Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Vraag


  • sl4rtyb4rtf4st
  • Registratie: december 2010
  • Laatst online: 21-06 10:51
Ik heb wat advies nodig.

Ik heb maart vorig jaar een Ryzen 5 3600 update kit gekocht. Voledige systeem: Ryzen 5 3600, MSI B450, GeiL DDR4 2x8GB 3200, Kingston A2000 500GB M.2, BitFenix Formula Gold 450W PSU. In mei heb ik er een Asus GeForce GTX 1660 SUPER bijgekocht. De combo heeft het tot zo ver goed gedaan (los van een van de geheugen bankjes die DOA was). Vorig weekend hoorde ik een apart geluid waarna ik de pc opnieuw opgestart heb.
Na die herstart liet de pc niets meer op het scherm zien. Beeld bleef zwart. Ik werk nu op het zelfde scherm via mijn werk laptop.

Het mobo heeft handige debug indicatie lampjes. Ik heb alles uit de mobo gehaald behalve de CPU, het mobo geeft aan dat de RAM mist. Om de beurt de RAM sticks terug gestopt en het mobo vind alles prima. NVME terug, graka terug geen verandering, alle debug lampjes blijven uit. Oude graka erin gestoken, geen verschil. Geen POST, onafhankelijk van de configuratie die ik in de mobo steek.

Ik heb niet een Ryzen liggen met een geïntegreerde Radeon om mee te testen anders zou ik dat doen. Ik heb geen eenvoudige manier om de grafische kaart in een ander systeem te steken om die op die manier te testen.

Ik kan niet verzinnen waar het aan ligt, en ik kan geen andere zinnige test stappen verzinnen. Kan iemand vervolg stappen verzinnen die nog zinnig zijn? Wat zouden jullie adviseren te doen?

Enige vervolg stap die ik kan verzinnen is megekko berichten met de vraag wat te doen.

Beste antwoord (via sl4rtyb4rtf4st op 23-02-2021 22:15)

Bios van het moederbord resetten.

Alle reacties


  • sl4rtyb4rtf4st
  • Registratie: december 2010
  • Laatst online: 21-06 10:51
Uszka schreef op dinsdag 23 februari 2021 @ 21:26:
Bios van het moederbord resetten.
Dat is idd een goeie die ik nog niet heb uitgeprobeerd omdat ik eigenlijk niets anders dan het xmp (en virtualisatie na ik eraan denk) heb aangezet, ga ik meteen doen.

  • sl4rtyb4rtf4st
  • Registratie: december 2010
  • Laatst online: 21-06 10:51
En dat was dat. Bios reset en hij wil weer opstarten...waarom ik daar niet aan gedacht heb weet ik niet.

Nu ik alle "rand apparatuur", 3 HD's, weer vast heb gemaakt hoor ik wel weer dat aparte geluid, en start de PC niet meer door...maar dat is een probleem voor morgen, de enorme bigtower is net weer dicht en op z'n plek. Ik voel het al in mijn rug...

Ik geef morgen wel een gil als alles (behalve die ene harde schijf) weer werkt.

Iig super bedankt voor dat ene advies


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True