Toon posts:

Moederbord mogelijk defect?

Pagina: 1
Acties:

  • Maikel86
  • Registratie: September 2012
  • Laatst online: 28-09 23:36
Beste Tweakers,

Ik heb sinds een maand een nieuwe PC.
#CategoryProductPrijsSubtotaal
1ProcessorsAMD Ryzen 7 3700X (BOX) Boxed€ 304,03€ 304,03
1MoederbordenMSI MAG B550 Tomahawk€ 164,-€ 164,-
1Behuizingenbe quiet! Pure Base 500DX Wit€ 101,65€ 101,65
1ProcessorkoelingScythe Mugen 5 PCGH Edition€ 50,95€ 50,95
1Geheugen internG.Skill Ripjaws V F4-3600C16D-32GVKC€ 194,89€ 194,89
1VoedingenCorsair RM650x (2018) Zwart€ 101,58€ 101,58
1Solid state drivesKingston A2000 1TB€ 104,72€ 104,72
Bekijk collectie
Importeer producten
Totaal€ 1.021,82


Hierbij gebruik ik een MSI Geforce RTX 2070 Super Ventus

Deze draait bijna een maand probleemloos en ik was zeer tevreden met de build, totdat ik tegen het volgende bijzondere probleem oploop.

Als ik mijn PC aanzet dan springt de verlichting in de kast en op het moederbord een kort moment aan (<1 sec) en vervolgens valt alles direct weer uit. Als ik dan weer op de aanknop druk, gebeurt hetzelfde.

Ik heb alle kabels losgehaald, opnieuw bevestigd, GPU losgehaald en opnieuw in moederbord geschoven en aangesloten.

Ook nu gebeurde weer het korte opstartmoment en directe uitval. Ik heb toen de PC aangezet, met de GPU nog in het moederbord, maar daarvan de stroomtoevoer eruit. Als ik dan op de aanknop druk gaan de systeemfans draaien, maar die van de CPU niet. De verlichting in de kast en op het moederbord gaan aan.
De debug leds van het moederbord zijn dan allemaal erg snel aan het knipperen. Dit duurt ongeveer 10-15 seconden, dan valt het hele systeem uit.

Als ik ditzelfde probeer, en dan terwijl het aanstaat de stroomtoevoer van de GPU aansluit gebeurt het volgende: Bij aansluiten van de 8 pins, gaan alle fans van de GPU draaien en hoor je dat hij aangaat. In dat geval blijft het hele systeem ongeveer 15 seconden draaien en valt dan totaal uit. Ik krijg dan nog geen beeld op mijn scherm.

Als ik hetzelfde doe en na de 8 pins ook de 6 pins stroomtoevoer aansluit valt het hele systeem direct uit.

Als ik het systeem opstart met de 8 pins alleen aangesloten in de GPU beginnen alle fans (systeem en GPU) te draaien, maar geeft de debug led op het moederbord een rode led bij VGA. Er komt dan geen beeld in het scherm, en de fans van de GPU draaien maximaal. Dit alles duurt dan ongeveer 45 seconden, waarop het hele systeem uitvalt.

Het bijzondere aan dit alles is dat als ik dit een aantal keer probeer in willekeurige volgorde, het ineens allemaal wel weer werkt. Ik schrijf dit stuk dan ook vanaf mijn werkende PC. Ik heb geen idee waarom het nu wel zou moeten werken, maar dit probleem speelt nu elke keer op dat ik de PC wil starten.

Nu heb ik mijn oude GPU aangesloten in de nieuwe setup en dan heb ik exact hetzelfde probleem. Ik sluit dan ook uit dat mijn GPU defect is.

Ik hoop dat jullie mij raad kunnen geven. Ik weet gewoon niet wat het probleem is. Zou het kunnen dat er een of andere sluiting gemaakt wordt in het moederbord op de plaats van de GPU? Moet ik gewoon het moederbord onder garantie terugsturen?
Ligt het uberhaupt wel aan het moederbord?

Hopelijk hebben jullie antwoord, want dit is om gek van te worden. Het hele systeem heeft probleemloos een maand gedraaid en ineens speelt dit rare probleem op :(
Pagina: 1



Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee