Toon posts:

Het Coronavirus in Nederland en België - deel 10 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 ... 68 69 70
Acties:
 • 373.820 views

 • Grvy
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 19:23

Grvy

Bot

niek_nijmegen schreef op zondag 28 november 2021 @ 22:45:
[...]


Helaas leven we ten tijde van een pandemie. Ons leven is daardoor niet meer zoals het was, en je kunt daar niet meer gewoon mee door. In ruil daarvoor leven we nu in interessante tijden.
Waarom is dat zo lastig te accepteren? Je hoeft het niet persé leuk te vinden, maar de situatie nemen zoals die nu (hopelijk tijdelijk) is, dat moet toch haalbaar zijn?
Ontkenning. Eigenlijk dezelfde basis hersenspinsels die mensen gebruiken waarom "hun" etentje wel door kan gaan etc. Het is allemaal niet zo erg. Ik wil gewoon normaal leven etc etc.

Allemaal ontkenning. En het zorgt ervoor dat iedereen die wel de realiteit van de situatie ziet er nog langer aan vastzit.

Dezelfde reden waarom de politiek compleet de schuld krijgt, het gaat om de onzin van de regeltjes etc etc.
Allemaal niet relevant. Denk gewoon na over wat er gevraagd wordt en handel daarnaar. ;) nee nee, we gaan de grenzen opzoeken omdat het allemaal niet expliciet zo gezegd is. :D

[Voor 15% gewijzigd door Grvy op 28-11-2021 22:53]

Dit is een account.


 • wimpo
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 19:18
Ik denk dat het wel duidelijk mag zijn de vaccinatie bereidheid zijn plafond heeft bereikt. Overige percentages er uit persen zal te langzaam gaan ten opzichte van aantal besmettingen en ziekenhuis opnames. Het probleem lijkt me dan ook niet zo overduidelijk als cijfers en de achterliggende reden heeft meer een psychologische reden. Een herhaling van ditzelfde fenomeen zal dan ook geen verassing moeten zijn bij een eventuele nieuwe pandemie.

Het voorgestelde probleem is dat ongevaccineerden de zorg te zwaar benadelen, waardoor reguliere zorg belemmerd is. Dat is denk ik ook niet te ontkennen. Dat dit opgelost moet worden zal niemand waarschijnlijk weerleggen. Wat hiervoor de oplossing is, is niet voor de hand liggend. Maar dat die flexibiliteit er moet zijn lijkt me duidelijk.

Mensen verplichten tot vaccinatie lijkt me een verschrikkelijk slecht idee, aangezien dat individuele vrijheid ontneemt. En ik weet dat het argument "individuele vrijheid moet geen vrijheid belemmeren van de groep" als geldig gezien kan worden. Maar daarom is individuele vrijheid nog steeds wel een begrip dat we moeten beschermen. En de overtuiging van die keuze ligt dan ook bij het individu. Of het nou geloofsovertuiging, wantrouwen of paranoia is. Daarintegen staat ook rationele besluitvorming. De verantwoordelijkheid voor jezelf begint bij jezelf.

We lijken te vergeten dat individuele keuzes ongekend veel impact hebben op de bevolking. De keuze om vele kilometers van huis te werken en zo het klimaat tegenwerken. Of recreationeel zoals vakanties. Sowieso meer vervoer vergroot de kans op ongelukken, zowel dodelijk als zwaargewond. Het commerciële verbruik, en zo mee te werken aan milieuvervuiling en kinderarbeid. Indirect maak je die keuze bewust of onbewust voor de ander. Waar begint en eindigt het argument van individu ten opzichte van de groep. En kun je met hetzelfde argument individuen iets op leggen?

Dit geld niet alleen voor gevaccineerden of ongevaccineerden. Hetzelfde argument kan namelijk gebruikt worden voor bijvoorbeeld mensen met overgewicht die op de IC liggen. Mensen met overgewicht belasten proportioneel de zorg namelijk sowieso al meer. In combinatie met covid, gevaccineerd of niet al helemaal. Zou je deze mensen met dezelfde overtuiging kunnen verplichten om af te vallen. Rokers verplichten te stoppen. Sporters ondanks gemiddeld als gezonder beschouwd, door ongeval toch medische hulp moeten hebben, en daarmee de sport aan banden kunt leggen. Alcohol en overige legale drugs verbieden. Oudere mensen in een permanente staat van quarantaine te plaatsen, ivm met griep epidemieën. Al deze gevallen zijn opgeteld waarschijnlijk minstens net zo belastend voor onze zorg.

Dus waar is de geldigheid van het argument dan? Stopt het bij vaccinatie of toch niet?... Rationeel gezien niet denk ik. Is een ongevaccineerde corona patiënt meer aan te rekenen dan een patiënt met obesitas? Wetende dat de corona patiënt mischien besmet is door een gevaccineerde? Dus dan als indirect verantwoordelijk gezien kan worden? Of een gevaccineerde die besmet raakt met een nieuwe mutatie, en dus helemaal geen verantwoordelijkheid draagt. Terwijl de obesitas patiënt door diëtaire keuzes op de IC terecht komt. En zo als direct verantwoordelijk gezien kan worden. Etisch gezien gewoon geen duidelijke oplossing. En ik bedoel dan de patiënt die verder geen medische verklaring heeft voor obesitas behalve diëtaire keuzes.

Theoretisch gezien, als ik het goed begrijp gaan we sowieso wel op een stabiele groepsimmuniteit uitkomen met het percentage gevaccineerden en besmettingen per dag voor ongevaccineerden. Dat met de huidige varianten natuurlijk.

Maar eventuele nieuwe varianten zullen hetzelfde probleem met zich meebrengen. Eventuele andere vormen van virussen helemaal. En het mag wel duidelijk zijn met de huidige internationale mobiliteit van verspreiding dat dit niet heel lang duurt. Dus beleid vormen die en de huidige situatie oplost en de toekomstige situaties kunnen oplossen, of zelfs voorkomen lijkt me de focus die we moeten hebben.

Moet hiervoor de zorg opgeschaald worden? Lijkt me wel, de methode daarvoor ontwikkelen lijkt uiteraard nog niet voor de hand liggend. Maar dat die flexibiliteit er moet zijn is voor de hand liggend. Toekomstige epidemieën/pandemieën moet we aankunnen.

Moet er een overheidsorgaan komen specifiek bedoeld voor epidemieën/pandemieën. Waarschijnlijk wel, hoeveel bestuursrecht deze zou moeten hebben durf ik niet te zeggen. Maar meer capabele mensen met bestuursrecht op dit gebied is waarschijnlijk een goed/beter plan. Omt is een goed initiatief, maar deze geeft alleen advies. Dit advies word meegenomen door een regering die constant geadviseerd moet worden door diezelfde adviseurs. Lijkt me te omslachtig.

Er moet meer geïnvesteerd worden r&d op het gebied van vaccinatie en behandel methodes. Is massa vaccinatie wel wenselijk in een pandemie, of is het idee dat dat sneller tot mutaties leid toch een geldig en feitelijk onderbouwd argument bijv.

Protocollen moeten worden gemaakt voor ziekenhuizen, vliegverkeer, transport, werk situaties. Ziekenhuizen hebben dit al bijvoorbeeld voor virale of bacteriële uitbraken binnen de ziekenhuizen zelf. Dit lijkt vaak goed te werken.
Denk dat het ook wel haalbaar is om protocollen te ontwikkelen voor andere situaties.

En het belangrijkste nog, we moeten tweedelingen zien af te remmen. De haat onder de bevolking naar elkaar toe werkt averechts dus. Dit zorgt voor meer problemen dan wat het aan oplossingen biedt. Er is altijd een tussenweg. De retoriek van wappies, schapen, terroristen, dictatuur, antivaxers, is stigmatiserend en belemmerend voor open discussie. Karaktermoord is simpel. Een stukje empathie is belangrijk. Diezelfde groep wappies/aluhoedjes produceerd af en toe een openbaring tot de waarheid die je anders nooit had. Ondanks dat het meeste onwaarschijnlijk is, is dat lage percentage correcte sceptisisme van grote waarde. En als je open staat voor een ander nodigt dat ook uit voor openheid van de andere partij. En zo voegt iedereen iets toe aan de samenleving. Of als leidend voorbeeld van hoe het moet, of als leidend voorbeeld van hoe het niet moet. Maar onmiskenbaar waardevol.

 • Wolly
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
En jahoor, er zijn mensen ontsnapt uit het hotel waar per verdieping 5 bewakers staan.Bron 5 bewakers per verdieping: RTL Nieuws 02:50

Het is overigens wel bizar dat deze mensen tot in het vliegtuig kwamen, schijnbaar was het een bestemming zonder vaccinatie vereisten of hadden ze nog een groen vinkje / snel een test gescoord :? ?

[Voor 54% gewijzigd door Wolly op 28-11-2021 23:06]


 • redwing
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 15:37
Anoniem: 1271350 schreef op zondag 28 november 2021 @ 22:39:
[...]


Ik begrijp dit heel goed.. voetbal is het leven van die man, die laat zich niet opsluiten om in eenzaamheid de pijp uit te gaan. Net als ze meisjes die met 0 risico gezellig komen kijken.

Mensen willen gewoon door met hun leven.. ik doe hetzelfde, denk verstandig na.. maar ga me echt niet meer beperken. Ik heb voor dinsdag ook een etentje gepland met collega's, daarvoor wijken we nu uit naar België.. ontwijken van regels, mwa, het is waarschijnlijk veiliger dan ik in de rij bij de lokale snackbar sta.
Tja, uiteindelijk zorgt het voor de verspreiding waardoor we steeds in de problemen komen. Je kunt het dus wel proberen goed te praten met je snackbar-rij, maar punt is dat je beide nu niet zou moeten doen. En niet de ene wel doen omdat je iets kunt verzinnen dat nog slechter is.

[removed]


 • Grvy
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 19:23

Grvy

Bot

Anoniem: 1271350 schreef op zondag 28 november 2021 @ 23:07:
[...]


Erg interessant :/ . Ik neem de situatie ook zoals ie is. ik accepteer de maatregelen op mijn manier. Ik ben gelukkig geen student/jongere meer, dan zou ik me nog veel harder gepakt voelen. Maar ik zoek wel een uitweg als het kan... in belgie ben ik nog welkom in het restaurant. En vanaf volgende week zit ik in spanje, daar is het in ieder geval (nog) relaxer.

Vrienden van mij in de uk leven eigenlijk weer zoals het 2 jaar geleden was.. daar is corona half endemisch geworden.
Helaas, dit soort denkwijze zijn (een deel van) het probleem. Overigens leeft UK helemaal niet zoals twee jaar geleden. Het is daar een nog grotere bende dan hier maar dat zeggen je vrienden niet.

Hoe kom je erbij dat ze daar weer "normaal" leven? Op basis van je vrienden? Die zullen dezelfde denkwijzes als jij hebben..

Je reist naar België, en straks ook nog even naar Spanje. Dat is gewoon tjah.. je medemens in gevaar brengen moedwillig. Zou je wat mij betreft best een hoge boete voor mogen krijgen.

Dit is een account.


 • XWB
 • Registratie: Januari 2002
 • Niet online

XWB

Devver
Anoniem: 1271350 schreef op zondag 28 november 2021 @ 22:57:
[...]


In België mag je nog gewoon plezier hebben. Horeca en voetbalstadions zijn nog gewoon open. Sociale contacten beperken doe je in bepaalde mate... maar dat wil niet zeggen dat je niet meer gezellig uit eten kan.

Cijfers in België zijn vergelijkbaar met hier, maar doordat ze meer bedjes hebben kunnen ze deze golf met veel mindere maatregelen uitzingen.


[...]


Ik hoop dat je dit zelf niet geloofd.. leer er mee leven dat corona voor 99.9% van de mensen ongevaarlijk is geworden. Dan ga je geen jaren van je leven beperken. Daarnaast door corona gaan er meer mensen dood van de honger dan daadwerkelijk aan corona. Het is een non issue ziekte waar mensen mee leren leven.
België heeft dan ook 2000 IC-bedden, waarvan de helft bestemd is voor coranpatiënten. Maar dat neemt niet weg dat er toch maatregelen nodig zijn.

World War One


 • CR2032
 • Registratie: Juli 2016
 • Niet online
Fly-guy schreef op zondag 28 november 2021 @ 19:56:
[...]
Een deze variant is, ondanks de nog steeds redelijk stringente gezien grenzen, ook in Australië aangetroffen.
Een virus trekt zich weinig aan van al dan niet gesloten grenzen, aangezien je ze nooit voor 100% gesloten kunt houden.
[...]
Deze variant is al in meerdere Europese landen aantroffen (en ook buiten Europa), er zijn alleen wat meer in het nieuws nu.
We hebben nergens om trots op te zijn aangezien het niet klopt wat je zegt.
Het gaat erom tijd te winnen tot er veel meer bekend is over deze mutant. En nu keihard te gaan vaccineren en te boosteren. Nederland heeft volgens mij nu de meeste vastgestelde Omicron besmettingen van het Europese gebied. Engeland en Duitsland staan op 3, Israel 7, Denemarken 2 en Nederland nu op 13. Daarmee is Nederland koploper in de besmettingen in Europa.

Die 600 passagiers van de KLM hadden ze nooit hier moeten laten landen. Nu ben je volledig overgeleverd aan het naleven van de thuis quarantaine en de handhavers van de gemeenten.
Als daar passagiers tussen zitten die het allemaal grote flauwekul vinden met een instelling zoals 'het maakt toch allemaal niets meer uit'. Die gaan dan morgen gewoon naar hun werk of naar school.

Het is precies zoals de Europese voorzitter zegt.
The world is in a "race against time" with the Omicron variant, EU commission president says

Von der Leyen stressed that it should be countries’ “highest priority” to vaccinate their citizens and administer boosters. She also emphasized the importance of mask-wearing, hand hygiene, and social distancing to “buy time” until more is known about the Omicron variant.
https://edition.cnn.com/w...3d780c03776185cf6e3c13149

 • redwing
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 15:37
Anoniem: 1271350 schreef op zondag 28 november 2021 @ 22:57:
[...]
In België mag je nog gewoon plezier hebben. Horeca en voetbalstadions zijn nog gewoon open. Sociale contacten beperken doe je in bepaalde mate... maar dat wil niet zeggen dat je niet meer gezellig uit eten kan.

Cijfers in België zijn vergelijkbaar met hier, maar doordat ze meer bedjes hebben kunnen ze deze golf met veel mindere maatregelen uitzingen.
Elk land heeft op zijn eigen momenten zijn eigen maatregelen. Vaak is Nederland juist het land geweest met de minste maatregelen, nu is België toevallig wat soepeler. Zoals je het hier uitlegt is het net alsof Nederland zo raar doet, terwijl de maatregelen hier gewoon overeenkomen (en veelal nog soepeler zijn) met andere landen.
[...]
Ik hoop dat je dit zelf niet geloofd.. leer er mee leven dat corona voor 99.9% van de mensen ongevaarlijk is geworden. Dan ga je geen jaren van je leven beperken. Daarnaast door corona gaan er meer mensen dood van de honger dan daadwerkelijk aan corona. Het is een non issue ziekte waar mensen mee leren leven.
En dit is dus waarom er nog zoveel problemen zijn. Iedereen maakt er zijn eigen verhaal van en buigt de regels in zijn eigen voordeel. Zouden we met zijn allen eens normaal doen zou het probleem al een stuk kleiner zijn, en zouden er nog veel minder mensen last van hebben.
Voorlopig zijn er trouwens al meer dan die 0.1% van je overleden, ik zou je percentage dus even aanpassen. En als je er dan 99.5% van maakt, bedenk dan gelijk dat dan dus 1 op de 200 mensen in Nederland er last van heeft . En dat betekent dat (gemiddeld) iedereen wel een paar mensen kent die er 'last' van heeft.

[removed]


 • Mawlana
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 18:11
Wolly schreef op zondag 28 november 2021 @ 22:58:
En jahoor, er zijn mensen ontsnapt uit het hotel waar per verdieping 5 bewakers staan.

[Twitter]

Bron 5 bewakers per verdieping: RTL Nieuws 02:50

Het is overigens wel bizar dat deze mensen tot in het vliegtuig kwamen, schijnbaar was het een bestemming zonder vaccinatie vereisten of hadden ze nog een groen vinkje / snel een test gescoord :? ?
Particuliere beveiligers in het hotel en politie & marechaussee buiten het hotel? Ongelooflijk dat ze het hotel hebben weten te verlaten en zelfs hebben kunnen boarden. :')

Ik lees net dat de politie en marechaussee erop toezien dat onbevoegden het hotel niet betreden.

[Voor 5% gewijzigd door Mawlana op 28-11-2021 23:22]


 • XWB
 • Registratie: Januari 2002
 • Niet online

XWB

Devver
redwing schreef op zondag 28 november 2021 @ 19:19:
[...]

Je ziet natuurlijk wel de laatste tijd dat er (ook relatief) steeds meer gevaccineerden op het IC komen. Het verschil tussen hoe het een maand geleden was en nu had je naar mijn idee volledig met boosters kunnen voorkomen.
Dat durf ik in twijfel te trekken. Er liggen gevaccineerde mensen op de IC voor wie het vaccin niet goed werkt. Een boosterprik hoeft daar niet per se verandering in te brengen. En die groep is in Nederland best groot, zie ook RoD in "Het Coronavirus in Nederland en België - deel 10"

World War One


 • D-e-n
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 20:12
Sovieto schreef op zondag 28 november 2021 @ 21:56:
[...]

Want in je eerste post geef je heel duidelijk aan dat alle vaccinweigeraars of in een Joodse elite geloven of klimaat een hoax vinden.
Wtf. Nu moet je even kappen met me woorden in de mond te leggen. Ik zeg "heel veel". Ik zeg nergens maar dan ook nergens "alle".

Het is vanaf mijn eerste reactie ook volkomen duidelijk dat het twee voorbeelden zijn en dat ik niet iedereen ofwel de ene ofwel de andere theorie aanwrijf. Ik zeg dat in mijn tweede reactie nog eens letterlijk. En dan nog blijf je doorzeiken. Om in jouw termen te spreken : dat is een nogal schandelijke manier van "discussiëren"
En wat heeft het voor toegevoegde waarde om een voorbeeld erbij te nemen van een enkeling? Zo is er vast ook iemand die het vaccin heeft genomen en gelooft dat de maandlanding in scène is gezet.
Waren het maar enkelingen. Er gaan heel veel maffe complottheorieën rond en dit zijn niet eens de meest geschifte. Een voorbeeld kan dan nuttig zijn om aan te geven waar we mee dealen.

 • Mfpower
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

Mfpower

In dubio

wimpo schreef op zondag 28 november 2021 @ 22:54:
Ik denk dat het wel duidelijk mag zijn de vaccinatie bereidheid zijn plafond heeft bereikt. Overige percentages er uit persen zal te langzaam gaan ten opzichte van aantal besmettingen en ziekenhuis opnames. Het probleem lijkt me dan ook niet zo overduidelijk als cijfers en de achterliggende reden heeft meer een psychologische reden. Een herhaling van ditzelfde fenomeen zal dan ook geen verassing moeten zijn bij een eventuele nieuwe pandemie.

Het voorgestelde probleem is dat ongevaccineerden de zorg te zwaar benadelen, waardoor reguliere zorg belemmerd is. Dat is denk ik ook niet te ontkennen. Dat dit opgelost moet worden zal niemand waarschijnlijk weerleggen. Wat hiervoor de oplossing is, is niet voor de hand liggend. Maar dat die flexibiliteit er moet zijn lijkt me duidelijk.

Mensen verplichten tot vaccinatie lijkt me een verschrikkelijk slecht idee, aangezien dat individuele vrijheid ontneemt. En ik weet dat het argument "individuele vrijheid moet geen vrijheid belemmeren van de groep" als geldig gezien kan worden. Maar daarom is individuele vrijheid nog steeds wel een begrip dat we moeten beschermen. En de overtuiging van die keuze ligt dan ook bij het individu. Of het nou geloofsovertuiging, wantrouwen of paranoia is. Daarintegen staat ook rationele besluitvorming. De verantwoordelijkheid voor jezelf begint bij jezelf.

We lijken te vergeten dat individuele keuzes ongekend veel impact hebben op de bevolking. De keuze om vele kilometers van huis te werken en zo het klimaat tegenwerken. Of recreationeel zoals vakanties. Sowieso meer vervoer vergroot de kans op ongelukken, zowel dodelijk als zwaargewond. Het commerciële verbruik, en zo mee te werken aan milieuvervuiling en kinderarbeid. Indirect maak je die keuze bewust of onbewust voor de ander. Waar begint en eindigt het argument van individu ten opzichte van de groep. En kun je met hetzelfde argument individuen iets op leggen?

Dit geld niet alleen voor gevaccineerden of ongevaccineerden. Hetzelfde argument kan namelijk gebruikt worden voor bijvoorbeeld mensen met overgewicht die op de IC liggen. Mensen met overgewicht belasten proportioneel de zorg namelijk sowieso al meer. In combinatie met covid, gevaccineerd of niet al helemaal. Zou je deze mensen met dezelfde overtuiging kunnen verplichten om af te vallen. Rokers verplichten te stoppen. Sporters ondanks gemiddeld als gezonder beschouwd, door ongeval toch medische hulp moeten hebben, en daarmee de sport aan banden kunt leggen. Alcohol en overige legale drugs verbieden. Oudere mensen in een permanente staat van quarantaine te plaatsen, ivm met griep epidemieën. Al deze gevallen zijn opgeteld waarschijnlijk minstens net zo belastend voor onze zorg.

Dus waar is de geldigheid van het argument dan? Stopt het bij vaccinatie of toch niet?... Rationeel gezien niet denk ik. Is een ongevaccineerde corona patiënt meer aan te rekenen dan een patiënt met obesitas? Wetende dat de corona patiënt mischien besmet is door een gevaccineerde? Dus dan als indirect verantwoordelijk gezien kan worden? Of een gevaccineerde die besmet raakt met een nieuwe mutatie, en dus helemaal geen verantwoordelijkheid draagt. Terwijl de obesitas patiënt door diëtaire keuzes op de IC terecht komt. En zo als direct verantwoordelijk gezien kan worden. Etisch gezien gewoon geen duidelijke oplossing. En ik bedoel dan de patiënt die verder geen medische verklaring heeft voor obesitas behalve diëtaire keuzes.

Theoretisch gezien, als ik het goed begrijp gaan we sowieso wel op een stabiele groepsimmuniteit uitkomen met het percentage gevaccineerden en besmettingen per dag voor ongevaccineerden. Dat met de huidige varianten natuurlijk.

Maar eventuele nieuwe varianten zullen hetzelfde probleem met zich meebrengen. Eventuele andere vormen van virussen helemaal. En het mag wel duidelijk zijn met de huidige internationale mobiliteit van verspreiding dat dit niet heel lang duurt. Dus beleid vormen die en de huidige situatie oplost en de toekomstige situaties kunnen oplossen, of zelfs voorkomen lijkt me de focus die we moeten hebben.

Moet hiervoor de zorg opgeschaald worden? Lijkt me wel, de methode daarvoor ontwikkelen lijkt uiteraard nog niet voor de hand liggend. Maar dat die flexibiliteit er moet zijn is voor de hand liggend. Toekomstige epidemieën/pandemieën moet we aankunnen.

Moet er een overheidsorgaan komen specifiek bedoeld voor epidemieën/pandemieën. Waarschijnlijk wel, hoeveel bestuursrecht deze zou moeten hebben durf ik niet te zeggen. Maar meer capabele mensen met bestuursrecht op dit gebied is waarschijnlijk een goed/beter plan. Omt is een goed initiatief, maar deze geeft alleen advies. Dit advies word meegenomen door een regering die constant geadviseerd moet worden door diezelfde adviseurs. Lijkt me te omslachtig.

Er moet meer geïnvesteerd worden r&d op het gebied van vaccinatie en behandel methodes. Is massa vaccinatie wel wenselijk in een pandemie, of is het idee dat dat sneller tot mutaties leid toch een geldig en feitelijk onderbouwd argument bijv.

Protocollen moeten worden gemaakt voor ziekenhuizen, vliegverkeer, transport, werk situaties. Ziekenhuizen hebben dit al bijvoorbeeld voor virale of bacteriële uitbraken binnen de ziekenhuizen zelf. Dit lijkt vaak goed te werken.
Denk dat het ook wel haalbaar is om protocollen te ontwikkelen voor andere situaties.

En het belangrijkste nog, we moeten tweedelingen zien af te remmen. De haat onder de bevolking naar elkaar toe werkt averechts dus. Dit zorgt voor meer problemen dan wat het aan oplossingen biedt. Er is altijd een tussenweg. De retoriek van wappies, schapen, terroristen, dictatuur, antivaxers, is stigmatiserend en belemmerend voor open discussie. Karaktermoord is simpel. Een stukje empathie is belangrijk. Diezelfde groep wappies/aluhoedjes produceerd af en toe een openbaring tot de waarheid die je anders nooit had. Ondanks dat het meeste onwaarschijnlijk is, is dat lage percentage correcte sceptisisme van grote waarde. En als je open staat voor een ander nodigt dat ook uit voor openheid van de andere partij. En zo voegt iedereen iets toe aan de samenleving. Of als leidend voorbeeld van hoe het moet, of als leidend voorbeeld van hoe het niet moet. Maar onmiskenbaar waardevol.
Thanks voor alles in het juiste perspectief plaatsen. Je stelt de vragen die in het publieke politieke debat steeds maar vermeden worden, ook in de tweede kamer. De situatie is complex en niet zwart wit hoe graag we dat ook zouden willen.

 • CR2032
 • Registratie: Juli 2016
 • Niet online
Wolly schreef op zondag 28 november 2021 @ 22:58:
En jahoor, er zijn mensen ontsnapt uit het hotel waar per verdieping 5 bewakers staan.

[Twitter]

Bron 5 bewakers per verdieping: RTL Nieuws 02:50

Het is overigens wel bizar dat deze mensen tot in het vliegtuig kwamen, schijnbaar was het een bestemming zonder vaccinatie vereisten of hadden ze nog een groen vinkje / snel een test gescoord :? ?
Wat een idioten. Ze zaten al bijna in het volgende vliegtuig naar Spanje. Hoe oliedom kun je zijn.

Stel ze gelijk als voorbeeld voor de rest:
Het duo kan vanwege het schenden van de quarantaine mogelijk nog worden vervolgd, tot een jarenlange gevangenisstraf aan toe.

https://www.telegraaf.nl/...-vliegtuig-in-op-schiphol

 • Delerium
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

Delerium

Mythology

Het aparte is dat wanneer er 1 vliegtuig goed wordt bekeken dat je zo 61 positieve besmettingen aantoont en 13 stuks van de nieuwe variant. Het gemak waarmee mensen kunnen blijven vliegen is eigenlijk het enige wat mij blijft verbazen.

Of anders geformuleerd; hoeveel vliegtuigen vliegen rond en hoeveel besmettingen vinden daar wel niet mee plaats.

 • CR2032
 • Registratie: Juli 2016
 • Niet online
Mawlana schreef op zondag 28 november 2021 @ 23:34:
[...]

Betekent dit dat de andere passagiers in quarantaine moeten vanwege deze twee aso's? Vraag me af of dit stel aansprakelijk gesteld kan worden voor de dagen dat ze niet kunnen werken (ervan uitgaande dat thuiswerken geen optie is)...
En wat denk je van de andere reizigers op Schiphol. Ze hebben waarschijnlijk gewoon het gratis Ramada pendelbusje van het hotel naar Schiphol genomen.

AT5 meldt nu dat ze tot vier jaar celstraf kunnen krijgen. Als ze worden vervolgd.

[Voor 3% gewijzigd door CR2032 op 28-11-2021 23:40]


 • XWB
 • Registratie: Januari 2002
 • Niet online

XWB

Devver
alexbl69 schreef op zondag 28 november 2021 @ 19:06:
[...]

Dat onderzoek is er helaas niet.

Er is wel onderzoek naar de testbereidheid van de gevaccineerden versus de ongevaccineerden. Heb je misschien de afgelopen dagen hier een paar keer voorbij zien komen.

Als de resultaten van dat onderzoek exemplarisch zijn voor hoe deze respectievelijke groepen zich aan de maatregelen houden moet je er niet op rekenen dat je daar aan argument aan kunt ontlenen.
Waarschijnlijk refereer je naar alexbl69 in "Het Coronavirus in Nederland en België - deel 10"

Dat zijn resultaten uit het EenVandaag Opiniepanel, maar de laatste gedragsmeting van het RIVM laat een ander beeld zien:
Ook het aantal mensen dat zich laat testen bij coronagerelateerde klachten is verder afgenomen. Eind oktober deed één op de drie deelnemers (33 procent) dat nog. Bij de vorige meetronde ging het nog om 41 procent. Wel grijpen mensen nog ongeveer even vaak naar de zelftest (32 procent nu, 30 procent bij de vorige ronde).
(originele bron is https://www.rivm.nl/gedragsonderzoek/maatregelen-welbevinden)

De lage testbereidheid werd ook benadrukt tijdens de laatste persconferentie. Dus afhankelijk van aan wie je het vraagt ligt de algemene testbereidheid tussen de 33 (RIVM) en 45% (EenVandaag).

Dat dan een ruime meerderheid van die 33 of 45% gevaccineerd is, klinkt niet zo heel interessant IMO. Over het algemeen is de testbereidheid onder de Nederlandse bevolking minder dan de helft. Ik denk dat dit problematischer is dan de discussie over de testbereidheid tussen wel of niet gevaccineerde mensen.

World War One


 • XWB
 • Registratie: Januari 2002
 • Niet online

XWB

Devver
Humma Kavula schreef op maandag 29 november 2021 @ 00:08:
Mensen, kijk aub even tot hier op 3, relativeert de boel een beetje :)
Wat ben je laat, het was zaterdag al uitgezonden.

Holland Catsino >:)

World War One


 • klaaas
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 10:47
redwing schreef op zondag 28 november 2021 @ 23:29:
[...]

Vandaar ook dat ik het heb over het relatieve verschil heb tussen een maand of wat geleden en nu. Je ziet nl. gedurende die tijd het aantal gevaccineerden op het IC procentueel toenemen. En een maand geleden had je de mensen voor wie het vaccin niet goed werkt al op het IC. In de tussentijd zijn dat er echter procentueel meer geworden en dat verschil komt waarschijnlijk door het minder goed werken van de vaccins.
Volgens mij kun je dat zo niet stellen. De prevalentie zal hier ook een rol in spelen en deze is gedurende de afgelopen maand ook toegenomen. Dat wordt m.i. bevestigd door recente uitlatingen van medici die melden dat de gevaccineerden op de IC (nog steeds) een specifieke groep is met onderliggende problemen. Blijkbaar had het virus deze mensen simpelweg nog niet bereikt.

Uit uw onvrede hier:


 • XWB
 • Registratie: Januari 2002
 • Niet online

XWB

Devver
redwing schreef op zondag 28 november 2021 @ 23:29:
[...]

Vandaar ook dat ik het heb over het relatieve verschil heb tussen een maand of wat geleden en nu. Je ziet nl. gedurende die tijd het aantal gevaccineerden op het IC procentueel toenemen. En een maand geleden had je de mensen voor wie het vaccin niet goed werkt al op het IC. In de tussentijd zijn dat er echter procentueel meer geworden en dat verschil komt waarschijnlijk door het minder goed werken van de vaccins.
Ik weet niet of dat klopt, uit onderzoek weten we toch dat de vaccins nog steeds heel goed beschermen tegen ernstig ziekteverloop. Het is met name de effectiviteit tegen transmissie wat afgenomen is. Het virus bereikt gewoon sneller de groepen die kwetsbaar zijn.

World War One


 • wildhagen
 • Registratie: Juni 1999
 • Niet online

wildhagen

FP ProMod

Blablabla

Wolly schreef op zondag 28 november 2021 @ 22:58:
En jahoor, er zijn mensen ontsnapt uit het hotel waar per verdieping 5 bewakers staan.

[Twitter]

Bron 5 bewakers per verdieping: RTL Nieuws 02:50
Iets meer info daarover:
Op Schiphol heeft de Koninklijke Marechaussee een echtpaar aangehouden dat uit het quarantainehotel in Badhoevedorp was gevlucht. In dit hotel verblijven de positief geteste reizigers uit Zuid-Afrika.

Het gaat om een man uit Spanje en een vrouw uit Portugal. De twee werden aangehouden in een vliegtuig dat op het punt stond naar Spanje te vertrekken.

Hoe het echtpaar heeft kunnen ontsnappen, is een raadsel. "Diverse partijen zorgen ervoor dat niemand het hotel in of uit kan, waaronder politie en marechaussee. Hoe dit heeft kunnen gebeuren, is niet bekend", laat een woordvoerder van de marechaussee weten.

De twee besmette reizigers zijn overgedragen aan de GGD. "Zij bepalen hoe de verdere quarantaine zal verlopen. Het overtreden van quarantaineverplichtingen is een misdrijf. Wij maken proces-verbaal op, het is vervolgens aan het Openbaar Ministerie om te bepalen wat er verder gaat gebeuren."

Hoeveel besmette reizigers uit Zuid-Afrika momenteel nog in het hotel verblijven, kan de marechaussee niet zeggen.

Zeker dertien reizigers die afgelopen vrijdag met twee KLM-vluchten vanuit Zuid-Afrika op Schiphol arriveerden zijn besmet met de omikronvariant. Mogelijk wordt de variant nog in meer monsters gevonden. In totaal zijn 624 passagiers die vrijdag uit Zuid-Afrika op Schiphol arriveerden door de GGD getest op corona, van wie 61 positief.
Zie https://nos.nl/artikel/24...-in-vliegtuig-op-schiphol

Het is het toppunt van asocialiteit: je WEET dat je besmet bent (want positief getest) en TOCH ben je zo asociaal om het vliegtuig in te stappen en zo nog meer mensen te besmetten. Laat staan in Spanje....

Nóg asocialer kan het haast niet, zou je zeggen :X

Virussen? Scan ze hier!


 • jadjong
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 20:36
Wolly schreef op zondag 28 november 2021 @ 23:42:
En verder, hoe komen ze tot in het vliegtuig? Coronapas met eeuwigdurend groen vinkje? Of heeft Schiphol hier steken laten vallen?
Een PCR-test laten zien is toch voldoende? Neem er eentje van januari, pas de datum aan en show die aan de beveiliger. Hoe wil je de echtheid controleren van testresultaten die door 27 miljoen private testpartijen wereldwijd uitgegeven worden?

 • ijdod
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 28-05 19:51
CR2032 schreef op zondag 28 november 2021 @ 23:15:
[...]


Het gaat erom tijd te winnen tot er veel meer bekend is over deze mutant. En nu keihard te gaan vaccineren en te boosteren. Nederland heeft volgens mij nu de meeste vastgestelde Omicron besmettingen van het Europese gebied. Engeland en Duitsland staan op 3, Israel 7, Denemarken 2 en Nederland nu op 13. Daarmee is Nederland koploper in de besmettingen in Europa.
gezien het grote aantal vluchten op ZA uit diverse landen, en de percentages op de enige vluchten die 100% getest zijn, durf ik te stellen dat die cijfers volledig onbetrouwbaar en nutteloos zijn. Nog los van de discussie of het eea uberhaupt daar ontstaan is, of alleen maar als eerste gedetecteerd.

[Voor 0% gewijzigd door ijdod op 29-11-2021 07:50. Reden: Typo]

Root don't mean a thing, if you ain't got that ping...


 • Orangelights23
 • Registratie: Maart 2014
 • Nu online
ijdod schreef op maandag 29 november 2021 @ 08:07:
Nadat al bekend was dat zwangerschap een grote risico-factor is voor ernstige covid19 (tov leeftijdsgenoten), wat indirect al nadelig was voor het kind, wordt ook duidelijker dat er directe gevolgen zijn voor het kind. Bespreek dit met je gynaecoloog en laat je als zwangere vaccineren!


https://www.nu.nl/coronav...en-tot-doodgeboortes.html
Het eerste voorlopige onderzoek laat nog helemaal niet zien over of vaccineren de kans verkleind in dit geval. Natuurlijk moet je hoe dan ook gevaccineerd zijn, maar ik denk dat we moeten wachten tot het onderzoek gepubliceerd wordt totdat we kunnen zeggen dat vaccineren in dit geval daadwerkelijk de kansen op doodgeboortes verkleind.

 • thefox231
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 20:31
Snowhite0901 schreef op maandag 29 november 2021 @ 08:17:
[...]

Het probleem is alleen dat we niet weten of een gevaccineerde vrouw ook helpt....
Mijn vrouw is gevaccineerd en 24 weken zwanger, er staat alleen op de site dat je vanaf 28 weken extra op moet passen, maar niet of het gevaccineerd zijn daartegen helpt
In dit geval N=1, mijn vrouw is gevaccineerd in Juni met Moderna en 2 weken terug is onze kleine geboren.
Er is niets opvallends of afwijkend waargenomen. Wij hebben geen moment spijt gehad van de vaccinatie al werd dit in de vrienden en kenniskring wel veroordeeld. Hoe kun jij je laten vaccineren terwijl je zwanger bent.

 • t_captain
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 18:11

t_captain

Moderator General Chat
Opmerkelijk dat op die vluchten slechts 21% (BI 11 … 31%) tot omicron werd gevonden, terwijl het in de dagen voor vertrek al ruimschoots de dominante variant in het van van vertrek zou zijn.

Het is weer een klein datapunt, dat op zichzelf niet zoveel betekenis heeft. Maar samen met een aantal observaties vorms het wel een consistent beeld dat omicron veel ouder is en veel minder snel om zich heen grijpt dan we vrezen.

Ook lijken de symptomen anders: ik begrijp meer vermoeidheid en minder klachten aan de luchtwegen. Als dat inderdaad het geval is, zullen we relatief minder instroom in de ziekenhuizen zien.

 • alexbl69
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 16:42
XWB schreef op maandag 29 november 2021 @ 00:03:
[...]


Waarschijnlijk refereer je naar alexbl69 in "Het Coronavirus in Nederland en België - deel 10"

Dat zijn resultaten uit het EenVandaag Opiniepanel, maar de laatste gedragsmeting van het RIVM laat een ander beeld zien:


[...]


(originele bron is https://www.rivm.nl/gedragsonderzoek/maatregelen-welbevinden)

De lage testbereidheid werd ook benadrukt tijdens de laatste persconferentie. Dus afhankelijk van aan wie je het vraagt ligt de algemene testbereidheid tussen de 33 (RIVM) en 45% (EenVandaag).

Dat dan een ruime meerderheid van die 33 of 45% gevaccineerd is, klinkt niet zo heel interessant IMO. Over het algemeen is de testbereidheid onder de Nederlandse bevolking minder dan de helft. Ik denk dat dit problematischer is dan de discussie over de testbereidheid tussen wel of niet gevaccineerde mensen.
Mijn antwoord was gericht aan iemand die beweert dat ongevaccineerden zich beter aan de regels houden dan gevaccineerden. Daar is geen enkel bewijs voor.

Ik verwees naar dit EenVandaag onderzoek aangezien dit het enige onderzoek is dat ik kon vinden waarbij er onderscheid wordt gemaakt in gedrag door gevaccineerden en ongevaccineerden. Het onderzoek waar je naar verwijst toont weliswaar een algehele daling van de testbereidheid aan, maar maakt niet het onderscheid waar het me in eerste instantie om ging.

iRacing Profiel


 • ijdod
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 28-05 19:51
@Orangelights23 valide punt, maar tot nu toe kiezen te veel zwangeren voor niet vaccineren ‘want het kindje’, en wordt het risico van corona op de zwangerschap en kindje onderschat.

@Harmsen damned if you do… is men voorzichtig, krijg je de discussie dat het standpunt is gewijzigd. Voor april was overigens al wel het beleid dat zwangeren uit de risicogroepen vaccinatie aan te raden.

(Ben getrouwd met een 3e-lijns gyn, zit er dus dicht op)

@FabianGTI ik heb er daarna niets meer over gehoord, zouden ze die nederladers al te pakken hebben?

[Voor 18% gewijzigd door ijdod op 29-11-2021 08:36]

Root don't mean a thing, if you ain't got that ping...


 • hoevenpe
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 20:33
t_captain schreef op maandag 29 november 2021 @ 08:29:
Ook lijken de symptomen anders: ik begrijp meer vermoeidheid en minder klachten aan de luchtwegen. Als dat inderdaad het geval is, zullen we relatief minder instroom in de ziekenhuizen zien.
Dat is ook de teneur van dit artikel:
Omicron doctor says symptoms completely different to Delta and most cases are only ‘mild’

"We have seen a lot of Delta patients during the third wave. And this doesn't fit in the clinical picture. Most of them are seeing very, very mild symptoms and none of them so far have admitted patients to surgeries," she said.

Dr Cotezee highlighted that they were able to treat the patients conservatively at home.

Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°


 • _Bailey_
 • Registratie: Oktober 2012
 • Niet online
''geduld is een schone zaak''

Now the world is in a sort of information holding pattern. Sociologist Zeynep Tufekci put it this way: "South Africa has gifted us an early warning with Omicron. But earlier the warning, the less we know."

"Wait two weeks" seems to be the consensus at the moment. Dr. Paul Burton, the chief medical officer for Moderna, told CNN on Sunday, "We have to go through a couple of weeks here of uncertainty."

bron: CNN

 • Sorcerer8472
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 28-05 08:18

Sorcerer8472

Mens sana?

t_captain schreef op maandag 29 november 2021 @ 08:29:
Opmerkelijk dat op die vluchten slechts 21% (BI 11 … 31%) tot omicron werd gevonden, terwijl het in de dagen voor vertrek al ruimschoots de dominante variant in het van van vertrek zou zijn.

Het is weer een klein datapunt, dat op zichzelf niet zoveel betekenis heeft. Maar samen met een aantal observaties vorms het wel een consistent beeld dat omicron veel ouder is en veel minder snel om zich heen grijpt dan we vrezen.

Ook lijken de symptomen anders: ik begrijp meer vermoeidheid en minder klachten aan de luchtwegen. Als dat inderdaad het geval is, zullen we relatief minder instroom in de ziekenhuizen zien.
Zviw is het niet dominant in het land van vertrek maar in een bepaalde provincie waarin ook Johannesburg ligt. Één van de vliegtuigen kwam echter ook uit Kaapstad. En als er vooral toeristen in het vliegtuig zaten die bijvoorbeeld ook een rondreis hebben gemaakt dan zijn hun contacten mogelijk heel anders van aard.

Je kunt er als buitenstaander nu niet zo veel over zeggen lijkt me. Met vrijwel geen data toch vrij grote conclusies trekken die lijnrecht staan tegenover wat experts uit het land zelf nu zeggen.

Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.


 • henkzelf
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 17:40
jadjong schreef op maandag 29 november 2021 @ 06:25:
[...]

Contactonderzoek bij vliegen is zo goed als onmogelijk, net als OV. Totdat de hele inhoud op dezelfde plek getest wordt en bij elkaar blijft, dat zag je bij de Olympische spelen.
De vliegmaatschappij weet precies wie er op welke stoel zat. Gedurende meerdere uren. Lijkt me een mooi begin. Bij het in- en uitstappen wordt het wat lastiger. Coronamelder app anyone?

PVoutput / PVoutput-live 1830 Wp op zuidoost 135º en 22º dakhelling in Sint-Michielsgestel


 • redwing
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 15:37
Sorcerer8472 schreef op maandag 29 november 2021 @ 09:01:
[...]

Terug naar wat? Ongevaccineerde mensen zijn nog steeds de grootste groep (10% ongevaccineerd, 70% IC). Boosters helpen bij een deel van de 30% maar niet alle.
We hadden het over de groep gevaccineerde ouderen (b.v. bejaardentehuizen) die nu eerder problemen krijgen met corona dan een paar maanden geleden. Die zouden veel baat hebben bij de booster. Ik heb het in dit geval niet over de rest van de gevaccineerden/ongevaccineerden, maar puur de boosters voor de groep die het zichtbaar het hardt nodig heeft.

[removed]


 • Wolly
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
redwing schreef op maandag 29 november 2021 @ 08:57:
[...]

Vandaar ook dat ik procentueel kijk. Er zullen er vast meer besmet raken, maar je zou verwachten dat dat gelijk loopt met het oplopen van het aantal besmettingen. Je ziet echter dat deze groep steeds verder boven die percentages uit steekt. In b.v. bejaardentehuizen zie je de laatste tijd ook weer steeds meer problemen ontstaan. Terwijl net na de vaccinaties die het juist heel goed aan het doen waren. Naar mijn idee kun je dus wel degelijk weer terug door sneller te boosteren.
Toevallig nu in het nieuws.

Sterftecijfer in verpleeghuizen weer net zo hoog als in de tweede golf
Het percentage sterfgevallen in de verpleeghuizen is weer net zo hoog als in de tweede coronagolf in november vorig jaar, voor de vaccinaties. Dat zegt hoogleraar ouderengeneeskunde Cees Hertogh. Uit de meest recente data blijkt dat zo'n 22 procent van de gevaccineerde bewoners na een besmetting overlijdt. De afnemende effectiviteit van de vaccins, vooral bij ouderen, is hier een van de oorzaken van.

Ook de kwetsbaarheid van de verpleeghuisbewoners en de eigenschappen van de deltavariant spelen volgens de hoogleraar een rol. "Die is niet alleen besmettelijker dan eerdere varianten, maar kent bij kwetsbare ouderen mogelijk ook vaker een fatale afloop."
https://nos.nl/artikel/24...oog-als-in-de-tweede-golf

 • Sorcerer8472
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 28-05 08:18

Sorcerer8472

Mens sana?

redwing schreef op maandag 29 november 2021 @ 09:06:
[...]

Ja, maar wat ik zo om me heen hoor (mensen die daar vandaan kwamen) is dit zeker de 1e vluchten niet gebeurt bij mensen die via een tussenstop naar Nederland zijn gekomen.
-edit: bij Zuid Afrika is het wel verplicht, bij andere landen nog niet, zover ik nu kan zien-

[Voor 24% gewijzigd door Sorcerer8472 op 29-11-2021 09:30]

Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.


 • martwoutnl
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 16:12
Harmsen schreef op maandag 29 november 2021 @ 08:18:
Mijn vrouw is ook zwanger en werkt in een ziekenhuis in het noorden van het land. Ze kreeg ook al te horen van collega's van de desbetreffende afdeling dat er veel meer dan normaal sterrenkindjes geboren worden vanwege Corona bij de moeders. Daardoor is ze heel voorzichtig geworden.
Even voor mijn begrip/kennis. Wat is een sterrenkind?

 • Harmsen
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 10:25
martwoutnl schreef op maandag 29 november 2021 @ 09:33:
[...]


Even voor mijn begrip/kennis. Wat is een sterrenkind?
Zo noemen ze doodgeboren kindjes op die afdeling

What a fine day for Science! | Specs


 • martwoutnl
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 16:12
Harmsen schreef op maandag 29 november 2021 @ 09:34:
Zo noemen ze doodgeboren kindjes op die afdeling
Bedankt voor de uitleg.

 • D-e-n
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 20:12
Sovieto schreef op maandag 29 november 2021 @ 09:30:
[...]

Want ik ben boos. 'Heel veel' is een grote uitspraak.
Waarom ben je boos? Ken je vaccinweigeraars? Hebben die andere motieven dan degene die ik ken? Ik ken er een aantal en daarvan is er eentje principieel maar de anderen zitten toch echt in de categorie die het heeft over "controle". In welk complot ze dan wel of niet geloven maakt dan niet zoveel uit. Dan ben je toch echt al een weg ingeslagen die los gezogen is van alle realiteit. En dáár gaat het om: die mensen zijn niet meer voor rede vatbaar. Welke maatregel er ook komt: ze zullen boos zijn. Daar draagvlak willen zoeken als regering zijnde is nutteloos in mijn ogen.

En natuurlijk is bovenstaande n=1 maar vergeet niet dat ene Baudet ook nog wat zeteltjes heeft in de kamer, die man leeft van complotten. Dat vind ik op zich al een groep die "heel groot" is te noemen. Veel te groot wat mij betreft.

 • martwoutnl
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 16:12
Wolly schreef op zondag 28 november 2021 @ 22:58:
En jahoor, er zijn mensen ontsnapt uit het hotel waar per verdieping 5 bewakers staan.
Ik hoorde de burgemeester vanochtend bij Goedemorgen Nederland vertellen dat een verblijf in dat hotel niet verplicht is. Dan breekt mijn klomp. In andere landen heb je geen keuze.

 • martwoutnl
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 16:12
Wilke schreef op maandag 29 november 2021 @ 09:50:

Waar lees/hoor je dit zoal? Was er nog niks over tegengekomen (maar, heb er ook niet echt naar gezocht)
Ik kom zelf https://www.cnbc.com/2021...-what-we-know-so-far.html tegen. Daarin hebben ze het over vermoeidheid en hoofdpijn uitgaande dat je op Omicron doelt.

 • Anoniem: 1271350
 • Registratie: November 2019
 • Niet online
redwing schreef op maandag 29 november 2021 @ 08:53:
[...]

Het gaat er niet om of het maakbaar is of niet, het gaat er om om er het beste van te maken waarbij je rekening houdt met de mensen om je heen. Je hoeft me van mij echt niet op te sluiten, maar als het hier duidelijk tegen grenzen aan begint te lopen is het andere uiterste om dan bewust naar het buitenland te gaan om daar 'gewoon' door te gaan.
Dat heeft wel degelijk met maakbaarheid maken.. lekker hoor een leven wat bestaat uit werken en binnenzitten om een paar doden te voorkomen

Praktisch is dat wel wat ze willen.. ik moet gewoon iedere dag van 9 tot 5 op het werk zijn.. dus ja ik leef in een lockdown. Dat geldt niet voor de risicogroep 65+, maar wel voor mij.. gek he, dat ik dan "de grenzen opzoek", ja letterlijk en gelukkig heb ik die mogelijkheid.

 • redwing
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 15:37
Anoniem: 1271350 schreef op maandag 29 november 2021 @ 09:59:
[...]


Dat heeft wel degelijk met maakbaarheid maken.. lekker hoor een leven wat bestaat uit werken en binnenzitten om een paar doden te maken

Praktisch is dat wel wat ze willen.. ik moet gewoon iedere dag van 9 tot 5 op het werk zijn.. dus ja ik leef in een lockdown. Dat geldt niet voor de risicogroep 65+, maar wel voor mij.. gek he, dat ik dan "de grenzen opzoek", ja letterlijk en gelukkig heb ik die mogelijkheid.
Nogmaals, er zit een enorm verschil tussen niet binnen blijven zitten en naar het buitenland gaan om de dingen die hier verboden zijn te gaan doen. Dat is niet de grenzen opzoeken, dat is er volle vaart overheen en bewust de boel verzieken.

[removed]


 • t_captain
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 18:11

t_captain

Moderator General Chat
Wilke schreef op maandag 29 november 2021 @ 09:50:
[...]


Waar lees/hoor je dit zoal? Was er nog niks over tegengekomen (maar, heb er ook niet echt naar gezocht)
https://www.metronieuws.n...n-omicron-variant-milder/

 • D-e-n
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 20:12
Sovieto schreef op maandag 29 november 2021 @ 10:04:
[...]


Het maakt mij niet uit hoe jij erin zit. Ik vind het gewoon veel te ver gaan om zulk soort dingen in een post te roepen en daarna een soort van proberen te nuanceren maar toch ook weer niet. Als je uitspraken doet van dat kaliber moet je voorzichtigheid in acht nemen en niet met allerlei termen als 'heel veel', 'ze', 'vaccinweigeraars' etc strooien. Zeker niet als je bronnen gewoon n=1 observaties zijn en/of oncontroleerbare twitterberichten.
Iemand die al jaren complottheorieën, waaronder de genoemde theorie over een Joodse zakenman, de wereld in slingert staat op zes zetels in de peilingen voor de 2e kamer als ik het goed heb. En of het op Facebook nu een berichtje is van Kassa of pakweg een mededeling van de Pathé: de boze mensen vliegen je om je oren die het hebben over "ze" of de "msm".
Je kunt er dan er dan een spelletje van maken over het voorbeeld dat ik noem of bij welk percentage ik "heel veel" mag zeggen maar ik heb het idee dat je vooral de kop in het zand steekt of niet durft te erkennen dat een grote groep mensen in Nederland, net als in de VS, compleet van het padje is.

 • Fuujii
 • Registratie: December 2018
 • Laatst online: 09:39
Als deze variant daadwerkelijk 5 x zo besmettelijk is en (bijna) even gevaarlijk als Delta, dan ga je er vrij weinig aan doen. Weinig mensen gaat zich als een kluizenaar opsluiten. De situatie is compleet anders dan een jaar geleden.

Het klinkt hard, maar een virus dat zó besmettelijk is, houd je niet buiten de deur en gaat sowieso code zwart opleveren. Dan zijn we in ieder geval snel klaar en heeft iedereen immuniteit.

Laten we echter hopen dat de gevolgen van deze variant veel minder heftig zijn en meer lijken op een zware verkoudheid zoals we van sommige bronnen horen. Het is nu nog te vroeg om daar iets zinnigs over te zeggen.

[Voor 8% gewijzigd door Fuujii op 29-11-2021 10:24]


 • giantgiantus
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 19:53
revolution-nl schreef op maandag 29 november 2021 @ 10:21:
[...]


Zijn dit vrouwen die ook gevaccineerd zijn? *knip*
Stop nou eens met die gruwelijke zelfoverschatting. Experts wereldwijd raden vrouwen die zwanger aan om te vaccineren. Er is geen complot die bijwerkingen verplaatst. Er is alleen veel onwetendheid en wappie gedrag die proberen alles recht te praten wat krom is.

[Voor 19% gewijzigd door ZieMaar! op 29-11-2021 10:54]


 • Harmsen
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 10:25
revolution-nl schreef op maandag 29 november 2021 @ 10:21:
[...]


Zijn dit vrouwen die ook gevaccineerd zijn? *knip*
Het ging hier om ongevaccineerde vrouwen.

[Voor 32% gewijzigd door ZieMaar! op 29-11-2021 10:54]

What a fine day for Science! | Specs


 • Anoniem: 1271350
 • Registratie: November 2019
 • Niet online
redwing schreef op maandag 29 november 2021 @ 10:00:
[...]

Nogmaals, er zit een enorm verschil tussen niet binnen blijven zitten en naar het buitenland gaan om de dingen die hier verboden zijn te gaan doen. Dat is niet de grenzen opzoeken, dat is er volle vaart overheen en bewust de boel verzieken.
Voor een werkende is de praktijk binnen blijven zitten. Ik doe iets wat in nl na 5 uur verboden is, maar wat in belgie gewoon mag. Het is niet verboden in belgie, sterker nog ze zijn blij als we voor hun economie komen. Niks anders dan dat ik daar normaal ga tanken, nu pak ik er ook het restaurant bij. Niks met de boel verzieken te maken.

 • Harmsen
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 10:25
renegrunn schreef op maandag 29 november 2021 @ 10:35:
[...]


Als in, het ziekenhuis waar je vrouw werkt, of in het algemeen? Kon hier namelijk zo niks over vinden.
Het ziekenhuis waar mijn vrouw werkt

What a fine day for Science! | Specs


 • nwagenaar
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 20:38

nwagenaar

God, root. What's the differen

revolution-nl schreef op maandag 29 november 2021 @ 10:21:
[...]
Zijn dit vrouwen die ook gevaccineerd zijn? *knip*
Volgens mij is dit het resultaat van een artikel, kwam dit vanochtend op NOS tegen (bron) waarbij expliciet werd aangegeven dat het ging om ongevaccineerde vrouwen.
*knip*
Ik denk dat de informatie over het onmicron variant nog niet voldoende is om überhaupt conclusies te kunnen trekkn over de symptonen, consequenties en gevolgen. Mede gezien de tegenstrijdige informatie vanuit diverse kanten.

[Voor 13% gewijzigd door ZieMaar! op 29-11-2021 10:54]

Mijn Neo Geo MVS collectie


 • Omega Supreme
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 16:59

Omega Supreme

The God of Death

Fuujii schreef op maandag 29 november 2021 @ 10:33:
[...]

Het is toch nog niet zeker over immuniteit afloopt? Al zijn de eerste signalen daarover niet per se positief.
Je hebt helemaal gelijk dat het een ramp zou zijn, alleen met zo'n besmettelijkheid houd je het toch niet tegen. We hebben nu al veel moeite met de zorg overeind te houden. Even cru, maar ik zie niet hoe je hier tegen op kan boksen.

De booster prik wordt toch een (semi-)must voor de bevolking om een groen vinkje te houden met de CTP. Ik verwacht niet dat de Omicron-variant veel verschil gaat maken, hooguit frequenter een booster.
Ja we moeten nog wat verdere onderzoeken afwachten, maar eerste resultaten zijn niet positief. Dan ga je inderdaad het niet meer tegenhouden en is de enige optie de weerstand op pijl te houden.

Het grote verschil wat ik zie met dat groene vinkje houden is niet frequentere boosters, maar veel veel minder vrijblijvendheid, lees:verplichting, van vaccinatie. Als de slechtste voorspellingen waarheid blijven en Rutte en co hun (trage) reactieve beleid volhouden wordt het een ramp in ons land.

It's hard to light a candle, easy to curse the dark instead. This moment the dawn of humanity, last ride of the day"


 • redwing
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 15:37
Anoniem: 1271350 schreef op maandag 29 november 2021 @ 10:32:
[...]
Voor een werkende is de praktijk binnen blijven zitten. Ik doe iets wat in nl na 5 uur verboden is, maar wat in belgie gewoon mag. Het is niet verboden in belgie, sterker nog ze zijn blij als we voor hun economie komen. Niks anders dan dat ik daar normaal ga tanken, nu pak ik er ook het restaurant bij. Niks met de boel verzieken te maken.
Er is een reden dat dat hier verboden is, nl. omdat we teveel besmettingen hebben en de ziekenhuizen het niet aan kunnen. Een etentje met collega's is heel wat anders dan even tanken waarbij je verder niemand ziet. Je gaat nu bewust met een groep bij elkaar zitten, terwijl dat nu net niet de bedoeling is omdat het aantal contacten vermindert moet worden. Wat jij nu doet is niets anders dan degenen die zich niet laten vaccineren. Niets anders dan bewust dwars liggen en aan je zelf denken.

[removed]


 • Anoniem: 1271350
 • Registratie: November 2019
 • Niet online
redwing schreef op maandag 29 november 2021 @ 10:43:
[...]

Er is een reden dat dat hier verboden is, nl. omdat we teveel besmettingen hebben en de ziekenhuizen het niet aan kunnen. Een etentje met collega's is heel wat anders dan even tanken waarbij je verder niemand ziet. Je gaat nu bewust met een groep bij elkaar zitten, terwijl dat nu net niet de bedoeling is omdat het aantal contacten vermindert moet worden. Wat jij nu doet is niets anders dan degenen die zich niet laten vaccineren. Niets anders dan bewust dwars liggen en aan je zelf denken.
Naar natuurlijk.. met dezelfde groep mag ik wel hier in de kantine lunchen of tot 5 uur in een restaurant eten. Nee erg gevaarlijk dat ik dat in belgie na 5 uur doe. Ik gebruik gewoon mijn gezonde verstand. Die geen gekke dingen, maar laat mijn leven niet beheersen door corona.

Sowieso zit ik met die groep de hele dag in ee ruimte, dus dat risico accepteren we al. Heb eerder de kans het van de 101 contracters die hier in en uit lopen te catchen dan van die directe collega's

 • redwing
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 15:37
Anoniem: 1271350 schreef op maandag 29 november 2021 @ 10:49:
[...]
Naar natuurlijk.. met dezelfde groep mag ik wel hier in de kantine lunchen of tot 5 uur in een restaurant eten. Nee erg gevaarlijk dat ik dat in belgie na 5 uur doe. Ik gebruik gewoon mijn gezonde verstand. Die geen gekke dingen, maar laat mijn leven niet beheersen door corona.
Sorry, maar de regels omzeilen door naar het buitenland te gaan is niet je gezonde verstand gebruiken.....
Sowieso zit ik met die groep de hele dag in ee ruimte, dus dat risico accepteren we al. Heb eerder de kans het van de 101 contracters die hier in en uit lopen te catchen dan van die directe collega's
En nogmaals, noem je dit je gezonde verstand gebruiken?

Aparte redenaties iedere keer waarmee mensen hun eigen gedrag proberen goed te praten. maar dat is schijnbaar ingebakken dus ik zal het zelf ook wel af en toe doen :+

[removed]


 • Anoniem: 1271350
 • Registratie: November 2019
 • Niet online
redwing schreef op maandag 29 november 2021 @ 10:53:
[...]

Sorry, maar de regels omzeilen door naar het buitenland te gaan is niet je gezonde verstand gebruiken.....

[...]

En nogmaals, noem je dit je gezonde verstand gebruiken?

Aparte redenaties iedere keer waarmee mensen hun eigen gedrag proberen goed te praten. maar dat is schijnbaar ingebakken dus ik zal het zelf ook wel af en toe doen :+
Ja ik noem dat mijn gezond verstand gebruiken. Sociaal contact is hele erg belangrijk.. en ik zie geen risicovol gedrag als ik na 5-en met dezelfde collega's een etentje heb. Niks met goedpraten te maken.. maar gewoon risicoafwegen.

Voor de rest op het werk heb ik daarin weinig keus.. de business moet blijven draaien. We moeten toch de salarissen van de zorgmedewerkers blijven betalen als maatschappij. Ik constateer dat daar voor mij veel grotere risico's liggen dan een etentje met collega's.

 • aicaramba
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 28-05 11:37
redwing schreef op maandag 29 november 2021 @ 10:53:
[...]

Sorry, maar de regels omzeilen door naar het buitenland te gaan is niet je gezonde verstand gebruiken.....

[...]

En nogmaals, noem je dit je gezonde verstand gebruiken?

Aparte redenaties iedere keer waarmee mensen hun eigen gedrag proberen goed te praten. maar dat is schijnbaar ingebakken dus ik zal het zelf ook wel af en toe doen :+
Daarom is de wetenschap ook zo goed.

Gezond verstand is overrated. Wat sommige mensen gezond verstand vinden, vinden anderen enorm dom. En wat dmv gezond verstand logisch lijkt te zijn (zoals dat de aarde plat is en de zon en sterren om de aarde heen draaien) kan gigantisch verkeerd zijn in werkelijkheid.

Daarbij heeft gezond verstand een enorme bias in favor of yourself and your actions.

De wetenschap probeert door methodiek gezond verstand zoveel mogelijk buitenspel te zetten. Daarmee is het redelijk succesvol om dicht bij de werkelijkheid te komen.

[Voor 13% gewijzigd door aicaramba op 29-11-2021 11:18]

CS:GO Stats | DotA 2 Stats | iRacing Profiel


 • Fly-guy
 • Registratie: Juni 2000
 • Niet online
Omega Supreme schreef op maandag 29 november 2021 @ 11:07:
[...]

Euh, ja dat is gezond verstand gebruiken.

Gezond verstand zegt dat als je al van 9:00 tot 17:00 bij elkaar in een ruimte hebt gewerkt en waar (mijn ervaring dan) je geen 1,5m afstand hebt kunnen houden maakt het geen enkel verschil meer als je van 17:00-19:00 ook nog bij elkaar blijft om wat te eten.
Niet dat ik het perse oneens met je ben, maar door na je werk ergens anders wat te gaan eten kom je natuurlijk wel weer extra, nieuwe potentiële bronnen tegen in het restaurant (een de mensen in het restaurant komen jullie weer tegen).

Dus er zit wel wat verschil tussen werken en uit eten.

 • redwing
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 15:37
Omega Supreme schreef op maandag 29 november 2021 @ 11:07:
[...]

Euh, ja dat is gezond verstand gebruiken.

Gezond verstand zegt dat als je al van 9:00 tot 17:00 bij elkaar in een ruimte hebt gewerkt en waar (mijn ervaring dan) je geen 1,5m afstand hebt kunnen houden maakt het geen enkel verschil meer als je van 17:00-19:00 ook nog bij elkaar blijft om wat te eten.
Gezond verstand zegt dat het aantal contacten beperkt moet worden en dat je door naar een restaurant te gaan juist meer contacten hebt. Je zit daar ten slotte zelden alleen met je collega's. Daarnaast is een van de redenen van snelle verspreiding van het virus juist het afleggen van grotere afstanden. En ook dat doe je hiermee.

Het hele idee van de sluiting om 17:00 is een soort lockdown om bewegingen zoveel mogelijk te beperken. Als je dan alsnog door gaat als voorheen, doet die sluiting helemaal niets en vererger je de boel dus alleen maar. Met als gevolg dat de maatregelen straks weer eens te weinig blijken te doen. Maar in de tussentijd wijzen we wel lekker naar die ongevaccineerden, want die zijn hier als enige schuldig aan !

Dus nee, dit is niet je gezond verstand gebuiken, dit is niets anders dan de regels bewust omzeilen.

[removed]


 • XWB
 • Registratie: Januari 2002
 • Niet online

XWB

Devver
[edit]

Oeps |:(

[Voor 98% gewijzigd door XWB op 01-12-2021 00:39]

World War One

Pagina: 1 ... 68 69 70

Dit topic is gesloten.

Let op:
Voor de persconferentie van 26 november j.l. en alles dat daarbij hoort: Persconferentie 26 november

Lees de topicstart even goed door om te voorkomen dat je naar de bekende weg vraagt (en je post verwijderd wordt).

Bovendien:
 • Dit topic is niet jouw persoonlijke uitlaatklep. We houden het fatsoenlijk tegenover (niet)-gevaccineerden en gaan andere groepen, zoals mensen met ongezonde leefstijl niet zonder gefundeerde argumentatie als de zondebok aanstellen. We proberen elkaar te overtuigen met valide argumenten.
 • Simpele argumenten als: schaal de IC capiciteit op gaan we zonder een geniaal argument niet gebruiken.
 • Dictatuur, censuur, etc. zijn tevens geen argumenten.
 • Geen wappies en anti-vax verbasteringen.
 • Bespreek jouw persoonlijke afweging om je te laten vaccineren in De Covid kroeg aub.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee