• JohanNL
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 13:43
In dit topic kunnen discussies gevoerd worden en ervaringen gedeeld worden over Vivid

---

Inleiding:

Vivid is een spin-off van de Russiche Tinkoff Bank die begonnen is in Duitsland en het inmiddels ook mogelijk heeft gemaakt voor Nederlandse inwoners om een rekening bij ze aan te houden.
Het idee achter Vivid is om het geld van de gemiddelde consument weer te laten renderen, in plaats van het weg te laten smelten door factoren als inflatie, bankkosten en geen/negatieve rentes op positieve saldi.
Daarnaast moet bankieren bij Vivid makkelijk, innovatief en veilig zijn.

Zie ook de About Vivid pagina

---

Belangrijke kenmerken:

- Gratis Duitse IBAN
- Gratis meerdere IBAN's aan te vragen d.m.v. het creëren van '' pockets ''
- Mogelijkheid tot het delen van '' pockets '' met andere Vivid gebruikers
- Volledig online, enkel via de Vivid app te gebruiken
- Visa Betaalkaart & online te gebruiken voor de Visa betaalmethode / als credit/debit kaart
- Mogelijkheid om cashback te ontvangen voor het doen van betalingen
- Mogelijkheid om diverse valuta aan te houden
- Zonder kosten wereldwijd betalen, overboeken en laten afschrijven
- Apple & Google pay mogelijk!
- Medemogelijk gemaakt door SolarisBank, bescherming tot €100K dankzij het Duitse DGS
- [ Binnenkort ] Zonder commissie investeren in aandelen en ETF's
Pockets
Bij Vivid heb je zogenaamde '' pockets '', die wel enigszins lijken op de '' potjes '' van Moneyou en de grote basis vormen van jouw Vivid account.
Met uitzondering van de '' stock rewards '' heeft elke '' pocket '' een eigen rekeningnummer ( IBAN ), kun je deze een eigen zelfgekozen naam geven, een pictogram kiezen en kun je zowel een fysieke als een virtuele VISA kaart van Vivid eraan koppelen.
Elke pocket kun je als een individuele rekening gebruiken, welke te gebruiken is als een normale betaalrekening en het dus mogelijk is om zowel geld te ontvangen als ook te versturen en automatische incasso's uit te laten voeren.
Je kunt geld storten op een van je pockets door geld te storten van een andere rekening naar de bijbehorende IBAN van de pocket en via Vivid Pay.
Aan elke pocket kun je ook een vreemde valuta toevoegen, met een maximum van 10 vreemde valuta's per account.
Voor elke vreemde valuta die je toevoegt aan een van je pockets wordt achter de schermen ook een rekening geopend.

Let op: Het is vooralsnog niet mogelijk om rekening/rekeningnummer(IBAN) te sluiten, waardoor je gemaakte pockets niet kunt verwijderen.
Ook vreemde valuta rekeningen die je toevoegt aan een pocket kun je niet sluiten en kunnen ook niet overgedragen worden aan een andere pocket.
Denk er dus goed over na als je een pocket opent of een vreemde valuta toevoegt!
Visa debitkaart
Net zoals bij een reguliere bank kun je bij Vivid ook een betaalkaart krijgen, zodat je ook nog op een traditionele manier kunt pinnen of geld kunt opnemen bij een betaalautomaat.
Bij Vivid krijg je een VISA debitkaart, welke je niet moet verwarren met Vpay of Meastro, maar dus op hetzelfde netwerk loopt als die van de VISA creditkaarten.
Daarbij krijg je dan ook de zogenaamde '' kaartnummers '' zoals je ook hebt bij creditcards, waarmee je offline/online aankopen kunt doen waarbij VISA wordt ondersteund als betaalmethode. ( dit wordt meestal ook wel aangeduid als '' creditcard '' )
Deze gegevens staan niet op de kaart zelf, maar kun je terugvinden in je account.
Voor je veiligheid kun je eventueel ook de kaartnummers laten vernieuwen, de kaart ( tijdelijk ) laten bevriezen en andere beperkingen toepassen.
De VISA kaart kun je koppelen aan een van je pockets, welke je eventueel later ook nog kunt koppelen aan een andere pocket.
Elke betaling die je verricht met je VISA kaart of de daar bijbehorende kaartnummers wordt het saldo van de gekoppelde pocket aangesproken.

Het is ook mogelijk om nog een virtuele VISA kaart aan te vragen, dit betreft dan een kaart die je niet fysiek opgestuurd krijgt maar enkel een virtuele kaart die je kunt koppelen aan een van je pockets en zijn eigen kaartnummers heeft.

De kosten voor de eerste fysieke en virtuele kaart zijn gratis met Vivid Prime.
De eerstvolgende extra ( metal ) fysieke kaart kost €20 en een virtuele kaart €1.
Pocket sharing
Met pocket sharing kun je een van je pockets delen met een andere Vivid gebruiker.
Op deze manier kun je een soort van gezamenlijk potje creëren voor jou en iemand anders of zelfs een hele club/vereniging, in theorie.
Zie ook:
https://help.vivid.money/...9-what-is-a-shared-pocket
https://help.vivid.money/...6-how-to-share-the-pocket
Stock rewards
Stock rewards is de term die gebruikt wordt voor het cashback systeem van Vivid.
Elke cashback die je ontvangt gaat ook naar de speciale '' stock rewards '' pocket waarbij de inleg op papier wordt geïnvesteerd in een door jou vooraf gekozen aandeel.
Het speciale hiervan is dat je initiële inleg niet minder kan worden als de door jou gekozen aandeel daalt in waarde, maar dat je inleg wel meer waard kan worden als de door jou gekozen aandeel in waarde stijgt.
Een soort van risicoloos beleggen dus.
Op elk gewenst moment kun je ook de cashback die je hebt opgebouwd laten uitkeren naar je main pocket, eventueel gemaakte winst krijg je er dan automatisch bij terwijl eventueel gemaakte verlies wordt gecompenseerd en weggestreept.
Apple & Google pay
Het is met Vivid ook mogelijk om een andere betaalprovider aan zowel je fysieke als je virtuele Vivid kaart toe te voegen, waaronder Apple maar ook Google Pay.
Het proces om Apple pay werkend te krijgen spreekt voor zich, maar Google pay is een ander verhaal omdat deze dienst officieel niet in Nederland beschikbaar is in zijn volledigheid.
Toch kan het werken omdat de Vivid VISA kaart een Duitse BIN/kenmerk bevat, Google Pay in Duitsland al wel volledig is gelanceerd en daardoor wel door Google Pay wordt ondersteund.
Om Google Pay helemaal werkend te krijgen moet je dan nog wel de Google Pay app installeren, die je niet zomaar kunt installeren van de Google Play store als je toestel locatie op Nederland is ingesteld ( of al voorgeïnstalleerd is )
De enige mogelijkheid om het dan wel te installeren is om de app te sideloaden ( installeren van apps buiten de officiële store om )
Als je niet weet hoe dat moet of geen betrouwbare bron weet waar je de Google Pay app kunt downloaden, neem dan eens een kijkje in dit topic: Google Pay in Nederland
Invest
Commissievrij investeren in aandelen & ETF's

Coming soon :)

Link: https://vivid.money/en-eu/investments/
Tarieven
In principe kun je Vivid volledig gratis gebruiken & aanhouden, maar er bestaat ook een '' premium pakket '' en er zijn nog wel een paar zaken waarvoor een ( kleine ) vergoeding wordt gevraagd of indirect extra kosten op worden doorberekend.

Hierbij de belangrijkste:

Het Vivid Prime pakket: €9,99
Zie: https://vivid.money/en-eu/compare/

Geldautomaat: Minder dan €50 opnemen kost 3% met een minimum van €1
Meer dan €50 is gratis mits niet meer dan €200 per maand ( Vivid standard ) of €1000 per maand ( Vivid Prime ) anders 3%.
Zie: https://help.vivid.money/...sh-free-of-charge-in-euro

Extra ( Metal ) VISA kaart €20
Extra virtual VISA kaart €1

Een positief saldo tussen €0 en €249.999,99 = 0% rente
Daarboven = 0,5% negatieve rente op jaarbasis

Vervanging van de fysieke VISA kaart: om de 12 maanden gratis bij Vivid standard of om de 6 maanden bij Vivid Prime, anders €20.

Wisselkoersen van en naar vreemde valuta: minimaal een op/afslag van 0,5% op de middenkoers van de ECB, welke in bepaalde gevallen hoger kan zijn bij specifieke valuta of bepaalde tijden.

Volledige lijst: https://www.solarisbank.c...ichnis_v2.6.1_english.pdf

[ --- ]

Lopende acties:

[h2]€50 bonus voor nieuwe gebruikers[/h2]

Vivid heeft een actie lopen waarbij je als nieuwe gebruiker €50 cadeau kunt krijgen als je je via een speciale link ( referral ) van boon.PLANET aanmeld.
Het is eigenlijk bedoeld voor nieuwe klanten die een boon.PLANET rekening hadden, maar het werkt ook voor nieuwe klanten die hier geen rekening hebben of hadden.
Link om aan te melden voor deze actie moet je zelf opzoeken omdat deze hier niet wordt toegestaan door de moderators

Let op: zelfs al zit je op de speciale /lp-boon website, zijn er blijkbaar twee verschillende knoppen op de website te vinden.
Zowel op desktop als mobiel moet je drukken op de '' Open your free account '' knop die onder '' Join Vivid Money and get 50€ welcome bonus '' staat.
Op mobiel wordt je dan doorgestuurd naar de Google/Apple store en kun je de app installeren.
Op desktop schuift de website naar beneden en moet je je emailadres invullen, waarna je een email krijgt met een speciale link die je dan weer moet openen op je mobiel.
Het is dus handiger gelijk het proces te doorlopen vanaf je mobiel.

En uiteraard garantie tot de voordeur, maar het zou nog steeds moeten werken gezien de ervaringen die ik online heb gelezen.
Wordt hier z.s.m. geüpdatet mocht ( er vermoeden zijn van dat ) het niet meer werkt.

Nadat je succesvol je rekening hebt geactiveerd moet je nog het volgende doen om de €50 te ontvangen:

- In je pocket '' Stock rewards '' moet je een aandeel kiezen - geen zorgen, als je gekozen aandeel minder waard wordt verlies je niet ( een deel van ) de bonus of andere cashbacks die je hierin opspaart, het kan alleen maar meer waard worden!
- Doe een aankoop van tenminste €20 met je fysieke Vivid kaart in de winkel of met de Visa kaartgegevens voor bijvoorbeeld een online aankoop.
Hiervoor moet je dus wel eerst minimaal €20 op je rekening storten.
Uiteraard is een aanzienlijk groter bedrag storten wel aan te raden zodat je niet in een situatie komt waarbij je te weinig saldo op je rekening hebt staan, geld wat je overhoud stort je eventueel weer terug.
- Wachten! Meestal komt de bonus binnen 2 tot 7 dagen na je eerste besteding van tenminste €20.
- Je hebt je bonus ontvangen: Deze ontvang je in je '' Stock rewards pocket ''.
Je kunt deze bonus gelijk laten uitkeren door '' Redeem '' te drukken, maar het is slimmer om dit even te laten staan omdat de bonus wordt gekoppeld aan een aandeel die je hebt uitgekozen en deze niet minder kan worden dan wat je aan bonus had ontvangen.
Het is wel zo dat als je gekozen aandeel flink op verlies staat je hem beter wel kunt laten uitkeren, dit omdat je gekozen aandeel eerst weer al het koersverlies goed moet maken wil jouw bonus ook weer meer waard worden, maar ook je andere cashbacks worden in deze pocket bijgeschreven.
Als je je Stock rewards pocket laat uitkeren dan wordt eventueel gemaakt verlies in deze pocket weer gereset en start nieuw bijgeschreven cashback ook weer vanaf de dan geldende beurskoers van de door jouw gekozen aandeel.


Bovenstaande boon.PLANET actie is niet meer actief

Alternatief of eventueel mogelijk te combineren:

- Er loopt ook een soortgelijke actie voor Moneyou gebruikers die een cadeau kunnen ontvangen van €40.
Hiervoor moet dan wel daadwerkelijk een bedrag van ten minste €300 van jouw Moneyou rekening worden overgeschreven naar een Vivid rekening van jou.

Bovenstaande actie ook niet meer geldig

- Een eBay cadeabon t.w.v. €30 voor nieuwe klanten.
Voorwaarden: https://website-static.vi...docs/en/tcs-visa-ebay.pdf

Een speciale link met de actie is ook voor beide acties benodigd, die je zelf even moet opzoeken.
Gratis Vivid Prime
Je krijgt op dit moment als nieuwe gebruiker gratis Vivid Prime.

Met Vivid Prime krijg je een paar extra's, waaronder extra cashback bij geselecteerde offline stenen winkels als ook online winkels en services.
De meest interessante lijkt mij op dit moment de Lidl en de Aldi waarbij je 10% cashback krijgt, met een maximum van €20 cashback per maand ( bij €200 uitgaven zit je dus op €20 cashback )
Bij de online deelnemers zit: Amazon Prime ( 10% ), YouTube ( 10% ), Netflix ( 10% ), Spotify ( 10% ), badoo ( 10% ), Tinder ( 10% ), Playstation ( 10% ), Nintendo ( 10% ), Steam Games ( 5% ), XBOX ( 5% ), Kindle ( 5% ) en met een maximum van €80 cashback per maand.

Zie volledige lijst voordelen Vivid Prime: https://vivid.money/en-de/compare/

Extra cashback met Curve:

Je kunt ook je Vivid Visa kaart toevoegen aan de betaalapp Curve
Met Curve is het ook nog mogelijk om extra cashback te ontvangen, waardoor je dus zowel cashback van Curve als van Vivid kunt ontvangen via deze constructie.
Zie ook het Curve topic: Curve (prepaid creditcard)

[Voor 187% gewijzigd door JohanNL op 08-01-2021 23:34. Reden: aanvulling link naar invest]

📈 Voordelig, eenvoudig & gespreid beleggen in aandelen 💸


Acties:
 • +2Henk 'm!
 • Pinned

 • JohanNL
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 13:43
Wally2002 schreef op vrijdag 30 oktober 2020 @ 18:47:
Dank voor de tip.

Hier zojuist succesvol de identificatie doorlopen en rekening inmiddels geopend.
Was wel een wachttijd voordat ik met de identificatie-agent verbonden was.
Ging verder soepel, wel even onduidelijk waar de SMS verificatiecode ingevoerd moest worden.

Pas zou er over een weekje moeten zijn volgens de app.
Geopend via boon.planet, weet iemand wanneer de welkomstbonus bijgeschreven wordt?
Helemaal vergeten te vermelden, dus hierbij: je moet een transactie doen van tenminste €20.
Maar eerst moet je een aandeel kiezen bij stock rewards!
Daarna zet je dus geld op je rekening via overschrijving en kun je al d.m.v. de Visa kaart gegevens een online betaling doen of je wacht op de Vivid metal card en doet bijvoorbeeld bij de Lidl of de Aldi boodschappen voor tenminste €20.

De bonus ontvang je dan als het goed is binnen een week, maar had die van mij destijds al na 2 dagen :)

📈 Voordelig, eenvoudig & gespreid beleggen in aandelen 💸


Acties:
 • 0Henk 'm!
 • Pinned

 • U123456
 • Registratie: september 2014
 • Laatst online: 17:12
Dit is ook een leuk ding bij Vivid Prime
For anyone who likes spending outside of Europe, we offer 1% cashback on purchases and another 3% on payments in restaurants with Vivid prime. And as if this wasn't enough, you will always get 0.1% cashback on any purchase you make - no matter where you are.
https://vivid.money/en-de/compare/

Overigens krijg je ook op automatische incasso 0,1% cashback.

Deze en andere FAQ van Vivid Money: https://vividmoney.zendesk.com/hc/en-us

[Voor 78% gewijzigd door U123456 op 30-10-2020 19:31]


Acties:
 • 0Henk 'm!
 • Pinned

Anoniem: 567735

Vivid is niet helemaal een nieuwe bank, maar een spin-off van de Russiche Tinkoff Bank.

Acties:
 • +1Henk 'm!
 • Pinned

 • reiker
 • Registratie: september 2000
 • Laatst online: 07:05

reiker

dan jij!

FJP84 schreef op vrijdag 30 oktober 2020 @ 20:19:
Is het mogelijk om een rekening te delen met vivid bank? Ik denk bijvoorbeeld aan een scenario waarbij ik en mijn vriendin allebei een persoonlijke Vivid rekening hebben met een van ons een boodschappenrekening die we met de ander delen, waarbij wij vervolgens ieder voor zich de betaalpas kunnen koppelen
Ja dat kan, je kunt sinds kort pockets sharing doen.

Zo gezegd, zo gedaan.


Acties:
 • 0Henk 'm!
 • Pinned

 • U123456
 • Registratie: september 2014
 • Laatst online: 17:12
Heel veel info staat in de prijslijst: https://www.solarisbank.c...ichnis_v2.6.1_english.pdf

Wat mij daar ook opviel:
- ATM geldopname minimaal 50 EUR, anders 3% kosten (tenminste 1 EUR), maximaal 1000 EUR per dag en 2000 EUR per maand. Eerste 200 EUR (Free) / 1000 EUR (Prime) zonder kosten, daarboven 3%.
- maximaal 2000 EUR per dag en 3000 EUR per maand aan PIN kaarttransacties.
- 0.5% koersopslag bij transacties vreemde valuta (non-EUR), 1% koersopslag buiten openingstijden exchange.

Acties:
 • +2Henk 'm!
 • Pinned

 • U123456
 • Registratie: september 2014
 • Laatst online: 17:12
Nog een overstap-actie, ditmaal Moneyou Go > Vivid Money:
Special offer for Moneyou customers
Join Vivid Money and get a 40€ welcome bonus

There are two stages to qualifying for this offer. First, create a Vivid Money account by the 31st of December 2020. You will then need to make a single €300 transfer from your Moneyou account before the 10th of January 2021. You will receive a €40 bonus in your Rewards Pocket within 7 days of making the transfer. Note that transfers made to your Vivid Money account that arrive after the 10th of January will not qualify.
https://vivid.money/en-de/lp-moneyou/

Mogelijk vooral gericht op Duitse klanten van Moneyou, maar dit staat niet expliciet op de website.

[Voor 7% gewijzigd door U123456 op 04-11-2020 21:59]


Acties:
 • +1Henk 'm!
 • Pinned

 • U123456
 • Registratie: september 2014
 • Laatst online: 17:12
Een nieuwe actie van Vivid, ditmaal een eBay cadeaubon van 30 EUR voor nieuwe klanten:
How can I receive a bonus?
All you need is to create a Vivid Money account using the link and make a first purchase for at least 20€. After this you’ll receive your eBay voucher on your email within 7 days.

How long will this promotion be valid for?
This promotion will be valid until the 13st of December 2020. You need to create an account and make your first purchase for a minimum of 20€ by this date.
The voucher can be redeemed from November 16, 2020, 00:01 (CET) until December 31, 2020, 23:59 (CET). The number of vouchers is limited.
Link actie: https://vivid.money/en-de/lp-ebay/
Voorwaarden eBay voucher: https://website-static.vi...docs/en/tcs-visa-ebay.pdf

Acties:
 • +2Henk 'm!
 • Pinned

 • Pukson
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 16:42
Sinds vandaag zijn de Lidl en Aldi weg uit de cashback :(

Add me op Stadia: Gloogle


Acties:
 • 0Henk 'm!
 • Pinned

 • U123456
 • Registratie: september 2014
 • Laatst online: 17:12
Met die cashback-acties vraag ik mij ondertussen wel af wat investeerders ervan vinden dat hun funding van Vivid wordt ‘opgebrand’ met het werven en vasthouden van klanten. :)

Even in Tweakers vastleggen wat je als Vivid-klant moet doen als je card of telefoon gestolen is:
If your mobile device with the Vivid mobile application installed on it was lost or stolen contact us as soon as possible and we’ll block your lost cards and temporarily block the app access so nobody will be able to get access to your money and make any transactions.

Please, contact us via our dedicated email as below:
1) Send an email to blockmyaccount@vivid.money
2) Let us know what you would like to have blocked:
- the only access to the app
- access to the app and block all cards.
3) Also please provide:
Your full name
Your date of birth
Your phone number associated with Vivid account

You can also request the block of the cards and access to the app by calling us on the dedicated number: for Germany and other countries +493056795211, for France +33186655810, for Spain +34919012821.
You have to choose the language option (EN, DE, FR or ES), provide the information about yourself to help the system to recognise you.

After that you will be able to choose the option:
- Block all cards
- Block access to the app
- Block both: access to the app and cards
After that, we will immediately block cards, the app or both.
When you will be able to restore access you need to use the button “Forgot password” in the app and follow the next steps.
https://help.vivid.money/...ost-your-cards-with-phone

[Voor 5% gewijzigd door U123456 op 23-01-2021 15:56]


Acties:
 • +2Henk 'm!
 • Pinned

 • Pukson
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 16:42
Nieuwe super deals weer. Jeetje. 22% bij de Shell. Is toch nooit vol te houden haha. Komt wel goed uit met die hogere benzine prijzen

Add me op Stadia: Gloogle


Acties:
 • +6Henk 'm!
 • Pinned

 • glatuin
 • Registratie: juni 2015
 • Laatst online: 13:45
Heute geht’s los: Die Visa 2 % Geld-zurück-Aktion ist wieder da!

Net mail ontvangen, dat is een leuk extraatje voor de Vivid gebruikers. Aanmelden voor de actie kan hier: https://www.visa.de/campaign/aktion-fruehling-2021/

Acties:
 • +4Henk 'm!
 • Pinned

 • BringerOfStorms
 • Registratie: mei 2013
 • Laatst online: 17:10
Nice. Crypto pocket werkt nu ook op een Nederlands account :)

Acties:
 • +3Henk 'm!
 • Pinned

 • glatuin
 • Registratie: juni 2015
 • Laatst online: 13:45
Weer mail via VISA ontvangen (gelinked aan Vivid)

Translated:

Onze Visa geld-terug-campagne gaat online: Betaal vóór 15 oktober 2021 online met Visa of Visa Debit en krijg uw geld terug. Hoe meer u winkelt met Visa, des te meer wordt er na afloop van de promotie op uw rekening bijgeschreven. Per deelnemer wordt maximaal € 10,- vergoed:

Koop je er 5 of meer online, dan krijg je € 2 terug.
Vanaf 10 online aankopen wordt € 5 geretourneerd.
Vanaf 20 online aankopen wordt € 10 geretourneerd.

Meedoen blijft even eenvoudig als altijd: Schrijf u nu in en shop online - vanuit uw luie stoel of onderweg.

Let's go: registreer nu
https://www.visa.de/campaign/aktion-herbst-2021/
Pagina: 1


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee