• RM-rf
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 23:28

RM-rf

1 2 3 4 5 7 6 8 9

Player1S schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 09:16:
[...]


Heb eigenlijk nog geen enkel bericht voorbij zien komen dat de wedstrijden grote brandhaarden zijn terwijl men toch dicht op elkaar zit, zingt, juicht, gilt etc. Met andere woorden, daar lijkt het gewoon grotendeels goed te gaan.
dat je er niks van hoort betekent niet dat daar niet een serieus probleem kan bestaan...
contact-tracing is in nederland sowieso een ondergeschoven kindje.
En helaas hebben de organisatoren vaak er belang bij eventuele besmettingen in de nasleep onder de pet te houden.

op het afgelopen europees kampioenschap zijn er wel meerdere onderzoeken gehouden en die troffen aan dat er een substantiele spreading was onder voetbalfans die stadions bezochten. meerdere wedstrijden
die onderzocht waren bleken meer dan duizend fans achteraf besmet te zijn (waarbij je nooit helemaal zeker kunt zijn dat dat rondom de wedstrijd gebeurt is, lijkt het wel een duidelijk teken, hierbij moet je ook vaststellen dat dit middenin de zomer betrof)

Hierbij bleek dat stadion bezoek zelf niet zo erg risicovol was, als het in de open lucht was, in zonnige condities en er enigszins afstand kon bestaan, maar vaak waren het eerder de aanreis-omstandigheden en de momenten waarin het publiek bv bij toegangs-controles dicht bijeengedrukt stond waar een groter risico van vast te stellen was, of bv bij liften, stands waar eten en drinken gehaald werd en toiletgelegenheden

mogelijk juist om die reden heeft bv de KNVB bij het begin van toelaten van fans in de stadions verder niet meer meegewerkt aan actieve onderzoeken hiernaar...
toen men publiek kon toelaten met de zogenaamde 'test-events' deed men dar graag aan mee., maar duidelijk lijkt te zijn dat dat nooit werkelijk bedoeld was om betere kennis over verspreiding onder fans te krijgen

[Voor 3% gewijzigd door RM-rf op 12-11-2021 09:35]

Intelligente mensen zoeken in tijden van crisis naar oplossingen, Idioten zoeken dan schuldigen


 • Basekid
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 20:14
mugenmarco schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 09:31:
[...]


Dit, precies dit! het komt werkelijk mijn strot uit van het afwachtende beleid van de overheid.

Hoe verwachten ze dat wij (gevaccineerde) dit nog blijven pikken? En hoe hoog moet de vaccinatiegraad zijn om wel de regels los te laten?

Gelukkig is max 4 mensen een advies want ik ga mij daar niet aan houden, vooral niet gezien scholen wel open blijven. :(
Je snapt toch wel dat met dit soort gedrag (niet aan de regels houden), de regels over een paar weken alleen maar strenger worden? Dus uiteindelijk schiet je jezelf in de voet hiermee?

Ik ben het helemaal met je eens met dit slappe beleid en politiek correct lief zijn tegen ongevaccineerden, maar als zelfs de gevaccineerden nu actief gaan tegenwerken dan schiet het al helemaal niet op met de situatie denk ik.

 • RvL
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 00:22
Basekid schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 09:36:
[...]


Je snapt toch wel dat met dit soort gedrag (niet aan de regels houden), de regels over een paar weken alleen maar strenger worden? Dus uiteindelijk schiet je jezelf in de voet hiermee?

Ik ben het helemaal met je eens met dit slappe beleid en politiek correct lief zijn tegen ongevaccineerden, maar als zelfs de gevaccineerden nu actief gaan tegenwerken dan schiet het al helemaal niet op met de situatie denk ik.
Ook als je je wel aan de regels houd wordt je aan de (digitale) schandpaal genageld tegenwoordig, gevaccineerd of niet. Krijgen de volle stadions niet de schuld, dan zijn het de evenementen weer met als meest recente voorbeeld 11-11 in o.a. 's-Hertogenbosch. En die mensen houden zich in de basis gewoon aan de op dat moment geldende regels.

En toch worden de maatregelen, ondanks al die regeltjes waar men zich bij evenement, stadionbezoek en tegenwoordig zelfs zwemles aan moet houden weer aangescherpt (alhoewel, aangepast is een beter woord lijkt het). Dus dan vind ik het niet zo vreemd dat veel mensen zich hardop afvragen waar het dan allemaal goed voor is.

Hoe het dan wel moet weet ik ook niet. Daar heb ik niet voor geleerd. Dus volg ik de regels maar zo goed mogelijk op, maar zoals ik al zei word je dan ook aan de schandpaal genageld en wordt er met vingertjes gewezen. Want die volle stadions, dat kan toch niet? Of wat denk je van Heel Hollland bak met Hazes of zoiets in 't Ziggo Dome? En dan die stomme Brabanders, met hun carnaval.

[Voor 28% gewijzigd door RvL op 12-11-2021 09:46]

Liefde maakt een smal bed breed!
Nu de dekens nog...


 • Tom-Z
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 04:34
Een "lockdown" van twee/drie weken. Beetje deja vu. Vorige winter begonnen we ook met een "tijdelijke aanscherping" van twee weken. Hard ingrijpen om de opmars van het virus te breken, zodat we daarna weer normaal door konden. Toen die twee weken om waren kon iedereen zien dat de situatie nog lang niet genoeg verbeterd was, maar afspraak is afspraak en de twee weken waren om, dus alles kon weer. Nou, dat hebben we geweten. ;w

Nu adviseert het OMT om twee weken maatregelenpakket X te doen, met bioscopen en theaters dicht. Kabinet wil dat niet, en bedenkt kennelijk op eigen houtje "wat als we nu voor een lichter pakket Y gaan met bioscopen en theaters open, maar dan doen we het niet twee, maar drie weken". Waar haalt het kabinet deze geniale wijsheid vandaan?
Het komt op mij over als een enorme gok. Het risico van te zwak inzetten is dat de situatie alsnog nog verder uit de hand loopt en je ongekend streng moet ingrijpen. Het risico van te streng ingrijpen? Dat het sneller beter gaat en je eerder van de maatregelen af kan.
Ik snap sowieso niet hoe je van te voren kan voorspellen dat het twee of drie weken moet zijn. Waarom niet gewoon een concreet doel: we nemen maatregelenpakket Z totdat we maximaal A besmettingen per dat hebben en B ziekenhuisopnames.

 • mugenmarco
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 23:09
Basekid schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 09:36:
[...]


Je snapt toch wel dat met dit soort gedrag (niet aan de regels houden), de regels over een paar weken alleen maar strenger worden? Dus uiteindelijk schiet je jezelf in de voet hiermee?

Ik ben het helemaal met je eens met dit slappe beleid en politiek correct lief zijn tegen ongevaccineerden, maar als zelfs de gevaccineerden nu actief gaan tegenwerken dan schiet het al helemaal niet op met de situatie denk ik.
come on dude. max 4 mensen thuis? really? dus als ik met bij wijze van 7 personen thuis bier ga drinken waarvan iedereen geprikt is en niemand klachten heeft dan zit ik alsnog fout? terwijl scholen wel open blijven en studenten zo dicht op elkaar zitten? waar is het gezonde verstand gebleven? even serieus waar gaat dit over 8)7

 • !null
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 21:19
TheRicolaa10 schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 07:11:
Dus ik zit als gevaccineerde nu weer 3 weken thuis omdat er een selecte groep is die weigert een prik te halen en de regering die te laat is met boosterprikken bij de oudere generatie. Echt zo klaar met dit reactieve en afwachtende beleid.
Ja want als gevaccineerde heb jij alles goed gedaan en kun je niks meer fout doen? Je kunt ook geen corona krijgen of doorgeven?

Of hebben we gewoon de nadelen van 15 jaar de zorg wegbezuinigen, ook in de recente jaren er niet voor het zorg personeel te zijn, en we zelfs met een zeer hoge vaccinatiegraad van 84% niet het koudere seizoen in kunnen?
Dat Oostenrijk nou problemen ervaart met 64% is nog te begrijpen en hoef je niet naar de zorg te wijzen.

Ik ben ook gevaccineerd maar ik ben wel klaar met dit hele zwart wit gedoe.
Er liggen inmiddels ook genoeg gevaccineerden in het ziekenhuis en dat is stijgende dacht ik begrepen te hebben. Uiteraard ligt een onbeschermde (is anders dan ongevaccineerde) eerder op de IC maar het is genuanceerder.

En al deze regels, die we allemaal vervelend vinden, zijn waardeloos omdat er geen duidelijk oorzaak-gevolg worst gepresenteerd. Dat we dat anderhalf jaar terug niet wisten en wat maatregelen moesten nemen okee, maar nu is het onacceptabel. Besmettingen zullen nog steeds doorgaan op werk, school of bij familie/vrienden onderling.

Ja onbeschermden zorgen zeker voor extra druk op ons veel te kleine zorgsysteem, zeker in recente weken.
Ik zeg onbeschermden want je kunt ook gewoon hersteld zijn van Corona en dus beschermd zijn.
En dan is het dus heel frustrerend dat deze bescherming echt door tijd bewezen moet worden en vaccinatie dekking (die ook gewoon vrolijk afneemt) eigenlijk niet.
Als je vroeg Covid19 hebt gehad dan ben je waarschijnlijk prima beschermd maar kun je niks. Ook al wordt het nu naar een jaar getrokken. Nu pas wordt er (in buitenland) actiever gekeken naar hoe oud de vaccinatie is.
Maar als je nou gewoon hoeveelheid antistoffen zou meten, dan weet je het namelijk echt. Dat kan, alleen krijg je daar geen QR uit.
Zo ken ik mensen met een historie van immuun gerelateerde ziektes, die niet zitten te wachten op vaccinatie ook omdat ze al Covid19 hebben gehad. Maar dan kun je straks dus heel weinig met zo'n 2G regel. Ook al zou je je antistoffen laten meten.

En onderwijs zou wel het laatste moeten zijn wat je zou moeten afsluiten straks met 2G, is wel het laatste wat je moet willen.

Ampera-e (60kWh)


 • hoevenpe
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 23:38
MikeyMan schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 09:46:
Nouja, reëel scenario; thuis bevalling starten, problemen krijgen en eerst een uur bellen voordat je ergens terecht kan. Op drie kwartier rijden. :X
offtopic:
Advies van een ervaringsdeskundige: gewoon in het ziekenhuis bevallen, als er een spoedkeizersnede nodig is ben je blij dat je maar een paar deuren door hoeft...

Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°


 • de Peer
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 00:25

de Peer

under peer review

TrailBlazer schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 09:05:
Bij mijn huidige klant ben ik sinds Maart 2020 niet binnen geweest. Mijn vriendin denk ik max 15 keer in de afgelopen periode.
bespaar ons de details :+

 • Jorizzz
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23:40
hoevenpe schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 09:47:
[...]

offtopic:
Advies van een ervaringsdeskundige: gewoon in het ziekenhuis bevallen, als er een spoedkeizersnede nodig is ben je blij dat je maar een paar deuren door hoeft...
offtopic:
Plus, ik wil je romatische beeld van een bevalling niet verpesten, maar stiekem is het gewoon een enorm gore gebeurtenis. lekker in het ziekenhuis doen dus

 • Shadow_Agent
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 23:20
RodeStabilo schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 09:50:
Ik snap eigelijk niet die harde sprong betreffende de sluiting van de horeca niet. van 00.00 naar 22.00 had ik nog ergens begrepen, maar ineens naar 19.00? Dan kunnen bepaalde zaken net zo goed dicht blijven (of is dat de hele doelstelling?)
dan zal de alcoholverkoop in de supers ook wel weer aan banden worden gelegd :')
Die regel mis ik nog een beetje

/sarcasme

Hoi :)


 • RodeStabilo
 • Registratie: December 2013
 • Niet online
Jorizzz schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 09:51:
[...]


Op deze manier kan je nog (soort van) uit eten, dus restaurants gaan niet naar nul omzet en worden niet wéér keihard getroffen. Weinig mensen die vóór 19:00 dronken gaan staan hossen in een feestkroeg. tenminste, dat denk ik...
Ik wil met m'n partner nog wel eens een hotelovernachting doen, maar nu wordt je in die situatie 'gedwongen' om vanaf 19.00 op je kamer te zitten. Je kan immers feitelijk niets meer doen. Winkels dicht. Horeca dicht. Dat gaat heel wat annuleringen opleveren de komende dagen. Bij sluiting om 22.00 had ik een eventuele reservering nog wel laten staan.

[Voor 5% gewijzigd door RodeStabilo op 12-11-2021 09:54]


 • Shadow_Agent
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 23:20
!null schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 09:47:
[...]


Ja want als gevaccineerde heb jij alles goed gedaan en kun je niks meer fout doen? Je kunt ook geen corona krijgen of doorgeven?

Of hebben we gewoon de nadelen van 15 jaar de zorg wegbezuinigen, ook in de recente jaren er niet voor het zorg personeel te zijn, en we zelfs met een zeer hoge vaccinatiegraad van 84% niet het koudere seizoen in kunnen?
Dat Oostenrijk nou problemen ervaart met 64% is nog te begrijpen en hoef je niet naar de zorg te wijzen.
_O_ Dit!

Alles is maar gericht op Lean en Agile en al die termen meer. Dus als er een FTE kan worden bezuinigd door de handeling over 4 anderen te verspreiden dan doet men dat. Hoppa! weer een FTE bespaard! Dat is op de korte termijn heerlijk voor de Excelmanagers maar wanneer er een spaak in het wiel komt zoals nu, dan hang je. Kon je voordien nog wel terugvallen op een inzetkracht of even twee weekjes aanpoten, dat lukt nu niet meer door uitgebluste werknemers en/of vertrokken mensen, langdurig zieken. De wal keert het schip.

De hardwerkende zorgmedewerkers zijn de dupe van jarenlang wanbeleid binnen de zorg/Den Haag

Hoi :)


 • ReneDx
 • Registratie: Maart 2008
 • Niet online
basst85 schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 10:03:
De meeste besmettingen zijn op dit moment in de leeftijdscategorie 10-19jaar, waarom doen ze het voortgezet onderwijs deze keer dan niet voor een paar weken dicht (weer met onderwijs op afstand)? Ik merk ook in m'n eigen omgeving dat daar de laatste week echt veel besmettingen zijn.

Basisscholen kunnen dan wel open blijven, want in die groep zijn gemiddeld weinig besmettingen.
Omdat de vorige leerachterstand nog niet eens achter de rug is. Een nieuwe creëren is dan misschien niet de meest handige keuze.

 • Soccer98
 • Registratie: Oktober 2015
 • Laatst online: 21:45
basst85 schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 10:03:
De meeste besmettingen zijn op dit moment in de leeftijdscategorie 10-19jaar, waarom doen ze het voortgezet onderwijs deze keer dan niet voor een paar weken dicht (weer met onderwijs op afstand)? Ik merk ook in m'n eigen omgeving dat daar de laatste week echt veel besmettingen zijn.

Basisscholen kunnen dan wel open blijven, want in die groep zijn gemiddeld weinig besmettingen.
Omdat je de gevolgen van onderwijs op afstand niet moet onderschatten.

 • mystic
 • Registratie: Augustus 2002
 • Niet online

mystic

beep beep

ReneDx schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 10:05:
[...]


Omdat de vorige leerachterstand nog niet eens achter de rug is. Een nieuwe creëren is dan misschien niet de meest handige keuze.
Maar wil je nou een pandemie en zorginfarct oplossen of niet?

Met deze halfbakken maatregelen kun je net zo goed niets doen...

 • Soccer98
 • Registratie: Oktober 2015
 • Laatst online: 21:45
mystic schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 10:08:
[...]


Maar wil je nou een pandemie en zorginfarct oplossen of niet?

Met deze halfbakken maatregelen kun je net zo goed niets doen...
Niet alles moet wijken voor de pandemie. Ik denk dat het onderwijs een van de weinige zaken is die belangrijker geacht kan worden. Op het hbo zijn achterstanden al enorm, laat staan op de middelbare scholen en basisscholen.

 • mystic
 • Registratie: Augustus 2002
 • Niet online

mystic

beep beep

Soccer98 schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 10:10:
[...]

Niet alles moet wijken voor de pandemie. Ik denk dat het onderwijs een van de weinige zaken is die belangrijker geacht kan worden. Op het hbo zijn achterstanden al enorm, laat staan op de middelbare scholen en basisscholen.
naja top dan. laten we ze daar lekker doorgaan met eerst elkaar, vervolgens de ouders en daarna de opa's en oma's te besmetten d:)b

 • Soccer98
 • Registratie: Oktober 2015
 • Laatst online: 21:45
mystic schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 10:13:
[...]


naja top dan. laten we ze daar lekker doorgaan met eerst elkaar, vervolgens de ouders en daarna de opa's en oma's te besmetten d:)b
Is dat dan per definitie zo?

 • Johan Bogle
 • Registratie: Juli 2020
 • Laatst online: 23:46
RodeStabilo schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 09:52:
[...]

Ik wil met m'n partner nog wel eens een hotelovernachting doen, maar nu wordt je in die situatie 'gedwongen' om vanaf 19.00 op je kamer te zitten. Je kan immers feitelijk niets meer doen. Winkels dicht. Horeca dicht. Dat gaat heel wat annuleringen opleveren de komende dagen. Bij sluiting om 22.00 had ik een eventuele reservering nog wel laten staan.
doel bereikt dus: beperken verplaatsingen en contact met anderen.

 • -tom-562
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 00:25

-tom-562

Oliesjeik

mystic schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 10:13:
[...]


naja top dan. laten we ze daar lekker doorgaan met eerst elkaar, vervolgens de ouders en daarna de opa's en oma's te besmetten d:)b
Onderwijs zou imo het allerlaatste moeten wijken voor corona.

Men do not quit playing because they grow old. They grow old because they quit playing.


 • Icephase
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 27-05 03:00

Icephase

Alle generalisaties zijn FOUT!

Bulletdodger schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 10:27:
[...]


Met een sluiting om 19:00 kan je echt niet fatsoenlijk uit eten, ben jij dan voor 19:00 uitgegeten als je naar een restaurant gaat?
Tuurlijk wel, 17.30 binnen, 17.45 aan de aardappels en om 18.15 het toetje. Dan sta je om 18.30 weer buiten :+

 • Nox
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 00:51

Nox

Noxiuz

Jorizzz schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 10:30:
[...]


Over het algemeen niet nee, maar als het moet dan kan het wel. Het is denk ik toch ergens de balans zoeken tussen vroeg genoeg dicht om het 'feestzuipkroeggedrag' tegen te gaan, maar laat genoeg om niet ook andere vormen van horeca weer volledig kansloos te laten zijn.
Op zondagmiddag naar de kroeg is vrij gebruikelijk, scherm aan, voetbal erop, potje darten etc. je kent het wel.

Zeg dan gewoon doodsimpel dat de natte horeca (kroegen) dicht moeten, ben je er vanaf. KHN ook "in de helft van de gevallen wordt er goed gecontroleerd" herinner ik me van een tijdje terug. Die andere helft controleert dus niet goed, dan maar dicht met z'n allen. Als met mystery guests en controles je niet mag/kan straffen in de vorm van 3 maanden sluiting zonder steun dan is dit het alternatief. Ben er een beetje klaar mee, dat halfbakken beleid steeds en met fluwelen handjes proberen alles in te dammen. De verkiezingen zijn al geweest jongens, die doen er even niet meer toe.

Overlever van KampeerMeet 4.1
"Als David Attenborough een film van jou zou moeten maken zou hij het moeilijk krijgen." - TDW


 • FabianGTI
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 22:54
R20141016 schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 09:01:
Dus alles dicht behalve de essentiële winkels + scholen. (scholen zijn ook essentieel!)
Allemaal leuk en aardig, maar scholen zijn ook enorme brandhaarden.

 • Lycaon
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 28-05 18:10
FabianGTI schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 11:01:
[...]


Allemaal leuk en aardig, maar scholen zijn ook enorme brandhaarden.
Heel fijn, maar je zult ergens een grens moeten trekken. Niet alles kan maanden- of jarenlang wijken om - at all cost - te proberen een zorginfarct te voorkomen.

Onderwijs is cruciaal. Ik zou de gevolgen van een (verdere) onderwijsachterstand op korte, middellange en heel lange termijn niet onderschatten. Die zijn overweldigend.

 • Lycaon
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 28-05 18:10
MikeyMan schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 11:16:
[...]


Daarom dus... Als je het drie weken all-in doet, heb je waarschijnlijk beter resultaat dan drie maanden gekwakkel.
Maar all-in excl. onderwijs neem ik aan dan?
Een sluiting van het onderwijs van 3 weken slaat nl. op 7,7% (plm.) van een heel schooljaar.

Tel dat maar weer op bij alle maanden van voor de zomer.

[Voor 7% gewijzigd door Lycaon op 12-11-2021 11:19]


 • Oon
 • Registratie: Juni 2019
 • Niet online
Lycaon schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 11:12:
[...]


Heel fijn, maar je zult ergens een grens moeten trekken. Niet alles kan maanden- of jarenlang wijken om - at all cost - te proberen een zorginfarct te voorkomen.

Onderwijs is cruciaal. Ik zou de gevolgen van een (verdere) onderwijsachterstand op korte, middellange en heel lange termijn niet onderschatten. Die zijn overweldigend.
Misschien tijd dat we een tijdje wél alles laten wijken, als we dat meteen hadden gedaan aan het begin hadden we veel problemen kunnen voorkomen en misschien zelfs tussendoor een rustperiode kunnen hebben.

Wat mij betreft moeten ze gewoon (zoals ook heel gebruikelijk is in grote steden als Parijs) mondkapjes voor de nabije toekomst verplichten, zowel binnen als buiten, en vaccineren of testen verplichten als je ergens binnen wil. Mag van mij zelfs bij de supermarkt, want als je dat niet wil kun je je boodschappen ook laten bezorgen.

 • MikeyMan
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 06:15

MikeyMan

Vidi, Vici, Veni

Lycaon schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 11:18:
[...]


Maar all-in excl. onderwijs neem ik aan dan?
Een sluiting van het onderwijs van 3 weken slaat nl. op 7,7% (plm.) van een heel schooljaar.

Tel dat maar weer op bij alle maanden van voor de zomer.
Nee, inclusief onderwijs. Alles dicht. Alleen supermarkt en andere levensmiddelen open.

We kunnen wel telkens allerlei uitzonderingen gaan benoemen. Die stuk voor stuk ook redelijk zijn. Maar onder de streep komt het erop neer dat er niet hard genoeg op de rem wordt getrapt.
En we dus langer dan nodig zitten te klooien.

[Voor 4% gewijzigd door MikeyMan op 12-11-2021 11:22]


 • Basekid
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 20:14
Nou de doelgroepen van de "lockdown" beginnen zich al te roeren:
De Koninklijke Horeca Nederland verwacht dat veel bedrijven zich niet zullen houden aan de sluitingstijd van 19.00 uur.

 • ParaDroid2
 • Registratie: Augustus 2015
 • Laatst online: 06:36
Basekid schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 11:25:
Nou de doelgroepen van de "lockdown" beginnen zich al te roeren:


[...]
Nog voor de persconferentie geweest is een grote mond hebben. Sorry hoor...

 • hoevenpe
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 23:38
Theebag schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 11:27:
Tja, lastige situatie voor de niet "Natte Horeca". Theaters vol, restaurants dicht ...
Dat is ook niet uit te leggen, net als volle kerken en lege stadions.

Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°


 • anandus
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online
!null schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 09:47:
[...]
en we zelfs met een zeer hoge vaccinatiegraad van 84% niet het koudere seizoen in kunnen?
Dat Oostenrijk nou problemen ervaart met 64% is nog te begrijpen en hoef je niet naar de zorg te wijzen.
Nederland heeft ongeveer een even hoge vaccinatiegraad als Oostenrijk. Je vergelijkt 18+ in NL met de hele bevolking in Oostenrijk.
Het is eerder 68% en 64%.
Edit: Correctie, NL is nu 72% van de bevolking.

[Voor 4% gewijzigd door anandus op 12-11-2021 11:33]


 • Lycaon
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 28-05 18:10
DevWouter schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 11:31:
[...]


19u30 - 17u59 = 1u31

Yep, klinkt als een "halfuur van D66'" :Y)
Klinkt meer als de nieuwe leiderschapsstijl van Sigrid Kaag. :+

 • Tk55
 • Registratie: April 2009
 • Niet online
R20141016 schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 09:01:
Deze slappe maatregelen zijn toch geen lockdown te noemen?
De meeste winkels zijn dicht na 19:00 uur (behalve op de koopavonden). En waarom de horeca sluiten om 19:00 uur? Doe dan om 18:00 uur. :+

En dat advies over thuiswerken. Laat me niet lachen, daar trekt toch niemand zich wat van aan...

FF serieus. Ik dacht dat ze voor een echte lockdown gingen.
Dus alles dicht behalve de essentiële winkels + scholen. (scholen zijn ook essentieel!)


Ons Hugo komt over 2/3 weken met een echte lockdown op de proppen omdat 20k besmettingen per dag echt teveel zijn.
Mark my words
Het kabinet loopt bij het invoeren van maatregelen vaak één persconferentie achter en bij het opheffen van maatregelen lopen ze er eentje voor.

 • P-Rock
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 23:35
Zo makkelijk om meteen weer de horeca en evenementen aan te pakken. Bij het theater of de bios kom je er zonder QR code niet in. Laat ze zich liever eens uitspreken over al die ongevaccineerde gelovigen.

 • XFlame
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 21:59
Dus we hielden ons aan de regels en alsnog blijven de cijfers stijgen. Wat is dan het nut van het brave burger gedrag?
Het is toch echt wel om moedeloos van te worden...

Zijn er onderzoeken gedaan naar de mentale gezondheid van de bevolking? Enige cijfers die ik ken, is dat het aantal zelfdodingen niet is gestegen, maar andere mentale issues lijken geen cijfers over bekend.

 • Tk55
 • Registratie: April 2009
 • Niet online
XFlame schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 11:50:
Dus we hielden ons aan de regels en alsnog blijven de cijfers stijgen. Wat is dan het nut van het brave burger gedrag?
Het is toch echt wel om moedeloos van te worden...

Zijn er onderzoeken gedaan naar de mentale gezondheid van de bevolking? Enige cijfers die ik ken, is dat het aantal zelfdodingen niet is gestegen, maar andere mentale issues lijken geen cijfers over bekend.
https://nos.nl/artikel/24...ocent-kon-mij-niet-helpen

Een klein deel van de bevolking, maar toch:
De belangrijkste resultaten van het onderzoek:

Voor het onderzoek van van het Trimbos-instituut, het RIVM en GGD GHOR Nederland vulden ruim 28.000 studenten een vragenlijst in.

- Meer dan de helft van de studenten (51 procent) ervaart psychische klachten, van wie 12 procent in ernstige mate.
- Veelgenoemde klachten zijn uitputtingsklachten, eenzaamheid en prestatiedruk.
- 26 procent van de studenten laat weten soms gedacht te hebben liever dood te zijn.

 • P-Rock
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 23:35
Basekid schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 11:25:
Nou de doelgroepen van de "lockdown" beginnen zich al te roeren:


[...]
Zodra ze verplicht een paar weken gesloten worden vanwege schending van de regels piepen ze wel anders. In het begin een grote mond, maar als het erop aankomt dan is winst toch belangrijker dan principes.

 • Lycaon
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 28-05 18:10
Lekker generaliseren!
Daar gaan we de wereld mee redden.

Meeste horeca zaken waar ik ben geweest de afgelopen weken, voerden netjes de controle uit.

[Voor 15% gewijzigd door tweakduke op 12-11-2021 14:12. Reden: Quote aangepast]


 • JB
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 00:32

JB

Cédric roelt!

dglavimans schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 07:03:
[...]

Ik begin langzaam aan ook naar dit te neigen en ik ben toch redelijk positief geweest door de hele corona periode en alles gesteund.

We zijn gewoon geen steek verder dan twee jaar terug qua maatregelen. Weer even drie weken dicht en dan erna weer een verlenging als dat niet goed gaat dan ‘hebben we een eenzame kerst’ en dan gaat alles weer open tot ergens in de zomer.

Irritante cyclus ik hoop dat het kabinet in welke vorm dan ook komt met een licht aan het einde van de tunnel en een strikt plan om dit alles is te boven te komen
Nee dat kost te duur... Je zou eens op moeten schalen in de zorg. 2 jaar tijd voor gehad :z Weer een ronde zonder eindtijd pappen en nathouden.

[Voor 3% gewijzigd door JB op 12-11-2021 11:59]

Mijn boefje is liev!


 • P-Rock
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 23:35
Onzin, bij elk restaurant waar ik de afgelopen tijd ben geweest moest ik altijd mijn coronapas laten zien.

[Voor 18% gewijzigd door tweakduke op 12-11-2021 14:12. Reden: Quote aangepast]


 • JB
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 00:32

JB

Cédric roelt!

P-Rock schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 12:00:
[...]


Onzin, bij elk restaurant waar ik de afgelopen tijd ben geweest moest ik altijd mijn coronapas laten zien.
Levensgevaarlijk uiteten!!!!!!11111one 8)7

Mijn boefje is liev!


 • DennusB
 • Registratie: Mei 2006
 • Niet online
Lycaon schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 11:58:
[...]


Lekker generaliseren!
Daar gaan we de wereld mee redden.

Meeste horeca zaken waar ik ben geweest de afgelopen weken, voerden netjes de controle uit.
Nou waar ik ben geweest deed 80% niet mee. Dus dat zegt ook niets.

 • P-Rock
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 23:35
DennusB schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 12:02:
[...]


Nou waar ik ben geweest deed 80% niet mee. Dus dat zegt ook niets.
Helpt niet als je altijd naar dezelfde kroeg gaat.

 • Tk55
 • Registratie: April 2009
 • Niet online
JB schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 12:06:
[...]
Dan nog, wat voegt het toe? QR scan en dan? Ah je bent gevaccineerd, nu is het veilig eten :z Om 19:00 dicht want 19:01 springt de Corona om je oren!
De QR code bestond natuurlijk als check op vaccin of negatieve test, maar nu gaat het gebruikt worden om ongevaccineerden een beetje meer te pushen. Is dat erg?

 • JB
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 00:32

JB

Cédric roelt!

Tk55 schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 12:08:
[...]


De QR code bestond natuurlijk als check op vaccin of negatieve test, maar nu gaat het gebruikt worden om ongevaccineerden een beetje meer te pushen. Is dat erg?
Daar zit de werkelijke pijn toch niet? Vrijheid inperken vs de zorg eens goed gaan ondersteunen met een pro-actief pakket. Den Haag is kansloos bezig.

Dit draait uit op "cijfers blijven achter, we trekken de "lockdown" door want de besmettingen moeten omlaag..." :z 2 jaar verder mag ik hopen dat het inmiddels duidelijk is, dat je de besmettingen niet tegenhoudt. Zelfs niet met vaccins. Doodziek worden veel mensen niet meer, stuur daar op met uitbreiding zorg om degene die wel omvallen beter op te vangen. Geld, geld, geld...

Mijn boefje is liev!


 • Henkje.doc
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 28-05 18:05
XFlame schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 12:09:
[...]

Met jou velen. Bij de GGZ waar ik een tijdje heb gelopen wegens mentale issues (suïcidale gedachten) hadden ze het er ook al over dat ze de hoeveelheid mensen amper aankonden. Was al een probleem voordat corona zich aandeed en is nu veel erger geworden. Ik kan me voorstellen dat de wachtlijsten bij de psychologen nu nog veel erger is dan dat het al was.
Klopt idd en daar houdt je je (en ik dus ook) maar aan vast. Het beste van maken. Natuurlijk gekke werk dat zoiets stoms als werk en een paar simpele figuren dat bij je kunnen triggeren.
En waarschijnlijk andersom ook..

 • President
 • Registratie: Februari 2015
 • Nu online
JB schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 12:06:
[...]

Dan nog, wat voegt het toe? QR scan en dan? Ah je bent gevaccineerd, nu is het veilig eten :z Om 19:00 dicht want 19:01 springt de Corona om je oren!
Ik neem aan dat men vanuit de cijfers heeft vastgesteld dat de meeste besmettingen dus plaats vinden in bedrijven na 19u... Oftewel tijdens koopavond, oftewel in de avond horeca zoals kroegen..

Dat is de enige reden om voor dit beleid te gaan.

 • JB
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 00:32

JB

Cédric roelt!

President schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 12:12:
[...]

Ik neem aan dat men vanuit de cijfers heeft vastgesteld dat de meeste besmettingen dus plaats vinden in bedrijven na 19u... Oftewel tijdens koopavond, oftewel in de avond horeca zoals kroegen..

Dat is de enige reden om voor dit beleid te gaan.
Ach die cijfers zijn er echt niet. Net zoals alle overige vaagheden die ze in een grafiek proppen :/

Mijn boefje is liev!


 • President
 • Registratie: Februari 2015
 • Nu online
Henkje.doc schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 12:11:
[...]


Klopt idd en daar houdt je je (en ik dus ook) maar aan vast. Het beste van maken. Natuurlijk gekke werk dat zoiets stoms als werk en een paar simpele figuren dat bij je kunnen triggeren.
En waarschijnlijk andersom ook..
Tegelijkertijd kan je je ook afvragen of het allemaal echt erger is dan 50 jaar geleden of dat we in een doetjes tijd leven?

 • JB
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 00:32

JB

Cédric roelt!

Ozzie schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 12:14:
[...]


Uitbreiding zorg is goedkoper dan lockdowns, maar vind maar eens extra personeel. Voor de lockdowns was er al een tekort aan zorg personeel en dat is niet minder geworden.
Dat is ook een uitdaging, maar die los je niet op met een bonus en applaus, dus waar blijft die uitbreiding? Maak het aantrekkelijk, ga dingen regelen. Zeker nu je weer zo doorgaat met kansloze aanpak. 2 jaar verder, er is niets gedaan. De zorg staat op omvallen, ziekteverzuim aldaar is ook mega.

[Voor 6% gewijzigd door JB op 12-11-2021 12:16]

Mijn boefje is liev!


 • FabianGTI
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 22:54
President schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 12:12:
[...]

Tegelijkertijd kan je je ook afvragen of het allemaal echt erger is dan 50 jaar geleden of dat we in een doetjes tijd leven?
Maar we leven niet 50 jaar geleden, we leven nu..
Waarom moet toch elke keer het (oorlog) verleden erbij gehaald worden?

 • Ozzie
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 22:50
FabianGTI schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 12:16:
[...]


Maar we leven niet 50 jaar geleden, we leven nu..
Waarom moet toch elke keer het (oorlog) verleden erbij gehaald worden?
De oorlog is dit jaar 76 jaar geleden afgelopen...

[Voor 36% gewijzigd door Ozzie op 12-11-2021 12:18]

"Write code as if the next maintainer is a vicious psychopath who knows where you live."


 • XFlame
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 21:59
President schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 12:12:
[...]

Tegelijkertijd kan je je ook afvragen of het allemaal echt erger is dan 50 jaar geleden of dat we in een doetjes tijd leven?
Je hebt gelijk dat we het heel goed hebben. En nu het minder gaat, hebben mensen het daar moeilijk mee. Voor mensen die mentaal al niet zo stabiel zijn, is dat zwaarder dan voor anderen. Niet zo lastig te begrijpen, toch?

 • carpebios
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 23:51
FabianGTI schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 12:16:
[...]


Maar we leven niet 50 jaar geleden, we leven nu..
Waarom moet toch elke keer het (oorlog) verleden erbij gehaald worden?
Welke oorlog was er 50 jaar geleden precies?

 • Ozzie
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 22:50
FabianGTI schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 12:21:
[...]


[...]


Daarom staat het ook tussen haakjes.
Dat is omdat de oorlogsjaren ook al meermaals erbij zijn gehaald.
Maar het verleden word erbij gehaald omdat we in een crisissituatie leven en dan kan je niet veel anders doen dan kijken naar het verleden en hoe er toen met zulke situaties omgegaan is. Volgens mij is daar niets mis mee. Kijken naar de toekomst is ook een stuk lastiger dan naar het verleden he :)

"Write code as if the next maintainer is a vicious psychopath who knows where you live."


 • hoevenpe
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 23:38
carpebios schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 12:21:
Welke oorlog was er 50 jaar geleden precies?
Vietnam... :)

Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°


 • Lycaon
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 28-05 18:10
Het zou mensen hier in ieder geval niet misstaan om de situatie ook eens vanuit de invalshoek(en) van andere personen of groepen personen te bekijken.

Worden hier heel veel vingertjes gewezen richting:
- Mensen die zich niet hebben laten vaccineren;
- (Horeca)-ondernemers;
- Jongeren;
- etc.

Of personen weggezet als “doetjes”, “aso’s”, etc.

Feit is dat het merendeel van de maatregelen “ons” (lees: het merendeel van) minder hard treft dan andere mensen in onze maatschappij (financieel; emotioneel; etc.).

Makkelijk(er) lullen dus. Af en toe de elitaire bubbel verlaten kan weinig kwaad.

 • Joeri.Bijlsma
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 00:10
*knip*
Geen onrealistische voorstellen uit frustratie.

[Voor 83% gewijzigd door tweakduke op 12-11-2021 14:19]


 • Lycaon
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 28-05 18:10
*niet happen aub.

[Voor 48% gewijzigd door tweakduke op 12-11-2021 14:21]


 • -tom-562
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 00:25

-tom-562

Oliesjeik

Lycaon schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 12:29:
Het zou mensen hier in ieder geval niet misstaan om de situatie ook eens vanuit de invalshoek(en) van andere personen of groepen personen te bekijken.

Worden hier heel veel vingertjes gewezen richting:
- Mensen die zich niet hebben laten vaccineren;
- (Horeca)-ondernemers;
- Jongeren;
- etc.

Of personen weggezet als “doetjes”, “aso’s”, etc.

Feit is dat het merendeel van de maatregelen “ons” (lees: het merendeel van) minder hard treft dan andere mensen (financieel; emotioneel; etc.).

Makkelijk(er) lullen dus. Af en toe de elitaire bubbel verlaten kan weinig kwaad.
Er wordt hier idd aardig vanuit de 'Tweakers bubble' geredeneerd :P; goede opleiding, baan in een sector waar altijd genoeg werk is, vast contract, 30+ (minder uitgaan, mss sowieso al behoefte aan minder sociale contacten omdat het stereotype van nerds niet voor niks een stereotype is :+), wellicht geen kinderen (alle scholen dicht~```!!1!) etc.

Men do not quit playing because they grow old. They grow old because they quit playing.


 • Newjersey
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 20:56
*niet happen aub.

[Voor 51% gewijzigd door tweakduke op 12-11-2021 14:22]


 • IJzerlijm
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

IJzerlijm

Is net nieuw

Lycaon schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 12:29:
Het zou mensen hier in ieder geval niet misstaan om de situatie ook eens vanuit de invalshoek(en) van andere personen of groepen personen te bekijken.

Worden hier heel veel vingertjes gewezen richting:
- Mensen die zich niet hebben laten vaccineren;
- (Horeca)-ondernemers;
- Jongeren;
- etc.

Of personen weggezet als “doetjes”, “aso’s”, etc.

Feit is dat het merendeel van de maatregelen “ons” (lees: het merendeel van) minder hard treft dan andere mensen in onze maatschappij (financieel; emotioneel; etc.).

Makkelijk(er) lullen dus. Af en toe de elitaire bubbel verlaten kan weinig kwaad.
Als KHN zulke leugens verspreid mag je ze dan niet daarop wijzen ?

https://twitter.com/dbeljaarts/status/1459043457499111426?

TWEE KOMMA NEGEN PROCENT van de 30 procent bekende besmettingen

And to think they once said that computers would take away jobs.


 • IJzerlijm
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

IJzerlijm

Is net nieuw

Lycaon schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 12:41:
[...]


Dat is niet waar ik op doel.
Waarom is kritiek op de horeca dan verkeerd ? Naar mijn idee zijn ze, met de scholen, de grootste driver van de explosie aan besmettingen. Dat is niet te bewijzen, precies omdat de horeca er voor zorgt dat dat bewijs niet geleverd kan worden door hun gebrekkige controle. En ze komen er openlijk voor uit dat ze de wet gaan negeren en de pandemie langer laten duren. Dat is gewoon gedrag van een criminele organisatie.

And to think they once said that computers would take away jobs.


 • Señor Sjon
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 25-05 16:18

Señor Sjon

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit

Magnificent bastard

basst85 schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 10:03:
De meeste besmettingen zijn op dit moment in de leeftijdscategorie 10-19jaar, waarom doen ze het voortgezet onderwijs deze keer dan niet voor een paar weken dicht (weer met onderwijs op afstand)? Ik merk ook in m'n eigen omgeving dat daar de laatste week echt veel besmettingen zijn.

Basisscholen kunnen dan wel open blijven, want in die groep zijn gemiddeld weinig besmettingen.
Coronaparties om snel een 2G-vinkje te scoren. Hoeven ze niet meer een uur naar de teststraat te fietsen en weer terug. Vaccins duren ca 6-8 weken voor je een groen vinkje hebt, besmetting 10 dagen oid.
mystic schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 10:08:
[...]


Maar wil je nou een pandemie en zorginfarct oplossen of niet?

Met deze halfbakken maatregelen kun je net zo goed niets doen...
En hoe los je die op door een leerinfarct te starten?

Ik snap werkelijk niet dat we dezelfde fouten maken als vorig jaar.
1) we hadden pre 25 september regels, waarom niet dat weer invoeren, aka stapje terug op de routekaart.
2) 19.00 slutingstijd? Had er dan 21.00 van gemaakt dat een restaurant 2 rondes kan draaien qua eten.
3) 4 personen... weer deze gemankeerde regel. Hou het op huishoudens. Nu kan een gezin met 3 puberkinderen niet naar opa en oma, maar opa en oma wel naar hun volgens deze regels. We've been there before.
4) sport zonder publiek... buiten... let that one sink in.


We worden gewoon geprept voor de coronapas overal, want dit gaat niet werken.

This is my signature. There are many like it, but this one is mine.


 • rik86
 • Registratie: Januari 2006
 • Nu online
Señor Sjon schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 12:49:
[...]


Coronaparties om snel een 2G-vinkje te scoren. Hoeven ze niet meer een uur naar de teststraat te fietsen en weer terug. Vaccins duren ca 6-8 weken voor je een groen vinkje hebt, besmetting 10 dagen oid.


[...]


En hoe los je die op door een leerinfarct te starten?

Ik snap werkelijk niet dat we dezelfde fouten maken als vorig jaar.
1) we hadden pre 25 september regels, waarom niet dat weer invoeren, aka stapje terug op de routekaart.
2) 19.00 slutingstijd? Had er dan 21.00 van gemaakt dat een restaurant 2 rondes kan draaien qua eten.
3) 4 personen... weer deze gemankeerde regel. Hou het op huishoudens. Nu kan een gezin met 3 puberkinderen niet naar opa en oma, maar opa en oma wel naar hun volgens deze regels. We've been there before.
4) sport zonder publiek... buiten... let that one sink in.


We worden gewoon geprept voor de coronapas overal, want dit gaat niet werken.
En sowieso sluitingstijden beperken voor winkelen. Gaan mensen dan opeens minder sinterklaas- en kerstcadeaus kopen, of gaan we ons over 10 uur winkelopening verspreiden i.p.v. over 13 uur?

Dit zorgt alleen maar voor meer drukte...

 • Señor Sjon
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 25-05 16:18

Señor Sjon

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit

Magnificent bastard

rik86 schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 12:50:
[...]


En sowieso sluitingstijden beperken voor winkelen. Gaan mensen dan opeens minder sinterklaas- en kerstcadeaus kopen, of gaan we ons over 10 uur winkelopening verspreiden i.p.v. over 13 uur?

Dit zorgt alleen maar voor meer drukte...
Precies, dat zagen we vorig jaar ook. Minder tijd = minder spreiding = drukker.

This is my signature. There are many like it, but this one is mine.


 • BazzH
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 28-05 13:26

BazzH

Kei-goed...

Señor Sjon schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 12:56:
[...]

Precies, dat zagen we vorig jaar ook. Minder tijd = minder spreiding = drukker.
En met een horeca sluiting om 19:00 uur, hoef je natuurlijk geen helderziende te zijn om in de verte alweer een verkoopverbod op alcohol na 19:00 uur aan te zien komen. Want.... dat bleek de vorige keer ook "nodig", omdat men gewoon met bier/likeur uit de supermarkt buiten ging chillen. En dan dus nog een uur vroeger dan de vorige keer. Het gaat druk worden tussen 17:00 uur en 19:00 uur in de supermarkt. :)

Volgens mij zat het er nu nog niet bij volgens de "lekken", maar óf ze zijn het vergeten, óf het komt heel snel nadat we heel verontwaardigd tot de ontdekking komen dat men precies hetzelfde gaat doen als de vorige keer (maar dan waarschijnlijk nog in grotere getale). Dat zag niemand aankomen natuurlijk.

Think smart........ Act stupid........


 • DennusB
 • Registratie: Mei 2006
 • Niet online
Joeri.Bijlsma schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 12:35:
Ik weet wel een mooie oplossing.

Mensen weigeren met corona bij het ziekenhuis als ze geen vaccinatie hebben gehad.
Dan lost het probleem zich vanzelf wel op :+

Ik ben zo klaar met die wappies.
Ik zie dat ook als een mogelijke stap, maar dat is er maatschappelijk nooit doorheen te krijgen. Al doen ze het nu deels in Singapore wel (als je niet bent gevaccineerd uit vrije wil moet je alle zorgkosten betalen).

 • horizon1978
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 24-05 22:57
Metalfreak schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 13:25:
[...]


Heb je de laatste paar dagen de temperatuur buiten gevoeld? Niet bepaald prettig om buiten te gaan chillen. Ja, chilly is het dan...
Je onderschat jongeren en het trotseren van kou.

 • stylezzz
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 00:04
Señor Sjon schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 12:49:
[...]


Coronaparties om snel een 2G-vinkje te scoren. Hoeven ze niet meer een uur naar de teststraat te fietsen en weer terug. Vaccins duren ca 6-8 weken voor je een groen vinkje hebt, besmetting 10 dagen oid.


[...]


En hoe los je die op door een leerinfarct te starten?

Ik snap werkelijk niet dat we dezelfde fouten maken als vorig jaar.
1) we hadden pre 25 september regels, waarom niet dat weer invoeren, aka stapje terug op de routekaart.
2) 19.00 slutingstijd? Had er dan 21.00 van gemaakt dat een restaurant 2 rondes kan draaien qua eten.
3) 4 personen... weer deze gemankeerde regel. Hou het op huishoudens. Nu kan een gezin met 3 puberkinderen niet naar opa en oma, maar opa en oma wel naar hun volgens deze regels. We've been there before.
4) sport zonder publiek... buiten... let that one sink in.


We worden gewoon geprept voor de coronapas overal, want dit gaat niet werken.
Het is vrij simpel. We moeten weer lekker thuis blijven met zijn allen om zo de besmettingen te drukken.... Het is niet zo relevant of dat je nou wel of niet in een voetbalstadion besmet kunt raken.... Misschien wel in de tram of bus naar het stadion toe, of bij ome jaap thuis waar je elke zondagochtend komt om samen naar de voetbal te gaan. Alle 4 je punten zijn op zich duidelijk, maar het grote plaatje mist.

 • NMH
 • Registratie: Oktober 2015
 • Laatst online: 23:44
Basekid schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 11:25:
Nou de doelgroepen van de "lockdown" beginnen zich al te roeren:
Ik vind dit weer een tenenkrommende reactie van de KHN. Als de reactie nou iets was geweest als
Dit is opnieuw een enorme klap voor de horeca-ondernemers die de vorige klap veelal nog niet te boven zijn. Het kabinet moet de schade die de ondernemers lijden ruimhartig compenseren.
dan was ik het van harte met ze eens geweest en hadden ze mijn sympathie gehad. In plaats daarvan zie ik alleen maar ontkenningen van de realiteit ("bij ons zijn echt amper besmettingen hoor"), een niet onaanzienlijk deel van de ondernemers die al de gehele crisis een loopje neemt met de regels (en de KHN die dat vergoeilijkt ("gaat best goed hoor")) en nu dit soort dreigementen. Een klein beetje verantwoordelijkheidsgevoel was leuk geweest.

 • -tom-562
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 00:25

-tom-562

Oliesjeik

NMH schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 13:35:
[...]


Ik vind dit weer een tenenkrommende reactie van de KHN. Als de reactie nou iets was geweest als

[...]

dan was ik het van harte met ze eens geweest en hadden ze mijn sympathie gehad. In plaats daarvan zie ik alleen maar ontkenningen van de realiteit ("bij ons zijn echt amper besmettingen hoor"), een niet onaanzienlijk deel van de ondernemers die al de gehele crisis een loopje neemt met de regels (en de KHN die dat vergoeilijkt ("gaat best goed hoor")) en nu dit soort dreigementen. Een klein beetje verantwoordelijkheidsgevoel was leuk geweest.
2,9%???! Aanzienlijk??! 8)7 8)7
https://twitter.com/dbeljaarts/status/1459043457499111426

Men do not quit playing because they grow old. They grow old because they quit playing.


 • TrailBlazer
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 22:55

TrailBlazer

Karnemelk FTW

Het probleem met de oorspong cijfers is dat de betrouwbaarheid nogal laag is. Is de 70% onbekend gelijk verdeeld over de bekende bronnen of is die heel anders. Iedereen misbruikt de statistieken in zijn voordeel.

Vrouwen kunnen twee dingen tegelijk.... zeuren en iets anders.


 • SinergyX
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 01:40

SinergyX

____(>^^(>0o)>____

jantje gaat naar een restaurant, raakt besmet met corona.

jantje komt thuis, besmet zijn gezin. - gezin
Gezin heeft bezoek, bezoek raakt besmet. - bezoek
Jantje gaat naar werk, mensen werk raakt besmet. - werk

Maar wat is nu precies de bron? Juist. Blokeer de bron, blokeer de kettingreactie.

Maar was dit trouwens niet al eerder besproken dat dit de percentages zijn van _herleidbare_ besmettingen, waar het grotendeels niet eens is te herleiden?

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • -tom-562
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 00:25

-tom-562

Oliesjeik

SinergyX schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 13:51:
[...]

jantje gaat naar een restaurant, raakt besmet met corona.

jantje komt thuis, besmet zijn gezin. - gezin
Gezin heeft bezoek, bezoek raakt besmet. - bezoek
Jantje gaat naar werk, mensen werk raakt besmet. - werk

Maar wat is nu precies de bron? Juist. Blokeer de bron, blokeer de kettingreactie.

Maar was dit trouwens niet al eerder besproken dat dit de percentages zijn van _herleidbare_ besmettingen, waar het grotendeels niet eens is te herleiden?
Dus dan wordt er automatisch maar vanuit gegaan dat het uit de horeca komt? |:(

Men do not quit playing because they grow old. They grow old because they quit playing.


 • stylezzz
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 00:04
SinergyX schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 13:51:
[...]

jantje gaat naar een restaurant, raakt besmet met corona.

jantje komt thuis, besmet zijn gezin. - gezin
Gezin heeft bezoek, bezoek raakt besmet. - bezoek
Jantje gaat naar werk, mensen werk raakt besmet. - werk

Maar wat is nu precies de bron? Juist. Blokeer de bron, blokeer de kettingreactie.

Maar was dit trouwens niet al eerder besproken dat dit de percentages zijn van _herleidbare_ besmettingen, waar het grotendeels niet eens is te herleiden?
Sowieso slaat dat staatje nergens op. 50+% besmet in de thuissituatie..... Dat kan toch helemaal niet? Het virus komt niet via de brievenbus binnen geslopen maar komt via een andere situatie binnen. Dat is interessant om te weten.

 • SambalBij
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 21:02

SambalBij

We're all MAD here

SinergyX schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 13:51:
[...]

jantje gaat naar een restaurant, raakt besmet met corona.

jantje komt thuis, besmet zijn gezin. - gezin
Gezin heeft bezoek, bezoek raakt besmet. - bezoek
Jantje gaat naar werk, mensen werk raakt besmet. - werk

Maar wat is nu precies de bron? Juist. Blokeer de bron, blokeer de kettingreactie.

Maar was dit trouwens niet al eerder besproken dat dit de percentages zijn van _herleidbare_ besmettingen, waar het grotendeels niet eens is te herleiden?
Maar wat is dan die bron? Voor Jantje misschien het restaurant. Maar voor het gezin is de bron thuis; voor de collega's van Jantje is de bron de werkvloer. Uit jouw verhaal is de bron niet te achterhalen. Want waar is degene die Jantje heeft besmet in het restaurant dan besmet geraakt? De bron was 2 jaar geleden in Wuhan... En zelfs dat is onzeker...

Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside, in a cloud of smoke, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming, 'Wow! What a Ride!'


 • Lycaon
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 28-05 18:10
SambalBij schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 14:00:
[...]

En dan kom je terug bij het eerdere staatje van besmettings'bronnen'
Inderdaad de grootste de thuissituatie, gevolgd door de scholen en pas een heel stuk later de horeca.
Dus precies hoe gaan vanavond wel de horeca beperkt worden maar niet de scholen?!
Misschien omdat het krijgen van onderwijs een fractie belangrijker is dan het nuttigen van ‘n pilsje?

 • mvrhrln
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 20-11-2021
SambalBij schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 14:00:
[...]
Dus precies hoe gaan vanavond wel de horeca beperkt worden maar niet de scholen?!
Omdat mensen best zonder drankje/uit etentje kunnen, maar wij de schade van scholing willen beperken, denk ik ? Ik ben trouwens zelf fervent kroegganger, vind het ook niet leuk, maar wat moet dat moet ....

 • horizon1978
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 24-05 22:57
SambalBij schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 14:00:
[...]

En dan kom je terug bij het eerdere staatje van besmettings'bronnen'
Inderdaad de grootste de thuissituatie, gevolgd door de scholen en pas een heel stuk later de horeca.
Dus precies hoe gaan vanavond wel de horeca beperkt worden maar niet de scholen?!
1 gezinslid gaat naar horeca. Raakt besmet. Keert huiswaarts, 3 andere familieleden besmet.

BCO:
25% besmet in horeca
75% besmet in thuissituatie.

Het gezin elkaar niet meer laten ontmoeten is nogal lastig. Dus zorg je dat de besmetting niet in het gezin terecht komt.

 • Thomas
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Thomas

☷☰

Hier bekenden die morgen eigenlijk een groot feest organiseerden in een club in de stad. Zouden 500+ man op afkomen, maar dat hebben ze nu i.v.m. de verwachte maatregelen verzet naar vandaag (kon blijkbaar qua planning). Ik kan er niet bij en heb ook gezegd jongens is dit nu wel slim. Ik hoop ontzettend dat ze gelijk na de persco de maatregelen in laten gaan, want dit is natuurlijk weer precies wat je niet wil. Ik ben ook klaar met heel veel, ook hoe het kabinet met de pandemie omgaat, maar ondertussen liggen de ziekenhuizen weer vol en neemt de een na de ander ontslag. Zo ver kunnen velen blijkbaar niet doordenken...

| Switch FC: SW-3939-0492-5105 |


 • Raymond P
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 23:42
SambalBij schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 13:56:
[...]

Maar wat is dan die bron? Voor Jantje misschien het restaurant. Maar voor het gezin is de bron thuis; voor de collega's van Jantje is de bron de werkvloer. Uit jouw verhaal is de bron niet te achterhalen. Want waar is degene die Jantje heeft besmet in het restaurant dan besmet geraakt? De bron was 2 jaar geleden in Wuhan... En zelfs dat is onzeker...
Die staat vrolijk (ongevaccineerd) door te serveren. ;)

- knip -


 • Dionysiou
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 22:35
In Den Bosch ging carnaval gewoon door en was het volgens mij érg gezellig afgelopen avond/ nacht.
"We gaan het extra hard vieren.''

Neem aan dat dit soort feestjes dan ook niet meer mogen?


 • BazzH
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 28-05 13:26

BazzH

Kei-goed...

Metalfreak schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 13:25:
[...]


Heb je de laatste paar dagen de temperatuur buiten gevoeld? Niet bepaald prettig om buiten te gaan chillen. Ja, chilly is het dan...
Als het te koud wordt, gaan ze gewoon met 8 man bij iemand met een eigen appartementje binnen zitten. Daar vinden ze wel weer wat op. Dat deden we vroeger zelf toch ook, ookal was er toen geen Corona? De gastheer hoefde verder niets te regelen, de rest regelde de catering.

Natuurlijk wordt het frisser. Maar om nou te zeggen dat het momenteel koud is.... volgens mij valt dat best mee. Paar biertjes erbij en je merkt er niets van.

Think smart........ Act stupid........


 • Metalfreak
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 21:17

Metalfreak

Hoije woh!

Dionysiou schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 14:15:
[...]

Los van carnaval of voetbal of een ander evenement. Zulke beelden zijn toch niet uit te leggen als we in een lockdown zitten?
Heb ik nieuws gemist? Zitten we al in een lockdown?

Aan mensen die me ipv mijn gebruiken: hebben jullie in het echt ook zo'n spraakgebrek?


 • infidel011
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 27-05 15:41
Want? Ze houden zich toch aan de maatregelen? Gevaccineerd, herstelbewijs of laten testen. Volle voetbalstadions hoor je niemand over, maar zodra er ook maar iets van een feestje is, is half Nederland in rep en roer.

 • -tom-562
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 00:25

-tom-562

Oliesjeik

Dionysiou schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 14:15:
[...]

Los van carnaval of voetbal of een ander evenement. Zulke beelden zijn toch niet uit te leggen als we in een 'light' lockdown zitten?
Welke lockdown? En er werd voldaan aan de regels gesteld door onze overheid, wat is er mis mee?

Men do not quit playing because they grow old. They grow old because they quit playing.


 • Metalfreak
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 21:17

Metalfreak

Hoije woh!

infidel011 schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 14:16:
[...]


Want? Ze houden zich toch aan de maatregelen? Gevaccineerd, herstelbewijs of laten testen. Volle voetbalstadions hoor je niemand over, maar zodra er ook maar iets van een feestje is, is half Nederland in rep en roer.
En vooral de mensen die nooit de deur uit komen zitten al met hun mening klaar.

Aan mensen die me ipv mijn gebruiken: hebben jullie in het echt ook zo'n spraakgebrek?


 • RvL
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 00:22
Dionysiou schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 14:05:
In Den Bosch ging carnaval gewoon door en was het volgens mij érg gezellig afgelopen avond/ nacht.
"We gaan het extra hard vieren.''

Neem aan dat dit soort feestjes dan ook niet meer mogen?

[Afbeelding]
YouTube: Holland Zingt Hazes 2021 - Aftermovie

In de Ziggo Dome was het ook erg gezellig afgelopen week. Waarom toch altijd alleen maar carnaval aanhalen?

Dit is dus die polarisatie en vingertje wijzen wat ik niet snap. Ja, in 's-Hertogenbosch (wat nog steeds de enige officiële naam is van die stad) hebben ze feest gevierd. Verstandig? Misschien/waarschijnlijk niet. Maar diezelfde vraag kan je stellen bij een willekeurig evenement in een willekeurige locatie. Maar de carnavalsvierders worden weer eens (als enige) in de media afgeschilderd als het kwaad.

Liefde maakt een smal bed breed!
Nu de dekens nog...


 • infidel011
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 27-05 15:41
Metalfreak schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 14:17:
[...]


En vooral de mensen die nooit de deur uit komen zitten al met hun mening klaar.
Precies. De groep die het hardste schreeuwt om nieuwe maatregelen is de groep die er het minst door geraakt wordt. En de groep die het meest geraakt wordt door de nieuwe maatregelen is de groep die juist helemaal geen bescherming middels dit soort maatregelen nodig heeft.

 • RvL
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 00:22
Dionysiou schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 14:20:
Ik ga niet overal op reageren, want ik raak blijkbaar een gevoelige snaar. Mijn intentie was niet om vingertje te wijzen richting carnaval.
De vraag was of dit wel mag als we straks in een 'light' lockdown terecht komen (zulke bijeenkomsten/feestjes/carnaval - give it a name), maar daar komen we denk ik tijdens de persconferentie achter straks.
Ik zou het heel erg krom vinden en zelfs alle andere maatregelen ondermijnen als evenementen wel door zouden mogen gaan, maar mijn mening is niet gevraagd :)

Liefde maakt een smal bed breed!
Nu de dekens nog...


 • Licko
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 00:46

Licko

ZVDK

cvs79 schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 14:24:
Dat is ook weer een mooie. Horeca om 19.00 dicht maar eventuele steun of tegemoedkoming gaan ze nog over nadenken of komt na het weekend. Maar wel verwachten dat eventuele ondernemers hun personeel doorbetalen zeker.


[...]


https://www.ad.nl/dossier...evers-en-bonden~a3e1ccb3/
Ik zou ook weinig zin hebben een sector te compenseren die bij voorbaat al zegt de regels niet te willen/kunnen/gaan handhaven.

Hier komt binnenkort een overzicht van alle dure apparatuur die ik thuis heb staan


 • cvs79
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 23:23
Licko schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 14:25:
[...]

Ik zou ook weinig zin hebben een sector te compenseren die bij voorbaat al zegt de regels niet te willen/kunnen/gaan handhaven.
Geef ze niet meer als gelijk als je elke keer als zondebok wordt gezien en een aalmoes als compensatie krijgt.

 • Thomas
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Thomas

☷☰

cvs79 schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 14:27:
[...]


Geef ze niet meer als gelijk als je elke keer als zondebok wordt gezien en een aalmoes als compensatie krijgt.
Een aalmoes? Miljarden, 85% van je normale inkomsten, gratis en voor niets. Kom op.

| Switch FC: SW-3939-0492-5105 |


 • RodeStabilo
 • Registratie: December 2013
 • Niet online
Licko schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 14:25:
[...]

Ik zou ook weinig zin hebben een sector te compenseren die bij voorbaat al zegt de regels niet te willen/kunnen/gaan handhaven.
En de branche roept het tegenovergestelde. Als we niet gecompenseerd worden gaan we ook niet conformeren. Althans dat roept een klein gedeelte misschien. Het gros gaat gewoon luisteren natuurlijk.

Het is immers wel zo netjes om te doen als de overheid je gedwongen sluit.

[Voor 9% gewijzigd door RodeStabilo op 12-11-2021 14:32]


 • FabianGTI
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 22:54
Thomas schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 14:30:
[...]


Een aalmoes? Miljarden, 85% van je normale inkomsten, gratis en voor niets. Kom op.
In theorie jah, in de praktijk is het velen malen minder.
Dat het miljarden zijn heeft voornamelijk te maken met de hoeveelheid horeca bedrijven.

 • Thomas
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Thomas

☷☰

RodeStabilo schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 14:31:
[...]

En de branche roept het tegenovergestelde. Als we niet gecompenseerd worden gaan we ook niet conformeren. Althans dat roept een klein gedeelte misschien. Het gros gaat gewoon luisteren natuurlijk.

Het is immers wel zo netjes om te doen als de overheid je gedwongen sluit.
Ik vind het af en toe ook lastig om compassie voor de horeca op te brengen. Nu is natuurlijk niet elke ondernemer hetzelfde, maar ik ben echt schrikbarend vaak in de afgelopen periode restaurants, overvolle kroegen of zelfs clubs binnengewandeld zonder QR code te hoeven laten zien. Ik denk oprecht 40-50%. Dan denk je ook, stik er maar in; wie zijn kont verbrandt moet op de blaren zitten. Maar dat is nu niet eens zo, de zorgmedewerkers mogen op de blaren zitten en komen met een burnout thuis.

| Switch FC: SW-3939-0492-5105 |


 • Metalfreak
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 21:17

Metalfreak

Hoije woh!

Thomas schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 14:30:
[...]


Een aalmoes? Miljarden, 85% van je normale inkomsten, gratis en voor niets. Kom op.
Je zegt het alsof ze blij moeten zijn dat ze dicht moeten. Wat een feestje, je levenswerk en passie dichtgooien, maar toch een schijntje betaald krijgen. Die 85% is gebaseerd op? De omzet van januari 2020?

Aan mensen die me ipv mijn gebruiken: hebben jullie in het echt ook zo'n spraakgebrek?


 • Thomas
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Thomas

☷☰

Metalfreak schreef op vrijdag 12 november 2021 @ 14:39:
[...]


Je zegt het alsof ze blij moeten zijn dat ze dicht moeten. Wat een feestje, je levenswerk en passie dichtgooien, maar toch een schijntje betaald krijgen. Die 85% is gebaseerd op? De omzet van januari 2020?
Maar ik zeg helemaal niet dat ze blij moeten zijn dat ze dicht moeten, maar wel blij mogen zijn met een overheid die zo ruim de portemonnee heeft getrokken. In veel landen is dat niet gebeurd en waren ze al lang failliet.

| Switch FC: SW-3939-0492-5105 |


 • Metalfreak
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 21:17

Metalfreak

Hoije woh!

*knip* normaal reageren aub

[Voor 89% gewijzigd door ZieMaar! op 12-11-2021 14:47]

Aan mensen die me ipv mijn gebruiken: hebben jullie in het echt ook zo'n spraakgebrek?

Pagina: 1 2 3 4

Let op:
Ook hier gelden uiteraard de regels uit het beleid, let vooral op het volgende:
- niet op de man spelen
- geen generalisaties/verbasteringen
- onthou je van drogredeneringen en gebruik bronnen
- geen rants, dit is niet de plek voor je persoonlijke frustraties


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee