• JohanNL
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 19:56
In dit topic kunnen discussies gevoerd worden en ervaringen gedeeld worden over Vivid

---

Inleiding:

Vivid is een spin-off van de Russiche Tinkoff Bank die begonnen is in Duitsland en het inmiddels ook mogelijk heeft gemaakt voor Nederlandse inwoners om een rekening bij ze aan te houden.
Het idee achter Vivid is om het geld van de gemiddelde consument weer te laten renderen, in plaats van het weg te laten smelten door factoren als inflatie, bankkosten en geen/negatieve rentes op positieve saldi.
Daarnaast moet bankieren bij Vivid makkelijk, innovatief en veilig zijn.

Zie ook de About Vivid pagina

---

Belangrijke kenmerken:

- Gratis Duitse IBAN
- Gratis meerdere IBAN's aan te vragen d.m.v. het creëren van '' pockets ''
- Mogelijkheid tot het delen van '' pockets '' met andere Vivid gebruikers
- Volledig online, enkel via de Vivid app te gebruiken
- Visa Betaalkaart & online te gebruiken voor de Visa betaalmethode / als credit/debit kaart
- Mogelijkheid om cashback te ontvangen voor het doen van betalingen
- Mogelijkheid om diverse valuta aan te houden
- Zonder kosten wereldwijd betalen, overboeken en laten afschrijven
- Apple & Google pay mogelijk!
- Medemogelijk gemaakt door SolarisBank, bescherming tot €100K dankzij het Duitse DGS
- [ Binnenkort ] Zonder commissie investeren in aandelen en ETF's
Pockets
Bij Vivid heb je zogenaamde '' pockets '', die wel enigszins lijken op de '' potjes '' van Moneyou en de grote basis vormen van jouw Vivid account.
Met uitzondering van de '' stock rewards '' heeft elke '' pocket '' een eigen rekeningnummer ( IBAN ), kun je deze een eigen zelfgekozen naam geven, een pictogram kiezen en kun je zowel een fysieke als een virtuele VISA kaart van Vivid eraan koppelen.
Elke pocket kun je als een individuele rekening gebruiken, welke te gebruiken is als een normale betaalrekening en het dus mogelijk is om zowel geld te ontvangen als ook te versturen en automatische incasso's uit te laten voeren.
Je kunt geld storten op een van je pockets door geld te storten van een andere rekening naar de bijbehorende IBAN van de pocket en via Vivid Pay.
Aan elke pocket kun je ook een vreemde valuta toevoegen, met een maximum van 10 vreemde valuta's per account.
Voor elke vreemde valuta die je toevoegt aan een van je pockets wordt achter de schermen ook een rekening geopend.

Let op: Het is vooralsnog niet mogelijk om rekening/rekeningnummer(IBAN) te sluiten, waardoor je gemaakte pockets niet kunt verwijderen.
Ook vreemde valuta rekeningen die je toevoegt aan een pocket kun je niet sluiten en kunnen ook niet overgedragen worden aan een andere pocket.
Denk er dus goed over na als je een pocket opent of een vreemde valuta toevoegt!
Visa debitkaart
Net zoals bij een reguliere bank kun je bij Vivid ook een betaalkaart krijgen, zodat je ook nog op een traditionele manier kunt pinnen of geld kunt opnemen bij een betaalautomaat.
Bij Vivid krijg je een VISA debitkaart, welke je niet moet verwarren met Vpay of Meastro, maar dus op hetzelfde netwerk loopt als die van de VISA creditkaarten.
Daarbij krijg je dan ook de zogenaamde '' kaartnummers '' zoals je ook hebt bij creditcards, waarmee je offline/online aankopen kunt doen waarbij VISA wordt ondersteund als betaalmethode. ( dit wordt meestal ook wel aangeduid als '' creditcard '' )
Deze gegevens staan niet op de kaart zelf, maar kun je terugvinden in je account.
Voor je veiligheid kun je eventueel ook de kaartnummers laten vernieuwen, de kaart ( tijdelijk ) laten bevriezen en andere beperkingen toepassen.
De VISA kaart kun je koppelen aan een van je pockets, welke je eventueel later ook nog kunt koppelen aan een andere pocket.
Elke betaling die je verricht met je VISA kaart of de daar bijbehorende kaartnummers wordt het saldo van de gekoppelde pocket aangesproken.

Het is ook mogelijk om nog een virtuele VISA kaart aan te vragen, dit betreft dan een kaart die je niet fysiek opgestuurd krijgt maar enkel een virtuele kaart die je kunt koppelen aan een van je pockets en zijn eigen kaartnummers heeft.

De kosten voor de eerste fysieke en virtuele kaart zijn gratis met Vivid Prime.
De eerstvolgende extra ( metal ) fysieke kaart kost €20 en een virtuele kaart €1.
Pocket sharing
Met pocket sharing kun je een van je pockets delen met een andere Vivid gebruiker.
Op deze manier kun je een soort van gezamenlijk potje creëren voor jou en iemand anders of zelfs een hele club/vereniging, in theorie.
Zie ook:
https://help.vivid.money/...9-what-is-a-shared-pocket
https://help.vivid.money/...6-how-to-share-the-pocket
Stock rewards
Stock rewards is de term die gebruikt wordt voor het cashback systeem van Vivid.
Elke cashback die je ontvangt gaat ook naar de speciale '' stock rewards '' pocket waarbij de inleg op papier wordt geïnvesteerd in een door jou vooraf gekozen aandeel.
Het speciale hiervan is dat je initiële inleg niet minder kan worden als de door jou gekozen aandeel daalt in waarde, maar dat je inleg wel meer waard kan worden als de door jou gekozen aandeel in waarde stijgt.
Een soort van risicoloos beleggen dus.
Op elk gewenst moment kun je ook de cashback die je hebt opgebouwd laten uitkeren naar je main pocket, eventueel gemaakte winst krijg je er dan automatisch bij terwijl eventueel gemaakte verlies wordt gecompenseerd en weggestreept.
Apple & Google pay
Het is met Vivid ook mogelijk om een andere betaalprovider aan zowel je fysieke als je virtuele Vivid kaart toe te voegen, waaronder Apple maar ook Google Pay.
Het proces om Apple pay werkend te krijgen spreekt voor zich, maar Google pay is een ander verhaal omdat deze dienst officieel niet in Nederland beschikbaar is in zijn volledigheid.
Toch kan het werken omdat de Vivid VISA kaart een Duitse BIN/kenmerk bevat, Google Pay in Duitsland al wel volledig is gelanceerd en daardoor wel door Google Pay wordt ondersteund.
Om Google Pay helemaal werkend te krijgen moet je dan nog wel de Google Pay app installeren, die je niet zomaar kunt installeren van de Google Play store als je toestel locatie op Nederland is ingesteld ( of al voorgeïnstalleerd is )
De enige mogelijkheid om het dan wel te installeren is om de app te sideloaden ( installeren van apps buiten de officiële store om )
Als je niet weet hoe dat moet of geen betrouwbare bron weet waar je de Google Pay app kunt downloaden, neem dan eens een kijkje in dit topic: Google Pay in Nederland
Invest
Commissievrij investeren in aandelen & ETF's

Coming soon :)

Link: https://vivid.money/en-eu/investments/
Tarieven
In principe kun je Vivid volledig gratis gebruiken & aanhouden, maar er bestaat ook een '' premium pakket '' en er zijn nog wel een paar zaken waarvoor een ( kleine ) vergoeding wordt gevraagd of indirect extra kosten op worden doorberekend.

Hierbij de belangrijkste:

Het Vivid Prime pakket: €9,99
Zie: https://vivid.money/en-eu/compare/

Geldautomaat: Minder dan €50 opnemen kost 3% met een minimum van €1
Meer dan €50 is gratis mits niet meer dan €200 per maand ( Vivid standard ) of €1000 per maand ( Vivid Prime ) anders 3%.
Zie: https://help.vivid.money/...sh-free-of-charge-in-euro

Extra ( Metal ) VISA kaart €20
Extra virtual VISA kaart €1

Een positief saldo tussen €0 en €249.999,99 = 0% rente
Daarboven = 0,5% negatieve rente op jaarbasis

Vervanging van de fysieke VISA kaart: om de 12 maanden gratis bij Vivid standard of om de 6 maanden bij Vivid Prime, anders €20.

Wisselkoersen van en naar vreemde valuta: minimaal een op/afslag van 0,5% op de middenkoers van de ECB, welke in bepaalde gevallen hoger kan zijn bij specifieke valuta of bepaalde tijden.

Volledige lijst: https://www.solarisbank.c...ichnis_v2.6.1_english.pdf

[ --- ]

Lopende acties:

[h2]€50 bonus voor nieuwe gebruikers[/h2]

Vivid heeft een actie lopen waarbij je als nieuwe gebruiker €50 cadeau kunt krijgen als je je via een speciale link ( referral ) van boon.PLANET aanmeld.
Het is eigenlijk bedoeld voor nieuwe klanten die een boon.PLANET rekening hadden, maar het werkt ook voor nieuwe klanten die hier geen rekening hebben of hadden.
Link om aan te melden voor deze actie moet je zelf opzoeken omdat deze hier niet wordt toegestaan door de moderators

Let op: zelfs al zit je op de speciale /lp-boon website, zijn er blijkbaar twee verschillende knoppen op de website te vinden.
Zowel op desktop als mobiel moet je drukken op de '' Open your free account '' knop die onder '' Join Vivid Money and get 50€ welcome bonus '' staat.
Op mobiel wordt je dan doorgestuurd naar de Google/Apple store en kun je de app installeren.
Op desktop schuift de website naar beneden en moet je je emailadres invullen, waarna je een email krijgt met een speciale link die je dan weer moet openen op je mobiel.
Het is dus handiger gelijk het proces te doorlopen vanaf je mobiel.

En uiteraard garantie tot de voordeur, maar het zou nog steeds moeten werken gezien de ervaringen die ik online heb gelezen.
Wordt hier z.s.m. geüpdatet mocht ( er vermoeden zijn van dat ) het niet meer werkt.

Nadat je succesvol je rekening hebt geactiveerd moet je nog het volgende doen om de €50 te ontvangen:

- In je pocket '' Stock rewards '' moet je een aandeel kiezen - geen zorgen, als je gekozen aandeel minder waard wordt verlies je niet ( een deel van ) de bonus of andere cashbacks die je hierin opspaart, het kan alleen maar meer waard worden!
- Doe een aankoop van tenminste €20 met je fysieke Vivid kaart in de winkel of met de Visa kaartgegevens voor bijvoorbeeld een online aankoop.
Hiervoor moet je dus wel eerst minimaal €20 op je rekening storten.
Uiteraard is een aanzienlijk groter bedrag storten wel aan te raden zodat je niet in een situatie komt waarbij je te weinig saldo op je rekening hebt staan, geld wat je overhoud stort je eventueel weer terug.
- Wachten! Meestal komt de bonus binnen 2 tot 7 dagen na je eerste besteding van tenminste €20.
- Je hebt je bonus ontvangen: Deze ontvang je in je '' Stock rewards pocket ''.
Je kunt deze bonus gelijk laten uitkeren door '' Redeem '' te drukken, maar het is slimmer om dit even te laten staan omdat de bonus wordt gekoppeld aan een aandeel die je hebt uitgekozen en deze niet minder kan worden dan wat je aan bonus had ontvangen.
Het is wel zo dat als je gekozen aandeel flink op verlies staat je hem beter wel kunt laten uitkeren, dit omdat je gekozen aandeel eerst weer al het koersverlies goed moet maken wil jouw bonus ook weer meer waard worden, maar ook je andere cashbacks worden in deze pocket bijgeschreven.
Als je je Stock rewards pocket laat uitkeren dan wordt eventueel gemaakt verlies in deze pocket weer gereset en start nieuw bijgeschreven cashback ook weer vanaf de dan geldende beurskoers van de door jouw gekozen aandeel.


Bovenstaande boon.PLANET actie is niet meer actief

Alternatief of eventueel mogelijk te combineren:

- Er loopt ook een soortgelijke actie voor Moneyou gebruikers die een cadeau kunnen ontvangen van €40.
Hiervoor moet dan wel daadwerkelijk een bedrag van ten minste €300 van jouw Moneyou rekening worden overgeschreven naar een Vivid rekening van jou.

Bovenstaande actie ook niet meer geldig

- Een eBay cadeabon t.w.v. €30 voor nieuwe klanten.
Voorwaarden: https://website-static.vi...docs/en/tcs-visa-ebay.pdf

Een speciale link met de actie is ook voor beide acties benodigd, die je zelf even moet opzoeken.
Gratis Vivid Prime
Je krijgt op dit moment als nieuwe gebruiker gratis Vivid Prime.

Met Vivid Prime krijg je een paar extra's, waaronder extra cashback bij geselecteerde offline stenen winkels als ook online winkels en services.
De meest interessante lijkt mij op dit moment de Lidl en de Aldi waarbij je 10% cashback krijgt, met een maximum van €20 cashback per maand ( bij €200 uitgaven zit je dus op €20 cashback )
Bij de online deelnemers zit: Amazon Prime ( 10% ), YouTube ( 10% ), Netflix ( 10% ), Spotify ( 10% ), badoo ( 10% ), Tinder ( 10% ), Playstation ( 10% ), Nintendo ( 10% ), Steam Games ( 5% ), XBOX ( 5% ), Kindle ( 5% ) en met een maximum van €80 cashback per maand.

Zie volledige lijst voordelen Vivid Prime: https://vivid.money/en-de/compare/

Extra cashback met Curve:

Je kunt ook je Vivid Visa kaart toevoegen aan de betaalapp Curve
Met Curve is het ook nog mogelijk om extra cashback te ontvangen, waardoor je dus zowel cashback van Curve als van Vivid kunt ontvangen via deze constructie.
Zie ook het Curve topic: Curve (prepaid creditcard)

[Voor 187% gewijzigd door JohanNL op 08-01-2021 23:34. Reden: aanvulling link naar invest]

📈 Voordelig, eenvoudig & gespreid beleggen in aandelen 💸


Acties:
 • +2Henk 'm!
 • Pinned

 • JohanNL
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 19:56
Wally2002 schreef op vrijdag 30 oktober 2020 @ 18:47:
Dank voor de tip.

Hier zojuist succesvol de identificatie doorlopen en rekening inmiddels geopend.
Was wel een wachttijd voordat ik met de identificatie-agent verbonden was.
Ging verder soepel, wel even onduidelijk waar de SMS verificatiecode ingevoerd moest worden.

Pas zou er over een weekje moeten zijn volgens de app.
Geopend via boon.planet, weet iemand wanneer de welkomstbonus bijgeschreven wordt?
Helemaal vergeten te vermelden, dus hierbij: je moet een transactie doen van tenminste €20.
Maar eerst moet je een aandeel kiezen bij stock rewards!
Daarna zet je dus geld op je rekening via overschrijving en kun je al d.m.v. de Visa kaart gegevens een online betaling doen of je wacht op de Vivid metal card en doet bijvoorbeeld bij de Lidl of de Aldi boodschappen voor tenminste €20.

De bonus ontvang je dan als het goed is binnen een week, maar had die van mij destijds al na 2 dagen :)

📈 Voordelig, eenvoudig & gespreid beleggen in aandelen 💸


 • reiker
 • Registratie: september 2000
 • Laatst online: 07:05

reiker

dan jij!

Nuevocasa schreef op vrijdag 30 oktober 2020 @ 17:12:
[...]

Alles al geprobeerd. Dat ook al vaker gedaan maar helaas werkt dat niet. Laatste dagen krijgt ze continu de melding dat het te druk is. Ze kan aangeven een bericht te ontvangen wanneer het rustig is. Dat bericht komt alleen nooit.
Ik heb er ook twee weken mee geworsteld en allerlei tijdstippen geprobeerd, zelfs om 23:45u lukte het niet. Uiteindelijk succes op zondagochtend om 8:10u. Toen had ik binnen een minuut iemand op het scherm.

Zo gezegd, zo gedaan.


 • Dacuuu
 • Registratie: maart 2009
 • Nu online
Freakster86 schreef op vrijdag 30 oktober 2020 @ 19:40:
Ervaren jullie ook problemen met de app, dat wanneer je hem voor de tweede keer opent (dus zit nog in het geheugen) dat dan de pockets niet willen laden. Moet telkens de app weer eruit gooien en opnieuw opstarten.

Mocht je nog dingen missen in de app, dan kun je via deze link feedback geven: https://docs.google.com/f...EJQlQe1j-5AT-Ikg/viewform

Een paar dingen die ik graag zie:
- Compactere pockets, zodat je er meer op één scherm ziet staan. Eigenlijk zoals bij Moneyou.
- Eigen plaatjes per pocket kunnen uploaden en instellen.
- (Gemakkelijk*) periodieke overschrijvingen tussen pockets instellen. Vooralsnog kan dat alleen via het overboeken van geld tussen de IBANs, maar dan moet je 2x een IBAN kopiëren en tussen schermen switchen.
- Een naam kunnen geven aan je (virtuele) VISA kaarten. En dat valt eigenlijk samen met het kunnen slepen van je pas over alle pockets, dus ook helemaal naar beneden. Dat laatste werkt bij mij niet. Dus moet je nu via de kaart > change pocket > pocket instellen.
- Volgorde van de pockets kunnen wijzigen.

Stiekem toch best wel veel features die Moneyou (net) had ;(
Ja hier ervaar ik dat ook op android. Soms zit je weer in de app zonder verificatie, soms krijg je een "error". en soms gaat het goed.

Mijn Youtube reviews: https://www.youtube.com/user/BartjuhB/videos


Acties:
 • +1Henk 'm!
 • Pinned

 • reiker
 • Registratie: september 2000
 • Laatst online: 07:05

reiker

dan jij!

FJP84 schreef op vrijdag 30 oktober 2020 @ 20:19:
Is het mogelijk om een rekening te delen met vivid bank? Ik denk bijvoorbeeld aan een scenario waarbij ik en mijn vriendin allebei een persoonlijke Vivid rekening hebben met een van ons een boodschappenrekening die we met de ander delen, waarbij wij vervolgens ieder voor zich de betaalpas kunnen koppelen
Ja dat kan, je kunt sinds kort pockets sharing doen.

Zo gezegd, zo gedaan.


 • JohanNL
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 19:56
Anoniem: 567735 schreef op zondag 1 november 2020 @ 12:41:
[...]


Ik mag toch hopen dat hier zonder provisie bedoeld wordt - als een commissie naar iedere investering kijkt wordt het wel heel stroperig.
https://www.encyclo.nl/begrip/Commissie
financiële zaken: transactiekosten bij aan- en verkoop van effecten. ...
Gevonden op https://www.economischwoordenboek.nl?zoek=commissie

📈 Voordelig, eenvoudig & gespreid beleggen in aandelen 💸


 • JohanNL
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 19:56
Redsandro schreef op maandag 2 november 2020 @ 00:18:
[Afbeelding]

@Anoniem: 567735 @JohanNL als de commissie voor handelen in Nederlandse aandelen ook echt heel laag is, dan ben ik verkocht. Ik doe dat nu nog bij ING, en dat is niet bepaald goedkoop. De rekening kost geld, het bewaren van het saldo kost geld, de winst kost geld, etc.

Aan de andere kant, het moet allemaal niet te mooi zijn, anders kan het niet anders dan dat dit een soort Bunq is. Eerst alles gratis, heel erg marketen op hoe gratis het is, en na een jaar of 5 komt de aap uit de mouw. Inmiddels betalen mensen daar €12 tot €20 per maand.
Volgens mij is de bedoeling dat dit allemaal volledig gratis is, tenminste zonder kosten van Vivid, maar dat er wel beperkingen zijn.
Zo heb je bij een bank als ING de toegang tot het volledige aanbod van Euronext Amsterdam met de AEX, AMX, AScX en ook lokaal.
Bij wat Vivid wil aanbieden moet je ervan uitgaan dat dit slechts een select aantal bedrijven zijn, vooral de grotere bedrijven en dat er geen één van de " lokale " aandelen bij zit.

Vivid gaat waarschijnlijk een soort van " tussenbeurs " gebruiken, die het meeste lijkt op die van Flatex ( Tradegate )
Dat houdt in dat je niet gelijk handelt op de beurs en je geen orders kunt plaatsen in het orderboek van een beurs zoals de AEX, maar dat je afhankelijk bent van het aanbod van de " tussenbeurs ".
In principe hoeft dit helemaal geen probleem te zijn.
Stel een aandeeltje AF-KLM kost €2 op de *normale* beurs, dan zou jij het op dat moment ook voor €2 moeten kunnen kopen bij Vivid.
Probleem is echter dat Vivid Duits is en het in Duitsland is toegestaan om kosten indirect door te rekenen aan de klant en een op " basis van commissie " vergoedingen te vragen voor het doorsturen van orders naar een beurs.
Wat er op neer kan komen dat jij niet voor €2 een aandeeltje AF-KLM op dat moment kunt kopen, maar dat dit je bijvoorbeeld €2,01 kost.
Die cent is de winst van de " tussenbeurs " en Vivid krijgt een vergoeding voor het " doorsturen " van jouw order.

Dus, commissie vrij beleggen? Het is maar de vraag op welke manier!

Maar het idee is dus op zich ook helemaal niet nieuw.
Ik benoemde al Flatex, die waren eerst ook gratis en het Amerikaanse Robinhood komt je wellicht ook wel bekend voor, waarbij je zover ik weet volledig gratis kunt handelen, alleen worden je effecten mogelijk uitgeleend en gaat de opbrengst daarvan niet naar jou.
Ook zijn er twee andere partijen waarbij je volledig gratis kunt handelen in een beperkt aantal aandelen, waarbij je als Nederlander een rekening kunt openen.
Hierbij is het verdienmodel dan ook het uitlenen van je effecten.

Volledig gratis kan gewoonweg niet, tenminste niet voor de langere termijn.
Ergens moeten ze op verdienen en het meest voor de hand liggende is wat mij betreft dus zo'n op en afslag op de beurskoersen van aandelen.
Uitlenen van je effecten zullen ze niet doen, want dat is dan weer verboden in Duitsland :p

📈 Voordelig, eenvoudig & gespreid beleggen in aandelen 💸


Acties:
 • +2Henk 'm!
 • Pinned

 • U123456
 • Registratie: september 2014
 • Laatst online: 17:12
Nog een overstap-actie, ditmaal Moneyou Go > Vivid Money:
Special offer for Moneyou customers
Join Vivid Money and get a 40€ welcome bonus

There are two stages to qualifying for this offer. First, create a Vivid Money account by the 31st of December 2020. You will then need to make a single €300 transfer from your Moneyou account before the 10th of January 2021. You will receive a €40 bonus in your Rewards Pocket within 7 days of making the transfer. Note that transfers made to your Vivid Money account that arrive after the 10th of January will not qualify.
https://vivid.money/en-de/lp-moneyou/

Mogelijk vooral gericht op Duitse klanten van Moneyou, maar dit staat niet expliciet op de website.

[Voor 7% gewijzigd door U123456 op 04-11-2020 21:59]


 • Wally2002
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 18:56
dirk_mec schreef op zaterdag 7 november 2020 @ 11:14:
[...]

Ja heb hetzelfde: geen idee waar het aan ligt. De IBAN klopt. Ik ga het via N26 proberen.
Van N26 naar Vivid werkte bij mij wel.

 • JRR
 • Registratie: september 2003
 • Nu online
U123456 schreef op vrijdag 6 november 2020 @ 18:48:
[...]
Retourpinnen duurt soms wat langer, lees ik hier: https://forum.fok.nl/topic/2558147/1/50
Overigens mag je voor retourpinnen ook een andere pas gebruiken dan waarmee de betaling gedaan is.
Inmiddels opgelost! Om 01:48 vannacht (vreemde tijd, maar goed....) kwam er een notificatie dat het bedrag was bijgeschreven. Heeft dus in totaal 4 dagen geduurd.

 • U123456
 • Registratie: september 2014
 • Laatst online: 17:12
AndromedaDiablo schreef op zaterdag 7 november 2020 @ 19:14:
[...]


Kan het mogelijk zijn dat omdat moneyou go stopt ze geen updates meer doorvoeren waaronder nieuwe banken Swift enz toevoegen in hun systeem.
Er zijn ook problemen gemeld met overboekingen van ABN Amro naar Vivid. En ABN Amro blijft nog even. :)

 • JohanNL
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 19:56
Nogmaals: probleem ligt bij de ABN, waarvan Moneyou ook het betalingsverkeer gebruikt.
Geen idee wat er dan precies aan de hand is maar gelukkig ontvangt iedereen zijn/haar geld wel binnen een dag terug.
Ik neem aan dat het uiteindelijk eind volgende week weer werkt en ga het dan ook opnieuw proberen.

📈 Voordelig, eenvoudig & gespreid beleggen in aandelen 💸


 • scoobs
 • Registratie: december 2019
 • Laatst online: 23-10 17:33
Dan maar eens kijken hoe het zit met die redeem acties. Klinkt alsof je verstandigste keuze is om gewoon telkens te liquideren voordat je nieuwe cashbacks toevoegt. Op die manier heb je de meeste volatiliteit tegenover winst, en met een cutoff op gelijk spel is dat juist wat je wilt. Daarna stop je het maar lekker in een fatsoendelijke broker. Is natuurlijk allemaal wisselgeld, maar toch leuk om eens geen downside risk te hebben met "beleggen".

Overigens: cashbacks op internetdiensten vallen onder prime, de 0,1, 1 en 3% cashbacks ook, maar er is een hele lijst aan "special offers" die volgens de overzichten van vivid gewoon blijft werken onder basic. Dat is waar Lidl, Aldi & consorten onder valt.

 • Wally2002
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 18:56
U123456 schreef op woensdag 4 november 2020 @ 21:53:
Nog een overstap-actie, ditmaal Moneyou Go > Vivid Money:
[...]

https://vivid.money/en-de/lp-moneyou/

Mogelijk vooral gericht op Duitse klanten van Moneyou, maar dit staat niet expliciet op de website.
Nu de overboeking vanaf Moneyou naar Vivid weer werkt, inmiddels ook 300 euro overgemaakt en ontvangen.
Ik had via de tip in de OP (boon.planet) inmiddels de 50 euro bonus ontvangen. Ben benieuwd of dit stapelbaar is met die Moneyou actie. De 50 euro was 1 dag na de eerste uitgave al bijgeschreven.

 • U123456
 • Registratie: september 2014
 • Laatst online: 17:12
Code staat in de app, 3 cijfers bij gegevens van de kaart. Te vinden onder “Your cards”, selecteer de card en dan even CVV aantikken.

[Voor 17% gewijzigd door U123456 op 15-11-2020 16:15]


 • weli
 • Registratie: januari 2013
 • Laatst online: 01-09 17:37
Dank je wel het werkt

 • Wally2002
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 18:56
Wally2002 schreef op woensdag 11 november 2020 @ 13:35:
Nu de overboeking vanaf Moneyou naar Vivid weer werkt, inmiddels ook 300 euro overgemaakt en ontvangen.
Ik had via de tip in de OP (boon.planet) inmiddels de 50 euro bonus ontvangen. Ben benieuwd of dit stapelbaar is met die Moneyou actie. De 50 euro was 1 dag na de eerste uitgave al bijgeschreven.
In vervolg op bovenstaande, afgelopen vrijdag een uitgave gedaan van ruim 61 euro nadat ik 10 november vanaf Moneyou geld erop had gezet. Tot nu toe geen dubbele bonus bijgeschreven ivm de Moneyou-actie, dus ofwel die actie geldt alleen in Duitsland, ofwel de bonussen zijn niet stapelbaar (of beide). Of het duurt nog even, maar de bonus via boon.planet stond er dezelfde avond op.

[Voor 5% gewijzigd door Wally2002 op 15-11-2020 17:15]


Acties:
 • +1Henk 'm!
 • Pinned

 • U123456
 • Registratie: september 2014
 • Laatst online: 17:12
Een nieuwe actie van Vivid, ditmaal een eBay cadeaubon van 30 EUR voor nieuwe klanten:
How can I receive a bonus?
All you need is to create a Vivid Money account using the link and make a first purchase for at least 20€. After this you’ll receive your eBay voucher on your email within 7 days.

How long will this promotion be valid for?
This promotion will be valid until the 13st of December 2020. You need to create an account and make your first purchase for a minimum of 20€ by this date.
The voucher can be redeemed from November 16, 2020, 00:01 (CET) until December 31, 2020, 23:59 (CET). The number of vouchers is limited.
Link actie: https://vivid.money/en-de/lp-ebay/
Voorwaarden eBay voucher: https://website-static.vi...docs/en/tcs-visa-ebay.pdf

 • ceetje13
 • Registratie: september 2012
 • Laatst online: 31-07 11:20
Pukson schreef op woensdag 18 november 2020 @ 22:21:
Zie bij cashback ook Zalando bijvoorbeeld, werkt dit ook in nederland of alleen via de duitse site dan?

Zo net even mn spotify betaalmethode gewijzigd naar cc van Vivid maar dan moet je ook je land wijzigen. Opzich geen probleem. Ben toch wel benieuwd of de meeste cashback acties niet gericht zijn op duitsland
Bovenstaande had ik ook, dit heb ik omzeild via Paypal.

 • Pukson
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 16:42


@Wally2002

Moet blijkbaar wel eerst een vriend zien uit te nodigen om het te krijgen

[Voor 10% gewijzigd door Pukson op 19-11-2020 10:21]

Add me op Stadia: Gloogle


 • AllInOneNerd
 • Registratie: november 2019
 • Laatst online: 23-10 17:38
Hoe lang duurt het voordat de MoneYou bonus word bijgeschreven? Ik heb eergisteren geld overgemaakt vanaf mijn MOYO rekening naar vivid maar nog niks ontvangen.

Vond je de opmerking van mij of iemand relevant of heeft het je geholpen? Laat een duimpje achter als teken van waardering.


 • Nuevocasa
 • Registratie: november 2010
 • Laatst online: 18:22
Datisraar schreef op zaterdag 21 november 2020 @ 08:50:
[...]

Ik wilde gisteren avond naar de voice kijken, maar heb het maar half gezien. Gisteren avond, met goeie verlichting, een foto en selfie geprobeerd te maken. Heb een ruim uur lang foto's en selfies gemaakt, maar kreeg dus tweemaal een afwijzing van de aanvraag na de beoordeling. Later vandaag dan nog maar eens proberen.....
Misschien toch met daglicht proberen. Succes ermee. Je zou denken als ze met iets nieuws komen het wel beter zal zijn 8)7

 • Wally2002
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 18:56
Bij de videochat verificatie die ik had wilden ze o.a. de 'bolletjes' zien terwijl ik het paspoort bewoog.
Dit is het zogenaamde 'kinegram'.

De tip is dus wellicht om te zorgen dat je met goed (kunst)licht dit reflecterende patroon ziet.

 • budjepaul
 • Registratie: januari 2017
 • Laatst online: 18:45
Pukson schreef op zaterdag 21 november 2020 @ 10:49:
Hier totaal geen problemen ondervonden met foto's maken van mijn paspoort, was binnen 5 minuten geverifieerd :)
Gisteren toevallig een boodschap gedaan bij de Lidl maar mijn pas werd geweigerd :( (Google Pay) Kan het kloppen dat niet elke Lidl vestiging Visa accepteert?
Niet alle kassa's accepteren inderdaad Visa is mijn ervaring. De 'hoofdkassa' waar ook de klantenservice zit eigenlijk altijd wel.

 • Datisraar
 • Registratie: september 2019
 • Laatst online: 18:47
Wally2002 schreef op zaterdag 21 november 2020 @ 09:16:
Bij de videochat verificatie die ik had wilden ze o.a. de 'bolletjes' zien terwijl ik het paspoort bewoog.
Dit is het zogenaamde 'kinegram'.

De tip is dus wellicht om te zorgen dat je met goed (kunst)licht dit reflecterende patroon ziet.
Bedankt voor die tip! 👍. Gisterenmiddag met daglicht, alles opnieuw met die bolletjes en werd de aanvraag nu wél geaccepteerd. Visa kaart is onderweg. Mooi. Gelijk wat geld overgemaakt, maar is nog geen Instant Payment. Dan zal het maandagmiddag wel op de nieuwe rekening staan denk ik. Ik heb een zakelijke en een privé telefoon, fijn is dat ik op beide telefoons kan inloggen in de app.

[Voor 6% gewijzigd door Datisraar op 22-11-2020 20:32]


 • Freakster86
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 18:44
@Pukson Ik zou dan even support appen. Tot nu toe hebben ze bij mij alles (zelfs in het weekend) snel opgelost of beantwoord.

Ondertussen de laatste cashback van November binnen geharkt met de boodschappen. Ben benieuwd of Aldi/Lidl erin blijven na deze maand of ander nog terug komen.

Maar goed, deze gratis rekening heeft nu al ruim 110 euro opgeleverd (Tesla O+ ) :+

 • Pukson
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 16:42
Datisraar schreef op vrijdag 27 november 2020 @ 18:19:
Goede avond Vividers! Ik heb sinds vorig weekend ook een Vivid rekening. Rekeningen inmiddels want je kan extra DE Iban rekeningen openen, en heb de Metal Card ontvangen. App look and feel ziet er goed uit, en kun je de app op meerdere telefoons gebruiken. En nog gratis ook. Goeie 1e indruk dus. Wel een vraagje, ik heb vandaag bij de Shell met de kaart 30€ betaald, en krijg 0,03 € als reward. Weet iemand of je dat soort bedragen ook kan laten uitbetalen of bijschrijven op je bankrekening ipv stock reward? Zo ja, hoe doe je dat?
Bij je pocket Stock rewards kun je drukken op redeem. Dan komt het op 1 van je betaalrekeningen.

Add me op Stadia: Gloogle


Acties:
 • +2Henk 'm!
 • Pinned

 • Pukson
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 16:42
Sinds vandaag zijn de Lidl en Aldi weg uit de cashback :(

Add me op Stadia: Gloogle


 • NY_Giant
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 19:48
@glatuin @JohanNL Ik heb zelf inmiddels een half jaar de MCO Visa Card. Het werkt prima en je kunt de kaart ook toevoegen aan Curve, wat het nog iets aantrekkelijker maakt. Wel is crypto.com nog behoorlijk zoekende waardoor de voorwaarden redelijk vaak aangepast zijn. Hier vind je veel nuttige info. Misschien ook wel voer voor een eigen topic op Tweakers.

[Voor 8% gewijzigd door NY_Giant op 01-12-2020 13:41]


 • glatuin
 • Registratie: juni 2015
 • Laatst online: 13:45
Wally2002 schreef op dinsdag 1 december 2020 @ 18:17:
[...]


Niet alleen die twee maar een heel rijtje van vooral Duitse bedrijven. Overigens was het geen verrassing dat ze verdwenen zijn, aangezien bij het rijtje aangegeven stond dat dit een tijdelijke actie was.

Ik had alleen wel verwacht dat er andere bedrijven voor terug zouden komen, maar in de app zie ik alleen nog maar de prime cashback.
10% cashback is heel veel geld en verliesgevend voor Vivid. Puur marketing en dus houdt het op. Jammer dat het prime deel niet echt interesant is voor Nederlanders. Nog voor de kerst heb ik alleen nog het standard account.

 • Datisraar
 • Registratie: september 2019
 • Laatst online: 18:47
Ik heb het omwisselen van Euro’s naar Engelse ponden zowel bij Vivid als Revolut uitgeprobeerd. Helaas, geeft Revolut toch iets meer terug in ponden dan Vivid, jammer van Vivid.

 • U123456
 • Registratie: september 2014
 • Laatst online: 17:12
Datisraar schreef op donderdag 3 december 2020 @ 22:28:
Revolut toch iets meer terug in ponden dan Vivid, jammer van Vivid.
Wat is ‘iets’ meer? Kun je dat aangeven in koers of percentage?

 • Datisraar
 • Registratie: september 2019
 • Laatst online: 18:47
U123456 schreef op donderdag 3 december 2020 @ 22:41:
[...]
Wat is ‘iets’ meer? Kun je dat aangeven in koers of percentage?
In koers scheelt het weliswaar maar een paar centen bij bijvoorbeeld 5 € wisselen, maar dacht dat Vivid in ieder geval door de weeks net zo goed was met dezelfde koers als Revolut.

 • Pukson
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 16:42
Door de timeout gisteren heb ik een extra maandje prime gekregen bovenop de 3 maanden. Dus totaal 4 maanden gratis prime:)

Add me op Stadia: Gloogle


 • Nuevocasa
 • Registratie: november 2010
 • Laatst online: 18:22
Gsus86 schreef op zondag 6 december 2020 @ 12:52:
[...]


Ik weet dat extra virtuele kaarten 1 euro per virtuele kaart kost. Ik zie alleen "Request new" knop staan, ik dacht dus wanneer je op deze knop drukt, er een nieuwe virtual card wordt gegenereerd die de eerste virtual card vervangt. Ik heb op mijn eerste virtuele card nog een aantal lopende transacties, dus ik wil zeker weten dat die eerste virtuele card niet verdwijnt. Daarom heb ik het nog niet op die knop gedrukt.
Waarom zou die verdwijnen al je een nieuwe aanvraagt? Ik zie de logica niet. Je kunt die gewoon veilig aanvragen. De bestaande gaan ze niet verwijderen.

 • Gsus86
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 18:20
Nuevocasa schreef op zondag 6 december 2020 @ 12:58:
[...]

Waarom zou die verdwijnen al je een nieuwe aanvraagt? Ik zie de logica niet. Je kunt die gewoon veilig aanvragen. De bestaande gaan ze niet verwijderen.
Ik las op hun site dat je wanneer je denkt dat je (virtuele) credit card gegevens gestolen zijn, dat je dan een nieuw (virtuele) card kan aanvragen. De oude (virtuele) card wordt dan geblokkeerd en niet meer te gebruiken.

https://help.vivid.money/...an-i-get-new-card-details

[Voor 3% gewijzigd door Gsus86 op 06-12-2020 13:22]


 • Nuevocasa
 • Registratie: november 2010
 • Laatst online: 18:22
Gsus86 schreef op zondag 6 december 2020 @ 13:21:
[...]


Ik las op hun site dat je wanneer je denkt dat je (virtuele) credit card gegevens gestolen zijn, dat je dan een nieuw (virtuele) card kan aanvragen. De oude (virtuele) card wordt dan geblokkeerd en niet meer te gebruiken.

https://help.vivid.money/...an-i-get-new-card-details
Dat is als je op 'request new' klikt in de huidige virtuele kaart. Dat moet je dus niet doen. Je krijgt dan ook een waarschuwing.

Je moet op de hoofdpagina onder het kopje 'Manage' ' Order new card' selecteren.

 • scoobs
 • Registratie: december 2019
 • Laatst online: 23-10 17:33
Pukson schreef op dinsdag 1 december 2020 @ 10:47:
Sinds vandaag zijn de Lidl en Aldi weg uit de cashback :(
Lidl is sinds vandaag weer terug. Misschien toch maar niet opzeggen. Ik moet nog 50 euro uitcashen voor 31 dec. :+

 • veertje
 • Registratie: december 2003
 • Laatst online: 16:33
scoobs schreef op woensdag 9 december 2020 @ 01:04:
[...]


Lidl is sinds vandaag weer terug. Misschien toch maar niet opzeggen. Ik moet nog 50 euro uitcashen voor 31 dec. :+
Alleen als superdeal, moet ik weer proberen mensen dit aan te smeren :/

 • Freakster86
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 18:44
scoobs schreef op woensdag 9 december 2020 @ 01:04:
[...]


Lidl is sinds vandaag weer terug. Misschien toch maar niet opzeggen. Ik moet nog 50 euro uitcashen voor 31 dec. :+
Dus tot 500 euro bij pinnen per maand :?

 • Redsandro
 • Registratie: januari 2007
 • Niet online
Please like

🤘 Amp.lol. No bloat, just radio. ☕ Ninite-killer. 1000+ packages. ⛟


 • bcome
 • Registratie: september 2013
 • Nu online
MTT schreef op donderdag 10 december 2020 @ 20:01:
Net bij de lidl boodschappen gedaan, helemaal geen cashback gehad. Vorige maand kreeg ik direct na het pinnen de rewards. Het gaat bergafwaarts. Ook geen bonus gehad. Case aangemaakt maar al 3 weken geen reactie.
veertje schreef op woensdag 9 december 2020 @ 01:06:
[...]


Alleen als superdeal, moet ik weer proberen mensen dit aan te smeren :/

 • glatuin
 • Registratie: juni 2015
 • Laatst online: 13:45
Datisraar schreef op vrijdag 11 december 2020 @ 20:58:
[...]

En ben je nog enthousiast over Vivid? Volgens mij was je een van de eerste Nederlandse early adopters, ben benieuwd. Zelf heb ik nog maar net een Vivid rekening maar jij bent al langer klant van deze Duits/Russische bank.
Ik kreeg plots de cashback en in tussentijd nog geen antwoord op mijn chat is nu meer dan 24 uur.

In begin was ik erg enthousiast ook vanwege snelle helpdesk. Nu ze zijn gegroeid valt dat laatste tegen.

Nog steeds fijne app. De cashback bij Lidl was leuk maar ik snap dat het eindig is.
Het probleem voor vivid en andere gratis banken is het feit dat ik een crypto kaart heb met 3% cashback. Dus ik gebruik vooral de crypto kaart en de rest voor potjes of goedkope valuta (revolut/transferwise).

Geen zin om aan iedereen Vivid te slijten voor extra cashback. Dat laat ik voor wat het is.

 • MTT
 • Registratie: juli 2003
 • Niet online
Heb vandaag via de klantenservice eindelijk de 40 euro bonus voor de overboeking van moneyou gehad. Duurde wel een maand, moest een speciale afdeling handmatig doen. Wel blij mee. Mijn rekening loopt namelijk al 4 maanden.
Had overigens vorige week moneyou opgeheven.

[Voor 19% gewijzigd door MTT op 21-12-2020 15:18]


 • MTT
 • Registratie: juli 2003
 • Niet online
In de voorwaarden stond niets over dat het voor alleen nieuwe klanten was, Zag jij dit ergens staan dan? Je moest voor een bepaalde datum geopend hebben, als ik al 3 maanden eerder had geopend is dat ruim vóór die datum, en je moest het geld overgemaakt hebben van moneyou. Daar voldeed ik aan. Er niks coulance aan. Ze vertelden me zelf dat ik eraan voldeed, maar dit blijkbaar handmatig moest worden gedaan. Vond het wel lang duren, een maand voor een simpele handeling

 • YaMaL!
 • Registratie: september 2003
 • Laatst online: 04-03 09:56
Zo te zien is lidl maar weer eens verdwenen uit het cashback-lijstje...

 • glatuin
 • Registratie: juni 2015
 • Laatst online: 13:45
Pukson schreef op woensdag 20 januari 2021 @ 15:45:
[...]


Shell is ook wel erg nice, en zeker ni3t weinig. 17% en bij amazon 12%.

Mocht je een ps5 bestellen dan heb je leuke cashback bij amazon.

Rituals komt wel goed van pas, wilde net een cadeau daar halen. 20% cashback
Inderdaad super leuk, maar moet je wel iemand weten te strikken om bij Vivid te gaan. Wanneer dit nu onderdeel van prime was had ik direct prime verlengt, echter mijn gratis prime versie is vanaf morgen afgelopen en biedt voor mij geen toegevoegde waarde.

 • U123456
 • Registratie: september 2014
 • Laatst online: 17:12
Ook de 15% bij BP is fijn. Net even mijn cashback voor deze maand "gevuld" door het aanschaffen van wat AH cadeaukaarten bij een BP station met AH to Go. Deze zijn te gebruiken in de gewone AH supermarkt, echter niet online via AH.nl. Ook handig omdat de AH nog steeds geen VISA accepteert.

[Voor 10% gewijzigd door U123456 op 20-01-2021 20:12]


 • Pukson
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 16:42
Haha slimmer!

Add me op Stadia: Gloogle


 • U123456
 • Registratie: september 2014
 • Laatst online: 17:12
Was even vergeten dat er nog een incasso aankwam en had geen saldo op mijn Vivid-rekening.
Gelukkig werd de afschrijving geweigerd (d.m.v. gelijktijdige af- en bijschrijving) en dus geen roodstand.

In tegenstelling tot N26 krijg je geen ‘boete’ bij een mislukte incasso:
We do not offer an overdraft service and will not charge a fee or interest due to a negative balance.
https://vividmoney.zendes...egative-balance-appeared-

Er werd geen boete afgeschreven vanwege de mislukte incasso. Wel vreemd dat deze zin dan wel in de voorwaarden staat:
Legitimate refusal to cash a direct debit EUR 1.00
https://www.solarisbank.c...rdkonto_v1.1_englisch.pdf

[Voor 22% gewijzigd door U123456 op 02-03-2021 20:24]


 • Datisraar
 • Registratie: september 2019
 • Laatst online: 18:47
U123456 schreef op dinsdag 2 februari 2021 @ 20:28:
Was even vergeten dat er nog een incasso aankwam en had geen saldo op mijn Vivid-rekening.
Gelukkig werd de afschrijving geweigerd (d.m.v. gelijktijdige af- en bijschrijving) en dus geen roodstand.

In tegenstelling tot N26 krijg je geen ‘boete’ bij een mislukte incasso:
[...]
https://vividmoney.zendes...egative-balance-appeared-
Oh dat is wel fijn om te vernemen bij Vivid. Daarom had ik vorig jaar bij N26 ook al mijn rekening daar opgeheven na een aantal boetes te hebben ontvangen. Met al die Fintechs erbij, zat ik inmiddels bij 8 verschillende Europese (fintechs) banken en heb ik op alles een beetje geld staan 😉.

[Voor 9% gewijzigd door Datisraar op 04-02-2021 12:30]


 • glatuin
 • Registratie: juni 2015
 • Laatst online: 13:45
Datisraar schreef op zondag 7 februari 2021 @ 13:47:
Mijn proeftijd van de 3 gratis maanden Prime zit er bijna op, kreeg ik vanmorgen bericht. Ik vind 9,90€ per maand teveel voor het Prime lidmaatschap, maar zijn er hier Tweakers die al wel dat betalen? Wat zijn de ervaringen tot nu toe?
Bij mij ook al 2 weken afgelopen, ik heb nog wel een weekje superdeals maar zit al op de max van 50 Euro. Dus ik gebruik Vivid nu weer als (potjes) bankrekening, en de kaart dus niet, met mijn cryptokaart (MCO Visa card) krijg ik 3% cashback. In combinatie met CashbackXL of Ippies kun je zo aardig bedrag aan cashback verdienen!

Alleen al wanneer ze Lidl 10% bij prime zouden toevoegen zou ik wellicht gaan betalen voor Prime. Met huidige prime cashback dingetjes is het voor mij niet rendabel. Netflix, Spotify, Amazon Prime krijg ik al volledig als rebate vergoed via mijn Crypto kaarten (Crypto.com en Swipe).

Acties:
 • +2Henk 'm!
 • Pinned

 • Pukson
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 16:42
Nieuwe super deals weer. Jeetje. 22% bij de Shell. Is toch nooit vol te houden haha. Komt wel goed uit met die hogere benzine prijzen

Add me op Stadia: Gloogle


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • JohanNL
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 19:56
Ik denk dat we van het beleggen van Vivid een soort van mix tussen Bux0 en Flatex mogen verwachten.
Het zal niet heel uitgebreid zijn, met een beperkt aantal aandelen en ETF's waaruit je kunt kiezen op een platform die enkel te bedienen is via de Vivid app.
Als je geen zaken zoals opties, future's, effectenkrediet e.d. nodig hebt, dan kan dit prima werken en is het ook zeker niet enkel voor de incidentele belegger.
Ik verwacht alleen wel dat er op een of andere manier kosten aan je worden doorberekent en dan denk ik met name aan hoe ze het bij Flatex doen ( die ook gevestigd is in DE )
Bij Flatex worden namelijk heel veel aandelen en andere effecten aangeboden met een verhoogde spread.
Je betaalt dan wellicht geen transactiekosten, maar betaalt mogelijk voor elke aandeel of andere effect die zij aanbieden een net iets hogere prijs dan op de regulieren beurzen, of ontvangt juist net iets minder bij een verkoop.
In Nederland is deze manier van werken niet toegestaan, maar in Duitsland dan weer wel.

📈 Voordelig, eenvoudig & gespreid beleggen in aandelen 💸


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • JohanNL
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 19:56
Glup schreef op maandag 1 maart 2021 @ 15:18:
Spread maar ook het uitlenen van jouw aandelen.
Dat mag dan weer niet in Duitsland ;)

De regels kunnen enorm verschillen per EU land, terwijl zij met een EU paspoort in andere lidstaten kunnen opereren.

📈 Voordelig, eenvoudig & gespreid beleggen in aandelen 💸


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • AllInOneNerd
 • Registratie: november 2019
 • Laatst online: 23-10 17:38
Ik heb ook al twee mensen die sowieso meer dan 20 euro hebben uitgegeven en heb dat geld nog niet. Zelf het geld nog niet gehad van toen ik was gejoined

Vond je de opmerking van mij of iemand relevant of heeft het je geholpen? Laat een duimpje achter als teken van waardering.


 • YaMaL!
 • Registratie: september 2003
 • Laatst online: 04-03 09:56
U123456 schreef op dinsdag 2 maart 2021 @ 19:33:Zelf krijg ik na het werven van nieuwe klanten wel steeds toegang tot Super Deals, maar soms zelfs na maanden niet de geldbonus die er ook bij hoort.
Hier precies het omgekeerde: wel 20 euro 'gift for referred friends', maar geen verlenging van de toegang tot super deals noch een reset van het maximale cashbackbedrag. Zo lastig kan het toch niet zijn...

 • glatuin
 • Registratie: juni 2015
 • Laatst online: 13:45
U123456 schreef op donderdag 4 maart 2021 @ 21:30:
Update 4/3: ondertussen wacht ik al ruim 48 uur op een antwoord van de klantenservice in de app.
Ook anderen klagen over slechte bereikbaarheid van de helpdesk en het niet ontvangen van referral bonussen: https://nl.trustpilot.com/review/vivid.money?languages=all
Wanneer een bedrijf zijn klanten niet actief vraagt om reviews te schrijven na een aankoop zie je vooral negatieve reviews op trustpilot.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • U123456
 • Registratie: september 2014
 • Laatst online: 17:12
glatuin schreef op donderdag 4 maart 2021 @ 21:47:
Wanneer een bedrijf zijn klanten niet actief vraagt om reviews te schrijven na een aankoop zie je vooral negatieve reviews op trustpilot.
Vivid doet dat tegenwoordig wel, de meeste Excellent reviews zijn daardoor ‘Invited’.

Inmiddels een standaard antwoord gekregen op mijn vraag over de niet uitbetaalde wervingsbonus:
I am very sorry about the current situation. Be assured that the issue is being handled and that the team is working actively on it. I will come back to you as soon as I get an update from my colleague.
Het zal wel. De begintijd van Vivid waarin een issue binnen no-time werd opgelost is duidelijk voorbij.
Deze slechte responsetijd maakt Vivid voor mij ongeschikt voor serieus gebruik.
Gelukkig kan de Metal card desnoods ook nog voor iets anders gebruikt worden. :)

[Voor 7% gewijzigd door U123456 op 07-03-2021 10:54]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Pukson
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 16:42
Inmiddels is de Aldi en Lidl weer teruggekeerd!

Add me op Stadia: Gloogle


Acties:
 • +6Henk 'm!
 • Pinned

 • glatuin
 • Registratie: juni 2015
 • Laatst online: 13:45
Heute geht’s los: Die Visa 2 % Geld-zurück-Aktion ist wieder da!

Net mail ontvangen, dat is een leuk extraatje voor de Vivid gebruikers. Aanmelden voor de actie kan hier: https://www.visa.de/campaign/aktion-fruehling-2021/

 • U123456
 • Registratie: september 2014
 • Laatst online: 17:12
Datisraar schreef op woensdag 10 maart 2021 @ 17:49:
Alleen......in de Duitse voorwaarden voor deze actie lees ik dat je een Duitse rekening moet hebben maar ook 'Hauptwohnsitz in Deutschland haben' moet hebben. Of tewel in Duitsland woonachtig zijn .

Kunnen wij Hollanders dan wel mee doen aan deze actie ?
Ik heb bij de vorige actie (herfst 2020) gewoon meegedaan en de cashback ontvangen. Woon gewoon in NL. Enige harde voorwaarde is het gebruik van een VISA card van een Duitse bank.

[Voor 40% gewijzigd door U123456 op 11-03-2021 08:07]


 • Wally2002
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 18:56
Glup schreef op woensdag 10 maart 2021 @ 17:09:
[...]

Fantastisch, dank _/-\o_

Weet jij toevallig ook of als je via je Curve naar de VISA Vivid gaat, dit ook werkt?

PS Kort rekensommetje laat zien dat de max. €25 (bij 2%) wordt bereikt bij totale uitgave van €1250,-


[...]
Let op: die 25 euro is niet het maximale cashbackbedrag maar het maximale transactiebedrag per keer waarover je cashback krijgt.
Teilnehmer an der Aktion erhalten für Bezahlvorgänge („Transaktionen“) mit ihrer Visa Karte 2 % des jeweiligen Transaktionsbetrags unter der Voraussetzung zurück, dass die Transaktion nach erfolgreicher Registrierung während des Teilnahmezeitraums erfolgt, das Wertstellungsdatum der getätigten Transaktion (zum Wertstellungsdatum siehe § 4 Ziffer 3 Absatz 3) in den Zeitraum bis zum 14.04.2021 fällt und der Transaktionsbetrag auf der Kartenabrechnung maximal 25,00 € beträgt (Klarstellend: Transaktionen mit einem höheren Betrag als 25,00 € nehmen an der Aktion nicht teil).
Het transactiebedrag waar je de 2% over krijgt mag maximaal 25 euro zijn. Transacties met een hoger bedrag dan 25 euro nemen niet deel aan de actie.


Het maximum bedrag voor alle in aanmerking komende transacties samen is begrenst op 50 euro (of minder indien het totale bedrag voor alle actiedeelnemers is bereikt).
Es werden nur Transaktionen berücksichtigt, die nach erfolgreicher Registrierung im Sinne von § 4 Ziffer 1 erfolgt sind. Der Gesamtbetrag der Rückerstattungen pro registriertem Teilnehmer ist auf insgesamt 50,00 € beschränkt (d. h., jeder Teilnehmer erhält insgesamt maximal 50,00 € für sämtliche Transaktionen im Teilnahmezeitraum gutgeschrieben).

 • U123456
 • Registratie: september 2014
 • Laatst online: 17:12
Het doel van de actie is het promoten van kleinere betalingen met VISA. Traditioneel werd een creditcard vooral gezien als iets voor betalingen van grote aankopen of voor gebruik op vakantie. Zeker in Duitsland. Door Corona kun je daar nu zelfs bij veel bakkers ermee betalen.

 • glatuin
 • Registratie: juni 2015
 • Laatst online: 13:45
U123456 schreef op donderdag 11 maart 2021 @ 08:08:
Het doel van de actie is het promoten van kleinere betalingen met VISA. Traditioneel werd een creditcard vooral gezien als iets voor betalingen van grote aankopen of voor gebruik op vakantie. Zeker in Duitsland. Door Corona kun je daar nu zelfs bij veel bakkers ermee betalen.
Duitsland, het land waar ik 1.5 jaar geleden nog een poster op een raam van een kroeg zag met de tekst dat ze er trots op zijn alleen cash te accepteren.
Dus inderdaad dit is een poging om Duitsland qua betalingen de 21e eeuw in te loodsen.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • U123456
 • Registratie: september 2014
 • Laatst online: 17:12
Flipsen schreef op maandag 15 maart 2021 @ 22:49:
[...]


N26 en Vivid hebben toch allebei helemaal geen koersopslag?
N26 hanteert alleen de Mastercard koers zonder extra opslag. Vivid de VISA-koers met opslag:
Transaction rate
Vivid Money mark-up over VISA rate
0.5%
https://vivid.money/en-de/fx-calculator/

Maar het zou ook 1% opslag kunnen zijn:
The exchange rate for executing non-EUR card transactions and purchasing non-EUR currency consists of
- the base exchange rate and
- a mark-up applied.
The base exchange rate is based on exchange rates provided by Morningstar Real-Time Data Limited, London, which are where available based on ECB exchange rates. For card transactions the base rate is based on the VISA exchange rate. In all cases the base exchange rate is calculated in real-time. It always reflects the rates applicable at the time of the transaction.
The mark-up applied is 0.5%. For purchases of a currency it can be increased up to 1% in cases where the purchase happens outside of the relevant foreign exchange market’s working hours.
https://www.solarisbank.c...ichnis_v2.6.1_english.pdf

[Voor 52% gewijzigd door U123456 op 15-03-2021 23:05]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Flipsen
 • Registratie: maart 2007
 • Laatst online: 10:52
U123456 schreef op maandag 15 maart 2021 @ 23:00:
[...]
N26 hanteert alleen de Mastercard koers zonder extra opslag. Vivid de VISA-koers met opslag:
[...]
https://vivid.money/en-de/fx-calculator/
Hoe kunnen ze dit nou doen en tegelijk adverteren met 'fee-free payments globally' ?!

(zoals hier: https://vivid.money/en-de/compare/, onder vivid standard)

.


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • scoobs
 • Registratie: december 2019
 • Laatst online: 23-10 17:33
Omdat je niet betaalt voor de transactie, maar de conversie.

Als je vantevoren een potje met usd/andere currency maakt, dan is je transactie wel gratis vziw. (Niet getest)

[Voor 4% gewijzigd door scoobs op 16-03-2021 06:03]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • JohanNL
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 19:56
Voor betalingen en geld opnames in vreemde valuta: je zou de Vivid kaart kunnen koppelen aan Curve waarmee je dan - na eigen zeggen - geen extra kosten of opslag hebt.
Zit wel een £500 limiet per maand aan bij de gratis versie en in het weekend of als de valutamarkt gesloten is heb je wel altijd een 0,2% extra opslag.

📈 Voordelig, eenvoudig & gespreid beleggen in aandelen 💸


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Glup
 • Registratie: november 2020
 • Niet online
200€/month voor de gratis ;)

Die 0,2% is overigens om het koersrisico van het weekend af te dekken omdat zij ook niet weten wat er maandag gaat gebeuren :+

Wat ik trouwens niet snap is dat zij bij die Premium of Ultimate abonnementen niet een NFC sleutelhanger als optie geven ipv zo'n suffe Metal Card bij Ultimate waar zij ook nog eens trots adverteren hoeveel gram het wel niet weegt ipv hoe licht het wel niet is.

[Voor 50% gewijzigd door Glup op 16-03-2021 14:25. Reden: aanvulling]


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • NY_Giant
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 19:48
De 200 euro per maand bij Curve gaat over ATM withdrawals. Betalen in niet-euro's kan tot 500 euro per maand gratis zonder opslag. Overigens schijnen de grenzen eigenlijk in £ gehanteerd te worden en niet in €. Zie ook hier: https://support.imaginecu...y-abroad?mobile_site=true.

[Voor 28% gewijzigd door NY_Giant op 16-03-2021 15:41]


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • JohanNL
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 19:56
Yup, omgewisseld naar £ is dan het maximum.
Overigens kan zo'n premium kaart van curve dan ook al snel voordeliger zijn als je aardig wat grote transacties in vreemde valuta in de maand doet.
Viel mij laatst vooral bij Paypal op, die vragen gewoon doodleuk een 4,5% opslag als je het via hun laat omrekenen :X
Vivid vraagt dan " slechts " zo'n 1% bij de meeste valuta, maar alsnog, het blijft nog steeds een mooi verdienmodel van de banken.
Als bonus heb je bij Curve dan nog die extra cashback bij o.a. de Lidl en de Aldi van 2% dacht ik, die krijg je er dan tenminste bij zonder dat hele referral gedoe wat er nu aan de hand is bij Vivid.

📈 Voordelig, eenvoudig & gespreid beleggen in aandelen 💸


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Wally2002
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 18:56
U123456 schreef op woensdag 10 maart 2021 @ 18:09:
[...]
Ik heb bij de vorige actie (herfst 2020) gewoon meegedaan en de cashback ontvangen. Woon gewoon in NL. Enige harde voorwaarde is het gebruik van een VISA card van een Duitse bank.
Hoe werd toen de cashback bijgeschreven, steeds als losse transactie (per 1 in aanmerking komende uitgave 1 bijschrijving) of aan het einde van de actie?

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • U123456
 • Registratie: september 2014
 • Laatst online: 17:12
Wally2002 schreef op dinsdag 16 maart 2021 @ 20:54:
[...]


Hoe werd toen de cashback bijgeschreven, steeds als losse transactie (per 1 in aanmerking komende uitgave 1 bijschrijving) of aan het einde van de actie?
Destijds als 1 bijschrijving een week na het (wegens succes vroegtijdige) einde van de actie.
Met als omschrijving: VISA Geld Zuruck Aktion.

 • anandus
 • Registratie: februari 2001
 • Niet online
Werkt de cashback ook op Amazon.de of .nl?

 • U123456
 • Registratie: september 2014
 • Laatst online: 17:12
anandus schreef op zaterdag 20 maart 2021 @ 07:10:Werkt de cashback ook op Amazon.de of .nl?
Gisteren nog cashback ontvangen bij Amazon.nl. Werkt prima :)

 • VHware
 • Registratie: januari 2000
 • Nu online
anandus schreef op zaterdag 20 maart 2021 @ 08:32:
[...]

Awesome. Bedankt voor de reactie.

Het is de eerste keer dat ik dit doe, maar heb ik het zo goed begrepen:
1. Vivid-card aan Curve-card koppelen.
2. Op Amazon.nl kopen met de Curve-card.
3. Profit via Curve en Vivid.
Helemaal juist.

 • U123456
 • Registratie: september 2014
 • Laatst online: 17:12
anandus schreef op woensdag 24 maart 2021 @ 14:49:
Die Vivid-kaart heeft geen Maestro, toch of wel? M.a.w., kan ik er ook mee in de supermarkt pinnen?
De Vivid pas is VISA debit. Wel bij Lidl, Aldi, Dirk, AH to Go en veel Jumbo’s. Niet bij ‘normale’ AH supermarkten en veel andere winkels. Maestro passen hebben betere acceptatie in NL.

 • JRR
 • Registratie: september 2003
 • Nu online
Als je je VISA kaart van Vivid op de Duitse site van VISA registreert, krijg je tijdelijk 2% cashback.


https://www.visa.de/campa...fruehling-2021/index.html

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • JohanNL
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 19:56
anandus schreef op woensdag 7 april 2021 @ 09:31:
Ik heb een betaling gedaan met de cc, maar die betaling is niet gelukt (website van shop deed moeilijk), bestelling is ook niet door gegaan. Nu is-ie pending (iets meer dan een week).

Weet iemand hoe lang het duurt tot ze doorhebben dat er geen betaling mee is gedaan en het bedrag weer wordt teruggeboekt?
Kan wel 5 werkdagen duren, maar soms wel wat langer, zou in dat geval dan een bericht sturen naar vivid.

📈 Voordelig, eenvoudig & gespreid beleggen in aandelen 💸


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Nuevocasa
 • Registratie: november 2010
 • Laatst online: 18:22
crazytaxi819 schreef op woensdag 7 april 2021 @ 10:32:
Mijn ervaring met Vivid is half-half.

- het overmaken van geld van ING naar vivid duurt minimaal 24 uur, soms wel langer als er bv een weekend tussen zit (bank zijn toch 24/7 open, zeker voor (digitale) transacties?) Ligt dit aan ING of Vivid die ergens mijn geld parkeren?
- eerst bij Amazon 10% cashback nu, 0,1% (= op 10 euro = 0,01 euro). Daar hoeven we het dus niet meer voor te doen.
- cashback zijn nu minder aantrekkelijk voor Nederlands, Lidl is nu ook (volgens mij) niet meer bij de cashbacks
- systeem dat je cashback in een aandelen-potje komt is misschien wel leuk, maar ben er nog niet achter wanneer en hoe je dit kan uit laten betalen?
Naar je Stock rewards gaan en dan onderaan de optie redeem ;) kan ieder moment.

Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Pukson
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 16:42
svd87 schreef op vrijdag 9 april 2021 @ 20:36:
Beste mede-Vividgebruikers,

Ik heb sinds kort een rekening bij Vivid met een metalen kaart. Het lukt mij echter niet om hier ook mee te betalen. Als ik de pas in het pinapparaat stop, geeft 'ie de melding 'magneetkaart lezen' en vervolgens kan ik niet betalen. Herkent iemand dit? Ook via contactloos lukt het niet.
Heb al proberen te chatten met de customer service, maar ik wacht al 48u op een reactie.
En contactloos? Bij welke winkels heb je het geprobeerd? Niet alle winkels accepteren een Visa kaart namelijk. AH bijvoorbeeld.

Add me op Stadia: Gloogle


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • VHware
 • Registratie: januari 2000
 • Nu online
svd87 schreef op vrijdag 9 april 2021 @ 21:52:
[...]

Ja, dat bedacht ik me ook. Heb het inderdaad bij de AH geprobeerd maar ook bij IKEA. Daar kreeg ik dezelfde melding, en zij accepteren wel Visa.
Het lijkt me meer dat het aan de pas ligt, dan dat de winkel het niet accepteert, gezien de melding in het schermpje. Contactloos werkt ook niet.
Eerste keer betalen met de pas moest sowieso met de pas in de automaat. Daarna zal contactloos pas werken.

Heb zelf geen problemen met de kaart

Heb je de kaart in de app wel geactiveerd na ontvangst?

[Voor 5% gewijzigd door VHware op 09-04-2021 22:22]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • C.D
 • Registratie: april 2021
 • Laatst online: 09-08 16:19
Weet iemand toevallig of Scoupy ook werkt met Vivid en de Pockets?

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • U123456
 • Registratie: september 2014
 • Laatst online: 17:12
C.D schreef op maandag 12 april 2021 @ 14:45:
[...]


Thanks voor je antwoord! Ik ben nieuw met Vivid en Scoupy en mijn vraag was niet heel duidelijk gesteld, maar Vivid IBANs werken gewoon met Scoupy Cashback?
Cashback van Scoupy komt netjes op mijn Vivid IBAN binnen. Een extra Pocket met eigen IBAN voor Scoupy aanmaken kan ook.

 • glatuin
 • Registratie: juni 2015
 • Laatst online: 13:45
Frank77GLD schreef op donderdag 15 april 2021 @ 19:39:
[...]


Nee die heeft er na de DE letter totaal 20 cijfers. Alleen de cijfers heb ik ook geprobeerd maar dat wilde niet.

iemand een idee hoe ik de Vivid kaart toevoeg zonder de foto optie?
Volgens mij gebruik je de IBAN ipv het card nummer.

 • JohanNL
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 19:56
basbol schreef op zaterdag 17 april 2021 @ 10:14:
Vivid icm Thuisbezorgd werkte prima, kreeg daar afgelopen weken flinke bonus stock rewards. Maar nu heb ik net besteld bij Thuisbezorgd en is er geen stock reward bijgeschreven. Is dit een fout of werkt de Nederlandse Thuisbezorgd niet meer met de Vivid actie (in de lijst van bonus deals staan namelijk de Duitse Lieferando apps)
Er schijnen meer te zijn met dit probleem, ik zou even een chat gesprek starten bij Vivid en dan krijg je de cashback hopelijk alsnog.

📈 Voordelig, eenvoudig & gespreid beleggen in aandelen 💸


 • AllInOneNerd
 • Registratie: november 2019
 • Laatst online: 23-10 17:38
basbol schreef op zaterdag 17 april 2021 @ 16:24:
Ik heb een chat ingeschoten bij Vivid en zal melden als ze hebben gereageerd.

Mbt alle Duitse winkels, mijn ervaring is dat de Nederlandse broertjes/zusjes ook gewoon werken, bijvoorbeeld bij Amazon.de werkt ook Amazon.nl voor de stock bonus. Idem dus bij Lieferando/ Thuisbezorgd.
Mooi :) Staat vanavond een bestelling van bijna 200 euro op de planning en volgende week weer

Vond je de opmerking van mij of iemand relevant of heeft het je geholpen? Laat een duimpje achter als teken van waardering.


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • AllInOneNerd
 • Registratie: november 2019
 • Laatst online: 23-10 17:38
U123456 schreef op maandag 19 april 2021 @ 07:22:
[...]
En? Is het gelukt om cashback te krijgen bij Thuisbezorgd via je Vivid Super Deals?
Maarliefst 20 cent :)

Vond je de opmerking van mij of iemand relevant of heeft het je geholpen? Laat een duimpje achter als teken van waardering.


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • JohanNL
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 19:56
svd87 schreef op maandag 19 april 2021 @ 21:00:
Just curious: Wie hebben jullie in je portfolio bij de stock rewards? Ik heb Vivid nu 2 weken en heb Tesla gekozen, maar die is sindsdien bezig met een dalende lijn...
Iets volatiels zoals Tesla is prima opzich, volgens mij is er ook niet een ander aandeel dat zo'n patroon volgt.
Je kunt namelijk nooit verlies maken en kunt dus even een gok wagen met zo'n aandeel, mocht je op een flink verlies staan die lastig weer is te herstellen, dan kun je je stock rewards laten uitbetalen en krijg je alsnog de initiële waarde.

📈 Voordelig, eenvoudig & gespreid beleggen in aandelen 💸


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Dacuuu
 • Registratie: maart 2009
 • Nu online
svd87 schreef op maandag 19 april 2021 @ 21:00:
Just curious: Wie hebben jullie in je portfolio bij de stock rewards? Ik heb Vivid nu 2 weken en heb Tesla gekozen, maar die is sindsdien bezig met een dalende lijn...
Tsla. Je kan toch je bonus inleg niet verliezen. Prima deal om dan tsla te pakken ;)

Mijn Youtube reviews: https://www.youtube.com/user/BartjuhB/videos


 • Glup
 • Registratie: november 2020
 • Niet online
Met de laatste (?) update zie ik opeens het tabje Investment verschijnen onderaan 😃

Jammer genoeg nog niet mogelijk maar duidelijk is dat het aanstaande is 🥳


 • Glup
 • Registratie: november 2020
 • Niet online
Voor degenen die deze update nog niet hebben (weet niet of het alleen in de bèta zichtbaar is) hier wat foto's van hoe het eruit ziet, welke categorieën en voor velen erg interessant, de ETF's en een deel welke!! *O*
Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Glup
 • Registratie: november 2020
 • Niet online
Heeft iedereen ook die aankondiging gekregen van Vivid voor commissievrije crypto's die nu 'live' zijn?

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • glatuin
 • Registratie: juni 2015
 • Laatst online: 13:45
Glup schreef op maandag 26 april 2021 @ 11:17:
Heeft iedereen ook die aankondiging gekregen van Vivid voor commissievrije crypto's die nu 'live' zijn?
Ja, alleen geldig voor Spaanse en Franse mensen.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Glup
 • Registratie: november 2020
 • Niet online
Dank maar als ik op die crypto pocket klik dan kom ik meteen in dat laatste schermpje van mij hierboven met "Coming soon".

Toch jammer want ik had het idee dat het anders misschien wel was gelukt :')

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • svd87
 • Registratie: mei 2020
 • Laatst online: 24-10 23:37

Moeten jullie ook eerst een test doen voordat je überhaupt verder komt? 🤔

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • BringerOfStorms
 • Registratie: mei 2013
 • Laatst online: 17:10
Sinds gisteren ook een nieuwe klant van Vivid, ben wat dingen aan het proberen om te zien hoe het bevalt. Revolut en Vivid spraken me het meeste aan, eerst maar Vivid gekozen omdat ik wat meer vertrouwen heb in een Duitse firma.

Ga het voornamelijk voor de dagelijkse uitgaven/aankopen/online aankopen en wanneer we weer een beetje op reis kunnen gebruiken.Lijkt me fijn om samen een 'vakantiepocket' te hebben voor de uitgaven onderweg om die met mijn vriendin te kunnen gebruiken.


Weet nog niet of de premium interessant gaat zijn (tenzij je € 10,00 of meer Cashback per maand bij elkaar kunt sprokkelen). Maar ik kan premium tot sept uitproberen, dus we gaan het zien.

Account regelen was redelijk simpel, gezien ik vloeiend Duits spreek was het makkelijk met de Duitssprekende medewerker, iig alles in 1 keer gelukt.

[Voor 3% gewijzigd door BringerOfStorms op 03-06-2021 16:53]


Acties:
 • +4Henk 'm!
 • Pinned

 • BringerOfStorms
 • Registratie: mei 2013
 • Laatst online: 17:10
Nice. Crypto pocket werkt nu ook op een Nederlands account :)

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • U123456
 • Registratie: september 2014
 • Laatst online: 17:12
Inmiddels staat de procedure om het Vivid Money account op te heffen in de help section van de site:
How do I leave Vivid?
You can leave Vivid and close your account by closing each pocket. To do so, follow these steps:
1. Make sure that your balance is 0. If you have a positive balance, we will remind you to transfer your money to another account. If you have a negative balance, we will ask you to top up the necessary amount. Check here why the balance might be negative.
2. Delete your Pockets by following these steps: select the pocket > tap on the settings icon (top right) > tap "Delete Pocket" at the bottom of the page and then confirm the deletion.
3. Freeze and then delete your active cards.
4. If you have an Invest Pocket without any funds, you can also delete it by tapping on it. Scroll down, select “Settings” and then “Delete pocket”.
5. If you have an open Crypto Pocket, make sure that your balance is less than €0,01 and proceed as follows: scroll down, tap on “Settings” and then “Delete pocket”.
Once you delete the Main Pocket, your account will be closed and the access will be revoked right away. Please note that if you made a card payment recently, it can take up to 45 days for you to be able to delete the Main Pocket and close your account.
https://help.vivid.money/...2576-how-do-i-leave-vivid
Pagina: 1 2


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee