Toon posts:

Coronavaccinatie: de uitrol (beleid, strategie ed).

Pagina: 1
Acties:

 • The Legend
 • Registratie: mei 2000
 • Laatst online: 27-09 22:18
Kleine fuck up van de Duitsers. Die gaat De Jonge nog wel kunnen gebruiken om onze vaccinatiestrategie te verdedigen.

Modbreak:Dit topic is afgesplitst van het andere topic, dus vandaar dat er nog geen goede Ts is.

[Voor 23% gewijzigd door ZieMaar! op 05-01-2021 22:30]

Ik ben toch malle pietje niet!


Acties:
 • +5Henk 'm!
 • Pinned

 • YakuzA
 • Registratie: maart 2001
 • Nu online

YakuzA

Wat denk je nou zelluf hey :X

Aangezien het nu een apart topic is voor NL/BE is het handig om ook het vaccinatie hoeveelheden planning (voor NL) hier te herhalen:


Was de planning voor ontvangst vaccin dosissen op 9 dec 2020.

Update van 4 januari:


Update van 12 januari:

[Voor 37% gewijzigd door YakuzA op 21-01-2021 11:27]

Death smiles upon us all, all a man can do is smile back.
PSN


Acties:
 • +7Henk 'm!
 • Pinned

 • JvS
 • Registratie: februari 2000
 • Laatst online: 10:06

JvS

Ik heb hem zelf ook

Soccer98 schreef op vrijdag 8 januari 2021 @ 07:00:
Waar zit het ‘m eigenlijk in dat de productie en distributie van de vaccins (in verhouding) niet snel verlopen? Ik begreep dat dat aan de grondstoffen ligt en daar is niet veel tegen te doen. Als het een kwestie van opschalen is, waarom dan niet met allerlei bedrijven de handen ineen slaan om zo snel mogelijk die vaccins eruit te perzen?

Uiteraard te makkelijk gedacht, denk ik. Maar ik vroeg het me wel af.
Ja het is wel ietsje makkelijk gedacht :P. Ik zit er middenin en we doen echt retehard ons best! De productie en distributie gaat vanuit mijn optiek wel heel snel :). "opschalen" is niet effe gedaan. Je hebt niet te maken met 'simpele chemische' processen, maar biologische en biochemische processen die je op productieschaal gebruikt om vaccins te maken waarbij productie ook nog eens onder een van de strictste kwaliteitsystemen gebeurt (GMP), dat biedt zekerheid op kwaliteit, maar kost tijd en papierwerk. Er staan ook niet overal lege fabrieken te wachten op een vaccin dat ze kunnen maken en andere vaccins stoppen te maken heeft ook negatieve impact.

Er is vaak redelijk specialistische equipment nodig. Janssen gaat die miljard vaccindosissen voornamelijk in Leiden maken. Dat zijn ze al aan het doen, maar het tempo gaat enorm opgeschroefd worden, omdat ze daar in een paar maanden tijd een uitbreiding van de fabriek uit de grond stampen, kwalificeren en inrichten om productie op te schalen. Dit is echt ongekend snel. Maar het is nog niet af. Ik gok dat dit soort dingen op meerdere plekken gebeurt.


(foto september)

Vaccins worden ook nog eens onder de meest stringente kwalitieits en veiligheidseisen gemaakt. Tech transfers en kwalificeren van een productieproces en alle equipment kost tijd. Dit zijn normaal gesproken vrij trage processen met veel controles die veel effort kosten. Daarom zijn er veel extra mensen in dienst genomen om dat gefocust te doen. Maar er zijn niet ineens meer operators, meer engineers, meer scientists, meer quality specialisten, meer leidinggevenden, etc. etc. etc. beschikbaar in de wereld.

Iedereen wil tegelijk uitbreiden, dus ook de makers van dat productie-equipment hebben (net als de grondstofleveranciers) een enorme toename in vraag en dat heeft impact op levertijden. Alle Covidvaccinmakers zijn dit proces aan het doorlopen en doen dit allemaal VEEEEEEL sneller dan normaal Die bouw extra fabriek Janssen is ongeveer tegelijk als de start van de fase 3 klinische trial geweest, dat doe je normaal nooit.

Het voelt misschien traag, maar het gaat echt ONGEKEND snel. Het kan uiteraard sneller, maar dan moet je kwaliteit loslaten en dat gebeurt niet. Dat kan ook niet, want al je fabrieken hebben GMP licenties nodig, worden door de EMA en FDA (en meer) geïnspecteerd en mogen niet leveren als ze hoekjes afnijden.

[Voor 8% gewijzigd door JvS op 08-01-2021 12:34]


Acties:
 • +1Henk 'm!
 • Pinned

 • defiant
 • Registratie: juli 2000
 • Nu online

defiant

Moderator General Chat
Modbreak:Voor de werking van vaccins hebben we een apart topic: Ontwikkeling, werking ed van de Coronavaccins

S.v.p. de discussie over de werking van het vaccin, zoals de mRNA discussie in dat topic voeren en in dit topic de discussie te beperken over beleid en strategie qua uitrol.

Climate dashboard


Acties:
 • +7Henk 'm!
 • Pinned

 • -Lars-
 • Registratie: mei 2004
 • Niet online

Dit is een overzicht van hazard ratio's voor overlijden in ziekenhuis aan COVID-19 uit de preprint vanuit de OpenSAFELY (met 17+ miljoen mensen in het 'cohort' waarvan 5,5 duizend dodend). Als je kiest om eerst zoveel mogelijk de risicogroepen aan te pakken, dan springt leeftijd er natuurlijk uit (en omdat het in-hospital death is reken je denk ik een deel van de verpleeghuis-doden niet mee...). Verder zou je kunnen kijken wat een HR>2 heeft en of je die groepen gemakkelijk kan identificeren. Het effect van huidig roken lijkt gek, en niet geheel volgens eerdere studies, maar kun je ook maar moeilijk als meetbaar risico gebruiken in je vaccinatiestrategie.

Wat mij verder opvalt is hoe sociaal-economische achterstand ('deprivation') een rol blijft spelen, ook als je voor andere variabelen corrigeert. Misschien is het goed om het Gooi als laatste te vaccineren :+

Acties:
 • +2Henk 'm!
 • Pinned

 • eamelink
 • Registratie: juni 2001
 • Nu online

eamelink

Droptikkels

Empathy schreef op vrijdag 26 februari 2021 @ 11:41:
Lijkt nu inderdaad lekker te gaan zo. Zijn de leveringen/voorraden nog ergens een beetje inzichtelijk, of zijn het vooral verwachtingen en schattingen? Ben wel benieuwd of we kunnen blijven doorversnellen op het moment.
Echt heel inzichtelijk zijn de leveringen niet, het blijft vooral bij planningen, en achteraf wat bevestigingen. Een veel van de planningen zijn 'In Q2 leveren we X', zonder echt te committeren aan een bepaalde verdeling over het kwartaal.

Ruwweg ziet het er zo uit:Kanttekeningen die je erbij kan maken:

* Pfizer levert duidelijk meer in Q2, maar gaat dat echt met een knik omhoog op 1 april zoals in deze grafiek, of gaat er in de loop van het kwartaal opgeschaald worden?
* Gaat het Janssen vaccin binnenkort goedgekeurd worden, en kunnen ze inderdaad 1 april beginnen met leveren met deze snelheid? Of gaat dat ook in de loop van het kwartaal opgeschaald worden? Of hebben ze misschien al een voorraadje liggen, waardoor er misschien zelfs een grote levering kan zijn aan het begin van het kwartaal?
* Doet AstraZeneca een AstraZenecaatje in Q2?

Maar versnellen zit er absoluut in. Alle fabrikanten plannen om meer te leveren, en er komen als het goed is nieuwe fabrikanten bij. Er moet wel héél erg veel tegelijk mis gaan om versnellingen onmogelijk te maken :)

[Voor 12% gewijzigd door eamelink op 26-02-2021 12:13]


Acties:
 • +12Henk 'm!
 • Pinned

 • RoD
 • Registratie: september 2004
 • Niet online

RoD

Admin Mobile & FP PowerMod
Jedi_Pimp schreef op dinsdag 11 mei 2021 @ 08:07:
Huisartsenpraktijk uit Utrecht met een pagina gewijd aan het helpen bij het maken van een keuze om je al dan niet te laten vaccineren. Wat mij betreft een duidelijk, nuchter en eerlijk verhaal. Zal vast weer een hoop negatieve reacties uitlokken omdat dit stukje niet blindelings de vaccinatie-bandwagon volgt. Ik kan het echter wel waarderen, huisartsen die hun discretionaire bevoegdheid ter harte nemen en patiënten voorzien van informatie op een nuchtere, pragmatische wijze. Dit geldt ook zeker voor de huisarts achter het initiatief www.prullenbakvaccin.nl/ d:)b


[...]
Jammer dat deze huisarts er geen bal van snapt. Dit "duidelijk en eerlijk" noemen geeft niet echt veel inzicht in de materie aan. Een paar zaken die meteen opvallen:
Is het vaccin effectief?

Zelfs hierover zijn de meningen verdeeld. Dat komt omdat de meeste mensen niet heel ziek worden van corona en omdat je eerst goed moet weten wat je onder effect verstaat.
De huisarts snapt zelf het begrip effectiviteit niet. Hier zijn de meningen niet over verdeeld. Dit is klip en klaar, maar als je niet snapt wat bepaalde woorden betekenen kun je inderdaad tot een ander oordeel komen. Tsja.
Als je daarentegen onder effect verstaat dat je wilt voorkomen dat mensen in het ziekenhuis belanden of dood gaan, is het effect veel kleiner. Dat heeft de fabrikant echter niet getest.
Dit is een leugen.
Je voorkomt met het vaccin wel gevallen van corona, maar dat zijn vooral milde gevallen.
Nog een leugen.
In het algemeen is bekend dat oudere mensen na vaccinatie vaak minder afweer opbouwen dan jongeren. Dat zou betekenen dat zij minder goed afweer opbouwen na vaccinatie.
Ook onzin, we weten dat het uitstekend werkt bij ouderen.
In de medische vakbladen wordt er doorgaans van uitgegaan dat het vaccin redelijk veilig is, maar er is wel discussie over.
Onzin. Totaal onwaar.
Ook zijn de studies beperkt in hun opzet: er is niet gekeken of het vaccin inderdaad sterfte voorkomt, of het ziekenhuisopnames voorkomt en of de besmettelijkheid verdwijnt na vaccinatie.
En nog maar eens een leugen die herhaald wordt.
Het is mogelijk dat er ernstige bijwerkingen zijn, die minder vaak voorkomen. Daar kom je pas achter als er heel veel mensen gevaccineerd zijn. Zover zijn we nog niet. Allergische reacties kunnen voorkomen en sommige mensen kunnen heftig allergisch zijn. Als je daarmee bekend bent, is het goed om even te overleggen.
Jawel, dit weten we dus wel, want er is al een jaar ervaring met de vaccins, en daarnaast zie de episode met AZ. Daarnaast komen allergische reacties niet op lange termijn voor, alleen acuut. Weer volslagen onzin dus.
Helaas is er, ook voor artsen, nog veel onbekend en kan informatie in de loop van de tijd wijzigen.
:X
Deze informatie is gebaseerd op de actuele bij ons bekende informatie en bedoeld om u te ondersteunen bij het maken van uw eigen keuzes. De informatie wordt regelmatig up to date gehouden.
_O-


Maargoed, die hele website staat vol kwakzalverij, dus dit past er dan prima bij.

Acties:
 • +4Henk 'm!
 • Pinned

 • ZieMaar!
 • Registratie: oktober 2004
 • Nu online

ZieMaar!

Moderator General Chat
Modbreak:Het wordt hier wel erg een slowchat topic, waardoor andere discussies (die meer ontopic zijn) ondersneeuwen. De slowchat kan verder in: Coronavaccinatie: Slowchat

Ik heb de laatste pagina’s verplaatst, hier graag geen update ed meer over wanneer je geprikt wordt en hoe snel dat wel niet is :).

[Voor 40% gewijzigd door ZieMaar! op 31-05-2021 17:01]


Acties:
 • +1Henk 'm!
 • Pinned

 • ZieMaar!
 • Registratie: oktober 2004
 • Nu online

ZieMaar!

Moderator General Chat
Modbreak:In dit topic gaat het over het beleid en de uitrol. Niet wie wanneer een afspraak heeft, of PCR test voor vakantie gratis moeten zijn, etcetera. Zie ook de topicwarning. Hopelijk lukt het om ontopic te blijven en daarmee dit topic open te kunnen laten blijven.

Acties:
 • +7Henk 'm!
 • Pinned

 • defiant
 • Registratie: juli 2000
 • Nu online

defiant

Moderator General Chat
Modbreak:Dit topic is voor de uitrol van de vaccins, niet over (bij)werking van vaccins. Daarvoor hebben we dit topic: Ontwikkeling, werking ed van de Coronavaccins

Neem a.u.b. de moeite om in de juiste topics te posten, anders werkt dit verstorend voor alle mensen die nu dit topic lezen.

On-topic dus nu weer over het beleid en de uitrol.

Edit: de offtopic discussie die doorgaat, gaat richting de trashcan.

[Voor 9% gewijzigd door defiant op 11-06-2021 23:17]

Climate dashboard

Pagina: 1

Let op:
Dit topic is bedoeld om de uitrol van de coronavaccins te bespreken, de strategie, het beleid, de voortgang end dergelijke. Het subforum COR valt onder het AWM beleid: Themaforum: Coronavirus - Beleid. Dus ook hier onderbouw je je posts waar nodig met bronnen.

Allerlei persoonlijke updates mogen hier: De Covid kroeg. In dit topic horen ze dus niet thuis en worden ze ook gewoon weggehaald.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee