee te beginnen:

[Voor 14% gewijzigd door Taro op 22-05-2022 16:57]

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Kol Nedra schreef op zondag 22 mei 2022 @ 17:48:
[...]


ben benieuwd naar de reden in Cake, de andere begrijp ik wel :)
Heb zelf ook Cake, maar weet niet of ik er meer in ga stoppen. stuur je die Cake dan ook naar pcs?
Cake is leuk om mee te traden, maar bij nader inzien niet om wekelijks in te kopen. Heb er nu dit van gemaakt:

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +10Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Kreeg een melding dat er een document klaar staat in mijn pensioenomgeving. Ik dacht dat ik tot mijn 67e moest, maar... -O- -O- -O-


Bitcoin kan maar beter even gaan knallen de komende maanden/jaren, want dat ga ik sowieso niet uitzitten.

Edit: Als ik over tig jaar 60 ben staat er waarschijnlijk 78,9 jaar....

[Voor 7% gewijzigd door Taro op 22-05-2022 18:56]

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Elon + Twitter + Doge = Supercycle.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
PlanR schreef op zondag 22 mei 2022 @ 19:12:
[...]


Weet je leeftijd niet, ben 32 jaar. Hoop voor m’n 55e wel een mooie slag geslagen te hebben / stoppen.
41. Maar, het bedrag dat je ziet staan op die leeftijd is tegen die tijd door de inflatie wel voldoende voor 2 broden en een komkommer per maand. Misschien de inleg maar maandelijks uit laten betalen en in crypto stoppen :)

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Traguardo schreef op zondag 22 mei 2022 @ 20:00:
[...]

Is er ook een reden dat ATOM er niet tussenstaat? Dat lijkt me toch ook een interessante partij.
Oeps, gemist. Toegevoegd :)

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +11Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
resusaapje schreef op zondag 22 mei 2022 @ 22:17:
[...]


DERTIEN munten/tokens WEKELIJKS kopen? Ik zou willen dat ik zoveel fiat had om daaraan uit te geven :o
De hoeveel munten/tokens zegt natuurlijk niets over hoeveel je per stuk per week investeert.

Stel dat de pot 10.000 USD is, dan kan je met bijv. de volgende wekelijkse inleg:

BTC: 50 USD
ETH: 25 USD
BNB: 15 USD
En de rest: 5 USD/stuk

Dit 1,5 jaar volhouden. Ik mag hopen dat de bearmarket dan wel voorbij is.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
resusaapje schreef op zondag 22 mei 2022 @ 22:33:
[...]


No shit sherlock 8)

Nope, je hebt vaak een minimum bedrag nodig om een munt/token te kunnen kopen. Daarnaast 13x fees betekent iig voor mij dat je nog een flink bedrag moet hebben om we-ke-lijks dit te doen. Bv. 13x $10 = $130/week is $520/salarisstorting. En dan zien we nog ATOM over het hoofd ;)
Een fee is een percentage, geen vast bedrag. Of je 10x1 USD investeert of 1x10 USD maakt dus niet uit, de fee is hetzelfde.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
roflexx schreef op zondag 22 mei 2022 @ 22:40:
[...]


Maar voor 5usd kopen gaat toch niet op binance? Ik krijg telkens melding dat het minimaal 10 moet zijn.
Voor auto-invest is 1 USD het minimum.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
resusaapje schreef op zondag 22 mei 2022 @ 23:14:
[...]


Da's net zoiets als 3 maandenlang $20 vastzetten om $5 te verdienen met GLMR. Schiet toch niet op man! ;)

Bezwaar: automagisch DCA-en is leuk, maar de fiat komt niet autogamisch aanvliegen. Laat je dan je BUSD ondertussen wekenlang niksen?
Ik geef aan dat dat het minimum is, niet dat ik wekelijks dat minimum hanteer :)

Maar eens, als ik zie dat mensen hier 's nachts wakker blijven om een staking slotje te bemachtigen vraag ik mij wel altijd af voor hoeveel Euro's ze dat doen. Ik neem toch aan een aanzienlijk bedrag, anders ga ik er echt niet voor wakker blijven.

Het betreft mijn handelspot + deels BUSD earn met rendement en ik denk dat ik vanaf nu mijn maandelijkse DCA met verse fiat ga uitvoeren door het als BUSD & USDT op Binance te zetten, ik stuur er toch al iedere x maanden geld heen ivm Binance Card, dus dat kan met dezelfde transactie.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +9Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Skalders schreef op maandag 23 mei 2022 @ 00:53:
[...]


Je gaf al aan dat je alts niet echt koopt om te hodlen, en dat zie ik ook vaak terug in je trades: je alts gaan er redelijk snel uit om winst te pakken. Maar wat is dan het idee achter wekelijks altcoins te dca'en? Voor de meeste is dca een verlengde in een hodl strategie.

Zie je een langere bearmarket en dit als een inslagperiode om daarna weer alles weg te doen na een altrun, of ga je naast periodiek aankopen ook periodiek verkopen? Maar indien dat laatste, waarom zelfs de auto invest?
Ik zie een bearmarket (mogelijk zitten we nu gewoon in een dip hoor) als een mooie kans om goedkoop verschillende munten in te slaan. Als je kijkt waar veel coins vandaan komen zijn dit koopjes, al kan het de komende 1-2 jaar nog -99% lager. Maar stel dat dit een dipje is, dan staan de altcoins over enkele maanden zo maar weer 3-5x zo hoog. En dan profiteer ik daar graag van mee. En als ze nog bijv. 6 maanden dalen en dan weer stijgen, dan heb ik een prima gemiddelde aankoopprijs.

Ik ga ze dus niet meerdere jaren holden, maar heb als doel ze tijdens de volgende run voor een leuk bedrag weg te doen.

Ik zal open kaart spelen: Alle alts zijn voor 5 Euro/week, dus dat risico is te overzien. BNB voor een hoger bedrag, ETH nog weer wat meer en BTC het meeste. En dit is niet met verse fiat, maar komt vanuit de handelspot. Waarom via Earn? Ze komen mooi in een aparte wallet terecht, met flexible APY en niet te hoge bedragen ineens. Voor mij een manier om eraf te blijven. En met auto-invest dwing je jezelf in een strategie: Keuze maken voor welke coins en welk bedrag. Dan kan ik daar niet (of lastiger) van afwijken.

[Voor 3% gewijzigd door Taro op 23-05-2022 18:18]

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Sandrioni schreef op maandag 23 mei 2022 @ 18:30:
Heeft iemand enig idee wat Youhodler bedoelt met "een rekening /invoice ontvangen op mijn mail van mijn bank"? Ik wil gewoon wat euro's storten...

Waarom werkt dit niet gewoon zoals bij Nexo of Crypto.com met het overboeken naar een (meestal Litouws rekeningnummer, evt met een apart betalingskenmerk)?
[Afbeelding]
Bij YouHodler kan je ook gewoon overmaken net als bij Nexo.

Maar je laat nu een Bitvavo screenshot zien? Edit: Ah, ninja edit :)

Bij mij ziet dit er zo uit als je bij EUR op deposit drukt:

[Voor 16% gewijzigd door Taro op 23-05-2022 18:34]

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Even bodemvissen...

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Nog eentje?

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +6Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
@JordydG1998 Wat als één van beide wordt gestolen, dan heb je niets meer toch? Wat je dan beter kunt doen is 2/3e bij jou thuis, 2/3e bij je ouders en 2/3e ergens anders. Wordt dan 1 van de 3 gestolen, dan kan je er nog iets mee.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +8Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Al 2 uur niets gepost?

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Dalende donderdag begint volgens mij vaak groen, om rood te eindigen. Maar als de ochtend al rood is...

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
PlanR schreef op donderdag 26 mei 2022 @ 09:50:
[...]


Juist. Long loopt sinds $1910
Je weet niet of het juist is, want je leest wat je wil lezen ;) Je kunt mijn bericht op 2 manieren interpreteren:
 1. Als de ochtend al rood is, dan kan de rest van de dag nog roder worden.
 2. Als de ochtend al rood is, dan wordt de middag groen.
Zojuist overigens deze gekeken:

Die 20-23k range rondom de 200MA aast volgens mij iedereen wel op. Wickje eronder tot de oude 2017-2018 ATH zou het compleet maken, want dan wordt dat omgezet in support en kan Bitcoin daarna weer nieuwe ATH's gaan neerzetten.

Geladderd inkopen tussen 18.5-23k klinkt als een prima strategie.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Prachtig stukje Auto Invest ROI :)


Om het in perspectief te plaatsen, opgeteld zo'n 10 USD in de min in 1 week, dus no worries :) DCA met kleine bedragen.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model 3 Performance

Pagina: 1 2 3 ... 8

Dit topic is gesloten.

Let op:
 • De meer inhoudelijke en onderbouwde berichten mogen in het Nieuws en koers topic: [NK] Cryptocurrency nieuws & koers topic #3.
 • Blijf on-topic.
 • Huizen en hypotheken zijn geen crypto, dus offtopic.
 • Prijzen/koersen aub in USD waarde vermelden. Benoem je een prijs in EUR, zet dit er dan specifiek bij, zodat je anderen niet in verwarring brengt.
 • "Wat vinden jullie van coin X?" of "Wat is jullie mening over cryptocurrency Y?" vragen horen niet in dit topic thuis. Onderbouw je vraag, of stel hem niet.
 • Het aankondigen of initiëren van pumps en dumps is verboden. Net als het zonder nuttige toelichting linken en shillen van coins met als enige doel anderen aan te zetten tot het kopen ervan.
 • Post geen Telegram groups, Discord servers of andere "signal" chat kanalen
 • Invites en referrals zijn verboden. Dit betreft zowel het linken, aanbieden als vragen. Referrallinks zijn ook niet toegestaan in je signature/handtekening.
 • Wees vriendelijk, reageer niet op de man.
 • Commentaar op de moderatie per DM of in het feedbacktopic, niet hier.
 • Dit is geen NSFW-topic. Babes posten is prima, maar hou het een beetje fatsoenlijk. Geldt natuurlijk ook voor "groene dildo's" en dat soort plaatjes.
 • Beperk het hergebruiken van memes/afbeeldingen tot een minimum. Het herhaaldelijk posten van dezelfde afbeelding voegt niets toe voor anderen en vervuilt het topic.
 • Geen crossposts! Post je vraag of opmerking in 1 topic, niet meerdere. Kies daarvoor het topic dat het best bij je vraag/opmerking past. Voor meer info: Welkom in het cryptocurrency forum. LEES DIT EERST!.
 • Dit topic is niet bedoeld voor simpele vragen. Eigen inzet blijft gewenst en lees vooral eerst de topicstart.
 
En zoals altijd: investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen!


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee