Toon posts:

Microsoft Endpoint Manager ervaringen topic

Pagina: 1
Acties:

Onderwerpen
Microsoft Endpoint Manager is de strategische infrastructuur voor het beheren en beveiligen van de apparaten, apps en gegevens van uw organisatie. Daarnaast helpt Microsoft Endpoint Manager ervoor te zorgen dat uw eindgebruikers de beste ervaring hebben met de productiviteit.Microsoft Intune: Intune is 100% een provider van cloudservices voor het beheren van mobiele apparaten (MDM of Mobile Device Management) en mobiele toepassingen (MAM of Mobile Application Management), voor uw apps en apparaten. U kunt er functies en instellingen op apparaten met Android, Android Enterprise, iOS/iPadOS, macOS en Windows 10 mee beheren. Intune kan worden geΓ―ntegreerd met andere services, waaronder Azure Active Directory (AD), verdedigingssoftware tegen mobiele bedreigingen, ADMX-sjablonen, Win32- en aangepaste LOB-apps en meer.

Configuration Manager: Configuration Manager is een on-premises oplossing voor het beheren van desktopcomputers, servers en laptops die zich op uw netwerk of op internet bevinden. U kunt deze cloud inschakelen voor integratie met Intune, Azure Active Directory (AD), Microsoft Defender for Endpoint en andere cloudservices. Gebruik Configuration Manager om apps, software-updates en besturingssystemen te implementeren. U kunt ook naleving controleren, query's uitvoeren en in realtime op clients reageren, en nog veel meer.

Co-beheer: met co-beheer combineert u uw huidige investering in on-premises Configuration Manager met de cloud omdat er gebruik wordt gemaakt van Intune en andere Microsoft 365-cloudservices. U kunt kiezen of Configuration Manager of Intune de beheerinstantie is die voor de zeven verschillende workloadgroepen moet worden gebruikt.

Desktop Analytics: Desktop Analytics is een cloudservice die kan worden geΓ―ntegreerd met Configuration Manager. Desktop Analytics biedt inzicht en intelligentie zodat u beter geΓ―nformeerde beslissingen kunt nemen over de updategereedheid van Windows. De service combineert gegevens van uw organisatie met gegevens die zijn verzameld van miljoenen apparaten die zijn verbonden met de Microsoft-cloud. Ze geeft informatie over beveiligingsupdates, apps en apparaten in uw organisatie, en identificeert compatibiliteitsproblemen met apps en stuurprogramma's. Voer een test uit met apparaten die waarschijnlijk de beste inzichten bieden in assets in uw organisatie.

Windows Autopilot: met Windows Autopilot kunt u nieuwe apparaten installeren en vooraf configureren, zodat ze klaar zijn voor gebruik. Windows Autopilot is ontworpen om het gebruik van Windows-apparaten tijdens alle fasen van de levenscyclus te vereenvoudigen, voor zowel IT-medewerkers als eindgebruikers, vanaf de eerste implementatie tot het einde van de cyclus.

Azure Active Directory (AD) : Azure AD wordt gebruikt door de eindpuntbeheerder voor de identiteit van apparaten, gebruikers, groepen en meervoudige verificatie (MFA). Azure AD Premium, wat extra kosten met zich meebrengt, heeft extra functies om apparaten, apps en gegevens te beschermen, met inbegrip van dynamische groepen, automatische inschrijving en voorwaardelijke toegang.

Endpoint Manager-beheercentrum: het beheercentrum is een website die alles biedt wat u nodig hebt voor het maken van beleidsregels en het beheren van uw apparaten. Het maakt gebruikt van andere belangrijke services voor het beheer van apparaten, waaronder groepen, beveiliging, voorwaardelijke toegang en rapportage. In dit beheercentrum vindt u ook apparaten die worden beheerd door Configuration Manager en Intune (als preview-versie).Als je nog geen ervaring hebt met Microsoft Endpoint manager en hier mee wil starten dan heeft microsoft een
Snelstartgids: Microsoft Intune gratis proberen hiermee kan je een trail tenant maken van 30 dagen. Zakelijke gebruikers kopen wat sneller een licentie maar als Endpoint beheerder of student kan je ook een Microsoft 365 Business Basic en een EMS E3 licentie aanschaffen dit kost je dan ongeveer 150,- per jaar.Er is online heel veel te vinden over Endpoint manager hieronder een aantal variantenOok zijn er verschillende boeken welke je kunt gebruiken bijvoorbeeld de boeken van MS-100,MS-101, MD-100 en MD-101 zelf gebruik ik ook het boek learning microsoft endpoint manager

Een zeer uitgebreide uitleg over autopilot: Demonstrate Autopilot deployment

πŸ‘©β€πŸš€ -> Astronauts use Linux because you cant open Windows in space <- πŸš€

Gereserveerd

Als iemand zich geroepen voelt om mede TS te worden stuur dan een DM

[Voor 77% gewijzigd door HKLM_ op 06-10-2021 11:10]

πŸ‘©β€πŸš€ -> Astronauts use Linux because you cant open Windows in space <- πŸš€

Direct een mooie vraag :) Hoe gaan de mede Endpoint beheerders om met bestaande devices welke gemigreerd moeten worden naar autopilot? Hoe hebben jullie de HWID van de bestaande laptops in autopilot gekregen? :)

πŸ‘©β€πŸš€ -> Astronauts use Linux because you cant open Windows in space <- πŸš€

tdm850ed schreef op woensdag 6 oktober 2021 @ 11:15:
[...]


Dit hebben wij recent gedaan door middel van een powershell script die de csv bestanden op een share zette.

Dit powershell script hebben we via onze huidige management oplossing (ivanti EPM) laten draaien op alle laptops.


Het gaat om het volgende script:

https://www.powershellgal...-WindowsAutoPilotInfo/3.5

Daarna de csv bestanden in bulk geupload naar het portal.
Hebben jullie dat script lokaal gedraaid of via Azure Automation? :D

πŸ‘©β€πŸš€ -> Astronauts use Linux because you cant open Windows in space <- πŸš€

tdm850ed schreef op woensdag 6 oktober 2021 @ 11:18:
[...]


Script draaide lokaal op de laptop via de beheertool en de output werd opgeslagen op een share waar iedereen access naar toe heeft.
Je linkt brengt me direct verder :P Denk dat ik dit eens ga uitvogelen binnenkort
https://msendpointmgr.com...ws-autopilot-information/

πŸ‘©β€πŸš€ -> Astronauts use Linux because you cant open Windows in space <- πŸš€

TheVMaster schreef op woensdag 6 oktober 2021 @ 11:32:
[...]


Bij een andere klant heb ik Windows 10 (ook weer met MDT) laten deployen naar de machines en de AutoPilot JSON file in de juiste folder op de client laten plaatsen, zodat er tijdens de OOBE automatisch verbinding werd gemaakt met Autopilot.
maar dan moeten de HWID's al in Intune staan toch? of regel je dat dan ook met de JSON?

πŸ‘©β€πŸš€ -> Astronauts use Linux because you cant open Windows in space <- πŸš€

TheVMaster schreef op woensdag 6 oktober 2021 @ 11:39:
[...]


Moet zeggen dat ik wel moet lachen om alle Nederlandse beschrijvingen. Ik gebruik zelf eigenlijk altijd de Engelstalige termen in het werk :+

Zijn er mensen die de Endpoint Manager Portal op Nederlands hebben staan trouwens?
haha copy-pase van vertaalde microsoft pagina's :P

πŸ‘©β€πŸš€ -> Astronauts use Linux because you cant open Windows in space <- πŸš€

nextware schreef op woensdag 6 oktober 2021 @ 16:42:
[...]


Bestaande devices worden bij ons niet omgezet naar Autopilot. Alleen bij nieuwe laptops wordt er gebruik gemaakt van Autopilot. De hardware hash hiervoor wordt door onze supplier direct in onze Endpoint tenant geplaatst. Wanneer een bestaande laptop crashed en deze hoeft nog niet vervangen te worden wordt deze laptop nog via MDT opnieuw geΓ―nstalleerd.

We maken nu nog gebruik van een Azure Hybrid AD-join omgeving welke we voor 31-12 aanstaande hopen te vervangen voor een full Azure-AD join omgeving.

En binnenkort gaan we ook kijken om desktop van Autopilot uit te rollen. De eerste testen leveren een totale installatie tijd van ongeveer 18 minuten op terwijl de MDT sequence ruim 40 minuten duurt.
Dat in de tenant uploaden ken ik inderdaad, ik ga toch eens kijken hoe ik bestaande laptops makkelijk kan laten joinen (zonder veel werk) :P

Voor laptops welke nog niet in autopilot zitten maar je wel gaat herinstalleren is dit ook een oplossing. https://www.robinhobo.com...ws-autopilot-even-faster/ Dan kan je vanuit de window 10 setup via shift + F10 en wat commando's het device registreren en dan verder gaan :*)

Dit werkt ook en is best handig, als je Windows installeert en aangeeft dat het een werk device is (Even aanmelden met een gebruikersnaam en password) Als je dan in je Autopilot profiel hebt aangevinkt dat nieuwe devices ook een Autopilot device moeten worden dan ben je er direct :X

https://tweakers.net/i/53yVz3gu_dA0pwuKo-4VlP7nu28=/full-fit-in/4000x4000/filters:no_upscale():fill(white):strip_exif()/f/image/QJ23tVU04pWZr742ba2lJkzC.png?f=user_large

[Voor 27% gewijzigd door HKLM_ op 06-10-2021 19:38]

πŸ‘©β€πŸš€ -> Astronauts use Linux because you cant open Windows in space <- πŸš€

October (2110) UI updates is vanaf vandaag beschikbaar in de EMEA

πŸ‘©β€πŸš€ -> Astronauts use Linux because you cant open Windows in space <- πŸš€

Hann1BaL schreef op dinsdag 2 november 2021 @ 14:35:
[...]


Als je devices in SCCM hebt, deze registreren in Intune (Enterprise registration) en de devices een autopilot profile assigning geeft je de optie de hardware ID direct op te slaan voor al je devices.

Het kan uiteraard ook met PS script op de devices zelf die de ID uploadt, maar is nu tegenwoordig een ingebouwde feature:
[Afbeelding]
Thx die had ik ondertussen al gevonden en gepost :)

πŸ‘©β€πŸš€ -> Astronauts use Linux because you cant open Windows in space <- πŸš€

D_Jeff schreef op donderdag 25 november 2021 @ 22:33:
Ik dacht: Elke driver legt wel ergens netjes vast wat ie doet.
PLCv5 en PLCv6 van Ricoh zijn een ander koekje: Niet als key te vinden op de gebruikelijke locatie /print/printers (regedit)

Van de grotere installer weet ik de nodige parameters niet (en vraagt iets teveel GUI info om het leuk te houden voor /qn ) -- Iemand nog een suggestie voor de uitrol van een algemene PLCv6 driver via Intune zonder adminrechten op het device van de eindgebruiker?

(Ja, ik heb een blog gezien om ps1-scripts om te laten zetten naar een exe -- vond de virusscanner minder grappig)
Kan je daar de Universal Print printer provisioning tool niet voor gebruiken?

https://docs.microsoft.co...iversal-print-intune-tool

πŸ‘©β€πŸš€ -> Astronauts use Linux because you cant open Windows in space <- πŸš€

D_Jeff schreef op vrijdag 26 november 2021 @ 09:53:
@HKLM_ Helaas gaat er een systeem tussen zitten: Ricoh / Canon FollowYou

En als ik die oplossing zo snel bekijk gaat dat om statische printers die rechtstreeks worden aangeroepen
Maar dat maakt voor de driver / connectie toch niet uit? In het classic geval is een FolkowYou / Me systeem toch een virtuele printer op de print server en meer niet. Wat is er nu dan zo speciaal? :)

Direct naar de printer printen is toch iets wat je moet willen ze hebben niet voor niks Branch Office Direct Printing :+ Eerst alles naar de print server sturen is normaal niet nodig.

[Voor 15% gewijzigd door HKLM_ op 26-11-2021 09:59]

πŸ‘©β€πŸš€ -> Astronauts use Linux because you cant open Windows in space <- πŸš€

D_Jeff schreef op vrijdag 26 november 2021 @ 18:57:
@HKLM_ Helaas is Uni. Print van MS een extra licentie MET extra kosten (4 dollar/maand/user)
Die ga ik er niet doorheen krijgen, omdat er nog een Windows Server AD + GPO mogelijkheden zijn.

Aan de andere kant jammer dat er niet gekozen is voor Papercut. Dat is een kwestie van de installer.exe ombouwen naar een win32 app en bij het installatieveld /gui meegeven. User de wizard laten doorlopen en volia, alle ellende is voorbij
A dat is wel balen inderdaad

πŸ‘©β€πŸš€ -> Astronauts use Linux because you cant open Windows in space <- πŸš€

Hebben meer mensen de ervaring dat het pushen van MSI files vanuit Intune niet lekker loopt via line-of-business en die wil niet installeren.

Maak ik er een Windows App (32) package van via de tool en de MSI met de .intunewin extentie staat die na het pushen er zeer snel zonder issues op. Iemand een idee waar dat aan kan liggen? Ik gebruik namelijk dezelfde silent parameters :/

[Voor 8% gewijzigd door HKLM_ op 11-01-2022 20:05]

πŸ‘©β€πŸš€ -> Astronauts use Linux because you cant open Windows in space <- πŸš€

D_Jeff schreef op dinsdag 11 januari 2022 @ 20:32:
@HKLM_
1) Hoe groot is de MSI (jn MB / KB)?
2) Heb je in een VM de MSI al eens afgetrapt om te zien wat het allemaal doet?
3) HOOFDLETTER-parameter vereist?
1: +- 100MB
2: ja en dat werkt gewoon (msiexec /i "GitHubDesktopSetup-x64.msi" /q)
3: nee

Het commando msiexec /i "GitHubDesktopSetup-x64.msi" /q wordt ook gebruikt in de Intunepackage en dan werkt het dus wel… dat is natuurlijk prima maar wel vreemd.

[Voor 3% gewijzigd door HKLM_ op 11-01-2022 20:42]

πŸ‘©β€πŸš€ -> Astronauts use Linux because you cant open Windows in space <- πŸš€

D_Jeff schreef op dinsdag 11 januari 2022 @ 20:52:
[...]


/i -- dude, remove it -- Die heb je daar helemaal niet nodig. Intune voert zelf /i of /a uit (afhankelijk van de keuze die je maakt: user / system).
Feitelijk wordt er nu 2x /i gedaan en dat snapt msiexec.exe niet

De enigste parameter die je nog wil meegeven is /q
Mmmmm okΓ© :P maar dit commando maakt Intune er zelf van hoor >:)
Plaatje is van de Intune package. Ik zal morgen dan eens een MSI package maken zonder de iEdit a thx ik gaf het commando op zal het eens met alleen /q proberen thx :)

[Voor 4% gewijzigd door HKLM_ op 11-01-2022 21:02]

πŸ‘©β€πŸš€ -> Astronauts use Linux because you cant open Windows in space <- πŸš€

D_Jeff schreef op dinsdag 11 januari 2022 @ 21:09:
MSI installers zijn de fijnste installers voor gebruik met Intune:
MSI uploaden, optioneel /q meegeven, toewijzen doen en klaar.

Daarom zat ik mij al af te vragen waarom je zo moeilijk deed :+
Haha ja ik ook :P is gelukkig ook geen productie maar lekker voor thuis :9

πŸ‘©β€πŸš€ -> Astronauts use Linux because you cant open Windows in space <- πŸš€

Pagina: 1


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

    Cookies van derden

    Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

    janee