Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Toon posts:

[Ubuntu + Ansible + Azure] ModuleNotFoundError

Pagina: 1
Acties:

Vraag


  • Mr_0izO
  • Registratie: juni 2009
  • Laatst online: 07-07 16:59

Mr_0izO

Natural Mystic

Topicstarter
Mijn vraag:
Ik heb Ansible geïnstalleerd op Ubuntu Server via WSL (op Windows).Het is de bedoeling dat die gekoppeld is aan Azure. Dit is allemaal ook gelukt. Maar zodra ik een playbook probeer uit te voeren krijg ik deze foutmelding:
An exception occurred during task execution. To see the full traceback, use -vvv. The error was: ModuleNotFoundError: No module named 'azure.common'
fatal: [localhost]: FAILED! => {"changed": false, "msg": "Failed to import the required Python library (ansible[azure] (azure >= 2.0.0)) on XPS15's Python /usr/bin/python3. Please read the module documentation and install it in the appropriate location. If the required library is installed, but Ansible is using the wrong Python interpreter, please consult the documentation on ansible_python_interpreter"}
Relevante software en hardware die ik gebruik:
Windows 10, WSL, zowel geprobeerd met Ubuntu Server 20.04 en 18.04, Azure.

Wat ik al gevonden of geprobeerd heb:
Ansible op verschillende manieren proberen te installeren (ook via pip). Verschillende versies van python geïnstalleerd. De losse modules proberen te installeren, nu staat er "azure.common", maar hiervoor stond er "msrestazure". Heb verschillende handleiding exact gevolgd maar kom steeds op deze soortgelijke foutmeldingen uit.

Beste antwoord (via Mr_0izO op 05-03-2021 20:35)


  • The Eagle
  • Registratie: januari 2002
  • Laatst online: 22:50

The Eagle

I wear my sunglasses at night

XPS15 lijkt me jouw lokale machine? Heb je daar wel die module geinstalleerd? Als jij azure vanaf lokaal aan wilt roepen heb je lokaal neem ik aan ook een azure lib nodig. Dat ie op een ubuntu image van azure zelf al zal staan ga ik dan maar even van uit ;)

Al is het nieuws nog zo slecht, het wordt leuker als je het op zijn Brabants zegt :)

Alle reacties


  • Mr_0izO
  • Registratie: juni 2009
  • Laatst online: 07-07 16:59

Mr_0izO

Natural Mystic

Topicstarter
The Eagle schreef op vrijdag 5 maart 2021 @ 19:45:
XPS15 lijkt me jouw lokale machine? Heb je daar wel die module geinstalleerd? Als jij azure vanaf lokaal aan wilt roepen heb je lokaal neem ik aan ook een azure lib nodig. Dat ie op een ubuntu image van azure zelf al zal staan ga ik dan maar even van uit ;)
Ah, inderdaad! Een cruciale stap overgeslagen. Heb even een schone installatie gemaakt en na de installatie van Ansible het commando
code:
1
pip install 'ansible[azure]'
ingevuld. Nu is de foutmelding weg. Bedankt!


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True