Toon posts:

Als je mag kiezen: Villa of rijtjeswoning?

Pagina: 1
Acties:

 • Cubix
 • Registratie: juni 2001
 • Niet online
Ik woon zelf in een (kinderrijke) wijk met rijwoningen van 300k, maar ook met woningen tegen de 1M (en alles wat er tussenzit). Wat dat betreft kan je het "combineren".

Die dure huizen hebben relatief weinig grond t.o.v. andere huizen van die prijs, maar wel dichtbij een relatief grote stad, en midden in een kinderrijke buurt met diverse basisscholen op loopafstand.

Ik heb zelf kinderen en ervaar het gemak van andere kinderen in de buurt. Echt een groot voordeel!

 • Sjefke32
 • Registratie: oktober 2006
 • Laatst online: 26-10 11:09
Er is natuurlijk ook nog optie 2B, villa aan de rand van een nieuwbouwwijk, komt hier in de regio toch wel veel voor en biedt de voordelen van die nieuwbouwwijk maar de rust van de villawijk.

Overigens hebben wij voor dezelfde keuze gestaan (inmiddels een jaar geleden), of blijven wonen in een nieuwbouwwijk of verhuizen naar nieuw te bouwen villa/vrijstaande woning. Ik kan niet anders zeggen dat ik enorm blij ben dat we voor het laatste zijn gegaan. Wat een genot om die ruimte te hebben, de rust en toch nog alle voorzieningen dichtbij. Onze woning staat aan de rand van een nogal populaire nieuwbouwwijk, scholen etc op loopafstand.

 • Ora et Labora
 • Registratie: september 2003
 • Laatst online: 15:40
ConQuestador schreef op maandag 13 september 2021 @ 15:42:
Ik ben een beetje aan het oriënteren voor een koopwoning, en ik begin me af te vragen in wat voor woning ik nu echt gelukkig zou zijn. Financieel gezien kan ik prima een "villa" van 1M betalen (in Brabant heb je nog best veel voor 1M), dus daar kijk ik ook soms wel naar op Funda. Alleen is de vraag of ik daar nu ook echt gelukkig van wordt.

Wij hebben 2 kinderen (van 2 en 5), en we zien bij familie die in een typische vinex wijk wonen dat de kinderen zich daar super vermaken. Overal wonen jongen gezinnen, veel kinderen in de leeftijd 0-10, dus overal vriendjes en vriendinnetjes. Het geluk van de kinderen gaat echter wel ten koste van de woning, die is mij gewoon te klein.

Simpel gezegd zijn er nu dus 2 soorten huizen waar ik naar kan kijken:
1. Een 2onder1 kap in een nieuwbouw wijk, van ongeveer 500k
- Oppervlakte zal rond de 130m2 zitten, met een perceel van 300m2 tot 500m2 max
- Beneden zal het woonoppervlakte prima zijn, niet extreem groot, maar groot genoeg.
- De slaapkamers zullen waarschijnlijk iets kleiner zijn (zoals "normaal" in Nederland, wat ik zelf altijd een beetje jammer vind)
- De tuin is niet erg groot, dus je kan er prima zitten. Maar een compleet speelparadijs voor de kinderen zit er niet in.
- Doordat je in een jonge nieuwbouw wijk zit, verwacht ik veel jonge gezinnen. Kinderen die vriendjes naast de deur hebben wonen. Allemaal speeltoestellen in de buurt, dat soort dingen.

2. Een grote vrijstaande woning, met grote tuin (laten we zeggen: 1M)
- Woonoppervlak 200m2+, met een perceel van 600 tot 1000m2
- Beneden zeeën van ruimte, grote keuken, en kantoortje op begane grond (wel een wannahave ivm thuiswerken)
- Waarschijnlijk wel een garage (wat ik een plus vind als autoliefhebber)
- Grote tuin, waardoor kinderen helemaal los kunnen gaan met spelen. En als ze over 5 jaar oud genoeg zijn kan ik een mooi zwembad aanleggen (of het voor de kinderen danwel mezelf is, laten we even in het midden :+ )
- Maar doordat het een grote vrijstaande woning is, is de kans groot dat je niet in die hippe nieuwbouw wijk zit, maar in een rustige "villa wijk", waar buiten je perceel minder te doen is. Vriendjes wonen dus niet naast de deur, maar er is genoeg ruimte om ze uit te nodigen.

Ik snap dat het erg persoonlijk is, dus daarom ook de vraag: Als je het financieel kan dragen, wat zouden jullie dan doen?
Ik heb zelf 3 relatief jonge kinderen en zal zeker voor een kindvriendelijke buurt gaan.
We hebben ook even op een soort van boerderij gewoont, ruimte zat maar je moet echt vriendjes gaan uitnodigen of gevraagd worden want er is niemand in de buurt dus het zomaar op straat gaan spelen zit er niet bij.

Als de kinderen het huis uit zijn kijken we wel weer verder. :)

Who's general failure, and why is he reading my disk?


 • DonJunior
 • Registratie: februari 2008
 • Laatst online: 21:06
Ik zou in ieder geval een vrijstaand huis kopen.. als ik het zou kunnen.
Wij hebben zelf kinderen.. de buren ook en ik hoor de buren toch wel erg vaak de trap op en af rennen en probeer mijn kids zoveel mogelijk te leren.
Soms hebben ze echter gewoon plezier en rennen ze lekker achter elkaar aan (3 en 5 jaar) .. nu voel ik me daarover soms bezwaard (in de categorie.. als ik de buren kan horen.. dan horen zij dit waarschijnlijk ook.. dus doe maar rustig aan)
Natuurlijk moeten de kids leren om te gaan met anderen en sociale waarden en normen leren. Maar soms zou ik ze ook gewoon lekker ongestoord vrij willen laten gaan. Blaas maar even stoom af.. zonder dat je jezelf schuldig hoeft te voelen tegenover de buren.

Ieder zijn ding.. maar vrijstaand zou ik alleen al voor mezelf fijn vinden. (geen woongeluiden van de buren)

 • Scuderia110
 • Registratie: september 2017
 • Niet online
Optie 3: vrijstaand in diezelfde vinexwijk, 160m2 € 700K. Beste van 2 werelden.

 • AMDFreak
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 13:46

AMDFreak

Intel is zo..

Dillema.. de leeftijd die jouw kinderen nu hebben, is een rijtjes woning perfect.. ze spelen inderdaad met alle kindjes in de straat. Terwijl je zelf met te ouders toezicht kan houden. En je kan je kind steeds meer loslaten doordat ze even een blokje om een ander rijtje heen rennen/steppen oid.

Maar zodra ze een middelbare leeftijd bereken, zal dat wel gaan veranderen.. Ze gaan naar een andere middelbare school maken daar weer vriendjes uit andere wijken enz..

Er zijn vaak ook vrijstaande woningen in vinexwijken, wellicht niet zoveel grond.. maar sociale buurt is ook fijn.

15x Jinko 260Wp = 3900Wp @ SE4000 - Zuid 35 PV output


 • Jeroenneman
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 23:00

Jeroenneman

Pre-order/Early Acces: Nee!

ConQuestador schreef op maandag 13 september 2021 @ 15:56:
[...]

Dat zou inderdaad mijn voorkeur hebben. Maar je weet zelf ook dat in de huidige markt je soms genoegen moet nemen met suboptimale oplossingen.

Dus daarom ook gechargeerd: Kiezen tussen bergen ruimte in saaie wijk, of 2onder1 kapper in superleuke buurt voor de kinderen ;)

Of dan toch gewoon niet kiezen, en wachten tot optie 3 op de markt komt...
Met zo'n budget?
Lekker wachten tot er een echte klapper voorbijkomt.

Er zijn genoeg steden waar wijken met duurdere huizen worden gebouwd naast wijken met wat toegankelijker woningen. Rust in je eigen wijk met veel vrijstaand, en de kinderen wandelen via het erf naar vriendjes/vriendinnetjes.

Mocht je echt een antwoord willen op je dilemma: de villa. Kinderen kun je brengen, afspraakjes maken met andere ouders of gaan uit school mee naar andere kinderen. Iedere dag thuiskomen in een huis terwijl je zelf eigenlijk andere wensen had lijkt me ook niet bevorderlijk voor je eigen welzijn.

En na een paar jaar zijn de kinderen toch wat ouder, en stappen ze gewoon op de fiets.

| Old Faithful | i7 920 @ (3,3Ghz) / X58 UD4P / GTX960 (1,550Mhz) / CM 690 | NOVA | i5 6600K (4,4Ghz) / Z170 Pro Gaming / GTX 960 (1,500Mhz) / NZXT S340


 • Croga
 • Registratie: oktober 2001
 • Laatst online: 21:30

Croga

The Unreasonable Man

In onze zoektocht hebben we in Brabant en noord-limburg behoorlijk wat woningen gezien rond de 500k. Één van degenen die we bezichtigd hebben was een vrijstaande woningen midden in een relatief goed bebouwde wijk met "maar" 600 m2 grond.

Er zijn dus genoeg "villawijken" waar vrijstaande woningen dicht bij elkaar gebouwd zijn om zo alsnog dat "community" gevoel te krijgen.

Deze lag in Montfoort maar ook in Uden zijn dat soort wijken en in Helmond ook. Dus ze zijn zeker niet uniek. De nieuwbouw tussen Veldhoven en Eindhoven voldoet volgens mij ook wel.

Dus Optie 3 is zeker al wel beschikbaar. Als je goed zoekt. En daar hoef je echt geen miljoen voor uit te geven (nog sterker; voor een half miljoen heb je hier in de regio 1000-2000 m2 perceel met 200m2+ woon oppervlak)

 • kiddyl
 • Registratie: april 2000
 • Niet online
Wij hebben in onze zoektocht destijds veel nieuwbouw wijken bekeken en die hadden vrijwel allemaal ook kavels beschikbaar aan de rand. Dan kun je alles bouwen wat je wilt en zoals hierboven al is genoemd alle voordelen die je noemt.

Nu hebben wij dus aan de ene kant de nieuwbouwwijk met de jonge gezinnen en aan de andere kant kijken wij uit op weiland.

 • Tk55
 • Registratie: april 2009
 • Niet online
ConQuestador schreef op maandag 13 september 2021 @ 15:42:
Ik snap dat het erg persoonlijk is, dus daarom ook de vraag: Als je het financieel kan dragen, wat zouden jullie dan doen?
- Wat betekent financiëel kunnen dragen voor jou precies?
- Wil je tot je pensioen 5 dagen per week werken zodat je je grote villa kan betalen? Of wil je wellicht eerder stoppen met werken, of minder gaan werken zodat je meer tijd kunt doorbrengen met je kinderen?
- Is het een probleem als je woning financiëel onder water komt te staan? Kun je de lasten dan nog betalen?
- Vind je het ook nog leuk als je een enorme villa hebt, zodra de kinderen het huis uit gaan?

Het is niet altijd of je iets kan betalen, maar ook wat je er voor inlevert. Daarnaast kun je ook hartstikke leuk en ruim wonen in een 2-onder-1-kap of een hoekwoning. Ook dan hoef je geen kleine tuin te hebben.

Leuke post trouwens ;)

 • _soh
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 22-10 14:56
Ik mis in deze discussie wel even de voor- en nadelen van uberhaupt 130m2 + tuin of > 200m2 + grote tuin. Wij wonen zelf in een woning van 'slechts' 162 m2 en wij kijken elkaar wel eens aan van hebben we niet een te groot huis gekocht. Hoe groter, hoe meer werk (schoonmaken/ onderhoud/ tuin). Wat dat betreft kijken we nog steeds wel met veel plezier op Funda naar (extreem) grote woningen, maar we zijn dan altijd aan het beredeneren hoeveel personeel (schoonmaker/ tuinman) je dan nodig hebt als je er ook nog een beetje ontspannen wil wonen.

Lightning_crew


 • SmurfLink
 • Registratie: juni 2016
 • Niet online
Ik zou zelf gelukkig worden van geen of weinig buren, maar zo idioot veel ruimte als 200m2 zou me echt VEEL te veel zijn. Dat allemaal schoonhouden klinkt als een dagtaak!

Al ben ik dan ook alleen zonder partner en kinderen, dus zoveel heb ik ook weer niet nodig. En ik woon liever in de buurt van vrienden en familie, dus dan zou ik toch eerder voor de 2 onder 1 kapper gaan in de woonwijk. Al is een hoekhuis ook dikke prima.

 • Charly
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 21:15
Als je niet weet of je er gelukkiger van wordt zou ik geen 500k extra aan een huis uitgeven geloof ik. Wij hebben zelf in 2019 ook heel bewust niet op de max van ons kunnen gekocht, simpelweg omdat niet geloofden dat we van een duurder huis gelukkiger gingen worden.

Zoals @!null al aangeeft, daar krijg je ook weer andere mogelijkheden / vrijheden voor terug.
SmurfLink schreef op maandag 13 september 2021 @ 16:28:
Ik zou zelf gelukkig worden van geen of weinig buren, maar zo idioot veel ruimte als 200m2 zou me echt VEEL te veel zijn. Dat allemaal schoonhouden klinkt als een dagtaak!
...
Ook een goed punt. Verkijk je niet op het onderhoud van zo'n "kast". De tuin, inrichting, schilderwerk, vloertje... Dat wordt ook allemaal navenant meer/duurder/duurt langer. Dat merkte ik al toen ik van mn appartementje naar een "echt" huis ging en dacht dat ik de binnenboel wel ff zelf ging schilderen.

[Voor 60% gewijzigd door Charly op 13-09-2021 16:50]


 • Tsurany
 • Registratie: juni 2006
 • Niet online

Tsurany

⭐⭐⭐⭐⭐

Voor mij zou het niet de afweging van groot vs klein zijn maar de vrijheid die je wint met het extra bedrag. Geen buren die over geluid vanuit de woning kunnen klagen, genoeg eigen grond om nooit parkeerproblemen te hebben zelfs al geef je een feestje, niemand die voor je woning langs loopt of direct naast je terras zit.

Ik zou dus zeker eerder naar die vrijstaande woning neigen, geeft een veel groter gevoel van vrijheid en daar hecht ik veel waarde aan.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • Fable
 • Registratie: juli 2009
 • Niet online
Als je het kan betalen zou ik niet voor een rijwoning gaan (geluidsoverlast van buren) maar altijd voor vrijstaand, gelukkig staan die ook genoeg in nieuwbouwwijken, vaak gecombineerd met rijwoningen en 2/1 kap woningen.

 • Tsurany
 • Registratie: juni 2006
 • Niet online

Tsurany

⭐⭐⭐⭐⭐

ConQuestador schreef op maandag 13 september 2021 @ 16:46:
[...]

In de basis sta ik er ook zo in hoor.

Wij hadden hiervoor een vrijstaande woning met alles wat je noemt. Nu wonen we (tijdelijk) in een rijtjeswoning en moeten maar hopen dat we een goed plekje kunnen vinden voor de auto. En we horen de buren aan beide kanten, en zij zullen ons (en onze kinderen) zeer zeker ook horen.

Wij zeggen dus altijd tegen elkaar dat we weer vrijstaand willen wonen, maar als ik dan zie hoe gelukkig de kinderen van mijn zwager zijn, dan vraag ik me wel eens af of de nadelen van niet-vrijstaand, niet opwegen tegen de voordelen van zo'n kindervriendelijke wijk. Vandaar dit topic dus, met een gechargeerde tegenstelling van 2 soorten huizen.
Ik denk dat je het geluk dan echt in een compromis gaat vinden. Neem bijvoorbeeld een woning als deze: https://www.funda.nl/koop...439398-wilhelminalaan-15/
Vrijstaand, mooi perceel maar wel midden in een grote woonwijk waar genoeg vriendjes voor de kinderen te vinden zijn. Er moet wel overboden worden verwacht ik maar dan heb je voor 850.000 euro een vrijstaande woonwijk in een drukke woonwijk waar veel gezinnen wonen.

[Voor 40% gewijzigd door Tsurany op 13-09-2021 17:31]

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • drmadi
 • Registratie: april 2020
 • Laatst online: 20:44
Er is geen juist of fout in deze. Enkel voorkeur.

Ik heb zelf als kind het grote huis met ditto tuin gehad maar vriendjes kwamen weinig spelen want te ver buiten de bebouwde kom. Nu was dat wel in het buitenland dus niet helemaal vergelijkbaar met nederland maar toch.
Wij wonen nu met de kleintjes in een kindvriendelijke wijk. Allemaal een stuk dichter op elkaar maar de lol die ze hebben van overal kunnen binnenlopen is, ook voor ouders, genieten.

Ik denk altijd dat tieners een grotere kamer zullen willen, maar tot die tijd willen ze vooral makkelijke toegang tot de rest van de wijk.

 • Kalentum
 • Registratie: juni 2004
 • Laatst online: 22:28
Wij hebben dat destijds ook mee laten wegen, het buitenspelen maar we hadden wel een harde eis dat het een vrijstaande woning moest zijn. En vrijstaande woningen zitten vaak in een segment dat nog niet voor de meeste jonge ouders is weggelegd. Mijn dochter is helaas het enige kind in de straat, de meeste mensen hier hebben de kinderen al de deur uit.

Bij het oriënteren op buurten en wijken viel het wel op dat in sommige buurten je een kanon kan afschieten en in andere wordt meer buitengespeeld. Een beetje rondgevraagd maar het blijkt enorm te verschillen per buurt. Dus ik zou zeker eens in het weekend ofzo wat rondrijden in wijken waar je wilt wonen en eens kijken wat er op straat gebeurt.

PVoutput


 • Sport_Life
 • Registratie: mei 2002
 • Laatst online: 00:18

Sport_Life

Solvitur ambulando

ConQuestador schreef op maandag 13 september 2021 @ 17:14:
[...]

Uden.

Toevallig staat er nu op Funda een huis te koop welke zou voldoen: https://www.funda.nl/koop/uden/huis-42417921-gulden-2/
(Alleen hebben we nu nog niet genoeg zekerheid om NU te kopen :'( (geen vast contract, maar zodra die er is, is het ook vast-vast, en dat duurt nog meerdere maanden) )

Het probleem is alleen, als je kijkt in de "verkocht" history van Funda dan zijn dit soort huizen vrij zeldzaam. Het is meestal OF een grote woning in een saaie wijk, OF een 2-1 kapper in een nieuwbouwwijk (Uden-zuid in dit geval).

Vandaar ook mijn topic, nu lijkt de mening redelijk te gaan richting "ik zou vrijstaand in nieuwbouwwijk zoeken". En daar kan ik me ook in vinden, maar als iedereen hele goede argumenten had gehad dat een villawijk ook leuk wonen is, dan had dat heel wat meer opties gegeven op funda.
Tja het probleem is dat heel veel mensen vrijstaand in een nieuwbouwwijk willen wonen en er nogal schaarste heerst in die categorie. Meestal staan er met name rijwoningen en 2 kappers en maar enkele vrijstaande woningen.

Wij zijn ook op zoek naar zo'n woning , tevens willen we (weer) minimaal 175m2 , recente bouw (hebben we nu ook, ik wil niets anders meer) en in de randstad. Budget is iets hoger dan bij jou, maar er komt simpelweg niets te koop momenteel.

En wat er te koop staat is van boomers die 10 jaar terug voor 350k een woning lieten bouwen en nu voor 1m+ te koop zetten, ziet er casco mooi uit maar er is behoorlijk bezuinigd op de afwerking (lees ikea keukens, laminaat, etc).

[Voor 8% gewijzigd door Sport_Life op 13-09-2021 17:31]


 • Dido
 • Registratie: maart 2002
 • Laatst online: 26-10 09:46

Dido

heforshe

AMDFreak schreef op maandag 13 september 2021 @ 16:02:
Maar zodra ze een middelbare leeftijd bereken, zal dat wel gaan veranderen.. Ze gaan naar een andere middelbare school maken daar weer vriendjes uit andere wijken enz..
offtopic:
Volslagen en volledig off-topic, maar als je kinderen een middelbare leeftijd bereikt hebben, dan hoop je toch dat ze op zichzelf wonen (of dat jij zelf misschien weer bij ze intrekt...) :X

Wat betekent mijn avatar?


 • Crinkle
 • Registratie: december 2020
 • Laatst online: 22:26
Wij wonen met onze 2 dochters van 6- en 9 jaar in een villa, inclusief zwembad, zoals je beschrijft en kunnen dat alleen maar aanbevelen. We hebben hier een tuin van 4000m2 waar de kids zicht altijd prima in vermaken. Voordeel van een grote kavel is veel privacy en minder kans op overlast van buren. De kavels hier in de wijk zijn royaal, de grootste zijn ca 15000 m2.
Alle klasgenootjes wonen wat verder uit elkaar, daardoor moeten er steeds speelafspraken worden gemaakt en brengen we de kids vrijwel altijd met de auto naar vriendinnetjes. Maar goed, we hebben hier allemaal hetzelfde "probleem".

Nadelen zijn er ook:
Groot huis (en zwembad) = hoog stroom- en gas verbruik.
Klusbedrijven die hier de wijk inrijden wrijven zich al in hun handen.
Hoger risico op inbraak, goede alarminstallatie en of particuliere beveiliging is aan te bevelen.
Geen speelplekken in de wijk, anders dan de eigen tuin.
Grote tuin inrichten en onderhouden kost een vermogen, idem voor het huis.

Overall wegen voor ons de voordelen ruimschoots op tegen de nadelen, sterker nog mocht de gelegenheid zich voordoen dat we een 15000m2 kavel kunnen krijgen dan zullen we dat zeker overwegen.

 • ybos
 • Registratie: juni 2013
 • Laatst online: 22:29
Tsurany schreef op maandag 13 september 2021 @ 16:42:
Voor mij zou het niet de afweging van groot vs klein zijn maar de vrijheid die je wint met het extra bedrag. Geen buren die over geluid vanuit de woning kunnen klagen, genoeg eigen grond om nooit parkeerproblemen te hebben zelfs al geef je een feestje, niemand die voor je woning langs loopt of direct naast je terras zit.

Ik zou dus zeker eerder naar die vrijstaande woning neigen, geeft een veel groter gevoel van vrijheid en daar hecht ik veel waarde aan.
Exact dit!
Wij zijn vorig jaar verhuist van een wijk met elke 2 weken in het weekend wel een feestje met serieus herrie tot 3 uur 's nachts naar vrijstaand met ruimte om het huis. Ik rommel meer om het huis, niet omdat het moet, maar omdat het kan. Geen last van burengeluiden, ik durf de sub tenminste weer aan te zetten bij een film, en zo zijn er nog giga veel voordelen (parkeerplek, heeeeerlijk, soms gewoon de zooi na t klussen in de schuur kunnen laten staan omdat er ruimte zat is om er nog langs te lopen :P ).
Voor onze zoon van 5 gaat t prima. Mijn vrouw komt regelmatig alleen terug uit school omdat hij weer met een vriendje spelen is.
En het zwembad hier in de tuin (gewoon simpel opbouw ding van 2,5 x 4mtr) was een hit afgelopen zomer, zowel met als zonder vriendjes. In onze vorige achtertuin zou dat amper passen.

 • ASW1
 • Registratie: juni 2013
 • Laatst online: 22:29
Tegen de tijd dat de jongste ook 12 wordt begint het een ander verhaal te worden; dan fietsen ze verder of nemen zelfstandig het OV en neemt hun actieradius sterk toe.
Maar tot die tijd zou ik zeker in een leuke en levendige gezinsbuurt gaan zitten, dat is echt de tijd van je leven als kind om te leren je zelfstandig te ontwikkelen en je vrijheden te verkennen.

Je hebt het natuurlijk gechargeerd opgeschreven van A of B terwijl het uiteindelijk om die buurt gaat, wat je dan daar koopt of kunt kopen komt op de 2e plaats maar je kunt best op een compromis komen.
Zelf een rijtjeshuis gekocht voor 800k maar dan wel met een beukmaat van 8m aan de achterkant dus een brede tuin die ook nog aan het water ligt en vrij uitzicht. En dat dus midden in een kinderrijke buurt met meerdere basisscholen en sport/vrijetijdclubjes binnen een straal van 1km.
Ja zoiets is een compromis maar volgens mij is dat precies wat je zoekt.

 • RickN
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 22-10 17:11
Wij wonen groot (300+ m2 woon-opp, 1250m2 perceel) en dat vind ik heerlijk. Ik kan verschillende routes door het huis nemen om van A naar B te gaan en verklaar me maar voor gek, maar tijdens onze zoektocht was dat een selectie-criterium ("Ik wil inpandig een rondje kunnen lopen door m'n huis").

Ja alles is meer werk en duurder. We schakelen nu al een paar mannetjes uit de buurt in voor het groot onderhoud vd tuin (snoeien/afvoeren) en denk eerlijk gezegd dat we ook aan een huishoudster moeten want we hebben altijd wel wat achterstallig schoonmaakwerk hier. Na een grote renovatie in 2019 resteren er nu nog steeds een paar klussen die stuk voor stuk veel geld gaan kosten en die we dus maar over een paar jaar uitsmeren. Laatste offerte was 35k voor nieuwe kozijnen overal, dus ja....

Maar daar kijk ik inmiddels allemaal doorheen. Ik vind het echt lekker thuiskomen in onze grote hal, lig heerlijk op onze oversized bank in 80m2 woonkamer op een afstand van een muur die daadwerkelijk geschikt is voor een retegrote TV, onze 5 slaapkamers zijn allemaal in gebruik en tijdens corona zijn we nog een grote inpandige ruimte geschikt gaan maken voor wat eigen fitnessapparatuur. Het huis biedt ons zo veel comfort en nog eindeloze mogelijkheden om dat verder uit te breiden mochten we dat willen.

We liggen in een straatje naast nog wat andere vrijstaande woningen, maar de "buurt" is heel divers, onze andere buren zijn gewoon rijtjes woningen, deels koop deels (sociale)huur. Dit is aan de rand van een dorp nabij een grote stad, vanuit onze tuin kijken we op akkers/weiland.

Mijn advies is om je wooncomfort zo zwaar mogelijk mee te laten wegen in je zoektocht naar een woning die op de juiste locatie ligt. Als je jezelf niet beperkt tot nieuwbouw en dorpen/randgemeenten wilt overwegen nabij een grote stad (in b.v. Brabant), kun je (zeker met jouw budget) het beste van alle werelden vinden.

He who knows only his own side of the case knows little of that.


 • Rofdof
 • Registratie: april 2020
 • Laatst online: 18:14
ConQuestador schreef op maandag 13 september 2021 @ 17:14:
[...]

Uden.

Toevallig staat er nu op Funda een huis te koop welke zou voldoen: https://www.funda.nl/koop/uden/huis-42417921-gulden-2/
(Alleen hebben we nu nog niet genoeg zekerheid om NU te kopen :'( (geen vast contract, maar zodra die er is, is het ook vast-vast, en dat duurt nog meerdere maanden) )

Het probleem is alleen, als je kijkt in de "verkocht" history van Funda dan zijn dit soort huizen vrij zeldzaam. Het is meestal OF een grote woning in een saaie wijk, OF een 2-1 kapper in een nieuwbouwwijk (Uden-zuid in dit geval).

Vandaar ook mijn topic, nu lijkt de mening redelijk te gaan richting "ik zou vrijstaand in nieuwbouwwijk zoeken". En daar kan ik me ook in vinden, maar als iedereen hele goede argumenten had gehad dat een villawijk ook leuk wonen is, dan had dat heel wat meer opties gegeven op funda.
die postzegel kost 1 miljoen?

bij een villa denk ik aan een groot huis met een flink stuk grond en geen directe buren.

Ik zou gaan voor een klein huis op een groot stuk grond met een makkelijk te onderhouden huis.
Nu hebben wij een heel groot huis op een nog groter stuk grond met een te moeilijk onderhouden tuin.

 • Pietervs
 • Registratie: maart 2001
 • Niet online

Pietervs

is er al koffie?

ConQuestador schreef op maandag 13 september 2021 @ 17:14:
[...]

Uden.

Het probleem is alleen, als je kijkt in de "verkocht" history van Funda dan zijn dit soort huizen vrij zeldzaam. Het is meestal OF een grote woning in een saaie wijk, OF een 2-1 kapper in een nieuwbouwwijk (Uden-zuid in dit geval).
Zou ik niet te hard roepen.
Kijk eens naar de wijk Schutveld en omliggende straten (zeg maar tussen de Violierstraat, Kennedylaan, Kastanjeweg en Millsebaan): vaak twee-onder-eenkappers of vrijstaand. En gezien de vergrijzing in die buurt komt er regelmatig wat vrij. Maar die wijk is aardig aan het verjongen: dus (weer) meer jonge gezinnen. Want: grote tuinen, "half-vrijstaand" ( :P ), op loopafstand van het centrum (vaak genoeg gedaan). Alleen is die wijk wel gebouwd in de jaren 60, dus best kans dat er aardig wat moet gebeuren om een huis een beetje aan de huidige normen te laten voldoen (m.u.v. de Millsebaan en een deel van de Oliemolenstraat).

bron: kom daar wekelijks :)

Pvoutput Better days are coming... They are called SATURDAY and SUNDAY :)


 • ConQuestador
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 17:37
Rofdof schreef op dinsdag 14 september 2021 @ 12:15:
[...]


die postzegel kost 1 miljoen?
Welkom in 2021
Pagina: 1


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee