Acties:
 • +12Henk 'm!

 • ZieMaar!
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 21:41

ZieMaar!

Moderator General Chat
Topicstarter
Mede-auteur:
 • funrider
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 15:58

funrider

Vakantie 2021
De zomer staat voor de deur en ondanks dat een aantal dingen centraal geregeld zijn, is het niet overal hetzelfde. Toegangseisen rondom testen verschillen per land en wijzigen zo nu en dan. Maatregelen verschillen per land en/of per regio.

In dit topic kunnen de laatste inzichten en maatregelen besproken worden, maar 2 dingen zijn absoluut niet de bedoeling:
- bespreken hoe je lokale maatregelen zou kunnen omzeilen
- de discussie of vakanties wel of niet nodig zijn. Dat kan op andere plekken
Informatie over de verschillende landen
Een goed startpunt is de Reiswijzer van de ANWB en Re-open EU. Echter de meest actuele informatie en betrouwbare bron is via een (toeristische) informatie site van de overheid van ieder land:
Landen overzicht:
LandToelichting
Oostenrijk: Duitstalig - actuele maatregelen - Engelstalig, bron 2, bron 3 - Pre-travel clearance formulier (kijk op overheidssite van Oostenrijk of in je situatie dit nodig is of niet). Virus variant lijst - Nederland wordt hier vanaf gehaald per maandag 24 januari '22 bron, bron.
Duitsland: bron 1, bron 2 - let op er kunnen afwijkende maatregelen gelden voor de deelstaten kijk daarom ook hier en hier. - Pre-travel clearance formulier (alleen als je komt uit risico gebied, hoog incident gebied en gebied Covid variant waar bezorgdheid over is en alleen als je langer dan 24 uur in Duitsland verblijft - kleuren/risicolanden lijst / lijst 2.
België: bron 1, bron 2
Italië: bron en doorloop deze stappen - Pre-travel clearance formulier
Zwitserland: bron - virus variant lijst
Griekenland: bron - Passenger locator formulier (PLF)
Denemarken: bron | kleur codes Denemarken
Finland: bron
Zweden: bron
Noorwegen: bron - Pre-travel clearance formulier - Noorse kleurenkaart
Frankrijk: bron en bron - Franse kleurenkaart
Kroatië: bron - Pre-travel clearance formulier
Luxemburg: bron
Tjechië: bron
Slovenië: bron
Slowakije: bron
Polen: reizen, beperkingen
Bulgarije: bron
Estland: bron
Letland: bron 1, Pre-travel clearance formulier
Litouwen: bron en bron
IJsland: bron - Pre-travel clearance formulier
Liechtenstein: bron
Monaco: bron
Cyprus: bron
Malta: bron - Pre-travel clearance formulier
Spanje: bron
Portugal: bron
Andorra: bron
Curaçao: bron
Bonaire: bron
Aruba: bron
Ierland: bron
VK: bron
VS
Canada
Turkije Pre-travel clearance formulier verplicht
Marokko

Daarnaast goed om te weten dus of je welkom bent als Nederlander of Belg en zo ja wat de eisen zijn bij binnenkomst en waar je je aan moet houden eenmaal in het land. Veelal werken de landen met verschillende groepen/kleuren voor landen, maar soms wordt ook zelfs naar provincies gekeken wat veelal gebaseerd is of wat de ECDC (Europese RIVM) qua kleur codes heeft bepaald en wekelijks update in 'Covid-19 Weekly maps in support of the Council Recommendation'. Zo is Friesland bijvoorbeeld momenteel groen, maar Zuid-Holland is oranje.

Er zijn overigens ook half juni 2021 afspraken door de Europese lidstaten gemaakt, echter mogen landen hier vanaf wijken 8)7 .
7 dagen incident ratio en % volledig gevaccineerd:
Het 7 dagen incident ratio speelt een grote rol in de kleurcode die Nederland en België krijgen in andere landen en op de ECDC kaart - update iedere donderdag op basis van 14 dagen die landen ook gebruiken. Je kunt dit ook makkelijk inzien via deze Duitse site per land.
Mondneusmaskers:
Kijk goed welke eisen er worden gesteld aan de mondneusmaskers (aka 'mondkapjes') in landen als Oostenrijk en Duitsland (in bepaalde deelstaten) wordt geacht dat FFP2 mondneusmaskers in openbare binnenruimtes (denk aan museum, supermarkt, maar ook station) te gebruiken. Voor kinderen tot en met 5 jaar hoeft dit veelal niet. In sommige landen vanaf 6 jaar (o.a. Duitsland) of vanaf 14 jaar (o.a. Oostenrijk) moet je wel een medisch (IIR) mondneusmasker gebruiken dus kom niet aan met een ander type mondneusmasker want dan kan je de toegang geweigerd worden.
Auto:
Mocht je met de auto op vakantie gaan kijk dan ook wat de voorschriften zijn in de landen waar je doorheen gaat rijden en of je doorreist of daar langer dan 24 uur verblijft maakt ook veelal een verschil.
Trein:
Mocht je met de trein op vakantie gaan kijk dan ook wat de voorschriften zijn in de landen waar je doorheen en of je doorreist of daar langer dan 24 uur verblijft maakt ook veelal een verschil.
Vliegtuig:
De eisen voor vliegen lijken een stuk strikter dan als je met de auto gaat zie ook inreisvereisten (opgesteld door KLM). Als je met het vliegtuig terug reist, moet je ook een gezondheidsverklaring invullen en bij je houden. De IATA heeft een Travel Pass app voor aangesloten luchtvaart maatschappijen (overigens nog geen Nederlandse maatschappijen al staat Air France er wel tussen).
Reisadviezen van Belgische en Nederlandse Overheid
Daarnaast is het goed om te weten of het land/gebied kleurcode geel of groen heeft volgens je eigen overheid (Nederland, België). Ook vind je er meer informatie per land voor Nederland.
Europees Digitaal Covid-19 Certificaat (EU DCC):
De EU heeft afspraken gemaakt om het reizen in de EU in de huidige tijd van de Covid-19 pandemie op een gestructureerde manier te laten verlopen door een digitaal Covid-19 certificaat (DCC). Het komt erop neer dat er QR codes kunnen worden aangemaakt door burgers in de EU landen door een app/site gemaakt door de lokale overheid, maar die binnen EU gebruikt kan worden. De QR code kan worden gegenereerd als je voldoet aan één of een combinatie van de 3Gs te weten (volledig) Gevaccineerd (en veelal 14 dagen na 2e prik), Genezen in afgelopen 180 dagen/ 6 maanden (al wordt er ook bij 180+ dagen in NL gegeneerd,en daarnaast 1 prik al eisen sommige landen 2 prikken), Getest (gratis, betaald zie hieronder een lijst met commerciële PCR test bedrijven) (recent: 48-72 uur). Hier lees je wat meer technische achtergrond hoe het werkt. In vrijwel ieder EU land apps gemaakt (of in de maak) in de EU (en erbuiten denk aan o.a. Zwitserland). Zie ook het afzonderlijke topic.

België: CovidSafe app (iOS), (Android)
Nederland: CoronaCheck app (iOS, Android) / website (print out mogelijk)
Bij problemen met genereren kijk even op de DigiD foutmeldingen denk o.a. aan het (tijdelijk) uitzetten van prive modus in je internet browser (bij iOS Apple Safari) en (tijdelijk) cookies toestaan bij het binnenhalen van 1 of meerdere van je 3Gs.

Zet ook in je instellingen de app op Engels i.p.v. Nederlands als je naar het buitenland gaat. In iOS via Apple Instellingen app > CoronaCheck app > voorkeurstaal > Engels.

Het is daarnaast slim om ook een geprinte versie mee te nemen van je negatieve test, vaccinatiebewijs of dat je Covid hebt doorgemaakt + 1 vaccinatie aangezien niet iedere gelegenheid (denk aan hotel, restaurant) lijkt ingesteld te zijn op de app en de QR code. Daarnaast mocht je het gele vaccinatie boekje hebben en Covid-19 stempels hebben neem die dan ook mee (al is die ook niet in alle landen erkend).
DCC Scan Apps voor elk land:
Hiermee kun je voor vertrek je eigen QR code checken en kijken of alles in orde is. Mochten landen dan eigen restricties hebben (bv. wel of geen 2 weken wachten na tweede prik) dan is dat gelijk duidelijk en stap je wat rustiger in de auto of het vliegtuig. Dank o.a. aan @Theebag voor de opzet en het idee.

Nederland (als je in vliegtuig stapt): Apple, Android
België: Apple, Android
Frankrijk: Apple, Android
Luxemburg: Apple, Android
Duitsland: Apple, Android (niet in NL App Store). Overigens kun je in de 'Corona-Warn' app wel je EU certificaat inscannen en er is een countdown van aantal dagen na 2e prik, maar is helaas geen verificatie app.
Zwitserland: Apple, Android
Italië: Apple, Android
Oostenrijk: Apple, Android en als site.
Portugal: Apple, Android
Handige apps:
Re-open EU: Apple, Android
Reis app: Apple, Android
IATA Travel Pass: info, Apple, Android
Handige links:
https://reopen.europa.eu/
https://www.nederlandwereldwijd.nl/
https://klm.traveldoc.aero/
https://www.ecdc.europa.e...restriction-free-movement
https://apply.joinsherpa.com/travel-restrictions
(Commerciële) Herstelverklaring arts/dokter in geval van positieve PCR door recente besmetting:
De instelling kan een herstelverklaring met een handtekening geven van de eindverantwoordelijke arts.
Deze wordt afgegeven als: 1) heeft de besmetting in de afgelopen 90 dagen plaatsgevonden 2) is het langer dan 14 dagen geleden 3) Geen symtomen minimaal 48 uur.

Voor exacte beleid van landen hieromtrent zie de desbetreffende overheidssites van het land.

Voor Oostenrijk is het formulier dat ondertekend zou moeten worden door de arts hier te vinden. Op basis van Oostenrijkse beleid en hier dat: "Reizigers uit een land met virusvariant moeten altijd in quarantaine als zij een positieve PCR-test hebben. Ook al heeft u een medische verklaring ondertekend door een arts bij u." dus voor Oostenrijk kom je momenteel gewoonweg niet binnen zonder negatieve PCR test van maximaal 48 uur oud bij aankomst in Oostenrijk zolang Nederland nog op de virusvariant lijst staat.

- Vaccinatiecentrum.nl (locaties: Den Bosch, Nijmegen, Utrecht en Wageningen). Tel afspraak: 085 9020303. Werkwijze per telefoon uitgelegd. 24,95 euro

Laat weten als je nog meer plekken weet aangezien veelal huisartsen* en al helemaal GGD deze niet afgeven lees ook hier.

* Op advies vanuit de KNMG geven de meeste huisartsen geen geneeskundige verklaring over de gezondheid van eigen patiënten.
Commerciële PCR testlocaties, prijs,wachttijd en ervaringen:
Verzameling met locaties in je buurt, overzicht aanbieders testen voor toegang (kan veelal ook vakantie PCR afnemen). Helaas ontbreekt er een betrouwbaar overzicht bij de Rijksoverheid staat alleen dit algemene verhaal.

Carephar.nl 59.99 euro, voor 18.00u getest? Uitslag dezelfde avond voor 22.00u - goede ervaringen - handmatig in CoronaCheck app zetten
Testsnelcovid.nl 64 euro, uitslag binnen 24 uur, sneller uitslag is duurder - goede ervaringen
Spoedtestcorona.nl - 59,95 euro, uitslag volgende dag voor 14.00 uur - redelijk goede ervaringen (wel weinig)
Coronareistesten.nl 55 euro, uitslag volgende dag voor 18.00 uur - goede ervaringen
BookyourCovidtest.com / AlegriaHealth.com - 79 euro, zelfde avond uitslag, binnen 24 uur - goede ervaringen - Google reviews zijn wel wisselend bij zoeken op AlegriaHealth
SpeedCovidtest.nl 64,50 euro, uitslag binnen 12 uur, sneller uitslag is duurder - redelijke ervaringen
HealthCheckCenter.nl (doedetest.nu) 65 euro pp of 50 euro pp voor 2 personen, uitslag 12-24 uur - wisselende ervaringen hier en hier
Coronalab.eu 69 euro, altijd dezelfde dag uitslag - wisselende ervaringen
JouwCoronatest.nl (Eurofins) - 65 euro, uitslag binnen 24 uur, geen ervaringen gevonden hier of hier - (wel slechte uit UK: hier en hier)
Lead Healthcare - 78 euro, voor 13:00 getest, dezelfde dag (voor 00:00), Na 13.00 uur binnen 24 uur - hele slechte ervaringen
Spoedtest.nl 79,95 euro, uitslag binnen 24 uur, sneller uitslag is duurder, ook bekend van negatief nieuws - redelijke ervaringen
TheCoronalab.nl 69.95 euro, uitslag binnen 24 uur, sneller uitslag is duurder - wisselende ervaringen
CoronaPCRtesten.nl 75 euro, uitslag binnen 24 uur - wisselende ervaringen
PlanjeCoronatest.nl - 79 euro, uitslag binnen 24 uur, sneller is duurder - wisselende ervaringen
Testservice.nl - 89 euro - geen ervaringen gevonden (o.a. hier)
ReserveerjeCoronatest.nl - 75 euro, voor 15.00 uur getest, zelfde dag uitslag - geen ervaringen gevonden (o.a. hier)
CoronareisCertificaat.nl - 65 euro (bij 2 of meer 50 euro pp), uitslag 12-24 uur - geen ervaringen gevonden

[Voor 255% gewijzigd door funrider op 10-02-2022 11:22. Reden: achterhaalde regels na 2 prikken verwijderd]


Acties:
 • +3Henk 'm!
 • Pinned

 • Rannasha
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 17:53

Rannasha

aka "Species5618"

Op https://reopen.europa.eu/ vind je informatie over alle beperkingen in EU landen (en enkele landen die niet in de EU zitten maar nauw samenwerken). Je kunt een land kiezen en daar dan alle specifieke regels van opzoeken of een reistraject invullen om te zien wat je onderweg aan beperkingen tegen komt.

|| Vierkant voor Wiskunde ||


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • jip_86
 • Registratie: Juli 2004
 • Nu online
Duitsland heeft regels per deelstaat. Kwam deze pagina tegen waar linkjes staan naar de pagina's van de specifieke deelstaten: https://duitslandinstituu...ragen#Deelstaatreisregels

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Cheesy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 21:20
Deze mag mijns inziens niet ontbreken, wordt goed actueel gehouden!

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen

ᴘᴠᴏᴜᴛᴘᴜᴛ


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • MaZo
 • Registratie: Mei 2002
 • Niet online

Acties:
 • +5Henk 'm!

 • funrider
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 15:58
LordSinclair schreef op maandag 5 juli 2021 @ 12:07:
[...]

Dat "goed actueel" was vorige week nog in het nieuws.. dat valt tegen blijkbaar.
Ik denk dat de beste bron nog altijd die van de overheid in het desbetreffende land waar je heen gaat, maar ook de landen waar je doorheen rijd mocht je met de auto gaan. Ook lijken de eisen voor vliegen een stuk strikter dan als je met de auto gaat.

Daarnaast goed om te weten dus of je welkom bent als Nederlander of Belg en zo ja wat de eisen zijn bij binnenkomst en waar je je aan moet houden eenmaal in het land.

Daarnaast is het goed om te weten of het land/gebied kleurcode geel of groen heeft volgens je eigen overheid (NL, BE) om aanbevolen/verplichte quarantaine bij terugkomst. Bij oranje vanuit je eigen overheid niet afreizen naar het land.

Hier een lijstje van een groot aantal Europese landen waar je momenteel naar kunt afreizen:

Oostenrijk: bron 1, bron 2
Duitsland: bron 1, bron 2
Belgie: bron 1, bron 2
Italië: bron
Zwitserland: bron
Griekenland: bron
Denemarken: bron
Finland: bron
Zweden: bron
Noorwegen: bron
Frankrijk: bron
Kroatië: bron
Luxemburg: bron
Tjechië: bron
Polen: reizen, beperkingen

Daarnaast mag wat mij betreft de kleurenkaart van ECDC ook niet ontbreken aangezien ook daar veel vanaf hangt qua maatregelen voor bewoners uit een bepaald land.

[Voor 51% gewijzigd door funrider op 05-07-2021 13:00. Reden: aanvulling]


Acties:
 • +7Henk 'm!
 • Pinned

 • _Bailey_
 • Registratie: Oktober 2012
 • Niet online
ook in ander topic gemeld gisteren :

Voor een ieder die komende weken per vliegtuig op vakantie gaat, controleer zeer goed wat je allemaal nodig hebt voor het land waar je naar toe gaat.

Ik zit voor mijn werk erg dicht bij het vuur en we hebben dit weekend al behoorlijk wat passagiers moeten weigeren op vluchten (Schiphol) ivm onvolledige of onjuiste/niet geldige testen/documentatie.

De ene luchtvaartmaatschappij is coulanter dan de ander wat betreft omboekingskosten voor een nieuwe vlucht nadat je een vlucht hebt gemist door de eerder genoemde onvolledige of ongeldige documenten

Het lastige voor zowel ons als de passagiers is dat regels vaak om de haverklap veranderen voor de diverse landen.

website met inreisvereisten:

https://klm.traveldoc.aero

[Voor 4% gewijzigd door _Bailey_ op 05-07-2021 12:56]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Aangezien er hier waarschijnlijk ook hordes mensen naar Oekraïne gaan ( :+ ), de feedback die ik kreeg van visitukraine.today is dat het EU-certificaat voldoende is voor inreizen, en je hoeft ook geen >2 weken te wachten na laatste vaccinatie.

Test doen (PCR of RAT) blijft ook gewoon mogelijk natuurlijk.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Gitarist
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
Dit is voor mij een enorm interessante en belangrijke.

Ik vertrek volgende week donderdag als het goed is naar Italië (met het vliegtuig), maar deze site is de enige waar staat dat Italië vereist dat je een medisch mondkapje ophebt in het vliegtuig.

Dat heb ik op de andere genoemde sites nergens gelezen. Heeft iemand hier een tweede site/bron voor gevonden?

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
stefanass schreef op maandag 5 juli 2021 @ 13:08:
[...]

In dat geval zou een PM of post hier zeer gewaardeerd worden! & goeie reis alvast :)
Edit: niet helemaal goed begrepen. Ik meld het zondag oid wel even :Y)

[Voor 13% gewijzigd door RoD op 05-07-2021 13:22]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • loewie1984
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 22:13

loewie1984

music addict! pizza monster!!

_Bailey_ schreef op maandag 5 juli 2021 @ 12:54:
ook in ander topic gemeld gisteren :

Voor een ieder die komende weken per vliegtuig op vakantie gaat, controleer zeer goed wat je allemaal nodig hebt voor het land waar je naar toe gaat.

Ik zit voor mijn werk erg dicht bij het vuur en we hebben dit weekend al behoorlijk wat passagiers moeten weigeren op vluchten (Schiphol) ivm onvolledige of onjuiste/niet geldige testen/documentatie.
Wij gaan naar Italië met Ryanair overmorgen. Ik kom niet verder dan een passenger locater form en een negatieve test met certificaat. En voor de vorm nog het document van het RIVM. Volgens mij heb ik niet meer nodig. En dan heb ik meerdere bronnen gechecked:
https://www.ryanair.com/ie/en/useful-info/map-page en https://www.tui.nl/p/corona-maatregelen/italie/

Volgens mij heb ik alles, maar goed dat je het even aangeeft.

[Voor 4% gewijzigd door loewie1984 op 05-07-2021 13:53]

discogs


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • 99ruud99
 • Registratie: December 2018
 • Laatst online: 23:20
Je weet dat heel Marokko oranje is en deel rood @van der Berg ?

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • 99ruud99
 • Registratie: December 2018
 • Laatst online: 23:20
Klopt, als het geel wordt hoef je niet in q,maar juist rood is uit aan het breiden, en dan kan je niet naar huis.
Zou het een probleem zijn als je 1 of 2 maandjes extra vakantie hebt?

Ps, weet dat reisverzekering ook niet geldt als het oranje is.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • MysticMan
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 23:21
99ruud99 schreef op maandag 5 juli 2021 @ 19:22:

Ps, weet dat reisverzekering ook niet geldt als het oranje is.
Ligt aan de reisverzekering. Ongeveer de helft vergoedt nog wel alle niet corona-gerelateerde schade (spullen gejat, been gebroken, etc). Goed om dat even te checken. Voor mij is dit reden om mijn reisverzekering te veranderen. Ga half augustus een paar weken naar Spanje wat nu nog oranje is. Heb tegen die tijd al een paar weken de 2e prik achter de rug en durf het dan wel aan. Aanvullende ziektekostenverzekering dekt in mijn geval medische kosten nog altijd. Ergste (onwaarschijnlijke) geval moet ik daar in quarantaine maar die kosten kan ik zelf wel dragen.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • funrider
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 15:58
Allereerst bedank voor de mogelijkheid @ZieMaar! om de start post aan te vullen met informatie.
Hopelijk is het helder opgeschreven zo niet dan lees ik het graag in een DM maar ook aanvullingen zijn altijd welkom.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Stefke
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 22:12
Wij laten onze kinderen bij de grens achter in een quarantaine hotel ;) (We hebben er geen)

Het maakt niet uit, want wij hebben dan beide prikken, én de eerste langer dan 3 weken voor entry date (4-8)

Maar aangezien er eerst staat dat fully vaccinated people NIET in quarantaine hoeven, mag je dus concluderen dat de tweede regel gaat over mensen die maar één prik hebben gehad (3-15wk) voor entry date.

Ik denk dat dit plaatje genoeg moet zeggen

[Voor 10% gewijzigd door Stefke op 06-07-2021 08:49]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • AGee
 • Registratie: December 2002
 • Niet online

AGee

Formerly known as naitsoezn

Even doorklikken naar https://www.helsenorge.no...applies-to-your-situation en daar staat het gewoon:
You are exempt from travel quarantine if you are fully vaccinated or have had COVID-19 during the preceding six months (counting from the day your positive test was sampled, and no longer in isolation) and are able to document this via a valid Norwegian or European COVID-19 certificate.

You do not need to provide documentation of a negative test for the corona virus, nor do you need to fill in the travel registration form or take a test at the border.
bwerg schreef op dinsdag 6 juli 2021 @ 08:42:
[...]

Waarom?

[...]

Waar staat dat?
Als je even doorklikt en iets verder kijkt dan in de TS, dan staat het er gewoon ;)
At present, the opportunity for foreigners to enter Norway is limited. This also applies to those who have received their first dose of the vaccine only.
(emphasis mine)

[Voor 36% gewijzigd door AGee op 06-07-2021 08:58]

't Het nog nooit, nog nooit zo donker west, of 't wer altied wel weer licht


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • stylezzz
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 21:09
Mijn schoonvader is afgelopen weekend noorwegen binnen gerold met zijn caravan. Volledig gevaccineerd en de app op zijn telefoon.... No questions asked :)

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Waaj
 • Registratie: Januari 2019
 • Niet online
[offtopic] @Stefke Aangezien je ook naar Finland gaat kan ik je het winteroorlogmuseum vlakbij Suomussalmi aanraden.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Mania-92
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 19:27
MaZo schreef op dinsdag 6 juli 2021 @ 06:47:
[...]
Hoe was het daar? Ik begreep van anderen dat het vooralsnog lekker rustig is? Wij hebben onze vakantie naar de US naar volgend jaar moeten verzetten en gaan in plaats daarvan binnenkort naar Mallorca (Playa de Muro).
Ik was er verder ook nog nooit geweest dus ik weet niet hoe druk het er normaal is, maar waar wij waren (Cala D'Or) vond ik het gezellig druk. Er was genoeg leven in de brouwerij, de terrassen op de hotspots zaten goed vol (maar er was wel altijd nog een plekje te vinden) en de stranden waren ook goed bevolkt maar niet overmatig druk. Dus rustig zou ik het niet willen noemen, maar het was ook zeker niet vervelend druk. Maar wellicht dat dat ook nog heel erg afhangt van waar je bent.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Borromini
 • Registratie: Januari 2003
 • Niet online

Borromini

Mislukt misantroop

@loewie1984 Sja, het is ondertussen wel duidelijk dat de controles op luchthavens systematischer gebeuren dan wanneer je met de wagen gaat. Onze buurvrouw zat aan m'n mouw te trekken met hulp voor dat inreisformulier voor Italië en het kluwen aan voorwaarden en de geldigheid van de test etc., terwijl haar man zat te schokschouderen 'Wat gaan ze doen als je daar staat zonder test?'

Doen alsof je neus bloedt is natuurlijk ook een optie als je met de wagen gaat. Maar dan blijf je volgens mij beter thuis. Want dat zijn ook de mensen die klagen dat het allemaal te lang duurt maar het wel zelf in de hand werken. Dat maakt het alleen maar extra zuur voor mensen die hun best doen om wel in orde te zijn zoals jij en ik.

Got Leenucks? | Debian Bookworm x86_64 / ARM | OpenWrt: Empower your router | Blogje


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Frogmen
 • Registratie: Januari 2004
 • Niet online
In Noorwegen loopt het vaccineren een beetje vreemd, grote steden krijgen heel erg voorrang ten opzichte van het platte land. Mijn zus van 60 heeft nog niet haar tweede prik gehad, terwijl in Oslo de jeugd er al twee heeft gehad. Daarentegen zijn er ook niet veel besmettingen op het platte land.
Maar 2 weken na je tweede prik mag je het land in.

Voor een Tweaker is de weg naar het resultaat net zo belangrijk als het resultaat.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Anoniem: 472287
 • Registratie: September 2012
 • Niet online
Stefke schreef op dinsdag 6 juli 2021 @ 09:55:
Klinkt goed!
We hebben die route (stockholm naar denemarken en het zuiden van Zweden) al vaker gehad, incl. de bruggen naar denemarken en boten, dus dat is hooguit een backup (tevens "bekend terrein")
Qua km's maakt het ook niet zoveel uit of je zo gaat of via de Baltische staten, dus is dat laatste voorlopig het plan
Mocht je in Mid-Finland (omgeving Kuopio staat mijn cottage) of in Helsinki nog op zoek zijn naar een stop om te douchen &zo, stuur me gerust een berichtje!

(Afhankelijk van wanneer je gaat natuurlijk)

[Voor 3% gewijzigd door Anoniem: 472287 op 06-07-2021 13:25]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Standeman
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 20:25

Standeman

Moderator Wonen & Mobiliteit

Prutser 1e klasse

Daar hebben we een speciaal topic voor. Ik verplaats alle reacties naar Vakantie zomer 2021: maatregelen in het buitenland

The ships hung in the sky in much the same way that bricks don’t.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • T7D_Sneezy
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 14:30
loewie1984 schreef op dinsdag 6 juli 2021 @ 09:13:
[...]


Ja heb de internationale maar daar staat dan geen geldigheid op of kan ik in ieder geval niet terug zien.
Ook frapant is dat de digitale tot 11:00 morgenvroeg geldig is en de papieren tot 11:53.

Ik vind het gewoon een aanfluiting
Bij mij hetzeflde.

Gisteren om 10:59 laten PCR testen, negatieve uitslag, maak ik de QR code aan en staat er getest om 10:00.
Mijn vlucht land morgen om 10:30 dus zou mijn uitslag net een half uur te oud zijn.

Ik heb gebeld naar de klantenservice van testenvoorjereis.nl en die zeggen doodleuk "ohjaa, hij wordt altijd afgerond naar het voorgaande hele uur"..... 8)7
Vanochtend dus nogmaals getest en nu maar hopen dat de uitslag op tijd komt want het kan 30 uur duren....

Acties:
 • +5Henk 'm!

 • loewie1984
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 22:13

loewie1984

music addict! pizza monster!!

Nou jongens. Kan jullie vertellen. Vanochtend Eindhoven airport 0 controle op vaccinatie paspoort of PCR test. En bij aankomst in Pisa Italië precies hetzelfde. Ben blij dat ik er niet voor betaald heb. Ben wel blij dat ik het certificaat heb. Maar een hoop stress dus voor niets.

Nu vakantie!

discogs


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • ultimateharry
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 23:35

ultimateharry

Team Slayer:-)

!null schreef op donderdag 8 juli 2021 @ 09:05:

Zoals ik het begrijp zet je met de app het certificaat op je telefoon, maar is het aan de scanner met zijn beleid om het alsnog af te keuren. Dat is wel lastig als je al in het land bent en je hebt toch de regels verkeerd geinterpreteerd.
Dat is inderdaad lastig.
Je certificaat geeft alleen een aantal parameters weer, hersteld van Covid (inc datering), vaccinaties gehad (inc datering) en test-resultaten (PCR, antigeen, inc datering).

Vervolgens hebben (lokale) overheden beleid, maar het meest actuele beleid vinden is soms lastig, maar vooral ook de gehanteerde definities.
Wat betekent bijvoorbeeld "volledig gevaccineerd", is dat 1 of 2 weken na je 2e vaccinatie?
Hersteld idem, is dat 6 maanden of minder, of langer?

Voor Duitsland lijkt dit toch de officiele informatie-bron voor beleid: https://www.bundesgesundh...v/coronaeinreisev-en.html

Weet je zeker dat de deelstaten ook nog eigen regelgeving hebben voor buitenlanders / reizigers?

[Voor 17% gewijzigd door ultimateharry op 08-07-2021 09:21]


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • funrider
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 15:58
Een paar weken voor de vakantie toch weer stress of we kunnen gaan en landen gaan eisen dat we in quarantaine moeten / testen ondanks volledige gevaccineerd + 2 weken na 2e prik of zelfs niet welkom zijn (gebied/land met zeer hoog risico variant - Delta) doordat de besmettingscijfers weer zeer hoog oplopen in een week tijd en pas nu wordt de overheid wakker en gaat eerst weer advies vragen (onbegrijpelijk grijp nu in!) bron 1, bron 2, bron 3. Hoop zo dat de overheid nu eindelijk beseft dat het menens is en eerdere versoepelingen qua openen kroegen, discotheken en binnen eten in restaurants terwijl jongeren en ook nog veel 30ers, 40ers nog maar 1 prik hebben gehad. Ik hoop zo dat ze het volgende gaan doen om nog iets de (gezondheid en reisbeperkings) schade te beperkingen:

- Discotheken/Kroegen dicht
- Restaurant alleen buiten eten
- Mondneusmaskers alleen FFP2 (the real deal zoals ook in Duitsland en Oostenrijk) in openbare binnen ruimtes
- Beperking aantal mensen binnen
- Verplicht testen bij aankomst zeker vluchten uit oranje/rode gebieden (Portugal, Spanje) en direct in quarantaine als positief getest. Niet toestaan dat mensen afreizen naar oranje/rode gebieden (denk aan recente studenten/jongeren die naar Spanje, Portugal zijn gegaan en mee naar huis namen).
- Persoons vluchten tussen landen als UK tijdelijk verbieden (als dat al niet geval is)

Duitsland:
Overigens als ik bekijk wat de Duitsers aangeven (die behoorlijk streng zijn) lijken ze nog wel EU burgers uit hoog risico gebied toe te staan zonder quarantaine mits volledig gevaccineerd (en 14 dagen na 2e prik) volgens mij moet je wel zowel bij 'risico gebied' en hoog risico gebied' dit formulier ook invullen. Daarnaast op doorreis: verlaten Duitsland binnen 24 uur geeft ook de mogelijkheid door het land te reizen.

Als we echter op de 'areas of variant of concern' terecht komen (waar ook UK op staat) dan moet je 14 dagen in quarantaine ook al ben je volledig gevaccineerd en 14 dagen na je 2e prik. De laatste update is van maandag 5 juli dus waarschijnlijk iedere maandag vernieuwd :'(

Overigens staat Spanje die nu deels rood (en oranje) kleurt op ECDC kaart dus risico gebied niet op 'areas of variant of concern' bij de Duitse overheid en Portugal stond daarop maar is eraf gehaald en staat op hoog risico gebied.

Oostenrijk:
Momenteel staan we hier nog op Appendix 1 (groene lijst), mochten we op de virus variant lijst komen met UK (overigens Spanje en Portugal staan hier niet op) dan lijkt het erop dat je zelfs niet het land in mag komen als je niet een Oostenrijkse burger hebt of een grondige reden hebt dat je het land in moet :'( Er lijkt geen optie tussen te zitten qua risico gebied of hoog risico gebied dus dan komen we denk ik als toerist nog steeds binnen alleen moet je dan misschien ook weer een pre-travel clearance formulier vooraf invullen. Bron, bron 2

[Voor 40% gewijzigd door funrider op 08-07-2021 14:00. Reden: aanvulling hoog risico gebied + Duitsland + Oostenrijk]


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • PWM
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
ZieMaar! schreef op zondag 4 juli 2021 @ 21:00:
Vakantie 2021
Hiermee kun je voor vertrek je eigen QR code checken en kijken of alles in orde is. Mochten landen dan eigen restricties hebben (bv. wel of geen 2 weken wachten na tweede prik) dan is dat gelijk duidelijk en stap je wat rustiger in de auto of het vliegtuig. Dank o.a. aan @Theebag voor de opzet en het idee.
Nu ben ik volgens het systeem 01-07-2021 volledig gevaccineerd. Italie rekent 2 weken, maar krijg toch groen.

Ga zaterdag toch test doen voor vliegen. Niet perse voor mijzelf, maar meer om het samen met de kinderen te doen :)

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • !null
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 19-03 19:14
de Peer schreef op donderdag 8 juli 2021 @ 15:58:
[...]

Als je volledig gevaccineerd bent heb je geen testen nodig.
Ben niet niet volledig gevaccineerd, dan moet je af en toe een test doen ja maar alleen als je van bepaalde voorzieningen gebruik wilt maken. Hotel, camping etc..

Lijkt mij vrij duidelijk :) en als je dus alleen op doorreis bent of in een vakantiehuisje zit oid is testen niet nodig, dat scheelt weer. Keuze is dan aan jezelf.
Lijkt me vrij logisch bedoel je denk ik. Ik vind het ook logisch.

Maar erg duidelijk is het niet, want verschilt per deelstaat. En ik had er dus onterecht een iets rooskleuriger beeld van.

Anyway, ik denk dat het met een zootje zelftests op voorraad gewoon rondtrekken wordt. Als mijn ene prik na Covid infectie niet geaccepteerd wordt test ik alsnog ter plekke bij ingang.

Edit: En straks gaat onze status weer op geel of erger, en zijn er weer andere regels :+

[Voor 4% gewijzigd door !null op 08-07-2021 16:06]

Ampera-e (60kWh)


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Aquafreak
 • Registratie: Januari 2012
 • Laatst online: 20:07
Ik lees diverse mensen roepen 'De vakantie naar het buitenland kan je vergeten', maar zijn er überhaupt nu al Europese landen die andere Europese landen weigeren o.b.v. aantal besmettingen?

En dan heb ik het vooral over de Zuid-Europese landen die graag weer geld willen verdienen (denk aan Spanje en Griekenland)? Voor zover ik kan vinden heeft sowieso Griekenland geen onderscheid gemaakt tussen landen in de EU, dus ook al wordt Nederland (donker)rood op de ECDC kaart wordt je niet geweigerd.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Aquafreak
 • Registratie: Januari 2012
 • Laatst online: 20:07
Mach schreef op donderdag 8 juli 2021 @ 16:42:
[...]

ik zou je bijna een fles wijn kado doen als dat over twee weken ook nog geldt en ik dan eindelijk op een Grieks strand lig te relaxen :)
Ik zal je m'n adres vast sturen O-)
Maar als ze dit van plan zijn, dan zou Griekenland toch al extra regels voor Spanje moeten hebben? Aangezien delen daarvan al een tijdje op rood staan. Zelfde geldt voor Nederland een tijdje terug, toen we nog rood waren waren er ook geen extra regels (voor zover ik weet).

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Aquafreak
 • Registratie: Januari 2012
 • Laatst online: 20:07
Mach schreef op donderdag 8 juli 2021 @ 17:21:
[...]

Laat ik eens gek doen en je die fles niet bijna beloven maar die fles je echt beloven. Je argument ten aanzien van Spanje is eigenlijk wel valide.

Je mag me dus over 4 weken hopelijk houden aan deze belofte :)
Die fles wijn mag je houden, doe dan maar bier O-)
*zet herinnering in z'n agenda voor over 4 weken* :D

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Theebag
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 22:38
Mfpower schreef op donderdag 8 juli 2021 @ 18:15:
[...]

Frankrijk laat geen vakantiereizen toe uit code rood landen en ongeacht vaccinatiestatus moet je 7 dagen in quarantaine. Bron: https://www.diplomatie.go...eign-nationals-in-france/
Andere code "rood". Cyprus is diep rood op de Europese ECDC kaart en is tot op heden zonder extra maatregels welkom, het valt onder de EU landen voor Frankrijk in staat niet de rode lijst.

[Voor 5% gewijzigd door Theebag op 08-07-2021 18:31]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Aquafreak
 • Registratie: Januari 2012
 • Laatst online: 20:07
Mfpower schreef op donderdag 8 juli 2021 @ 18:15:
[...]

Frankrijk laat geen vakantiereizen toe uit code rood landen en ongeacht vaccinatiestatus moet je 7 dagen in quarantaine. Bron: https://www.diplomatie.go...eign-nationals-in-france/
Frankrijk baseert de codes echter niet op de ECDC kaart voor zover ik kan zien. Sterker nog, EU wordt als 1 groep landen genoemd bij de landen die horen bij groen. Oftewel, heel de EU is welkom in Frankrijk o.b.v. hun regels voor groene landen onafhankelijk van de corona situatie in dat land.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • de Peer
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 21:45

de Peer

under peer review

!null schreef op donderdag 8 juli 2021 @ 18:33:
[...]


Ja misschien dan daar de juiste tests kopen inderdaad.
Testen is gratis in Duitsland en kan op elke hoek van de straat.

Tibber-klant, 20600 Wp, Atlantic Explorer V3, 3x Daikin airco, Nissan Leaf, Gasloos sinds 2018


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Mfpower
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 23:32

Mfpower

In dubio

@Aquafreak @Theebag bedankt voor de correcties. Erg eenduidig al die verschillende soorten code rood. Not.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • assassin85
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 21:00
Captain Planet schreef op maandag 5 juli 2021 @ 23:16:
Ik lees op meerdere sites dat reizen buiten de EU (Turkije) mogelijk is zonder PCR test mits je volledig gevaccineerd bent. Ik kan alleen nergens vinden hoe dit vaccinatie bewijs eruit zit en of QR-code van DCC is toegestaan. En zowel VWS, buitenlandse zaken en de vliegtuigmaatschappij kunnen mij niet verder helpen.

Hebben jullie een idee ?
Als je volledig gevaccineerd bent en je je laatste prik 14 dagen voor je reis hebt gehad kan je idd zonder pcr test naar Turkije. Het inentingsbewijs van de GGD moet voldoende zijn

Daarnaast moet je dit formulier digitaal invullen en bij je hebben bij inreis
https://register.health.gov.tr/

[Voor 8% gewijzigd door assassin85 op 08-07-2021 22:05]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Intrepidity
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 19-05-2022
Slasher schreef op vrijdag 9 juli 2021 @ 10:57:
[...]


Dus wat denk je, volgende week kun je nog steeds als Nederlander naar Frankrijk?
Aangezien je nu nog als Spanjaard naar Frankrijk kunt: waarschijnlijk wel ja.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • TommyGun
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 17:41

TommyGun

Stik er maar in!

Boek je 3 weken Italië omdat je trip naar de VS (wederom :() niet door gaat, moet je je zelfs zorgen gaan maken of een EU vakantie wel kan :+ Wat een ellende weer.

Ik weet wel dat we gewoon gaan (indien de grenzen niet dicht zijn - al gaan we met de auto, dus dat maakt de zaak wellicht wat makkelijker) en als het op oranje gaat terwijl we er zijn; so be it.

“In a world without walls and fences, who needs Windows and Gates".


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Blackouts
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 22:36
TommyGun schreef op vrijdag 9 juli 2021 @ 11:11:
Boek je 3 weken Italië omdat je trip naar de VS (wederom :() niet door gaat, moet je je zelfs zorgen gaan maken of een EU vakantie wel kan :+ Wat een ellende weer.

Ik weet wel dat we gewoon gaan (indien de grenzen niet dicht zijn - al gaan we met de auto, dus dat maakt de zaak wellicht wat makkelijker) en als het op oranje gaat terwijl we er zijn; so be it.
Op dit moment zijn mensen uit Spanje ook welkom zonder extra quarantaine met alleen een volledige vaccinatie + 14 dagen.

Voor Europa is alleen voor VK in Italië quarantaine plicht.

Ik ga ook naar Italie, dus ik hoop dat we daarom evengoed welkom zijn.

Maar goed, ik zeg ook maar wat....


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • ijdod
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 22:05
Hij heeft geen andere status dan submitted. Dan heb je je ding gedaan. Je kan een PDF downloaden (of krijg je gemaild). Let ook op eventuele meldplicht in de doorreislanden indien van toepassing. DE is vrij duidelijk, CH is qua actuele regels een puinhoop.

[Voor 36% gewijzigd door ijdod op 09-07-2021 14:57]

Root don't mean a thing, if you ain't got that ping...


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Paprika
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 18:01
Zelf ben ik met 2 vrienden "heel juni" (4 weken) in Costa Rica geweest.
 • Ticket (KLM): 500 a 600 pp (gold vs geen flying blue en dus wel/geen koffer)
 • Villa's met gigantische eigen terreinen dicht bij zee en een eigen zwembad: 30 a 40 euro pp per nacht
 • Hele periode een grote 4x4 huren: 250 a 300 euro pp
 • Een losse reisverzekering die alles dekt, inclusief de kosten bij een eventuele quarantaine als je PCR test positief is wanneer je terug wilt vliegen naar Nederland: 19 euro.
Uiteindelijk hebben we nul problemen ervaren. Bij het boarden terug naar Nederland hebben we een verklaring moeten invullen dat we in quarantaine zouden gaan bij terugkomst. Het was sowieso al het plan om ons hier aan te gaan houden. We vlogen terug op een zaterdag, waardoor we zondag in de ochtend weer in Nederland waren. Van te voren alvast Picnic en HelloFresh ingesteld op een levering voor de maandag, met als notitie het verzoek afstand te houden bij aflevering. Daarna vijf dagen thuisgewerkt (al doen we dat alle 3 al sinds maart 2020) en tussen het Netflixen door een beetje genieten van de F1, Tour de France en het EK.

Op de vrijdag een test gedaan bij de GGD (dag van landen + 5) en de zaterdag wakker geworden met de bevestiging dat we negatief getest waren en dat we daarmee officieel uit de quarantaine konden.

Ik zou iedereen aanraden deze periode te gebruiken om relatief goedkoop eens wat anders te doen dan voor de zoveelste keer weer binnen Europa te gaan vliegen. Zelfs een week of twee een surfkamp volgen is het al waard ;).

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • ijdod
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 22:05
@ultimateharry Zelf een week van te voren, maar daar zat geen specifiek plan aan. Voor DE hebben we de dag van vertrek ingevuld, direct na de test, omdat daar (toen nog) de testresultaten aan moesten worden toegevoegd.

Root don't mean a thing, if you ain't got that ping...


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • RoD
 • Registratie: September 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
stefanass schreef op maandag 5 juli 2021 @ 13:08:
[...]

In dat geval zou een PM of post hier zeer gewaardeerd worden! & goeie reis alvast :)
Bij deze :) Geen probleem bij de grens gehad met het geprinte vaccinatiecertificaat, en ook het feit dat ik pas een week geleden ben geprikt was geen probleem.

Zorg er wel voor dat je een geprint certificaat hebt, met QR codes doen ze daar niets.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • stefanass
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 18:56
RoD schreef op zondag 11 juli 2021 @ 11:57:
[...]

Bij deze :) Geen probleem bij de grens gehad met het geprinte vaccinatiecertificaat, en ook het feit dat ik pas een week geleden ben geprikt was geen probleem.

Zorg er wel voor dat je een geprint certificaat hebt, met QR codes doen ze daar niets.
Super bedankt! Nu maar hopen dat de regels niet aangescherpt gaan worden, ik ga pas over 2 weken...

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • PWM
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
Ik zit nu in vliegtuig naar Italië :) Zowel de tests als de voor Italië verplichte Passenger Locator form werden op Schiphol gecontroleerd.

Edit:

In Italië niets

[Voor 9% gewijzigd door PWM op 11-07-2021 18:36]


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Theebag
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 22:38
barrymossel schreef op zondag 11 juli 2021 @ 19:54:
[...]

Wat bedoel je met proactief? Als je uit een rood EU land komt mag je er gewoon in mits gevaccineerd of negatief getest.

https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/
Met proactief bedoel ik bijvoorbeeld Malta; ze hebben eenzijdig besloten dat je er alleen in komt met een geldige vaccinatie - dus twee tot vier weken na de tweede prik. Herstelbewijs, PCR test of 1 prik na herstel zijn niet meer voldoende.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • 99ruud99
 • Registratie: December 2018
 • Laatst online: 23:20
Kan ook in Schiphol, maar je moet een mail krijgen waarin staat of je wel of niet een test moet doen. Die mail duurt soms iets langer als site druk bezocht is.

Maar voor rest, als je zorgt dat er genoeg tijd is kan t best.

Acties:
 • +1Henk 'm!

Anoniem: 1279036

President schreef op maandag 12 juli 2021 @ 07:01:
[...]

Wat vind je erger qua gevoel:
- een kleine kans op zorgeloze vakantie mis lopen

Of

- een grote kans dat je je geld kwijt bent

Uiteindelijk moet je het als een kansspel zien, waarbij je sowieso verliest...

Kijk ik naar https://www.google.com/se...id=chrome-mobile&ie=UTF-8 dan lijkt het mij in Griekenland ook niet zo best gaan
er zit ook nog een winst variant bij (over de kans erop heb ik geen idee en of het verstandig is om te gaan ook niet): het gaat gewoon door, je hebt in het vliegtuig 2 stoelen voor jezelf omdat anderen wel afgezegd hebben en ook ter plaatse is het heerlijk rustig.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Slasher
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online

Slasher

Right part of the Evil twins

Southern Sun schreef op maandag 12 juli 2021 @ 08:01:
Spannende week. Paar weken geleden toch de camping in Frankrijk geboekt met vertrek komend weekend, kleine camping en ruime plaatsen. Leek ons wel prima gezien de cijfers en vorig jaar had het achteraf ook gekund :+ maar eens zien wat het advies einde van de week is.
Zeker spannende week, ik wil ook eind deze week vertrekken naar Frankrijk. Zelf denk ik dat het wel goed komt. Ik begreep dat Frankrijk de toerist zo weinig mogelijk hindernissen wil opwerpen, en ze hanteren hun eigen kleursysteem. Spanje was al rood, maar er waren geen grote beperkingen als ik het goed heb.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Upquark
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 15:13
Estland heeft nu ook nieuwe restricties ingesteld voor Spanje en Andorra (10 dagen quarantaine). Echter: ook hier staat er bij :
The 10-days restrictions on movement and COVID-19 testing are not mandatory for individuals (both when arriving from Europe and other regions), who:

[..] have undergone COVID-19 vaccination and no more than one year has passed since its completion.
Met een vaccinatiepaspoort kom je binnen de EU nog steeds overal in.

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Mirved
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 13:17
President schreef op maandag 12 juli 2021 @ 11:41:
[...]

Die kansen zijn gewoon uit de lucht gegrepen met de huidige besmetting cijfers... Ik ben blij dat ik niks geboekt heb, maar als je vandaag zou moeten beslissen of je de vakantie wilt laten staan of de vakantie kosteloos wilt annuleren .. dan zou ik die 2000 euro liever op mijn rekening houden ipv het risico te lopen al je geld kwijt te zijn.
Dat is nou precies wat ik bedoel. We weten de gevolgen niet. Mogelijk doen veel toeristische landen helemaal niks aanpassen omdat ze het toerisme nodig hebben. Het is allemaal maar giswerk. Als er nou gewoon duidelijke gevolgen bij aantallen waren vast gelegd dan wist iedereen waar die aan toe was met de aantallen die we nu hebben.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • President
 • Registratie: Februari 2015
 • Laatst online: 22:34
(jarig!)
Mirved schreef op maandag 12 juli 2021 @ 12:06:
[...]


Dat is nou precies wat ik bedoel. We weten de gevolgen niet. Mogelijk doen veel toeristische landen helemaal niks aanpassen omdat ze het toerisme nodig hebben. Het is allemaal maar giswerk. Als er nou gewoon duidelijke gevolgen bij aantallen waren vast gelegd dan wist iedereen waar die aan toe was met de aantallen die we nu hebben.
Klopt, daarom zeg ik al: het is een kansspel.. En het rotte is dat het dus per week kan gaan verschillen. Niet alleen zou het duidelijker moeten zijn wanneer je wel/niet op vakantie gaat en hoe ver van tevoren je dat weet, maar ook wat de gevolgen precies zijn als een land nu op slot gaat. Niet meer verzekerd voor covid gerelateerde kosten? Moet je direct naar huis keren met vliegtuig of auto? Of kan je je vakantie uitzitten als ziekenhuis opnames meevallen ondanks aantal positieve besmettingen?

Los daarvan is de hele corona dus straks na de zomer niet voorbij, weten we niet of we straks de middelbare scholen tm universiteiten weer volledig kunnen openen, etc.

Zekerheid dat een vakantie niet kan doorgaan is zelfs beter dan de onzekerheid of die wel of niet kan doorgaan naar mijn mening, we wachten maar week tot week af...

Acties:
 • +2Henk 'm!

Anoniem: 1279036

NL_Scratch schreef op maandag 12 juli 2021 @ 11:43:
In de planning om komende zaterdag de 17e naar Zuid-Frankrijk af re reizen (Ardeche/privas). Camping etc. al tijdje terug geboekt. Tent en alle spulletjes liggen klaar om gepakt te worden in de auto :)

Echter als we op rood gaan komende donderdag kunnen we er dan wel komen?
Zou het nog nut hebben om eerder die kant op te reizen, zodat we er alvast zijn voordat Nederland op de Europese kaart (donker)rood kleurt.
frankrijk bepaalt zelf de regels voor buitenlanders, dit kan afwijken van de europese kaart. Momenteel hanteert Frankrijk onverdeeld groen voor de hele EU, ook voor die delen die volgens de Europese kaart rood zijn.

Eerder die kant op heeft zeker nut, langere vakantie ;)

Verder mijn 2cts: frankrijk laat ons heel de zomer toe, maar zal mogelijk de bestaande regels meer gaan handhaven /controleren, bijv door controles onderweg of eisen van accommodaties dat ze er op controleren op straffe van hoge boete. Dit is niet op feiten gebaseerd en geen enkele garantie, maar heb er zelf wel zoveel vertrouwen in dat ik vandaag of morgen de restsom van onze vakantie zal betalen

url, staat overigens ook in startpost:
https://www.diplomatie.go...als-in-france/#sommaire_1

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • PaPa
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 22:46

PaPa

le roi est mort, vive le roi!

Indoubt schreef op maandag 12 juli 2021 @ 14:17:
[...]


Formeel op donderdag in de loop van de dag, tenminste die van de ECDC.

Dan nog kan elk land zijn eigen afweging maken. Gezondheid is niet iets wat we in de EU centraal geregeld hebben, daarin is elk land souverein en bepaald zijn eigen koers
Als de Fransen hun lijsten baseren op data van het ECDC, maar dat kan ik niet vinden. Spanje en Portugal staan er (o.a. volgens ECDC) niet best voor, maar volgens de Franse lijst wel op groen. Frankrijk lijkt dus vooralsnog niet erg streng voor reizigers uit hoge risicogebieden.

Het wordt inderdaad door ieder land voor zich geregeld, dat maakt het zo lastig. Iedereen gebruikt weer andere kleurcoderingen en waar het allemaal op gebaseerd is mag Joost weten. De Franse info is nog redelijk begrijpelijk, maar je mist toch het een en ander om een goede afweging te kunnen maken. In Duitsland hebben ze überhaupt nog nooit van kleurtjes gehoord, daar werken ze weer met categorieën: High-incidence areas, Areas of variants of concern, basic risk area.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • PaPa
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 22:46

PaPa

le roi est mort, vive le roi!

NL_Scratch schreef op maandag 12 juli 2021 @ 15:10:
[...]


Het lijkt mij inderdaad dan toch dat ze eerder mensen uit spanje/portugal zullen weren dan ons, immers we staan er nu nog "goed" voor.
Nou we zijn op onderstaand kaartje al aardig donkerrood en paars aan het kleuren, net als Spanje en VK:Bron kaart

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Slasher
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online

Slasher

Right part of the Evil twins

PaPa schreef op maandag 12 juli 2021 @ 15:41:
[...]


Nou we zijn op onderstaand kaartje al aardig donkerrood en paars aan het kleuren, net als Spanje en VK:

[Afbeelding]

Bron kaart
Leuk... Nóg een bron.....

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • barrymossel
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 14:10
Slasher schreef op maandag 12 juli 2021 @ 15:58:
[...]


Leuk... Nóg een bron.....
En het irritante is dat deze weer andere cijfers gebruikt dan ECDC. Waarom niet overal dezelfde cijfers en kleurtjes? :(

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Upquark
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 15:13
ultimateharry schreef op maandag 12 juli 2021 @ 15:48:
[...]


Yep, het is duidelijk in welk 'bakje" landen wij nu vallen....

Wat een verschillen ook, regio naast regio, sta er echt van te kijken.
Aan de andere kant:
Since July 11, Sunday, Spaniards and other residents of Spain travelling to Germany are obliged to present proof of vaccination against COVID-19, proof of recent recovery from the virus, or negative test results, after the German Robert Koch Institute categorized the country as a simple risk area.

The RKI, a German federal government agency based in Berlin, responsible for disease control and prevention, has also placed Ireland’s Mid-West and Midland regions into the same list, which means the same requirements now apply to arrivals from these countries as well.
Gevaccineerd zit je nog steeds goed voor een bezoekje aan de oosterburen. Zal voor ons ook wel gaan gelden binnen enkele dagen.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • PaPa
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 22:46

PaPa

le roi est mort, vive le roi!

Bastard schreef op maandag 12 juli 2021 @ 15:52:
[...]


Is het niet gewoon de 5e2 cases/14 dagen/1e5 inwoners waar naar gekeken wordt zoals bij de vorige golf? Portugal volgde destijds (pak 'm beet april) redelijk strak die waarden voor het al dan niet toelaten van bepaalde toeristen.
Zowel Spanje als Portugal zitten daar nu ook (ruim) onder, dus als ze die aanhouden (wat op zich logisch is) dan kunnen we met het aanhouden van de huidige cijfers nog pak 'm beet 6 dagen naar Frankrijk voor we aanvullende maatregelen krijgen.

Gezien we momenteel wel boven de 250/7 dagen/1e5 inwoners zitten zou het me niet verbazen als de fransen echter wat aanvullende barricades opwerpen om ons buiten te houden. :X
Dat wist ik niet, heb me er ook nog niet zo in verdiept moet ik zeggen, is dat een gegeven waar meer landen hun beleid op (lijken te) baseren? Als je van die 6 dagen uitgaat vanaf nu en de Fransen gooien ons op de oranje lijst, dan zou dat voor mij betekenen dat ik helaas nog even 2 weken moet wachten vanaf mijn 2e prik komende vrijdag. Zonder vaccinaties kom je er dan niet meer in vanuit een oranje gebied, als ik het goed begrijp.
Slasher schreef op maandag 12 juli 2021 @ 15:58:
[...]


Leuk... Nóg een bron.....
Ja geweldig.. erg relevant teneinde de reeds heersende collectieve verwarring te maximaliseren :+

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Boinkie
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 22:49
Frankrijk gaat per 1 augustus het reiscertificaat verplichten. Voor toeristen dus elke 2 dagen testen als ik het goed begrijp.

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • barrymossel
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 14:10
Boinkie schreef op maandag 12 juli 2021 @ 20:51:
Frankrijk gaat per 1 augustus het reiscertificaat verplichten. Voor toeristen dus elke 2 dagen testen als ik het goed begrijp.
Nou, voor horeca en winkelcentra: https://www.nu.nl/coronav...e-franse-horecazaken.html
Als je lekker op je camping blijft lijkt het me geen probleem. Maar nogal een domper voor velen denk ik...

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Boinkie
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 22:49
barrymossel schreef op maandag 12 juli 2021 @ 20:52:
[...]

Nou, voor horeca en winkelcentra: https://www.nu.nl/coronav...e-franse-horecazaken.html
Als je lekker op je camping blijft lijkt het me geen probleem. Maar nogal een domper voor velen denk ik...
Thanks. Luisterde met een half oor.

Acties:
 • +3Henk 'm!

 • St@m
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 21:54

St@m

@ Your Service

Even een ervaring: donderdag hebben mijn vrouw en ik een antigeen test gedaan om afgelopen zaterdag naar Frankrijk af te reizen. Geen controle bij de grens en mondkapjes zijn optioneel verplicht bij de tankstations onderweg (in Frankrijk dan).

Op de camping doe je een mondkapje op als je de receptie of het winkeltje binnenloopt. In de bar (gisteren EK finale gekeken) doe je geen mondkapjes op.

In de supermarkt en overige winkels is een mondkapje ook verplicht, en iedereen houdt zich daar ook aan. Zorg dus dat je een mondkapje op zak hebt. De Fransen hebben dragen de mondkapjes als accessoire om de arm, wil je dus niet opvallen, doe dit dan ook.

Verder is het gewoon een vakantie als altijd, lekker vol zwembad/strand. Lekker schuifelen bij de bezienswaardigheden. Ik ben blij dat ik gewoon ben gegaan.

Wat zullen we nu eens verbieden: vuurwerk - vlees eten - tuinkachel - bbq - alcohol - voetbalwedstrijden - buitenfestivals - patatje/frietje oorlog


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Possible
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 17:29
Nou ik heb vandaag mijn tweede prik gekregen…. Ik was mee met m’n moeder en ik gaf aan of ik mijn tweede prik ook al mocht krijgen (stond voor volgende week maandag anders gepland)

Geen probleem meneer, loop maar door…

Euhm oké ?

Wij gaan 31 juli naar Frankrijk dus ben benieuwd

[Voor 9% gewijzigd door Possible op 12-07-2021 21:33]

3240wp-Z Live 5100wp-W Live 8340wp-Merged Live Altantic Explorer 200 Live


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Possible
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 17:29
TrailBlazer schreef op maandag 12 juli 2021 @ 23:06:
Wij denken er nu serieus over om de vakantie in Frankrijk te cancellen. Ik ben 2 augustus precies twee weken ingeent. Maar we hebben gewoon geen zin in het hele gedoe.
Welk gedoe? Als je na 2 augustus naar Frankrijk gaat is er niks aan de hand lijkt mij. Omdat je 2 prikken hebt gehad +2 weken.

Ik en zoals velen ben er zooo klaar mee. Als het moet dan maar een week in quarantaine voor de tent op de camping...

[Voor 12% gewijzigd door Possible op 12-07-2021 23:08]

3240wp-Z Live 5100wp-W Live 8340wp-Merged Live Altantic Explorer 200 Live


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • AMARONE
 • Registratie: April 2013
 • Laatst online: 23:05
Theebag schreef op maandag 12 juli 2021 @ 22:39:
Goh, dan heeft die besmetting van afgelopen April eindelijk een voordeeltje. Het 1 prik na besmetting beleid is iets waar je in de rest van de wereld waarschijnlijk toch niets aan hebt. Had namelijk iets gepland in de laatste week van Juli in Frankrijk.

Maar wat een feest voor iedereen die iets geboekt had, de meeste mensen halen de twee weken na vaccinatie niet en om nou elke 48 uur te laten testen …

Klein lichtpuntje - Frankrijk beschouwd gevaccineerd ook besmetting + 1 vaccin van twee weken. (Itt tot Malta)
Krijg je niet gewoon al meteen een vinkje bij je internationale qr code?

Acties:
 • +3Henk 'm!

 • DiscoNootje
 • Registratie: Mei 2019
 • Laatst online: 21:43
loekf2 schreef op maandag 12 juli 2021 @ 23:54:
[...]


Zelfde bij ons. 12 jarige wordt vrijdag 1e keer ingeent, we vertrekken 24e. Die zal in de twee week weinig uitstapjes kunnen maken.

Ik vind het op zich wel goed wat Frankrijk doet. Vaccineer je nou, anders moet je voor elke scheet een test halen. Wij hadden natuurlijk TvT, maar zo te lezen gaat Frankrijk vol op PCR tests. En zorgpersoneel verplicht vaccineren.
Maak je maar alvast klaar voor een jaarlijkse terugkerende corona vaccinatie. Ieder jaar 2 spuitjes, want anders mag je geen brood halen bij de bakker. Dit soort verwijzingen mag je achterwege laten

Waanzin.

[Voor 13% gewijzigd door Outerspace op 13-07-2021 00:45]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Martijn
 • Registratie: Juli 1999
 • Laatst online: 17:26
Gewoon een TR indienen

[Voor 92% gewijzigd door Outerspace op 13-07-2021 00:47]


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Dennahz
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 20:26

Dennahz

Life feels like hell should.

WOII vergelijkingen mogen weg

Om dan mensen die niet zo'n prik gehaald hebben buiten te sluiten van van alles en nog wat (simpele dingen zoals uit eten gaan, naar winkelcentra, het ov, ...) is echt de schaamte voorbij. Zo zorgen ze ervoor dat mensen eigenlijk hun gang niet meer kunnen gaan, niet meer kunnen werken. Lekker beleid.

Als je je target behaald hebt qua vaccinatiegraad is het toch goed? Laat de rest van de mensen dan gewoon met rust? Je hebt je groepsimmuniteit.

Die 'indirecte' (inmiddels bijna directe) dwang is echt ziek en het loopt steeds verder de spuigaten uit. Frankrijk en Griekenland hebben de toon gezet voor de rest van Europa? (Ok, in Denemarken is het ook al zo).

Zorgwekkend dit, echt. En het is nog veel zorgwekkender dat veel mensen het probleem hiermee niet zien.

[Voor 27% gewijzigd door Outerspace op 13-07-2021 00:46]

Twitter


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Martijn
 • Registratie: Juli 1999
 • Laatst online: 17:26
Dennahz schreef op dinsdag 13 juli 2021 @ 00:35:
[...]


Accepteer nou toch eens dat sommige mensen die prik niet willen of kunnen krijgen om welke reden dan ook.
Voor de duidelijkheid, helemaal mee eens. Ik zie de ontwikkelingen in Frankrijk en Griekenland ook met lede ogen aan… Vaccinatie moet altijd een persoonlijke keuze zijn.

Als je echter dit soort vergelijkingen gaat maken sta je voor mij meteen 1-0 achter en lees ik de rest niet meer, hoe zinnig het ook kan zijn…

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Vorkie
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
https://www.nu.nl/coronav...e-horeca-naar-binnen.html
Alleen mensen die volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus mogen vanaf vrijdag Griekse horeca bezoeken, zo heeft de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis maandagavond bekendgemaakt. Niet-gevaccineerden mogen wel plaats nemen op het terras.
gezellig :)

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • barrymossel
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 14:10
Loveless85 schreef op dinsdag 13 juli 2021 @ 07:38:
[...]

Artikel is geüpdatet volgens mij staat nu niks meer in over zwembad.
Dat heeft er nooit ingestaan. @Gumball vroeg waar ik "mijn info" vandaan had, maar in die info had ik het niet over zwembaden.
Sowieso moet je voor definitieve informatie echt op de websites van de specifieke overheden kijken. Ook nieuwssites maken veel fouten of onduidelijkheden.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • TrailBlazer
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 22:19

TrailBlazer

Karnemelk FTW

Possible schreef op maandag 12 juli 2021 @ 23:08:
[...]


Welk gedoe? Als je na 2 augustus naar Frankrijk gaat is er niks aan de hand lijkt mij. Omdat je 2 prikken hebt gehad +2 weken.

Ik en zoals velen ben er zooo klaar mee. Als het moet dan maar een week in quarantaine voor de tent op de camping...
Ik ga er al voor heen de maatregelen gaan in als ik er ben. Ik heb ook nog een vriendin die haar 2e pas krijgt na de vakantie.

Anyway de hele lol is er eigenlijk al vanaf. De week voor de vakantie alleen maar stress bij ieder kuchje dan nog een PCR halen waardoor het alsnog mis kan gaan. Dan op de plek vertrouwen op een QR code die het maar moet gaan doen nee leuk is anders dit jaar. Achteraf hadden we Nederland moeten boeken maar deze reservering hebben we doorgeschoven van vorig jaar en het leek er goed uit te gaan zien.

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Cheesy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 21:20
Dit vind ik eerlijk gezegd nog net wat anders dan Frankrijk doet.

Horeca heb je niet per se nodig, en volgens mij is het ook al redelijk bewezen dat je binnen in kleine(re) ruimte sneller het virus oploopt. Principes mogen wat kosten vind ik en als je niet gevaccineerd wil worden zul je op een andere manier jezelf en anderen moeten beschermen.

In Frankrijk daarentegen moet je voor basale levensbehoeften een certificaat maken. Dat is voor mij synoniem aan 99% vaccinatieplicht.

ᴘᴠᴏᴜᴛᴘᴜᴛ


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • wildhagen
 • Registratie: Juni 1999
 • Niet online

wildhagen

FP ProMod

Blablabla

Yucon schreef op dinsdag 13 juli 2021 @ 07:38:
[...]

Omdat ze toeristen willen. Daarom. Het dilemma is voor die landen evengoed levensgroot.
Maar niet ten koste van het importeren van nieuwe besmettingen met alle gevolgen vandien.

Nederland kon zich niet gedragen, dan zullen we de gevolgen daarvan ook moeten accepteren en niet verlangen dat anderen de definities aanpassen om ons eigen falen, en de gevolgen daarvan, te omzeilen. Dat is de omgekeerde wereld.

Virussen? Scan ze hier!


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Possible
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 17:29
TrailBlazer schreef op dinsdag 13 juli 2021 @ 07:44:
[...]

Ik ga er al voor heen de maatregelen gaan in als ik er ben. Ik heb ook nog een vriendin die haar 2e pas krijgt na de vakantie.

Anyway de hele lol is er eigenlijk al vanaf. De week voor de vakantie alleen maar stress bij ieder kuchje dan nog een PCR halen waardoor het alsnog mis kan gaan. Dan op de plek vertrouwen op een QR code die het maar moet gaan doen nee leuk is anders dit jaar. Achteraf hadden we Nederland moeten boeken maar deze reservering hebben we doorgeschoven van vorig jaar en het leek er goed uit te gaan zien.
Ja het is ruk allemaal. Maar ik vind het prima om op de camping te staan 3 weken lang met de kids bij het zwembad / meertje. Alles beter dan in Nederland te blijven. Vorig jaar hebben we een Verschrikkelijke vakantie gehad in Nederland in juli (regen en 15 graden 1,5 week lang :X )

Dat nooit meer

3240wp-Z Live 5100wp-W Live 8340wp-Merged Live Altantic Explorer 200 Live


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Theebag
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 22:38
Androo schreef op dinsdag 13 juli 2021 @ 08:15:
Oke een hoop reacties over Frankrijk. Hier het zelfde, we gaan 27 july naar Frankrijk. Op 25 july is het 4 weken dat ik mijn Janssen vaccin heb gehad, en mijn partner heeft dan ook minimaal 2 weken haar 2e Phizer vaccin gehad. Geen probleem wat betreft dit dus.

Ik lees hier ( bron: https://www.gouvernement.fr/en/coronavirus-covid-19 ) dat de " TousAntiCovid" app voldoet in Frankrijk.
Zal onze Coronacheck app, ook voldoende zijn? Waar onze internationale QR code in staat?

edit: zojuist de " TousAntiCovid" app gedownload, en wou de QR code van de coronacheck app scannen, en hij geeft het volgende aan:Only French " EU Digital COVID Certificates" are accepted in the TousAntiCovid wallet.
Make sure you scan the QR code of the right document...


interessant....
Als je de TousAntiCovid Verif app download kan je de NL internationale code wel scannen. Die zou groen moeten zijn.

De Franse website is reeds aangepast en de enige wijziging lijkt op de Corona pas aankondigingen (21 juli en 1 augustus).

Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Erapaz
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 16-03 02:36
TrailBlazer schreef op dinsdag 13 juli 2021 @ 07:44:
[...]

Ik ga er al voor heen de maatregelen gaan in als ik er ben. Ik heb ook nog een vriendin die haar 2e pas krijgt na de vakantie.

Anyway de hele lol is er eigenlijk al vanaf. De week voor de vakantie alleen maar stress bij ieder kuchje dan nog een PCR halen waardoor het alsnog mis kan gaan. Dan op de plek vertrouwen op een QR code die het maar moet gaan doen nee leuk is anders dit jaar. Achteraf hadden we Nederland moeten boeken maar deze reservering hebben we doorgeschoven van vorig jaar en het leek er goed uit te gaan zien.
Inderdaad, vorig jaar was de crisis groter, maar het reizen makkelijker. Inmiddels een jaar verder en het reizen is bizar ingewikkeld geworden. Dat noemt men vooruitgang? Half Europa is gevaccineerd, maar we mogen zonder tests de grens niet meer over. Voor mij hoeft het ook niet meer, testen, QR codes en dan elke land met andere regels en elke week weer andere maatregelen.

Nederland zal qua boekingen ook wel vol zitten ondertussen.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Rukapul
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online
ulTimaS schreef op dinsdag 13 juli 2021 @ 10:15:
[...]


> 180 dagen positief + vaccinatie (Moderna 15 juni), dus volledig gevaccineerd (doses 1 van 1)
> betekent meer dan. Als dat geen foutje van je is dan weet je nu waarom het niet (meer) geldig is.

Een besmetting telt alleen als het max 6 maanden geleden is.

Acties:
 • +1Henk 'm!

Anoniem: 1279036

Mfpower schreef op dinsdag 13 juli 2021 @ 11:08:
[...]

Als stranden en buitenzwembaden hieronder gaan vallen dan valt het doek voor ons.
dat staat er niet, als je stress wil vermijden zou ik je aanraden te baseren op de officiële bronnen en niet op de interpretatie van anderen ( daarom laat ik de mijne hier ook even achterwege).

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Herko_ter_Horst
 • Registratie: November 2002
 • Niet online
ulTimaS schreef op dinsdag 13 juli 2021 @ 11:07:
Daarnaast ben je in NL volledig gevaccineerd als je eerder een besmetting hebt gehad ongeacht of het > 180 dagen of minder is.
Alleen is dat dus voor Oostenrijk niet interessant. Nog geen verklaring waarom het nu ineens misgaat bij je, maar de Nederlandse regels zijn irrelevant buiten Nederland.

"Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic."


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Rukapul
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online
ulTimaS schreef op dinsdag 13 juli 2021 @ 11:07:
[...]


Nee, want Oostenrijk kijkt alleen naar 1 vaccinatie + 22 dagen. Daarnaast ben je in NL volledig gevaccineerd als je eerder een besmetting hebt gehad ongeacht of het > 180 dagen of minder is. Daarnaast deed het vorige week nog wel terwijl het toen ook al langer dan 180 dagen geleden is (31 december positieve test).

https://www.rijksoverheid...orgemaakte-covid-infectie
Laten we alsjeblieft informatie bij de bron halen en geen gare verhaspelde info van anderen.

Voor Oostenrijk is https://www.sozialministe...ise-nach-Oesterreich.html een aardig startpunt.

Ik vind het niet eenvoudig om de tekst te interpreteren, met name omdat juist jouw scenario niet expliciet genoemd wordt. Je bent afhankelijk van een tussenstap (2 dosis vaccin icm besmetting lang geleden -> 1 dosis) die wel of niet van toepassing is.

Ik sluit dus zelfs een 'computer says no' niet uit.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Loveless85
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 23:13
Mfpower schreef op dinsdag 13 juli 2021 @ 11:16:
[...]

Dat is ook de reden dat we niet geboekt hebben. Gewoon met de tent op de bonnefooi was het idee, en als het niet lukt dan is er niets verloren (behalve dan de vakantie zelf).
Precies, dat is wel een handige insteek. Maar goed, je zit wel gevangen in de geldende regels, en dan snap ik eerlijk gezegd je eerdere posts niet zo waar je ageert met 'ik ga niet overal een QR code laten scannen', 'ik neem geen telefoon mee dus moet printen, lekker handig'. Je bent dan het ook wel een beetje zo moeilijk mogelijk voor jezelf aan het maken natuurlijk. Los van of we het nou eens zijn met alle regels die links en rechts opgelegd worden, het is wel de realiteit waar we mee moeten dealen, zeker als we hopen naar het buitenland te kunnen.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Cobb
 • Registratie: December 2005
 • Nu online
@van der Berg Waarom zouden wij het beter weten dan het consulaat van Marokko.
Maar goed als ik je verhaal lees schat ik je in als iemand die graag op 110% zekerheid inzet. Dan zou ik zeker een test inplannen om alleen maar gerust te zijn.

U don't get it boy, this isn't a mudhole. It's an operating table. And I'm the surgeon.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Loveless85
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 23:13
Mfpower schreef op dinsdag 13 juli 2021 @ 11:24:
[...]

Nou wie maakt het nou moeilijk? Ik wil best mijn gele boekje meenemen.. daar staat prima in dat ik gevaccineerd ben en accepteer ook wel dat inreizen een ding is wat men wil controleren. QR code, nou ook prima voor eenmalig gebruik. Dat zou NL ook eens moeten doen.

Waar het mij om gaat is dat voor gewone zaken ik niet met een bewijs wil rondlopen om de gewone dingen van het leven te kunnen. Dat staat me in NL tegen (gelukkig valt het hier mee) maar ik wil ook principieel niet meewerken aan een dergelijke maatschappij. Wat mij betreft draai je de zaken om: er worden hele basale rechten geschonden, en dan doe ik lastig ... maar dat is wat ik aangaf, de regels zijn niet compatible met mij dus moet ik de conclusie trekken niet te gaan. En waarom zou zo'n geprint certificaat moeten verlopen? Waar zit de lastigheid nou precies? You tell me.
Joh dat is prima, dat is een andere discussie. In Frankrijk gaat het wel die kant op (en ging het al meer die kant op tbh), dus dan zal je je conclusies moeten trekken. Dan kan je wel heel dwars daarheen gaan en overal waar ze een QR code willen scannen met je gele boekje gaan wapperen, maar ongetwijfeld krijg je dan ergens het deksel op je neus. En denk je dat de Fransen dan denken 'oh Mfpower mocht hier niet in en is boos, we gaan het echt helemaal anders doen nu!'...

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • PaPa
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 22:46

PaPa

le roi est mort, vive le roi!

Loveless85 schreef op dinsdag 13 juli 2021 @ 11:21:
[...]

Zeker, maar als je komt met 2 data en vervolgens lukraak roept dat iets er ook onder lijkt te vallen zonder aan te geven wélke datum je uberhaupt bedoelt wordt het natuurlijk alleen nog maar meer afhankelijk van hoe men het leest, dat was meer mijn punt :+
Ik copy/paste het letterlijk van een Franse overheidswebsite. Wat er bedoeld wordt in mijn beleving, is dat er per 21 juli maatregelen ingaan en er per begin augustus aanvullende maatregelen bijkomen. Maar goed, ik had het nog wel verder kunnen specificeren daar heb je gelijk in.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Loveless85
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 23:13
Mfpower schreef op dinsdag 13 juli 2021 @ 11:31:
[...]

Precies! En is dus nu de overweging: gaan en dan alle zaken waar je een QR code voor nodig hebt vermijden (behalve inreizen) -> dat is een prima optie, maar als zwembaden en stranden daaronder vallen dan lukt het gewoon niet. Of niet gaan maar dan valt een vakantie die we hard nodig hebben in het water. En daarbovenop komt ook nog dat ik er eigenlijk gewoon geen zin meer in heb op zo'n manier. Het hele idee van vakantie is voor ons relaxen en ons vrij voelen en spontaan dingen bedenken. Daar kan ik me misschien nog overheen zetten, maar de voorpret is wel een beetje weg.
Ja, dat ben ik helemaal met je eens. Er is nog een hoop vaag, hopelijk wordt het snel een beetje verduidelijkt, zie al dat de Volkskrant het heeft over ook restaurants en winkelcentra per 21/7, maar zo'n beetje iedereen interpreteert het weer anders. Geloof dat Macron wel per vandaag de (medische) noodtoestand weer af gaat kondigen.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • van der Berg
 • Registratie: April 2014
 • Laatst online: 19:58
Cobb schreef op dinsdag 13 juli 2021 @ 11:21:
@van der Berg Waarom zouden wij het beter weten dan het consulaat van Marokko.
Maar goed als ik je verhaal lees schat ik je in als iemand die graag op 110% zekerheid inzet. Dan zou ik zeker een test inplannen om alleen maar gerust te zijn.
Ik ga dat waarschijnlijk toch doen om zeker te zijn. Volstaat een PCR? Vorige jaar weet ik nog dat voor Marokko PCR + Antigenen vroeg. Dit jaar weet ik niet? Ik doe alleen PCR

Wat ik niet helemaal snap: Ik moet bij terugkomst toch nog in quarantaine. Ik krijg een test op de luchthaven in Marokko voordat ik het vliegtuig in mag. Ik ben dan volledig gevaccineerd met Pfizer en toch moet ik dan weer 5 dagen in quarantaine gaan en als die uitslag na 5 dagen negatief is, ik weer naar werk mag

Gigabyte X570 Aorus Pro, Ryzen 7 5800X- Noctua NH-U14S - Seasonic Platinum 860w V2 - 32GB DDR4 3600MHz C16 (2x16) - MSI Ventus OC RTX 2080 - Samsung 980 Pro 1TB - M32U 4K/144Hz - 55 inch OLED - Watch 5 Pro - S22 Ultra 512GB - Tab S5e 128/6GB - Buds 2 Pro


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • PaPa
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 22:46

PaPa

le roi est mort, vive le roi!

Herko_ter_Horst schreef op dinsdag 13 juli 2021 @ 11:35:
[...]

Je copy/paste gedeeltelijk van de Franse website, maar vervolgens hang je daar nog een eigen interpretatie aan die NIET op de site staat.

[...]
Klopt, maar wat is daar mis mee als duidelijk is dat het een interpretatie is?

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Herko_ter_Horst
 • Registratie: November 2002
 • Niet online
van der Berg schreef op dinsdag 13 juli 2021 @ 11:35:
[...]


Ik ga dat waarschijnlijk toch doen om zeker te zijn. Volstaat een PCR? Vorige jaar weet ik nog dat Marokko PCR + Antigenen vroeg. Dit jaar weet ik niet? Ik doe alleen PCR

Wat ik niet helemaal snap: Ik moet bij terugkomst toch nog in quarantaine. Ik krijg een test op de luchthaven in Marokko voordat ik het vliegtuig in mag. Ik ben dan volledig gevaccineerd met Pfizer en toch moet ik dan weer 5 dagen in quarantaine gaan en als die uitslag na 5 dagen negatief is, ik weer naar werk mag
Je hoeft niet in quarantaine bij terugkomst (als je een negatieve test, vaccinatie- of herstelbewijs hebt), volgens: https://www.nederlandwere...sadvies#anker-coronavirus

"Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic."


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Herko_ter_Horst
 • Registratie: November 2002
 • Niet online
bommel schreef op dinsdag 13 juli 2021 @ 11:40:
[...]

Ik heb hier hetzelfde geprobeerd maar krijg "Import error", this certificate can't be imported (de app probeert dus via de qr code mijn "certificaat" toe te voegen aan de wallet. Heb jij dit op een andere manier getest?
Je moet de "TousAntiCovid Verif" app hebben (de scanner app), zo te lezen heb jij de "gewone" app waarmee de fransen hun eigen certificaat kunnen ophalen gepakt.

"Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic."


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • PaPa
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 22:46

PaPa

le roi est mort, vive le roi!

Slasher schreef op dinsdag 13 juli 2021 @ 11:38:
[...]

Onnodig verwarring zaaien?
Dat zie ik anders. Als we moeten gaan wachten tot alles absoluut zeker is, dan kan dat mogelijk heel lang gaan duren met deze dagkoersen. En mogelijk is het tegen die tijd al weer helemaal anders. Voorlopig gaat het veelal om interpretatie en sentiment.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Loveless85
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 23:13
PaPa schreef op dinsdag 13 juli 2021 @ 11:46:
[...]


Dat zie ik anders. Als we moeten gaan wachten tot alles absoluut zeker is, dan kan dat mogelijk heel lang gaan duren met deze dagkoersen. En mogelijk is het tegen die tijd al weer helemaal anders. Voorlopig gaat het veelal om interpretatie en sentiment.
Nou... nee. Uiteindelijk zijn de regels wel zwart/wit, alleen is het op het moment niet helemaal uitgekristalliseerd. Je hebt er niet zoveel aan als je straks aan de grens staat met bv. 2 prikken <2 weken en je aankomt met 'ja maar volgens mijn interpretatie van de vertaling van deze website moet dit kunnen hoor!'.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Herko_ter_Horst
 • Registratie: November 2002
 • Niet online
Possible schreef op dinsdag 13 juli 2021 @ 11:52:
Wat zijn de ervaringen met de coronacheck app als het gaat om de 2e vaccinatie? Staat die er uiterlijk 2 weken na vaccinatie in je app?

Bij mij werd verteld dat het maximaal 2 weken zou duren. Maar om daar nou op te vertrouwen...
Bij mij stond het er de avond na de vaccinatie in, maar het hangt voornamelijk af van of jouw lokale GGD de boel snel in het centrale GGD systeem zet.

Als je op coronatest.nl jouw 2 afspraken als afgerond ziet staan, dan zal het niet lang meer duren.

"Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic."


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Herko_ter_Horst
 • Registratie: November 2002
 • Niet online
KnuCha schreef op dinsdag 13 juli 2021 @ 11:53:
Zelfde situatie hier, vrouw en ik beiden in december positief getest. Ik denk dat de wetgeving in NL leidend is bij het genereren van de internationale QR code. dus 1 prik voldoende na besmetting, hierdoor ben je dus aangemerkt als "volledig gevaccineerd"
Incorrect, wat "volledig gevaccineerd" is, bepaalt elk land zelf. Veel landen hebben vrij vergelijkbare regels, maar de "mening" van NL is hierin niet leidend. Nederland geeft met 1/1 wel aan dat we hier vinden dat de vaccinatie hiermee volledig is, maar andere landen hoeven dit niet over te nemen.

[Voor 14% gewijzigd door Herko_ter_Horst op 13-07-2021 12:02]

"Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic."


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Herko_ter_Horst
 • Registratie: November 2002
 • Niet online
wildhagen schreef op dinsdag 13 juli 2021 @ 12:06:
Hoe kan ik vanuit die Tousanticovid Verif eigenlijk de code uit CoronaCheck overnemen? Of moet ik die code eerst uitprinten en dan scannen?

Helpt niet dat die tool geen Engelse vertaling heeft en ik spreek geen Frans...
Hij scant via de camera (volgens mij geen mogelijkheid om een bestand te uploaden o.i.d.), dus je hebt of een 2e telefoon nodig, of inderdaad de geprinte versie (die je ook als PDF kan downloaden via coronacheck.nl, dan kun je hem vanaf een monitor scannen).

[Voor 4% gewijzigd door Herko_ter_Horst op 13-07-2021 12:09]

"Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic."


Acties:
 • +1Henk 'm!

Anoniem: 1279036

wildhagen schreef op dinsdag 13 juli 2021 @ 12:06:
Hoe kan ik vanuit die Tousanticovid Verif eigenlijk de code uit CoronaCheck overnemen? Of moet ik die code eerst uitprinten en dan scannen?

Helpt niet dat die tool geen Engelse vertaling heeft en ik spreek geen Frans...
heb zelf van qr uit coronacheck even screenshot gemaakt en op ander scherm gezet. Franse app scant m , laat correct naam en geboortedatum zien en geeft een 'invalid' , wat momenteel nog klopt. Hij laat niet zien wanneer er een prik gezet is.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • KnuCha
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 20-03 10:45
Herko_ter_Horst schreef op dinsdag 13 juli 2021 @ 12:08:
[...]

Hij scant via de camera (volgens mij geen mogelijkheid om een bestand te uploaden o.i.d.), dus je hebt of een 2e telefoon nodig, of inderdaad de geprinte versie (die je ook als PDF kan downloaden via coronacheck.nl, dan kun je hem vanaf een monitor scannen).
wildhagen schreef op dinsdag 13 juli 2021 @ 12:06:
Hoe kan ik vanuit die Tousanticovid Verif eigenlijk de code uit CoronaCheck overnemen? Of moet ik die code eerst uitprinten en dan scannen?

Helpt niet dat die tool geen Engelse vertaling heeft en ik spreek geen Frans...
Klopt je scant met de camera de QR code (de internationale in de cornacheck app) je hebt dus twee telefoons nodig. OF je maakt even een screenshot van de QR code en mailt deze even naar een tablet/pc whatever en scant deze vervolgens met de franse scan app. zo werkt het ook :) de code is alleen beperkt houdbaar
Pagina: 1 2 3 ... 9

Let op:
We bespreken hier alleen de maatregelen ed binnen vakantielanden. We gaan niet bespreken of het beleid deugt (dat kan ergens anders), of je de toegangseisen kan vermijden (dat kan nergens anders) en we gaan ook niet slowchatten.

Klagen over maatregelen of over annuleringen is ook offtopic,

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee