Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

  • breakers
  • Registratie: februari 2004
  • Laatst online: 27-07 11:44
Een maand geleden ging de oude Ziggo modem/router kapot. 2 februari een nieuw, nieuwer model gekregen, de bekende Ziggo ConnectBox. Sindsdien onregelmatig problemen met internet: Modem bleek soms spontaan te herstarten waarna het tot 10 minuten duurde voor we weer online waren. Soms heel de dag online (zover ik kon nagaan), soms 3x in een uur tijd herstarten als je 's avonds Netflix probeert te kijken.

Toen dit niet te verhelpen bleek, een nieuwe router gehad. Hielp ook niet. Herstartte al na 3 minuten.

Zelf met een betere voeding getest omdat dat nogal eens het falende onderdeel is, maar dat maakte niets uit.

Opvallend: Als je via de Connect Box http://192.168.178.1/ Netwerkdiagnose uitvoert via een bekabeld verbonden apparaat, valt 100% van de gevallen de verbinding weg in FireFox en Safari en heel de verbinding met de 'site' van de modem zelfs. Alleen met Google Chrome niet. Andere apparaten blijven intussen gewoon online.

3 maart uiteindelijk week een monteur aan de deur gehad die de hoofdaansluiting heeft vernieuwd, want verouderd type.

9 maart. Op alle apparaten zakt ongeveer 10, 15 minuten lang WiFi-snelheid terug van tegen de 50 mbps (zelfs op zolder prima signaal) naar 1,5 op de TV die 3 meter verderop staat waardoor Netlfix etc zegt: Geen verbinding :( Daarna weer OK. Half uur later opnieuw. Na drie keer Ziggo weer gebeld. Reactie: "WiFi heeft nu eenmaal een wisselend signaal".

Voor ik goed en wel 'bekabeld' kon testen was de storing alweer over.

Ons huis en heel de straat zijn vrijstaand met dikke muren en de storende signalen van buren zijn minimaal. Op moment van de storingen zitten we op één apparaat actief video te kijken dus dat kan de oorzaak niet zijn imho.


Hiervoor had ik zelf een oude AirPort router + draadloze router dus die ga ik maar weer aansluiten, net als bij de vorige Ziggo router die ook een waardeloos WiFi signaal had.

Mijn vraag is: Is dit 'normaal' bij de onbetrouwbare buggy hardware van Ziggo of ligt het nou aan mij? Ik begrijp niet waarom een 10 jaar oude Apple router van drie versies WiFi geleden wel kan wat een nagelnieuwe router van Ziggo niet kan.

Iemand nog tips of ideeën hierover?
Pagina: 1


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True