Toon posts:

Verhuurder eist volledige vervanging keukenfrontjes

Pagina: 1
Acties:

 • Hackus
 • Registratie: december 2009
 • Niet online

Hackus

Lifting Rusty Iron !

Het gaat er om of de schade kan komen door normaal gebruik, gedurende de periode van huur.
Ja?
Dan is er niets aan jou te verhalen.
Nee ?

dan zijn de kosten voor herstel aan jou, maar moeten wel redelijk zijn.
evt. kun je zelf de deurtjes omwisselen/de- en monteren

Kiest als MTB' er voor het mulle zand en drek, ipv het naastgelegen verharde pad.


 • eamelink
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 00:31

eamelink

Droptikkels

Twee kleine beschadigingen na drie jaar lijken me normale slijtage.

 • MadBrute
 • Registratie: juli 2016
 • Laatst online: 26-09 11:33
ybos schreef op dinsdag 31 augustus 2021 @ 17:10:
[...]

metadata foto's.
Dus dat bewijs is er wel.

Neemt niet weg dat de behandeling schandalig is...
Ik ben niet van plan te gaan beweren dat de schade niet door mij is veroorzaakt. Ik heb er met de klusjesman naar gekeken en er zijn inderdaad foto's gemaakt.

Ik ben meer benieuwd of een huisbaas ook na de eindinspectie nog recht heeft om niet besproken schade te verhalen, ook al kan bewezen worden dat die schade mij toegerekend kan worden. Als zou blijken van wel, dan zou ik daarna de discussie moeten voeren of er wel of niet sprake is van normaal gebruik/slijtage. Maar die laatste discussie zou ik dus het liefst voor willen zijn omdat de 1e kwestie een simpel ja/nee antwoord heeft en de 2e niet.

 • mr_evil08
 • Registratie: december 2008
 • Laatst online: 15-10 14:09
De inspectie/eind is juridisch bindend, alles wat daar niet op staat heeft de verhuurder pech en had maar beter moeten kijken.

Ik vind het maar vreemd hoe je een beschadiging wat zo niet opvalt kan weg werken met plamuur maar goed, met plamuur ga je het juist erger maken gezien je dan moet overschilderen.

Kunnen ze ook een factuur overhandigen waaruit blijkt dat het zoveel ging/gaat kosten?

[Voor 25% gewijzigd door mr_evil08 op 31-08-2021 19:27]

WP | SP, Daikin FTXM35M/RXM35M


 • The Killer
 • Registratie: april 2004
 • Niet online
Kurma schreef op dinsdag 31 augustus 2021 @ 21:01:
[...]

Waarom niet? Ik begrijp dat hij d.m.v. foto’s kan aantonen dat de schade is ontstaan tijdens de huurperiode van TS. Leg me even uit waarom die dan niet aansprakelijk is graag.
Omdat schades kleiner dan een halve centimeter die bij normaal gebruik zijn ontstaan en niet opvallen onder de noemer slijtage vallen en geen verhaalbare schade betreffen.

 • Kurma
 • Registratie: augustus 2020
 • Laatst online: 01:58
The Killer schreef op dinsdag 31 augustus 2021 @ 21:14:
[...]


Omdat schades kleiner dan een halve centimeter die bij normaal gebruik zijn ontstaan en niet opvallen onder de noemer slijtage vallen en geen verhaalbare schade betreffen.
Knap dat jij dat zo stellig kan zeggen zonder foto’s. Verder was dat mijn punt niet, en de jouwe al helemaal niet. Jij beweert dat de verhuurder TS niet aansprakelijk kan stellen omdat er geen getekend rapport is. Waar blijkt dat uit? Of is dit gewoon jouw geheel niet-onderbouwde mening?

 • Rofdof
 • Registratie: april 2020
 • Laatst online: 14-10 20:41
MadBrute schreef op dinsdag 31 augustus 2021 @ 21:48:
Bedankt iedereen voor de input!

Hierbij foto's van de schade. Heb deze gemaakt nadat de klusjesman er nog met plamuur overheen was gegaan.


[Afbeelding][Afbeelding]
Dat zijn forse beschadigingen. Dat herstel je niet zomaar. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

 • Hielko
 • Registratie: januari 2000
 • Laatst online: 00:37
Jup, vind het wel meevallen. Een kwetsbaar hoekje wat beschadigd is en een klein deukje die waarschijnlijk nauwelijks zichtbaar is als het kastje gewoon dicht zit. Maar goed, je kan juridisch wel gelijk hebben, je vorige huisbaas heeft je borg en zie dat maar eens terug te krijgen...

 • teacher
 • Registratie: september 2001
 • Laatst online: 21:50

teacher

Frontpage Admin / Global Moderator

Dysgaf!

Ik snap de geïrriteerde mail van de verhuurder niet: je hebt immers op aanwijzing van en samen met _zijn_ klusjesman de zaken opgepakt. Verder schrijft de keuken ook af. Met drie jaar gebruik is er, wat mij betreft, zeker een kwart van de levensduur van de keuken af.

Als ik de fotos bekijk zie ik geen slijtage, maar echt een beschadiging.
Dat iets is beschadigd kan gebeuren en dat vergoeden lijkt me ook niet meer dan normaal. Maar niet de volle 100%: er is immers al afgeschreven.

[Voor 9% gewijzigd door teacher op 31-08-2021 22:21]

Wise enough to play the fool


 • Morpheusk
 • Registratie: april 2008
 • Laatst online: 01:07
Schildpadje schreef op dinsdag 31 augustus 2021 @ 22:19:
Tja.. Laat het een les zijn voor de volgende keer om je borg altijd te verrekenen met je laatste huur. (oftewel laatse maand(en) niet overmaken).

Voor 99% zeker dat de nieuwe huurder gewoon de aantekening krijgt, beschadeging op het deurtje
Zo werkt dat dus niet. 8)7 Wat is anders het nut van borg….
Borg kan wel 3 maanden huur zijn. 3 maanden geen huur betalen gaat ontzettend veel gezeik opleveren.
Daarnaast kan je je huurreferentie voor je volgende woning wel vergeten.

[Voor 17% gewijzigd door Morpheusk op 31-08-2021 23:13]

Hier stond een link voor een Goldcard 1 jaar gratis + 20.000 punten.


 • The Killer
 • Registratie: april 2004
 • Niet online
Kurma schreef op dinsdag 31 augustus 2021 @ 22:56:
[...]

Graag goed lezen. Jij stelt dat de verhuurder niet aansprakelijk is omdat er geen getekend document is. Onderbouwen graag. Het slijtageverhaal heb ik het niet over gehad, dat is jouw irrelevante reply op mijn post.
De argumentatie staat er, maar je wil blijkbaar iets anders horen omdat het niet in je straatje past. Het slijtageverhaal is juist relevant omdat er zonder schade (want slijtage) überhaupt niets te verhalen valt.

En al was het schade, uit de link die ik eerder postte:
(ECLI:NL:RBLIM:2016:9277).

De rechter merkte verder op dat “als na een gezamenlijke voorinspectie van het gehuurde afspraken worden gemaakt over wat nog nodig is om behoorlijk op te leveren, mag de huurder erop vertrouwen dat de verhuurder genoegen neemt met het nakomen van die opleveringsafspraken en kan de verhuurder daarom in beginsel na afloop van de huur de huurder niet meer aansprakelijk stellen voor het herstel van andere bij de voorinspectie bestaande gebreken. Dit is slechts anders als de betreffende gebreken bij de voorinspectie niet of nauwelijks vast te stellen waren. Gelet op het voorgaande dient de verhuurder ervoor te zorgen dat de voorinspectie nauwkeurig geschiedt. Het kan daarvoor nodig zijn om deskundigen in te schakelen, bijvoorbeeld als de verhuurder zelf niet ter zake deskundig is of als het gaat om de staat van door de huurder aangebrachte bijzondere voorzieningen, zoals in dit geval elektrotechnische installaties”.
Bovenstaande beschrijft zeer treffend wat er bij TS heeft plaatsgevonden. Er zijn afspraken gemaakt over wat nodig is om redelijk op te leveren, daar mag de huurder dan op vertrouwen. Zeker omdat er een door de verhuurder deskundig geachte partij is ingeschakeld.

Hieruit volgt dus ook het antwoord op de oorspronkelijke vraag van TS:
Ik ben meer benieuwd of een huisbaas ook na de eindinspectie nog recht heeft om niet besproken schade te verhalen, ook al kan bewezen worden dat die schade mij toegerekend kan worden.
En dat antwoord is nee, dat kan niet ongeacht of er een getekend document is is. Jij stelt dat het wel kan omdat dat document ontbreekt, en dat is aantoonbaar (en aangetoond) klinkklare nonsens.
En vraag je nou serieus waarom de verhuurder wél aansprakelijk is? Kijk eerst maar even in art. 6:162 BW.
En dan moet ik goed lezen.

 • Schildpadje
 • Registratie: november 2019
 • Niet online
Morpheusk schreef op dinsdag 31 augustus 2021 @ 23:11:
[...]


Zo werkt dat dus niet. 8)7 Wat is anders het nut van borg….
Borg kan wel 3 maanden huur zijn. 3 maanden geen huur betalen gaat ontzettend veel gezeik opleveren.
Daarnaast kan je je huurreferentie voor je volgende woning wel vergeten.
Ehm.. Zo werkt dat wel. Veel verhuurders (grote jongens daargelaten) zijn niet zo goed in borg terugbetalen. Normaal is het 1 maand (en een beetje). "Vergeet" je gewoon de laatste maand over te maken en dat verekenen ze maar met de borg. Waarom zou het veel gezeik opleveren? De totaalsom klopt... Laat hem maar met een goed onderbouwde rekdning (voor en na reparatie). Geld vorderen is een stuk. Moeilijker dan niet terugegeven

Huurreferentie? Echt nog nooit van gehoord of gevraagd. En een verhuurder die 3 maanden borg vraagt is al een heel onfris figuur.

 • Schildpadje
 • Registratie: november 2019
 • Niet online
Morpheusk schreef op woensdag 1 september 2021 @ 08:36:
[...]


1 maand kom je misschien nog wel mee weg. Maar als het tegen zit kom je niet makkelijk meer aan huurwoning in dezelfde regio. 3 maanden komt wat minder vaak voor en is de toegestane max, maar 2 maanden is al redelijk normaal. Wil je niet zoveel borg betalen? Op dit moment staan 10 andere in de rij.

Doorgaans vragen niet woningbouwverenigingen referenties aan je. Die kan je dan laten invullen door je oude huurbaas. De eerste vraag is is de huur wel tijdig betaald? Geeft de huur aanleiding tot de volgende opmerkingen….. Als je even googled op inschrijfformulier huurwoning kom je het praktisch overal tegen.

Dus ja, het advies geven zomaar geen huur betalen in de huidige woningmarkt zou ik toch wel 3x over na denken en zeker in dezelfde regio is de wereld kleiner dan je denkt.
Meestal zeg je je huur toch pas op als je bent geaccepteerd op je nieuwe adres? Dus dat formulier had je al getekend gekregen, dus complete onzin :9

En uiteindelijk heb je gewoon aan alle betalingsverplichtingen voldaan.. komt gewoon een groen vinkje achter je naam. Daarnaast mogen verhuurders dit soort info niet met elkaar delen. (Grote wanbetalers/huisverbouwers zal er vast wel een schaduwlijst zijn, maar niet voor tante anita die jaren de huur netjes heeft betaald en 1 maandje te laat is)

 • Johnny
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 22:44

Johnny

ondergewaardeerde internetguru

naftebakje schreef op woensdag 1 september 2021 @ 10:13:
Er is een voorinspectie én inspectie gebeurd, en daarna komt de verhuurder met kosten. Ik zou zeggen; goed geprobeerd, even terugblaffen en hij kruipt in zijn mand...

Een communicatie terug in het genre van "Eindinspectie is op gezamenlijk geplande datum uitgevoerd. Als u mij geen ondertekend document tonen waarop deze schade aangeduid staat, is deze schade door u goedgekeurd en is er dus geen enkele grond om borg achter te houden. Ik hoop dat er geen verdere juridische stappen nodig zijn, en u de borg zo spoedig mogelijk volledig terugbezorgd." lijkt me correct. Huurbaas denkt dan vast "gegokt en verloren, hopelijk is de volgende wat dommer, dan laat ik die ervoor betalen"
In plaats van "zo spoedig mogelijk" zou ik hem vijf dagen geven en daarna dagelijks herrineren.

En zoals hierboven al gezegd de volgende keer de borg zelf aftrekken van de laatste huurbetaling om dit soort gezeur te voorkomen. Het inderdaad niet de bedoeling, maar in Nederland is er geen bescherming van de borg op een derdenrekening en je recht halen via juridische procedures of huurcommissie wordt al snel een jarenlange strijd.

Je hebt hier nu eenmaal te maken met mensen die niet naar eer en geweten handelen met een machtspositie waartegen je jezelf moet beschermen.

Aan de inhoud van de bovenstaande tekst kunnen geen rechten worden ontleend, tenzij dit expliciet in dit bericht is verwoord.


 • naftebakje
 • Registratie: februari 2002
 • Laatst online: 16:01
MadBrute schreef op woensdag 1 september 2021 @ 11:37:
...In de communicatie met de huisbaas stelt hij (de huisbaas) ook dat het niet reëel is dat dit een juiste oplossing van de schade zou zijn geweest (maw ik had redelijkerwijs kunnen verwachten dat de huisbaas totale vervanging zou eisen)...
Dat kan je zo omkeren, wat rederlijkerwijs te verwachten is heeft een enorme grijze zone (maar volledige vervanging van keukenfronten aan nieuwprijs, dat is absoluut irreëel, daar is geen twijfel over.

Als de boer zijn koeien kust, zijn ze jarig wees gerust. Varkens op een landingsbaan, leiden nooit een lang bestaan. Als de boer zich met stront wast, zijn zijn hersens aangetast. Als het hooi is in de schuur, zit het wijf bij den gebuur.


 • Schildpadje
 • Registratie: november 2019
 • Niet online
Morpheusk schreef op woensdag 1 september 2021 @ 12:24:
[...]


Een referentie vraag jezelf aan dus die deel je zelf met de nieuwe verhuurder.
Maar goed let’s agree to disagree :)
Ja.. maar over het algemeen heb je toch al een nieuw adresje voordat je je oude huur opzegt en het pand overdraagt :). Tenzij je eerst een paar maanden onder een brug slaapt heb je die "referentie" verklaring dus al veel eerder gevraagd voordat het borgverhaal gaat spelen.
Pagina: 1


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee